Ploeterende Myron Boadu houdt zich vast aan keerpunt tegen Ajax

Woensdag, 13 januari 2021 om 11:31Rian Rosendaal

Myron Boadu was vorig seizoen dodelijk in de topwedstrijden van AZ tegen Ajax, Feyenoord en PSV. De teller kwam destijds uit op vijf doelpunten in vier topduels. Deze jaargang echter heeft de aanvaller, die donderdag zijn twintigste verjaardag viert, nog allerminst weten te overtuigen. Ploeggenoot Calvin Stengs blijft evenwel vertrouwen houden in Boadu, die met AZ woensdagavond aantreedt tegen nummer twee PSV.

Volgens Stengs zijn topwedstrijden de specialiteit van Boadu. "In die wedstrijden krijgt hij meer ruimte", zo verklaart de AZ-aanvaller in een interview met het Algemeen Dagblad. "En dan is hij heel gevaarlijk, want tegenstanders laten hem dan bijna alleen voorin staan. Dan is hij zo weg." AZ-coach Pascal Jansen blijft eveneens vertrouwen houden in de ploeterende Boadu. "Hij doet het dit seizoen dan misschien minder als het gaat om doelpunten en assists, maar we moeten bij hem niet vergeten dat hij nog hartstikke jong is. Hij kent pieken en dalen en het is de kunst om die dalen zo kort mogelijk te laten duren."

Jansen denkt dat Boadu van grote waarde kan zijn voor AZ in deze maand vol topwedstrijden in de Eredivisie en TOTO KNVB Beker. "Myron is razendsnel. Als hij wat meer ruimte krijgt van de tegenstander dan kan hij net zo doeltreffend worden als in die wedstrijden van vorig seizoen." Stengs deelt de mening van zijn trainer in Alkmaar. "Ik verwacht dat hij nog veel gaat scoren dit seizoen." Boadu staat in de Eredivisie op vier doelpunten in dertien optredens. In de groepsfase van de Europa League kwam de spits van AZ helemaal niet tot scoren.

Ondanks de doelpuntendroogte maakt Boadu zelf zich vooralsnog geen zorgen over het restant van deze jaargang. "Vorig seizoen scoorde ik voor de uitwedstrijd tegen Ajax (0-2 overwinning, red.) ook een serie van wedstrijden niet. Toen maakte de buitenwereld zich ook al een tijd druk en toen maakte ik in de Johan Cruijff ArenA dat doelpunt. Ik weet gewoon dat het weer zal komen", aldus de zelfverzekerde Boadu.


Poll

Zie jij Myron Boadu woensdagavond scoren tegen PSV?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

28 reacties (laatste reactie door alexdewil)

Spelen beiden echt onwijs onder de maat dit jaar, ben benieuwd of ze zich gaan herpakken.

13 januari 2021 om 12:54

Wellicht hadden ze vorig seizoen ook de wind in de rug, viel alles goed. Wanneer ik nu kijk naar het doelsaldo van AZ is het niet zo dat het aanvallend totaal niet loopt. Daar mag het dus niet aan liggen. Ook AZ krijgt nu pas de top wedstrijden. Dan mogen we best stellen dat ze niet zo goed zijn als werd gedacht?

Veel kritiek op deze jongens (Boadu & Stengs), vanavond mogen ze zich laten zien en moeten ze een keer gaan opstaan. Vooral Stengs is meestal een slap zak. Laat het maar weer eens zien, vorig seizoen kon het ook.

13 januari 2021 om 13:16

Ik ben ook van mening dat Stengs hevig overschat werd. Er werd over 'm gepraat alsof hij nog maar net 18 jaar was (iets dat Boadu wel was vorig jaar). Stengs is gewoon 22 jaar. Voor een talentvolle aanvaller in de Eredivisie is dat niet eens meer jong. Grote talenten zijn dan de Eredivisie al ontstegen. Stengs is dat duidelijk niet.

13 januari 2021 om 14:31

Ik kan je nu al vertellen dat ze het vanavond weer niet laten zien, vooral tegen sterkere tegenstanders bezwijken deze jongens onder de druk

Ik mag hopen dat onze verdedigers inmiddels wel weten hoe hij verdedigd moet worden. Nu lijkt hij niet in perfecte vorm, maar ik hoop ook niet dat wij hem vanavond weer in vorm laten komen. Dat mag ie dit weekend wel weer doen. We mogen AZ hoe dan ook niet onderschatten.

De kracht van Boadu is ook zijn zwakte, kan natuurlijk uitstekend voetballen als hij de ruimte krijgt, maar krijgt hij die niet, dan is hij toch wel erg beperkt. Moet zich echt verbeteren in de kleine ruimte. Dat is het grote verschil tussen hem en Malen, Malen is ook erg goed in de kleine ruimte. Als Boadu dat kan verbeteren, dan zie ik hem wel een erg goede spits worden. Hopelijk komt het er vanavond nog niet uit overigens haha, al zal hij vanavond wel meer de ruimte krijgen.

13 januari 2021 om 13:13

Ik ben het in principe met je eens, maar er is nog een groot verschil. Malen heeft doorgaans weinig kansen nodig om tot scoren te komen en creeert z'n kansen ook vrij vaak zelf. Boadu mist nog wel erg veel kansen (dat deed hij vorig jaar ook). Mensen moeten alleen niet vergeten dat Boadu morgen pas 20 jaar wordt.

Ik hoop echt heel erg Boadu en Stengs gaan opstaan en aan iedereen laten zien dat ze nog wel degelijk wat kunnen.

Tegen Ajax speelde hij toen ook dramatisch tegen een zeer goede Schuurs. Echter had Schuurs weer zijn momentje en werd daardoor de wedstrijd beslist.

13 januari 2021 om 15:44

Schuurs heeft altijd zijn momentje. Ajax gaat in al die topwedstrijden goals tegen krijgen. Boadu gaat dus hoogstwaarschijnlijk ook scoren. Verwacht alleen dat Ajax er flink meer gaat maken nu ze een echte spits van niveau hebben aangetrokken.

Nee niet goed dit jaar, de jonge talenten. Al is dat niet zo gek, het gaat niet in ene. Goed interview met Karlson in de krant: het moet wat ontspanner bij AZ en iets minder de druk erop leggen. Plezier moet terug.

13 januari 2021 om 12:43

Wat is daar goed aan? Ze willen toch als topclub gezien en behandeld worden? Dan moet je ook met de druk om kunnen gaan en als dat je teveel wordt ben je niet klaar voor een topclub, bij presteren hoort eenmaal druk en als je puur plezier wilt hebben dan moet je lekker bij een grauwe middenmotor gaan spelen

Beide gewoon een matig seizoen, dus hoop voor die jongens dat ze vandaag een goed figuur kunnen slaan. Boadu zal zich echt moeten ontwikkelen in de kleine ruimte, dat blijft toch wel zijn zwakte.

Ik verwacht dat psv vanavond vrij gemakkelijk een ploeterend az opzij zet. Psv heeft toch wel een surplus aan kwaliteit ten opzichte van az, waar momenteel toch een hoop spelers door de mand vallen. Ik hoop op een stuntje van az, maar verwacht het niet. Ik ga er in ieder geval wel voor zitten vanavond! Hopen op net zo'n leuke wedstrijd als afgelopen zondag.

Ik vind de kritiek op Boadu echt overdreven. Heeft in zijn eerste jaar dat hij doorbrak er het hele seizoen uit gelegen vanwege de zware blessure. Vervolgens heeft hij vorig seizoen in zijn eerste echte seizoen een goed seizoen gedraaid. Raar dat hij nu (in zijn 2de echte seizoen) gelijk word afgeschreven door sommige. Zeggen we niet altijd dat zo een terugslag normaal is bij talenten? Geld dat dan niet voor Boadu? Ik durf die jongen nog wel het voordeel van de twijfel te geven.

13 januari 2021 om 12:35

Nee hoor, het overdreven hypen van AZ-talenten is juist heel gek. Natuurlijk zijn Boadu en Stengs talenten, maar die absolute toptalenten die het zouden moeten zijn, ben ik het niet mee eens. Vorig seizoen hebben ze het in de topwedstrijden prima gedaan, maar andere wedstrijden waren toen ook drama. Helemaal afschrijven is natuurlijk onzin, die jongens zijn nog jong. Maar we moeten juist stoppen om ze zo op te hemelen.

13 januari 2021 om 12:47

Heb het nergens over Stengs gehad. Van hem vind ik wel dat hij met zijn leeftijd en status het team moet dragen in moeilijke tijden.Maar nogmaals, dit is Boadu zijn tweede seizoen als vaste speler in de selectie. Natuurlijk is er ruimte voor verbetering maar ik krijg het gevoel dat men dit dipje van hem aanpakt om hem direct naar beneden te praten. Men vreesde nog niet zo lang geleden dat hij niet dezelfde speler zou zijn na zijn zware blessure. Om vorig jaar dan op die manier te komen op die leeftijd is gewoon razend knap.

13 januari 2021 om 13:03

Ondertussen is er dus totaal geen sprake meer van ophemelen en hypen van Boadu en Stengs. Ik weet niet waar jij dat nog ziet, maar ik zie het echt werkelijk nergens. Het is eerder een hype om Stengs en Boadu elke week met de grond gelijk te maken, terwijl ze eigenlijk door niemand worden opgehemeld. Het is duidelijk dat ze talent hebben, maar ze laten het al veel te lange tijd niet zien. Maar goed, Boadu is nog maar 19, heeft 2 blessures gehad die 2 jaar kostten en toch al zoveel laten zien. Heb nog steeds het vertrouwen in hem dat hij het kan maken, voor Stengs begint de tijd wel wat meer te dringen.

13 januari 2021 om 13:05

Je noemde Stengs inderdaad niet, maar schaar die wel in hetzelfde kopje "enorm hypen". Geen enkel talent is daarbij gebaat. Een talent heeft pieken maar zeker ook dalen. Het heeft geen enkele zin om ze helemaal op te hemelen (zeker ook omdat bij AZ er weinig tot geen wereldtalenten zijn voortgebracht de afgelopen 20 jaar). Hetzelfde zie je nu ook bij Ajax bij Gravenberch. Die doet het nu fantastisch, maar ook daar heeft het geen enkele zin om hem continu op te gaan hemelen en hem een gouden toekomst te voorspellen. Die jongens zijn enorm jong. Dus niet hypen en ook niet afserveren.

13 januari 2021 om 13:06

@azchelsea: Nu is er geen sprake meer van ophemelen en hypen (zou heel gek zijn nu), maar dit is vorig jaar natuurlijk wel enorm gedaan.

13 januari 2021 om 13:23

Voor mijn gevoel (correct me if I’m wrong) heb ik je laatste tijd al vaker zien zeggen dat we moeten stoppen met het hypen van de 2, maar je geeft nu ook zelf aan dat niemand dat meer doet. Wat is het punt dan?

13 januari 2021 om 13:30

@azchelsea: Er zijn nog steeds natuurlijk wel mensen (arno Vermeulen voorop) die blijven hypen, maar het gaat me juist meer om de periode ervoor toen ze het goed deden. Lees ook maar mijn comment hierboven. Je ziet nu dat iedereen dat ook doet bij Gravenberch. Die gaat ook gewoon een dip krijgen en nu al voorspellen dat hij bij Barcelona (bijvoorbeeld) gaat eindigen, helpt die jongen ook niet. Hypen van talenten (ongeacht club) moeten we wat mij betreft matigen en het afbranden tijdens een dip ook.

13 januari 2021 om 14:11

Helemaal met je eens hoor. Sowieso word ik gek van hoe opportunistisch sommige analisten en vele fans zijn. Spelers en teams worden veel te snel omhoog en omlaag gepraat. Is een beetje de standaard in de voetballerij.

Waarom worden altijd 1 of 2 spelers de hele tijd afgemaakt als de hele elftal voor geen meter draait??? En daar komt bij dat het jonge jongens zijn,wat betekent dat ze zeker in het begin van hun loopbaan wisselvallig kunnen zijn. In mijn ogen is het volkomen oneerlijk!

De mening van Stengs interesseert me helemaal niets als hij de wedstrijd erna weer als een slapzak op het veld loopt en het even niet lukt. Heeft AZ al laten zitten in de beslissende wedstrijd in de Europa League en ik zie niet waarom het nu anders zou zijn tegen PSV. Als hij in deze reeks krakers niets laat zien, is Stengs wel talent af voor mij. Boadu maakt de grilligheid van een jonge jongen door, is ook een stuk jonger.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AZ

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4446
2.PSV4326
3.Vitesse4119
4.AZ3717
5.Feyenoord3518
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
O. WijndalVerdediger180
T. KoopmeinersMiddenvelder1811
F. MidtsjøMiddenvelder172
M. BizotKeeper170
M. BoaduAanvaller166
J. KarlssonAanvaller166
C. StengsAanvaller165
Voor de complete selectie: Clubpagina AZ.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina AZ.

2 fans
Aanvaller, 20 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 AZ 16 6 1 0
2019/2020 AZ 24 14 1 1
2018/2019 AZ 8 3 1 0
2017/2018 AZ 1 0 0 0
2018/2019 Jong AZ 1 0 0 0

In de wandelgangen

Dinsdag 26 januari
Juventus en Sassuolo naderen een akkoord over de transfer van Gianluca Scamacca. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren