‘Te Wierik ziet Engelse droom al na een halfjaar ten einde komen’

Woensdag, 13 januari 2021 om 11:10Rian Rosendaal

De kans is groot dat Mike te Wierik zijn laatste speelminuten voor Derby County heeft gemaakt. Voetbal International meldt woensdagochtend namelijk dat dat de centrumverdediger ondanks een doorlopend contract tot medio 2023 mag vertrekken bij de club uit de Championship. Verschillende clubs uit de Eredivisie volgen de situatie rondom Te Wierik met veel interesse, zo klinkt het.

FC Groningen en Heracles Almelo, twee voormalig werkgevers van de mandekker, overwegen een hernieuwde samenwerking met de verdediger van Derby County. Daarnaast heeft ook Fortuna Sittard naar verluidt interesse in de 28-jarige speler. The Rams zijn bereid om mee te werken aan een tussentijds vertrek van Te Wierik, die na het ontslag van Phillip Cocu voornamelijk op de bank zit bij de nummer 22 uit het Championship. Voor Derby County maakt het niet uit of hij definitief vertrekt of eerst op huurbasis elders gaat spelen. Naast de voornoemde Eredivisie-clubs heeft ook FC St. Pauli belangstelling voor Te Wierik.

‘Dat doet toch wat met je, als Wayne Rooney dat tegen je zegt’

Voetbalzone sprak onlangs uitgebreid met Derby County-verdediger Mike te Wierik.Lees artikel

De Nederlandse verdediger maakte vorig jaar zomer met een transfervrije status de overstap van FC Groningen naar Derby County. Onder Cocu kwam hij nog aan spelen toe, maar diens vertrek heeft een hoop veranderd. Te Wierik kwam op 31 oktober tegen Bournemouth (1-1) voor het laatst in actie voor de laagvlieger. "Ik ben een voetbalgek, wil altijd spelen", zei de reservespeler van Derby County onlangs in een uitgebreid interview met Voetbalzone. "Sommige spelers vinden het prima om op de bank te zitten en kijken alleen naar hun bankrekening, maar zo ben ik niet. Ik ben te veel voetballer om niet te spelen."

Te Wierik noemde een terugkeer naar Nederland 'de belangrijkste optie'. "Ook clubs uit Duitsland hebben zich gemeld. Er moet hier iets veranderen voor mij. Als Derby zegt dat ik de kans krijg, is het goed en ga ik ervoor. Maar als je je niet betrokken voelt, moet je verder kijken. Ik heb nog een contract voor tweeënhalf jaar. Het kan zijn dat de club zegt: ‘Ga maar een half jaar spelen en kom in de zomer terug. Het ligt bij de club", aldus Te Wierik.Gerelateerd

Meer sportnieuws

28 reacties (laatste reactie door jeron)

Super goede stap gemaakt voor de carrière!

13 januari 2021 om 12:15

De stap was toen helemaal niet slecht. Derby draaide mee in de bovenste regionen van de championship en had een Nederlandse coach. Hij zal daar ook niet voor een appel en een ei spelen en heeft een mooie tekenbonus kunnen krijgen. Derby is het gewoon helemaal kwijt dit seizoen.

Nou als we dan toch moeten investeren om te overleven!!
Half jaar huren, salaris overnemen, ook als is dat een "beste"

Maar deze jongen kan exact datgene zijn wat nu ontbreekt.
Leiderschap achterin!

13 januari 2021 om 11:33

Waar haalt Emmen dan al dat geld vandaan? Lijkt mij toch wel een must voor Emmen om er dan in te blijven, of heeft Emmen een goede financiële positie?

13 januari 2021 om 13:27

De hoofdsponsor zal momenteel financieel wel lekkere tijden hebben door heel de situatie met corona. Er is veel vraag naar makkelijk speelgoed, dus misschien dat FC Emmen daar financieel van mag meegenieten.

13 januari 2021 om 13:56

Uiteraard een goede hoofdsponsor, maar Lubbers en co hebben ook kapitalen...
Dat wil niet zeggen dat we miljoenen hebben.
Maar we kunnen wanneer er buitenkansjes zijn goed geld neerleggen

13 januari 2021 om 12:40

Dat heeft weinig zin. Dan geef je aardig wat geld uit voor een pleistertje op een te grote wond. Allereerst is Te Wierik helemaal niet zo'n goede verdediger. Gewoon een redelijke Eredivisie verdediger die vanwege z'n leeftijd in ieder geval ervaring meebrengt. Echter gaat een Te Wierik je echt niet van degradatie behoeden. Het vertrouwen is er niet, met name de kwaliteit in de as is er niet en ook voorin is er veel te weinig stootkracht. Waarom zou je nu nog onverantwoorde financiele risico's nemen? Overigens denk ik ook niet dat Emmen veel kans maakt. Er lijken clubs te zijn die 'm meer te bieden hebben en zo'n speler ziet de bui natuurlijk ook al hangen. Ik gun het Emmen wel hoor, maar de kans dat ze erin blijven is wel heel erg klein.

13 januari 2021 om 13:59

Ik weet niet...
Hij heeft het bij Groningen goed gedaan...

Stel........
Stel je haalt hem....
Van Rhijn eruit en hem erin...

Je huurt een Druijff

En bijvoorbeeld JR Grot....

3 spelers die financieel te doen zijn.
Want je kunt dat geld weg boeken voor een half jaar bij Druijff en Te Wierik

5 punten achterstand kan bij een beetje vertrouwen ook zo weer omdraaien!

In de zomer ga je aan de slag om het verleden te verbeteren...
Bekijk een Fc Twente....
Heeft een prachtig team bij elkaar gehuurd

13 januari 2021 om 14:09

Als dat geld er al is, waarom is er dan via de supporters van Emmen een geldcollecte gaande? 1 van de initiatiefnemers hoorde ik gisteren dit vertellen op de radio. Ben op recht benieuwd. De vergelijking van Twente vind ik zelf een beetje krom, Twente heeft een rijke historie in de Eredivisie. En is club met nog steeds voor Eredivisie begrippen een grote achterban. Dat is voor zulke spelers nog vele malen aantrekkelijker.

13 januari 2021 om 21:31

Maar je speelt degradatievoetbal. Dat is sowieso al moeilijk en vooral als je nieuw bij zo'n groep komt. Wat is dan de kans dat jongens als Druijff en Grot ook echt duidelijk het verschil gaan maken? Dat konden ze niet eens toen de omstandigheden een stuk gunstiger waren. Het zijn leuke namen, maar ze kosten geld en je hebt geen enkele garantie dat het uberhaupt beter gaat. Ik heb het zelf meegemaakt. 5 punten lijkt te doen, maar een ploeg zonder vertrouwen gaat niet ineens veel beter presteren. Vaak is het tegenovergestelde waar. Ik hoop het niet voor Emmen hoor, maar ze hebben een klein wonder nodig als je kijkt naar de omstandigheden. FC Twente heeft inderdaad een prachtig team bij elkaar gehuurd, maar dat gebeurde in de zomer. Iedereen begon op 0 en je had nog 34 wedstrijden te gaan. Dat is nu bij Emmen natuurlijk niet zo.

14 januari 2021 om 14:40

Dirk_borst; het geld is er ook wel maar de actie is iets vanuit supporters om ook bij te dragen aan de club. Vergeet niet dat we geen Ajax zijn. Het geld is er zeker voor eredivisie plek 10 en lager begrippen.

Emmen heeft geen inkomsten van kaartverkoop, dat is wat wij willen inzetten voor de club. Een extra steun... Al zouden we de dikke teen van een spit ermee betalen.

Vraag 2:
Ik wil ook niet zeggen dat de ene club mooier, beter of wat dan ook is.
Maar ik duidt op dat Twente het heel slim doet omdat daar de kas echt leeg is. Zij met een nagenoeg lege beurs een prachtig elftal neerzetten. Uiteraard speelt naam ook wel iets mee. Wij halen dan naam "van Rhijn" maar die laat momenteel zijn oma nog voorbij rennen.

13 januari 2021 om 16:06

Jeron ik vind je emoties en enthousiasme betreft Emmen aanstekelijk. Maar hier sla je de plank mis. Ten eerste gaat hij nooit naar Emmen met de keuzes genoemd in de tekst. Dat kan de doodsteek voor zijn eigen carrière zijn. (degraderen) Huren zal Derby niet mee akkoord gaan. Daarnaast zal dit geen garantie zijn dat je het overleeft. Dan ben je geld aan het investeren in een lekkende kraan. Dan kom je in de KKD in grotere problemen. Denk dat dit soort scenario's vooral (ijdele) hoop zijn.

14 januari 2021 om 14:48

Sirius idem:

je kunt niks doen, hopen op een wonder en accepteren dat je degradeert ... Wat ook geen schande is!

Je kunt proberen, hoog inzetten en gokken dat er iets ontstaat.
en Te Wierik zal zeker opties meer hebben, maar durf wel erin te stappen om een speler te halen.
We hebben vaker gehoord dat Emmen bij elkaar geraapt is, een camping elftal enz. En toen kwamen Araujo en Pena (internationals) Araujo kon ook naar Feyenoord! Alleen konden zij het financieel op DAT moment niet rond krijgen.

Financieel moet het altijd passen. Lubbers is ook niet de man die geld onverantwoord uitgeeft. Daar is hij handelsman genoeg voor. Maar hij durft te investeren als hij denkt dat het het waard is.

Jongens als Te Wierik, zijn er misschien wel 100 van. Nu een kwestie van kijken welke vrij komt en te porren is.

PS: Op dit moment komt Jean-Pierre Rhyner op huurbasis (geen groot cv, maar we zullen zien)

Daarnaast hoop ik nog een nieuwtje te pakken:
Emmen heeft zich gemeld bij wilder Cartagena... Paar bronnen bevestigen dat Emmen zich gemeld heeft. Anderen ontkrachten het.
Als hij zou komen, dan heb je een Nigel de Jong in huis

Dat zijn afgetrainde sportmannen en dan kun je zeggen: Telgenkamp, Veendorp en Jansen..... De groeten! weerkomen als je afgetraind bent

Kom maar terug. Dammers is de zwakste plek achterin sinds hij weg is, heb hem graag weer terug daar!

Jammer voor hem en ik snap het overigens ook niet helemaal. Te Wierik is gewoon een prima en stabiele verdediger. Had gedacht dat hij - net spelers als Kieftenbeld en De Wijs - het zou schoppen tot een basisspeler. Als ik hem was zou ik toch proberen een andere Engelse club te vinden, anders is dat avontuur snel klaar.

Blijft toch bijzonder hoe vaak dit soort simpele huis-tuin-keuken spelers naar het Championship gaan om vervolgens nooit mee te mogen doen. Dit terwijl ze voor de Eredivisie gewoon bruikbare spelers zijn. Je zou zeggen dat ze voetballend toch niet veel onder zouden moeten doen t.o.v. wat er rondloopt. Het is nou niet dat er briljant materiaal achterin staat bij Derby.

13 januari 2021 om 11:36

Ach dat zie je toch overal wel? Waarschijnlijk worden er gewoon andere dingen van spelers gevraagd, wat niet perse te maken heeft met kwaliteit. In Italië komen er nou ook simpele Nederlandse voetballers boven drijven, die hier niet op waarde werden geschat. Spelers die in België mislukt zijn en hier wel tot bloei komen en andersom. Er zijn zoveel factoren die bepalen of jij het wel of niet kan maken. Voor hetzelfde geldt zijn de verdedigers van Derby hier echt een lachertje. Hebben het gezien met Ado en zijn Engelse spelers.

13 januari 2021 om 11:59

Championship is lekker verdienen tegenover rechter helft eredivisie. Maar door de belachelijke onbalans in de competitie met het grote aantal clubs en het verschil in het budget is bijna elke wedstrijd een grote vechtwedstrijd geworden. Verschrikkelijk om in te spelen lijkt me. Voor jongens als Te Wierik en hiervoor bijvoorbeeld Van Aken is dat natuurlijk helemaal niks. Wordt je opgeleid om op te bouwen als verdediger, sta je in het championship letterlijk elke bal weg te rammen terwijl je een elleboog krijgt van een Akinfenwa of Kazim-Richards

13 januari 2021 om 12:43

Maar goed, voor een Te Wierik is het een hele grote stap. Verder zal het niveau op zich niet zo indrukwekkend zijn, maar het tempo is wel even wat anders dan de Eredivisie. Daar hebben veel spelers ook gewoon veel moeite mee. Verder zijn ze bruikbaar voor de Eredivisie, maar daar houdt het ook wel mee op. Hij kan van waarde zijn door z'n leeftijd en dus ervaring, maar kwalitatief is er echt niets bijzonders aan. Zo'n jongen doet redelijk mee in een goed draaiende ploeg en zakt net zo makkelijk door het ijs bij een ploeg die ergens onderin meespeelt.

Ik had precies voorzien dat het zo zou gaan, zonder als LvG te willen klinken. Cocu haalde hem, en Cocu had al een slecht seizoen achter de rug bij een club en competitie die totaal niet bij deze trainer passen. Te Wierik had kunnen weten dat Cocu vrij snel de zak zou kunnen krijgen, en dat hij als Cocu aanwinst dan niet meer in beeld komt. In het championship spelen snap ik nog wel, ook nog met Rooney, maar dan heb je die corona. Uiteindelijk heeft Mike in Engeland nooit voor publiek gespeeld. Dat is wel sneu.

13 januari 2021 om 12:05

Tegelijkertijd heeft hij zeer waarschijnlijk 3x het salaris in Groningen verdient. Toch een prima uitstapje zo. Keert terug als ervaren kracht in Nederland. Ik zou overigens lekker naar Fortuna gaan. Zie hem bij Groningen en Heracles zich niet zo maar in de basis spelen. Fortuna zit lekker in de lift. Even anderhalf seizoen een miljoen of 1 a 2 mee gepikt en weer weg.

13 januari 2021 om 12:45

Nou ja, Cocu stelde 'm ook nauwelijks op. Cocu had er dus schijnbaar al heel weinig vertrouwen in. Een blessure en een rode kaart hielpen z'n situatie overigens ook niet.

Verbaast me niets. Vond dit totaal geen indrukwekkende spelers bij Heracles en Groningen. Hij is altijd overschat geweest in Nederland.

Absoluut direct halen Emmen! Precies wat we missen van rhijn bakt er helemaal niks van en bakker komt lang niet weer op zijn niveau. Denk dat Dick persoonlijk maar contact moet opnemen kennen elkaar natuurlijk ook goed😉

13 januari 2021 om 16:07

Denken Emmen fans echt dat hij komt met de genoemde opties? Lijkt me toch meer ijdele hoop.

13 januari 2021 om 17:41

Hoop moeten we toch zeker houden anders kunnen we nu beter stoppen en vrijwillig naar de kkd gaan! Dat het steeds moeilijker word weet iedereen en als we zo blijven spelen als de laatste 2 wedstrijden redden we het zeker niet. Maar met de juiste versterkingen. Op zeer korte termijn uiteraard is er nog wat mogelijk. Maar goed jij als Emmen hater heeft ons al gedegradeerd he Andrevidigoal😉

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Derby County

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Football League Championsh...
SpelersPositieW
C. Kazim-RichardsAanvaller184
M. WaghornAanvaller162
W. RooneyAanvaller101
M. WhittakerAanvaller90
D. MarshallKeeper210
K. RoosKeeper40
Voor de complete selectie: Clubpagina Derby County.

5 fans
Verdediger, 28 jaar

In de wandelgangen

Maandag 25 januari
Na Bayern München heeft ook Borussia Dortmund belangstelling voor Florian Neuhaus. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren