‘Waarom zouden de Manchester United-fans niet in de titel mogen geloven?’

Woensdag, 13 januari 2021 om 09:41Rian Rosendaal

Manchester United gaat na de 0-1 overwinning op Burnley van dinsdagavond allleen aan kop in de Premier League, met een voorsprong van drie punten op regerend landskampioen Liverpool: 36 om 33 punten. Gary Neville is verrast door de ijzersterke reeks van vijftien duels zonder nederlaag. Aan de andere kant sluit de oud-verdediger niet uit dat the Red Devils voor het eerst sinds 2013 kampioen worden in Engeland.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Zie jij Manchester United dit seizoen kampioen worden?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

49 reacties (laatste reactie door dros)

Als man united kampioen wil worden kunnen ze dat wel mooi laten zien tegen Liverpool. Ik ben zelf nog niet 100% overtuigd van united maar misschien kunnen ze dat nu as zondag wel doen. Tegen leicester, Sheffield, wolves, Aston villa etc was het niet heel goed vond ik. Dat je die wedstrijden wint is wel belangrijk want dat had zomaar puntenverlies op kunnen leveren.

13 januari 2021 om 10:26

United is vaak juist goed in de topwedstrijden en liet meestal punten liggen tegen de kleintjes

13 januari 2021 om 10:49

Verloren van Tottenham en Arsenal (en verloren in de league cup van city) en gelijk tegen Chelsea en City. Echt “goed” noem ik dat niet. Zeker aangezien ze in al die wedstrijden welgeteld 1 doelpunt hebben gemaakt.

13 januari 2021 om 10:53

Dat is idd niet goed. Vorig jaar pakten ze wel best veel punten in die wedstrijden maar dat zal beter moeten tegen Liverpool dan, al ligt de druk niet bij United. Als die verliezen staan ze er nog steeds prima voor. Liverpool niet want die staan dan 6 punten achter

13 januari 2021 om 10:57

Ik vind, zoals lierse ook al aangeeft, united niet sterk in topwedstrijden. Aston villa, leicester en wolves zijn geen ‘echte’ topwedstrijden maar wel wedstrijden tegen ploegen die zeer goed zijn dit seizoen (wolves minder maar altijd gevaarlijk). Ook tegen echte topploegen is het dit seizoen niet goed, vorig seizoen wel. In topwedstrijden willen ze liever niet verliezen en spelen ze altijd zeer defensief. Counteren doen ze dan ook te weinig dat soort wedstrijden.

Het is toch enorm mooi om te zien hoe 1 speler een team kan om gooien. Man Utd had het vorig jaar enorm lastig en tot januari vorig jaar werd er non-stop geroepen om het ontslag van Solskjaer. En toen kwam Bruno Fernandes, wat een impact heeft die man gehad op dit team zeg. Enige wat Man Utd nog kan weer houden van de titel dit jaar is zijn blessure denk ik.

13 januari 2021 om 09:52

Enige dat hen kan weerhouden? Ze zijn dus de grote favoriet voor jou? En laten we eerlijk zijn. Zo geweldig draait Man U niet, ze hebben al 12 verliespunten op 17 wedstrijden. Ze draaien een goed seizoen, maar omdat heel de top inconsistent is staan ze plots eerste.

13 januari 2021 om 10:02

Maar zijn nu toch 15 wedstrijden alweer onngeslagen.. dus ze doen het toch erg goed op moment

13 januari 2021 om 10:04

15 zelfs. 9 uit de 3 verloren potten en 6 bij de gelijke spelen.. Bizar dat united bovenaan staat, ik dacht dat Ole eruit zou vliegen, blijft dan door een gelukje overeind door een ontsnapping vlak voor tijd. Blijf het bizar vinden, zoveel kwaliteit in hun selectie, vooral voorin, maar ze spelen zo matig. Geeft ook wel aan hoeveel punten Liverpool en City al hebben laten liggen. Ik zie United het niet volhouden als 1 van de 2 genoemde ploegen gewoon een reeks gaat neerzetten zoals afgelopen jaren. Bij Liverpool is het tot nu toe vaker bizar puntverlies geweest dan terecht puntverlies.

13 januari 2021 om 10:17

Liers / Ben het met je eens, en City + Liverpool staan niet eens zo heel ver weg, alles ligt nog open in de EPL maar niemand had Manutd op p1 verwacht in januari

13 januari 2021 om 10:21

@MangoLoco, haha inderdaad. Rekenen was even moeilijk 😅.

13 januari 2021 om 10:22

@InsideR, inderdaad. Als City de twee inhaalwedstrijden wint dan staan die op 1 punt van Man U en Liverpool staat nu op 3. Allemaal heel close dus.

13 januari 2021 om 10:27

Is het niet meestal zo dat je eerste staat omdat je concurrentie minder punten als jou haalt?

13 januari 2021 om 10:39

Wat een ontdekking! Maar de facto is er niet zoveel verandert ten opzichte van vorig seizoen bij Man U, het verschil is dat de tegenstand nu ook meer punten laat liggen.

13 januari 2021 om 10:46

Dat is inderdaad ook veranderd. Met name liverpool pakt flink minder punten.
Dat is echter niet het enige. Vorig seizoen had united nu 25 punten, dit seizoen 36. Dat er niet zoveel veranderd is bij united is dus duidelijk onzin.

13 januari 2021 om 10:49

@Lierse Ze hebben al 12 verlies punten??? 15 lees ik naderhand Maar ze staan toch bovenaan met de minste verlies punten. Jou beredenering slaat in dat.opzicht nergens op. Daar draait het toch uiteindelijk om? Dat andere clubs inconsistent zijn,staat United bovenaan? Makkelijke beredenering. Die dan ook nergens op slaat. Je staat waar je hoort te staan.Het is een moeilijk te kloppen ploeg schijnbaar. Dat was jaren geleden met Leicester ook. Erg op de counter. Maar zeer effectief. Schat Liverpool en man City hoger in hoor. En zullen ook boven United eindigen. Maar om nu te zeggen dat ze bovenaan staan omdat de rest inconsistent is is te makkelijk.

13 januari 2021 om 10:49

Ja maar wat is dan het punt? Puntenaantallen uit voorgaande seizoenen hebben nul relevantie in de actualiteit. Het team dat dit jaar de meeste punten haalt wordt kampioen en ook al zijn dat bij wijze van spreke maar 60 punten dan ben je nog steeds de beste als de rest minder punten pakt

13 januari 2021 om 10:51

Ja dat is toch duidelijk? Vergeleken met de vorige jaren zouden ze niet bovenaan staan. Het is niet dat ze plots een werelds seizoen draaien waardoor ze de titelfavoriet zijn (wat @Arsenal toch suggereert).

13 januari 2021 om 10:54

Dat inderdaad niet maar dit seizoen zijn ze wel vooralsnog het beste bezig en het meest consistent als je naar de ranglijst kijkt

13 januari 2021 om 11:05

Ja dat ontken ik toch ook nergens? Ik zeg gewoon dat het wat vreemd is hen tot de titelfavoriet te bombarderen omdat het duidelijk is dat Liverpool ten opzichte van vorig seizoen een stuk minder presteert en het verschil met City mogelijk 1 en met Liverpool 3 punten is. Ze maken zeker kans, maar de titelfavoriet zijn ze toch niet naar mijn mening.

13 januari 2021 om 11:51

El barca, tot een maand geleden was Chelsea ook 16 wedstrijden ongeslagen. Het kan snel gaan, zeker in de premier league.

13 januari 2021 om 12:03

Vorig jaar hadden we na 17 matchen 25punten. Nu hebben we 36. United heeft gewoon vooruitgang geboekt tegenover de andere ploegen.

13 januari 2021 om 12:40

Die vooruitgang werd al bereikt vanaf de winterse transferperiode door de komst van Bruno.

13 januari 2021 om 13:59

Lierse waar heb je het nou allemaal over. Blijft maar lullen om je punt te proberen te maken, maar het is onzin. Dit seizoen is anders dan vorig seizoen. Iedere ploeg doet het met de huidige omstandigheden klaar. ON: United speelt niet eens heel goed vind ik. Meer reactievoetbal met aangepaste stijlen op de tegenstander, hoe dan ook voor nu werkt het. Ik heb alleen nog niet heel veel vertrouwen in een kampioenschap. Denk als de druk groot wordt jongens als Martial, Pogba, Makwaaier, en Fred het dan nog niet aankunnen

13 januari 2021 om 16:04

Dat jij het niet snapt maakt het geen gelul. Ik zeg dat ik Man U niet de topfavoriet voor de titel vind en ik beargumenteer dat.

13 januari 2021 om 11:09

Dat is nogal een uitspraak. Ja, Bruno Fernandes is een geweldige speler een heeft onwijs veel impact op dit United. Maar iedereen ziet toch ook dat dit niet heel lang meer goed blijft gaan. Het is telkens met de hakken over de sloot. Daarmee zeg ik niet dat United geen kampioen kan worden, want ze staan "gewoon" bovenaan, maar die deksel gaan ze echt nog wel een keer op de neus krijgen.

13 januari 2021 om 11:11

Tja de een zegt dat het wel zal moeten stoppen en de ander noemt het de geluk van de kampioen, is maar net hoe je het bekijkt. PSV onder Cocu won ook vaak wedstrijden op deze manier maar wisten toch kampioen te worden.

13 januari 2021 om 12:08

Ik ben juist blij dat we zulke wedstrijd met de hakken over de sloot eindelijk winnen. Af en toe laten ze prachtig voetbal zien, ik ben tevreden met hoe het gaat. Nog een lange weg te gaan dit seizoen, maar we mogen dromen natuurlijk!

Ik heb een paar wedstrijden gezien dit seizoen van Man Utd. En ik moet zeggen dat ze wel de "geluk" van de kampioen hebben. Al een aantal wedstrijden in de laatste minuut gewonnen (ook een kwaliteit) of een doelpunt dat van richting werd veranderd. Soms krijgen ze ook makkelijk een penalty mee, maar dat is vaak bij grote clubs. Als ze de EL niet serieus nemen en vol voor de PL gaan, zou het best kunnen dat ze kampioen worden.

13 januari 2021 om 11:48

Door dat geluk kan ik me ook niet voorstellen dat United na 38 wedstrijden nog bovenaan staat. Dat kan best vaak goed gaan, maar het is niet iets waar je op kan bouwen. Teams als City en Liverpool vind ik dan toch overtuigender, die hebben eerder wat pech gehad.

13 januari 2021 om 12:07

Zoek is op hoeveel matchen Liverpool vorig jaar won in de laatste 10min. Het is maar wat jij geluk noemt.

13 januari 2021 om 12:46

Liverpool was in die wedstrijden wel veelal gewoon de bovenliggende partij en was ook overduidelijk de betere het hele seizoen. 99 punten haal je niet zo maar. Als United op deze voet doorgaat (2,12 punt per wedstrijd) halen ze precies 80 punten. Dat is beduidend minder, zeker als je nog bedenkt hoeveel keer het net de goede kant is opgevallen met late goals of dubieuze penalty’s.

Perfect seizoen om in de titel te geloven als je het mij vraagt. Dat geldt evengoed voor Tottenham, Chelsea, Leicester, Liverpool en City. De laagvliegers en middenmoters zijn dit seizoen beter, de beste zijn minder, alles staat kort op elkaar, dus alles is mogelijk. Algehele spanning is leuk, maar ik ga toch elke week met samengeknepen billen op die bank zitten, omdat niks zeker is voor mijn club momenteel :D Geniet momenteel het meest van Southampton en Leeds, want dat ademt gewoon voetbal en ik heb er geen eigen belang bij.

13 januari 2021 om 10:04

Ik snap die hype om Leeds niet zo, al begrijp ik wel waar het vandaan komt. Ze gaan er met 7-0 af en worden geprezen om hun spel. Zowat elke andere club zou genadeloos afgemaakt worden in de media. Btje een love-in voor de historie en deels Bielsa, wat ik toch apart vind.

13 januari 2021 om 10:11

Big wins, big losses inderdaad. Er ligt heel veel risico in het spel van Bielsa maar dus ook erg veel goals, voor en tegen. Dat is voor mij ook al een leuke wedstrijd. Leeds vind ik leuk omdat ze er ook vol voor gaan en dus de mentaliteit hoog is en elk aanvallend team is leuk om naar te kijken. Ze hebben overigens ook een aantal net wel, maar vooral veel net niet wedstrijden gehad. De onfortuinlijke goals die ze tegen krijgen is wel bizar. Al zou Bielsa op een stoel hebben gezeten, dan was hij er doorheen gezakt

13 januari 2021 om 10:23

Veel Nederlanders houden van naief spel, waarbij de manier van spelen belangrijker is dan de punten. Lekker naief aanvallen en de boel achterin openzetten. Nederlanders hebben een hekel aan teams die gestructureerd verdedigen en resultaten boeken zonder dat ze 70 procent balbezit hebben

13 januari 2021 om 12:32

Omdat Leeds wil voetballen en telkens pressie uitoefent terwijl ze net zijn gepromoveerd en weinig geld hebben uitgegeven. Dat krijgt altijd de gun factor in tegenstelling tot Arsenal dat onder Arteta wekenlang met vijf verdedigers speelde of een Spurs dat vaak defensief speelt.

Simpel: mijn mening is dat City en Liverpool meer kwaliteit hebben. Hebben een bredere selectie en spelem niet op donderdag (EL). Daarnaast vind ik de selecties van Liverpool en City veel sterker. Je zag het al in de onderlinge confrontatie een week terug. City overklaste United. City is favoriet voor de titel. Nogmaals het is mijn mening, maar top 4 moet echt wel haalbaar zijn.

13 januari 2021 om 10:55

Ik deel jou mening. En ben Het met jou eens. Daarom nu gewoon even genieten dat ze, sinds lange tijd, weer eens bovenaan staan.

13 januari 2021 om 11:12

Je hebt helemaal gelijk dat City en Liverpool meer kwaliteit en betere selecties hebben, maar heel vaak is dat in het voetbal niet genoeg om de prijzen te pakken. Blessures, sfeer in de groep en geluk zijn ook factoren. Op dit moment valt voor ons ( United) het dubbeltje de goede kant op en als dat zo door gaat, kunnen we zomaar kampioen zijn aan het eind van de rit. Zoveel slechter als die andere twee zijn we namelijk niet, maar goed eerst zondag maar eens kijken hoe we er dan voor staan.

Dit is wel een ideaal seizoen voor een United om kampioen te worden, Liverpool blijft natuurlijk ijzersterk, maar is dit seizoen minder overtuigend. Eigenlijk hebben alle toppers wel hun downs dit seizoen en zie je vooral dat middenmoters en verwachte laagvliegers het heel goed doen. Liverpool en City zijn veel sterker, dus als ze voor de titel willen gaan zullen ze toch een lange tijd weer op hun niveau van afgelopen jaren moeten komen. Anders zie ik United, grotendeels dankzij Bruno gewoon een kans op de titel maken.

Het seizoen is pas op de helft, maar uiteraard mag je als supporter altijd dromen van een titel, ze staan er aardig voor, en dan komend weekend is het Liverpool - Manutd als ik het goed heb. Wauw, daar staat wel wat op het spel, Manutd kan een mooie klap uitdelen. Ik ben blij voor Manutd en ook voor Solskjear

13 januari 2021 om 11:15

Is nog niet eens op de helft City moet nog 4 wedstrijden spelen

Ze mogen er zeker in geloven. United maakt al anderhalf seizoen op alle fronten stappen. Op en buiten het veld. De selectie is breder en sterker geworden als gevolg van betere scouting. Het voetbal is stabieler en herkenbaar geworden. Dat geeft de spelers houvast en vertrouwen. Sprankelend is het vaak niet, en nog vaak met de hakken over de sloot. Dat ze nu bovenaan staan kan helpend om dat eruit te krijgen. Toch zou ik waken voor City. Die lijken hun te vinden en dan zijn ze heel sterk. Liverpool zonder van Dijk is niet hetzelfde Liverpool. Die lijken daarnaast ook de tol te betalen voor twee topseizoenen.

Het is natuurlijk een mirakel dat ze eerste staan. De reden dat ze bovenaan staan komt dus door het feit dat alle factoren die hebben meegespeeld dat ze eerste zouden kunnen staan, ook daadwerkelijk in hun voordeel heeft uitgepakt. Want qua spel en selecite horen ze daar in ieder geval niet thuis. Ze hebben in ieder geval een ding goed gedaan dit jaar en dat zal ook wel met corono te maken, wat ook weer in hun voordeel heeft uitgepakt, namelijk geen miskopen gedaan voor vele miljoenen.

Ik zie United niet als gedoodverfde favoriet, ze staan er eerder door het falen van de concurrentie. City is nu ook weer aan een sterke reeks bezig en Liverpool doet het wat minder dan vorig jaar - wat in principe ook wel logisch is. Ik verwacht zondag gewoon dat Liverpool wint, dat is voor mij toch echt het betere team.

Al wil ik niet te veel druk op die jongen leggen; maar het zou helemaal fantastisch zijn als ook Amad Diallo een schot in de roos zou blijken, de rechtsbuitenpositie claimt, en ze mede hierdoor de titelstrijd daadwerkelijk tot het eind weten vol te houden. Die rechtervleugel is namelijk in mijn ogen wel een echte zwakte gebleven nadat ze Sancho niet hebben weten binnen te halen, en ze vervolgens met Pellistri en Amad voor alternatieven zijn gegaan die beiden niet direct beschikbaar waren.

Lang geleden dat ze nog eens in aanmerking kwamen. Twee maanden geleden waren ze nog serieus op de sukkel en zat er totaal geen lijn in het spel. Maar goed, echt favoriet zijn ze niet. Maar ze staan weer tenminste waar een club als United hoort te staan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester United

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.Chelsea6423
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
A. DialloAanvaller10
N. BishopKeeper00
David de GeaKeeper250
L. GrantKeeper00
D. HendersonKeeper110
S. RomeroKeeper00
E. BaillyVerdediger100
Voor de complete selectie: Clubpagina Manchester United.

Engeland
10 fans
Coach, 46 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 11 mei
Tottenham Hotspur wil Davinson Sánchez komende zomer verkopen, ongeacht wie de nieuwe trainer wordt. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren