Vitesse trekt zege over de streep tegen teleurstellend FC Utrecht

Dinsdag, 12 januari 2021 om 20:38Jeroen van Poppel • Laatste update: 20:54

Vitesse heeft dinsdagavond een overwinning over de streep getrokken tegen FC Utrecht. De ploeg van trainer Thomas Letsch had in de eigen GelreDome genoeg aan een enigszins gelukkige intikker van Danilho Doekhi: 1-0. Utrecht probeerde nog wel een slotoffensief op te zetten, maar de Domstedelingen bleken zoals de hele wedstrijd aanvallend onmachtig. Vitesse klimt over PSV heen naar de tweede plaats, en staat in punten gelijk met koploper Ajax. Utrecht blijft tiende en kan gedurende deze speelronde verder dalen.

Willem Janssen had FC Utrecht al vroeg op voorsprong kunnen koppen, maar miste. In de elfde minuut dacht Vitesse aan de overzijde de leiding te nemen, toen Oussama Darfalou de bal uit de kluts fortuinlijk voor de voeten kreeg en kon binnen tikken. Na minutenlang beraad constateerde de VAR echter buitenspel van Loïs Openda in de aanloop.

Vitesse behield het initiatief en beloonde zichzelf een kwartier later met een geldig doelpunt. Elazar Dasa haalde aan de rechterkant de achterlijn en zag zijn harde voorzet door Doekhi met het scheenbeen tot doelpunt worden gepromoveerd: 1-0. Ook in het restant van de eerste helft waren de Arnhemmers sterker, maar tot grote kansen leidde dat niet. Openda was na een hoekschop van Oussama Tannane het dichtst bij, maar kon niet goed genoeg bij de bal om raak te koppen.

Ook na rust moest FC Utrecht zich aanvankelijk beperken tot verdedigen. Tannane probeerde het met een schot van afstand, dat prachtig uit de kruising werd getikt door doelman Eric Oelschlägel. Even later voorkwam Janssen met een duikkopbal dat Doekhi zijn tweede kon binnentikken. Utrecht ging in de slotfase wat beter spelen en dat leverde ook enige dreiging op. Pasveer tastte mis op een hoge voorzet van Utrecht-debutant Benaissa Benamar, waardoor Kerk de bal in het lege doel leek te kunnen schieten, maar de aanvaller raakte de bal met links niet goed genoeg.Gerelateerd

Meer sportnieuws

68 reacties (laatste reactie door bertus1990)

Kerk speelde echt dramatisch.

12 januari 2021 om 20:48

Heel Utrecht was dramatisch. Als ze geen zin erin hadden, konden ze beter thuis blijven, manmanman...

12 januari 2021 om 20:48

Zeker waar! En dan moet je nagaan dat er clubs waren die 7 of 8 miljoen voor hem wouden betalen afgelopen zomer. Hij was echt dicht bij een transfer, alleen hield de club stug vast aan de vraagprijs van 10 miljoen. Dat gaan we nooit meer krijgen voor hem.

12 januari 2021 om 20:55

Nee daar ben ik ook erg bang voor.

12 januari 2021 om 21:11

Ik vind hem ook echt een vreemde voetballer. Maakt vaak rare keuzes op het veld en vandaag maakte hij ook verschillende overtredingen. Daarnaast is hij overal te vinden behalve op zijn oorspronkelijk positie. Als ik hem zie spelen vraag ik me vaak af waar hij allemaal mee bezig is.

12 januari 2021 om 21:56

Sorry dat ik het zeg, maar heb de 'hype' rondom hem nooit begrepen. Vjnd het nog altijd een speler waarbij veel op kracht en snelheid gaat, maar het ontbeert aan een hoop andere facetten.

12 januari 2021 om 21:57

Sorry dat ik het zeg, maar heb de 'hype' rondom hem nooit begrepen. Vjnd het nog altijd een speler waarbij veel op kracht en snelheid gaat, maar het ontbeert aan een hoop andere facetten.

12 januari 2021 om 22:36

Klopt @thomjansen. Heb dat ook nooit begrepen. Dit lijkt mij meer zijn plafond, in een betere competitie heeft hij niks te zoeken.

12 januari 2021 om 21:14

De beste rb van Utrecht loopt op dit moment in Enschede denk ik...

13 januari 2021 om 00:40

Is gewoon een blind en druistig renpaard

Alweer de nul, en weer zelf wel gescoord. Goede ontwikkeling vind ik persoonlijk. Heerlijk dat we zelf de wedstrijden blijven winnen in deze toch redelijk belangrijke maand.

Bij Vitesse leek weer de tank leeg ofzo de tweede helft, niet voor het eerst dit seizoen. Is het toch weer zenuwslopend. Doekhi echt de man of the match, wat heeft hij stappen gemaakt dit seizoen.

Zojuist 90 minuten lang mezelf vrijwillig laten martelen door naar Utrecht te kijken. Het is niet goed te praten wat er met mijn club aan de hand is. Er is geen plan, geen strijd geen passie, geen idee, geen zin in. Voorop in de malaise gustafson, maarel, kerk en maher. Spelers die op de verkeerde plekken worden opgesteld... ziekenhuis ballen... de bal 3 keer overspelen is te veel gevraagd. Er zit gewoon fundamenteel iets fout in dit elftal.

12 januari 2021 om 20:49

Hebben meer clubs last van

12 januari 2021 om 21:15

Geen idee welk ander team jij zou bedoelen

12 januari 2021 om 21:00

Erg jammer om te zien, heb altijd een zwak voor de club gehad. En als Feyenoorder weet ik alles van teleurstellingen. Hou vol, Utreg is wel degelijk op de goede weg de laatste paar jaar, de vruchten komen nog wel.

12 januari 2021 om 21:12

Maher is een voetballer met onwijs veel talent. Maar als het aankomt op aanpoten en mentaliteit is hij de eerste die afhaakt.

12 januari 2021 om 23:05

De meeste talenten kunnen wel een balletje trappen maar haken af op mentaliteit of in fysiek opzicht.

12 januari 2021 om 22:05

Het is een bij elkaar geraapt zooitje spelers waar geen visie achter zit. Tot nog toe word er telkens gekeken naar de coaches, maar naar mijn mening is het de samenstelling van de selectie waar het misgaat. Dat neemt overigens niet weg dat de resultaten wel beter horen te zijn dan nu het geval is.

Makkelijke overwinning en wedstrijd aardig simpel gecontroleerd zonder problemen.

Utrecht heeft echt wat ik tijdens de voorbereiding op dit seizoen ook al aangaf, een aantal zeer slechte spelers in hun selectie. Vond die uitspraak van top 3 aanvallen toen al lachwekkend.
Gustafson, die hele verdediging, keeper en hun aanval met mahi is gewoon drama. Weet ook niet waarom mensen zo positief over kerk waren, hij kan niet bijzonder veel.

Makkelijk zege voor Vitesse en ik had het gevoel dat zij niet eens voluit speelde. Wij lieten weer bar weinig zien. Zelden heb ik zo’n slechte 1e helft gezien van mijn club. En uiteraard spande Gustafson weer de kroon. Die mogen ze van mij per direct verkopen. Het verschil in punten tussen Vitesse en Utrecht zegt genoeg. 17 punten om precies te zijn, terwijl we qua spelersmateriaal niet veel voor elkaar onder doen.

12 januari 2021 om 20:50

Doen qua materiaal niet veel voor elkaar onder weet ik zo 1,2,3 niet. Vitesse heeft op vrijwel elke positie gewoon een betere speler staan.

12 januari 2021 om 21:01

Ach hou op! Jij weet ook dondersgoed dat dat niet zo is. Utrecht is geen Fortuna of Emmen. Als ik kijk naar de cijfers op transfermarkt dan is totale spelerswaarde van Utrecht 39,03 miljoen en die van Vitesse 26,18 miljoen. Best knap om dan op elke positie een betere speler te hebben. Vitesse is veel meer een team, met een goede coach en een duidelijk speelwijze en dat maakt het verschil tussen de clubs op de ranglijst.

12 januari 2021 om 21:14

Wist niet dat de spelerswaardes van een website alleszeggend is over de kwaliteit van de spelers IRL op het veld... trouwens je weet toch wel dat vooral jongetjes over de hele wereld gewoon transferwaardes verzinnen, was laatst nog een artikel over. Die gasten doen het voor hun lol vanuit hun zolderkamertje en sommige profclubs nemen die transferwaardes nog super serieus ook.... en jij zo te zien ook. Maar goed, welke speler van utrecht zou basis staan bij vitesse ? Juist ja, niemand.

12 januari 2021 om 21:38

Dit is ook wel een waan van de dag opmerking hoor. Vitesse speelt dit seizoen leuk, maar het materiaal is echt niet zoveel beter hoor. Notabene Tannane is keihard gefaald bij Utrecht. Als ze in goede doen zijn kunnen Kerk, Mahi, Dalmau, Ramselaar van Overeem, van der Streek, Maher, Warmerdam en ja zelfs Gustafson zo in de basis bij Vitesse staan. In ieder geval zou Vitesse er niet slechter op worden.

12 januari 2021 om 21:58

Doe je nou Popi Jopie omdat Vitesse het zo goed dit seizoen? Ik zou oppassen, want kan snel veranderen haha! Ik kijk aardig wat Eredivisie wedstrijden en bij Vitesse steken Bazoer en Tannane er bovenuit en daarnaast heb je nog 3 of 4 spelers die kwalitatief goed zijn. Maar de rest is gewoon middelmaat hoor. Dat zijn type spelers die meegaan in het niveau van de club en dat is bij Vitesse nu prima. Janssen, Warmerdam, van Overeem, Ramselaar, Mahi en Elia zouden bij Vitesse allemaal in de basis staan.

12 januari 2021 om 22:09

@soccerinofcu - Maar wel een bij elkaar geraapt zooitje spelers. Individueel een aardige ploeg, maar het is zonder visie samengesteld. Nu zijn de resultaten overigens wel erg matig, maar als het vertrouwen in zo'n ploeg daalt, wordt het moeilijker voetballen. "het is een beetje als: Nou coach, hier heb je de spelers. Maak er maar wat van".

12 januari 2021 om 22:22

Toen je begon met Janssen moest ik al spontaan lachen... de verdedigers van vitesse zijn niet een klein beetje maar echt gewoon dik beter dan willempje janssen. Kan daardoor de rest van je bericht al niet meer serieus nemen, sorry. Al moest ik ook lachen om andere namen die je opnoemde. Snap overigens dat door een utrecht bril kijken je eigen spelers natuurlijk al snel heel goed gaat vinden

12 januari 2021 om 22:26

@Sirius, dat kan je wel zeggen ja! Dat mag die Zuidam zich echt aanrekenen. Hij heeft allemaal spelers gehaald zonder te kijken of ze passen bij ons of Passen in de speelwijze. Nu ook met Ter Avest. Geen idee waarom we hem halen, want onze beste speler was vandaag de RB van Jong Utr. die inviel.

12 januari 2021 om 22:45

Dat kijken door een bril geldt voor jou misschien wel nog meer. Dat een club het beter doet dan verwacht wil niet zeggen dat alle spelers toppers zijn. De speler die bij Vitesse echt goed zijn en het team op sleeptouw nemen zijn op 1 hand te tellen. Ironisch genoeg zijn er nog 2 daarvan bij Utrecht weggestuurd omdat ze zich niet konden gedragen.

13 januari 2021 om 08:55

Er lopen bij Utrecht wel degelijk een aantal spelers rond die ik graag bij Vitesse zou zien. Ik denk dat individueel Utrecht misschien wel sterker is, maar Vitesse is veel meer een team. Dat was gisteren ook wel te zien, de instelling aan onze kant was beter, samenspel en ook tactiek. Maar dat neemt niet weg dat een aantal spelers van Utrecht echt wel kunnen ballen.

Los van de wedstrijd. Wat een schandalig slecht veld zeg. Lijkt wel een veld van een gemiddelde 3e klasser. En ze kunnen m nog naar buiten rijden daar.

12 januari 2021 om 20:48

Dat naar buitenrollen is deels ook waar het foutgaat.

13 januari 2021 om 08:57

Er schijnt al een tijdje een probleem te zijn met het drainage systeem onder het veld. Maar ik begreep dat er gesteggeld wordt over wie daar nu verantwoordelijk voor is, Vitesse of Gelredome waardoor het lang duurt voordat het opgelost wordt. Wat Eltwan zegt is dat dus een deel van het probleem.

13 januari 2021 om 09:09

Ja ik las het ook van dat drainage systeem. Jammer dat dat niet normaal kan worden opgelost tussen beide partijen maar dat word sinds afgelopen zomer erg moeilijk vrees ik.

3 punten en de zoveelste cleansheet, zeer degelijk Vitesse gezien. Doekhi en met name Dasa vond ik heel sterk vandaag

12 januari 2021 om 20:49

Elke voorzet van Dasa heeft opeens dreiging inderdaad

12 januari 2021 om 20:52

Iets wat een paar weken terug nog bijna onmogelijk leek, een goede voorzet van Dasa.

dat Vitesse wint wel erg veel. als ze zo doorgaan strijden ze straks nog mee om de titel ook

12 januari 2021 om 20:53

Japie ik hoop het van harte.

12 januari 2021 om 21:04

Om de titel geloof ik niet. Echter, ze spelen wel voor de top 3. Ik weet het niet maar Vitesse heeft iets waarbij ik denk dat het wel goed komt. Ze doen het iig erg goed. Verwacht dat ze spelen voor 3e plaats.

12 januari 2021 om 21:52

Ik ben vooral benieuwd of ze met de druk kunnen blijven omgaan. Het voetbal is leuk om naar te kijken, maar echte druk staat er nog niet op, en dat zal richting het einde van het seizoen toch net anders zijn. Ik denk dat het daaraan ligt of Vitesse voor de titel kan spelen of niet. Top 3 moet sowieso wel kunnen in deze vorm.

12 januari 2021 om 22:00

Ja op 3 moet zeker kunnen. Ik vind Feyenoord en Vitesse heel erg aan elkaar gewaagd. Allebei lijken ze niet voor het kampioenschap te spelen, door het ontbreken van meer key players. Ze moeten het allebei toch een beetje hebben van 2 ED-topspelers.

12 januari 2021 om 22:10

Dan komt er natuurlijk wel aardig wat druk op zo'n ploeg. Dat zie ik niet gebeuren, maar ze hebben een leuke ploeg.

12 januari 2021 om 23:49

ik weet niet of er druk opkomt. ik denk dat Vitesse ook wel weet dat niemand verwacht dat ze kampioen gaan worden. ik denk dat clubs als Ajax en PSV meer druk ervaren want die zijn het aan hun stand verplicht

Je mag gewoon helemaal niks meer van Utrecht verwachten, wat een inspiratieloze wedstrijd. Gustafson weer bizar slecht, maar de rest van het team laat ook niks zien. In tussen heb je evenveel overwinningen als notabene RKC en VVV en moet je straks nog tegen degradatie gaan voetballen.

Vitesse gaf echt helemaal niks weg, achterin staat het als een huis daar. Utrecht verbaasd me al het hele seizoen in negatieve zin dan. Goede selectie, misschien wel sterkste en duurste Utrecht selectie sinds jaren maar waar het nu aan schort geen idee denk vooral het zelfvertrouwen, ze hebben wel gestreden maar gewoon niks gecreëerd.

Vitesse veel en veel beter. Het enige wat voor Utrecht meezat, is dat Vitesse maar 1 keer wist te scoren. Om je kapot te schamen! Ik heb bij de aanstelling van Hake mijn twijfels al geuit, en kon ergens wel begrijpen dat v. Seumeren rust in de tent wilde. Maar dat de spelers nu ook maar rust nemen.....Geen passie, geen beleving, zo vreselijk apathisch. Ik vrees dat deze trainer geen beleving in deze groep gast krijgen

12 januari 2021 om 23:15

De beleving vond ik nog wel mee vallen. Het staat gewoon ontzettend slecht en het druk zetten lukte totaal niet. De 2e ballen wint Vitesse op beleving maar ook omdat het niet goed staat bij Utrecht. Spelers staan te ver naar voren waardoor Tannane en Bero die winnen. Advies gooi de trainer eruit. De man maakt Utrecht niet beter.

Hele makkelijke zege van Vitesse zonder heel goed te spelen. Dat laatste kwam voornamelijk door FC Utrecht.. Man, man wat een verschrikkelijke ploeg is dat. Die speelde de hele wedstrijd alsof ze 4-0 achterstonden en er niks te halen viel. Echt schandalig slecht, 0 mentaliteit. Vooral Kerk en Gustafsson belichaamden die lusteloosheid. Wel frappant dat de twee ploegen, AZ en FC Utrecht, die het hardst schreeuwden na de afsluiting van het corona seizoen dit jaar zwaar teleurstellen.

Mooie zege van vitesse. Spel was wederom niet goed. Team oogt vermoeid.. wat ook niet helpt is het veld. Elk jaar een probleem, maar nu lijkt het wel heel erg. Misschien stoppen met de neutronen korrels.. Mahi: weet iemand hoeveel kansen die speler nodig heeft voordat hij raakt schiet.. ik vind dat toch wel een miskoop.

Utrecht heeft gewoon maar 2 punten meer (en een wedstrijd extra gespeeld!) dan de nummer 13 momenteel. Wat draaien zijn eigenlijk een enorm slecht seizoen zeg. het is een beetje onopvallend en er wordt weinig aandacht aan gegeven, maar ik vind het eigenlijk best schandalig. Zeker als je voor de competitie van alle daken schreeuwt dat je de top 3 wilt gaan aanvallen. Daar hebben ze ook nog eens de investeringen voor gedaan....

Waarom speelde ramselaar niet?

Dat Utrecht heeft wel een probleem hoor.. eerst roepen dat ze de top drie aanvallen dit jaar en dan nog niet eens halverwege de competitie al 17! punten achterstaan op de derde plek..

En de volgende 1-0 weer over de streep getrokken. Wat heerlijk dat we deze wedstrijd nu wel winnen terwijl het eerder altijd weggaven. Wederom een matige wedstrijd, wel de volle buit. Nog even over Doekhi. Eigenlijk al sinds hij bij Vitesse is alles gespeeld volgens mij. Behalve rode kaarten en schorsingen. Altijd minimaal een 6je, soms meer. Heerlijk hoe stabiel die vent is ( geworden). Lekker voor m dat ie nu ook z'n 1e goal pakt.

Fc Utrecht was niet best maar Vitesse kon ook niet overtuigen.

Vitesse eerste helft wedstrijd geheel onder controle elke afvallende bal was voor hen. Tweede helft ook controle wat na de wissels minder werd, maar Utrecht kon er verder te weinig tegenover stellen.
Vond wissels van Letsch niet goed. Zeker voorin niet want je houd geen fatsoenlijke aanval meer over mocht er gelijk worden gemaakt dan scoor je zelf heel moeilijk. Ik zou Openda erin gelaten hebben want die doet voorin ook veel storend werk zodat Utrecht minder aan opbouw toekomt en naast hem Broja gezet zodat er nog slagkracht over is. Met Buitink alleen voorin heb je dat minder, maar misschien willen ze diie in de etalage zetten. Ook had ik Vroegh gebracht ipv Toure want die kan er helaas niet veel van.
Vitesse moet niet op een gegeven moment de aanval gaan verzwakken want dat zorgt er juist voor dat de tegenpartij ook minder durft en kan komen. Hopelijk gaat ze dat niet een keer opbreken

Ik denk dat je als Utrecht speler je kapot moet schamen.
Maar als bestuur/staf ook.
Als je zolang spelers als die zweed en Maher/kerk laat staan dan schort er wat.
Als je dan ook nog het lef heb om een Ter avest aan te trekken terwijl je bv een Mokono achter de hand heb is er pas echt wat mis.

Zijn we nu echt een koop club geworden????
Eruit met die dure volgevreten spelers en laat de normale voetballer weer toe in de club.
We zijn een schande van de eredivisie, en niet om die belachelijke 3de plaats want dat was heel niet wat er gezegd was.
Waar is die tijd dat supporters gehoord werden??

maar goed dat is mijn mening.

Utrecht was slecht maar Vitesse kon mij ook niet echt overtuigen. Wat een waardeloze wedstrijd.

Wat een beschamend optreden van utrecht zeg, ze lieten het allemaal maar gebeuren, Ja vitesse heeft het goed voor elkaar en deze winst is natuurlijk hun verdienste, maar als je als utrecht zijnde zo speelt dan win je dit seizoen geen wedstrijd meer.
Leuk die nieuwe jongen van Telstar, maar zoveel beter dan een hoogma of St Jago is hij zeker nog niet en die hebben in ieder geval nog een beetje wedstrijd ritme in dit team.
Maher was te veel bezig zich te bewijzen met zijn eerste basisplaats in tijden, maakte veel onnodige overtredingen. waarom onze spits er niet in stond is mij een raadsel, waarom ze die gustafson blijven opstellen is helemaal onzin. Mahi en Kerk waren onzichtbaar, Nee er moet gauw wat anders bedacht worden door Hake, want zoals ik al zei, anders win je dit seizoen geen wedstrijd meer.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Vitesse

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4446
2.Vitesse4119
3.PSV4024
4.AZ3717
5.Feyenoord3518
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. PasveerKeeper180
D. DoekhiVerdediger171
M. WittekVerdediger170
O. DarfalouAanvaller176
L. OpendaAanvaller176
R. BazoerMiddenvelder162
O. TannaneAanvaller165
Voor de complete selectie: Clubpagina Vitesse.

0 fans
Verdediger, 22 jaar

In de wandelgangen

Maandag 25 januari
Na Bayern München heeft ook Borussia Dortmund belangstelling voor Florian Neuhaus. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren