Drenthe verklaart bizar gerucht: ‘Ze waren al twee dagen aan het onderhandelen’

Dinsdag, 12 januari 2021 om 16:27 • Laatste update: 22:10

Victoria Cisek maakte vorige maand via Twitter bekend dat gesprekken gaande zouden zijn met Royston Drenthe. Ondanks dat de Poolse zesdedivionist zich optimistisch toonde over het verloop van de gesprekken, ontkende de 33-jarige middenvelder al snel dat een overstap aan de orde was. Bij radiozender FunX vertelt Drenthe dat Victoria Cisek zich aanvankelijk bij een supportersplatform van Kozakken Boys gemeld had.

“Misschien dat ik daar wel eventjes wat over moet vertellen”, lacht Drenthe. “Het grappige is dat die gasten van die club zelf... Die belangstelling was er ook echt. Maar ze hadden contact met Kozakken Boys 4, dat is een platform van supporters. Die supporters hebben er een grappige draai aan gegeven. Die club dacht dat ze direct contact hadden met het management van Royston. Dus ze waren al twee dagen aan het onderhandelen.”

“Ze dachten serieus dat ik naar die club kwam. Die gasten van Kozakken Boys 4 hadden niet verwacht dat het grapje zo opgenomen zou worden”, vertelt Drenthe. Na het contact met Kozakken Boys plaatste Victoria Cisek, dat op het zesde niveau tegen degradatie strijdt, een bericht op Twitter, waarop werd aangekondigd dat er gesprekken gaande waren met Drenthe. In de reacties op de tweet van Victoria Cisek werd de club al verweten dat er sprake zou zijn van een publiciteitsstunt, waarna de zesdedivionist toevoegde dat ‘beide partijen elkaar de helpende hand kunnen toesteken’.

Van een overstap naar Polen kwam het niet, maar Drenthe ging vorige week alsnog een nieuw buitenlands avontuur aan. De middenvelder verruilde Kozakken Boys voor Racing Murcia, dat in Spanje uitkomt op het vierde niveau. “In het begin was het moeilijk om hierheen te komen. Mijn kinderen waren verdrietig”, sprak Drenthe tegenover Marca. “Maar ik kan niet wachten om te beginnen en goede dingen te laten zien.”

Zijn profloopbaan voerde Drenthe langs Feyenoord, Real Madrid, Hércules, Everton, Alania Vladikavkaz, Reading, Sheffield Wednesday, Kayseri Erciyesspor en Baniyas, alvorens hij voor het eerst uit het profvoetbal verdween. Na even voor Xerxes te hebben gespeeld, kwam de enkelvoudig Oranje-international nog een jaar uit voor Sparta Rotterdam. In december kwam Drenthe in het nieuws doordat de Rechtbank Zeeland-West-Brabant hem persoonlijk failliet verklaarde. “Ik ken de ins en outs niet en ik weet niet exact wat er aan de hand is, maar als dit is wat ik denk dat het is, is het niet zo belangrijk”, reageerde Drenthe daarop in gesprek met Voetbalzone.Gerelateerd

Meer sportnieuws

14 reacties (laatste reactie door araman)

Ik hoef niet te weten wat Royston Drenthe verdient, zoals ik dat van niemand hoef te weten. Ik hoop wel voor hem dat hij bij Racing Murcia alsnog zo veel binnen haalt dat hij uit de financiele sores komt en ook nog wat over houdt om iets na zijn voetballoopbaan op te kunnen bouwen.

12 januari 2021 om 17:22

Inderdaad dat gun ik hem ook echt. De stap naar Real Madrid was natuurlijk te groot, maar ik denk dat 9 van 10 voetballers hetzelfde gedaan zou hebben. Ook al was hij toen 20 jaar. Clubs als Real, Barca en Man U kan je eigenlijk niet weigeren en zeker toen niet. Deze clubs zijn bizar groot en waren toen ook absolute top.

13 januari 2021 om 12:37

@soccerinoFCU Real Madrid zag het meer in Drenthe dan in Marcello hoor!! Drenthe werdt gezien als DE vervanger van Roberto Carlos, alleen Drenthe zag zichzelf als de nieuwe Rivaldo of als een Cristiano Ronaldo

12 januari 2021 om 17:22

ik denk niet dat je daar nou zoveel verdient hoor, ik dacht trouwens dat ze op het derde niveau van Spanje speelden, het is bij mij om de hoek. zodra we weer mogen gaan kijken zal ik hem zeker eens gaan opzoeken op de training en wedstrijd.

12 januari 2021 om 19:40

Als je bedenkt wat hij verdiend heeft en hij snel na zijn loopbaan al failliet is, vrees ik het ergste voor dit avontuur.

13 januari 2021 om 00:44

Hij heeft 7 kids bij 4 verschillende vrouwen, die betaald zn eigen lek aan de alimentatie

Failliet dat geloof je zelf toch niet zal wel een bv hebben opgebouwd om de boel te laten ploffen dit soort gasten hebben voor het geld gekozen die hebben zich allang onafhankelijk gevoetbald dus Medelijden heeft ie niet nodig. zag hem gisteren op VI trainen hij heeft nog wel een buikje sooo daar moet nog 12 kilo af

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland
23 fans
Middenvelder, 34 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 21 januari
AC Milan heeft de hoop op de komst van Sven Botman nog niet opgegeven. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren