Keuken Kampioen Divisie tóch live op ESPN na nemen van twee obstakels

Dinsdag, 12 januari 2021 om 15:00Chris Meijer • Laatste update: 15:18

De wedstrijden in de derde periode van de Keuken Kampioen Divisie zullen tóch live uitgezonden blijven worden. Het leek er aanvankelijk op dat er vanaf 15 januari nog maar vier duels live te zien zouden zijn op betaalzender ESPN. Op initiatief van alle Keuken Kampioen Divisie-lcubs, mede door de ondersteuning van Supporterscollectief Nederland, ESPN, KNVB, Keuken Kampioen én de flexibiliteit van politie en gemeenten, is men erin geslaagd om alle wedstrijden voorlopig live op televisie te houden.

Vanwege de coronacrisis en de daarbij behorende overheidsmaatregelen om alle wedstrijden in het profvoetbal achter gesloten deuren af te werken, werden alle wedstrijden in de eerste en tweede periode van de Keuken Kampioen Divisie volledig uitgezonden om ESPN>. Dit zodat supporters en sponsors hun club zouden kunnen blijven volgen. In het plan van aanpak dat afgelopen zomer werd opgesteld, was het uitgangspunt dat er vanaf januari weer deels publiek welkom zou zijn in de stadions.

De CED, ESPN-voorloper FOX Sports, de KNVB en hoofdsponsor Keuken Kampioen stelden begin dit seizoen een budget samen van 750.000 euro ‘om voor zoveel mogelijk mensen de wedstrijden zichtbaar te maken’. Er stond in eerste instantie vast dat er vanaf de derde periode nog maar vier wedstrijden live zouden worden uitgezonden, wat al een verdubbeling was ten opzichte van de twee duels per speelronde die vorig seizoen nog op televisie te volgen waren. Het verminderen van het aantal livewedstrijden had niet alleen een financiële reden, maar ook te maken met het feit dat de speelkalender vol zit en het haast onmogelijk was te schuiven met wedstrijden naar ‘unieke tijdslots’.

Dat vanaf de derde periode niet alle wedstrijden meer live zouden worden uitgezonden, leidde tot boosheid bij de fans van Keuken Kampioen Divisie-clubs. Het Supporterscollectief Nederland is zelfs een crowdfunding gestart om alle wedstrijden op televisie te krijgen. Al met al heeft dat effect geresulteerd, want alle betrokken partijen hebben nu een mogelijkheid gevonden om het aantal livewedstrijden per speelronden naar maximaal tien uit te breiden. De clubs hebben in een ingelaste videobijeenkomst benadrukt en afgesproken om ‘als collectief garant te staan voor de financiële consequenties die het mogelijk maken van het uitzenden van de extra zes live wedstrijden per speelronde met zich meebrengen’.

“De supporters en sponsors zijn enorm belangrijk voor de clubs in de Keuken Kampioen Divisie, daarom willen de clubs ondanks hun eigen zware financiële positie – vanwege de coronacrisis – de live uitzendingen tóch mogelijk maken”, laat Keuken Kampioen Divisie-directeur Marc Boele weten. “Het is mooi dat in deze tijden van crisis alle partijen de handen ineen slaan en dat het in dit korte tijdsbestek, dankzij de flexibele medewerking van politie en gemeenten, een heel nieuw speelschema gemaakt kon worden.”

Door het besluit om de derde periode live uit te zenden op ESPN, moet het speelschema op de schop. De wedstrijden zullen net als in de eerste seizoenshelft zoveel mogelijk verspreid worden over verschillende dagen en tijden, om daarmee de zichtbaarheid en de toegankelijkheid te vergroten. De opbrengst van de crowdfunding van het Supporterscollectief Nederland komt volledig ten gunste te betalen bedrag en wordt gebruikt om de clubs te ondersteunen in het initiatief om zoveel mogelijk wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie live op televisie te houden.

Voetbalzone is de officiële mediapartner van de Keuken Kampioen Divisie

Klik hier voor exclusieve interviews, talentscouts, actuele standen en het programma op onze Keuken Kampioen Divisie-pagina.

Verstessen maakt stap naar PSV 1: 'Kampioenschap tegen Ajax hoogtepunt'
Meer video's


57 reacties (laatste reactie door groninger hopp)

Sinds wanneer geeft men om de supporters? Espn doet dit alleen omdat zij er aan verdienen, als het echt om de supporters ging waren alle kanalen gratis zolang de pandemie er is, dit valt vermoed ik gewoon te organiseren met onze regering.

12 januari 2021 om 15:08

Uiteraard moet er altijd enigszins een balans zijn tussen klantbelang en commercieel belang van een bedrijf, maar verwachten dat dat bedrijf maar even gratis diensten gaat leveren is natuurlijk totaal niet realistisch. Dat ze dat niet doen is dan ook geen teken dat ze niet aan de klanten denken.

12 januari 2021 om 15:11

Alle seizoenskaarthouders in Nederland dienen een gratis Espn abbo te krijgen van de staat in mijn optiek. Ze hebben betaald om voetbal te zien.

12 januari 2021 om 15:16

Gelukkig doet de staat dit niet, naar mijn inziens. Ik begrijp wel dat het oneerlijk is dat je hebt betaald voor een seizoenskaart en tevens moet betalen om je wedstrijden te bekijken op de televisie. Naar mijn idee was het kopen van een seizoenskaart überhaupt een soort liefdadigheidsproject. Als je er vanuit ging dat je veel wedstrijden zou kunnen bezoeken dit seizoen heb je naar mijn idee in een grot geleefd afgelopen tijd, dus had je liever niet dubbel willen betalen dan had je beter geen seizoenskaart kunnen nemen. Overigens biedt een seizoenskaart je enkel de mogelijkheid wedstrijden te kijken van de betreffende club en zendt FOX een hele bulk aan wedstrijden uit, dan zou je eigenlijk ook enkel de wedstrijden mogen bekijken die jij had gezien met je seizoenskaart, oftewel de thuisduels van je club.

12 januari 2021 om 15:21

Ik draai hem om Ikea. Lees de berichten rond me juni etc maar na. Zonder deze supporters waren aantal clubs al failliet, Groningen, Zwolle etc. PSV gaf zelfs aan dat het niet 1,5 jaar zonder inkomsten van fans kon. Dus als we die seizoenskaarten niet hadden betaald, dan was er geeneens een Espn. Tenzij je Ajax-Jong Ajax wilt kijken om het landskampioenschap.

12 januari 2021 om 15:30

Je hebt helemaal gelijk, je houdt de profclubs in leven maar tegelijkertijd moet je dan niet iets verwachten voor je geld. Dat bedoel ik aan te geven. Je kan niet eisen dat omdat jij voor een onrealistische seizoenskaart hebt betaald dat de staat jouw voetbal op televisie abonnement zou moeten betalen. Alsof je doneert aan een de voedselbank maar vervolgens wel eist dat je het geschonken bedrag in boodschappen terug krijgt.

12 januari 2021 om 15:36

Ik vraag het ook niet van de clubs. Maar deze mensen hebben er voor gezorgd dat Espn uberhaupt iets kunnen uitzenden. Zelfs PSV heeft de noodklok geluid en vd sar heeft in Duitsland verteld dat wij afhankelijk zijn van supporters, waar Duitsers dat zijn van tv inkomsten. Het is dan raar dat mensen die zorgen dat jij als Espn medewerker nog een baan hebt, extra moeten betalen. Het is vanaf dag 1 Samen krijgen we corona eronder. samen betekent dat je samen door deze zware periode heen komt. Samen betekent niet dat internationale bedrijven van alles profiteren terwijl de rest aan de staat infuus ligt. Samen betekent dat je samen de pijn draagt maar ook samen de profijt deelt. Ze hoeven van mij echt niet meer belastingen etc betalen (wat je bijv. in detailhandel hoort wat Zalandoo, Bol.com etc zouden moeten doen). Maar ze kunnen op zn minst dankbaar zijn voor de mensen die hun de mogelijkheid geven iets uit te kunnen zenden. Daarnaast er is niks een grotere reclame als je dit zou doen. Die supporter zal dankbaar zijn en abbonnee worden. Vind het wel grappig dat je naam Ikea is. Ikea is een bedrijf dat juist op die manier haar klanten helpt

12 januari 2021 om 16:16

Waarom van de staat wat hebben hun er mee te maken? Supporters betalen seizoenskaarten aan de clubs , laat de clubs dan maar iets regelen met Espn.

12 januari 2021 om 16:39

Omdat op seizoenskaarten belasting zitten, dat belastingpercentage is bij de grote clubs gewoon gelijk aan een groot deel van een jaar abonnement. De staat verdient dus geld aan iets wat ze verboden heeft.

12 januari 2021 om 16:46

@Groninger Hopp. Het klopt dat supporters hebben betaald. Ze hebben echter betaald om de wedstrijden van hun eigen club te zien. Dan zou het nergens op slaan dat ze alle zenders gratis krijgen. Ze hebben immers niet betaald voor alle wedstrijden en de volledige programmering.

12 januari 2021 om 20:17

Nouja zoals ik eerder aangegeven heb, ik vind het net zo prima als seizoenskaarthouders een code krijgen van de club waarbij ze alleen thuis duels van hun club kunnen zien. Ik vind dat heel normaal, daarnaast commercieel gezien ook heel tactisch, want dat levert gegarandeerd nieuwe bestellingen op. Als jij een klacht hebt bij een groot bedrijf, krijg je een compensatie in vorm van een tegoedpas ipv cash? Waarom? De klant komt terug en koopt toch veel meer dan ze vooraf dachten. zo werkt dit ook. Die tijdelijke cadeau wordt omgedraaid in vele nieuwe abbonementen.

12 januari 2021 om 15:12

Ja want de boodschappen zijn nu ook ineens gratis, Beetje rare redenering omdat er een pandemie is moeten ze dat maar even gratis aanbieden

12 januari 2021 om 15:25

Wereld van verschil, bij de boodschappen zijn geen gedupeerde die al betaald hebben

12 januari 2021 om 15:34

Letterlijk elke club heeft voor zover ik weet de optie gegeven om geld terug te vragen.

12 januari 2021 om 15:40

Ja lekker makkelijk Lierse, supporters doen dit omdat ze van de club houden, als elke seizoenskaarthouder dit nu doet. Is het morgen klaar met grotendeels van de clubs.

12 januari 2021 om 16:04

Of je het er nu mee eens bent of niet Hopp, Lierse heeft wel gelijk. En hoe je het ook wendt of keert, het zijn de supporters die de enige zijn die "fylantropisch" zijn. (ik betaal ook nog steeds mijn voetbalcontributie) Bedrijven zijn er nu eenmaal om in meer of mindere mate geld te verdienen. OOK de profclubs. En als dat niet meer gaat, jammer dan. Er zijn grotere bedrijven op de kop gegaan dan bvo's. Het is dat de staat nu giga veel steun bied, anders waren er nu al veel faillisementen geweest. Helaas.

12 januari 2021 om 16:04

Hoe ben jij gedupeerd als supporter door ESPN na het betalen van je seizoenkaart aan je eigen club? Oh ja.

12 januari 2021 om 16:21

Ik ontken volgens mij helemaal nergens dat bedrijven winst moeten maken. Maar zoals ik al zeg als seizoenskaarten nu allen hun geld terugvragen, vragen Psv, PEC Zwollen, FC Groningen en nog meer vandaag nog hun faillissement aan, het is dus een vorm van chantage, ja je mag je geld terug vragen, maar je clubje is dan voor altijd dood. Ik zeg ook nergens dat Espn voor iedereen gratis moet worden, ik vind dat Espn dankbaar moet zijn naar supporters die dit wel gedaan hebben, want zonder hen had Espn niks om uit te zenden. Daarnaast geef ik aan dat ik een rol voor de overheid zie. De NOS kan van ons belastinggeld Champions League voetbal betalen. We roepen dat we samen corona bestrijden. Nou zo samen vind ik het niet. Daarnaast krijgt Espn ook nog eens betaald voor de kijkcijfers en reclames. De staat kan hier gewoon op zeggen wij geven hiervoor dezelfde budgetten als aan Npo. Denk eens goed na, NPO krijgt geld om uit te zenden, dat geld betalen jij en ik al. Wij mogen dat niet opzeggen ondanks dat we het rommel vinden. Maar we mogen als burger ook niet wensen dat voetbal (nota bene de enige nationale sport wat niet door NOS wordt uitgezonden) gewoon voor mensen toegehankelijk wordt.

12 januari 2021 om 16:35

Ja dus? Ze besluiten de clubs te helpen, wat natuurlijk prachtig is. Maar waarom zou de staat dan nog tonnen geld moeten uitgeven? Dat is me niet helemaal duidelijk. En makkelijk hoor met je NOS. Vanaf de NOS de CL terug binnenhaalt maar er daardoor meer geld naar de openbare omroepen gaat waardoor de tarieven omhoog moeten dan zal je ook wel lopen klagen. Geld moet overal ergens vandaan komen. En een dienst die betalend is ‘gratis’ aanbieden dat kan gewoon niet, iemand in het gehele plaatje zal moeten opdraaien voor de kosten.

12 januari 2021 om 16:48

Allereerst op seizoenskaarten staan gewoon belastingen van het hoge tarief. Dus de staat verdient aan het feit dat er voetbal is. Daarnaast de staat bespaard Miljarden door geen grote politie op de been te hoeven te zetten. De staat verdient nu overigens enorm veel geld aan belastingen voor huur waar het niet naar om hoeft te kijken. Daarnaast gaat de staat ook nog eens zwemmen in het geld van alle belastingen die betaald wordt in de jaaropgave van water en energie. Je gaat de staat niet horen te zeggen, wij wouden dat je thuis werkt, wij betalen je energie rekening wel.

Het hele woord samen bestaat niet. We roepen het zo schattig. Maar we doen werkelijk niks samen. Als we het samen deden, dan had Espn geen records verbroken en er dik aan verdient. Nee samen bestaat niet, het is de een zn dood is zn ander zn brood zonder enige schaamte

12 januari 2021 om 16:54

Toch logisch dat er op voetbal net zoals andere sectoren verdiend wordt? En de staat verplicht niemand om zijn abonnement te verlengen en het zou nogal wat zijn als ze die belastingen plots opheffen door Corona. Benieuwd hoe de andere sectoren daar op gaan reageren. En als je echt denkt dat de staat na Corona gaat zwemmen in het geld dan ben je niet goed wijs. Belastingtechnisch zullen inkomsten enorm dalen en de uitgaven zullen enorm stijgen door allerhande subsidies (ook aan de voetbalclubs) en uitkeringen.

12 januari 2021 om 17:43

@Groninger, als je met droge ogen durft te zeggen dat de staat gaat zwemmen in het geld, nu ze 62 miljard moeten uitgeven aan steun, leef je in dezelfde wereld als Peter Pan en Tinkerbel. Niemand heeft je gedwongen om je seizoenskaart te verlengen. Je betaalt om je eigen club te steunen en als er publiek wordt toegelaten, om de thuiswedstrijden van je eigen ploeg te zien. Niet van de hele eredivisie.

12 januari 2021 om 20:14

Ik zeg niet dat de staat het makkelijk heeft, ik zeg dat zij nu gratis inkomsten krijgen die de belastingbetaler moet doorbetalen ondanks ze dat amper tot niet kunnen. Wat denk je van huur/gas/licht. Huur van panden die niet gebruikt mogen worden lopen gewoon door. Logisch ook anders zou het helemaal instorten, maar als je roept we doen het samen, moet je het ook samen doen, je zegt het goed 62 miljard euro. Ik vraag om 5 miljoen euro. Trust me we pompen nu veel meer dan 5 miljoen euro aan bedrijven die ook zonder corona ten onder zouden gaan en straks de eerste zijn die het loodje leggen. Ik vraag om een schijntje ten opzichte van de problematiek. Het is tevens de beste reclame die er is. Mensen die nu gratis voetbal kunnen zien, die gaan straks ervoor betalen. Het is nota bene een investering waarvan je 100% weet het dubbel terug te verdienen. Als KPN jou morgen belt om de overstap kan jij een half jaar gratis Espn krijgen. Waarom dan wel? Maar niet de gene waardoor Espn uberhaupt voetbal kan uitzenden. Volgens mij zien jullie niet in dat zonder die supporters er geen betaald voetbal meer was.

12 januari 2021 om 15:34

Espn moet toch ook geld verdienen? Als ze alles weggeven is dat leuk voor de klanten maar dan zijn ze na een paar maanden wel failliet en krijgen de clubs dus geen geld meer.

12 januari 2021 om 15:46

Ooit was het normaal dat je met het betalen van je kabel ook gewoon de belangrijkste competitiewedstrijden kon zien. Zo gek is dit idee dus niet. Vind het eerder gek dat het commercieel belang zo wordt verdedigd door velen.

12 januari 2021 om 16:39

Ja totdat er bedrijven waren die tot 100 miljoen per seizoen wilden uitgeven aan de uitzendrechten (wat de clubs zelf ook willen want zo krijgen ze meer inkomsten). Logisch dat de NOS daar niet in meegaat.

12 januari 2021 om 15:49

Espn is uiteraard geen liefdadigheidsinstelling, maar een commercieel bedrijf dat bestaat om winst te maken. En hoeveel mensen zouden er nou live gaan kijken naar Jong Utrecht - TOP Oss, of Telstar - Jong AZ? Hooguit een paar honderd, gok ik. En toch moet je daar elke keer een commentator, een regisseur en een paar camera- en geluidsmensen naartoe sturen. Lijkt me lastig om dan winst te maken.

12 januari 2021 om 15:58

Volgens mij geef ik aan dat de taak niet alleen bij Espn ligt. Wij betalen de salarissen van Npo. Waarom doen we over Espn ineens anders? Deze mensen zijn bij de NOS ook nodig. NOS heeft jarenlang CL uitgezonden van ons belastinggeld. Waarom kan het niet tijdens de grootste pandemie ooit geregeld worden dat Espn op het open kanaal komt volledig. Het is namelijk een hele perverse gedachte dat eredivisie betaald moet worden maar CL niet.

12 januari 2021 om 16:11

"wij betalen de salarissen van Npo. Waarom doen we over Espn ineens anders?"

Je wil dus zeggen dat commerciele zenders eigenlijk ook van belastinggeld betaald zouden moeten worden?

"waarom kan het niet tijdens de grootste pandemie ooit geregeld worden dat Espn op het open kanaal komt volledig."

No offense, maar ik vind dit een beetje een kinderachtige instelling. "we gaan door een vervelende tijd, dus ik vind dat de overheid aan iedereen betaalzenders gratis moet geven!". Tja, what's next? Voor iedereen een gratis appeltaart, een waardebon van de Mediamarkt en voor je verjaardag een kaartje van een BN-er naar keuze? Zo werkt de wereld helaas niet.

"het is namelijk een hele perverse gedachte dat eredivisie betaald moet worden maar CL niet."

Europees voetbal is al sinds mensheugenis gratis te zien op TV en eredivisiewedstrijden zijn echt nog nooit structureel op een open kanaal te zien geweest. Dus waarom zou dat nu ineens iets zijn waar je "recht" op hebt?

12 januari 2021 om 16:18

Is het dan niet zaak om een manier te vinden waarop supporters naar hun club kunnen kijken en de zender geen verlies draait? Hoe moeten die clubs dan in hemelsnaam groeien als zelfs dit soort inkomsten worden ingeperkt?

12 januari 2021 om 16:34

Nee maar altijd maar roepen zo werkt de wereld niet gaat de wereld niet veranderen. Alles accepteren wat er gebeurt en hoe we ingericht zijn zal nooit een koers doen wijzigen. Je stem laten horen, dat heeft effect. Je denkt dat dit om miljoenen gaat, maar dat valt echt ongelooflijk mee, we hebben amper half miljoen seizoenskaarthouders. Dus ik vraag van de staat amper 5 miljoen euro. Dat is helemaal niks als je het verhoud met wat de burger straks mag betalen aan water en stroom. Trust me, nog paar maanden dan breekt de hel los en zien mensen het echte gevolg van thuis werken in. Dan is mijn 5 miljoen een kleine bak tomatensoep.

12 januari 2021 om 16:51

@groninger Hopp: Maar als je begint met alle seizoenkaarthouders gratis Espn geven, dan snap jij ook wel dat het daar niet bij stopt. Dan willen alle mensen die concerten en festivals hebben moeten missen, die vakanties hebben moeten missen, die niet naar musea kunnen gaan, enzovoort, enzovoort, enzovoort, ook een soort van compensatie cadeau krijgen. En dan krijg je een verhaal zonder einde.

12 januari 2021 om 17:02

Nouja mensen die dus voor een concert van pietje puk hebben betaald krijgen na corona alsnog dat concert, dus daarmee zet je mijn punt bij. De seizoenskaarten betalen volgend jaar gewoon wederom of we gaan alsnog kapot. Mensen die op vakantie gaan hebben ongelooflijk veel moeite moeten doen om geld terug te krijgen omdat anders de sector kapot ging. Het lijkt erop alsof mensen het hier prima vind dat rijken rijker en armen armer worden. Espn had gewoon de prijs kunnen verhogen (vind ik echt meer dan terecht overigens) voor mensen die geen seizoenskaart hebben en via clubs kortingscodes of zelfs gratis abbo aan kunnen bieden. In de huidige situatie zorgt pietje dat een clubje nog bestaat en klaar doet er geen moeite voor en kan er voor bijna niks naar kijken. Dat is ook exact het probleem dat al jaren is met Espn/fox. Abbonementen zijn nagenoeg gratis, waardoor (grotendeels van VZ bezoekers overigens) seizoenskaarthouders weglopen en thuis voor een prikkie een pot kijkt. 1 duel kost dacht ik 3 euro. een losse kaart kost je 18 euro. En je kan roepen wat je wilt. Maar zonder supporters bestaan deze clubs niet, of Espn moet meer betalen. Je hebt alles te danken aan seizoenskaarthouders (wat ik overigens niet meer ben en wel Espn lid, dus heb zelfs een tegenovergestelde belang). Zonder hen geen voetbal en zonder voetbal geen Espn. Het is een web dat aan elkaar verbonden is. Daarnaast als jij nu als Espn zijnde die seizoenskaarthouder in de watten legt, wordt hij vaste klant. Hoe kan het dat iemand die geen zak met voetbal te maken heeft via een outbound callcenter een maand of half jaar gratis Espn kan krijgen en iemand die Espn daadwerkelijk helpt door de economie in voetbal gezond te houden er de volle mep voor moet betalen?

12 januari 2021 om 17:16

We hoeven geen commentator en meerdere camera's, we willen de wedstrijd zien, dat is voldoende! Maar als fan van TOP Oss ben ik erg blij met deze beslissing! Anders wordt de binding wel erg laag

12 januari 2021 om 17:21

"nouja mensen die dus voor een concert van pietje puk hebben betaald krijgen na corona alsnog dat concert, dus daarmee zet je mijn punt bij"

Niet mee eens. Zoals het er nu voorstaat, lijkt het erop dat ik dit seizoen maar 1/4 van mijn PSV-seizoenkaart hoef te betalen. Daar kan ik mee leven. Daarentegen wordt verwacht dat alle concerten en festivals waar ik kaarten voor heb gekocht waarschijnlijk pas in 2022 of zelfs pas in 2023 plaats zullen gaan vinden, mits tegen die tijd niet alle festivals en concertorganisatoren failliet zijn.

"abbonementen zijn nagenoeg gratis, waardoor (grotendeels van VZ bezoekers overigens) seizoenskaarthouders weglopen en thuis voor een prikkie een pot kijkt."

Ik ken heel veel voetballiefhebbers, maar ik heb echt nog nooit gehoord dat iemand z'n seizoenkaart opgezegd heeft omdat hij ook thuis op TV de wedstrijden kon zien. Dat is ook een totaal andere beleving. Overigens zitten bij bijna alle clubs de stadions de laatste jaren nog voller dan voordat er betaalzenders waren (zoek maar eens op, in de jaren 80 en 90 speelden zelfs Ajax, PSV en Feyenoord thuis vaak voor amper 10.000 toeschouwers).

12 januari 2021 om 20:09

Appels met appels vergelijken. Sinds alle wedstrijden worden uitgezonderd neemt de bezoekersgraad bij vrijwel iedere club af. En dat heeft 2 redenen. Naar voetbal gaan wordt duurder en op TV kijken goedkoper. Stel je hebt maar 1 briefje van 20 euro. Je kan daarmee 2 maanden FOX sports hebben en alle wedstrijden zien. Of alleen naar FC Groningen-VVV kijken. Grotendeels kiest gewoon voor de TV. Als deze pandemie voorbij is, mar FOX sports van mij wel gewoon gelijk getrokken worden met stadion voetbal. 40 euro per maand bijv. Eerlijke concurrentie.

12 januari 2021 om 15:58

Espn is dan ook geen filantropische instelling natuurlijk. Je kan niet simpelweg maar alles gratis aanbieden omdat we in een pandemie zitten, het is toch ook gewoon een bedrijf die zijn financiën op orde dient te hebben?

12 januari 2021 om 16:21

Maar als je dat niet kunt, moet je de rechten van die competitie niet overnemen en anders gewoon de samenwerking beeindigen. Je hoeft natuurlijk de zaken niet gratis aan te bieden, maar het is natuurlijk lachwekkend dat je de rechten van een competitie koopt waar geen verdienmodel achter zit en daardoor genoodzaakt bent maar een beperkt aantal wedstrijden uit te zenden.

12 januari 2021 om 16:43

Zijn dat geen combopakketten? Dus eredivisie een KKD samen?

12 januari 2021 om 16:57

Dat is inderdaad een combi pakket, binnen dit pakket is ook afgesproken dat niet alle wedstrijden worden uitgezonden van de KKD.

tja enerzijds zeer frapant dat fox kijk cijfers records haalt en vervolgens voor het uitzenden van de wedstrijden van het tweede niveau extra geld nodig heeft..

Mooi voor de fans van de KKD dat ze hun clubs toch kunnen blijven bekijken, al is de manier waarop dit gaat in mijn ogen redelijk schandalig.

12 januari 2021 om 15:08

Zo gek vind ik dat eigenlijk niet. Het kijkcijferrecord wordt verbroken met een eredivisie topper. ESPN ziet dat de KKD wedstrijden veel minder kijkers oplevert en geeft aan dat het daardoor financieel niet aantrekkelijk is om deze wedstrijden uit te zenden. Het zijn eigenlijk twee losse inkomstenbronnen die ook allebei een eigen kostenplaatje met zich meebrengen en zodoende ook apart van elkaar gezien kunnen worden.

12 januari 2021 om 16:23

Het is wel gek. Ze kopen de rechten van een competitie om die vervolgens nauwelijks uit te zenden. Of je neemt de rechten niet over, of je zoekt een manier om break-even te draaien of winst te maken.

12 januari 2021 om 20:00

ze hebben de rechten, niet een verplichting. De manier om break-even te draaien was juist om maar 2 van de 10 wedstrijden uit de KKD uit volledig live uit te zenden in plaats van alle 10.

12 januari 2021 om 19:58

Het probleem is dat die wedstrijden meer geld kosten dan dat ze opleveren.
Er zitten wedstrijden tussen met een paar duizend kijkers, en dan heb je het echt over 1 of 2.000. het kost meer om die uit te zenden dan dat het opleverd. Daarom is de KKD normaal niet live te zien (of maar 2 wedstrijden en geen 4 en zeker geen 10).

Ik zou er persoonlijk geen enkel probleem mee hebben dat met name wedstrijden van Jong Ajax, Jong Psv, Jong AZ en Jong FC Utrecht niet meer live door Espn worden uitgezonden. Voor duels van deze ploegen zet ik tegenwoordig mijn televisie niet meer aan.

12 januari 2021 om 15:57

En toch gok ik dat je niet moet onderschatten hoeveel kijkers met name Jong Ajax en Jong PSV trekken. Er zijn in Nederland meer dan vier miljoen mensen die zichzelf Ajax-supporter noemen. Stel dat zelfs maar 1 procent daarvan het wel interessant vindt om af en toe de eigen talenten aan het werk te zien, dan zit je nog altijd op 40.000 man. Dat zijn ongetwijfeld meer potentiele kijkers dan menig KKD-club heeft.

12 januari 2021 om 16:22

Jij niet. Maar er zijn genoeg voetballiefhebbers die wel de talenten van hun club aan het werk willen zien. Of anders de supporters van de tegenstanders wel.

12 januari 2021 om 20:05

Het probleem zit hem niet in de wedstrijden van jong Ajax/psv. Jong Ajax wordt zelfs redelijk goed bekeken. En ook niet bij clubs als NAC die eigenlijk in de eredivisie thuis horen op basis van hun aanhang.
Maar clubs als Dordrecht, Almere city, top oss, daar gaan normaal ook geen mensen naar toe in het stadion (ja 1000 of of 2000). Zelfs als die nu allemaal voor de TV gaan zitten dan heb je niet genoeg kijkers om zo'n uitzending winstgevend te maken.

Het is een schande dat dit uberhaupt overwogen werd. Je koopt de rechten van de competitie, dus zendt je ze uit. Anders verscheur je het contract maar en laat een andere zender een manier verzinnen om de wedstrijden aan supporters te tonen zonder er verlies op te maken. Ik ga ook niet doen alsof ik zo geinteresseerd in de Keuken Kampioen Divisie ben, maar ik vind het erg kwalijk dat je de rechten van een competitie koopt die je helemaal niet uit wilt zenden.

12 januari 2021 om 16:56

Dit zijn de mazen van de vrije marktwerking.

12 januari 2021 om 17:01

De kans is best groot dat ze gewoon de eredivisie wilden en de KKD er bij moesten nemen. Dat is zoals je een voorverpakte salade koopt en er zitten van die broodkruimels bij, nu ik wil wel de salade maar niet die broodkruimels. Maar voor die broodkruimels alleen laat ik die salade niet staan natuurlijk.

Ik snap het niet helemaal. Espn heeft camera's bij alle wedstrijden, daarom hadden we al een schakelprogramma. Wat zijn die meer kosten dan om die beelden online te kunnen laten zien. Je maakt de opnames toch al.

Ik vind het fijn dat op deze manier alle fans ook de wedstrijden in de eerste divisie kunnen volgen van hun favoriete club,
Als neutraal liefhebber van de eerste divisie kijk ik het liefst naar het gezellige schakelkanaal.
Hans Kraay,als deskundige omlijsting,die z'n huiswerk altijd keurig op orde heeft.
Kees Kwakman trouwens ook!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

In de wandelgangen

Donderdag 21 januari
Heracles Almelo is dicht bij de tijdelijke komst van Ahmed Kutucu. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren