Schmidt reageert op uitspraak Ten Hag: ‘Ze konden ons amper bijbenen’

Dinsdag, 12 januari 2021 om 13:57Yanick Vos

PSV-trainer Roger Schmidt heeft dinsdag tijdens een persconferentie enigszins verbaasd gereageerd op woorden van Ajax-trainer Erik ten Hag, die zondag na afloop van de topper tussen beide teams zei dat de nummer twee van de Eredivisie het spel van zijn ploeg niet kon bijbenen. Schmidt werd tijdens het persmoment in aanloop naar de wedstrijd van woensdag tegen AZ (18.45 uur) geconfronteerd met de woorden van Ten Hag. "Wij speelden ook met hoge intensiteit in het begin, ze konden ons amper bijbenen", reageerde de Duitse trainer.

“Als we die intensiteit op mat kunnen leggen, dan zie je dat de nummer twee van Nederland het niet bij kan benen”, zei Ten Hag zondagavond na afloop van het 2-2 gelijkspel in de Johan Cruijff ArenA. De Ajax-trainer was tevreden over de manier waarop zijn ploeg terugkwam van een 0-2 achterstand en in de slotfase nog kansen had om de wedstrijd te winnen. Eran Zahavi scoorde vroeg in de wedstrijd twee keer, waarna de stand op gelijke hoogte werd gebracht door goals van Quincy Promes en Antony.

“Ik zag dat ze tevreden waren toen ze de tweede goal maakten en ik heb de indruk dat zij ook best tevreden waren met het gelijkspel", zei Schmidt dinsdag. "Ik denk dat het een wedstrijd van hoog niveau was, beide teams konden de wedstrijd winnen. Ze stonden onder druk na de 0-2. Ze zetten veel druk tot het moment dat ze gelijk maakten. Dat doelpunt is normaal, dat is voetbal. Vooral als je een budget hebt als Ajax. Dus ik begrijp deze uitspraak (van Ten Hag, red.) niet helemaal."

Ten Hag: 'Hoe wij de rug rechten, dat is geweldig' | Reactie na Ajax - PSV
Meer video's


Gerelateerd

Meer sportnieuws

149 reacties (laatste reactie door rgb7)

Vind deze reactie een stuk prettiger om te lezen en ook een goed beeld geven van de wedstrijd.
Ajax heeft op begin een hoop moeite gehad en psv had verder moeten uitlopen.
Daarna heeft psv veel moeite gehad met het spel van ajax.
Waar ik niet zo snapte dat PSV na de 2-0 verder achteruit ging lopen.

Was een prima pot om te kijken en een mooie uitslag ook nog eens.

12 januari 2021 om 14:13

Psv heeft dit wel vaker dit seizoen spelen eerste helft oké tot best goed en dan verspelen ze de wedstrijd in de tweede helft. Het lijkt wel of ze het conditioneel en/of tactisch in het veld niet kunnen bolwerken ofzo een wedstrijd duurt immers 90 minuten.

12 januari 2021 om 16:08

Laatste 10 minuten was PSV ook weer gevaarlijk.

12 januari 2021 om 14:27

Achja, Erik ten Hag wordt steeds minder serieus genomen. Ik zou me als ik fan was van Ajax achter de oren krabben voor zulke uitspraken.

12 januari 2021 om 14:34

Hij had toch gewoon gelijk? De helft van de PSV spelers liep met de tong op de schoenen de tweede helft, ze konden het fysiek gewoon niet meer bijbenen.

12 januari 2021 om 14:35

Schamen? Wij lachen ons ook vaak genoeg een ongeluk om zijn uitspraken hoor haha.

12 januari 2021 om 14:36

Waarom dan? Je zag in de tweede helft diverse spelers van PSV met de tong op de schoenen lopen en gewisseld worden omdat ze fysiek klaar waren. In vrijwel elk praatprogramma werd dit ook benoemd door de analisten.

12 januari 2021 om 14:39

Ach joh, die trainers moet je allemaal niet te serieus nemen. Ze zeggen wat ze denken dat het best voor henzelf en het team is. Die Schmidt slaat ook allerlei onzin uit. Zolang hij kampioen wordt vind ik het prima. Bovendien zag ik Ihattaren en nog een speler vlak voor rust al naar adem happen, dus dat zegt ook wel wat hoor.

12 januari 2021 om 14:42

@lucasandersen - Maar dat lag niet aan de kwaliteiten van Ajax, maar omdat de coach veel te veel vergt van de ploeg zoals 'ie nu is. PSV kan prima mee in het niveau van Ajax, maar ze zijn dit seizoen meer dan eens slachtoffer van hun eigen tactiek.

12 januari 2021 om 14:58

@lucasandersen Maar kwam dat door Ajax, of door het feit dat PSV hier letterlijk het hele seizoen al last van heeft?

12 januari 2021 om 15:11

Maar kan PSV alleen mee met Ajax wanneer PSV zoveel druk zet als aan het begin? Of denk je ook dat ze mee kunnen als ze met wat minder pressie spelen, dan een hele wedstrijd lang (of iig 70 minuten)? Ik denk namelijk dat PSV alleen maar mee kan op het moment dat ze zoveel druk zetten. Maarja, dan bekijk ik het natuurlijk door een Ajax-bril

12 januari 2021 om 15:12

Dit is wel zo. Ik ben Ajacied en tevreden met de afgelopen 3 jaar Eth, maar om mij heen is er heel veel kritiek, sommige terecht, andere onterecht. Maar het zegt wel iets als je met redelijk tot goed resultaat en mooi voetbal toch zoveel kritiek krijgt. EtH is gewoon een politicus die alleen maar in de rondte praat. Hij zal nooit iets toegeven, daar waar Advocaat als eerste zal benoemen hoe het echt zit. Dat heeft charme, dat lullen van Ten Hag maakt hem een clown. Alleen is het daarnaast natuurlijk wel een goede trainer met veel kwaliteiten.

12 januari 2021 om 15:16

Feit is wel dat zolang de spelers van PSV niet enorm groeien in conditie, ze het tempo van Ajax over 90 minuten waarschijnlijk niet kunnen bijbenen. Dat is momenteel de situatie. Ajax speelt 80% van de wedstrijd op 100%. PSV speelt 40% van de wedstrijd op 150%, daarna zijn ze leeg. Ik weet niet of deze extreme tactiek of speelstijl wel zo verstandig is.

12 januari 2021 om 15:38

Prem93. Meen je dit nou serieus ? Ik krab mij ook even achter de oren. In alle objectiviteit kon je toch zelf ook zien dat er veel PSV -ers waren die moeite hadden in de tweede helft. Dat heeft toch met conditie te maken? Niet alleen in deze wedstrijd trouwens. PSV heeft het deze competitie wel vaker laten zien. En door wie wordt Ten Hag dan minder serieus genomen?

12 januari 2021 om 15:38

@ajaxrosenberg Ja nadat Ihatarran een sprint (met bal aan de voet) van 70 meter maakte in minuut 46 of 47. Knappe jongen die dan niet op adem moet komen.

12 januari 2021 om 16:34

@voetballer2 hangt er toch ook vanaf wie je neemt ... Er waren ook Ajacieden doe er door heen zaten zoals Blind en Tadic. ETH lukt echt onzin. Als PSV het niet bijbenen kon was de 3-2 en 4-2 maken toch een makkie geweest. Wat een gezwets, hij mag blij zijn dat PSV niet effectiever was met hun kansen. Kansen die ze ook nog ruimschoots kregen aan het eind van de wedstrijd ... Dat omhoog praten is logisch maar hij slaat door.

12 januari 2021 om 17:50

Gravenberg had kramp in beide kuiten. Hij kon het dus volgens jou redenering ook niet bijbenen en is dus ook niet goed genoeg!? Ik vond hem trouwens wel echt goed spelen

12 januari 2021 om 17:50

Gravenberg had kramp in beide kuiten. Hij kon het dus volgens jou redenering ook niet bijbenen en is dus ook niet goed genoeg!? Ik vond hem trouwens wel echt goed spelen

12 januari 2021 om 18:07

Sinds de wedstrijd Ajax - Sparta vorige competitie kan ik die man niet meer serieus nemen. Ik heb ooit hier geopperd of niet een van de hulptrainers de perspraatjes kan doen. Het gaat gewoon vaak en ook hier weer nergens over wat hij zegt. Laat hem eens wat zeggen over het lekke centrum van Ajax. Wordt ernaar gevraagd, hoor je meestal alleen dat we te veel hebben weggegeven vandaag en gaat hij weer verder over hoe dominant Ajax wel niet was.

Dit verhaal over het bijbenen mag hij ophangen als we met 4-0 gewonnen hadden. Dat van die nummer 2 hoeft helemaal niet van mij

12 januari 2021 om 18:46

Exact Sirius, T gaat me te ver om die uitgeputte spelers van psv toe te wijzen alleen aan het tempo van Ajax. Want ook andere teams konden in de duels met psv op bepaald moment een vuist maken en gevaarlijk worden. Waar dat aan ligt, geen idee, maar tegen een Ajax ga je de gevolgen daarvan wel beter zien dan pak m beet tegen Twente. Maar ook daar was het zichtbaar.

12 januari 2021 om 14:40

Omdat PSV de energie niet heeft om het 90 minuten lang vol te houden. Dat gebeurt het hele seizoen al. Ze smijten met zoveel energie in de eerste helft, dat ze in de loop van de tweede helft nauwelijks nog iets overhebben. Daarom snapte ik die misplaatste opmerking van Ten Hag ook niet. Als hij PSV goed had geanalyseerd, had hij geweten dat het niets met een kwaliteitsverschil heeft te maken.

12 januari 2021 om 14:55

Ja ik moet eerlijk zeggen dat ik dit ook prettiger vind lezen.
Heb ook met verbazing naar Ten Hag zijn interview gekeken. Denk dat het een beetje populistisch gelul van hem is om zijn aanhang met zich mee te krijgen.
PSV had in het eerste half uur duidelijk de overhand en daarna kwam Ajax beter in de wedstrijd met een goal als gevolg. Kon nou niet bepaald zeggen dat ze heel veel beter waren maar goed vooruit misschien waren ze wat beter. Tweede helft was grotendeels zeker voor Ajax.
Maar je moet niet vergeten dat PSV met 0-2 voor stond en dat Ajax wel moet komen. Tuurlijk sta je dan onder druk en geeft Ajax vol druk want als ze dat niet doen dan weet je zeker dat je verliest.
Na de gelijkmaker zag je ook meteen dat Ajax had wat rustiger aan deed. Ook Ajax wilde de deksel niet op de neus krijgen op het einde. Ik vind dat Roger hier precies de goede analyse geeft.

12 januari 2021 om 15:25

Ten Hag heeft gewoon een bord voor zijn kop. Hij heeft gefaald tegen PSV door in het begin zo overlopen te worden. Dat Ajax daarna de overhand heeft, komt omdat ze gewoon meer voetbalkwaliteiten in de ploeg hebben. Als je dan als coach tevreden bent met een gelijkspel en ook nog van mening bent dat je het geweldig hebt gedaan, dan ben je ongeschikt voor je vak. Een trainer van Ajax die in eigen huis tegen PSV punten laat liggen, mag gewoon niet tevreden zijn.

Naast zijn onvermogen om de ploeg goed klaar te stomen, stelt hij ook nog eens de verkeerde spelers op en komt hij als een halfie over bij zijn interviews. Wat moet iemand nog meer doen om weggestuurd te worden bij Ajax? Ten Hag doet na de toevalstreffer in de CL net alsof het succes aan hem te danken is. Ik heb slecht nieuws voor hem: ongeacht wie er voor de groep staat, ze hadden op dit moment altijd eerste gestaan en sterker nog, een capabele trainer had Ajax ook gewoon naar de volgende ronde van de CL geleid.

12 januari 2021 om 18:12

Ten Hag heeft nog harder gefaald door Haller niet te laten beginnen imo. de langste centrumverdediger van PSV is 1.83 meter en dan passeer je de lange, kopsterke Haller voor de kleine Labyad die niks toevoegt. waar slaat dat op? zogenaamd was Haller niet fit maar 45 minuten voelde hij zich dan opeens wel kiplekker?

12 januari 2021 om 15:18

Verder moeten uitlopen? Buiten die eerste 15 minuten is PSV gewoon absoluut de mindere geweest. Ik vind de uitspraken van Ten Hag best dom, maar dat je er 15 minuten vol op klapt en dan de rest van de wedstrijd kapot bent gaat er toch iets fout.

12 januari 2021 om 15:41

@binny met een ietsje pietjse meer geluk maakt PSV de 1-3 vlak voor rust, waar Zahavi die panklare voorzet van Ihatarran mist. Uitindelijk heeft PSV 7 keer tussen de palen gemikt en ajax maar 4 keer. Dus PSV heeft zeker kansen gehad om uit te lopen. Alleen Zahavi heeft alleen al 4 dikke kansen gehad en een voorzet die hij mist.

12 januari 2021 om 16:00

@amazingninja. Met een ietsje pietjse meer geluk schiet Tadic de bal erin ipv de paal. Met een beetje meer geluk blokt de verdediger het schot van Mazraoui in de 8ste minuut niet, met een beetje meer geluk kopt Rosario de bal niet van de lijn, met een beetje meer geluk is Haller net een seconde later vertrokken en telt de goal wel, met een beetje meer geluk schiet Promes wel zuiver binnen. Als iedereen wat meer geluk had was de wedstrijd in een 5-3 geeindigt. En ja man, scoort 2 goals maar het is allemaal zijn fout, waarom heeft die jongen de schijn tegen in Eindhoven. Je kijkt enorm gekleurd naar de wedstrijd.

12 januari 2021 om 16:01

Amazingninja. Dat was dan vrijwel zeker een buitenspel doelpunt geweest en die tellen dan niet. En als Zahavi dan ook nog 4 dikke kansen mist dan is hij misschien toch niet de topspits die wij denken dat hij is?

12 januari 2021 om 16:20

@binny ik snap echt helemaal niets van jouw reactie haha. Jij zegt letterlijk 'verder moeten uitlopen?'buiten de eerste 15 minuten is PSV gewoon absoluut de mindere geweest'. Terwijl PSV gewoon een aantal goede kansen heeft gehad, waarvan die van Zahavi waar hij die panklare voorzet van Ihatarran mist, de grootste was. Dus PSV heeft wel degelijk de kans gehad, om voor rust nog uit te lopen, terwijl jij het laat overkomen alsof PSV na die 2 goals niet meer in de buurt van Onana is geweest.

Ook snap ik dit stukje van je reactie niet: 'als iedereen wat meer geluk had gehad was de wedstrijd in 5-3 geeindigd'. Nee. Als iedereen wat meer geluk had gehad was het 4-7 voor PSV geworden. Ajax heeft uiteindelijk maar 4 keer op goal geschoten (waarvan 1tje letterlijk de goal raakte, de paal). PSV heeft 7 keer binnen de palen gemikt.

En wat is allemaal Zahavi zijn fout? Ik geef alleen aan dat hij 4 dikke kansen heeft gehad. Twee daarvan hebben een goal opgeleverd en 2 niet. Hiermee wil ik niemand de schuld geven, maar alleen maar aangeven dat PSV wel degelijk kansen heeft gehad om meer doelpunten te maken. Beter lezen jongetje.

12 januari 2021 om 16:22

@voetballer 2 Welke was buitenspel geweest? Die waar Ihatarran hem voorzet en Zahavi achter de bal staat? Hmm... wist niet dat er een nieuwe buitenspelregel was.

Zahavi heeft 4 dikke kansen gehad, daarvan heeft die er 2 gescoord. Schotcoversie van 50%. Prima moyenne. De strekking van dit was meer dat binny zegt dat PSV niet had kunnen uitlopen, terwijl PSV wel degelijk kansen heeft gehad om er meer te maken.

12 januari 2021 om 16:29

Amazingninja. Jij zegt 4 dikke kansen en niet 4 dikke kansen waarvan 2 doelpunten. En het schot tegen de paal van Zahavi was vrijwel zeker een biutenspeldoelpunt geweest.

12 januari 2021 om 17:11

@voetballer 2 ah, dus die twee doelpunten waren geen dikke kansen? En die bal op de paal heb ik niet eens meegeteld (kan ik me ook niet eens meer herinneren). Wat ik voor Zahavi heb geteld zijn zijn 2 doelpunten, kopbal uit een corner die Onana goed pakt en die keer dat die de 16 in loopt, maar struikelt en daardoor een half schotje produceert die Onana met zijn been kan blokken. En dan tel ik die voorzet die hij mist niet eens, omdat dat geen schot opleverde.

12 januari 2021 om 18:42

@binny, de eerste echte kans voor ajax kwam in de 28e minuut. Waar het fabeltje vandaan komr dat ze na 15 minuten heersten vraag ik me oprecht af

12 januari 2021 om 15:51

idd een prima reactie. PSV starte super sterk en Ajax wist het even niet. Eigelijk was 1-2 pas de eerste kans. Bijna nog de 1-3 voor rust. Na rust was Ajax veel sterker tot de laatste paar minuten toen was het wel weer gelijkwaardig. Een terechte uitslag in mijn ogen. Ook Kuipers floot super goed.

13 januari 2021 om 07:44

Nou ja dat is niet waar. Voor de 1-2 schoot Tadic op de paal.

13 januari 2021 om 07:43

Beide psv goals kwamen voort uit goed uitgevoerde counters. Dat Psv zogenaamd gas terug gaf dat geloof ik niet. Ajax ging eigenlijk anders voetballen, waardoor psv er lange tijd niet meer aan toe kwam.

Een wedstrijd duurt 90 minuten en Ajax had de langste adem. PSV kon het idd niet meer bijbenen de 2e helft. In de eerste helft profiteerden ze van onze fouten, ze speelden veredeld counter voetbal.

12 januari 2021 om 14:10

Maar kon PSV het niet bij benen door het niveau van Ajax of gewoon omdat PSV het elke wedstrijd niet kan bij benen in de 2e helft? Ik denk de 2e aangezien PSV het hele seizoen al een ruk 2e helft speelt.

12 januari 2021 om 14:12

PSV herpakte zich in de laatste 20 minuten en kreeg toen de gevaarlijkste kans om nog te winnen. Mede ingegeven door de wissels, maar als ze niet meer hadden gekund, hadden ze de laatste 20 minuten ook niet meer kunnen aanzetten, wat wel gebeurde. Misschien ook wel een teken dat Ajax toen ook moe was, die creëerde niets meer en wilden/konden geen druk meer zetten. Is ook niet erg, het was een wedstrijd van enorm hoog niveau voor eredivisie begrippen, dus compleet normaal dat beide ploegen gewoon kapot waren.

12 januari 2021 om 14:31

Ach iedereen praat telkens over die laatste 20 minuten, maar beide teams leken genoegen te nemen met het gelijkspel. PSV had nog 1 kans met Zahavi en dat was het, we moeten niet doen alsof PSV nog echt aan het drukken was. Bovendien kreeg Promes nog 2 goede kansen rond de 75e minuut, als ie bij die 2e kans gewoon aflegt op Haller dan is het 3-2.

12 januari 2021 om 14:31

Laatste 20 min? Welke pot heb jij gezien. Kwartier voor tijd nog 2 grote kansen voor Promes. Pas 10 min voor tijd begon Psv weer te voetballen en heb ik geen enkele grote kans gezien waarvan ik dacht dat ie erin kon

12 januari 2021 om 14:44

Ik denk dat hij de kans van Zahavi bedoelt, maar die was toen al te moe om op zijn eigen benen te blijven staan denk ik (/s)
Psv maakte de wissels om de gelijke stand te behouden, anders kan ik niet geloven dat ze Thomas eerder brengen voor Gakpo dan Madueke. Maar neemt niet weg dat ik ze ook geen ongelijk geef. En met alle respect, je mag 5 keer wisselen, dan is het niet vreemd dat je met 5 verse spelers best wel weer aan kan zetten.. Of zie ik dat verkeerd..

12 januari 2021 om 14:51

O.a. die kans van Zahavi, de doorgebroken Madueke wat imo een overtreding was (als Schuurs m niet aanraakt loopt hij vrij door richting Onana), breedtebal die Rensch (dacht ik) nog maar net kon wegwerken voordat een PSV-speler hem bij de tweede paal voor een open goal kan intikken. Geen schoten op goal, maar dat was die van Promes ook niet. Kortom, enkele goede mogelijkheden voor Psv. Ajax had niet meer de druk erop na de 2-2 die ze daarvoor wel hadden: is het dan puur en alleen niet meer willen, of zit er ook een kunnen bij? Met de wissels kreeg PSV de grip op het middenveld terug, de bal werd meer vastgehouden, frisse benen voorin waardoor PSV een aantal kransen kon creeëren. Zo'n omslag komt altijd van twee kanten: enerzijds door de wissels van Psv, anderzijds door veranderingen bij Ajax, en niet alleen door Ajax.

12 januari 2021 om 15:14

Altijd leuk dat er zoveel wordt na gepraat over een topper. 2-2 prachtige uitslag overigens, zeker voor Feyenoord(en Vitesse). Je kunt in dit soort topics altijd snel lezen wie er voor Ajax is en wie voor Psv, vaak al zonder naar het profielplaatje te kijken haha.Over de wedstrijd zelf: hoge intensiteit, eerste 20 voor Psv, toen 50 minuten Ajax en het laatste deel ging redelijk gelijk op. Echt een heerlijke pot gezien. Compliment aan Ajax voor het terug komen in de game en compliment voor Psv vanwege de efficiëntie. Dat modder gooien van de trainers zouden ze lekker moeten laten...

12 januari 2021 om 15:15

Doorgebroken Madueke? Dat is niet eens een kleine kans. Die breedtebal die onderschept werd, ging via Blind en kwam toen bij Rensch terecht. Die was net voor een PSV speler inderdaad, maar dat was ook een enorme lucky goal geweest anders, via de kluts. Ik ben normaal altijd erg op m'n hoede met die last minute goals van PSV vaak, maar deze keer zette PSV amper aan. De wissels van PSV zorgde ervoor dat de druk van Ajax eraf ging. Vond niet per se dat PSV ineens de druk had, beide ploegen waren laatste 10 minuten content met een gelijkspel.

12 januari 2021 om 14:13

In de eerste helft op de counter? Heb je wel gekeken? Is gewoon een keurige reactie van Schmidt. PSV was gewoon erg goed in de eerste 25-30 minuten, Ajax had er geen antwoord op, speelde lange bal omdat ze er niet doorheen kwamen. Daarna had Ajax een goede fase, maar de laatste tien minuten zette PSV al veel meer aan. De diepgang ontbrak bij ons in de 2e helft, dus dan kom je er nog moeilijker uit.

12 januari 2021 om 14:14

En de eerste helft kon Ajax het niet bijbenen. Je noemt het veredeld counter voetbal, maar de eerste goal is een zeer goed uitgespeelde aanval. De tweede goal komt voort uit een balverovering op de helft van Ajax na druk zetten van PSV. En als Ajax scoort dan ligt het aan Ajax, maar als PSV scoort ligt het aan fouten van Ajax volgens jou. Lekker makkelijk...

12 januari 2021 om 14:19

De eerste 30 minuten was PSV gewoon het beste. Zetten goed druk, gaven echt vol gas. Het leek wel dat ze dat uiteindelijk moesten bekopen, want toen ze uitgeraasd waren toen zette Ajax ineens vol aan en hebben zeker tot de laatste 10 minuten de overhand gehad. Verder was het gewoon een hele leuke wedstrijd.

12 januari 2021 om 14:15

Een wedstrijd duurt 90 minuten ja, dus de eerste 20 minuten tellen ook gewoon mee....

12 januari 2021 om 14:17

Grappig om het voetbal van PSV iedere keer af te doen als countervoetbal. Maar goed daar is menig ajacied inmiddels wel aan gewend en hoe vaker je het roept...enfin. Schmidt heeft natuurlijk helemaal gelijk als hij zegt dat het andersom net zo was dat ajax het niet kon bijbenen in het begin. Daarnaast komen ze goed weg bij de gelijkmaker (want zoals Derksen het gisteren terecht zei: daar ging een overtreding aan vooraf van Gravenberch) en dat PSV vlak voor rust de 1-3 niet maakt want dan was het afgelopen geweest.

Dan heb ik het nog even niet over de penalty die PSV is onthouden en waar werkelijk niemand aandacht aan besteed gek genoeg.

Ik ben het er mee eens dat PSV onder druk stond van ajax en dat ze te weinig hebben gevoetbald na de 0-2 maar toen het eenmaal 2-2 stond zakte ajax ook in en vonden ze het wel best. Daar heeft Schmidt 100% gelijk in.

12 januari 2021 om 14:30

Nou je kan niet ontkennen dat psv vaak countervoetbal speelt in de arena. Al moet ik wel eerlijk toegeven dat het eerste half uur van psv geen countervoetbal was, want ajax werd wel degelijk onder druk gezet. Dat momentvan gravenberch kan je wel een overtreding noemen, alleen voor dat soort kleine dingen floot kuipers heel de wedstrijd niet, dus dat was consequent. Die handsball van gravenberch vind ik absoluut geen pingel, hij stond met zn rug naar de situatie en zn armen bij elkaar, maar er zijn wel scheidsrechters die hem op de stip leggen daarvoor.

12 januari 2021 om 14:36

Welke penalty? Die waar Gravenberch letterlijk zijn handen achter zijn rug houdt? Ajax zakte niet in bij 2-2. Ajax zakte in na en counter van PSV rond minuut 80. Toen wilde ze geen onnodig risico meer nemen. Wijze les uit de CL. Over 5 weken zien we het wel. Hebben jullie Gotze terug, zijn jullie op volle oorlogssterkte en spelen jullie in eigen huis. Mogen juliie aantonen dat je het makkelijk bij kan benen. Misschien dat je Schmidt dan ook meteen kan uitleggen dat die lange ballen die nu ongevaarlijk oogde dan levensgevaarlijk zullen zijn. Misschien Sangere als soort van extra verdediger tussen de 2 cv's is dan geen slechte optie.

12 januari 2021 om 15:17

Dan heeft PSV Gotze wellicht wel, maar dan heeft Ajax Neres weer. En vanaf de start hopelijk een fitte Kudus en ook Haller. Denk dat Ajax daar dan zelfs meer profijt van heeft, maar we gaan het zien.

12 januari 2021 om 15:22

@ninjakai: ik denk die penalty ja. Zou het moment graag nog een keer terug willen zien maar zoals gezegd: er wordt totaal geen aandacht aan besteed. Beetje zuur vind ik dat. En je kunt zeggen dat hij zijn handen achter zijn rug houdt, dat heb je dan snel gezien. Wat ik gezien heb is dat hij de bal tegenhoudt met zijn arm. Dat is wat ik zie.

Voor de rest hebben we, zoals Schmidt al aangaf, al laten zien dat we het bij konden benen. Sterker nog: als ik je betoog doortrek dan moet ajax laten zien dat ze het bij kunnen benen. Het woord makkelijk neem ik daarbij overgens niet in de mond want wedstrijden tegen ajax zijn voor PSV niet makkelijjk. Andersom ook niet denk ik. Maar goed, over 5 weken weten we meer...

12 januari 2021 om 15:23

Welke penalty? Die situatie van Promes in de eerste helft? Mwaa..ik snap dat men in Eindhoven voor minder een strafschop heeft gekregen, maar ik vond het te licht.

2-2 was een correcte uitslag van de wedstrijd en van het spelbeeld. Niet de calimero uithangen en zeuren over de arbitrage. En wat Derksen zegt klopt niet, want de maatstaf die Kuijpers hanteerde zorgde ervoor dat er wel voor meer lichte overtredingen niet gefloten werd.

12 januari 2021 om 15:45

@ninjakai bij hands gaat het erom dat het een onnatuurlike beweging is. Armen langs het lichaam is natuurlijk, maar die handen op de rug? Dat is niet natuurlijk.

12 januari 2021 om 15:59

Het was helemaal geen overtreding van Gravenbergh. Gelul van Derksen. Niemand was het eens met hem aan tafel. Verder had Psv ook geen recht op een penalty. Ik denk dat jij dingen graag had willen zien. Oja en trouwens als telt niet in het voetbal. Anders kan ik ook wel zeggen als Sanganee 3 keer een bal niet blokt had Ajax ook wel 1 meer kunnen hebben 2-2 was gewoon een terechte uitslag.

12 januari 2021 om 16:08

@amazingninja
Je geeft het zelf al aan: hij houdt zijn handen op zijn rug, dus er is geen sprake van een beweging van de armen.
Man man man, wat willen sommige PSV-fans graag onterecht een strafschop hebben. Nogmaals, dan was de lichte overtreding op Promes in de eerste helft meer. Dus als je die kant op wilt gaan, dan moet je dat ook in ogenschouw nemen.

12 januari 2021 om 14:19

wat is er tegenwoordig mis met countervoetbal? Bayern en Liverpool b.v. zie ik op die manier vaak geweldig voetbal op de mat zien leggen. anti voetbal wat puur afbraakvoetbal is daar ben ik wel op tegen, maar prachtig uitgespeelde aanvallen vanuit de omschakeling vind ik vaak zelfs mooier om te zien dan teams die op balbezit spelen. ik kan me ook nog Dynamo Kiev herinneren met Sjevtsjenko en Rebrov waar ik echt vaak van kon genieten

12 januari 2021 om 14:46

Overal countervoetbal schreeuwen is een manier van Ajacieden om een andere ploeg te kleineren.

12 januari 2021 om 14:47

Wat Liverpool en Bayeren goed doen is echt de tegenstander onder druk zetten. PSV deed dat de eerste half uur ook. Je kan niet zeggen dat PSV de eerste half uur counter voetbal speelde. Die ploegen kunnen goed tegenstanders onder druk zetten en vanuit daar de fouten afstraffen. Dat vind ik niet zo zeer counter voetbal, counter voetbal is meer wat de ploegen van Mourinho speelden. Met zn alle achterin hangen en vanuit balverlies van tegenstander er snel uit komen. Ben er geen fan van maar bij Real zag je hoe dodelijk het kan zijn. Hoewel een perfect uitgespeelde aanval ook wel prachtig is om te zien. Moet dan denken aan die aanval van Real tegen Ajax in Madrid. Toen lag de bal in het netje 20 seconden na dat ze hem bij de eigen 16 hadden verovert.

12 januari 2021 om 14:53

Real Madrid heeft 3x achter elkaar de CL gewonnen met countervoetbal. Als je het goed doet, kan het prachtig zijn. Er is helemaal niets mis met countervoetbal, maar heeft bij veel voetbalfans een negatieve connotatie, wat onzin is. Je speelt voetbal allereerst om te winnen, en als je dat met countervoetbal kan doen, waarom niet? Countervoetbal is net zo goed als 'Ajax-voetbal' (wat het ook mag zijn) en kan imo zelfs mooier zijn dan puur op balbezit spelen en weinig creeëren.

12 januari 2021 om 15:15

wil jij niet alle Ajacieden over 1 kam scheren.
dat hier een paar dat roepen wil niet zeggen dat alle Ajacieden er zo over denken.
en er is niks mis mee met counter voetbal. is ook heel mooi om te zien hoe een ploeg heel snel omschakelt en gevaarlijk wordt. maar ik vind niet dat PSV counter voetbal speelde andere jaren wel maar nu niet meer.

12 januari 2021 om 15:19

BM en Liverpool die countervoetbal spelen? Nu kijk ik niet alle wedstrijden van die clubs, maar van wat ik zie ook in de CL zetten ze hoog druk en spelen beide clubs powervoetbal. Het laatste wat die clubs doen is met hun kont in de 16 hangen en spelen op de counter.

12 januari 2021 om 15:35

@barcalover123 wat Mourinho speelde bij United b.v. vind ik eerder anti voetbal dan countervoetbal. Countervoetbal is imo gewoon goed uitgespeelde aanvallen vanuit de omschakeling creeren. met ploegen die achterin alles dicht timmeren heb ik ook helemaal niks, tenzij je tegen degradatiestrijd ofzo dan kan ik dat wel begrijpen maar niet op het moment dat je een geweldig elftal hebt staan

12 januari 2021 om 15:37

Japie haalt countervoetbal en gegenpressing door elkaar. Wat Liverpool en Munchen goed kunnen is even de tegenstander laten opbouwen en dan ineens met 7/8 man hoge pressie uitoefenen, bal veroveren en dan pijlsnel eruit en richting goal tegenstanders. Dit is ook wat Psv wil laten zien onder Schmidt. Mourinho speelt wellicht wat meer klassiek countervoetbal.

12 januari 2021 om 15:49

Denk dat veel mensen counter attack meteen associeren met catenaccio. Counter attack betekent niets meer dan op de omschakeling toeslaan, maar zegt niets over waar die omschakeling plaatsvindt. Kan dus ook op de helft van de tegenstander plaatsvinden.

Catenaccio is echt met 11 man op de eigen helft staan.

12 januari 2021 om 16:26

Niet perse kleineren maar grappig dat je het zo opvat dan zit het je blijkbaar dwars. Het is gewoon een andere speelwijze wat ook geweldig kan zijn als je het goed uitvoert

12 januari 2021 om 17:55

De manier waarop ajaxTHFC het gebruikt in zijn comment vind ik vervelend ja. Dat zit me dwars. Vandaar ook mijn opmerking.

12 januari 2021 om 18:09

@rochus countervoetbal is voor mij ook niet met je kont in de 16 hangen perse, dat noem ik meer afbraakvoetbal. countervoetbal is profiteren vanuit de omschakeling op het moment dat een speler van de tegenpartij balverlies lijdt

12 januari 2021 om 15:09

Zielige reactie. De eerste goal was gewoon een wereldpass van Malen, als een Ajacied dit had gedaan dan waren jullie er nu nog over aan het praten en was het een geweldige actie, nu is het ineens een ''countergoal'' terwijl de eerste 20minuten toch alleen het voetbal op de helft van Ajax werd gespeeld. Vraag me dus echt af welke wedstrijd jij hebt zitten kijken. En hoezo ''fouten''? Of bedoel je de fout wie Dumfries maakte waarbij hij ipv de bal uitverdedigde, hij deze bij een speler van Ajax lag en hier de 2-2 uitkwam? Want PSV ramde er gewoon overheen in de eerste 20 minuten, had werkelijk niks met ''fouten'' te maken. Wat dat betreft kijk je nu te erg door een bril en maak je jezelf erg ongeloofwaardig.

12 januari 2021 om 17:07

Aguerooo, even voor de duidelijkheid, PSV speelde echt goed de eerst e20-30min. Maar de 2e goal kwam echt wel uit een fout van Anthony die Klaasen verkeerd inspeelt en een Psver die er tussen kon komen. Ja ze staan hoog pressie te geven maar die was gewoon een foute paas die PSV heel goed afstraft!

12 januari 2021 om 17:16

Zeker, maar als we elke goal een fout gaan noemen van een speler dan gaat het toch ook nergens meer over? Feit dat ik Ajacieden zie zeggen dat die eerste goal een grote fout van Schuurs is ipv de credits aan Malen te geven door die magistrale hakbal vind ik echt opvallend. Want dan kan ik ook wel zeggen dat die 1ste goal van Ajax Teze loopt te schutteren en bij die 2e Dumfries zomaar de bal uitverdedigd in de voeten van een Ajax speler, snap je wat ik bedoel? Tuurlijk maken spelers fouten, maar die fouten dwing je ook af als ploeg. Dat deed PSV in de eerste 20min en Ajax de rest v.d wedstrijd.

12 januari 2021 om 17:35

Ik ben het met je eens dat 90% van de 1e goal komt door de perfecte bal van Malen. Maar bij de tweede goal maakte Anthony niet de fout door de pressie. Het was gewoon een misverstand tussen hem en Klaasen. Wel eentje op een risicovolle plek en uiteindelijk een dure.

12 januari 2021 om 18:46

Dat zal best. Die eerste goal van Ajax kwam omdat Teze zijn man liet lopen en de 2e kwam doordat Dumfries ervoor koos om de bal in de voeten van een Ajacied te spelen. Oftewel, beide goals van Ajax kwamen ook door fouten van Psv evenveel als de 2e goal van Psv. Dus ik snap niet echt wat je ermee wilt zeggen?

12 januari 2021 om 15:41

Altijd dat gezeur over countervoetbal.
Die situatie ontstaat toch vanzelf als je in no-time met 0-2 achter komt? Je verhoogt de druk en de ander moet terug waardoor bijna alleen counters overblijven.

12 januari 2021 om 18:29

Wat nou countervoetbal. Ze zetten Ajax op de eigen helft onder druk waardoor ze de bal veroveren. Ipv eindeloos overtikken zonder resultaat zoals sommige andere ploegen, gaat het spel pijlsnel in de combinatie richting goal tegenstander. Dat ze na de 2-0 zich terug lieten zakken en op een fout gokten is logisch, maar was niet slim. Ajax was toen rijp voor de slacht. Het was niet eens aan Ten Hag te danken dat ze uiteindelijk die 1-2 maakten, maar doirdat de spelers zijn geniale tactiek overboord zetten. De tweede helft was het Haller die samen met Tadic het verschil maakten.

12 januari 2021 om 18:48

Tweede helft profiteerde Ajax van de psv fouten, right? Als dumfries de bal wegroeide ipv subtiel weg passen, dan is de 2-2 er niet. Dus dan is dat ook een fout in jouw beredenering.

Ten Hag heeft wel vaker van die aparte uitspraken. PSV legde het tempo het eerste halfuur op in de wedstrijd tegen Ajax, dus ze kunnen het wel. Had alleen niet verwacht dat ze Ajax na de 0-2 lieten komen, want dan breng je Ajax in hun spel. Als PSV de druk erop zou houden, had Ajax het een stuk lastiger gekregen, vooral centraal achterin met Schuurs en Blind. Een gemiste kans.

12 januari 2021 om 14:11

In eigen huis gewoon er meteen op klappen en na de 2-0 gaan voor de 5-0. Kijken wat Ten Hag dan zegt

12 januari 2021 om 14:15

Dan komt het door fouten van Ajax. Ten Hag zal nooit toegeven dat de tegenstander een mooie aanval had of kwalitatief beter was, maar zal altijd zeggen (of beginnen in elk geval) dat het kwam doordat zijn verdediging niet goed stond. Dat kan wel zo zijn, maar de doelpunten van PSV waren van grote schoonheid met veel snelheid, klasse, goede positionering en af en toe een beetje geluk. Soms kan je ook wel gewoon waardering en respect hebben voor de tegenstander, dat heeft Schmidt voor deze wedstrijd en na deze wedstrijd ook laten zien, dat is ook helemaal niet vreemd als je een topper hebt met twee goede ploegen.

12 januari 2021 om 14:45

Dat gaat natuurlijk wel twee kanten op. Ik heb Schmidt ook nog geen moment de hand in eigen boezem zien steken dat PSV doorgaans in de tweede helft helemaal leeg is. Buiten dat was de uitspraak van Ten Hag nogal kleinzerig. PSV kan prima mee in het niveau van Ajax, maar ze moeten de krachten wel echt beter verdelen. Elke ploeg met een beetje kwaliteit voorin weet dat PSV in de tweede helft te pakken is. Daar moet Schmidt echt veel beter op gaan anticiperen, want dit kost je punten.

13 januari 2021 om 13:18

Daar zit het hem juist. PSV kon de druk niet ophouden. Natuurlijk is het makkelijk om dat in het eerste half uur te doen dan ben je nog fit. Daarna word je gewoon gesloopt.

tja, ik vond het ook niet echt heel handig van Ten Hag.
Als we nou 10 punten voor stonden in de competitie en de 2e helft extreem oppermachtig waren.
Maar psv kreeg aan t einde ook gewoon nog wat kansjes.
Een overwinning was niet onverdiend geweest voor Ajax, maar t was ook geen schiettent of zo

12 januari 2021 om 14:17

En dan hebben we het nog maar niet over de scheidsrechter. Rode kaarten ( Klaasen en Anthony) over het hoofd gezien en terechte strafschop ( hands Gravenberch) niet gegeven. M Vogo weinig te doen gehad, ook in de 2e helft. Zegt genoeg toch?

12 januari 2021 om 14:25

Haha geloof je het zelf allemaal? Ajax over het geheel gewoon de betere ploeg. Voetballend. Daar doen twee snelle countergoals niks aan af.

12 januari 2021 om 14:27

dan kijk je toch wel heel erg door de psv bril, de rode kaarten voor Klaassen en Anthony ?
die heb ik dan beide gemist, als je doelt op de sliding van Klaassen daarover kan je betwisten of het een overtreding was aangezien er ook nog een stukje bal tussen zat, als hij fluit was het max geel.
Bij anthony heb ik eerlijk gezegd geen idee waar op je doelt? het shirtje vasthouden bij de counter van Gakpo?

De handsbal van gravenberch sloeg helemaal nergens op, hij had zijn handen op zijn rug en dichter tegen het lichaam aan was niet mogelijk.

2e helft was Ajax wel degelijk veel beter maar je hebt wel gelijk dat mvogo helaas te weinig te doen kreeg

12 januari 2021 om 14:29

Voetvolley, mag hopen dat je een grapje maakt. Enige wat ik Kuijpers kan aanmerken is dat hij vroeg in de wedstrijd geen geel gaf aan Blind voor vasthouden en voor (ik meen) een overtreding van Klaassen. Die bal op de hand van Gravenberch was geen hand, hield letterlijk z'n handen achter het lichaam. Kuijpers floot goed en liet veel toe, wat de wedstrijd ten goede kwam.

12 januari 2021 om 14:31

Jij noemt het countergoals, Alkatorian. Maar Ajax werd gewoon opgevangen door de hoge pressing. Daarna schakelt psv razendsnel om en maken ze goed gebruik van de snelheid voorin. Dat heet gewoon spelen naar je kwaliteiten. Dortmund en Liverpool spelen al jaren zo. Dat noem je toch ook geen countervoetbal? Countervoetbal is 90% van de tijd op je eigen helft hangen en dan hopen dat je dat ene enkele foutje kan afstraffen.

12 januari 2021 om 15:45

Haha geloof je het zelf allemaal? Countergoals? De eerste was gewoon mooi opgebouwd en het geniale hakje van Malen sloopte de defensie van Ajax. De tweede was het gevolg van druk zetten op de helft van Ajax en daarna in no time voor de goal en bam! Beetje kinderachtig om dat af te doen met countergoals.

12 januari 2021 om 15:46

Burwatti, ik neem aan dat hij met Anthony de actie op de enkel van Gakpo was. Dit was inderdaad een hele harde en vervelend moment, echter volgens mij vol in het duel op een nette manier. Dus ik vond dit wel hard, meer voor mijn gevoel totaal onbedoeld.
Bij het moment van Klaassen had ik ook mijn twijfels. De bal werd in ieder geval totaal niet gespeeld. Voor mijn gevoel had Gakpo vrijbaan richting de keeper. Dus was dit het ontnemen van een scoringskans en had dit volgens de regels met rood bestraft moeten worden. Echter weet ik zo niet waar de andere verdedigers op dat moment zo stonden. (waarbij ik wel weet dat Blind en Nico uit positie waren).

12 januari 2021 om 15:52

bij dat zelfde moment van klaassen zette nico een tackle in.. denk dus dat het dan het moment met schuurs betreft? en de wel of niet duw randje zestien?
ook dat vond ik totaal geen overtreding, helemaal niet als je kijk naar de manier waarop kuipers de hele wedstrijd floot.

het moment van Anthony is mij serieus ontschoten dan dus daar kan ik geen antwoord op geven.

Ik vind ook beetje gekke uitspraak van Ten Hag. Bedoel volgens hem begon Ajax niet gefocust en kregen ze er 2 om de oren. Nou misschien kon Ajax het eerste half uur psv niet bij benen? Makkelijk om het weer op focus te gooien maar wanneer zijn team er twee scoort dan kan de tegenstander het niet bij benen.. Man heb nu al weer zin in deze pot volgende maand

12 januari 2021 om 14:19

Het is ook een knettergekke uitspraak. Maar ik vond PSV nou net Ajax echt de wil opleggen. De eerste twintig minuten waren voor Ajax, maar vooral omdat PSV zo ongelooflijk dodelijk was in de tegenaanval. Pas na de 0-2 kreeg Ajax echt de druk erop en slaagde het erin om PSV op eigen helft te houden. Ik wil niet arrogant klinken, maar vanaf het moment dat Ajax echt begon met temporiseren zag je wel dat PSV Ajax niet onder druk kreeg en erg ver terugmoest. Neemt niet weg dat er alsnog voldoendebkansen waren in de tegenstoot.

12 januari 2021 om 14:20

*waren voor PSV. Uiteraard niet voor Ajax.

12 januari 2021 om 14:41

Het is natuurlijk maar hoe je het bekijkt he. Denk dat het niet zo zwart wit is. Je kan zeggen dat Ajax begon te temporiseren maar je kan ook zeggen PSV had haar doelpunten en nam gas terug en daardoor kwam Ajax weer in de wedstrijd. We zullen nooit weten hoe of wat. Wel denk ik dat allebei de ploegen wel echt hebben laten zien waar ze toe in staat zijn. Ajax nog langer dan PSV maar bij PSV lijken ze die energie niet 90 minuten lang te kunnen vast houden. Vond Ajax echt goed voetballen de 2e helft en daardoor kwamen er goeie kansen. PSV liet het eerste half uur zien hoe effectief ze kunnen zijn als je even niet op let. Mooiste vind ik toch wel dat je 2 verschillende stijlen aan het werk ziet wat uiteindelijk voor een prachtige wedstrijd heeft gezorgd. Het is dinsdag en we hebben het er nog over.. geeft wel aan wat een mooie wedstrijd het was voor beide kijkers.

Ik vind "ze konden ons amper bijbenen" wel een hele vrij vertaling als iemand zegt "they couldnt handle us" over de eerste 20 minuten.

12 januari 2021 om 14:14

Precies. Ik denk dat een betere vertaling was geweest; "ze hadden geen grip op ons" wat een feit is en PSV was in het eerste half uur beter dan Ajax en Ajax had hier geen antwoord op

12 januari 2021 om 14:53

Net zoals het een feit was dat PSV op het laatst Ajax niet meer kon bijbenen en spelers er helemaal doorheen zaten.

12 januari 2021 om 15:14

Dat hebben we allemaal gezien Zlatan en dit geven wij PSV-ers ook gewoon toe. Ik zie alleen weinig Ajacieden wie toegeven dat jullie de eerste 20 minuten gewoon kansloos waren (er zijn er natuurlijk wel een aantal wie het toegeven, chapeau daarvoor). Ajacieden roepen dat het fouten waren van de verdedigers en countergoals van Psv, de arrogantie druipt er dan gewoon weer vanaf. Ajax mag van geluk spreken dat PSV niet de hele eerste helft zo gevoetbald had anders had het bij rust zomaar 0-3 of zelfs 0-4 kunnen staan. Dit is ook een feit.

Niet druk om maken Schimdt, Ten Hag leeft wel vaker in zijn eigen wereld wat betreft het wedstrijd beeld. Onnavolgbaar, gewoon doorgaan met je volgende tegenstander.
Laat dat nu net Az zijn, en daar heb ik persoonlijk een hard hoofd in. Wij (az) kunnen beter maar niet opdraven, wij hebben ook een ineens onnavolgbaar trainer die niet meer te volgen is met zijn uitspraken. Zal erg verbaasd zijn als we wel gaan en een goed resultaat halen.

Ik vond de opmerking van Ten Hag ook onnodig. Ja, na 20 minuten had Ajax de wedstrijd in handen, maar de eerste 20 minuten waren helemaal voor Psv. Kan en kon ook prima leven met het gelijkspel. De reactie van Schmidt vind ik dan ook best logisch en terecht.

Tja, was ook een onnodig kinderachtige uitspraak van Ten Hag. PSV had inderdaad moeite met fitheid, maar we hoeven niet te doen alsof dat allemaal aan Ajax lag. PSV heeft al het hele seizoen moeite met fitheid in de 2e helft. Toen ik de titel las dacht ik 'op een kinderachtige uitspraak kun je er 1 terug verwachten' maar dat valt eigenlijk best mee. Redelijk logisch verhaal, mooie wedstrijd, terechte uitslag.

natuurlijk scheel het of je die intensiteit 20 minuten kan volhouden of langer..
echter was deze opmerking van mister wartaal Ten Hag behoorlijk onnodig.

Topreactie van Schmidt. Mooi om te zien ook dat hij in eerste instantie niet een geloofde dat de heer Ten Hag hakkelend had gezegd dat hij ze niet konden bij houden. Daarna zei Schmidt dat Ajax de nummer twee niet kon bijbenen het eerste half uur toen de nummer twee even gas gaf. Ten Hag moet dat soort uitspraken ook gewoon niet doen, is niet handig.

12 januari 2021 om 14:41

Juist wel. Verwacht nu 90 minuten gas van Ajax. Sterker nog was dit de CL dan kon PSV nu inpakken 😜. Thuis gelijk en nu komt vol gas uitwedstrijden voetbal.

Niks mis met deze reactie evenmin als de reactie van Ten Hag na afloop van de wedstrijd. Over en weer een beetje strijd tussen de twee titelkandidaten is altijd leuk. Maar een aantal zoals hierboven zullen natuurlijk weer vallen over het 'hakkelen' van Ten Hag. lekker de makkelijk weg opzoeken. Gewoon weg een gebrek aan onderbouwend reageren. Enkel de laatste alinea is behoorlijk onzinnig, zoals iedereen heeft kunnen zien gingen juiste beide ploegen na de 2-2 en in de slotfase nog vol voor de overwinning. Dat Ajax dan ook blij zou zijn met een gelijkspel veeg ik dan ook linea direct de prullenbak in.

In principe hebben ze allebei gelijk. Ajax kon PSV 25 minuten niet bijbenen en de rest van de wedstrijd vice versa.

En zo is het Schmidt! Eerste 30 minuten was Ajax nergens te bekennen door het goede hoge druk zetten, daarna te ver naar achteren gaan lopen en dan loop je vroeg of laat tegen tegengoals aan. Al meet al een verdiend resultaat deze 2-2

Ik snap de uitspraak van Ten Hag wel. De hakbal van Malen aan het begin was geniaal, maar ook kwestie van geluk. De volgende 9 keer dat hij de bal op deze manier zo klaar wil leggen voor een medespeler gaat het mis. De 0-2 kwam voort uit een fout van Anthony. Daarna pakte Ajax het initiatief. Met een beetje geluk was Ajax al veel eerder terug gekomen, wanneer de bal van Tadic niet op de paal was gegaan, maar binnen was gevallen. In het verdere verloop van de wedstrijd heeft Ajax veel meer kansen gecreëerd. Ik vond het schrijnend om te zien dat spelers als Zahavi, Malen en Ihartaren zichtbaar vermoeid de wedstrijd niet vol konden maken. De wissels van PSV zeiden ook genoeg. Voor elke speler die er uit ging, kwam er een minder aanvallend ingestelde speler in het veld.

12 januari 2021 om 14:42

Als iets geniaal is. Hoe kan het dan geluk zijn? Of als iets gelukkig is hoe kan het dan geniaal zijn? Twee fantastische doelpunten waren het.

12 januari 2021 om 15:53

Het geniale zit hem in het feit dat hij bedenkt dat hij de bal met zijn hak kan verlengen. Het geluk zit hem in het feit dat die bal precies voor de voeten van Zahavi valt.

12 januari 2021 om 18:22

Nou ik kan dat ook hebben bedacht. Dat maakt mij nog geen geniale voetballer. Want doen kan ik het niet. Dat je het daadwerkelijk doet daar zit het geniale in.

12 januari 2021 om 15:02

Als Schuurs zich bij dat eerste doelpunt niet in de luren laat leggen door Zahavi, kan deze nooit scoren. Loopt weer eens verkeerd weg, in plaats van Zahavi op te vangen. Zoveelste foute timing. Dat is de eerste die bij Ajax moet worden vervangen. Dat zal niet gebeuren onder Ten Hag, want die heeft amper kijk op spelers en is onder meer fan van deze speler, Labyad, Promes. Nou, dan weet je het wel...

12 januari 2021 om 15:55

Ik ben blij dat jij er zoveel meer verstand van hebt. Hoeveel succes heb jij ook alweer geboekt bij de clubs waar je trainer bent geweest?

12 januari 2021 om 16:28

Dat klopt. Ondanks dat mijn trainerscarrière nog van de grond moet komen, heb ik een betere kijk op spelers dan Ten Hag. Is dat bijzonder? Nee, want dat heeft bijna iedereen die een beetje verstand heeft van wie is wel, en wie niet goed genoeg voor Ajax. Het is overigens niet iedereen gegund, merk ik;-)))

Ook ik vond het een beetje zielig van TH om te stellen dat ze het niet meer konden bijbenen. Ajax kwam er in de eerste 20 min niet aan te pas, dat is ook gewoon de realiteit. Daarna liet psv de teugels vieren en of dat komt door instelling, strijdplan of gebrek aan conditie, geen idee. Feit is wel dat psv dit seizoen het praktsich elke wedstrijd aan de dag legt. Alsof ze het niet kunnen volhouden ofzo... in dat kader begrijp ik ergens wel dat TH dat zei, maar doe het gewoon niet, niet nodig, niet chique en zeker gezien de beginperiode van de wedstrijd niet terecht.

Ietwat dommige en kinderachtige reacties van beide trainers. Overigens krijg je het idee dat PSV de ene na de andere fantastische counter aanval op Ajax losliet in de 1e twintig minuten, maar dat valt reuze mee. Zo weergaloos was het allemaal niet, zeker als je bedenkt dat de 2e goal voor een groot deel wordt ingegeven door de fout van Antony. Naast dat moment en de klasse 1e goal was het beeld vergelijkbaar met de gehele wedstrijd.

12 januari 2021 om 14:55

Maar Ajax was ook niet zo fantastisch hoor. Kwamen eigenlijk tot de 16 en niet verder. Totdat Gravenberch zich naar de grond liet storten waar Kuipers eigenlijk voor had moeten fluiten. Want Ajax had voordeel van die situatie. Organisatie was daardoor weg waardoor Ajax de 2-1 maakte. Ik zeg overigens niet dat Ajax geen recht had op 2-2 of meer, maar Ajax was ook niet oppermachtig ofzo.

12 januari 2021 om 14:59

Gisteravond te veel naar Johan Derksen geluisterd, zeker. Slaat nergens op. Is ook niemand anders die dat aanhaalt, dus grote onzin. En over de wedstrijd: boeiend met wisselend spelbeeld.

12 januari 2021 om 18:50

T was verre van weergaloos. Ik vond het zelfs matig wat psv liet zien op gegeven moment. Maar dat zie ik echt in elke wedstrijd. Ik was meer verrast dat ze Ajax konden dwingen tot fouten, ik had psv daartoe niet in staat geacht en ajax met zijn miljoenenploeg niet gedacht dat het kon.

Het oordeel van beide trainers moet je maar met een korreltje zout nemen. Beiden willen de wedstrijd naar zich toe praten, terwijl beide ploegen delen van de wedstrijd beter waren. Dus slaat nergens op. Wartaal van twee vreemde snoeshanen. Een Ten Hag die Haller niet laat starten. Er is maar 1 trainer die hem daarin gelijk geeft: Erik ten Hag. Aub snel wegwezen bij Ajax....

Als PSV gewoon bleef spelen, zoals ze speelden, dan was er ook niet veel aan de hand. Maar op de een of andere manier vind Schmidt het noodzakelijk om met dat wisselbeleid echt een heel ander team neer te zetten in de rest van de wedstrijd. Dan speel je vervolgens gewoon precies zoals Ajax het graag hebben wil. Ik snap wel dat je veel wilt wisselen om je spelers fris te houden: maar je wisselt toch juist zo vaak om in dit soort wedstrijden te knallen? Dan had ik juist nu niemand gespaard en all out gegaan.

12 januari 2021 om 15:22

De wissels waren het probleem niet, de tactiek en de terugval wel. De eerste wissel was pas in de 68e minuut en deze was ook nog noodgedwongen omdat Gakpo licht geblesseerd was. 2e wissel was pas in de 76e minuut waarbij Zahavi echt helemaal leeg was. Ook voor die wissels was het al een natte krant bij Psv, juist na die wissels kwam er weer iets meer voetbal en een betere veldbezetting in het elftal. Ik denk dat Schmidt juist eerder had moeten wisselen, want voor het einde van de wedstrijd, was PSV toch weer de betere en kreeg het ook nog kansen om alsnog 2-3 te maken.

12 januari 2021 om 15:35

Ik had juist het gevoel dat de manier van spelen aan het terugvallen was.

12 januari 2021 om 17:04

Dat was ook zeker het geval. Maar je zei dat dit door het wisselbeleid van Schmidt kwam maar er werd niet gewisseld toen PSV ineens met 11 man ging verdedigen, dit was meer een verwisseling van tactiek of misschien uitgeputte spelers. Juist na het wisselen ging het weer ietsje beter vond ik.

Als PSV de eerste helft niet scoort of achter staan , dan krijgen ze het moeilijk met het spelletje dat ze spelen als ze tegen een gelijkwaardige of sterke tegenstander spelen. Ajax leek fitter in de tweede helft , ook omdat ze nu eindelijk eens wissels konden inbrengen die het niveau niet naar beneden haalde . Als iedereen fit is dan heeft Ajax ook een goede bank .

Het zijn ook net kinderen, die voetbaltrainers. En ze focussen zich vooral op de goede fasen van een wedstrijd. Dus Schmidt op de eerste 20 minuten (en nog wel wat momenten hoor). En Ten Hag vooral op de tweede helft. Maar Schmidt is wel erg vaak verongelijkt hoor. Ook tegen die journalist, die gewoon een vraag stelt. En hij met z'n 'dat is jouw mening'. Stel je niet aan en geef gewoon antwoord.

En toch vind ik het opvallend. Jarenlang was PSV echt de fitste ploeg van Nederland. Er werd vaak geroepen dat het "mazzel" was dat PSV bizar vaak scoorde in de slotfase, maar dat was echt onzin. Ik heb het vaak genoeg gezien dat PSV vlak voor tijd simpelweg nog zo fit als een hoentje was, terwijl de tegenpartij op z'n laatste benen liep.

Maar dat is nu helemaal niet meer zo. Wedstrijd na wedstrijd zie je PSV instorten in de tweede helft, de backs verliezen hun scherpte en de aanvallers moeten een voor een gewisseld worden...

12 januari 2021 om 15:56

precies @cabinessence, natuurlijk kost druk zetten ontzettend veel kracht echter leek het mij met name afgelopen zondag toch niet veel meer dan hoe er vorige seizoenen druk werd gezet door Psv.

nog even terug komend op de backs die jij aanhaalt, waar ik normaal gesproken erg lovend ben over de backs van PSV kwamen ze er afgelopen zondag amper aan te pas en mistte ik toch wel een klein beetje het gif wat dumpfries normaal gesproken wel in zijn spel heeft.

12 januari 2021 om 15:58

Misschien is de speelstijl van Schmidt toch iets te veeleisend. Hij heeft niet voor niets zijn grootste successen behaald bij Red Bull Salzburg toen er ook een beruchte dopingdokter in dienst was.

PSV lijkt conditioneel gewoon niet sterk genoeg te zijn. En dat vindt ik dus raar bij een Duitse coach. Die zijn over het algemeen qua conditie en dergelijke toch wel ijzersterk en hameren daar vaak op.

Ik denk dat corona daar zeker ook mee te maken heeft. Verder heeft Ajax, door eigen handelen ook, een ''veel'' groter budget dan Psv. Die kopen zomaar een Haller en dergelijke. Super knap! Maar da mag je ook wel wat meer verwachten dan een 2-2 gelijkspel tegen Psv,

Vond PSV de eerste helft een prima indruk maken, daarna was Ajax de tweede helft beter. Maar overhoop gespeeld, zoals Ten Hag het wilt laten overkomen, vond ik niet dat gebeurde.

Ondanks dat ik Ajax fan ben, heb ik wel het idee dat Ten Hag zichzelf graag hoort praten en vindt dat hij altijd gelijk heeft (wat hij in mijn ogen echt niet altijd heeft). Vind dat een beetje irritant worden, maar goed.

Die fitheid bij PSV (of beter gesteld; het totale gebrek aan) is toch wel schrijnend hoor.. ik snap dat je een druk programma hebt, maar je zou toch bijna denken dat de andere ploegen die ook Europees spelen met hetzelfde probleem dealen..

en die ETH is toch wel een karikatuur van zichzelf aan het worden hoor. Altijd was Ajax beter, altijd waren ze dominant (wat dat ook moge betekenen). Laat het dan eens zien in de stand. Zulke teksten passen bij een 4-0 oorwassing, niet bij een 2-2 waarbij je ook nog terug komt van 0-2.

Wat zei Ten Hag dan verkeerd, vooral de 2e helft heeft PSV alleen maar lopen tegenhouden met af en toe een poging tot een counter omdat Ajax het tempo opvoerde.

12 januari 2021 om 17:08

ten hag zei niks verkeerd, maar zijn grote woorden passen gewoon niet bij de uitslag. als je 13-0 van vvv wint en je komt met dit soort teksten dan struikelt niemand daarover. nu kom je 0-2 achter, speelt 2-2 en dan is je verklaring na de wedstrijd dat psv niet mee kon in het tempo. euh, oke psv heeft nota bene bijna het dubbele aantal schoten op doel. dan kun je wel zeggen dat psv 'alleen maar heeft lopen tegenhouden', maar misschien doet ajax dan toch ook iets niet goed?

Had je die kop van Ten Hag gezien toen het na 20 min 2-0 stond? Toen had 'ie niet meer zo'n praatjes. Ajax moest daarnaast een aantal keer fors aan de rem trekken, wat resulteerde in vrije trappen van Max die gevaarlijk waren. Het is aan Onana te danken dat PSV in die fase niet uitliep naar 1-3 of 1-4. Volgende maand komt Ajax naar Eindhoven. Dan kan Ten Hag het nog een keertje laten zien. Of hoe zei Blind het ook alweer: "wij kunnen alleen van onszelf verliezen". 😂😂

De uitspraken van ten Hag zijn van hetzelfde niveau als die van die vent van de Telegraaf. Als Ajacied lees ik de commentaren van ten Hag niet eens, komt gewoon niets zinnigs uit. Persoonlijk vind ik het jammer dat deze man de trainer van Ajax is. En niet eens alleen vanwege zijn uitspraken.

PSV heeft heeft het in 3/4 van de wedstrijden lastig in de 2e helft. Het ligt dus voor het overgrote deel aan PSV zelf en niet omdat ajax zo geweldig speelde. Zwlfs emmen maakte het ze moeilijk. Er iw nog veel winst te halen voor Schmidt.

Ten Hag zegt wat de fans willen horen. Kraamt vaker bullshit uit

12 januari 2021 om 23:36

Heb een beetje gevoel dat deze man zo oncomfortabel is in zijn perspraatjes dat er allemaal onzin zijn mond uitrolt. Dat begon afgelopen weekend natuurlijk al met zijn keuze en uitleg om Haller niet op te stellen. De Ivoriaan bewees eigenhandig het tegendeel van de bewering van Ten Hag dat hij nog aan 'het Ajax-systeem' (whatever that may be) moest wennen en daarnaast is het feit dat hij een week eerder nog niet wist dat hij voor Ajax zou spelen natuurlijk totale onzin om een topfitte PL-spits een basisplek te onthouden. En nu dit. Tactisch blinkt Ten Hag dit seizoen sowieso niet uit in zijn keuzes, laat staan dat hij de wijsheid heeft om dat gewoon in te zien. Het eerste halfuur had Ajax totaal geen antwoord op het spel van Psv, 'dan zie je toch dat de nummer 1 niet meekan in die intensiteit.' Dat verbaast me ook aan de beweringen in de media dat Ajax de betere was en aanspraak had moeten maken op de winst. Mensen kijken vaak naar het verloop van het wedstrijd en dan in bijzonder het einde. Daarin knokte Ajax zich knap terug, maar op basis van het begin - waarin PSV juist het hogere niveau haalde - heb je met 2-2 een uitslag die waarde geeft aan de wedstrijd zoals ie was.

13 januari 2021 om 03:20

Dankje, je zet me gedachten op een nettere manier weg. Ik ben het volledig eens over Haller, als het je topaankoop is dan begin je er toch gewoon mee. Ten Hag heeft zichzelf in vingers gesneden door rare keuzes te maken echter zal ik hem de credits gunnen dat hij zich herpakt door in de 2de helft alles op zijn plek te zetten en zich terug vecht.
2-2 is terecht

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3844
2.Vitesse3818
3.PSV3722
4.Feyenoord3520
5.AZ3416
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. MalenAanvaller169
E. ZahaviAanvaller93
R. SchmidtUnknown
J. PiroeAanvaller71
M. RomeroAanvaller11
Y. MvogoKeeper160
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

3 fans
Coach, 53 jaar
SeizoenClub
2020- PSV
2017-2019 Beijing Guoan
2014-2017 Bayer Leverkusen
2012-2014 Red Bull Salzburg
2011-2012 SC Paderborn 07
Laatste voetbalnieuws

Schmidt doet grove beschuldiging aan adres Nijhuis: ‘Dat heeft hij gezegd, ja’

Roger Schmidt haalt na afloop van de gewonnen wedstrijd van zijn team PSV bij Sparta Rotterdam (3-5) opnieuw hard uit naar scheidsrechter Bas Nijhuis. De trainer van de Eindhovenaren kreeg tegen...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 16 januari
Olympique Marseille heeft een persoonlijk akkoord bereikt met Arek Milik, maar is nog niet rond met Napoli. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren