FC Twente ‘tikkeltje teleurgesteld’ na keuze transferdoelwit voor FC Utrecht

Dinsdag, 12 januari 2021 om 11:32 • Laatste update: 11:42

FC Twente hoopte zich deze transferperiode te versterken met Udinese-verdediger Hidde ter Avest. De rechtsback had zichzelf immers aangeboden bij zijn oude club, maar hij lijkt inmiddels hard op weg naar FC Utrecht. “Dat is zijn goed recht natuurlijk, maar we zijn wel een tikkeltje teleurgesteld”, laat technisch directeur Jan Streuer weten in TC Tubantia.

“Vooral ook, omdat de speler zichzelf heeft aangeboden bij ons”, vervolgt Streuer over Ter Avest, die Enschede in 2018 transfervrij verliet voor een Italiaans avontuur bij Udinese. “Wij wisten op dat moment nog niet eens dat hij weg wilde en kon bij Udinese. Dus we hadden we het gevoel dat hij ook echt naar Twente wilde.” Diverse Italiaanse en Nederlandse media meldden maandag dat Ter Avest hard op weg is naar Utrecht.

Twente heeft voor dit seizoen met Tyronne Ebuehi al de beschikking over een rechtsback waar men tevreden over is. Hij wordt gehuurd van Benfica, maar een definitieve overname in de zomer zou in financieel opzicht een brug te ver zijn. Ter Avest had per direct kunnen aansluiten bij de selectie van trainer Ron Jans. “Kijk, Tyronne zet je niet op de bank. Hij doet het geweldig", zegt Streuer. “Dus we hadden met elkaar een half seizoen moeten overbruggen, maar ik denk dat Ter Avest ook op andere posities uit de voeten had gekund.”

Streuer begrijpt wel waarom Ter Avest kiest voor een contract bij FC Utrecht. “Blijkbaar heeft hij nu gekozen voor een club waar hij direct kan spelen en meer kan verdienen. Financieel kunnen wij nou eenmaal niet tegen Utrecht op. Dit is jammer voor ons, maar we vinden echt wel een andere rechtsback, al willen we natuurlijk het liefst met Tyronne verder”, sluit hij af.Gerelateerd

Meer sportnieuws

50 reacties (laatste reactie door palko)

Ik was met de huidige stand en gezien zijn verleden bij Twente er ook vanuit gegaan dat hij daar liever heen wilde als ik Streuer wacht. Wellicht denkt hij meer minuten te kunnen maken bij Utrecht. Of hij wil gewoon heel graag het shirt van Utrecht aan, dat zou ik begrijpen want het huidige (jubileum)thuisshirt is ook erg mooi

12 januari 2021 om 14:18

Het is natuurlijk wel de vraag hoe FC Twente er volgend seizoen op staat. Verder haalt Ebuehi een veel hoger niveau dan Ter Avest ooit heeft gedaan. Die jongen had in z'n tijd de gunfactor omdat hij uit de regio kwam, maar zoveel was 't niet. Hij had werklust en kon redelijk verdedigen, maar aan de bal was het niet veel. Bovendien viel hij in het laatste jaar heel erg ver terug en raakte uiteindelijk geblesseerd.

begrijpelijke transfer, waarschijnlijk heeft utrecht momenteel het beste voor uitzicht en financieel het meeste te bieden.

jammer voor Twente koppie omhoog en verder zoeken.

12 januari 2021 om 13:14

Voorlopig hebben we met Ebuehi een geweldige rechts back

Twente is als club wel een beetje salty aan het worden. Altijd maar hun teleurstelling uitspreken als iets niet gaat zoals zij willen. Toen met Elia dacht ik ook al. Jammer want dat is nergens voor nodig.

Ze zullen er aan moeten wennen dat sinds zij zich houden aan hun financiële mogelijkheden er minder mogelijk is.

12 januari 2021 om 11:50

Haha dit is niet salty joh. En daarnaast, dit is de 2e keer dit seizoen dat het ze gebeurd inderdaad. Twee keer dat je van een speler hoort dat ze graag voor je willen spelen, zoals Elia zei in de media, en ze vervolgens voor Utrecht kiezen. Is verder ook geen probleem hoor, maar dat wennen aan financiële mogelijkheden? Dat zijn ze al een jaar of 5-6 hoor!

12 januari 2021 om 11:55

Dat is toch exact wat Streuer zegt, het is jammer maar hij heeft begrip voor de situatie. Niets meer niets minder, gelukkig leeft Twente weer in de realiteit. Gewoon troupee ophalen en dan ben je er al...

12 januari 2021 om 11:58

Dus je mag je teleurstelling niet meer uitspreken als een speler voor een andere club kiest? Streuer verwoord alles netjes, trapt niet na en geeft ook eerlijk aan dat de speler bij Utrecht meer kan spelen (op zijn eigen plek) en meer kan verdienen.

12 januari 2021 om 12:01

Ik vind dit niet salty, maar gewoon een heldere verklaring van Twente. Het is imo belangrijk dat je voor sommige spelers een uitleg geeft waarom ze niet komen. Bijvoorbeeld, als ze nu een knullige rechtsback halen, schreeuwt iedereen dat ze Ter Avest hadden moeten halen. Nu weet je hoe de vork in de steel zit. Vooral een speler als Elia is voor Twente echt wel een uitleg waard

12 januari 2021 om 12:47

Noem het realistisch. Wanneer een speler zichzelf aanbiedt, maar uiteindelijk voor een andere club gaat, lees geld, dan mag Twente daar toch een mening over hebben? Zowel Elia als ter Avest, ben blij dat ze niet komen. Kijk naar Elia, daar heb je toch helemaal niets aan, kost veel geld, een bult onrust. Salty, ik denk dat Streuer realistisch is, iets waar het Twente de laatste jaren aan ontbrak.

12 januari 2021 om 15:52

Elia valt tegen bij FC Utrecht en Hidde ter Avest is redelijk maar maakte destijds bij Twente veel fouten. "hapt"te snel en laat zich gemakkelijk uit kappen.
Ik was nooit geen fan van
Utreg succes d'r mee.
Hake zal hem wel hebben benaderd zo werkt het.

12 januari 2021 om 13:02

Liever je teleurstelling uitspreken dan de speler nu zwart maken of ontkennen dat je interesse had om zo te veinzen dat je niet bent afgewezen. Dit komt in ieder geval oprechter over

12 januari 2021 om 13:15

Is Twente (streuer in dit geval) oprecht en transparant, is het weer niet goed. Ik ben het trouwens oneens dat Twente "atlijd hun teleurstelling" uitspreekt. In geval van Elia (en ook Ter Avest) zijn het beide spelers die een bepaalde verwachting creëren.

12 januari 2021 om 16:00

Silaz heeft gelijk. M et name Ter Avest is niet de rechtsback die FC Twente nodig heeft.
Troupee vorig seizoen pakte ook veel gele kaarten maar die is redelijk snel.

12 januari 2021 om 14:20

Hoezo salty? Streuer is gewoon een beetje teleurgesteld, maar begrijpt de keuze. Daar is echt niets raars aan. Maar goed, schijnbaar moet je toch iets negatiefs te schrijven hebben. Had je beter over het wanbeleid van de afgelopen jaren kunnen schrijven...

12 januari 2021 om 14:21

@jajoh89: Misschien ligt het aan mij, maar ik vind Streuer hier prima reageren. Je mag toch ook teleurgesteld zijn als een speler niet komt, zeker als een speler zichzelf heeft aangeboden bij de club? Ik vind niet dat Streuer erin blijft hangen. Hij spreekt z'n teleurstelling uit en daarmee klaar.

Heel begrijpelijk dat Hidde kiest voor speelminuten en hoogstwaarschijnlijk een beter salaris. Dat is niet anders. Markelo is terug dus we zitten voor nu goed op de rechtsback positie. Overigens kan ik de communicatie van Streuer (net als die van Jans en Kraan) erg waarderen. Eerlijk en transparant. Is het goed? Dan is het goed. Is het verkeerd? Dan is het verkeerd.

12 januari 2021 om 17:40

Markelo heeft me nog helemaal niet kunnen overtuigen. Scoorde in al zijn optredens een onvoldoende. Het is logisch dat Hidde voor speelminuten en een beter salaris kiest, maar wel erg jammer. Als een bewezen kwalitatieve jongen van de club zich transfervrij (!) aanbiedt en dus ook een toekomstperspectief neer kan leggen, moet je er in onze positie eigenlijk alles aan doen om hem binnen te halen. Met Ebuehi hebben we nu een hele goede, maar wanneer hij niet haalbaar blijkt, is een andere speler van dat kaliber voor ons niet haalbaar. Zeker niet als contractspeler.

12 januari 2021 om 20:59

Eens hoor. Maar zolang Ebuehi fit blijft is Markelo prima als back-up. Twente lijkt mij financieel niet in staat om 3 rechtbacks onder contract te hebben. Tenzij je Markelo of Hidde inzet als CVM. Eerst genoemde kan dat. Laatstgenoemde weet ik niet.

Dan maar Troupee wegkapen bij Utrecht, toch?

12 januari 2021 om 12:03

Zou een goede optie zijn voor volgend seizoen. Dit seizoen is Ebuehi de vaste rechtsback, dus snap wel dat Ter Avest dan voor speelminuten kiest. Utrecht betaald ook meer, dus de keuze is opzich wel logisch.

12 januari 2021 om 12:03

Daar lijkt Twente wel voor te gaan, inderdaad. Prima optie voor volgend seizoen.

12 januari 2021 om 13:56

Ebuehi kan twente voordelig overnemen begreep ik?

12 januari 2021 om 14:11

Klopt, maar vanwege corona lijkt het toch een lastiger verhaal te worden.

12 januari 2021 om 17:42

Snap niet dat verkondigt wordt dat, de vorig jaar heel haalbare, Ebuehi ineens een moeilijk verhaal lijkt te worden, terwijl laatst ook is gezegd dat het spelersbudget juist omhoog gaat.

12 januari 2021 om 12:44

Of Bijl van Emmen? Valt mij dit seizoen niet echt op dus weet niet precies hoe hij er nu voorstaat. Maar vorig seizoen vond ik hem een uitstekende back voor de subtop/bovenin middenmoot.

12 januari 2021 om 14:24

Het zijn ook min of meer exact dezelfde spelers. Dan snap ik niet dat je Ter Avest haalt terwijl je bijna een identieke kopie in huis hebt. Het enigste verschil is dat Ter Avest bankzitter was bij een Italiaanse middenmoter. Qua niveau zullen ze elkaar nauwelijks ontlopen.

Jammer, maar dit is eenmaal de realiteit. Andere clubs kunnen meer salaris bieden, en sommige spelers vallen daarvoor. Wat ik hem niet kwalijk neem, dat is logisch. Nu dan maar vol voor Troupé gaan, waar ze al mee bezig zijn. Al hoop ik nog steeds op een wonder dat ze Ebuehi halen..

Niet te lang over treuren. Utrecht heeft op dit moment een karrenvracht aan spelers lopen (hoogma, Bergstrom, Maher, van Overeem, Emanuelson, Ramselaar, Gustafson, Mahi, Elia) die allemaal in de afgelopen jaren op een hoger niveau hebben gespeeld of zelfs bij een Nederlandse topclub hebben gespeeld. Maar samen lijkt het niet echt een groot succes te zijn dus het is maar de vraag of ter Avest hier een gelukkige keuze mee gaat maken.

12 januari 2021 om 12:27

En geloof me ze voegen bijna allemaal niks toe ik vind Ramselaar altijd wel sterk spelen en Overeem en Mahi werken altijd hard maar de rest van het lijstje mogen ze mij betreft vandaag nog wegsturen. En zelfs Kerk mag van mij weg leuke speler voor studio sport maar om 90 min na te kijken een drama. Zelden iemand mee gemaakt die 4x door 3 man wil lopen en het de 5e x weer probeerd terwijl de rest vrij loopt. Nu gaat Hake zijn vriendjes nog halen uit zijn topjaren bij Twente. Wat een beleid zeg en dan zal je zien dat Troupee naar Twente gaat en dat ter Avers amper een vooruitgang is. Want dat is hoe wij graag werken in Utrecht.

12 januari 2021 om 16:03

Ter Avest komt bij Utrecht ook niet aan spelen toe.
Inval beurten zullen het worden waarschijnlijk.

12 januari 2021 om 12:58

@tsja, Ajaxrosenberg, het streven van FC Utrecht, lees Frans van Seumeren, om zijn speeltje bij de Nederlandse Top 3 te krijgen, lijdt al jarenlang schipbreuk. Al snap ik best dat een berger van gezonken schepen, niet in de war raakt van een zinkend schip. Als ik de doorzakkende reservebank van FC Utrecht zie dan vraag ik mij onwillekeurig af waar al jarenlang de bergen geld vandaan komen waar FC Utrecht uit kan putten. En hoe lang dat nog kan blijven voortduren. Ik heb net uit nieuwsgierigheid nog even naar de actuele ranglijst van de Eredivisie gekeken. En tot mijn verbazing, maar zeker ook die van Van Seumeren, vind ik de Utrechters terug aan de kop van het rechterrijtje. Ik kan me niet voorstellen dat Van Seumeren die koppositie bedoeld heeft.

12 januari 2021 om 13:10

Maar wel allemaal spelers die van Utrecht zelf zijn, dus waarmee je een toekomst hebt. Bij Twente blijft het weer afwachten wat voor selectie er volgend seizoen staat. Voor hetzelfde geld vecht je weer tegen degradatie omdat de huurspelers minder presteren dan nu. Ik snap Ter Avest wel. Voor zekerheid om in komende jaren in de subtop mee te voetballen kan je beter bij Utrecht zitten dan bij Twente.

12 januari 2021 om 14:28

Twente is juist nu aan het bouwen met een flink portie jeugd en en gering aantal huurspelers. In de winter zijn 3 huurspelers vertrokken. Tegen Emmen speelden 3 huurspelers: Cerny, Ilic en Pierie. Daar tegenover stonden Zerrouki, Roemeratoe, Oosterwolde en Bosch (en Drommel die al erg jong kwam). Tegen Ajax stonden er op een gegeven moment volgens mij 7 jeugdspelers op het veld. Ook jongens als Rots, Van Leeuwen en Staring kloppen op de deur. Voor volgend jaar voorzie ik eigenlijk nog meer doorgestroomde jeugd en en minder huurspelers.

12 januari 2021 om 14:35

Om die reden is het jammer dat ter Avest niet bij Twente komt. Zo zou je nog meer spelers hebben uit de eigen jeugd. Twente wordt afgedaan als een bij elkaar gehuurd elftal maar staat bovenaan in het klassement als het gaat om speelminuten door spelers uit de eigen jeugd.(deels ook uit nood geboren) Daar tegenover staat dat Uyrecht de stabielere club is en de kans dat Utrecht volgend jaar weer boven Twente eindigd reeel.

12 januari 2021 om 16:07

Twente heeft de meeste eigen jeugdspelers in de selectie.
Drommel, Zerrouki, Roemeratoe, Bosch, Oosterwolde, Van Leeuwen, Rots, Staring.
Hoeveel zijn het er: 8

12 januari 2021 om 18:25

Twente moet alles doen om Ebuehi toch te houden. Dan heb je een goede verdediging als er een nieuwe keeper komt. Punten pakken begint achterin. Het middenveld staat ook. Menig verlengen, dan hoef je voor de basis alleen nog een spits en rechtsbuiten te contracteren. Voor de breedte kun je dan nog wat spelers erbij huren. Dus zo'n terugval in de selectie als vorig jaar zal niet gebeuren.

12 januari 2021 om 13:33

Dat klopt alleen voor Maher, Emanuelson, Ramselaar en Elia. Maar goed een gelukkige combinatie is het inderdaad niet, er is geen balans en misschien wel teveel concurrentie. De ontwikkeling van jeugd houd het in ieder geval tegen en dat is erg jammer.

12 januari 2021 om 13:45

De kans dat je succes behaald zonder jeugd is groter dan mét jeugd, dus wat dat betreft is het niet heel jammer

12 januari 2021 om 14:20

het houdt helemaal geen jeugd tegen, want daarvoor heeft utrecht een jong elftal in de kkd, en een st jago bijv heeft de afgelopen tijd toch redelijk wat gespeeld nadat hij vorig jaar zijn meters heeft gemaakt in de kkd, ik ben het met je eens dat er totaal geen balans is.
veel te veel "dezelfde' spelers een emanuelson zou niet in dit rijtje moeten staan, want die is alleen een contractverlenging aangeboden omdat hij hierna in de trainsingsstaf gaat aansluiten. Ze mogen van mij die gustafson wel eens laten banken een tijdje, en zet op die plek maar eens iemand anders neer, (ik denk zelf dat een maher daar het nog beter zou doen) de aankopen van mahi en elia heb ik nooit begrepen, maar goed ik maak het beleid niet.

12 januari 2021 om 16:13

@juweel wat ik bedoel is dat alle posities zon beetje dubbel bezet zijn door "senioren". Dus ondanks het Jong elftal waar volgens mij nu goede talenten inzitten die best een kans verdienen wordt automatisch gegrepen naar spelers met een "grote" reputatie. Velanas, Hilterman, Acchefay etc die hadden bij vergelijkbare andere eredivisie teams echt al een kans gekregen.

Dit moet je ook niet willen. Hij leek potentie te hebben, maar kon de volgende stap niet maken en viel in het degradatiejaar ook zwaar tegen. Verdedigend redelijk, maar aan de bal een hele beperkte speler. Ook qua sentiment hoeft het van mij niet. Prima dat je eieren voor je geld kiest, maar hij wou ook maar wat graag transfervrij vertrekken. Toen hij eenmaal vertrokken was lees je dan smoesjes als: "ik deed het om de club financieel lucht te geven". Met dat soort jongens heb ik niets. Buiten dat is de keuze te begrijpen. FC Twente staat momenteel hoger, maar Utrecht presteert de laatste jaren beduidend beter.

Met dit elftal kan Twente 4 of 5 worden.
Twente heeft een gigantische achterban die veel voor de club over heeft, dat zal ook komend seizoen blijken.
Stadion is prima, de sfeer is uitstekend nu op naar de bovenste plaatsen.

12 januari 2021 om 16:15

haha, coole glazenbol.
Het wordt gewoon weer billenknijpen wat Twente met gesloten portemonnee weet te halen komende zomer

12 januari 2021 om 16:26

@redknap, volgens mij heb je onlangs de cursus 'wishful thinking' gevolgd Wel moet ik toegeven dat de broodjes beenham die in het uitvak van de Grolsch Veste worden geserveerd, van uitstekende en betaalbare kwaliteit zijn.

12 januari 2021 om 17:11

Toch zijn die in het thuisvak echt nog veel lekkerder! Red privileges.. :D

12 januari 2021 om 18:19

@jj, ik beschik helaas niet over vergelijkingsmateriaal.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Twente

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV4623
2.Ajax4555
3.Feyenoord3924
5.AZ3613
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. PröpperVerdediger204
M. VlapMiddenvelder203
D. LimniosMiddenvelder193
M. SadílekMiddenvelder191
R. van WolfswinkelAanvaller199
L. UnnerstallKeeper180
R. ZerroukiMiddenvelder182
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Twente.

6 fans
Verdediger, 24 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 22 januari
Ajax laat Nicolás Tagliafico onder geen beding op huurbasis naar Napoli vertrekken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren