Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Fitste en sterkste spelers uit Eredivisie moeten naar FC Groningen

Laatste update:

FC Groningen presenteert dinsdag het nieuwe beleidsplan van de club voor de periode 2020-2025. De toekomstplannen van de club staan beschreven in het document ‘Samen naar de Grote Markt’. In dit beleidsplan beschrijft FC Groningen hoe het de komende jaren richting wil geven aan de overtuiging dat ‘iedereen groeit in Groningen’.

In het beleidsplan ‘Samen naar de Grote Markt’ schetst FC Groningen hoe het de komende jaren in alle opzichten wil groeien en door groter te worden Europees voetbal wil realiseren. “De Trots van het Noorden wil nieuwe voetbalherinneringen creëren voor haar supporters. Hiervoor is het van belang aansluiting te krijgen met de subtop van het Nederlands betaald voetbal. Op dit moment is de realiteit namelijk dat de Trots van het Noorden een voetbalbudget heeft dat past bij de middenmoot van de Eredivisie.”

FC Groningen gaf de afgelopen seizoenen circa 4,5 miljoen euro uit aan spelerssalarissen. “Om deze positie te verbeteren en de club verder te laten groeien, is een koerswijziging noodzakelijk”, zo valt dinsdag op de clubsite te lezen. Dit wil FC Groningen in een periode van vijf jaar realiseren aan de hand van een opgesteld beleidsplan, waarmee vorig jaar al een begin is gemaakt. Vanwege de coronapandemie heeft de externe lancering van het beleidsplan ‘Samen naar de Grote Markt’ vertraging opgelopen. Intern zijn vanaf medio 2020 al de eerste stappen gezet in de overtuiging en belofte.

“In ‘Samen naar de Grote Markt’ wordt richting gegeven aan de koers die we hebben ingezet. Het doel: binnen vijf jaar met Stad en Ommeland op de Grote Markt staan, het hart van provincie en stad, waar sportieve successen van FC Groningen samen worden gevierd”, vertelt algemeen directeur Wouter Gudde via de officiële kanalen over het beleidsplan. “De weg die we hiervoor bewandelen, kent vier pijlers en een meer interne doelstelling die het optimaliseren en financieel sterker maken van de organisatie betreft door voornamelijk effectiever en efficiënter te werken.”

De vier pijlers die vooral voor supporter en sponsors heel zichtbaar moeten worden, zijn: ‘sportief’, ‘maatschappelijk’, ‘economisch’ en ‘evenementen’. “In het boekwerk geven wij per pijler aan welke richting wij als club met elkaar op willen. Het is dus niet een tot in detail uitgewerkt proces wat wordt beschreven. We hebben het bewust over ‘samen’, want laat één ding duidelijk zijn: het succes van het slagen van het plan hangt voor een groot deel ook af van de ondersteuning die wij erbij krijgen van alles en iedereen in stad en provincie. Het beleidsplan helpt ons om alle keuzes en beslissingen die we moeten maken voor de korte en lange termijn te toetsen aan onze doelstellingen. Door deze positionering hebben wij de overtuiging dat mensen en organisaties om ons heen dit plan willen omarmen.”

Sportief: de Europese droom
FC Groningen spreekt niet over een speelwijze, maar over een strijdwijze. Die staat voor dynamiek, tempo, agressiviteit en beweging. Om deze speelwijze onderscheidend te maken, ontwikkelt FC Groningen de fitste en sterkste spelers van Nederland. En dat vraagt om optimale faciliteiten en specifieke begeleiding onder leiding van specialisten. Het doel? Europees voetbal! Daarbij zal (regionale) talentontwikkeling een grote rol spelen, met minimaal vier spelers uit de eigen Opleiding in de eerste selectie van 22 spelers, waarbij de club gelooft in een mix van ervaring, kwaliteit, talent en transferwaarde.

Maatschappelijk: iedereen in beweging
Bewegingsarmoede is een serieus probleem en prominent aanwezig in het verzorgingsgebied van FC Groningen. Daarom heeft de Trots van het Noorden een missie bepaald: geen bewegingsarmoede in de regio! Hiervoor gaat FC Groningen voetbal aanbieden op scholen, in de wijken en bij de amateurverenigingen. Voor jong en oud, voor jongens en meisjes. Bewegingsarmoede in het verzorgingsgebied kan FC Groningen niet binnen vijf jaar en evenmin alleen oplossen. De club heeft hiervoor partners nodig. Andere topsportclubs, bedrijven, sportverenigingen, overheidsinstanties en andere organisaties die hierin kunnen bijdragen.

Economisch: grootste en best verbindende platform
Groeien begint bij FC Groningen. De club wil haar netwerk nog verder versterken tot het grootste en best verbindende economische platform van Noord-Nederland. Dit moet zorgen voor een verdere economische groei in de regio. Daarbij ligt de focus op talentontwikkeling en alle voor Noord-Nederland zo specifieke thema's: Agri, Healthy Ageing, Chemie, Digitaal/Tech en Energie.

De mooiste evenementen van Noord-Nederland
FC Groningen wil van elke thuiswedstrijd een zinderende gebeurtenis maken. Waarbij elke specifieke doelgroep op eigen wijze kan genieten. Bij elk evenement in het stadion, bij iedere wedstrijd, activiteit of bijeenkomst wil de club de verwachtingen overtreffen. Daar gaan alle medewerkers alles, maar dan ook alles aan doen. Optimaal gastheerschap zorgt voor een bijzondere beleving. Dat moet iedereen hebben gezien.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mooi plan, maar niet echt realistisch helaas. Er zijn gewoonweg zes ploegen in Nederland die beter zijn, punt. Hoop natuurlijk dat dit gaat slagen want we dat we dit seizoen lekker bezig zijn is een goede start, maar denk vooral dat het bij Groningen schort aan toeschouwers. De Euroborg zat de afgelopen 8 jaar dat ik een seizoenkaart gehad heb alleen tijdens Ajax en Heerenveen voor 85/90% vol. De rest van de tijd zit je te bibberen omdat er zo weinig lui voor je zitten. Maar goed, wel klasse dat er een plan en idee is, Gudde en Fludderus doen echt klasse werk.

12 januari 2021 om 10:06

Heeft meer te maken dat Groningen onder Faber en het eerste jaar van Buijs niet bepaald verwend zijn geweest met het spel en won Groningen bar weinig wedstrijden. Ik vind ze nu de eerste helft attractief voetbal spelen, maar een terugkerend patroon is, is dat Groningen na die voorsprong zin heeft om alleen te verdedigen en niks te forceren. Als ze dat nu ook de tweede helft kunnen doen, dan komt het publiek vanzelf wel. Er wonen 586.061 mensen (2020) in de provincie. Hitachi Mobility Stadion passen er 22500 in. Dan zou het mogelijk zijn om toch 3 procent van die inwonersaantallen erin te plaatsen? En dan vergeet ik ook nog fans die nog in Drenthe en een klein beetje die in Friesland wonen. Eigenlijk zou je een steekproef moeten houden en kijken hoeveel men wilt betalen voor de ploeg. Ik vind op dit moment de prijzen: varieert van 18-29,- eur nog best schappelijk (toeslag van 5,- extra tegen Ajax, Psv, Heerenveen en Feyenoord). Dus misschien als we weer naar het oude normaal gaan, dat we dan moeten kijken hoeveel het gevuld is.

12 januari 2021 om 10:28

Minstens 18 euro is toch al wat, en als daar nog 5 euro bijkomt voor een topper dan is het toch al een stevige som geld voor sommigen om om de twee weken uit te geven. Die prijzen kunnen echt nog wel naar beneden als je het aan mij vraagt.

12 januari 2021 om 10:39

Je moet natuurlijk niet vergeten dat er van dat aantal dat je noemt een gigantische hoeveelheid student is, uit alle uithoeken van het land. Die hebben niks met de plaatselijke FC. Maar goed, ik ben wel met je eens dat het stadion voller zou moeten zitten dan het pre-corona zat. Het aantrekken van Robben zou de toeschouwersaantallen echt wel flink hebben laten stijgen.

12 januari 2021 om 10:39

Eens qua entree prijzen, je kan voor 18 euro gewoon Borussia Dortmund - Bayern Munchen zien. Als groundhopper ben ik geregeld in het buitenland en Nederland is echt duur in verhouding met het voetbal dat voorgeschoteld wordt. Elk jaar weer stijgt de prijs een beetje en vooral in de provincies waar de werkgelegenheid lager ligt dan de randstad. Sowieso is er vrijwel geen club met fatsoenlijke stadion in Nederland dat elk duel uitverkocht is. Wellicht bij de top, maar kijk eens in Heerenveen, Utrecht, Arnhem, Alkmaar en Enschede. Al deze clubs hebben voldoende achterban maar verkopen bij lange na niet uit

12 januari 2021 om 10:56

Naja je wilt natuurlijk 1/4 of 1/3 deel van je stadion gevuld hebben met seizoenskaarthouders en de rest met wisselend/evenementen publiek. Groningen behoorde qua losse kaartverkoop tot een van de goedkopere clubs binnen de Eredivisie. Alleen Fortuna, Heracles, Emmen, Zwolle en Vitesse hanteren dezelfde prijzen of ietsjes lager. Qua seizoenskaarten daarentegen hoorde Groningen weer tot de duurdere club. Op basis van gegevens van business insider. Echter behoort de provincie Groningen tot de lagere inkomensklasses in Nederland. Alleen in Drenthe, Zeeland en Flevoland heeft men minder inkomen, waarvan de laatste Groningen gaat inhalen denk ik, mede door de ontwikkelingen binnen Flevoland (alle mensen die geen huis in Amsterdam kunnen betalen of goedkoper willen wonen, trekken door naar Almere bijv.). Echter vind ik dat Groningen veels te weinig doet met studentenbinding. Ik denk dat je veel winst kan uithalen bij studenten door middel van acties voor studenten van de Hanze en RUG. Per jaar komen er weer zoveel studenten van binnen en buiten nederland bij de RUG en Hanze studeren, wellicht dit jaar wat minder ivm covid, omdat alles nu digitaal is.

12 januari 2021 om 11:02

60000 studenten, waarvan er 30000 daar op kamers wonen en waarschijnlijk dan die andere 30000 bij ouders (waarschijnlijk komen ze van de provincie zelf). Dus 10 procent zijn student, dus wel veel, maar niet enorm veel natuurlijk. Inmiddels zijn er al 11000 seizoenskaarten verkocht. Dus toch aardig wat volk, en ik denk dat ze sowieso volgend seizoen als het een beetje normaal is, de eerste seizoenshelft binnen mogen komen.

12 januari 2021 om 11:25

Ik ken de precieze getallen niet. Wat ik wel weet, is dat een hele hoop studenten niet als inwoner van Groningen geregistreerd staan, terwijl ze er wel wonen. Dan heb je inderdaad nog de thuiswonenden (friese grens zoals ik). Ben inmiddels 4,5 jaar student aan de Rug, volgens mij is er in die periode eenmaal een actie geweest waarbij studenten op een dinsdagavond voor een tientje naar binnen konden bij de FC. Maar zeker weten doe ik het niet meer, ben in ieder geval niet geweest haha. Ben het zeker wel met je eens dat er veel meer kansen liggen, Hanze studenten hebben zat vraagstukken voor afstudeerstages met betrekking tot dit onderwerp. Een marketingcampagne om mensen te trekken, onderzoeken wat ze wel en niet aantrekt etc. Wie weet dat het binnenkort op de agenda komt.

12 januari 2021 om 12:52

Voor studenten is een dergelijk bedrag veel te veel alleszins. In Leuven (ook een grote studentenstad) hebben ze dat veel slimmer aangepakt. Daar zijn de tarieven voor studenten tussen de 5 en 10 euro (voor een topper tussen 10 en 15 euro). En vanaf er wat studenten zijn dan gaan ze natuurlijk wel wat biertjes consumeren.

12 januari 2021 om 13:09

Ik ben fel tegenstander van kortingen omdat je student bent. Wellicht een legitiem reden als je in Amsterdam woont en elke maand een dik salaris hebt ten opzichte van een student. Maar buiten de grote steden heeft de normale burger geen dik portemonnee. Het zou raar zijn dat een student in Groningen dat echt het niet slechter heeft dan een minimumloner korting krijgt terwijl de minimumloner alles moet doen om überhaupt te eten. Mensen vergeten dat er mensen zijn die 3 banen nodig hebben om rond te kopen. Groningen is geen Amsterdam. De kansen in Groningen zelf zijn minimaler dan in Amsterdam, alle arbeidsbedrijven verdwijnen zoals grote fabrieken, deze gaan allemaal richting China en de topbanen vindt je hier niet. 4 jaar geleden maakte Jensen voor RTL een show over Trump vs Clinton, waarbij je duidelijk zag dat de grote steden allemaal voor Clinton waren en de lokale Amerikaan allemaal voor Trump, de reden is heel simpel. Globalisten denken over het algemeen dat hun land alleen bestaat uit grote steden, nationalisten voelen enorme pijn dat ze nooit gehoord worden. In die documentaire zie je ook hoe verrot Amerika er ook uit ziet buiten de grote steden. Verrotte huizen, alle banen verdwenen, hogere aantallen daklozen etc. Ik ga nu niet zeggen dat Groningen gelijk is aan dat, maar het gaat die kant op. Aviko fabriek in Groningen heeft nog amper 10 personeelsleden, Lijnco (waarschijnlijk grootste fabriek in Groningen) wilt haar pand weg doen. Niemeijer ligt op sterven. Je kan het tegen deze mensen niet maken om te zeggen dat studenten korting krijgen, studenten die waarschijnlijk allemaal teruggaan naar randstad om uberhaupt aan een baan te komen.

12 januari 2021 om 13:10

Ja de cijfers hierboven waren van RTV Noord van 2018, dus die getallen zijn misschien iets veranderd. Maar RUG en Hanze doen ook zoveel promotie bij buitenlandse studenten (voornamelijk Aziatische studenten). Oh nice! Ja ik zag zo'n actie voorbijkomen toen ik even heen en weer googlede. Maar potentie in die is er zeker.

12 januari 2021 om 15:47

@groninger Hopp - Ik snap wat je bedoelt, maar als je kijkt naar het belang van de club, dan moet Groningen toch wel iets om de stadion te vullen? Ik bedoel, wil je dat de club net zo eindigt, met alle respect, als Vitesse? De Gelderdome heeft al jaren lege plekken en de club pompt continu geld in om de kosten te dekken. Als je echt een extra cash cow wilt hebben, dan moet je naar alternatieven zoeken. En daarnaast zou de gemiddelde supporter ook wel fijner vinden als de stadion weer vol zit, al helemaal vanwege de sfeer in de "groene hel". En daarnaast probeert de provincie Groningen ook weer een aantrekkingskracht te zijn voor ondernemers, bijv. start-up city. Vergrijzing ontkom je niet aan als je niet bedrijven weet aan te trekken om het aantrekkelijker te maken voor de gemiddelde Groningse burger. Die moeten ook werk hebben. En gelukkig zijn er veel bedrijven in Groningen weer opgestart, zoals een Payt. Als Groningen zich echt een "sillicon-valley" status weet te winnen, dan zal de provincie echt niet meer aan vergrijzing lijden en komt de infrastructuur weer terug. Gelukkig presteren Hanze en RUG nog best goed in de nationale en internationale rankings, en hebben, ondanks dat ik er zelf persoonlijk een hekel aan heb, Albertus Magnus en Vindicat een best hoge aanzien in Nederland. Anders eindigde de provincie gewoon als Drenthe. Waar je hoogstwaarschijnlijk langskomt voor de hunebedden, dierentuin Emmen en FC Emmen.

12 januari 2021 om 15:51

@lierse1997 - Leuven is zeker een grote studentenstad. Ben van plan om na mijn master daar nog een master te doen bij KU. Maar dat dus, de inkomsten gaan omhoog aan horeca en het stadion is gevuld. En de club heeft veel baat met de samenwerking met King Power/leicester. Ze doen het best goed ook in de JPL en hebben Benkovic gehuurd van Leicester wat gewoon een beest van een verdediger is. Alleen helaas (nog) niet de potentie heeft waargemaakt.

12 januari 2021 om 16:15

Fcgrun050 wat dacht je van keihard onderhandelen met Espn? Gezamenlijk met de andere clubs. Als je FC Groningen niet voor een tientje kan zien op TV ga je naar het stadion, zo simpel is het. De groei van Espn is het kapot maken van de provincieclub. Van der Sar heeft letterlijk gezegd tegen zijn collega's uit Duitsland dat wij in Nederland afhankelijk van fans zijn en dat we failliet gaan zonder. Daarmee weet je dus dat Espn dus te weinig betaald. Harder onderhandelen met Espn en seizoenskaarten weer betaalbaar maken. Met alle respect, ik ben minder kwijt aan mn tripjes naar Bremen dan FC Groningen en dan zie ik Lewandowski, Haaland, Werner etc. Het is overigens helemaal geen probleem van FC Groningen, met uitzondering van Ajax, PSV en Feyenoord, kan je bij elke club op de dag van de wedstrijd nog kaarten kopen. Het wordt mensen te gemakkelijk gemaakt om te digitaliseren (dan heb ik t niet alleen over voetbal). Ook het grote randstad heeft dit probleem. FC Utrecht heeft buiten de pot met Ajax al 10 jaar geen uitverkocht stadion gehad. Heerenveen de club waar je nooit losse kaartjes kon kopen, kan je al 5 jaar eenvoudig binnen komen. ADO Den Haag heeft amper de helft van haar stadion gevuld en zelfs relatief kleine stadions als Heracles, Nec, NAC en FC Emmen hebben ongelooflijk veel moeite om uit te verkopen. Ik ben dit seizoen bij TEC-Koninklijke HFC geweest en keek mn ogen uit hoeveel mensen er op een 2e divisie duel afkwamen. Maar toen besefte ik ook dat deze mensen anders hun club niet konden steunen. Ik ben het ook niet helemaal eens met je vegrijzing, ja er worden steeds meer mensen ouder, maar ik zie enorm veel wijken veranderen in studentenwijken ipv gezinswijken. En dat is geen goed teken. Gezinnen worden de stad uit gedrukt en als Groningen nooit een blijvertje is (wat ook niet kan met onze werkgelegenheid) dan win je er niks mee om tijdelijk studenten voor je te winnen.

12 januari 2021 om 16:49

@groninger hopp, in de Randstad is nou gewoon zoveel meer keus qua vrijetijdsbesteding. Het heeft niks met geld te maken of digitalisering te maken. In AFC in Amsterdam die in de 2e divisie speelt heb je bv ook amper supporters, er zijn dorpen met een 1e klasser heb je nog meer supporters. AFC heeft totaal iets van 2500 leden maar gemiddeld iets van 200 toeschouwers

FC Emmen heeft een wachtlijst voor seizoenskaarten dus dat is wel vreemd.

13 januari 2021 om 11:54

Vergis je niet dat er ook veel supporters zijn die niet in Groningen wonen.
Ik zelf kom uit Zwolle, had een seizoenkaart maar de sfeer was dusdanig bedroevend dat we het niet hebben verlengd. Ben er nu per jaar 6 a 7 x bij en dan voornamelijk het uitvak.
Wat een feest is het daar vaak, ondanks dat de resultaten iet wat tegenvallen soms.
Eeuwig zonde, dat uitgerekend dit jaar waar geen supporters aanwezig zijn.
Zo heerlijk gaat

12 januari 2021 om 10:23

Ik stop al te lezen bij je zin dat er clubs beter zijn. AZ speelde 25 jaar geleden nog maar jaren in de eerste divisie. Tijden veranderen. Kijk naar Heracles bijvoorbeeld, is opeens een stabiele middenmotor, het was een middelmatige subtopper in de eerste divisie. Kijk overigens naar ons eigen clubje, wij hebbem 5-6e club van Nederland op t zelfde moment dat AZ die groei maakte. Binnen no time waren we van een club dat strijd onderin eredivisie/bovenin eerste divisie, naar een club dat 2 jaar achter elkaar Europa in ging en jongens als Suarez, Granq en de rest binnen gehaald. Voetbal is niks anders als ´met succes heb je vrienden, zonder succes lopen ze weg´. Als Groningen weer eens 3 jongens binnen haalt die niemand kent maar uit eindelijk grote toppers worden zit de euroborg weer vol. Dat is ook de voornaamste reden dat Heracles zo stabiel werd, had wat goede transfers, verdiende veel geld en kon aanhaken. Goed beleid is afhankelijk van geluk, alle puzzelstukjes moeten goed samenvallen. Ik denk oprecht dat je met minimaal budget, maar goed scoutingsbeleid je absoluut een Feyenoord, AZ, Utrecht en Vitesse kan aanvallen. Kijk alleen al hoe we dat nu doen met het afstappen van de Hollandsche school. We staan 9 punten los van play-offs. Alleen maar door anders te voetballen, want individueel zijn we gewoon minder dan bijv Heerenveen en Utrecht.

12 januari 2021 om 13:08

Hoop het samen met je van harte. Tuurlijk moet het mogelijk zijn om te groeien naar het niveau van de vier genoemde clubs, alleen denk ik niet dat FCG dat constant kan doorzetten. Als je verder gelezen had, had je ook begrepen waarom ik het zeg. Utrecht heeft Van Seumeren, Vitesse een Russisch concern, AZ speelt gewoon al 15 jaar als 4e club van Nederland en Feyenoord heeft de grootste achterban in NL na Ajax. Gewoon vier clubs waar je als Groningen zijnde vrees ik te weinig middelen voor hebt om je er echt definitief tussen te nestelen. Maar wellicht kan een sterk beleidsplan daar verandering in brengen, ik laat me graag verassen!!!

Ik vind dat Gudde echt uitstekend werk verricht! Dit ook weer, in ieder geval een fundament voor de aankomende jaren en visie voor andere onderdelen die vaak wordt onderbelicht binnen het voetbal. Lijkt me een goede stappenplan voor de aankomende jaren.

Ik vind 4 spelers uit de eigen opleiding bij de eerste selectie van 22 man niet een erg hoog percentage. Als dat ook nog eens 4 spelers zijn die niet eens wekelijks op de bank mogen plaatsnemen is het helemaal droevig. Zeg dan dat je streven is om minimaal 4 opgeleide spelers in de basis te hebben staan, dan straal je nog iets van ambitie uit om wat van je jeugdopleiding te maken.

Ik ben er echt van overtuigd dat er op fysiek gebied veel te winnen is t.o.v. de rest van de Eredivisie. Dat is namelijk waar we Europees altijd tekort komen. In Groningen zijn de faciliteiten zeer modern en is er dus al een prima basis om dit plan uit te voeren.

12 januari 2021 om 10:36

@groningen020 een van de teams waar ik best onder indruk was afgelopen jaren was Twente in hun succesperiode. Ze hadden veel fysieke spelers zoals N'kufo. Ik begreep gewoon niet waarom een team niet onderscheid door zulke spelers aan trekken. Fitte en sterke spelers. Hopelijk kan jouw club het wel waarmaken.

12 januari 2021 om 12:52

Ik denk dat de clubs buitenom Ajax en PSV (en soms AZ) de laatste jaren sowieso kwalitatief tekort kwamen, dat heeft weinig van doen met fysiek. Maar je hebt wel gelijk, daar kan zeker een slag geslagen worden. Ik zie dat duidelijk terug bij Ajax, waar in vergelijking met een jaar zes, zeven geleden veel meer fysiek volwassen spelers in de basis zijn terug te vinden, en dat zie je terug in de consistentie.

Moet echter wel bij gezegd worden dat alleen fysiek en fitheid je niets brengt, spelers moeten ook echt voetballend wat toevoegen. Te vaak zie je clubs die deze kant op willen, waarbij alle creativiteit uit een team verdwijnt. Dan ga je wedstrijden winnen tegen topclubs (op strijdlust), maar wordt het moeilijker om punten te pakken tegen ploegen waar het spel gemaakt moet worden. Een goede mix is daarbij echt van belang vind ik.

12 januari 2021 om 21:38

Maar kijk eens naar de ploegen waar Ajax het Europees moeilijk tegen heeft. Vooral teams die fysiek sterker zijn, voetballend in veel gevallen niet. Dat zag je overigens ook in de laatste twee edities van Groningen-Ajax, ook daar werd het verschil niet op voetballend gebied gemaakt. Ik denk dat vooral de eerste van die wedstrijden een voorbeeld moet zijn voor wat Groningen standaard moet gaan bieden. Daar heb je sterke en topfitte spelers voor nodig.

13 januari 2021 om 13:06

Met je eens hoor. Om op topniveau te presteren moet je elftal topfit zijn. Dat zie je in de Champions League, maar ook de Europa League zeker terug. Ik doel er meer op dat je niet de volledige focus daarop moet gaan leggen, in mijn ogen. Om het heel zwart-wit te zeggen, met 11 Özil's word je geen kampioen, maar met 11 Dirk Kuyt's ook niet. Ajax had het inderdaad lastig met een fysieke ploeg als Getafe, maar dat had niet zozeer te maken met het fysieke spel, maar met het feit dat Ajax zich daarin liet meezuigen. In het jaar dat we de halve finale van de Champions League haalden, waren we in de meeste gevallen fysiek inferieur aan de tegenstander, maar wisten we uit de duels te blijven.

Als Groningen echt mee wil doen om Europese plekken, dan zullen ze naast een topfit team toch ook een aantal spelers met bovengemiddelde kwaliteiten moeten zien aan te trekken, zoals in het verleden met Robben, Suarez en Tadic ook gelukt is (dit is wellicht wel extreem bovengemiddeld, maar even om mijn punt te maken).

13 januari 2021 om 14:15

Zeker, ik verwacht ook niet dat ze in de Basic-Fit gaan scouten en het voetballende voorop laten staan. Maar het gaat er denk ik meer om dat elke speler een bepaald minimum moet hebben qua spierkracht, conditie etc. De voorbeelden die je hebt benoemd zijn inderdaad exceptioneel en waren toen ze kwamen ook nog ‘gokjes’. Het blijft met een beperkt budget gewoon behelpen. Maar zoals ze nu Strand Larsen hebben gehaald die, ook als het een wedstrijd niet lukt, wel heel sterk en daarmee een vervelende tegenstander is om tegen te spelen lijkt me een prima ontwikkeling. En wie weet zien we hem nog eens terug in jouw lijstje met succesvolle ex-spelers.

Dit is grofweg hoe ook AZ werkt. Duurt wel jaren vooraleer je daar resultaten van ziet. Het moeilijke is om de ingeslagen weg vol te houden en vast te houden aan de plannen, zowel bij mindere periodes als ook wanneer het meer dan goed gaat.

Als je als club geld wil verdienen en sportief succesvol wil zijn is de jeugdopleiding levensbelangrijk. Dan moet je in ieder geval streven naar vier zelf opgeleide basisspelers. Probleem bij Groningen is dat het achterland toch vrij dun bevolkt is. Je ziet ze ook wel eens spelers halen uit Noord Holland maar met Ajax, AZ, Volendam en ook nog Heerenveen als vissers in de vijver, is de spoeling wel erg dun.

En hoe je het draait of keert, je bent altijd afhankelijk van de concurrentie. Dan nog mag je het als Groningen uitstekend voor elkaar hebben; als AZ, Vitesse, Willem II, Utrecht, Heerenveen of Twente ook de boel goed op de rit hebben of krijgen, dan worden de plaatsjes erg duur. Sowieso is het goed dat ze stappen zetten, al is het maar de huidige positie aan te kunnen houden. Als de komende jaren buitenlandse investeerders zich gaan bemoeien met een Emmen of VVV, dan komen die er ook nog bij. Je ziet het nu al een beetje met Fortuna. In België heb je nu bijvoorbeeld nietszeggende clubs als OHL en Beerschot die hierdoor bovenin meedraaien.

klinkt als een super mooi plan!

Fc Groningen is toch een mooie club met een goed stadion, en een degelijk budget.
Aanhaken bij de subtop zou een goede doelstelling moeten zijn die ook haalbaar is, hoewel momenteel Vitesse en Utrecht nog te ver weg lijken moet Groningen zich toch zeker om de plaatsen betreft Europees voetbal kunnen gaan mengen en moet dit ook altijd de doelstelling zijn/worden.

Groningen en Heerenveen zijn de afgelopen 10-12 jaren steeds beetje bij beetje afgegleden zelfs dat niet maar gewoon voorbijgestreefd door clubs met meer mogelijkheden AZ, Utrecht en Vitesse. Dat is helemaal niet zo erg alleen supporters en bestuurders moeten dan gewoon realistisch zijn en niet denken dat de tijden van Riemer en in de periode dat groningen net over ging naar de Euroborg lastig is om te herhalen.

Als fan van Heerenveen ben ik stiekem best jaloers op het beleid bij Groningen. Ondanks dat er bij Heerenveen de financiën er redelijk bovenop lijken te komen, ziet het er bij Groningen op voetballend gebied veel beter uit. De jeugd draait zeer goed en er breken ook steeds meer spelers door. Het zou me dan ook niks verbazen dat het Groningen lukt om binnen vijf jaar vaste waarde in de top 6 te worden. Ik denk ook dat het vooral te maken heeft met het relatief jonge en frisse bestuur bij Groningen.

12 januari 2021 om 16:32

Dit zijn gewoon woorden voor de buhne. Je kunt nog zoveel willen, voorspellen en uitwerken, maar als de interesse in de club niet genoeg aanwezig is en het achterland er niet is, blijft zo'n plan slechts een idee. Zelfs als die ingredienten er komen, hoef je maar 1 incapabele bestuurder, 1 mindere transferperiode of 1 trainer die het allemaal even niet te hebben en er komt direct een kink in de kabel. Ik vind dit soort plannen ook altijd zo inconcreet. Kijk gewoon wat je concreet kunt verbeteren, vernieuwen en kunt uitwerken en niet naar aspecten die afhankelijk zijn van meerdere onvoorspelbare factoren.

12 januari 2021 om 17:57

Je hebt al drie keer dezelfde reactie neergezet. Dus ik weet niet echt wat je wilt bereiken. Echter, met Gudde heb ik wel vertrouwen in dat hij deze doelstellingen kan verwezenlijken. Heeft een voetbalachtergrond, bestuurservaring bij Excelsior en het ook uitermate goed gedaan en heeft prima studies gevolgd bij Erasmus en Nijenrode. En de laatste paar jaren kan ik hem niet op een fout betrappen, zelfs met de bezuiniging op het personeel, hoe hard het ook is, vond ik niet onbegrijpelijk. Dat ze daarna spelers haalden, was meer voor de toekomst van de club. Groningen heeft nu een jong team, jonge directie, jonge stafleden en een vernieuwend beleid ten opzichte van daarvoor. Als je echt zoveel vragen hebt, ga naar de website en lees maar wat ze willen. Ik vind dit beter dan zwak gebral om mee te doen aan de Champions League en vervolgens al het geld en vermogen in te pompen wat (bijna) resulteerde in een faillissement. Zal jou wel bekend in je oren klinken

Mooi voor Groningen, maar ik vind die beleidsplannen vaak wat luchtfietserij. Ik vond t jammer wat er gebeurde na die eerste jaren Euroborg. Toen ging het namelijk best goed en dat is teruggezakt. Nu raapt Groningen zichzelf weer wat op, net als Heerenveen. Mooi om te zien!

12 januari 2021 om 16:37

Dat is het ook, pure luchtfietserij. Dit soort plannen worden opgesteld aan de hand van speerpunten die afhankelijk zijn van meerdere factoren die je niet of te onnauwkeurig kunt voorspellen. Het vernieuwen van faciliteiten, het uitbreiden van het stadion, het verhogen van het spelersbudget, dat zijn feitelijke aspecten als je de middelen al hebt om dat te bewerkstelligen. In plaats daarvan: "wij willen Europa in, wij willen dit type voetbal spelen, wij willen deze mentaliteit, wij willen deze kant op". Ja, heel leuk allemaal, maar hoe ga je dat doen? Wat voor middelen heb je en hoe ga je die middelen concreet inzetten om dat doel te bereiken?!

Ik woon zelf in Groningen en heb altijd het idee dat de club niet heel erg leeft hier. Met een stad van 230.000 inwoners en een groot achterland moet je toch wel dat stadion volkrijgen. Maar FC Groningen is vrij kleurloos op zo een bedrijventerrein, alles in de puntjes geregeld rondom het stadion. Het ademt weinig voetbal en je voelt je echt een consument daar ipv voetbalfan. Bij ons zit je middenin de stad en ook bij volksclubs als GAE en Cambuur heb je meer voetbalsfeer dan bij FC Groningen. Terwijl Deventer en Leeuwarden kleine provinciestadjes zijn zonder groot achterland. Ik betrap mezelf er ook vaak op dat ik me stierlijk verveel in de Euroborg. Veel te veel bedrijfachtig en veel te weinig voetbalbeleving.

12 januari 2021 om 15:48

Eigenlijk best wel zonde ja, want in het oosterpark stadion had je juist die echte voetbalsfeer. Stadion in een woonwijk in de stad, veel mensen die lopend richting het stadion kwamen. Mijn moeder studeerde toen in Groningen en vond al die supporters die ze voorbij zag lopen richting het stadion zo bijzonder dat ze besloot om ook maar eens een wedstrijd van Groningen te bezoeken. Zo zie je maar dat zo'n voetbalsfeer ook weer mensen aantrekt

12 januari 2021 om 17:33

Vandaar dat de actie van afgelopen jaar ook zo goed is aangeslagen.
Omdat de club niet leeft in de provincie

Prachtig dit plan. Waar de grote clubs het allemaal hebben over amerika en Azië kijkt Groningen naar de regio. En vooral die focus op meer beweging door samenwerkingen aan te gaan met scholen vind ik een mooie zet. Zou hier in Den Haag ook slim zijn. Die kleintjes krijgen meteen wat meer binding met de club. Of je het allemaal terug gaat zien op de ranglijst weet ik niet. Hangt ook allemaal samen met de uitvoering en de intrinsieke motivatie van de jeugd in de regio. Maar deze maatschappelijke stap is sowieso een positief signaal.

12 januari 2021 om 16:42

Hoezo prachtig? Groningen kan alleen maar naar de regio kijken, want daar eindigt hun achterland en draagvlak. Het is hard gezegd maar een beetje gelul in de ruimte. Dit soort beleidsplannen doen het goed op de nieuwjaarsreceptie en bij de achterban, maar het is niets meer dan ambitie en zeggen wat mensen graag willen horen. Dat maatschappelijke idee is het enigste concrete in de tekst. Voor de rest zie ik werkelijk niets concreets. Hoe gaan ze bijvoorbeeld naar de subtop? Gaan ze het spelersbudget en/of de begroting verhogen? Zo ja, hoe gaan ze dat doen, waar halen ze het geld vandaan? De antwoorden daarop, dat is een functioneel beleidsplan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren