‘Op Instagram belaagde Quincy Promes wil Ajax verlaten’

Dinsdag, 12 januari 2021 om 13:31Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 13:31

Quincy Promes staat volgens diverse media in Rusland welwillend tegenover een transfer van Ajax naar zijn voormalig werkgever Spartak Moskou. De aanvaller is nog altijd verdachte van een steekpartij waarbij zijn neef het slachtoffer was, waardoor zijn reputatie in Nederland aanzienlijke schade heeft opgelopen. Lokale media in Rusland stellen dat niet alleen Promes maar ook Ajax positief tegenover een eventuele transfer staat, indien Spartak of een andere geïnteresseerde club de juiste financiële voorwaarden biedt.

Promes kwam medio 2019 voor minimaal 15,2 miljoen euro over van Sevilla, na een zeer sterk seizoen van Ajax in de Champions League. Met de komst van de aanvaller wilde de club uit Amsterdam de prestaties uit 2018/19 minimaal evenaren, maar tot tweemaal toe strandde men in de groepsfase van het toernooi. Dat was een grote teleurstelling voor de ambitieuze Promes, die naar verluidt geen trek heeft om de rest van zijn loopbaan à la Dusan Tadic en Daley Blind jeugdige spelers van Ajax op weg te helpen.

Promes merkt sinds hij opgepakt werd en twee nachten in de cel doorbracht dat zijn reputatie in Nederland een nog grotere deuk heeft opgelopen. Voorafgaand aan het nieuws dat voetbalminnend Nederland enige tijd in zijn greep hield, merkte de Oranje-international al dat hij blijkbaar niet aan de verwachtingen rondom zijn transfersom kon voldoen en dat er veel kritiek was op het feit dat hij ook veel bezig is met muziek. De laatste weken wordt Promes op sociale media vanwege het nieuws over het steekincident flink belaagd door gebruikers die emoji met messen onder zijn publicaties plaatsen. Dat zou voor Promes, die ook honderden berichten van Spartak-fans kreeg om naar Rusland terug te keren, de spreekwoordelijke druppel zijn geweest om open te staan voor een transfer.

Promes voelde zich altijd zeer geliefd in Rusland en Moskou en ziet een rentree bij Spartak naar verluidt als de enige manier om zijn door het steekincident bevlekte blazoen op te poetsen. De media in Rusland verzekeren dat Ajax nu ook van mening is dat de samenwerking gedoemd is om definitief te mislukken. Ook zonder Promes beschikt Erik ten Hag immers nog altijd over een uitstekende selectie die kan meedoen in de strijd om de landstitel en plaatsing voor de Champions League kan afdwingen. De aanvaller is bovendien een van de grootverdieners van Ajax en staat doorstroming van eigen jeugd in de weg.

Technisch directeur Dmitry Popov van Spartak zou Ajax het voorstel hebben gedaan om Promes op huurbasis over te nemen, zonder een verplichte optie tot koop. Dat is echter geen optie voor directeur voetbalzaken Marc Overmars, die de aanvaller een riant contract voor vijf seizoenen liet ondertekenen. Spartak zou naar verluidt ook bereid zijn om Promes definitief over te nemen, in de wetenschap dat het voor Ajax ook moeilijk zal zijn om niet te veel verlies te lijden op een voetballer wiens imago is besmeurd.

Russische media stellen bovendien dat Spartak in financieel opzicht ook gebaat is bij de rentree van Promes. Een investering van minimaal tien miljoen euro in Promes zou de kansen op deelname aan de Champions League alleen maar vergroten, zeker nu de krachtverschillen in de competitie kleiner worden. Binnen een jaar zou de investering in de Nederlander meteen zijn terugverdiend. Het feit dat Promes in Rusland bijna tot een merk uitgroeide, biedt de club commercieel gezien ook veel kansen. Daarnaast kent de aanvaller het land, de stad en de competitie en is hij altijd gevrijwaard geweest van zware blessures.

Promes, die eerder deze maand zijn 29e verjaardag vierde, was goed voor 66 doelpunten in 135 officiële duels van Spartak. In 2017/18 groeide hij zelfs uit tot topscorer van Rusland, alvorens hij een transfer naar Sevilla maakte. In 2017 werd hij ook door vrijwel alle media in Rusland tot Voetballer van het Jaar verkozen.

Ten Hag: 'De kritiek op Promes snapte ik niet helemaal'
Meer video's


Gerelateerd

Meer sportnieuws

186 reacties (laatste reactie door japie_krekel)

Had dan Noa Lang gehouden..

12 januari 2021 om 07:43

Nogmaals: Lang wilde een garantie op speeltijd en die kon hij logischerwijs niet krijgen. Daarna wilde hij zelf weg omdat hij elke week wilde spelen. Stop dus met dat geroep om Lang!

12 januari 2021 om 08:28

Lang wou wat meer minuten tegen RKC en Sparta en als dat niet verhuurd worden zonder verplichte koopoptie. Dat wou Ten Hag niet en toen is hij tot zijn eigen teleurstelling maar definitief vertrokken, ongelooflijk domme actie vanuit Ajax.

12 januari 2021 om 09:16

@ Kyle66

Nogmaals: Labyad had verkocht moeten worden! Als je ziet hoeveel minuten hij al gemaakt, heeft, die had Lang kunnen en moeten maken bij Ajax ipv Zakaria.....

Die man heeft amper een kans gehad bij Ajax, terwijl hij de verpersoonlijking van een ajax speler is: Bravoure, bluf, tikkeltje arrogant en een drive....

12 januari 2021 om 09:35

Hoe weet jij zo zeker dat Lang meer doelpunten zou hebben gescoord dan Labyad? Labyad protesteert niet als hij op de bank moet zitten. Dat deed Lang dus wel.

12 januari 2021 om 10:01

Het is geen computerspel Conti. Labyad wilt helemaal niet weg

12 januari 2021 om 11:49

@ Dennisjwt

Op het moment dat jij tegen Labyad zegt: Jongen, bedankt voor alles, maar je bent 5e á 6e keus op de flank en 3e á 4e keus op '10', dan gaat hij echt wel eieren voor zn geld kiezen.

Desnoods gratis weggedaan.
Als je Noa nog 1 a 2 jaar had gehouden, had hij 20 mil minimaal opgeleverd.....

12 januari 2021 om 12:14

@kyle66 Lang en Botman verkopen was gewoon niet zo handig. in de voorbereiding was al duidelijk dat Lang voetballend gewoon veel meer in huis heeft als een Promes en dat Blind het vorig seizoen al heel moeilijk had bij Ajax achterin heeft ook iedereen kunnen zien. dan doe je je enige lange en kopsterke, meedogenloze en fysiek sterke verdediger weg terwijl je weet dat je CL gaat spelen, een niveau waarop je gewoon een verdediger nodig hebt met die eigenschappen in huis. ik zei dit al in de zomer voordat je weer zegt dat ik een koe in de kont kijk

12 januari 2021 om 13:23

Japie, ik heb het je al eerder gevraagd: hoe vaak zie jij Botman voetballen? Of ga je uit van wat de media schrijven? En nee, Blind was zo goed in 2018 dat niemand hem op dat moment zou laten vervangen door Botman. Dat is 1. Ten tweede: niemand, en jij al helemaal niet als Feyenoord-supporter die Botman niet intensief heeft gevolgd, weet of hij net zo goed bij Ajax zou hebben gespeeld.

12 januari 2021 om 13:52

@kyle66 ik vond Botman bij Heerenveen ook al heel goed hoor, daarom snapte ik niet dat Ajax Pierie kocht en niet Botman terug haalde die daar veel beter presteerde achterin. ik zie hem niet elke wedstrijd maar ik kijk wel met regelmaat Ligue 1 wedstrijden en ik heb hem nu al een stuk of 6 wedstrijden gezien waarin hij het uitstekend deed met de wedstrijd tegen Ol.lyon als hoogtepunt. toen stond hij echt fenomenaal te verdedigen en was hij misschien wel de beste man op het veld. van wat ik dit seizoen van Botman heb gezien, afgaande op die wedstrijden zou hij op dit moment met afstand de beste verdediger van Ajax zijn. Blind zie ik wekelijks spelen en dat vind ik eigenlijk elke week een drama in verdedigend opzicht. die doet gewoon helemaal niks meer bij balverlies en die denkt laat die Schuurs het maar lekker in zijn eentje oplossen. ik wacht wel weer totdat ik een keer de bal krijg om een pass te versturen. Blind heeft nergens dit seizoen en nergens vorig seizoen het niveau gehaald wat ik dit jaar van Botman heb gezien. in 2018 was Blind met De Ligt naast hem idd goed want toen werden zijn tekortkomingen niet zo duidelijk maar vorig jaar was het echt heel slecht wat hij liet zien. neem alleen al de wedstrijden tegen AZ en FC Utrecht b.v. en dat waren helaas niet twee uitzonderingen toen

12 januari 2021 om 17:12

Met andere woorden: op basis van zes wedstrijden vind jij dat hij nu perfect bij het spel van Ajax zou passen en daarbij de beste verdediger zou zijn?

12 januari 2021 om 17:31

Wat is daar mis mee? 6 wedstrijden is toch een prima aantal om een inschatting te kunnen maken

12 januari 2021 om 17:47

Jaa goed verhaal Japie. Ajax haalde Pierie al voor dat Botman werd verhuurd aan Heerenveen, Botman speelde toen nog in Jong, dus je vergelijking gaat al niet op. Het is allemaal zo makkelijk praten achteraf, als TH vond dat Botman beter was in de voorbereiding dan de andere dan had hij gewoon gespeeld. Als als als als

13 januari 2021 om 02:26

@kyle66 dat denk ik zeker want ik kan geen 6 goede wedstrijden van Blind opnoemen uit het afgelopen jaar en Schuurs zie ik ook alleen maar schutteren achterin bijna. moet je dan letterlijk elke wedstrijd van een speler 90 minuten live zien om te bepalen of je hem beter vind als een andere speler? dan mag ik dus Kudus ook geen betere speler vinden als Labyad omdat ik Kudus ook maar een stuk of 5 of 6 keer ook live heb zien spelen?

13 januari 2021 om 02:27

@forzagigi achteraf is het zeker makkelijk praten alleen ik zei het niet achteraf maar vooraf al dat Ajax Botman moest houden en als LCV moest opstellen ipv hem aan Lille te verkopen en ik zei ook al voordat Pierie gehaald werd dat ze daar nooit aan moesten beginnen omdat hij ten eerste geen geweldige verdediger is en daarnaast ook geen lengte en fysieke kracht heeft

13 januari 2021 om 10:51

@Japie, je bent hilarisch: toen ik met cijfers en statistieken kwam dat Veltman het prima deed in de Eredivisie, zei jij dat jij daar niet aan deed. Je vertrouwde alleen jouw ogen. Maar nu baseer je een mening op een paar wedstrijden en wat de kranten schrijven? Ik neem je nooit meer serieus. Edit: je zei namelijk zelf een keer dat je Botman niet vaak zag spelen maar dat je je mening baseerde op hetgeen de Franse kranten schreven. Ergo: je gelooft wat er in je straatje past. Als het jou maar uitkomt. Dat noemen sommige mensen opportunisme....

12 januari 2021 om 09:59

Lang is verhuurd met een verplichte optie tot koop. Officieel is hij dus nog steeds in dienst. Als Lang zelf terug naar Ajax wil hoeft hij simpelweg niet te tekenen en speelt hij dus gewoon weer voor Ajax. Het is dus helemaal aan Lang.

12 januari 2021 om 10:27

Zo werkt het niet he

12 januari 2021 om 11:50

Ik denk dat ze wel zo slim zijn dat spelers ook met een dergelijk constructie akkoord moeten gaan en dat Lang dus al een contract heeft voor na dit seizoen.

12 januari 2021 om 13:51

Oh ja, heeft Lang het allemaal in eigen hand? Mooi niet dus. Club heeft gewoon een verplichte optie. Dus die hebben de sleutel tot waar Lang gaat spelen volledig in handen. Ajax zou namelijk contractbreuk plegen anders. Als Lang weigert voor Club te tekenen, dan kan Noa Lang daarna dus nergens anders meer voetballen, ter wereld. Succes hoor!

12 januari 2021 om 10:32

Niemand heeft een glazen bol dat in de toekomst kan kijken. Neemt niet weg dat ze Lang nooit hebben moeten laten vertrekken.

12 januari 2021 om 11:43

Het lijkt wel alsof die wil vluchten naar het buitenland. Als je niet schuldig bent dan is er nergens om zorgen te maken maar blijkbaar heeft die wat te verbergen. Ik vind dit een miskoop aangezien hij totaal niet presteert in een goed draaiend team.

12 januari 2021 om 12:48

Maar jij S-070 vindt nogal snel iemand een miskoop als die bij Ajax zit. Een speler die niet veel beter is dan de rest, is niet direct een miskoop. Hij presteer niet in een goed draaiend team?? Wat een bullshit. Hij heeft in 1,5 jaar (eigenlijk slechts een jaar tijd, gezien de lockdown) 48 wedstrijden gespeeld voor Ajax. Dat Ajax niet doorkwam vorig jaar in de CL lag niet aan Promes, die 4 goals en een assist heeft gemaakt. Dat lag met name aan een corrupte scheidsrechter in Londen. In de Eredivisie scoorde Promes 12 keer in 20 wedstrijden en gaf 4 assists. Dat zijn cijfers die een Cody Gakpo van de door jou geliefde PSV bij lange na niet kan overleggen. Ook dit seizoen, waarin Promes minder belangrijk was in de CL, presteert hij niet slechter dan een Gakpo. Dus hoe kan je in hemelsnaam hem een miskoop vinden? Als hij vertrekt, zou ik er wel weer vrede mee hebben. Maar dan zal hij zijn aankoopbedrag ongeveer weer moeten opleveren, gezien Promes nog tm 2024 onder contract staat en een marktwaarde heeft van om en nabij 15 miljoen euro.

12 januari 2021 om 12:52

Hahaha wat een onzin. Is allemaal bullshit dat door roddelmedia naar buiten komt en jij gelooft die onzin ook nog.

Nou ik vind het wel meevallen allemaal. En volgens mij heeft hij het prima naar zijn zin bij ajax

12 januari 2021 om 07:47

Als je als Ajax zijnde de kans krijgt om hem te verkopen zou ik het zeker doen, als iedereen fit is zit hij op de bank en voor iemand met zijn salaris is dat te duur om als banketten te houden, daarentegen voegt die helemaal niks toe ondanks zijn goal tegen Psv

12 januari 2021 om 09:37

ik zou het ook zeker doen. Maar ik kan me niet voorstellen dat een club risico neemt met het aantrekken van een speler waarnaar een onderzoek loopt. Je bent al je geld kwijt, mocht hij veroordeelt worden. Wellicht dat Rusland niet uitlevert, maar dan kan de Eufa hem nog schorsen en daarnaast kan hij geen enkele Europese uitwedstrijd spelen. Mocht Ajax er nog iets voor krijgen gelijk doen. Hij heeft een hoog salaris en als er straks weer met publiek gespeeld mag worden lijkt me dat ook niet bevordelijk voor beide partijen. Ook al wordt hij vrijgesproken, er blijft altijd een smetje hangen. Hoe oneerlijk dat ook is.

12 januari 2021 om 12:41

Ja, maar als hij gedaan heeft waar hij verdacht van wordt dan weet hij ook dat het in NL vandaag of morgen over kan zijn. Als hij in Rusland gaat spelen kan hij daar nog miljoenen verdienen voordat hij alsnog de keus maakt om zijn eventuele straf in NL uit te gaan zitten. Rusland levert namelijk niet standaard uit. Al zou NL het voor elkaar krijgen dan zijn ze waarschijnlijk jaren verder. Die jaren heeft Quincy nodig om zijn zakken nog even te vullen.

12 januari 2021 om 15:34

Het zou toch een win-win situatie zijn! Promes is dan verlost van die kritische Nederlanders. Ajax verdient een groot deel van zijn transfersom terug. De Ajax supporters hoeven niet meer naar hem te kijken en in Moskou zijn ze blij met hem!

Ik zie alleen maar winnaars. Daarbij denk ik dat er meer dan genoeg betere spelers zijn dan Promes in de Ajax selectie, dus zijn meerwaarde is nihil.

Mag Nederland toch niet verlaten zolang het onderzoek loopt? Zeker niet buiten eu

12 januari 2021 om 07:42

Jawel. Hij wordt gewoon terug geroepen als hij schuldig blijkt.

12 januari 2021 om 07:54

Levert Rusland uit aan Nederland en hoe aantrekkelijk is het om een speler aan te trekken die mogelijk een celstraf wacht? Vanuit het perspectief van Ajax bezien zou ik hem sowieso laten gaan. Zijn ze van het salaris en de onrust af en ze hebben Haller al als vervanger.

12 januari 2021 om 08:01

Haller is geen vervanger, dat is een spits. Promes is een flankspeler of 10

12 januari 2021 om 08:02

Kijk, voor Spartak is het ook niet ideaal, zoals al wordt aangegeven in het artikel

12 januari 2021 om 08:08

Ja en denk je dan dat Promes terug gaat als die weet dat Rusland niet uitlevert,die blijft gewoon lekker in Rusland dan

12 januari 2021 om 08:21

Promes us een slechte tien. Ik vind het een teken aan de wand , lijkt me dus het beste voor Ajax.

12 januari 2021 om 08:24

Zou het? Dat betekend dan dus de rest van z’n leven een voortvluchtige zijn hè? Das niet niks.. hij is overigens nog altijd onschuldig!

12 januari 2021 om 08:26

Haller is wel ee aanvaller, net als Promes. Ajax heeft met Tadic, Promes en Anthony verschillende aanvallers die op meerdere posities kunnen spelen. Zo kon Promes ook in de spits spelen, zelfs Labyad wordt als spits opgesteld. Haller is dan wel degelijk een vervanger/aanvulling.

12 januari 2021 om 08:29

Yep zo is het, als hij gaat kan hij NL elftak ook vergten. Ik geloofde hem tot nu toe oprecht. Maar als hij gaat zullen we hem nooit meer in NL zien ben ik bang.

12 januari 2021 om 08:38

Beetje overdreven allemaal. Klopt inderdaad zo goed speelt hij niet maar dat doet niemand bij Ajax. En nu deze zware beschuldigingen is voor hem weer duidelijk lekker naar Rusland te gaan waar hij eigenlijk en uiteindelijk perfect op zijn plek zat. Als hij kan gaan moet ie dat zeker doen. Net alsof klaassen zo goed speelt ook drama net als die Antony. Ajax is op dit moment ff wat minder maar goed genoeg voor nederland sinds Frenkie en De Ligt zijn vertrokken is ajax stukken minder

12 januari 2021 om 08:59

Welnee. Met de straffen die je in nederland krijgt voor zoiets gaat hij echt niet heel zijn leven in rusland wonen om de straf te ontlopen. Bovendien heeft hij vast veel financiele banden met nederland.

12 januari 2021 om 09:21

@maurootje: Want Rusland heeft als niet EU-land een uitleververdrag met Nederland? Ik vind het maar schimmig allemaal, lijkt meer op een vlucht in alle eerlijkheid

12 januari 2021 om 13:59

Ironm.
Oh ja, is dat zo? En vertel ons anders eens welke straffen je dan volgens jou in Nederland voor zoiets krijgt? Of ben jij er eentje die werkeljik denkt dat je in Nederland voor zoiets als dit met een taakstraf en een standje van de D'66 rechter wegkomt? Als dat zo is, dan ben je dus totaal verkeerd geinformeerd en weet je niet waat je het over hebt. Wettelijk zou het OM in dit geval kunnen kiezen voor zware mishandeling. Daar kan maximaal twalf jaar voor gegeven worden. Was dat de 'straf die je in Nederland voor zoiets krijgt' die jij in gedachten had?

12 januari 2021 om 16:07

@constant kante Ik ken iemand persoonlijk die in het uitgaansleven min of meer hetzelfde heeft gedaan waar Quincy van verdacht word en die heeft 6 maanden celstraf gekregen waarvan 3 maandem voorwaardelijk + schadevergoeding voor de slachtoffer. Als je eerlijk bent valt het best wel mee met de straffen in NL. Daar ga je niet van onderduiken de rest van je leven in Rusland.

12 januari 2021 om 16:59

Nee kante ik denk niet dat je er met een taakstraf vanaf komt, al zou zelfs dat niet geheel ondenkbaar zijn als het een eerste zaak betreft. Maar zoals champagnepapi ook aangeeft gaat dat eerder in maanden dan in jaren. Het feit dat er maximaal 12 jaar gegeven kan worden zegt werkelijk helemaal niets. En voor minder dan 2 jaar (erg ruim genomen) gaan de meeste mensen niet de rest van hun leven in rusland doorbrengen.

12 januari 2021 om 10:35

Verdachte zijn wil niet zeggen dat je dan ook schuldig bent. Promes is vrij om ge gaan waar naar toe dan ook maar moet zich wel beschikbaar stellen bij een eventuele oproep.

12 januari 2021 om 13:57

Tuurlijk mag hij het land verlaten tijdens het onderzoek. Let wel, er is nog niet eens ene rechtszaak gestart! En hangende een onderzoek mag iedereen gewoon naar het buitenland, en terecht natuurlijk, met uitzindering van die gevallen waarin de rechter uitdrukkeljik heeft bevolen dat iemand in Nederland moet blijven, om een klemmende reden. Dat is in dit geval zeker niet zo. Dus Promes mag gewoon reizen.

12 januari 2021 om 20:16

Hij mag gewoon overal heengaan joris. Ik heb geen idee waarom je dat denkt. Juridisch gezien kan hij gewoon reizen en zelfs emigreren.

Ik zou het een goed idee vinden om hem nu nog te verkopen, mits tegen een goed bedrag. Bij Ajax laat hij sinds het vertrek van Ziyech weinig zien, en hij loopt met zo weinig zelfvertrouwen rond dat ik het ook niet meer goed zie komen. Nu Kudus terug lijkt te zijn kunnen we ook Klaassen op de positie kwijt en als invallers ekkelenkamp/Taylor.

12 januari 2021 om 07:45

Hier ben ik het mee eens. Als Ajax een mooi bedrag voor hem kan krijgen, moeten ze het doen. Nu Ziyech weg is, zie je dat hij moeite heeft met scoren.

12 januari 2021 om 17:32

Niet alleen moeite met scoren Kyle, hij speelt als een natte krant.

12 januari 2021 om 07:59

Zou het raar zijn als hij op staande voet wordt ontslagen? Net als ieder ander normaal mens bij een normale werkgever? Of geldt voor voetballers zoals altijd een uitzondering? Ik kan me herinneren dat Promes ook nog een leuk filmpje met zijn "corona squad" maakte in 2020. Blijkbaar mogen voetballers als hij (en Grealish) fout op fout stapelen, maar desondanks wel in het weekend in de basis tegen PSV staan en ook nog scoren. Heerlijk leven man, die voetballers: schijt aan alles en miljoenen opstrijken.

12 januari 2021 om 08:38

Er zijn een hoop voetballers die ernstig de fout in zijn gegaan maar gewoon nog voetballen. Vaak komt het dan wel van een transfer, maar niet een gedwongen ontslag. Een speler blijft geld waard en gek genoeg is er altijd wel weer een club die zo iemand nog een plek gunt ook.

12 januari 2021 om 09:41

Voetballers zijn gewoonweg te veel geld waard. Als Ajax hem ontslaat lopen ze 10 miljoen of mis of zo? Misschien meer. Dat kan niet. Je probeert er wel af te komen d.m.v. een transfer zoals nu. Bij clubs waar het niet om miljoenen gaat worden spelers dan ook wel ontslagen (dat is bv wel een gebeurd in de kkd).

12 januari 2021 om 14:04

Een transfer, zoals naar Spartak, is voor Ajax inderdaad een hele fijne en chique manier om van dit probleem af te geraken. Zelfs als Promes blijkt schuldig te zijn. Want joe je het wendt of keert, er zit toch een smetje op die jongen. Eerlijk? Nee natuurlijk. Maar wel een smetje. Zie daar ooit nog maar eens iets van te maken.
Maar Ajax hoeft niks mis te lopen als dit niet door gaat, want dan wachten ze gewoon de rechtszaak af. Mocht Promes definitief schuldig bevonden worden, dan kan Ajax hem alsnog op staande voet ontslaan en daarna de schade die Ajax daardoor leidt, te verhalen op Promes zelf. Dus dan kan het resterende deel van de transfersom en mogelijk het salaris alsnog van Promes geclaimed worden.

12 januari 2021 om 14:07

Het klopt dat voor voetballers, in sommige gevallen, uitzonderingen gelden op de regels voor mensen zoals jij en ik. Dat is logisch en begrijpelijk. Voorbeeld: als jij en ik na drie contracten voor bepaalde tijd een contract voor onbepaalde tijd krijgen, krijgen voetballers dat pas na acht jaar. Logosch, want de voetballerij is een business die uitsluitend uit contracten voor bepaalde tijd bestaat. Maar om je vraag te beantwoorden, ja Ajax kan, als Promes schuldig bevonden zou worden, Promes op staande voet ontslaan. Net als iedere ander normaal mens. En zoals iedere normale werkgever kan Ajax dan de schade die Ajax leidt op Promes verhalen. Mooi he?

Ook niet meer oproepen voor Oranje. Eerst zeker zijn dat hij volledig onschuldig is. Ik snap dat hij onschuldig is zolang er niets bewezen is, maar nu oproepen voelt niet goed.

12 januari 2021 om 07:44

En als de rechtzaak pas over negen maanden is en daaruit blijkt dat hij onschuldig is? Dan heb je hem zonder reden niet opgeroepen. Hiermee zeg ik niet dat Promes bij Oranje moet spelen, maar er is een reden dat iemand onschuldig is tot het tegendeel is bewezen.

12 januari 2021 om 08:29

Kyle, je hebt helemaal gelijk, maar ik denk dat hem (nu) oproepen überhaupt niet goed voelt en dat er nu een mooie reden is gevonden om het niet te doen 😉

12 januari 2021 om 08:40

Je moet hem niet oproepen op basis van zijn verdenking, want hij is onschuldig zolang het tegendeel bewezen is.
Je moet hem wel niet oproepen omdat hij totaal niet in vorm is. Laat iemand anders zijn plek maar invullen. El Ghazi doet het de laatste tijd in de premier league goed, die zou ik er dan eerder bij halen.
Die heeft wel ooit voor Oranje gekozen maar is daarna uit beeld geraakt. Die kun je nu belonen voor zijn goede prestaties.

12 januari 2021 om 09:38

@Dutchgio, hem niet oproepen omdat hij niet in vorm is, prima! Maar niet omdat hij een verdachte is. Weet je hoeveel mensen verdacht zijn en later onschuldig blijken te zijn? El Ghazi doet het op dit moment prima in de PL. Dus ja, waarom hem geen kans geven.

12 januari 2021 om 09:41

@Formus, tja, ik denk dat veel mensen het niet raar zouden vinden als hij niet wordt opgeroepen vanwege zijn vorm. Maar het kan ook zijn dat De Boer hem juist op gaat roepen om hem een hart onder de riem te steken. Dat zou ik trouwens net zo idioot vinden als hem niet oproepen omdat hij een verdachte is. Je roept iemand op omdat hij een meerwaarde is voor het team.

12 januari 2021 om 08:26

@neutraal1980,

Sorry maar dit vind ik echt belachelijk. Iemand is onschuldig tot zijn schuld is bewezen. Wat je nu doet is veroordeling door de media. Waarom voelt dat niet goed? Het voelt vooral niet goed iemand te straffen voordat hij schuldig is bevonden. Zijn mindere vorm zou en reden kunnen zijn de rest niet.

12 januari 2021 om 08:50

Dat gaat tegen alle rechten van de mens in. Dan krijg je zo'n #metoo verhaal. Door de beschuldiging alleen is iemand de rest van zijn leven aangetast. Laten we proberen niet die kant op te gaan!
Het is simpel: Je bent onschuldig, tot het tegendeel bewezen is. Niet andersom. En zo lang Promes niet schuldig is bevonden, moet je hem geen rechten afpakken.
Je kunt natuurlijk wel dingen doen om hem te beschermen.

12 januari 2021 om 15:28

Het voelt niet goed?
Promes heeft niet de schijn mee, ook niet van veel Ajacieden. Zolang hij niet schuldig is bewezen is hij gewoon een vrij man en vind ik t onzin om hem in de steek te laten.
Ik zou hem achterwege late omdat hij gewoon niet zo veel toevoegd.

12 januari 2021 om 20:17

Verander je naam maar, want neutraal ben je dus niet. Daarnaast spreek je jezelf ook gewoon tegen want je verklaard hem al schuldig en zo werkt het in Nederland (een democratie) niet.

Het word te warm onder zijn voeten. Ben blij als hij Ajax vertrekt.. na dat mes incident is hij geen schim meer van vorige jaar.

12 januari 2021 om 07:56

Je bedoelt: na het vertrek van Ziyech is hij geen schim meer van vorig jaar.

12 januari 2021 om 08:23

Natuurlijk gelul dat er nu opeens niets meer bij hem lukt, omdat Ziyech weg is. Ja die twee waren een heerlijke tandem, maar de mislukte acties, voorzetten, etc. had hij vorig jaar veel minder en daar heeft een Ziyech niets mee te maken.

Daarnaast speelt dit incident dus al vanaf het begin van het seizoen (juli) en is het dus veel aannemelijker dat Promes hierdoor met lood (haha) in zijn schoenen speelt.

12 januari 2021 om 08:26

Je bedoelt eigenlijk een schim van een schim. Heb hem nooit veel bijzondere gevonden. Heeft in het begin bij ajax enkele belangrijle doelpunten gemaakt,.meds dankzij Zyech. Meer ook niet. Als.je die 15.miljoen weer terug kunt verdienen Zou ik het zeker doen. Verhuren niet, daar heb je niks aan.

12 januari 2021 om 08:27

Tuurlijk. Het vertrek van Ziyech zal niet de enige reden zijn maar wel een hoofdreden wat mij betreft. De meeste goals die Promes vorig jaar maakte werden gecreeerd doordat hij goed bedient werd op het moment dat hij diep ging. Ziyech had er een neusje voor om dat op te merken. Antony heeft een hele goede voorzet in huis maar mist nog het inzicht dat Ziyech wel had.

12 januari 2021 om 08:34

Maar het te heet onder de voeten vind ik interessanter dan geen schim van vorig jaar. Het lijkt wel een soort vluchtgedrag als dit waar is. En het punt wat het publiek met Promes is altijd dat hij onprofessioneel is en naïef. Wat dat betreft zou dit wel in zijn straatje passen. (Maar daarom is dit misschien ook gewoon een verzinsel en wil ie gewoon blijven en tevens zijn onschuld bewijzen).

12 januari 2021 om 11:26

Ik heb Promes al wel veel kansen zien missen dit seizoen, waarbij het echt niet uitmaakt of Ziyech er wel of niet in staat. Afgelopen week nog een hopeloos schot. En een schot overhaast afvuren die hij eigenlijk simpel had moeten breed leggen.
En dan moeten we hem dus sowieso niet in het Nederlands elftal oproepen, want daar is Ziyech ook niet.

Dit gaat toch nooit gebeuren? De enige manier hoe hij weg komt is een verhuur, maar die verplichte optie tot koop daar kan Marc naar fluiten. Wat voor zin heeft het om een speler definitief over te nemen die hoogstwaarschijnlijk gaat brommen voor langere tijd?

12 januari 2021 om 07:46

Hoe weet jij dat het hoogstwaarschijnlijk is dat hij gaat brommen?

12 januari 2021 om 14:12

Hoogstwaarschijnljik lijkt mij ook zwaar overdreven maar wat ik tot nu toe heb vernomen over de bewijsvoering bestaan er liefst drie getuigen die zeggen zelf gezien te hebben dat Promes gestoken heeft. Dã¡t, op zichzelf al, is vrij sterk bewijs. Dat er getuigen zijn die gezegd hebben dat hij niet heeft gestoken is dat veel minder. Denk even na. Als jij als getuige zegt iets te hebben gezien, dan spitst zich dat toe tot éã©n moment. Als jij zegt iets niet gezien te hebben, dan spits zich dat toe op een tijdspanne van, wellicht, een paar uur. Heb je dan een paar uur lang boven op Promes gezeten al die tijd, zonder even naar de WC te gaan, of iets dergelijks? Snap je? Dat is een veel lastiger getuigenbewijs. Nog daargelaten dat de vraag is of de getuigen a dã©charge het van zichzelf hebben of dingen hebben gehoord van anderen. Even voor je begrip, ik weet het niet, dus ik kan niet oordelen. Maar wat Amsterdude zegt is niet geheel abracadabra.

12 januari 2021 om 17:19

@Constant, aangezien jij noch ik bij de zaak betrokken zijn weet je niet in welke mate de getuigen betrouwbaar zijn. Het kan ook een financiële kwestie zijn. Zeker als je bedenkt dat er niet vrijwillig aangifte is gedaan en er eerder is geprobeerd de zaak in der minne te schikken. Het gaat er mij om dat niemand weet of hij "hoogstwaarschijnlijk gaat brommen". Ik heb tenminste geen inzage in de bewijsvoering en tenzij jij erbij betrokken bent, jij ook niet. Edit: wij baseren ons allemaal op hetgeen in de media staat, maar ik verbaas me erover hoeveel mensen hem op basis daarvan veroordelen: hij is aangehouden geweest en aldus schuldig.

12 januari 2021 om 17:24

Ik beweer trouwens niet dat hij onschuldig is. Dat weet ik niet. Maar als iedereen die een keer gearresteerd is schuldig zou zijn, zouden de gevangenissen vol zitten. :-)

"strandde tot 2x in de groepfase. Dit tot teleurstelling van de ambitieuze Promes" Jij bent een van de redenen geweest pipo. Matige voetballer die blijkbaar denkt dat Ajax elk jaar kan overwintering. Met spelers als Promes niet, nee.

12 januari 2021 om 07:51

precies, ik heb Promes een lange tijd nog verdedigd maar als hij er echt zo over denkt dan mag hij wat mij betreft vandaag nog vertrekken en hoef ik hem nooit meer in een Ajax shirt te zien..

zou ten hag Quincy blijven opstellen om de intresse weer op te laten bloeien van Spartak?

12 januari 2021 om 09:03

Naja, ik ben geen grote fan van hem. Maar zijn eerste seizoen was hij gewoon verantwoordelijk voor 4 goals in de groepsfase, je kan dan moeilijk zeggen dat hij de reden was dat ze dat seizoen niet door kwamen. Dat was vooral die krankzinnige wedstrijd in Londen en Veltman die tegen Valencia stond te slapen en buitenspel ophefte

Zou het jammer vinden, ondanks dat hij nu in een dip zit. Blijft een gevaarlijke aanvaller (geen woordgrap...)

Wat een hoop aannames en speculaties in een artikel zeg. Afgezien van het feit dat sociale media bedreigingen potentieel niet ophouden bij de grens, haakte ik af bij “ De aanvaller is bovendien een van de grootverdieners van Ajax en staat doorstroming van eigen jeugd in de weg”. Dit is toch gewoon een keuze geweest van Ajax? Geen argument om hem te verkopen. Het aantrekken van welke spelers dan ook, of dat nu Anthony, kudus, haller, promes, alvares of wie dan ook was, als je dat doet dan neem je een plek in die je ook had kunnen invullen met een jeugdspeler. Dat die jeugdspeler op dat moment niet goed genoeg is, lijkt me dan een andere kwestie. Je hebt de keuze om er wel of niet voor te kiezen. Promes was een bewuste aankoop.

"dat was een grote teleurstelling voor de ambitieuze Promes, die naar verluidt geen trek heeft om de rest van zijn loopbaan om à la Dusan Tadic en Daley Blind jeugdige spelers van Ajax op weg te helpen."

als Meneer Promes er echt zo over denkt moet hij direct vertrekken, speelt als een krant en voelt zich nog steeds de grote vedette..

nu ben ik totaal niet bekend met het rechtsysteem in nedereland maar vraag ik mij af of Promes uberhaubt het land mag verlaten aangezien hij verdachte is in een onderzoek?

Als Spartak hier nog 5 miljoen of meer voor neer wilt leggen moet je met de ogen dicht zaken doen als ajax zijnde..

12 januari 2021 om 08:02

Promes mag Nederland gewoon verlaten. Tegen de tijd dat de zaak voorkomt, wordt hij opgeroepen. Ik vind het wel onzin dat hij weg moet gaan omdat hij niet de rest van zijn leven bij Ajax wil blijven. Sinds wanneer is dat een vereiste voor een Ajax-speler?

12 januari 2021 om 08:08

het gaat er niet om dat hij niet bij Ajax wil blijven spelen, maar om het stukje tekst dat hij geen zin heeft om de jeugdige spelers van Ajax op weg te helpen.

Het vertrek van Quincy naar Spartak lijkt me op dit moment voor alle partijen het besten.

12 januari 2021 om 09:25

@kyle: Wordt hij opgeroepen ja maar gaat hij ook komen? Naar mijn weten is er geen uitleververdrag met Rusland, dat is gewoon een vlucht

12 januari 2021 om 09:44

@burwatti, dan lees ik het artikel anders. Ik lees er namelijk in dat hij geen zin heeft om de rest van zijn leven bij Ajax door te brengen om de jeugd te helpen. Iets dat Tadic al heeft afgesproken. Er staat niet dat Promes nu niet de jeugd wil helpen.

12 januari 2021 om 09:45

@ikbengoed, niemand weet of hij zal komen. Maar niet komen betekent dat hij Rusland nooit zal kunnen verlaten en dus ook nooit voor Oranje uit zal kunnen komen. Bovendien, wie zegt dat hij niet zal komen?

12 januari 2021 om 14:17

ikben.
Rusland is partij bij het Europees uitleveringsverdrag.

12 januari 2021 om 08:41

@burwatti,

Het is toch geen verplichting jonge spelers op weg te helpen. Hij mag dat niet leuk vinden, of niet zo goed in zijn. We hebben geluk met jongens als dusan en daley, maar niet iedereen wil en of kan dat. Dat is hun goed recht. In mijn ideale basis elf staat hij ook niet in de basis en op 10 kan wat mij betreft echt niet meer. voorin is het al lastig genoeg als neres, anthony, tadic en haller fit zin

Hier zou ik persoonlijk totaal niet rouwig om zijn (redelijke understatement). Heeft zijn waarde wel bewezen maar is voetballend gewoon niet goed genoeg, lijdt teveel balverlies, vaak slechte balcontrole en matige passing. Daarnaast vind ik hem als persoon niet echt bij Ajax passen. Teveel met zichzelf bezig, zo lijkt het. Mist een beetje een spiegel naar mijn idee.

Wat een dom stuk. Ik kan me niet voorstellen dat hier enige waarheid in zit. Promes moet het kopje omhoog doen en de borst vooruit en dan komt t echt wel weer goed bij ajax.

Succes, een 29 jarige besmeurde speler verkopen die er dit seizoen weinig van vast omdat hij niet rondom jonge gastjes wil lopen. Logisch dat Spartak hem alleen wil huren en waarschijnlijk voor een schrijntje wil overnemen. Ajax doet er goed aan om hem zo snel mogelijk te verkopen, hetzij met verlies. Mag je trouwens Nederland verlaten en elders gaan wonen als je nog verwikkeld zit in een strafzaak al deze?

12 januari 2021 om 08:04

Waar slaat je opmerking over "hij wil niet rondom jonge gastjes lopen" op? Dat haal ik niet uit het artikel. En je mag Nederland gewoon verlaten zolang je enkel een verdachte bent. Tenzij het wordt verboden door de rechtbank maar daarvan is hierbij geen sprake.

12 januari 2021 om 10:38

2e alinea laatste regel.
Je bent volgens mij wel een die-hard Promes fan aangezien je op iedereen reageerd die ook maar iets verkeerds zegt.

12 januari 2021 om 11:36

Kwestie van beter lezen voor jou dus: hij wil dat niet zijn hele leven blijven doen. Er staat niet dat hij dat nu niet wil doen. Zwakke opmerking van je dat ik een diehard fan van hem zou zijn. Voor mij hoeft hij niet te spelen. Maar ik ben een jurist en vind het belachelijk dat mensen worden veroordeeld voordat er een vonnis is uitgesproken.

Promes ziet zelf ook wel in dat er voor hem weinig plaats meer is in de voorhoede omdat Tadic, Haller en Antony wel zeker zijn van een basisplaats. Daarnaast staan ook Neres en Kudus hoger in de pikorde. Dus hij zal vooral de bank warm houden als iedereen fit is.

Vind dat Promes ten onrechte zo zwaar bekritiseerd wordt. Heeft het in mijn optiek tot nu toe prima gedaan. Een tijdelijke vormdip kan elke speler overkomen. Natuurlijk roept hij de kritiek ook wel over zich af vanwege randzaken, maar puur voetballend vind ik hem een prima speler voor Ajax. Wat de meute ook moge papegaaien.

Dit klinkt weer als een verhaal van Valentijn Driessen. Volgens mij voelt Promes zich helemaal thuis.

12 januari 2021 om 09:02

Er moet en zal onrust gezaaid worden. Echt vermoeiend. En als hij ambitiesop Europees niveau heeft is het huidige Spartak niet echt de aangewezen plek lijkt me. Die ploeg is niet meer wat het vroeger was. Speelt de laatste jaren ook niet meer Europees.

Kan ie meteen tot Rus naturaliseren en voor eeuwig in de Sovjetunie blijven. Scheelt weer een gevangenisstraf. Ik lees dit echt als een vlucht ingepakt als sportieve redenen.

12 januari 2021 om 09:09

Dat is het meteen het eerste waar ik aan dacht. Rusland heeft welliswaar een uitleveringsverdrag met Nederland (of tenminste heeft getekend voor het Europees uitleveringsverdrag), maar heeft zich daar al tig keer (mh17 anyone?) niet aan gehouden. Mocht het waar zijn, alhoewel ik het nog steeds met een grove korel zout neem, dan lijkt mij dit eerder vluchtgedrag dan een daadwerkelijke sportiviteitskwestie.

Lijkt me lastig nu, krijgt een kopende partij dan hun geld terug als ie toch schuldig wordt bevonden en terug moet naar NL?

12 januari 2021 om 09:40

Nee, Rusland heeft geen uitleveringsverdrag met Nederland. Dus als Promes het lukt om de transfer naar Rusland te maken dan is hij daar vrij man.. Tenzij Rusland wat goed heeft te maken (mh17) maar daar geloof ik niet in...

12 januari 2021 om 09:49

Wat een aannames van je: ten eerste ga je ervan uit dat hij schuldig is. Ten tweede weet je niet of hij niet zal komen als hij wordt opgeroepen. Als hij namelijk niet komt en wel wordt veroordeeld, zal hij Rusland nooit kunnen verlaten.

12 januari 2021 om 11:16

Hoewel je niet moet aannemen dat ie schuldig is, ben je als club wel dom als je hem koopt met de aanname dat ie wordt vrijgesproken. Hij kan namelijk alsnog schuldig zijn en dan heb je als club een probleem. en dan kan Rusland zoals Booya zegt misschien geen uitlevering hebben, maar das niet echt goede PR en ik kan me daarnaast niet voorstellen dat Promes door het leven wil gaan als voortvluchtige.

Mooi bedrag pakken en weg ermee!
10 miljoen, paar bonussen erin verwerken en klaar...

Haller in de punt, Traore reserve
Neres links, Hansen reserve
Antony rechts
Tadic achter de spits,

Eventueel een Betrand Traore lijsten

12 januari 2021 om 12:48

Arm chair - TD

Dit is pas een transfer met alleen maar winnaars: Promes Spartak Ajax Jeugd/Brobbey/ Concurrentie (Psv wenste dat dit voor afgelopen zondag was gebeurd) Promes weet dat malloten hem zullen blijven beschimpen.Ajax weet het ook dus hopelijk zijn ze wat coulant Mocht hij gaan dan zeg ik bij voorbaat: Promes bedankt

12 januari 2021 om 09:38

Brobbey is pas een optie wanneer hij bijtekend. Gebeurt dit niet dan is het gewoon exit hoor.

12 januari 2021 om 13:33

Ja zeker, ben ik met je eens.
ik denk dat hij gewoon perspectief wil zien dat hij bij het eerste komt. Ik vind het wel erg dat je dat via onderhandelingen wil afdwingen, maar dat terzijde
Zijn kans om erbij te komen wordt nu wel groter dat bedoelde ik ermee

"de aanvaller is bovendien een van de grootverdieners van Ajax en staat doorstroming van eigen jeugd in de weg."

Dit is altijd zo'n onzin, hoezo staat hij jeugd in de weg? Als die hem er niet uit kunnen spelen, zijn ze niet goed genoeg.

Anders staan Tadic, Blind, Haller en Nico ook de jeugd in de weg.

12 januari 2021 om 12:18

Als je niet het niveau hebt maar wel waarde doet vertegenwoordigen dan sta je wel degelijk spelers in de weg. Hem totaal nietmeer laten spelen zou miljoenen laten verdampen (zoals we nu zien met Alvarez) dus zal hij als verschil niet te groot is voordeel krijgen om waarde te behouden.

"ook zonder Promes beschikt Erik ten Hag immers nog altijd over een uitstekende selectie die kan meedoen in de strijd om de landstitel en plaatsing voor de Champions League kan afdwingen. "

Wat een rare zin in dat artikel zeg! Van enige objectiviteit wederom geen sprake!

Maar goed: de dag die je wist dat zou komen...volgens mij de enige reden dat ajax hem laat spelen en net doet alsof er niks aan de hand is, is deze. Zo snel mogelijk weg met die Promes en zeker als de schade niet al te groot is. Ajax ziet de bui natuurlijk al veel langer hangen dus daar gaan ze niet te lang over nadenken in mijn ogen.

12 januari 2021 om 10:34

Het klopt toch? objectiviteit betekent niet dat je schijnheilig moet doen. We moeten niet opeens doen dat Ajax een kans van 1 op 18 heeft om kampioen te worden om te laten zien dat we objectief zijn

12 januari 2021 om 10:42

Nee dat klopt inderdaad. Maar ik vind de woordkeuze apart. Je kunt in andere woorden een stuk objectiever overkomen en toch hetzelfde zeggen. Maar goed: peteto petato as they say...

Je zou bijna denken dat het komt omdat Rusland geen uitleveringsverdrag heeft met Nederland .

12 januari 2021 om 09:50

Je zou bijna denken dat jij hem al hebt veroordeeld...

12 januari 2021 om 09:59

@kyle66: Promes is onschuldig, in ieder geval tot het tegendeel door een rechter is bewezen. Maar je bent het toch wel met me eens dat juist nu naar Rusland vertrekken, dat geen uitleveringsverdrag heeft, toch verdacht veel lijkt op vluchtgedrag.

Wellicht dat Promes niet eens met die strafzaak bezig is en het enkel om het sportieve gaat, maar ik vraag mij af of een openbaar aanklager en de advocaten van het slachtoffer dat ook zo zullen zien. Die zullen het vrijwel zeker aankaarten als vluchtgedrag.

12 januari 2021 om 11:41

@Airbags, nee, ik zie het niet als vluchtgedrag. Ik zie een club waar hij geweldig heeft gespeeld, die een speler nodig heeft en waar hij meer gewaardeerd wordt. Of misschien wel beter past. Dat kan ook. Het OM kan dat argument alleen gebruiken als hij niet verschijnt na een oproep. Als hij wel verschijnt, kunnen ze dat niet doen

12 januari 2021 om 15:46

@airbags: Waarom google je niet gewoon iets voordat je hier dingen gaat beweren? In Rusland is het Europese Uitleveringsverdrag gewoon geldig, dus bij een veroordeling leveren zij gewoon uit.

Ik geloof dit verhaal niet. Promes zal eerst moeten wachten tot die rechtzaak achter de rug is. Lijkt me ook niet dat de Russen hier aan mee willen werken. Als de speler de cel in moet dan zijn ze Quincy ook kwijt. Dat hij eventueel na dit gedoe weg wil is een ander verhaal maar kan me echt niet voorstellen dat justitie dit goed zal keuren.

Financieel gezien zou ik 10 miljoen, eventueel aangevuld met een of twee miljoen bonus meer dan prima vinden. Promes heeft 15,2 gekost en zal in die anderhalf jaar een miljoen of vijf aan salaris hebben opgestreken. Alles bij mekaar zal hij dus een miljoen of 20 hebben gekost. Als je daar dan nu minimaal 10 voor terug kunt krijgen vind ik dat heel netjes. Dan moet je het in mijn ogen niet zien als 10 miljoen verlies draaien op de speler, maar dat je voor 10 miljoen een jaar hebt kunnen genieten van een geweldige Promes die ook nog eens ervoor heeft gezorgd dat Ziyech beter rendeerde.

Ik vraag mij wel af of een transfer op dit moment wel zo verstandig is voor Promes. Hij is nog altijd een verdachte in afwachting van verder onderzoek en een eventuele rechtszaak in aangaande dat steekincident. Nu naar Rusland verkassen, wat heel gunstig ook nog eens geen EU land is en ook geen eigen uitleveringsverdrag met Nederland heeft, zou in de ogen van een OM gezien kunnen worden als vluchtgedrag en een verkapte schuldbekentenis.

Daarbij vraag ik mij ook af waarom Spartak Moskou hem specifiek nu wil halen. Als hij inderdaad als voortvluchtig wordt aangemerkt of zelfs wordt veroordeeld voor het steekincident zit Spartak (los van alle negatieve aandacht) met een speler die Europees niet inzetbaar is omdat 'ie dan op praktisch elke Europese vluchthaven meteen in de boeien wordt geslagen en wordt uitgeleverd naar Nederland. Dat lijkt mij toch ook geen risico dat je als profclub moet willen nemen. Ik zou het logischer vinden als ook zij het onderzoek afwachten en dan na een vrijspraak of veroordeling pas de knoop doorhakken.

Weg ermee. Uit vorm heb je he-le-maal niets aan deze jongen en ik erger me kapot als hij speelt. Ziyech verbloemde een hoop, door telkens intikkertjes aan Promes te leveren. In zijn eentje verzuipt hij echter. Ik zie veel liever Antony/Neres/Tadic op de flanken. Alle heisa rondom die zaak maakt het alleen nog maar erger. Voor mij is Quincy uitgespeeld in Amsterdam.

Hij lijkt (misschien tijdelijk) uit vorm, heeft ongelukkig genoeg een maatschappelijk litteken opgelopen, maar neemt desondanks een beetje een stelling/houding aan. Jammer, want het is een goede speler, maar ik zou hem teab aan een andere club gunnen...

Ergens wel een raar idee; alsof onfrisse gasten die hem nu belagen via social media daar ineens mee gaan stoppen als ie elders gaat spelen.
Ik vind dat we toch zoveel mogelijk uit moeten gaan van dat je onschuldig bent totdat het tegendeel is bewezen. Dat geldt dan dus ook voor bekende mensen, al snap ik wel dat er dan meer reuring ontstaat.
Maar zeker als hij onschuldig blijkt te zijn is het een hard gelag voor hem dat ie heeft moeten vluchten.

Voor Promes is het wellicht beter om er heen te gaan, denk dat mensen nu een etiket op hem plakken of hij nu wel.of niet vrijgesproken gaat worden. Denk dat Spartak ook niet heel zuinig is met uitgaven , dan is Haller al terug verdient. Met Antonhy en Neres en eventueel Tadic (heb ik liever op 10) heb je in inprinciepe je basis staan, denk dat Promes indien schuldig geen waarde meer heeft om te verkopen, als je nu de kans heb zeg ik persoonlijk : doen , helaas want ik vind hem lang zo slecht niet zoals mensen beweren.

Natuurlijk is de rechtszaak die er aan gaat komen heel vervelend. Maar laten we even uitgaan van een onschuldige Promes. Als hij weer rustig in zijn hoofd wordt, heb ik hem er graag bij.
Hij is vrij rustig voor de goal en weet, mits 100% gefocust, altijd wel een goal te maken. Misschien niet als basisspeler als Neres en Anthony fit zijn, maar wel als ideale 12e man.
Daarnaast vind ik hem op 10 straks een serieuze optie. Met Haller, die soms uitzakt en balvast is, is Ajax misschien meer gebaat bij een lopende 10. En Promes is goed met ruimte en het juiste moment kiezen.
Dus ik zie, als de 'mesgate' overwaait, weldegelijk toekomst bij Ajax voor Promes.

Ik krijg ergens het gevoel dat Promes vooral graag weg wil van alle huidige ellende hier en wellicht dat nieuw tekengeld weer enkele familieleden tevreden kan stellen.

Prima toch, dan maar vertrekken voor een mooi bedrag. Ajax haalt echt wel een nieuwe speler dan en ze hebben al hele goede spelers, als ook Kudus terug is en Neres, dan kan je een Promes prima missen

Als je die nog kwijt kunt voor 10 miljoen dan moet je gelijk dat verlies pakken en hem laten gaan. Maarja, dat Spartak is ook niet gek, doet zijn huiswerk en weet ook wel dat hij in staat van beschuldiging gesteld is en hem beter niet kan halen. Aan de andere kant, als Promes weet dat hij in de shit zit, dan is er geen beter land dan Rusland om geliefd te worden en te blijven, in ieder geval tot zijn carrière strekt en daarna eventueel te zitten.

Op zich is het best triest dat mensen het kennelijk dapper van zichzelf vinden om anoniem anderen lastig te vallen of nog erger, te bedreigen. Anderzijds moet Quincy Promes ook beseffen dat je als voetballer op zijn niveau ook een soort publieke figuur is en waar dus ook altijd kritiek op kan komen. Ik had bijvoorbeeld in zijn geval al lang al die wegen as linkedin, instagram en apps afgesneden en daar dus ook geen last meer van gehad. Dat hij nu om een niet sportieve reden terug naar Rusland wil is zijn eigen keuze, al hoop ik ook dat hij beseft dat Ajax dan ook een behoorlijke transfersom terug zal willen zien. Het kan immers niet de bedoeling zijn dat Ajax ook de gevolgen van het incident dat al dan niet plaats heeft gevonden gaat voelen in de portemonnee.

Promes was vorig jaar gewoon prima. Nu in afwachting van t onderzoek, prima. Die idioten op instagram; laat lekker gaan joh. De wereld zit vol wappies. Sluit je insta af en je bent er klaar mee. Daarnaast, echter; hij mag volgens mij helemaal niet naar Rusland, benieuwd of de autoriteiten dat toestaan.

welke club gaat hem kopen terwijl er mogelijk rechtszaken komen en hij ook veroordeeld kan worden en evt in de bak kan belanden , tuurlijk ben je pas schuldig totdat je schuld is bewezen maar het hangt wel boven zijn hoofd en dus ook van de clubs die hem evt zouden willen hebben . Ajax zit voorlopig nog wel met hem opgescheept tegen een giga salaris

War mij vooral stoortis dat hij naar verluid geen zin heeft om a la Tadic of Blind jonge spelers op weg te helpen. Als "ervaren" speler zou je dit juist moeten willen. Daar worden de jonkies beter vanen dus het team waarin je speelt. Ik vind dit een beetje egoistisch, hij is ooit toch op op weg geholpen door ploeg genoten?

12 januari 2021 om 11:43

Dat staat er toch niet? Er staat voor de rest van zijn loopbaan. Er staat niet dat hij dat nu niet wil.

Beste voor beide partijen. Weet alleen niet of hij NL uitmag lopende het onderzoek. Dan hadden ze beter Lang binnenboord kunnen houden maar meneertje ten Hag kan niet met lastige jongens omgaan. Ben benieuwd wie ze dan moeten halen. Misschien toch die Lainez doe ze ooit op de korrel hadden. Zit te verpieteren bij Betis.

Mocht er een club voor Promes komen, dan zal ik hem zeker wegdoen voor 10 miljoen of meer. Eventueel een verhuur met een verplichte verkoopoptie is natuurlijk ook prima. Promes heeft een zeer goed jaar gekend vorig jaar, maar je bent hem liever kwijt dan rijk. Natuurlijk speelt het verhaal rondom de aangifte, maar ook voetballend gezien kun je beter afscheid nemen. Ajax heeft betere spelers voor zijn positie en is meteen van het gedoe rondom die mogelijke veroordeling af.

Zonder hem te veroordelen kan ik mij ook voorstellen dat hij met zijn tekengeld tot een schikking komt. Uit mijn geheugen haal ik Robin van Persie zat een maand vast voor een vermeend delict, is in de minne geschikt.
Kortom, lijkt een elegante oplossing voor alle partijen.

Eigenlijk wel belachelijk. Schuldig tot het bewezen is dat je onschuldig bent in dit land...

Er staat weliswaar een max van 4 jaar cel voor hetgeen hij van beschuldigd wordt, echter die max straf wordt het zeer waarschijnlijk niet. Het is zelfs mogelijk dat het nog met een "sisser" gaat aflopen en Promes bijvoorbeeld zijn voetballoopbaan niet hoeft te onderbreken. Uit het verhaal begrijp ik dat hij zich ook de kritiek op zijn huidige vorm nogal aantrekt. Daar kan ik dan slechts over zeggen: word dan geen voetballer, die worden immers op hun vorm beoordeeld en later ook betaald. Dat is inherent aan je job.

12 januari 2021 om 15:01

Als het OM gewoon op basis van het bewijsmateriaal zware mishandeling ten laste legt dan kan de maximale straf gewoon twaalf jaar worden Theo.
Dat hij zichzelf de kritiek op zijn huidige vorm aantrekt, dat kan ik niet geloven. Die jongen trekt zichzelf al heel erg lang helemaal niks aan.

Strik en om en weg ermee. Die jongen straalt alles uit wat Ajax niet wil zijn, bijkomend zijn capriolen buiten het veld. Verlies pakken en verkopen. Sommige investeringen vallen tegen, net als Promes.

Als we dan toch bezig zijn, Promes ook niet meer oproepen voor Oranje. Hij had moeten realiseren dat hij als voetballer een voorbeeld functie heeft.

Lekker wegdoen deze jongen. Hij was al niet goed voor je imago in tekst en gedrag, maar na het "voorval" zou het ideaal zijn om hem te slijten. Of hij nu schuldig is of onschuldig, lekker laten gaan zodat hij weer op film flappen kan gaan tellen in Rusland haha. Promes, had er niet veel van verwacht, maar toch zeker zijn bijdrage gehad. Vooral in de vorm van belangrijke doelpunten. Toch vind ik het totaal geen Ajax-voetballer, er is niks sierlijks/intelligents in zijn spel te ontdekken helaas.

Ik weet niet wat ik allemaal lees johPromes vlucht? Promes is in Rusland een vrij man? Uitleveren wel of niet?Mischien moet iemand mij bij praten maar Promes heeft niemand vermoord toch? Iemand heeft een letsel aan de knie met een mes waarvan we niet eens weten of hij schuldig is, en tuurlijk het ziet er verdacht uit allemaal maar laten we wel even reeel blijven zeg, hij was en is geen moordenaar of in die richting en we weten allemaal niet hoe en waarom dit is geescaleerd op het feest, ik praat niets goed maar we kennen de feiten totaal niet. Dat politek correcte gedoe hiet soms... Het is mishandeling en ook dat zaakje stinkt , dik 3 maand later word dit bekend bij de politie met een heel verhaal etc, op mij komt het allemaal erg apart over.Laat het duidelijk zijn, mishandeling en letsel is zeer enrstig maar we slaan weer eens helemaal door alsof Promes een aanslag ergens heeft gepleegd Vooral supporters die zo tekeer gaan op een speler van "hun club" ga je aub schamen. Hopen dat hij blijft , we kunnen hem goed gebruiken.Ook de live comments zondag tegen psv over hoe slecht Promes wel niet was, in de 1e minuut! werd dit al geroepen.Welkom in de hetze hype tegen Promes zeg.Ik schaam me hier oprecht over naar zo n jongen toe als supporter. Kenmerkend hoe we in Nederland omgaan met bekende sterren en spelers Kan iemand me ook even uitleggen waarom er maanden later pas werk van gemaakt word om deze zaak? Nee , omdat we de ins en outs niet weten.We zijn zo hard en zo snel in ons oordeel, laten we eens een keer minder oordelend zijn als we niet alle feiten kennen.

Spartak zou perfect zijn. Misschien kunnen ze Kral in de deal betrekken. Daar zal nog wel wat geld bij moeten, maar dat is een soort Frenkie de Jong. Een hele solide verdedigende middenvelder, met techniek en inzicht.

Hij is toch verdachte,? Kan hij zomaar het land uit?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3844
2.Vitesse3818
3.PSV3722
4.Feyenoord3520
5.AZ3416
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Q. PromesAanvaller166
D. TadićAanvaller169
L. TraoréAanvaller117
A. OnanaKeeper160
D. KotarskiKeeper00
N. TagliaficoVerdediger130
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Zaterdag 16 januari
Olympique Marseille heeft een persoonlijk akkoord bereikt met Arek Milik, maar is nog niet rond met Napoli. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren