AD: Ajax wil Bayer Leverkusen aftroeven in strijd om Fosu-Mensah

Maandag, 11 januari 2021 om 16:09Yanick Vos • Laatste update: 18:18

Ajax wil Bayer Leverkusen aftroeven in de strijd om de handtekening van Timothy Fosu-Mensah, zo meldt het Algemeen Dagblad. Maandagochtend meldde Manchester Evening News dat de Oranje-international Manchester United waarschijnlijk gaat verlaten voor een contract in de Bundesliga, maar daar lijkt directeur voetbalzaken Marc Overmars een stokje voor te steken.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

165 reacties (laatste reactie door japie_krekel)

Voor 1,5 miljoen gewoon direct doen

11 januari 2021 om 16:21

Je kan er geen bult op vangen. Alvarez -> TFM terug halen. Geen idee hoe zijn niveau is na 2 jaar met flink wat gemiste wedstrijden door blessures. Had wel altijd de snelheid om in hoge lijn te spelen. Zou beter naast Blind passen dan Schuurs mede door die snelheid.

11 januari 2021 om 16:39

Maar is dit dan iemand die onze ploeg zo enorm veel beter maakt? Met Schuurs en Alvarez hebben we al voldoende "net niet" op die positie lopen dus het is belangrijk dat een aankoop daar dan ook bovenuit steekt. Opzich is een sterke en snelle verdediger precies wat we naast Blind nodig hebben maar of deze jongen nou die versterking is waag ik te betwijfelen. Iemand hier die hem vaker aan het werk heeft gezien en kan vertellen wat zijn huidige niveau is en of hij überhaupt weleens in het centrum speelt?

11 januari 2021 om 16:44

@orgineel, Je zegt het zelf al, het type wat we nodig hebben in principe. Gaat het mis, ben je 1,5 miljoen kwijt. Absoluut het proberen waard in mijn ogen.

11 januari 2021 om 16:44

@origineel, als je gister naar Overmars hebt geluisterd dan heb je denk ik tussen neus en lippen door wel kunnen horen dat er bij Ajax wellicht nog het 1 en ander vertrekt, zou mij niks verbazen dat Alvarez/Martinez nog weggaat en wellicht Brobbey die niet wil bij tekenen, daarom proberen ze nu alvast spelers te halen voordat je te laat bent, wij weten natuurlijk niet wat er allemaal gebeurd op wat (vaak) loze geruchten na

11 januari 2021 om 16:45

Geen idee, hij heeft 2,5 jaar veel last van blessures gehad (72 wedstrijden gemist door blessures) dus vind het lastig om zijn niveau te bepalen. Bij Ajax stond hij vrijwel altijd op 3 en was daar echt heel goed. Bij Man U in u18/u23 ook geregeld op 6 (waar veel Man U fans hem graag zagen spelen) maar als je kans krijgt om Alvarez te laten gaan en een goedkopere speler met Fosu-Mensah (tevens in Fjes bij club gekomen, kent de taal en club dus goed) te halen voor een klein bedrag is dat best het overwegen waard. 2 jaar geleden was Ajax al aan het kijken naar optie hem te halen maar raakte toen voor 10 maanden geblesseerd. Betwijfel of hij de oplossing voor onze problemen maar zie hem liever erbij komen dan Alvarez op bank te laten waar zowel club als speler weinig profijt van hebben.

11 januari 2021 om 16:46

Ja dat ging over de spitsen. Hij zei dat ze hadden gekeken naar ene verdediger maar dat die kans klein zou zijn dat ze er een gingen halen. Dat er nog wat weg kon gaan ging over de spitspositie.

11 januari 2021 om 16:47

Of hij het team beter maakt weet natuurlijk ook niemand, maar we hebben nu gewoon echt iemand nodig naast Blind die wel duels kan winnen, want Schuurs blijft maar schitteren in het kinderlijk eenvoudig opzij gezet worden door spelers die een kop kleiner zijn. Daarnaast is een aankoop van 15mln(alvarez) ook geen garantie dat ie de verdediging beter maakt, dus als je dan een speler van 1,5 mln kan halen met de nodig fysieke premier league ervaring en die ook nog eens bekend is met het verdedigen op een hoge lijn, dan kan je daar eigenlijk geen verlies op maken.

11 januari 2021 om 16:48

MessiBazoer. De prijs is inderdaad erg gunstig en hij past wel in het profiel. Maar als het mis gaat zit je nog wel een half jaar vast aan het huidige centrum. En dat kost ons misschien wel meer dan die 1,5 miljoen. Las net dat Wolterx verwacht dat Alvarez vertrekt en deze jongen hem dan moet vervangen en dan begrijp ik deze transfer meteen een stuk beter. Laten we hopen dat dat dan de reden is.

11 januari 2021 om 16:50

@origineel - Voor anderhalf miljoen kun je die gok wel wagen. Als het niet wat wordt, heb je niet bijster veel verlies. Als hij zich herpakt, kun je minimaal 20 keer zoveel terugkrijgen. Ik denk wel dat hij het type speler is wat Ajax nodig heeft. Hij is redelijk snel en fysiek sterk. Bovendien kan hij wel aardig voetballen voor een defensief ingestelde speler. Zolang die blessures geen impact hebben gehad op z'n fysieke gesteldheid, is dit in potentie gewoon een buitenkansje.

11 januari 2021 om 16:53

Kokkie. Dacht dat hij op aanvallers doelde omdat het om de transfer van Haller ging. Zou prima zijn als er wat spelers vertrekken die niet bij onze huidige ambities passen. Traore en Alvarez bijvoorbeeld.

11 januari 2021 om 16:54

Er werd eind vorige week nog gezegd dat er niemand weg mocht in de winter (ook Alvarez niet). Brobbey zou niet bij kunnen tekenen, maar daar haal je geen verdediger voor als vervanger. Ik denk dat Fosu Mensah zeker voor de breedte interessant is. Hij is nog jong. Maar die zie ik niet als een oplossing centraal in de verdediging. Daar moet echt nog een speler voor bijkomen.

11 januari 2021 om 16:54

@origineel, je leest steeds vaker dat Alvarez niet tevreden is (begrijpelijk) en naar zijn gezin wilt. Als je hem kan vervangen zou ik hem absoluut laten vertrekken. Nu kan je er nog 7-10+ miljoen voor krijgen. Nog een half jaar op bank en hij zal alleen maar minder waard worden. Dit is qua posities wel een optie zie zelfde posities in zou kunnen vullen. Misschien iets minder middenvelder dan Alvarez maar wel weer meer een verdediger.

11 januari 2021 om 16:55

Sirius. Ik hoor iedereen steeds over 1,5 miljoen en natuurlijk is dat spotgoedkoop. Maar waar het mij om gaat is dat als je een verdediger haalt je Schuurs in principe niet meer wilt zien dit seizoen. Als hij dat niveau heeft kan hij wat mij betreft niet snel genoeg tekenen.

11 januari 2021 om 16:58

Wolterx. En in tegenstelling tot Alvarez wel enorm snel. Om het maximale uit Blind te halen moet er echt iemand naast die enorm uitblinkt op zijn zwakke punten.

11 januari 2021 om 16:59

1,5 miljoen transferwaarde ben je kwijt ja, maar wat te denken van 2,5 miljoen euro salaris per jaar? Dan is het na een paar jaar als 10+ miljoen. Met zon lage transfersom zal de speler zelf ook wel een enorme tekenbonus opstrijken dus 1,5 miljoen is een fabeltje

11 januari 2021 om 17:08

Fosu-Mensah verdient bij Manchester United nog geen 8 ton, dus 2,5 miljoen euro is een pure gok. Bovendien vertrekken spelers doorgaans voor hun contract afloopt. In het geval van Ajax wil zo'n beetje elke speler die komt een tekenbonus. Fosu-Mensah zou gewoon een goedkope gok zijn. Martinez en Alvarez bleken bijvoorbeeld grotere gokken te zijn en die hebben vooralsnog niet heel goed uitgepakt. Fosu-Mensah heeft allang aangetoond het niveau aan te kunnen. Het probleem is dat dominante clubs liever voor top verdedigers gaan vanwege de sterkte van de competitie. Daardoor moet hij het doen met ploegen als Fulham. Ajax is dominant en heeft de luxe 'm op te stellen.

11 januari 2021 om 17:10

Dan alsnog is geld niet het belangrijkste in deze. Lijkt wel of iedereen ineens financieel directeur is geworden. Het belangrijkste is gewoon dat als je iemand koopt dat je dan dat gemankeerde centrum versterkt. Iemand aankopen die het niveau niet heeft, dat is het grootste risico van deze transfer mijn inziens. Ten eerste omdat je dan nog een half jaar met samengeknepen billen naar Ajax kijkt en ten tweede omdat je dan net zo goed Timber de kans kunt geven. Maar goed, schijnbaar heeft hij al 50 PL wedstrijden achter zijn naam staan. Dan zal het vast een versterking zijn ten opzichte van Schuurs...

11 januari 2021 om 17:11

Lekker belangrijk... Ajax kan het betalen

11 januari 2021 om 17:13

Schitterend toch als jan en alleman zich met het beleid van Ajax gaan bemoeien waar ze eigenlijk een hekel aan hebben. Wees blij dat Ajax met geld smijt des te sneller is het op

11 januari 2021 om 17:13

@wolterx,

Als je nu het managment van JFC ziet die hem naar Ado Den Haag moeten brengen terwijl hij een half jaar geleden misschien bij Ajax had kunnen tekenen dan krabben die zichzelf ook nog wel achter de oren hoop ik. Ook JFC zie ik aan het einde van het seizoen graag nog terug keren, daar heb ik ook nog steeds veel vertrouwen in. Het managment van TFM is hopelijk verstandiger en kiezen voor een stap terug om vervolgens een stap vooruit te zetten.

11 januari 2021 om 17:18

In het duel met PSV werd helaas pijnlijk zichtbaar dat Blind door zijn gebrek aan snelheid de zwakke schakel is bij met name korte combinaties door het centrum.
De pupillenjournalistiek: "de tegenstander van Schuurs scoort weer" duikt dan weer snel op.
Blind leest het spel als geen ander en haalt lange passlijnen eruit.
in de korte combinaties staat hij echter te diep in de zone waardoor hij de duels mist. Vervolgens kan Schuurs niet meer anticiperen, enkel reageren en legt het op de eerste meters af tegen Malen. Resultaat 0-2.
On: Fosu-Mensah altijd proberen te halen voor 'maar' 1,5 miljoen voor concurrentie op CV, maar meer nog tactiek overwegen.
Hoger druk zetten resulteert in meer ruimte achter de verdediging, maar mag geen probleem zijn met meevoetballende keeper Onana en de zwaar onderschatte snelheid van Schuurs (en eventueel Rensch) Maakt het spel voor Blind daarnaast veel makkelijker waardoor zijn positieve punten beter tot hun recht komen

11 januari 2021 om 16:31

Waarom zou je die jongen als 3e rechtsback halen? Hij gaat Mazraoui echt niet uit de basis spelen en zal ook achter Klaiber in de pikorde eindigen. Je kan hem in het centrum proberen, maar daar heb ik hem zelf nog nooit zien spelen.

11 januari 2021 om 16:33

Omdat hij never nooit als rechtsback zou komen dan. Als hij als optie voor rechtsback gezien zou worden gaat er iets goed mis bij Ajax. Hij zal gewoon gezien worden als optie voor RCV en heel misschien als 6, goedkopere optie dan Alvarez van wie ze zsm afscheid moeten nemen. Speler lijkt niet blij, club maar geen gebruik ervan. Nu hij nog iets van waarde heeft verkopen voor dat hele bedrag verdampt.

11 januari 2021 om 16:37

Nooit geweten dat Fosu bij man UTD zat. Hij werd nooit ergens benoemd

11 januari 2021 om 16:47

Dan heb je niet goed opgelet de afgelopen jaren. Genoeg artikelen over hem.
Of dit een geweldenaar is voor Ajax weet ik trouwens niet. Had toch op iets beters gehoopt.

11 januari 2021 om 17:52

Fosu-Mensah was wel altijd een toptalent en speelde in het begin ook zeker sterk bij United onder Van Gaal toen hij nog maar 18 was. Daarmee ook zijn debuut in Oranje afgedwongen. Nog steeds maar 22 volgens mij. Als je hem voor 1.5 miljoen kan krijgen is het op papier al 100 keer beter dan zo'n transfer als Klaiber.

11 januari 2021 om 18:16

Voor 1,5 miljoen kun je altijd een poging wagen. Maar in tegenstelling tot spelers als Blind, Tadic, Haller of eventueel Klaassen is dit zeker niet een speler die het goed gedaan heeft in een grote competitie. Speelde onder van Gaal, inmiddels 5 of 6 jaar geleden, een aantal leuke wedstrijden bij united. Daarna was het bij Palace en Fulham zeker niet goed, volgens mij werd hij bij Fulham, was kansloos degradeerde, op de bank gehouden door Odoi, die was een paar jaar eerder niet goed genoeg voor Anderlecht. Mede door blessures is het er na die eerste paar wedstrijden nooit uitgekomen.
Maar voor 1.5 miljoen kun je best de gok nemen natuurlijk.

Leuk voor in de breedte, zeker voor 1.5 miljoen

11 januari 2021 om 16:19

Voor de breedte heb je Timber en Rensch al, die imo niet veel minder zijn dan Fosu Mensah.

11 januari 2021 om 16:23

Rensch lekker in Jong Ajax minuten laten maken. Kan daar rustig naar Ajax 1 niveau toegroeien. Zolang we hem maar op CV spelen ipv back. Beetje ervaring opdoen, fysiek nog wat stappen zetten en dan heb ik alle vertrouwen in hem. Timber moet vlieguren in de Eredivisie gaan maken. Zou hem mocht niemand erbij komt naast Blind proberen ipv Schuurs.

11 januari 2021 om 16:30

Ik zou hem ook graag naast Blind zien, zeker wanneer Ajax tegen snelle aanvallers speelt. Tegen vitesse kreeg ajax verdedigend pas grip op Openda toen Schuurs er (geblesseerd) uitging voor timber. Maar juist om die reden moet je geen fosu mensah halen. Tenzij je een directe versterking kan halen, moet je niet nog een net-niet speler halen voor achterin.

11 januari 2021 om 16:32

Ik vind Rensch juist heel goed als rechtsback. Heeft veel vertrouwen aan de bal, is vrij snel en heeft ook nog een prima trap in de benen.

11 januari 2021 om 16:39

Rensch op rechtsback zetten is zonde voor hem en Ajax. Is echt stuk beter als CV, momenteel nog fysiek niet ver genoeg (hij is dan ook slechts 17) ervoor maar zijn indribbelen door centrum is een wapen terwijl hij voor back positie niet de voorzet, dribbel of offensieve drang heeft. Bij Ajax werkt zo'n back gewoon minder goed

11 januari 2021 om 16:47

Eigelijk zou je een Rensch moeten verhuren voor minimaal 2 seizoenen, dan maakt die vlieguren in de eredivisie en leert die ook beter verdedigen als die bij een club komt te spelen die niet 70% balbezit heeft, zulke spelers hebben imo niks te zoeken in JA

11 januari 2021 om 16:51

Ik denk dat verhuren met 17 niet gewenst is. Clubs die hem kunnen gebruiken zullen niet durven bouwen op een 17/18 jarige. Gebrek aan ervaring is daar vaak een reden voor. Je hebt meer kans om Timber te verhuren. Rensch heeft pas handje vol wedstrijden in Jong Ajax gespeeld waarvan meeste als back.

11 januari 2021 om 16:52

Hoe kun je dat in hemelsnaam stellen? Fosu-Mensah heeft bijna 50 Premier League duels achter zijn naam. De jongens die jij benoemt spelen net in Jong Ajax en moeten uberhaupt nog aantonen dat ze zich over een langere periode staande kunnen houden op een relevant niveau.

11 januari 2021 om 17:09

@sirius. Poe poe.. 49 wedstrijden in de Bpl. Hij deed dat verspreid over 7(!) seizoenen. En in de laatste 2 seizoenen waren het er maar 4. Dat hij bij een premier league club heeft gezeten is leuk, maar hij is inmiddels 'al' 23 en heeft nergens echt indruk gemaakt. Daarom moet je óf iemand halen die je daadwerkelijk een stap vooruit brengt óf gewoon vertrouwen op een jong talent als Timber (19) / Rensch (17) die misschien nog niet het niveau hebben wat je wilt maar in tegenstelling to Fosu-Mensah daar iig wel kan komen.

11 januari 2021 om 17:54

Ik denk dat vvv of emmen wel zit te wachten op een 17-jarige verdediger met nauwelijks Eredivisie ervaring midden in de strijd voor handhaving in de Eredivisie.

Kijken of het beter is dan Schuurs. Wel pijnlijk dat je dan misschien 2 eerdere aankopen (Alvarez en Schuurs) moet laten banken. Maar er moet wel echt iets gebeuren, want centraal kan gewoon echt niet. Met een speler die een hele wedstrijd aan het spartelen is en een oude man die zijn beste tijd gehad heeft.

11 januari 2021 om 16:18

Dit is ook best een goede CVM in geval van nood. Kan je Alvarez helemaal CV maken en laten strijden met Schuurs. Dit is voor 1.5 miljoen echt een top aankoop

11 januari 2021 om 16:18

Hij zal in eerste plaats toch zeker voor de RB positie gehaald worden?

11 januari 2021 om 16:22

Lijkt me dat hij in de eerste plaats een directe versterking/concurrentie moet zijn voor de CV. Mazraoui is absoluut eerste RB, ik zou het wel fijn vinden inderdaad als FM ook nog backup voor RB is gezien Klaiber helemaal niets te zoeken heeft bij Ajax.

11 januari 2021 om 16:22

@bliek, daar ga ik niet vanuit, met Mazraoui is die plek prima bezet(speelde gisteren ook weer uitstekend) en daarachter heb je Klaiber als meer ervaren optie en Rensch plus Timber die daar als talenten minuten kunnen maken. Nee als hij komt is dit echt een concurrent voor Schuurs die het niet voor elkaar krijgt om echt die laatste stap te zetten naar basiswaardige verdediger.

11 januari 2021 om 16:23

Denk dat het probleem nou niet echt op de RB zit? Centraal is het gatenkaas en wellicht kan Mensah met zijn fysiek en ervaring in de PL voor de nodige stabiliteit zorgen. Voor hetzelfde geldt is hij net zo slecht als Schuurs hoor, maar ik zou het sowieso een kans geven. Schuurs is gewoon een uitvoering van Veltman, maar mist dan de 'slimmigheidjes'.

11 januari 2021 om 16:29

Mensuh speelt volgens mij altijd rechtsback. Snap dan niet dat ze voor een specifieke CV gaan.
1.5 mil is uiteraard niet veel geld maar zoek dan een cv ipv van een rb die ook eventueel centraal kan staan.

11 januari 2021 om 16:40

Dat hij altijd rechtsback speelt hoeft natuurlijk niks te zeggen. Heeft natuurlijk zijn doorbraak nooit echt gehad, en je ziet niet vaak dat jeugdspelers centraal achterin worden gezet. Is uiteindelijk op de back positie gezet, maar heeft in de jeugd altijd centraal gespeeld. Proberen kan natuurlijk altijd.

11 januari 2021 om 16:20

Fosu Mensah gaat het ook niet alleen oplossen achterin. Blind strooit alleen nog met passes maar verdedigen doet hij bijna niet meer. die laat bij balverlies Schuurs alles in zijn eentje oplossen achterin en doet alleen nog wat in balbezit

11 januari 2021 om 16:25

Deze discussie gisteren al met je gehad, maar lang verhaal kort: Ajax dient ook rond 70 procent balbezit te hebben. Zelfs gisteren had het in een topwedstrijd tegen PSV 68 procent balbezit. Het is dus belangrijk om in iedere linie spelers te hebben die weten wat te doen in balbezit. Daley Blind zorgt altijd voor een man meer situatie, speelt spelers in tussen de linies en heeft overzicht. Schuurs die momenteel niet gelukkig speelt behoeft eerder concurrentie dan Blind.

11 januari 2021 om 16:34

tja, dan kan je ook een aanvallende middenvelder of linksbuiten ofzo in je verdedigende centrum gaan zetten voor de opbouw als verdedigen op die positie niet meer relevant is. de ervaren Blind mag dus verdedigend hopeloos falen, omdat hij af en toe een leuke pass geeft en een gozer van 21 jaar mogen we wel afrekenen op elke verdedigende fout, terwijl er naast hem iemand staat die zijn man nooit opvangt en nooit rugdekking geeft? Schuurs kan ook niet alles in zijn eentje en Fosu straks ook niet

11 januari 2021 om 16:39

Ik ben het niet vaak met Japie eens, maar hier moet ik hem toch gelijk geven. Blind is heel goed aan de bal, maar als wij de bal verliezen heeft hij niet de snelheid om op tijd terug te zijn. Ik snap dan ook niet dat Martinez niet de kans krijgt op die positie. Die is ook erg goed aan de bal en is meteen een stuk sneller.

11 januari 2021 om 16:40

Het enige voordeel van Fosu is wel dat hij waarschijnlijk beter kan koppen dan Schuurs, maar daarentegen is Schuurs weer veel beter aan de bal.

11 januari 2021 om 16:45

En toch was dit item helemaal niet zo hot in 18-19, toen De Ligt verdedigend alles oppakte. Want wanneer ging het toen mis? Toen Blind samen met Frenkie CV stond tegen Psv. PSV won met 3-0, terwijl ook toen Ajax gewoon 66 procent balbezit had. Blind is juist een wapen met een zeer solide verdediger er naast.

11 januari 2021 om 16:55

Ja MyVision, je bent ook weer twee jaar verder. Blind wordt alleen maar trager en lijkt ook zijn concentratie te verliezen. Het lijkt soms wat te snel voor hem te gaan.. Dan helpt het niet om een onzeker iemand als Schuurs ernaast te hebben.

11 januari 2021 om 17:01

@myvision maar De Ligt was een verdediger van de buitencategorie en die heeft Ajax niet meer. zet een Ramos naast Blind en het zal misschien nog te overzien zijn maar een Alvarez bv verdrinkt ook naast Blind

11 januari 2021 om 17:12

Ja, dus moet Ajax weer een speler zoeken die op CV van buitencategorie kan worden. Het is allang duidelijk dat ik vanuit aanvallend voetballend perspectief kijk en jij meer vanuit defensief perspectief. Punt is dat bij Ajax de aanval de beste verdediging is en dat je het probleem op CV bij Ajax beter aanpakt door een directe concurrent voor Schuurs te halen aangezien er weinig types zijn die Blind voetballend kunnen vervangen.

11 januari 2021 om 17:19

ja maar zie die maar te vinden voor een betaalbare prijs. dat is zoeken naar een speld in een hooiberg

11 januari 2021 om 17:28

Dat ben ik dan weer helemaal met je eens Japie. Maar misschien is dus FM wel een welkome concurrent voor Schuurs. Overigens zou Ajax misschien ook eens een lijntje uit moeten gooien naar Sanchez, die amper speelt of een Alderweireld die met tekengeld een betaalbare optie is. Dan ben je in ieder geval voor 2-3 jaar gecoverd.

11 januari 2021 om 18:49

Sanchez zou echt top zijn. ik weet niet waarom die niet speelt bij de Spurs maar ik vind het nog steeds een geweldige verdediger. Alderweireld natuurlijk ook maar Sanchez is een stuk jonger

11 januari 2021 om 16:59

Ligt daar ook niet het grootste probleem? Schuurs kun je ten aller tijden wel vervangen. Die zal vast niet heel veel verdienen en heeft ook niet veel gekost. Echter; Blind hoort de ervaren man achterin te zijn en de persoon die de defensie aanstuurt. Leuk dat hij aan de bal goed is, maar daar heb je niets aan als hij in verdedigend opzicht niet thuis geeft. Of dit nou ligt aan z'n hartproblemen, z'n leeftijd, z'n vorm of het feit dat De Ligt er niet meer is, maar het is 't gewoon niet meer en al best een tijdje niet. Je kunt ook niet van Schuurs verwachten dat hij naast z'n eigen taken ook nog eens de gaten achterin dicht moet lopen. Die jongen is net 21 jaar. Ik denk namelijk ook niet dat Schuurs zozeer tekort komt, maar momenteel niet de ervaring heeft om naast z'n eigen takenpakket ook nog tekortkomingen van z'n defensieve partner te compenseren. Datzelfde geldt voor Blind; die heeft het zo druk met z'n eigen tekortkomingen, dat hij het gebrek aan ervaring en de jeugdigheid van Schuurs niet kan compenseren.

Voor deze transfersom is het natuurlijk wel waard om een gok te nemen. Vond het een aantal jaar geleden een sterke indruk maken.

Zou een welkome versterking zijn. Heb hier meer vertrouwen in dan in Schuurs. Al kan Schiurs nog wel doorgroeien naar een goed niveau

Concurrentie voor Schuurs zou top zijn, en een goedkope oplossing, al zie ik Timber ook gewoon goed genoeg zijn. Hopelijk halen we hem niet voor RB, want Mazraoui was weer geweldig gister en Rensch viel ook uitstekend in.

11 januari 2021 om 16:16

Concurrentie voor Schuurs? Ha Fosu zal ver er boven staan! Dat is geen twijfel. Fosu is een beast en zal nr 1 zijn naast Blind.

11 januari 2021 om 16:24

Zo'n beest dat hij geen het bij Man U nooit heeft kunnen waarmaken ookal is de concurrentie nooit groot geweest, heeft hij tijdens zijn verhuurperiodes bij Fulham and Crystal Palace ook nooit een vaste basisplaats kunnen verwerven en zo'n beest dat Man U hem nu voor 1,5 miljoen laat gaan. Ik denk niet dat Schuurs bang hoeft te zijn voor deze concurrent, maar het is goed een back-up te hebben met wat meer ervaring dan Timber heeft.

11 januari 2021 om 17:01

Maar Manchester United en de Premier League is wel even andere koek dan Ajax natuurlijk. Een beest wil ik 'm niet noemen, maar mits in vorm is Fosu-Mensah een meerwaarde voor iedere Nederlandse club. Schuurs is gewoon nog niet ver genoeg in z'n ontwikkeling en Blind heeft het al een tijd niet. Dat duo is gewoon niet gebalanceerd genoeg. Nu vind ik de reactie van Bme12 overigens gewoon hout snijden, maar het verbaast me hoeveel supporters Rensch en Timber even hoog inschatten als Fosu-Mensah. Twee talenten die nog niets op een relevant niveau hebben laten zien tegenover een nog steeds pas 23-jarige Fosu-Mensah die al bijna 50 Premier League wedstrijden achter z'n naam heeft.

11 januari 2021 om 16:21

Rensch viel ook uitstekend in? Die heeft toch precies 1 bal geraakt?

11 januari 2021 om 16:25

Wel heel belangrijke clearance. Anders verlies je die pot nog. Maar mee eens, valt weinig te zeggen over hem obv pot van gisteren.

11 januari 2021 om 16:30

Ik had er moeten zetten: valt ook steeds uitstekend in. Ben echt wel overtuigd van zijn kwaliteiten, ik vond hem tegen Utrecht ook erg goed

11 januari 2021 om 16:49

Natuurlijk was dat een belangrijke bal, vandaar dat ik me dat nog herinnerde, maar te weinig natuurlijk om hem op te beoordelen, zoals BME zelf achteraf ook aangeeft.

Zou een welkome versterking zijn. Heb hier meer vertrouwen in dan in Schuurs. Al kan Schiurs nog wel doorgroeien naar een goed niveau

Dit zou een fantastische versterking zijn. Kleine transfersom, Nederlands, snel en sterk. Proberen om hem in het centrum te zetten, want dat is enorm zwak

Voorlopig nog een gerucht, maar mocht dit ook gaan lukken. Dan zou ik daar wel heel erg blij mee zijn. En vind ik dit toch wel weer een prachtige zet van Marc Overmars.

Dit zou top zijn zeg voor Ajax. Meteen je defensieve problemen sterk verminderen met Fosu. Ajax maakt dan wel echt 2 klappers hoor met Haller en Mensah. Dan gaan ze echt ook voor de EL winst en niet alleen de titel. Maar dit zijn dan ook echt verbeteringen die nodig waren voor ze want ze hebben veel toppers verloren.

11 januari 2021 om 16:23

Dan nog zijn ze toch een klasse minder dan teams als United/tottenham/milan?
Ze kunnen natuurlijk een heel goed jaar hebben, maar als ik jou reactie lees horen ze dan ineens bij de favorieten voor de EL winst.

11 januari 2021 om 16:26

Nou ja laten we ook niet overdrijven. De vraag is of Man United uberhaupt steeds met sterkste elftal gaat aantreden evenals Spurs. En Milan zit in een flow, maar Ajax kan van al die 3 clubs gewoon winnen natuurlijk.

11 januari 2021 om 16:50

Nja op papier niet maar Ajax als team is top. Stel je voor, Onana, Maza, Fosu, Blind, Taglia. Klaassen, Graven, Kudus, Tadic, Haller en Antony (of Neres). Lijkt me een topteam hoor. Die kunnen elk team wel aan.

Geen idee hoe goed Fosu-Mensah momenteel nog is, maar als hij komt dan verwacht ik toch dat toch Alvarez nog een transfer gaat maken omdat je anders wel een hele brede bezetting krijgt.

Als je als voetballer toch op een hoger niveau wil gaan voetballen kan je toch beter naar Duitsland gaan. Daar is het niveau vele malen hoger in dan in Nederland en word je een betere speler. Hier in Nederland heb je 4 of 6 echte wedstrijden per jaar.

Toen ik vanmorgen het berichtje las over Fosu-Mensah was ook het eerste wat mij te binnenschoot; ''hoezo dat Ajax het niet probeert met deze gozer. Voor 1,5 miljoen euro is het de gok wel waard lijkt mij''. Nou blijkbaar zitten Ajax en ik (helaas) op dezelfde golflengte hahaha. Nee grapje, zou een goede toevoeging zijn aan de selectie en zaal Schuurs toch wel uit de basis kunnen spelen lijkt mij zo.

Doen!! Centrum moet echt anders. Blind erin laten voor zijn passes

Gaat ajax zich toch wat meer richten op oudere spelers in de selectie?
Op zich denk ik een mooie aankoop en ik las eerder 1.5 mil is toch ook geen geld.

11 januari 2021 om 17:06

Mwa, hij is 23. Hij zit een beetje in het begin van de leeftijdscategorie waarin Ajax doorgaans de spelers moet laten gaan (23-27). Van de Beek is 23, Frenkie is nu 23 en Ziyech is natuurlijk vrij laat op zijn 27e vertrokken maar die was ook 23 toen hij kwam en moet je eens zien hoeveel plezier we van hem hadden! Dan is het niet erg om voor 1,5 miljoen een speler terug te halen die normaalgesproken nog op zijn top zou moeten komen. Ajax is in die zin wel echt goed bezig om niet extreem jonge talenten aan te vullen met bijna gepensioneerde voetballers. Ajax haalt een Klaassen terug op zijn 27e, Blind was 28, Tadic was 30, die categorie en dan nog de dik dertigers erbij is wel aardig aanwezig. Jonge talenten is voor Ajax ook nooit een probleem: nu heb je Rensch, Timber, Kudus, Antony, Unuvar etc. 23-27 is misschien wel de moeilijkste categorie om te behouden voor je club.

Ajax moet kim min jae halen waar psv en ajax pas geleden ook geruchten over waren is groot en sterk en snel en is ook jong en zijn contract loopt ook af.

Ik dacht al man, voor anderhalf miljoen zou dit een koopje zijn.

Voor 1,5 miljoen? Je zou bijna denken gooi er 1,5 miljoen bij om je sterker in die race te maken. ,zou t toejuichen. Gaat hier gewoon veel minuten maken

11 januari 2021 om 17:57

Het gaat niet om het bedrag aan united volgens mij maar om het perspectief - salaris voor Fosu-
Mensah

11 januari 2021 om 18:05

Snap ik. Maar perspectief heeft hij zeker. En bij Ajax zal hij genoeg verdienen gezien zijn leeftijd/(begin van) status. Mocht hij in willen leveren dan is Ajax een goede keus. Denkt hij alleen aan zn portemonnee en wil hij die zo dik mogelijk gevuld.. tsja.. dan niet.

Ik weet niet hoe 't met z'n salaris zit, maar dit zou m.i. een perfecte optie voor PSV zijn. Teze kan de concurrentie aan wat 't niveau van zowel TFM als Teze goed zal doen en mocht Dumfries geblesseerd raken heb je een zeer degelijke back-up.

Ook met 't oog op volgend seizoen heb je direct een back-up staan die Dumfries op kan volgen.

11 januari 2021 om 16:24

Exact ook mijn gedachte, is ook precies het type centrale verdediger waar Schmidt erg van houdt. Krachtig, heeft snelheid en kan redelijk voetballen.

Het zou echt een hele welkome aanwinst zijn voor onze niet hele stabiele achterhoede maar ik vrees dat we het waarschijnlijk zullen moeten afleggen. Club uit de Bundesliga wordt lastig om te concurreren, Ajax zal vooral op zijn gevoel moeten inspelen om hem als geboren Amsterdammer terug naar huis te halen.

Wij zouden hem ook goed kunnen gebruiken. Baumgartl verpatsen, die heeft geen toekomst meer bij PSV en dan Fosu-Mensah terughalen. Concurrent voor Teze. Voor 1.5 miljoen is het een gokje waard.

11 januari 2021 om 17:07

Als Ajax hem ook wil dan is PSV kanloos lijkt me.

11 januari 2021 om 17:35

Als je met Ajax en Leverkussen in een onderhandelingswedloop belandt vraag ik me af of zijn handtekening nog maar 1,5miljoen gaat blijven haha.

Wat zou Youri Mulder er van vinden??? Maar voor dit geld zal het geen miskoop zijn. Was in de jeugd behoorlijk goed tóch?. Alleen de salariseisen is de vraag.

De keren dat hij bij United heeft gespeeld viel hij zwaar door de mand. Heeft de laatste jaren m.i. stil gestaan in zijn ontwikkeling. Geen meerwaarde voor de basis van Ajax, wellicht voor de toekomst. Voor 1.5 miljoen wel het gokje waard

Ja lijkt me een prima aankoop voor Ajax ter vervanging van Blind. Die man kan het niveau echt niet aan en hoort zsm vervangen te worden. Dat gelul altijd van 'oh maar Daley heeft zo'n mooie pass' vind ik echt verschrikkelijk. Ja ik had ook een leuke pass maar kan verder ook niet zo heel veel. Grijpt altijd matig in, komt totaal niet vooruit en loopt vaak uit positie. Gewoon door met Schuurs en indien Fosu Mensah komt met hem er naast

11 januari 2021 om 16:31

Als jij net zo'n goede pass als Blind had gehad, heb jij ongetwijfeld ook zo'n carrière achter de rug?

11 januari 2021 om 16:35

Ik zeg toch dat ik er verder niet zo veel van kan? Probeer alleen aan te geven dat het eeuwige argument dat Blind zo'n goede pass heeft echt een kul argument is. Als verdediger kom je niet weg met alleen een pass en verder staat Blind alleen maar schijn te verdedigen. Helaas voor Schuurs mag Blind doen en laten wat hij wil en uiteindelijk krijgt hij de kritiek. Als die jongen een normale verdediger naast zich heeft staan gaat het meteen een stuk beter lopen

11 januari 2021 om 17:20

En dat is inderdaad een onzin argument, want Blind is zo ongeveer de beste passer van de Eredivisie, en is juist degene die met 1 strakke pass voor gevaar kan zorgen. Daarnaast ga ik niet in de hele anti-Blind campagne mee om te stellen dat hij opeens helemaal niet meer kan verdedigen. Dat is complete onzin, ja hij is traag en lijkt vooral dit seizoen weer wat foutjes te maken. Maar positioneel staat Blind normaal altijd goed, en compenseert hij zijn gebrek aan snelheid. Anders had Blind het ook niet tot Manchester United geschopt, en recent nog naast De Ligt de halve finale van de CL. Best knap als je helemaal niet kunt verdedigen..

Zal vast niet komen, maar als hij tekent dan zal ik het zeker toejuichen

Voor 1,5 miljoen zeker de moeite waard, al zal de prijs wrs nog wel stijgen als er een opbod met Leverkusen komt.

Wat ik echt briljant vind is dat als Ajax hem koopt voor 1,5 miljoen ze ook nog recht hebben op een opleidingsvergoeding en dus weer een deel teruggestort krijgen.
Ik ben best een voorstander, maar dan wordt de selectie wel nog breder en moet je eens kijken of je een Alvarez of Martinez kunt verkopen voor een leuke prijs, bijvoorbeeld huidige boekwaarde.
Alvarez moet dan 10,5 miljoen opleveren om boekhoudkundig quitte te spelen en dat moet wel kunnen. Ik vind het wel jammer als die gaat, hij kopte Ajax vorig jaar toch de CL in met zijn doelpunt tegen de Cyprioten in de voorronde

11 januari 2021 om 16:38

Hoeft niet want ze hebben al Noa Lang verkocht. Voor de breedte heb je Martinez LB, VM en CV, Alvarez CV en VM.Voor de breedte prima en voor het geld hoef je het niet te doen.

11 januari 2021 om 16:38

Echt? Dat zou werkelijk hilarisch zijn. Dan moet je het al helemaal doen.

Zag afgelopen zomer nog een interview met Sjaak Swart die zei (of beweerde) dat hij deze jongen nog wel eens sprak (ik geloof via generatiegenoot Van de Beek) en dat hij eigenlijk wel graag terug wilde naar Amsterdam. De vraag is hoe hij er nu tegenover staat. Maar als je hem voor een paar miljoen kunt terughalen zeker doen.

Zie hem graag komen. Heb altijd wel potentie in Fosu Mensah gezien en natuurlijk heeft hij voor iemand van zijn leeftijd te weinig wedstrijden gespeeld en ook de nodige blessures gehad, maar Fosu Mensah is naar mijn mening gewoon te lang bij Manchester United blijven hangen.

Had naar mijn mening echt al 3-jaar geleden ofzo weggemoeten en op huurbasis bij Crystal Palace en Fulham deed hij het opzicht niet verkeerd en zweefde hij een beetje tussen bank en basis maar speelde hij wel meer dan bij United en daar vond ik hem altijd een goede indruk maken, net als in de interlands die hij met het Nederlands-elftal speelde.

Zie hem graag op de plek van Schuurs en natuurlijk is Schuurs nog jong en hij heeft ook wel potentie, maar ik heb gewoon mijn twijfels bij hem en vind hem gewoon niet stabiel. Ook als je hem kansen blijft geven, denk ik dat hij fouten zal blijven maken.

Onana
Mazraoui
Fosu Mensah
Blind
Tagliafico
Gravenberch
Klaassen
Antony
Kudus
Tadic
Haller
11 januari 2021 om 16:58

Dit is toch ook gewoon een opstelling om van te watertanden, het enige wat Ajax momenteel ook nog van de titel kan afhouden is vrees ik ook de verdediging die in de omschakeling nog zo ontzettend kwetsbaar is. En met Fosu-Mensah heb je dan wel eindelijk een echte vent achterin staan met snelheid die naast Blind daar heel belangrijk kan zijn.

Schuurs moeten ze volgend seizoen eigenlijk, net als Eiting verhuren aan een club in de Championship, want als hij daar niet kan leren verdedigen als een vent dan gaat hij het ben ik bang nooit meer leren..

11 januari 2021 om 17:25

mooie opstelling, maar als Neres fit is dan hij erin en indien Klaassen zo matig blijft voetballen hij eruit. Dan Tadic op 10 of ook Neres die ook daar kan spelen. Kudus dan op 6.

Kunnen we de jeugdopleiding van Ajax opschorten bij deze? Als hij word gehaald kunnen ze echt stoppen dit is een zeer beperkte speler niet beter dan Schuurs pure middelmaat. Ja voor het geld is het geen probleem maar kom op zeg.

11 januari 2021 om 16:50

Erg interessant dat je dit zegt, terwijl het nota bene een ex-jeugdspeler van Ajax betreft. Wie wil jij nu uit de jeugd de kans geven achterin dan? Diegene die de kans had moeten krijgen is Botman, maar die speelt inmiddels in Frankrijk. Redelijk ondoordachte reactie dit.

11 januari 2021 om 16:57

Nou wat boeiend een jeugdspeler van Ajax die op jonge leeftijd vertrok en net als 1 van de zovele die het niet heeft gehaald. Gewoon een nieuwe jongen zoals Timber de kans geven anders heb je hem ook gehaald voor niks.

11 januari 2021 om 17:01

We zitten niet meer in de Situatie onder Frank de Boer waar jeugdspelers die 3 goede wedstrijden in Jong hebben gespeeld gelijk kans maken om langdurig basisspeler te zijn bij het eerste, er wordt nu gewoon een hoger niveau verwacht. en spelers als De Ligt en nu Gravenberch bewijzen simpelweg dat als je goed genoeg bent dat je dan ook je minuten wel krijgt als jeugdspeler.

11 januari 2021 om 17:04

Ook hier sla je de plank weer mis. Timber heeft 0.0 ervaring in de hoogste divisies, alwaar Fosu-Mensah pak hem beet 50 PL wedstrijden heeft gespeeld voor respectievelijk Palace en Fulham. Bij die eerste deed hij het zeer verdienstelijk. Toch wel wat meer garanties dan een Timber, dacht ik zo.

11 januari 2021 om 17:17

Ajax heeft Timber niet gehaald. Ook dat is eigen jeugd. Zucht... je blinkt wel uit in domme reacties zeg. Manmanman!

11 januari 2021 om 18:07

@jouses, hij heeft 8 jaar bij Ajax gespeeld. Als dat geen jeugdspeler is, dan weet ik niet wat jij onder een jeugdspeler verstaat.

Ajax moet een rechter centrale verdediger halen die komt als onbetwiste basisspeler en ik denk niet dat Fosu Mensah beter is dan Perr Schuurs. En Mensah halen voor de bank heeft geen nut. Maar als Overmars nu eens naar Tottenham belt. Davinson Sanchez zit op de bank en dat is wel een basisspeler. En waarom zou Fosu naar Ajax gaan als je naar Leverkussen kan waar de broertjes Bender over een paar maanden stoppen

Heeft Fosu-Mensah veel snelheid? Dat hebben we centraal nodig, in dat geval zou ik het nog best interessant vinden als niks beters uit de opleiding loopt. Ik twijfel of hij beter is dan Timber eerlijk gezegd.

11 januari 2021 om 17:23

Volgens fifa is hij razendsnel

11 januari 2021 om 17:41

Als dat waar is, dan is het wellicht een optie.

1,5 miljoen voor Fosu-Mensah moet je altijd doen. Van Schuurs weet je al dat hij niet goed genoeg is en dat er geschutter aankomt. Fosu-Mensah was, zonder blessures, altijd wel vrij stabiel. Het is toch zo bizar dat Botman is laten gaan, die had nu echt een enorme versterking geweest. Zucht.

Als Ajax zijn geld gaat beheren zoals de meeste mensen hier rekenen is het snel gedaan met de club uit Amsterdam. Mensen lijken te vergeten dat Ajax al jaren een negatief bedrijfsresultaat heeft en dat wordt met dit soort salarissen alleen maar erger. Een periode van een aantal jaar zonder groepsfase championsleage en geen gigaklappers op de transfermarkt en je bent technisch failliet.

11 januari 2021 om 18:06

Een aantal jaar zonder groepsfase champions league lijkt me in onze zwakke Micky Mouse competitie zeer onwaarschijnlijk voor Ajax. En klappers op de transfermarkt, kijk even na wat er op het veld staat bij Ajax. Daar zitten echt een paar pareltjes tussen die de komende jaren weer flinke miljoenen bedragen gaan opleveren. Kan me niet helemaal aan de indruk onttrekken dat jou reactie sterk op jaloersheid gebaseerd is.

11 januari 2021 om 18:16

Dat valt wel mee. Maar als je naar de historie kijkt dan zie je dat de hegemonie van een club vaak in periodes van een aantal jaren komt. Ajax kan zich echt niet veroorloven om de spelersbudgetten teveel te bazeren op de hypotheek van groepsfase CL. Mijn punt gaat erom dat de spaarcentjes sneller op zijn als menigeen hier denkt. En dan is salaris (structureel) een groter probleem dan een transferbedrag (eenmalig). Eenvoudig boekhoudingsprincipe.

Vind deze jongen altijd wel een powerhouse. Hij wordt dan misschien niet gehaald voor de plek van Schuurs. Maar als hij in plaats van die slappeling komt dan teken ik daarvoor.

Als die voor op plaats Schuurs komt vind ik het dikke prima. Dikke doei naar Schuurs. Die heeft me een partij kansen dik en dik verknald.

Voor 1,5 miljoen kun je gokje wagen, maar dit is absoluut geen zekerheid dat hij beter is. Ik hoor mensen zeggen dat hij snel is in tegenstelling to schuurs. Alleen is schuurs helemaal niet langzaam. Schuurs zijn probleem is namelijk niet zijn snelheid, maar gaat de fout in andere zaken. Daarnaast weet je totaal niet wat je binnenhaalt. Was ooit een talent. Heeft een paar wedstrijden onder v gaal mogen spelen, maar we weten absoluut niet wat zijn niveau nu is. Is hij beter dan schuurs of echt veel beter dan de jeugd. Ik vind het persoonlijk niet nodig. Geef schuurs tot de zomer te kans, maar als ze het doen dan ben ik ook niet direct een vel tegenstander doordat de transfersom vrij laag is.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax5755
2.PSV5129
3.AZ4921
4.Vitesse4514
5.Feyenoord4320
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller2311
L. TraoréAanvaller117
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper200
C. RaatsieKeeper00
K. ScherpenKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Woensdag 3 maart
Rangers maakt zich zorgen over de situatie van Jürgen Klopp bij Liverpool. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren