Kranten na Ajax - PSV: ‘Hij heerste na een onwennig begin als een vorst'

Maandag, 11 januari 2021 om 07:11 • Laatste update: 08:52

De eerste topper van het Eredivisie-seizoen tussen Ajax en PSV eindigde zondagmiddag onbeslist. De Eindhovenaren kwamen door twee doelpunten van Eran Zahavi al vroeg op een 0-2 voorsprong, maar zagen die marge verdwijnen na treffers van Quincy Promes en Antony. De Nederlandse ochtendkranten concluderen dat Ajax als winnaar uit de strijd is gekomen na het treffen in de Johan Cruijff ArenA.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

60 reacties (laatste reactie door mrkrillin)

Ik vind Gravenberch echt net iets indrukwekkender ofso. Anthony doet gewoon wat er van een buitenspeler van Ajax verwacht wordt, mooie dribbel, veel dreiging en scoort. Maar Gravenberch vind ik buiten categorie. Ben je best lang en fysiek echt sterk en dan ben je technisch ook echt goed. De manier hoe hij soms ballen afpakt en vervolgens spelers passeert is echt lust voor het oog. Weer een 80 mil richting Ajax voor een middenvelder?

11 januari 2021 om 07:43

@barcalover, dat hangt volledig af van wat Ajax in de CL presteert. Zolang ze in de groepsfase van de CL uitgeschakeld worden (en dat bedoel ik echt niet lullig) gaat Ajax geen bedrag boven de 50 miljoen krijgen voor Gravenberch.

11 januari 2021 om 07:49

Ik denk dat champions league presteren tegenwoordig wel een beetje achterhaald is. Kijk eens naar de bedragen die werden neergelegd voor Pepe (arsenal) en Havertz (chelsea).
Gravenbergh is wel echt een diamantje hoor en gaat een groot bedrag opleveren als hij zich doorontwikkelt

11 januari 2021 om 07:52

Tachtig is wel erg veel inderdaad, daarvoor moet je wel wat op het grootste podium uitgeblonken hebben, maar 50 zie ik wel gebeuren over anderhalf jaar hoor als hij zo door gaat (gewoon vanwege zijn talent, contractduur en positie). Beetje net als met Malen, doe vertrekt hoogstwaarschijnlijk bij PSV zonder ooit CL gespeeld te hebben, toch zie ik die wel rond de 50 miljoen opleveren met wat geluk. Wel mee eens dat het een belangrijke katalysator is hoor, de Champions League. Het drijft de prijs wel serieus op als je daar presteert. Hopelijk kunnen we nog lang van Gravenberch genieten maar ik vrees dat als ie zo door gaat dat het na volgend seizoen al weer gedaan is met de pret.

11 januari 2021 om 09:18

Nou ja er zit ook nog een ek. Als je daar het goed schiet de prijs ook door het dak.

11 januari 2021 om 09:59

@Roland, zie ik niet gebeuren. Frenkie de Jong speelt sowieso, net als Wijnaldum. Ik zie Gravenberch geen basisplaats veroveren eerlijk gezegd.

11 januari 2021 om 10:26

Maar Pepe en Havertz spelen dan weer wel in een sterkere competitie. Die bewijzen zich tegen ploegen als Psg, Bayern en Dortmund. Als Frenkie en Hakim het wat meer laten zien bij Barca en Chelsea, zou dit natuurlijk ook goed nieuws kunnen zijn voor toekomstige bedragen van Ajax spelers. De Ligt staat er wat mij betreft al heel goed op in Italië, dus voor Ajax spelers wordt wel gewoon altijd goed betaald. Maar ik zie niet meer zo snel de 80 miljoen bedragen komen, ondanks dat Gravenberch het in mijn ogen verder kan schoppen dan Frenkie.

11 januari 2021 om 11:29

Sander, Malen heeft wel degelijk gespeeld in de CL he. In zijn eerste seizoen bij Psv. Dat 'cl spelen' een grote catalysator zou zijn voor de hoogte van transferbedragen vind ik niet meer dan een halve waarheid. Het is onzin om te stellen dat puur CL spelen betekent dat je meer waard wordt. Ik bedoel, Is Sean Klaiber nu opeens het dubbele waard van zijn aankoopwaarde louter ómdat hij in de CL speelde? Dat is onzin natuurlijk.
Wat wel meespeelt is exposure. Dat je gezien wordt op een bepaald niveau. Dát heeft zeker invloed. Zoals ook goed presteren op een eindtoernooi een speler veel meer waard kan maken. In mijn ogen is het dus niet een 'belangrijke' catalysator, maar een onderdeeltje daarvan. Dus in die zin denk ik niet dat de transferwaarde van Malen negatief beinvloed zou worden hierdoor.

11 januari 2021 om 12:33

@diegelbereds.....wat een onzin. Kijk wat er voor Sanchez is betaald. Meer dan 40 miljoen. Zonder CL te spelen. Men kijkt naar de kwaliteiten en de potentie van zo'n speler en Gravenberch gaat Ajax meer dan 50 miljoen opleveren. Let maar op.

11 januari 2021 om 12:44

@coccerfan_1 Maar Sanchez speelde wel finale EL. Dus presteerde goed in Europa.

11 januari 2021 om 08:04

Wat is er precies buitencategorie aan slechte aannames, passes die continu mislukken, en ballen kwijtraken zodat de verdediging weer eens in de problemen komt? Ja hij heeft twee leuke wegdraai acties gehad deze wedstrijd, maar als je gaat zeggen dat Gravenberch goed speelt, denk ik echt dat je alleen de samenvatting hebt gekeken, want die was samen met Klaassen lekker balletjes aan het inleveren.

11 januari 2021 om 08:08

Ik vermoed dat Barcalover het niet enkel over de wedstrijd van gisteren heeft. Hij heeft immers groot gelijk. Maar ook jonge knapen spelen wel eens minder.

11 januari 2021 om 08:11

Heb jij dan een andere wedstrijd gezien misschien? Ik kan uit mijn herinnering opmaken dat hij superieur was na een slordig begin. En eerlijk gezegd wordt ik in dat beeld bevestigd door bovenstaande artikelen.

11 januari 2021 om 08:18

Ik beoordeel Gravenberch over zijn hele seizoen idd. Over het hele seizoen vind ik hem gewoon buitencategorie. Hij kan straks met zijn fysiek gewoon mee in Engeland maar zal voetballend ook heel veel toevoegen.

11 januari 2021 om 08:59

Ik ben het eens met Linkin Park hoor, hij draaide een paar keer goed weg, mooie aannames, sierlijke dribbels, maar wat heeft hij daadwerkelijk bijgedragen? Liep zich vaak vast, beetje naïef in de omschakeling in de eerste helft, weinig rendement in zijn acties. Je ziet dat hij een groot talent is, maar ik vond m qua efficiëntie en rendement gisteren niet zo bijzonder.

11 januari 2021 om 10:01

Ik denk dat jij dan meer muziekliefhebber bent dan dat je kijk hebt op voetbal. Gravenberch speelde echt heel sterk (zoals ook door alle analisten wordt beaamd).

11 januari 2021 om 11:12

Opzich was hij bij meeste grote kansen wel betrokken. Bal op paal van Tadic steekt hij Mazraoui goed weg, wint tweede bal en versnelt goed waar de 1-2 uit valt (al verliest hij daar ook de bal en komt Ajax via kluts eruit), zet begin tweede helft Antony vrij randje 16 die niet goed meeneemt anders gaat die 1v1 met Mvogo (aanval die resulteerde in die kopbal in 5m van Rosario om uit te verdedigen. Speelt zich met zijn aanname goed vrij ietsjes later en stuurt Tadic weg bij de afgekeurde goal van Haller wegens buitenspel. Echt vrijwel elke keer dat Ajax fatsoendelijk onder de druk uitkwam was het omdat Gravenberch ruimte voor zichzelf of een medespeler maakte. Klaassen en Promes deden dat op het middenveld amper en zonder Haller was Ajax daardoor zo makkelijk onder controle te houden. Want teveel spelers durfde niets onder druk (klaassen, Schuurs, Labyad, Promes, Tagliafico en eerste helft lukte te weinig bij Antony) en met intensiteit waarmee PSV begon zag je al snel wie comfortabel zijn onder druk en wie niet. Tadic, Mazraoui, Blind en Gravenberch bij Ajax. Na rust met Haller speelde meer spelers aan Ajax kant goed vond ik, dat maakte echt een wereld van verschil. Ook was Gravenberch de speler met meeste passes op middenveld en hoogste zuiverheid terwijl hij ook bal meeste meters vooruit verplaatste. Met Sangare veruit beste middenvelder op het veld. Edit: kijk net samenvatting terug maar ook die vrije schietkans in 16 is na bal van Gravenberch op Antony die bal net binnen kan houden en Promes vrij op 11m tot schot laat komen maar dit raakt bal verkeerd. Net als minuut of 2 later zijn crosspass op Antony dat moment met Mazraoui in 5m doet inleiden. Ook in samenvatting is Gravenberch die elke aanval de aanvallers in positie brengt met ruimte. Haal je Gravenberch uit de wedstrijd is Blind je enige zorg wat betreft bal vooruit verplaatsen.

11 januari 2021 om 12:08

Gravenbergh nam wel initiatief en je merkt dat hij aan de bal erg handig is. Tuurlijk mislukt er dan wel is wat, maar hij laat het nu al een langere periode zien. Klaassen daarentegen komt juist onzeker over als cvm.

11 januari 2021 om 08:27

Gravenberch was inderdaad indrukwekkend gedurende de hele wedstrijd, Anthony met name in de tweede helft, waar de trukendoos openging. Het grote verschil was echter de wissel van Haller voor Anthony. Haller hield de twee centrum verdedigers bezig waardoor er meer ruimte kwam voor Tadic en Anthony. Een bijna hele dure inschattingsfout van ten Hag. Psv liet in de eerste twintig minuten zien zee snel combinatie spel te kunnen spelen met goede goals. Ik verbaas me weer op de kritiek op Schuurs. De eerste aanval van Psv was dermate snel, dat die niet te verdedigen was. Bij de tweede goal verliest Anthony de bal en was Klaassen gezien. Vervolgens mooi uit gecombineerd van Psv.
Maar al met al was Ajax na die 20 minuten de betere ploeg met het meeste balbezit. Nu Haller snel inpassen en hopen op een snelle terugkeer van Neres. Als dan ook Kudus weer spelritme gaat krijgen, dan staat er een zeer goed team in het veld.

11 januari 2021 om 08:28

Haller voor Labyad natuurlijk.

11 januari 2021 om 09:26

Ik heb echt duidelijk een andere wedstrijd gezien dan veel Gravenberch adepten hier. Hij heeft dit seizoen echt goede wedstrijden gehad, maar vond hem gisteren erg mager. Veel onnodig balverlies waardoor met het achterin moest oplossen en kan me ook niet een actie herinneren waarmee hij iemand in positie bracht.

11 januari 2021 om 12:01

@100%meijer: check het comment van Wolterx hierboven die nauwgezet opnoemt wat Gravenberch gisteren allemaal deed. Het klopt helemaal wat hij zegt en staat haaks op jouw comment hier.

11 januari 2021 om 12:30

@Barcalover en Psv-er!, even mijn complimenten dat jullie zo objectief praten over een speler van de concurrent! Ik kan ook genieten van spelers van andere clubs, maar er zijn ook supporters die het niet kunnen opbrengen om iets positiefs over een andere speler te zeggen. On topic: Gravenbergh is zeker een talent, maar ik ben nog voorzichtig om hem te hypen. Eerst maar kijken of hij dit niveau een heel seizoen vol kan houden. Vorig jaar was ik lyrisch over Ihattaren en die kruipt nu pas uit zijn dip.

Veerkrachtig Ajax en een PSV wat fel begint en daarna inzakt. De wedstrijd gisteren legt de sterke als zwakke kanten van beide teams pijnlijk bloot. Ajax begon echt slap en onscherp, vermeden de duels, stonden te slapen of werden simpelweg overklast doot een fel en fysiek PSV wat hoog en compact verdedigde. Naarmate de minuten voorderde zakte PSV meer terug en kon Ajax meer doordrukken. Dit is meteen het probleem van PSV, het is niet zozeer de fitheid maar het vermogen om van de goal af te verdedigen. Dumfries werd pijnlijk overklast door Tadic waar Max redelijk goed grip had op Anthony (2e helft minder). Bovendien werd de door de analisten en media benoemde verdedigende god van Ajax, Blind buiten de kritiek gehouden. Schuurs knapt al het verdedigende werk op waar Blind alleen maar bezig is met zijn geroemde opbouwende kwaliteiten. Schuurs geeft Blind rugdekkig, is vaak laatste man, had moeilijke maar succesvolle ingrepen en sprintduels met Malen en Zahavi. Waarom blijft de kritiek op Blind uit, het mag duidelijk zijn dat Ajax met één cv speelt.

11 januari 2021 om 07:43

Ja vooral als je naar de tweede goal kijkt Ik zie mensen vooral afgeven of Schuurs daar maar kijk eens wat Blind doet! Stapt te laat in waardoor Zahavi kan kaatsen en sjokt super traag achter hem aan waardoor Zahavi helemaal vrij stond in het strafschopgebied.

11 januari 2021 om 08:29

Maar wat was het een mooie wedstrijd. De beste topper in jaren. Heel veel strijd en heel fair. Kon ook genieten van een Sangaré, terwijl ik toch vol spanning zat te kijken. Reclame voor het Nederlandse voetbal vond ik het.

11 januari 2021 om 08:45

De grootste pijn van Ajax ligt echt in de laatste linie. Schuurs heeft het niet makkelijk waardoor Blind teveel moet corrigeren en ook niet zijn beste wedstrijden speelt.

Ik snapte niet waarom PSV zo ver in ging zakken ik denk echt dat ajax daardoor weer in de wedstrijd kwam. Al met al een prima uitslag.

11 januari 2021 om 09:01

Dat vond ik ook, door een challenge op FIFA keken ook veel buitenlanders naar deze wedstrijd en die hebben een topwedstrijd gezien. Geen gedoe, respect voor elkaar, individuele kwaliteiten, grote kansen, hoog tempo. Goede reclame voor het Nederlandse voetbal inderdaad.

11 januari 2021 om 12:10

Het was ook een topaffiche. Ajax en Psv hebben zichzelf in de kaart gespeeld en daarmee ook het Nederlands voetbal. Denk dat weinig ploegen in de EL deze teams wil treffen mocht het tot een volgende ronde komen.

Overigens stoor ik me wel dat de vroege goal van PSV volledig geweten wordt aan het zwakke begin van Ajax. Die eerste twee minuten voetbalde PSV ook gewoon erg goed en de assist van Malen was van absolute wereldklasse. Mag ook wel even gezegd worden...

11 januari 2021 om 08:51

Eens, wanneer PSV even aanzet en 2 scoort let Ajax niet op en beginnen ze slecht en wanneer Ajax aanzet en 2 scoort is Ajax zo veel beter en kan de tegenstander het niet bij benen. Maar goed zoals Messibazoer hier boven aangeeft was het echt een heerlijke wedstrijd, gespannen zitten kijken ondanks de vroege voorsprong. Ik miste zelfs het publiek niet eens, kan natuurlijk ook te maken hebben dat je uit speelt. Ben blij dat de Eredivisie weer is begonnen, ben benieuwd waar we gaan eindigen.

De man van de wedstrijd (aan onze kant) was duidelijk Ibrahim Sangare! Wat een tank is dat zeg. Hij zet de tweede goal op en had 8 keer de bal veroverd en 3 schoten op goal geblokt. Ook nog maar 23 jaar gaat echt een hele goede speler worden. In dit soort wedstrijden zie je dat hij wel voornamelijk degradatievoetbal gespeeld heeft hij is op zijn best als we met de rug tegen de muur staan.

11 januari 2021 om 07:45

@Psv-er, zijn verdedigende kwaliteiten passen natuurlijk wel fantastisch in dit team. Met Gakpo en Malen is er genoeg snelheid om er in de omschakeling enorm gevaarlijk uit te komen. Daar viel ook bijna de 1-3 nog uit. Al met al vond ik puur qua spel aan de bal PSV toch wel ondermaats. Neemt niet weg dat je nu de moeilijkste wedstrijd van het seizoen hebt gehad en met een punt bent vertrokken. Prima resultaat natuurlijk!

11 januari 2021 om 07:51

Klopt! en aan je logo ye zien weet je denk ik ook dat Mario Gotze een enorm verschil is qua voetbal in het elftal. Ihattaren kan op dit moment jammer genoeg nog niet hetzelfde brengen.

11 januari 2021 om 09:38

" Al met al vond ik puur qua spel aan de bal PSV toch wel ondermaats" Inderdaad en dan krijgt FC Lange Bal nog minder onvoldoendes dan de ploeg die uberhaubt probeert te voetballen. Promes een 5, terwijl hij weereens in een topper gescoord heeft. Max een 7 terwijl die regelmatig de hielen van Antony te zien kreeg. Soms vraag je je af wie die beoordelingen geeft. Antony met een doelpunt en de meeste fraaie acties krijgt dan weer een 6. Malen die 2 doelpunten voorbereid, waarbij de 1-0 echt mega fraai was, krijgt maar een 7. Zahavi die 2 keer scoort krijgt maar een 7. En hoe je het went of keert, wij domineerden ook door het voetballende vermogen van Schuurs, Blind en Gravenberch. Die krijgen daar een mooie 5 voor. Ik denk dat ik een totaal andere wedstrijd heb gezien iig. Edit: Zit even de statistieken te bekijken. Psv een pass nauwkeurigheid van 68 procent.

11 januari 2021 om 08:00

Wat een uitschuifbare stelten heeft die Sangaré! Fysiek sterk, veel loopvermogen en een tochwel goede pass voorwaarts voor een zes. Het is toch een moderne verdedigende middenvelder die in het huidige voetbal zo belangrijk zijn als stofzuiger of als opbouwer. Bovendien is hij beter in alle facetten dan Rosario.

11 januari 2021 om 08:06

Psvvvv hopelijk snel van Ginkel Sangere Götze als middenveld. Vond Rosario weer slecht,al heeft ie ook pieken gehad sommige wedstrijden dit seizoen.

11 januari 2021 om 08:33

Met van Ginkel krijg je ook weer extra doelpunten die je niet krijgt met Rosario in je team. Dus zou ik hem graag zien, anders heb ik liever nog Fein.

11 januari 2021 om 12:14

Ik denk dat Schmidt blijft vasthouden aan Rosario omdat Fein zichzelf nog niet heeft bewezen in topduels. Schmidt is ook een type die voor zekerheid kiest en weinig tot geen risico's neemt. Na de wissels merkte je dat hij puur voor een punt ging.

Wat me vooral opvalt is de 'gekleurdheid' en emoties van de stukken in de Telegraaf. De Volkskrant en het NRC geven een veel gematigder/beter beeld.

11 januari 2021 om 07:57

Dan heb jij de kranten zelf gelezen denk ik want in de stukjes hier boven in het artikel is dat echt totaal niet terug te zien in ieder geval! Ik zou niet eens weten 'gekleurd' richting welke kant je bedoelt als ik de eerste paar alinea's (van de Telegraaf dus) lees. Dat er veel emotie in de stukjes van De Telegraaf zit is al decennia lang bekend, dat lijkt me geen nieuw. Zij gebruiken altijd veel beeldspraak en dikken regelmatig dingen aan; het is immers een sensatiekrant. Niet alleen wat sport betreft maar gewoon in het algemeen.

11 januari 2021 om 11:32

En het is ook de waarde van een speler omhoog praten. De telegraaf is best nauw met Ajax.

11 januari 2021 om 12:34

Hoe kom je erbij dat De Telegraaf nauw is met Ajax? Sinds ze daar geen bron meer hebben (Schreuder) komt er vaak onzin uit en ze kraken Ajax graag af.

11 januari 2021 om 13:24

De Telegraaf kraakt alles af wat met Ajax te maken heeft zodra ze de kans krijgen, laten we a.u.b. niet gaan doen alsof die krant het beste met Ajax voor heeft, dat is absoluut niet zo.

Leuke fases gezien van beide teams. Vond dat PSV wel een penalty KON krijgen (tegen Twente en Heracles 2x puntenverlies doordat we voor dezelfde situatie als gisteren wel 2x een penalty tegen kregen) en Anthony rood moest hebben voor overtreding op Gakpo. Werd niet eens na gekeken. Al met al een vermakelijke pot maar ik snap geen fluit meer van wat nou wel of niet hands is.

11 januari 2021 om 08:17

Antony rood? Die kon helemaal niets doen aan dat moment met Gakpo. Het is ongelukkig dat die laatste vol door zijn enkel gaat, maar dat was niet eens een overtreding van Antony. Daarom werd er ook niet naar gekeken. De enige die eventueel rood had kunnen hebben was Schuurs, bij het moment met Madueke. Vond ik zelf ook licht, maar dat kun je beoordelen als een overtreding, dan is het een doorgebroken speler en dan dus rood.

11 januari 2021 om 08:22

Ik heb net even terug gekeken en je hebt gelijk idd. Was gisteren in de emotie vd wedstrijd die ik noodgedwongen op m'n telefoon heb moeten kijken.

11 januari 2021 om 11:31

Eens dat het geval met Anthony geen rood was. Die van Schuurs ten opzichte van Maduele vond ik inderdaad veel meer twijfelachtig. Misschien was dat naar de letter van de spelregels wel rood. Overigens vond ik ook dat de 1-2 van Promes afgekeurd had kunnen worden, Gravenberch maakt een overduidelijke schwalbe en hindert daardoor Dumfries bij het uitverdedigen. Die deed dat trouwens heel onhandig, maar ik had het idee dat hij ook schrok en/of gehinderd werd doordat Gravenberch ineens voor zijn voeten viel. En uit dat balverlies valt meteen de 1-2.

11 januari 2021 om 08:35

Antony had in ieder geval wel geel moeten hebben voor dat overduidelijke vasthouden net voor rust. Heeft iemand enig idee waarom Blom na zijn voordeel hem niet geel heeft gegeven?

11 januari 2021 om 08:39

Ik denk dat Blom dat wel gedaan heeft, maar dat niemand dat zag omdat hij thuis voor de tv zat.

"juist door wél met Haller te starten, had Ten Hag zijn dankbaarheid kunnen tonen richting de commissarissen én de directie. Zij staken tijdens de coronacrisis, waarin door de lege tribunes de miljoenen de Johan Cruijff Arena uitvliegen, hun nek uit voor de felbegeerde recordaankoop, terwijl er binnen de organisatie mensen zijn ontslagen en alle personeelsleden salaris hebben ingeleverd.”

dus...die 45 minuten maakt ook echt uit voor de commissarissen....
Als de trainer daar al rekening mee moet houden.

Puur als je kijkt naar t voetbal plaatje had hij moeten beginnen, labyad kan gewoon niet in zo'n wedstrijd. Maar niet voor de commissarissen

Ik vind het vreemd dat Mazraoui niet genoemd wordt. Speelde een geweldige wedstrijd. En niet voor het eerst dit seizoen. Volgens mij doet hij dit seizoen niet onder voor Dumfries of Max.

11 januari 2021 om 09:58

Vond ik ook de beste aan de kant van Ajax. Had de assist op Tadic zn bal op de paal, in de tweede helft speelde hij twee man uit op de achterlijn waar Promes daarna de kans verprutste

11 januari 2021 om 10:59

Mazraoui was eerste helft met Gravenberch veruit beste bij Ajax. Tweede helft ook gewoon prima niveau laten zien. Speelt sowieso in grotere wedstrijden heel goed dit seizoen. Mooi om te zien dat hij na jaar met blessures waarin hij eigenlijk gewoon minder was dan Dest stijgende lijn weer te pakken heeft.

Psv begon vel maar ik heb nooit de indruk gehad dat ze in het begin beter waren. Ajax was vooral gemakzuchtig ,slordig en niet balvast in het begin. En Psv strafte dat goed af. Naarmate Ajax balvaster werd en meer energie on de wedstrijd stopte kwam Psv er nietmeer aan te pas.Promes heeft dan wel gescoord maar hij verprutst er ook een hoop. Nous speelde weer erg sterk, Antony was redelijk maar moet nog veel beter. Gravenberch is opweg een topper te worden maar lijd wel vaak balverlies op het moment dat Ajax met veel mensen voor de bal is. Het is dat Psv niet de kwaliteit heeft dit uit te spelen anders had de achterstand groter kunnen zijn voor Ajax. Labyad is niet voor de basis,zijn max niveau is Utrecht. Obama keepte een goede partij maar dat tergend langzame gewandel tussen de twee centrale verdedigers met de bal aan de voet is beschamend Over Perr en Blind is al genoeg gezegd. Al met al had Ajax gewoon moeten winnen.

Bij Ajax worden wel standaard dezelfde spelers uitgelicht, maar vind persoonlijk Mazraoui echt het hele seizoen al geweldig spelen! Voorgaande jaren was hij standaard te betrappen op slippertjes en wat hij vooral veel deed was ballen rond de 16 inleveren bij Ziyech. Nu gaat hij zelf aan de loop en creëert eigenlijk het hele seizoen al gevaar vanaf de achterlijn. Echt een heerlijke back met een fantastische mentaliteit. Nu ga ik een gevaarlijke uitspraak doen, maar ik vind dit toch echt de credits voor Ten Hag. Bij Utrecht was hij ge-wel-dig met internationale (vooral Marokkaanse) spelers en bij Ajax etaleert sinds zijn komst perfect met spelers uit verschillende landen.

Apart Ten Hag sprak lovend over Tadic Tagliafico EN Promes. Ik zou alleen Max een onvoldoende geven Advocaat stelt Malacia en Haps achterin op

Ik lees uit dit overzicht toch niet direct dat Ajax als winnaar uit de strijd is gekomen. Lijkt mij ook niet de juiste conclusie. PSV blufte Ajax de eerste 20 minuten volledig af. Waarom die lijn niet werd doorgetrokken blijft (zoals vaker) een raadsel. Als je voor rust wat scherper bent ga je misschien met een 0-3 ipv een 1-2 de rust in, dan speel je een hele andere wedstrijd. Aan het einde van de tweede helft zag je ook weer dat PSV best wel wat kan. Ik miste in de stukken waar PSV er niet aan te pas kwam toch iemand die het spel kan verleggen, een type Gravenberch. Voorgaande jaren kon je dan gewoon de bal op Luuk spelen en daar vandaan verder voetballen, maar dat is niet meer de realiteit. Hopelijk kan van Ginkel/guti of een half linietje verder Gotze die functie vervullen in de rest van het seizoen. Gakpo pakte dat gisteren ook soms op, jammer dat hij uitviel. Al met al een leuke wedstrijd gezien. Om terug te komen op het begin van mijn reactie; publiek of niet, uit bij Ajax gelijk spelen is gewoon een prima resultaat. edit: en dan sla je tijdens je lunchpauze even het sportkatern van de krant (nrc in dit geval) open en dan staat daar: 'psv toont aan dan Ajax alleen financieel de sterkste is voorlopig' in koeienletters. Afijn, het blijft een dingetje dat onafhankelijke journalistiek bedrijven soms ver te zoeken is. Moest gister tijdens de wedstrijd ook weer hoofdschuddend lachen toen de enige Facebook post van VZ tijdens de wedstrijd een video van het wippertje van Anthony over de aanlopende Max heen was. Tja.

Allemaal leuk en aardig al die genoemde namen, maar man man man wat ben ik blij met Nous dit jaar. Speelt in alle facetten het meest constante seizoen van alle Ajacieden. Als je bekijkt uit welke positie hij komt (geen contract tot zijn 18, uit mijn hoofd gezegd) dan vind ik dit zo knap!

Leuk, die verschillende kritieken. In veel er van kan ik me wel vinden. Jammer dat Ten Hag niet startte met Haller in de basis, want hij kan niemand uitleggen waarom deze niet aan de start kon verschijnen maar wel aan het begin van de tweede helft. Als trainer zo langzamerhand een tegenwerkende kracht in Amsterdam met zijn vreemde, onbegrijpelijke keuzes, waar alleen hij in gelooft. Het Parool deelt in haar verslag 5 onvoldoendes uit in het Ajax team. Daar kan ik me best in vinden. Bij Blind wil ik nog wel een onderscheid maken: slecht in het verdedigen, prima in de opbouw. Maar met Schuurs naast hem is dit wel vragen om moeilijkheden. Ik zie dat deze trainer niet oplossen. Die is heilig overtuigt van de kwaliteiten van Schuurs en zal hem dus blijven opstellen. Bij mij zou hij 1 van de eersten zijn die ik uit het elftal zou laten. Gelukkig zijn er ook positieve punten: de aanwezigheid van Haller en de terugkeer van Kudus. De laatste wel zeer onwennig en veel te veel lopend met de bal, maar we weten wat hij kan. Dat hebben we de eerste wedstrijden kunnen zien. Toen de onbetwiste smaakmaker. Dus kun je op termijn met een middenveld Gravenberch, Klaassen/martinez en Kudus spelen. En voorin Tadic, Haller en Antony. Met een renovatie van het centrale duo achterin kan Ajax kwalitatief een hele sprong vooruit maken. Maar met Ten Hag zie ik dat niet zitten.....

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax5755
2.PSV5129
3.AZ4921
4.Feyenoord4626
5.Vitesse4514
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller2311
L. TraoréAanvaller117
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper200
C. RaatsieKeeper00
K. ScherpenKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

343 fans
Verdediger, 30 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Ajax 22 1 3 0
2019/2020 Ajax 20 0 2 0
2018/2019 Ajax 34 5 0 0
2017/2018 Manchester United 7 0 0 0
2016/2017 Manchester United 23 1 2 0

In de wandelgangen

Zaterdag 6 maart
Rick Karsdorp is akkoord met AS Roma over een nieuw contract. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren