Drie analisten van Studio Voetbal maken Erik ten Hag af om interview

Zondag, 10 januari 2021 om 23:35Dominic Mostert

De analisten van Studio Voetbal hebben geen begrip voor de keuze van Erik ten Hag om Sébastien Haller op de bank te laten beginnen in de wedstrijd tussen Ajax en PSV (2-2). De recordaankoop maakte pas aan het begin van de tweede helft zijn entree en was met een assist uiteindelijk belangrijk. Haller verklaarde zelf na afloop dat Ten Hag de juiste keuze maakte door hem op de bank te zetten, maar daar zijn de analisten van het praatprogramma het niet mee eens.

Ten Hag legde na de wedstrijd bij de NOS uit waarom hij Haller niet vanaf de aftrap liet starten. De spits kwam vrijdag officieel over van West Ham United. "Omdat hij een drukke week had met heel veel beslissingen", legde de trainer uit. "Hij wist aan het begin van de week nog niet dat hij aan het eind van de week voor Ajax zou spelen. Dat is allemaal in vogelvlucht gegaan. Hij moet wennen aan onze speelstijl en aan onze medespelers. De rust vond ik het moment om hem te brengen."

Zakaria Labyad begon in de punt van de voorhoede, maar maakte in de pauze plaats. Rafael van der Vaart is het absoluut niet eens met de reserverol van Haller. "Het is, en dat meen ik serieus, de allergrootste onzin die er bestaat. Stel dat ze vandaag met 4-0 of 5-0 winnen en Labyad maakt er drie, dan kun je Haller de volgende wedstrijd bij wijze van spreken ook niet opstellen. Het is altijd onzin. Nu komt het goed uit en Haller valt goed in, maar je moet hem gewoon meteen laten spelen. Het is zo'n fitte gozer."

"Ik vind dit zulke onzin", vult Pierre van Hooijdonk aan. "Als je iedereen wijs wilt maken dat de manier van spelen van Ajax hogere wiskunde is, dat je er twee dikke boeken voor moet bestuderen... schei uit. Haller komt uit de Premier League. Die weet wat hij moet doen." Van Hooijdonk vindt de uitleg van Ten Hag moeilijk te rijmen met de invalbeurt. "Na 45 minuten had hij alles wel begrepen en was hij er wel klaar voor?", vraagt hij zich cynisch af. "Haller is voor mij geen twijfelgeval. Hij heeft diepgang, snelheid en rondt goed af. Fysiek is hij heel erg sterk."

De voormalig aanvaller trekt de vergelijking met winteraanwinst Lucas Pratto van Feyenoord, die zondagmiddag van Dick Advocaat meteen een basisplek kreeg op bezoek bij Sparta Rotterdam (0-2 zege). "Je doet tussentijdse aankopen niet voor niets. En Rafael zegt terecht: als iemand anders het goed doet, dan moet je daaraan vasthouden", geeft hij aan. Ook Ibrahim Afellay zou de wedstrijd met Haller zijn begonnen. "Als je iemand met zo'n prijskaartje haalt, dan stel je hem toch meteen op?" Van Hooijdonk gelooft de verklaring van Ten Hag, maar Van der Vaart vermoedt een ander motief. "Hij denkt dat hij het niet kan maken tegenover Labyad."


Poll

Ben je het eens met de analisten van Studio Voetbal?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

60 reacties (laatste reactie door lausho)

Nou, ik ben geen fan van Labyad in de spits, maar Ten Hag en Haller geven heel duidelijk aan waarom Haller op de bank begon en dat is imo hartstikke plausibel. Dat ie Labyad daar opstelt is een heel ander verhaal.

10 januari 2021 om 23:58

Ten Hag geeft het aan en Haller gaat mee in het verhaal. Of denk jij wanneer Ten Hag was begonnen met Haller dat Haller na de tijd gaat zeggen dat hij het niet verstandig vond ivm de transfer? Het slaat gewoon helemaal nergens op dat je een compleet fitte speler niet meteen opstelt, maar blijkbaar wel 45 minuten kan spelen? Als je dit nou met een speler had gedaan die terug kwam van een blessure of totaal geen spelritme heeft, ok, maar dit is gewoon een beetje interessant gedrag van Ten Hag. Je zag het ook toen met Ekkelenkamp en Klaassen. Dit kan je zomaar het kampioenschap gaan kosten omdat iemand weer eens denkt dat het allemaal hogere wiskunde is. Wees dan consequent en laat hem helemaal niet spelen. Als het zo'n zware week is en moet wennen aan zijn teamgenoten. Overigens mag je van een PL speler die voor 22,5 miljoen wordt gehaald toch wel verwachten dat die zich moeiteloos aanpast, want volgens mij is het hier ook de bedoeling dat je als spits in de goal van de tegenstander scoort. Lijkt mij allemaal niet zo heel ingewikkeld

11 januari 2021 om 00:39

Heb je zelf gevoetbald? Als ik naar een andere club ging, moest ik ook wennen. Aan de spelers, aan de stijl, aan de tactiek, aan het systeem. En als je als trainer vertrouwen hebt in je spelers die je al had, waarom zou je dan niet met ze beginnen (los van of wij het met die spelers eens zijn, dat is een andere discussie). Bovendien, zo'n week gaat je niet in de koude kleren zitten. Nauwelijks trainen, je kop ergens anders, nieuwe club, competitie, omgeving, spelers. Als ie nou geblesseerd was geraakt omdat ie overbelast was, dan had Ten Hag dat over zich heen gekregen. Vind achteraf zo makkelijk. Je kan toch prima begrip hebben voor dit verhaal. Waarom wordt er altijd op alle slakken zout gelegd? En dat ie na 45 wel invalt, is omdat het korter is, omdat ie eindelijk inzag dat Labyad echt niet kan, omdat ie wat wilde forceren. Genoeg redenen. Dat van dat Ajax spel maakte Van Hooijdonck er van. Ten Hag zei dat ie aan hun spel moet wennen. Niet zozeer het Ajax spel, gewoon het spel, dus van het team. Vind het allemaal gel.l in de ruimte en achteraf zo simpel geleuter. Tenslotte, net als Van de Vaart, die zegt: wat nou als Labyad 3x had gescoord?! Nou, dan had Ten Hag toch prima gelijk gehad en had niemand gezeurd. En dan kan je Labyad prima wel weer opstellen (dit zou never nooit gebeurd zijn natuurlijk, dat terzijde, en dat wist Ten Hag ook wel. Net als Vd Vaart).

11 januari 2021 om 06:48

Ik heb zeker gevoetbald ja, en ook gewisseld van clubs. Natuurlijk moet je wennen aan je nieuwe teamgenoten, maar waar hebben wij het over? Dit is een speler die nu 2 stappen terug doet qua niveau in intensiteit? Jij en ik speelde op amateur niveau, hij is al heel zijn leven 24/7 bezig met voetballen. Hij heeft al bij veel verschillende clubs gespeeld op een niveau waar wij alleen maar van konden dromen. Maar nogmaals, als hij allemaal zo moet wennen en het zo zwaar heeft, waarom laat je hem dan überhaupt een helft spelen? In de 2e helft kon je toch zien dat die weinig aanpassingsproblemen had? Iets wat ik je ook wel van te voren kon vertellen, want het is een speler die al veel ervaring heeft opgelopen in verschillende competities. Maar donderdag zal die zeker alles al wel genoeg snappen om een hele pot te kunnen spelen? Overbelast? Wat een kul argument is dat zeg. Is voetbal gewend om Duitsland en Engeland, dan zal een potje in de eredivisie opeens voor overbelasting zorgen? Omdat die een paar dagen niet heeft kunnen trainen? Eindelijk inzag dat labyad echt niet kon? Dat zie je toch al een paar maanden? Je theorie van overbelasting had ook makkelijk in 45 minuten kunnen plaatsvinden, daarom kan je stellen dat Ten Hag alsnog een ongehoord risico met hem heeft genomen. Ten Hag hoopte inderdaad dat Labyad de wedstrijd van zijn leven zou gaan spelen, zodat die alsnog zijn gelijk kon halen dat Labyad wel kan in de spits. Gewoon een poging om zijn ego nog even te strelen, en dit soort dingen heeft die natuurlijk wel vaker. Als er 1 coach koppig is, dan is hij het wel.

11 januari 2021 om 07:02

Als je een drukke week hebt gehad met allerlei andere zaken aan je hoofd, dan is de kans op blessures groter. Simpele medische kennis. Zou je ziende dat gebeurde. Het enige dat ik zeg is dat zijn uitleg plausibel is. Niet dat het imo de juiste is oid. Gewoon plausibel. Maar hier weten we het altijd beter.

11 januari 2021 om 08:31

Als het alternatief labyad is, een gemiddelde middenvelder, dan moet je een echte spits laten starten tegen de concurrent imo

11 januari 2021 om 00:00

maar hoe kan het dan dat Haller er 45 minuten later wel opeens klaar voor is? ik wist niet dat je in minder als een uur fysiek weer helemaal fit kan worden

11 januari 2021 om 00:25

Omdat hij dan minder minuten hoeft te maken? Ik snap de redenatie perfect, die jongen zelf ook zoals hij aangaf in zijn interview. Maar dat zal niet voldoende zijn voor jou Japie.

11 januari 2021 om 00:27

je kan ook minder minuten maken door te starten en ergens in de tweede helft gewisseld te worden

11 januari 2021 om 00:46

En wat nou als je vertrouwen hebt in de spelers die je had en die winnen met 4-0? Dan had Ten Hag goed gedaan? Zo makkelijk achteraf.

11 januari 2021 om 00:51

hoezo is dat makkelijk achteraf? toen ik vandaag op dit forum zat was er volgens mij niemand blij mee dat Labyad speelde ipv Haller

11 januari 2021 om 00:54

Japie, verschil is natuurlijk dat in de tweede helft Ajax achter staat en er weinig meer te verkiezen is... Haller kòn natuurlijk wel gewoon spelen, maar het is geen ideale voorbereiding en dus een risico, en Ajax wil natuurlijk gewoon winnen.. Daarbij, stel Haller begint en speelt een draak van een wedstrijd, mist twee penalties. Dan krijg je gelijk een heel mediacircus en moet je nog maar zien of hij snel nog het vertrouwen uitstraalt wat je nodig hebt om een goede spits te zijn. Ik vind het niet zo'n gekke keuze.

11 januari 2021 om 00:58

ja maar als hij volgende week had gedebuteerd had hij ook twee penalty's kunnen missen. als je 22,5 miljoen aftikt voor een spits dan mag ik toch wel aannemen dat je ook verwacht dat hij in de topwedstrijden zich staande weet te houden. je hebt juist een Haller gehaald voor dit soort wedstrijden. tegen pakweg een VVV legt een Traore ze er ook nog wel in

11 januari 2021 om 01:28

Japie, maar het gaat er voor EtH toch niet om wat wij van de opstelling vinden? Hij maakt naar eer en geweten een besluit. Ook voor zijn eigen hachie. Dan kunnen we het er wel niet mee eens zijn (ik zie zelfs liever een Huntelaar op krukken in de spits dan Labyad), maar zijn uitleg is plausibel. En dat zeg ik. Maar je leest weer precies wat je wilt lezen.

11 januari 2021 om 01:47

maar het gaat er voor de analisten toch ook niet om wat Ten Hag de beste opstelling vind? hun zitten daar om hun mening te geven en als hun vinden dat Haller had moeten starten kan ik daar wel inkomen want Labyad voegt imo niks toe en ik neem aan dat je zo een topper wilt winnen en op grotere afstand van PSV wil komen. trainers weten altijd een leuke twist aan iets te geven maar maken imo het voetbal vaak ingewikkelder dan dat het daadwerkelijk is

11 januari 2021 om 07:06

Zij zitten daar achteraf (!!!) om hun mening te geven. Het zijn vaak mensen die hun mening geven die op voetbaltechnisch en tactisch gebied vaak kloppen, echter stopt het bij iets verder kijken. Het is vaak juist uit simpele voetbal emotie dat ze iets zeggen, ze denken niet aan dingen waar trainers rekening mee moeten houden. Ze kennen niet de achtergronden en verdiepen zich daar niet in. Als Haller nu een stressfactoren had opgelopen door alle afleiding deze week, hadden ze ook gezeurd. Dat is lekker makkelijk allemaal.

11 januari 2021 om 08:03

Formus, met allerlei "wat als" scenario's komen, dat is pas makkelijk. Labyad heeft consequent aangetoond tekort te komen in de spits. Haller had gewoon moeten starten, thats is. Je speelt niet tegen Fortuna Sittard.

11 januari 2021 om 08:11

Mentalist, laatste keer dat ik dit zeg, want val in herhaling. De uitleg van Ten Hag is gewoon te billijken. Ik vind Labyad ook niks, Ten Hag vindt van wel. En je moet het vanuit dat oogpunt zien en dan is het wel te begrijpen. Ondanks dat ik het zelf dus ook nooit zou doen, is het vanuit zijn oogpunt wel te snappen. En Haller kan je dan als noodoplossing gebruiken, want hij moet zeker rekening houden met de volgende wedstrijden en de intense week van Haller.

11 januari 2021 om 11:53

Dat heet een wedstrijd plan japie. Zij hebben gekozen voor deze wedstrijdplan en dat is dan zo.gebeurd bijna zelden dat een nieuwe aankoop direct de eerste wedstrijd in de basis start als het zo snel gegaan is.

Komende wedstrijden start Haller gewoon in de Basis. Ajax heeft een spits gekocht omdat ze hem nodig hebben. Ze hebben besloten hem op de bank te laten beginnen en toen het nodig bleek ingebracht. Heeft zijn nu gehad dus zie het probleem niet. Had Ajax niet achtergestaan was die misschien niet eens gebracht of slechts voor de laatste 15 min even.

Ik zie het probleem zelf niet zo zeer.

11 januari 2021 om 12:57

@jajoh89 het probleem is dat je twee punten verliest omdat Labyad niet goed genoeg is voor wedstrijden als tegen PSV en de spitspositie is een cruciale positie in een elftal. aan het eind van de rit kunnen die twee punten je het kampioenschap kosten. PSV heeft een centrum staan waarvan de grootste verdediger 1.83 meter is. als er dan een wedstrijd is waar je de lange kopsterke Haller perfect voor had kunnen gebruiken was het deze wel

11 januari 2021 om 00:04

@Formus, maar het probleem is nu juist dat alleen Tadic, Promes of Labyad op die plek had kunnen spelen als je Haller er niet inzet. Daarom had Ten Hag gewoon met Haller moeten beginnen. Je haalt toch geen spits van 22,5 miljoen om vervolgens met Labyad in de spits te spelen? Die heeft dat ook maar 2 of 3 gedaan bij Ajax. Ik vind het onbegrijpelijk van Ten Hag, maar die man wisselt sowieso vreemd. Brengt wat mij betreft altijd veel te laat wissels (vaak pas in de 85e minuut) en wisselt vaak ook onlogisch als je het mij vraagt. Bij Utrecht vond ik hem daarin juist wel sterk, toen wisselde hij vaak al halverwege de wedstrijd en wijzigde de tactiek om iets te forceren. Dat heb ik hem bij Ajax echt nog nooit zien doen

11 januari 2021 om 00:47

Hij wisselde vandaag heel goed, toch? Labyad eruit, Haller er in. In de 45ste minuut al 😉

11 januari 2021 om 00:22

Haller zegt dat enkel om de trainer niet af te vallen. Logisch ook. Ten Hag is tactisch zwak dus eigenlijk moet je juist het tegenovergestelde doen. Als Haller er echt niet klaar was had hij niet bij de selectie moeten zitten. 45 minuten later alsnog invallen maakt natuurlijk geen verschil en ontkracht meteen ten Hags stelling.

11 januari 2021 om 00:50

En wat nou als het wel waar is? Waarom geloof je dat niet? Buiten het feit of ik het er mee eens ben of niet, ik vind de uitleg plausibel. En 90 minuten is echt anders dan 45 hoor. Misschien wilde hij wel helemaal niet dat Haller speelde, maar werd ie er toe gedwongen door het slechte spel van Labyad en de tussenstand. Kan toch?!

11 januari 2021 om 00:58

Het slechte spel van Labyad was van te voren al te voorspellen natuurlijk. Had op z'n minst Tadic in de spits gezet. Haller is gewoon topfit. Komt uit Engeland, iets intenser dan de eredivisie. PSV speelde met 2 kleine centrale verdedigers. Speel van gewoon zoals PSV paar jaar terug andersom wel deed tegen Ajax, toen ten Hag Frenkie de Jong op Luuk de Jong zette. Die laatste won natuurlijk alle lichamelijke duels. Als ten Hag opgelet had, had hij de rollen om kunnen draaien. Door Labyad in de punt te zetten speel je het centrum van PSV enkel in de kaarten.

11 januari 2021 om 09:51

Lunny, ik begrijp je verhaal van Labyad niet opstellen heel goed. Ik snap daar ook helemaal niks van. Maar Ten Hag heeft daar op een of andere manier wel vertrouwen in. Waarom is mij ook een raadsel. En ik zie ook liever Haller in de spits. Wat een beer!!! Maar, en daar gaat het hier om, de uitleg van EtH om Haller niet te laten beginnen, die snap ik. En de uitleg om met Labyad te beginnen zal ik echter nooit snappen 😉. En dat is waarop ik reageerde.

11 januari 2021 om 01:41

Het is gewoon onzin. Haller is in alles beter dan Labyad en dit is gewoon een hele belangrijke wedstrijd. Als die 45 minuten kan spelen, dan kan die ook 90 minuten spelen. Hij had gewoon moeten beginnen.

11 januari 2021 om 10:01

Dit was natuurlijk weer een belachelijke actie van ten Hag. Geloof maar dat Haller wilde spelen en hem dan 45 minuten later wel gewoon erin te zetten maakt zijn verhaal gewoon ongeloofwaardig. Labayad in de spits ipv Haller in de basis is gewoon niet goed te praten. Je ziet ook meteen het verschil toen hij erin stond. Ik moet zeggen dat ten Hag wel echt een beetje een vermoeiend eigenwijs kereltje is, van mij mag er komend seizoen iemand anders staan.

11 januari 2021 om 10:04

Plausibel, maar of dat de beste keuze is, blijft de vraag. Labyad in de spits zetten dat kun je Ten Hag wel aanrekenen en het erge is, hij doet het zo weer. Hij had Tadic ook als optie gehad op die plek, Promes kon dan vanaf links spelen en dan zou ik Kudus in de basis hebben gezet en gewisseld als die op was voor Haller (misschien nog wel voor de rust).

Onzinnig achteraf gelul omdat hij goed invalt. Maar dat weet je niet van tevoren. Die jongen is net twee dagen terug in Nederland. Dan ga je daar toch niet meteen mee beginnen. Altijd dat bekritiseren. Als hij wel in de basis had gestaan maar geen goede 1e helft had gespeeld had iedereen geroepen dat het belachelijk was dat hij in de basis stond...

11 januari 2021 om 00:45

Hij heeft meer dan 20 miljoen gekost, en dat hebben ze betaald vanwege zn kwaliteiten. Alsof ie ineens anders moet gaan spelen of lopen nu die bij Ajax zit, tuurlijk niet. Ik ben t eens met de heren van Studio Voetbal (en was ook wel blij dat ie niet meteen begon)

Ten Hag heeft gewoon helemaal gelijk in deze, Haller zegt zelf ook gewoon dat het de beste keuze is, en dat hij een lange en hectische week achter de rug heeft. Het enige erge aan dit interview vond ik dat Ten Hag gewoon het centrale duo weer complimenten gaf, echt hoe haal je het in je hoofd. We gaan heel het seizoen weggooien doordat Ten Hag fan is van Schuurs, als je die vervangt voor een nieuwe aankoop of Timber en je straks Kudus voor Promes hebt en Haller voor Labyad heb je gewoon een top elftal. Blind was ook verschrikkelijk verdedigend, maar daar heb ik nog wel vertrouwen in

11 januari 2021 om 00:23

Want die 45 minuten extra rust maakt het verschil? Wat als hij 60 minuten rust had gehad, had hij dan ook nog de winnende gemaakt? Als ik vandaag van baan verwissel zou ik in principe meteen kunnen beginnen.

11 januari 2021 om 07:56

Dus jij denkt dat Haller naar Ten Hag is toegegaan om te zeggen: 'coach, ik heb deze week zoveel beslissingen moeten nemen, ik denk dat het beter is als ik op de bank begin'. Nope!! Dit is gewoon het woordje van Ten Hag waarmee hij naar Haller is gegaan, die heeft het maar te accepteren en krijg je dan de vraag in de media, dan praat je maar even met de coach mee. Niks mis mee, wel zonde want het verschil was wel erg groot, al na 2 trainingen heeft Haller een grotere positieve invloed op het spel dan Labyad. En een goede klinische finish, jammer van buitenspel. Goede aankoop!

Is het terecht? Misschien niet. Maar ik denk dat iedereen het er wel mee eens is dat als Ajax met Haller was begonnen, Ajax deze wedstrijd ook wel had gewonnen. Het is natuurlijk makkelijk praten achteraf maar je weet van te voren dat PSV in de lucht niet super sterk is, juist over de grond is PSV sterk, Ajax heeft met Labyad alleen maar over de grond gevoetbald en dat pakte gewoon erg slecht uit. Pas toen Haller erin kwam, en er lange ballen kwamen, toen werd het pas echt constant gevaarlijk en kwam PSV er gewoon niet meer uit.

Maar Haller kan dus wel vanaf rust spelen ondanks een drukke week, had 'ie ook heus wel kunnen starten.

Wat een gezeik zeg. Als haller er niks van had gebakken was het een miskoop zonder serieuze kans te krijgen. Haller had er vrede mee. Klaar.

Ik vind de reden die ten hag op geeft te billijken. Als hij hem direct laat spelen en hij raakt geen knikker zeggen vd vaart, van Hooijdonk en Afellay dat hij hem nooit had moeten laten spelen omdat hij net bij de club is.. hoeveel ervaring hebben de mannen zelf als coach/trainer?? "De beste stuurlui......."

Haller op de bank was logisch. Maar ik had toch liever tadic in de spits, met labyad erachter gezien. En dan promes op links. Maar goed wie ben ik?

10 januari 2021 om 23:52

Op 10 vind ik Labyad ook niks, vind het een typische speler die je inbrengt als je 2/3-0 voorstaat tegen een emmen ofzo, die moet echt uit de basis verdwijnen zsm

11 januari 2021 om 00:17

Als iedereen fit is zal Labyad ook niet meer in de basis starten. Dat lijkt me meer dan logisch. Heus, ook Labyad zelf snapt dat.

11 januari 2021 om 10:06

Inderdaad, leuk tegen het rechterrijtje, maar mocht je hem opstellen zet hem dan niet in de spits maar op AM. Ik vind het een schande voor de jeugdopleiding, net als Klaiber, dan kun je net zo goed een Taylor vaker brengen of zoals nu gelukkig gebeurde, Rensch op RB.

Laten al die analisten nu geen enkele ervaring hebben met het trainerschap, als ze zo goed zijn als ze zichzelf voordoen zitten ze direct na het behalen van het diploma al bij een topclub. Achteraf lullen is het simpelste wat je kan doen en daar zijn de meeste analisten goed in maar er zelf gaan staan ho maar

11 januari 2021 om 00:01

Dat is ook precies wat hun werk inhoudt he: het analyseren van wedstrijden en alles er om heen. Dat is altijd achteraf gelul. Het was ook logisch geweest om met Haller te beginnen, de redenen die Ten Hag noemt zijn gemakkelijk.

11 januari 2021 om 00:53

mogen trainers zoals pakweg een Mourinho bv die zelf niet gevoetbald hebben dan ook niks meer zeggen over of tegen hun spelers, omdat ze zelf geen enkele ervaring hebben als voetballer?

Want in de rust is hij ineens wel gewend aan de speelstijl en zijn medespelers? Wat een onzin. Als je die argumenten naleeft breng je hem überhaupt niet in.

En wat als hij na een sprint zn hamstring verrekt? Is hij dan te vroeg gebracht? Snap wat de analisten willen zeggen maar ze praten allemaal naar dat gene wat in hun straatje past. Zo hebben ze "altijd gelijk".

11 januari 2021 om 00:25

Die gozer is gewoon fit, heeft conditioneel geen achterstand. Eerder een voorsprong.

Het is ook zwaar gelul van Ten Hag natuurlijk. 'haller wist aan het begin van de week nog niet dat hij aan het einde van de week voor Ajax zou spelen. Had een week vol beslissingen.' Als dat je betoog is, terwijl ja al maanden met Haller in contact bent over een overgang... schei uit zeg! En dan het argument dat hij nog moet wennen. Nou, ik denk dat zijn bijdrage vandaag er 'ineens' voor heeft gezorgd dat hij gewend is hoor. Maar ja, Ten Hag is er natuurlijk niet vies van de media en de kijkers in de zeik te nemen...

Ten Hag ten voeten uit, hij blijft geloven in zijn eigen onzin. Gelukkig komt het na de 0-2 nog een beetje goed, maar de keuzes van Ten Hag zorgen ervoor dat de titelrace spannend blijft. Tegen Twente graag Kudus op 6 en Klaassen op 10 en Haller in de spits. En verder moet die trage opbouw (rondspelen Onana, Blind d, Schuurs) ook een keer afgelopen zijn. Kortom genoeg werk aan de winkel.

En als ten Hag hem in de basis had gezet en hij er niets van had gebakken, had iedere analist niet opgehouden over hoe dom het is om zo’n jongen direct te brengen. Zucht. Labyad is niks, dat weten we al tijden ja, maar kom op zeg.

11 januari 2021 om 00:51

Ik snap wel dat de kritiek aanzwelt, Ajax loopt telkens achter de feiten aan met de basisopstelling. Positief was wel dat Rensch ipv Klaiber kwam, zoals verwacht minstens even goed en meer potentië.

11 januari 2021 om 11:43

Ik snap ook dat de kritiek aanzwelt, maar de argumentatie zint me niet. Normaal speelt Haller en hoef je niet aan Labyad te beginnen en zet je Promes ernaast voor Kudus, maar dat was de afgelopen tijd geen optie. Met mensen uit vorm heeft Ajax niet de middelen om het op te vangen.

11 januari 2021 om 14:56

Als je zo met jeugdspelers als Noa Lang omgaat, dan heb je inderdaad weinig betaalbare/goede alternatieven. Als je mij vraagt wie heb je liever in de selectie, Noa Lang of Labyad dan zou ik 100 % voor Lang gaan.

Toch kiest Ten Hag voor Labyad en hij weet hem ook nog in de spits op te stellen, waar hij nog minder is dan achter de spits.

Dat Haller niet start, ok, maar als je alternatief zo slecht is en hij is fit dan kan de redenatie de prullenbak in.

Zo worden er meer spelers niet opgesteld als ze met een transfer bezig zijn , het is toch blijkbaar een geheel gedoe en heeft impact op.een speler. Donny koste United het dubbele en stond ook niet meteen in de basis en zo zijn er meer voorbeelden . Die speler van Feijenoord was er al een paar weken eerder geloof ik , dus dat is gewoon een ander verhaal

Ik begrijp wel dat de heren daar zitten om hun mening te geven. En dan vooral een sterke mening, dat is leuk om naar te kijken. Maar hoe kun je dit als buitenstaander beoordelen? Dat is zo makkelijk.
Stel je voor dat Haller was begonnen. En dan kom je ook op 0-2. Of hij raakt geblesseerd ofzo, wat altijd kan. Dan waren de heren zeker heel mild geweest voor Ten Hag? Hou toch op. Dit was een weloverwogen keuze, prima zo. Neem van mij aan dat hij donderdag start.

Ik vind het onzin van Ten Hag, dan nog had hij kunnen zorgen dat een speler die niet mee kan op het niveau en nog minder is in de spits, namelijk dat Labyad niet had hoeven te starten. Tadic in de spits, toen die er meer ging lopen vanaf minuut 25 was de wedstrijd gekanteld en Kudus in de basis.

Kudus zal het niet 90 minuten volhouden maar dan begin je in ieder geval met een sterk elftal, dan kun je Haller voor bv. Kudus brengen en wat schuiven met Promes en Tadic richting AM.

Die ten hag maakt zich elke week belachelijke haller weet direct wel wat hij moet doen dat is wat elke spits moet doen scoren of iemand laten scoren niet meer of minder

Hoe lang was het geleden dat Haller een hele wedstrijd had gespeeld? Een leuke wedstrijd ,maar dat gezeik slaat nergens op.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax5755
2.PSV5129
3.AZ4921
4.Vitesse4514
5.Feyenoord4320
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller2311
L. TraoréAanvaller117
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper200
C. RaatsieKeeper00
K. ScherpenKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

32 fans
Aanvaller, 26 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Ajax 9 5 1 0
2020/2021 West Ham United 16 3 0 0
2019/2020 Eintracht Frankfurt 0 0 0 0
2019/2020 West Ham United 32 7 1 0
2018/2019 Eintracht Frankfurt 29 15 3 0
Laatste voetbalnieuws

‘Arnold, kom op zeg... Sébastien Haller naar Barcelona?’

Sébastien Haller maakt tot dusver een goede indruk op Arnold Bruggink. De oud-aanvaller was zondag als analist aanwezig bij de wedstrijd tussen PSV en Ajax (1-1) en was in de voorbeschouwing...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 3 maart
Rangers maakt zich zorgen over de situatie van Jürgen Klopp bij Liverpool. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren