Bom barst bij AZ: ‘Daar ben ik geen profvoetballer voor geworden’

Zondag, 10 januari 2021 om 12:51Rian Rosendaal • Laatste update: 13:33

Ferdy Druijf denkt serieus na over een tussentijds vertrek bij AZ. De aanvaller baalt van zijn rol als reservespeler in Alkmaar en de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle (1-1) van zaterdagavond lijkt de druppel te zijn. Ondanks de gelijke stand kwam Druijf pas in de absolute slotfase binnen de lijnen bij het elffal van interim-trainer Pascal Jansen. Ondertussen lijkt PEC Zwolle de situatie rondom de AZ-spits scherp in de gaten te houden.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

38 reacties (laatste reactie door jeron)

Begrijpelijk dat deze jongen natuurlijk zo denkt. Is 22 jaar en moet gewoon iedere week spelen om zichzelf te ontwikkelen. Buiten dat presteren zijn concurrenten (boadu en die ijslander) niet echt top.

10 januari 2021 om 13:10

Absoluut! Dit is gewoon topclub waardig. AZ heeft een zeer sterke selectie en gemiddeld goede spelers redden het niet. Is gewoon een goede ontwikkeling, jammer voor die jongen maar zo is voetbal.

10 januari 2021 om 13:21

Gemiddeld goede spelers redden het niet? Nou, volgens mij kijk jij weinig maar je clubje, want er staan toch echt wekelijks gemiddeld goede spelers in de basis hoor.

10 januari 2021 om 14:54

Boadu bakt er toch echt helemaal niets van. Geef Druiff eens een paar wedstrijden achterelkaar de kans. Druiff blij, AZ gaatcwaarschijnlijk meer scoren en Boadu gaat eens nadenken over zijn spel.

En terecht ook. Die jongen speelt altijd hartstikke prima mee als hij erin komt, maar als boadu niet kan starten besloten zowel slot als nu pascal jansen om een vleugelspeler in de spits te zetten. Dan zou ik er ook helemaal klaar mee zijn.

10 januari 2021 om 13:10

Mag van mij ook iets meer minuten maken af en toe , maar laten we nou niet doen of Druijf de oplossing is van alle problemen. Vindt het passeren van Gudmundsson een veel groter probleem.

11 januari 2021 om 00:00

Ik vind druijf ook zeker niet de oplossing van de problemen, maar het is natuurlijk wel vreemd dat zo'n jongen al 2 jaar geen enkele echte kans heeft gekregen. Ik vind gudmundsson overigens ook helemaal geen bijzondere speler, deed het even leuk maar lijkt de laatste tijd wer terug in zijn oude, niet al te beste vorm.

10 januari 2021 om 14:05

We hebben het hier wel over een 22-jarige jongen die nog niets relevants heeft laten zien. Dan kun je wel zo uit de slof schieten, maar hij speelt natuurlijk wel bij AZ. Als je merkt dat er geen vertrouwen is, is een tussentijds vertrek wellicht een goed idee. Echter is het niet slim om het op deze manier te brengen.

10 januari 2021 om 14:20

Die jongen wil zichzelf ontwikkelen, maar krijgt de kans niet en is gefrustreerd. Het kan zijn dat hij niet goed genoeg is voor AZ, maar hij heeft in de KKD laten zien wel wat te kunnen. Ik neem aan dat hij dit ook intern aangegeven heeft, maar misschien wil AZ niet meewerken. Wellicht gebruikt hij de Telegraaf om de druk wat op te voeren. Niet correct, maar vaak wel effectief.

10 januari 2021 om 14:29

We weten natuurlijk niet wat er gebeurd is en/of hem dingen zijn toegezegd rond speelkansen of dat interesse van lager aangeschreven clubs door AZ is afgewimpeld. In elk geval zit er nu al een paar jaar weinig ontwikkeling in hem omdat hij geen kans krijgt en alleen als pinchhitter mag fungeren. Ik kan mij voorstellen dat hij er een keer klaar mee is en als hij dit intern al meerdere keren heeft benoemd, mag je best een keer naarbuiten treden. Geen idee of intern is besproken natuurlijk.

De bom barst is natuurlijk weer een zwaar overdreven titel, maar het is natuurlijk terecht dat hij wilt spelen. Als hij gisteren in de basis stond dan had hij sowieso een kans afgemaakt die boadu had gemist. Dit seizoen heeft Boadu misschien een paar wedstrijden gehad waar hij het redelijk deed voorderest blijft hij maar een beetje klungelen.

10 januari 2021 om 14:28

Eens, maar Boadu heeft meer potentie en is meer waard dan Druijff. Als ze hem nu gaan banken wordt hij alleen maar minder waard en zal hij willen vertrekken, wat dan zeker niet voor de hoofdprijs zal zijn. Als Druijf in zijn plaats dan ook nog eens niet presteert, want het is verre van zeker dat hij dat zou doen, blijf je met niets over. Hij mag wel meer speeltijd krijgen, maar dan wel als invaller en pas als hij zich bewijst eens nadenken over basisplaats.

10 januari 2021 om 16:38

Met boadu starten prima, als hij er niets van bakt kan je hem ook eerder wisselen. 6 min naar druijf... dan neem je je speler ook niet serieus. Dit geld echter voor meerdere spelers (voorin)

10 januari 2021 om 16:39

Met boadu starten prima, als hij er niets van bakt kan je hem ook eerder wisselen. 6 min naar druijf... dan neem je je speler ook niet serieus. Dit geld echter voor meerdere spelers (voorin)

Verdient in mijn ogen een kans bij een PEC oid. Echt wel een degelijke spits die nu speeltijd nodig heeft.

Terecht dat hij er geen zin meer in heeft om elke keer op de bank te zitten. Boadu raakt echt geen skippybal dit seizoen en die mag maar blijven staan. Nu heb je dus zowel Gudmundsson als Druijff die er klaar mee zijn. Gaat lekker in de spits..

10 januari 2021 om 13:33

Waarom Gudmundsson er ook niet in kwam bijvoorbeeld na de rust is mij een raadsel.
Zo slecht ging dat toch niet.
Boadu is geen schim meer van vorig seizoen.
Misschiem moet AZ maar eens achter die Brobbey aan ofzo

10 januari 2021 om 14:03

Gudmundsson was afgelopen maanden gewoon heel erg goed bezig. Jansen zn keuzes zijn vreemd, waarom wisselt hij altijd Karlsson eruit en niet Boadu? Waarom komt Aboukhlal er telkens in terwijl hij nog nooit iets goeds heeft gedaan? AZ hoeft Brobbey niet, er is genoeg talent. Zie liever een nieuwe trainer.

Iedereen weet dat Druijf veel te weinig krijgt. Boadu presteert al het hele seizoen niet en zelfs Gudmundsson kreeg eerder de kans in de spits dan de eigenlijke 2e spits. Als iemand als Aboukhlal meer minuten krijgt ondanks niveautje kkd te zijn is het natuurlijk klaar. Ik zie Druijf liever niet gaan omdat het een prima eredivisiespits is maar hij verdient zoveel meer dan hij krijgt.

Wat een klinkklare onzin wat deze speler nu loopt te verkondigen. Hij kiest er zelf voor om voor een erg goed salaris bij AZ te spelen dat hij bij een club als PEC of NEC nooit zou ontvangen. Hij heeft nota bene afgelopen maand zijn contract bij AZ verlengd! Als je blijkbaar niet goed genoeg bent voor de basis bij AZ, dan is het kiezen of delen, ga je voor de poen of de minuten. Blijkbaar kiest hij voor de poen. Niet chique om in december je contract te verlengen en dan in januari commentaar te hebben op je reserverol, die je al meer dan twee jaar aan het vervullen bent.

10 januari 2021 om 14:41

Misschien waren er bij die contractverlenging wel ook beloftes gedaan over meer speeltijd? Maar ook zonder beloftes is het zeer frustrerend dat je zo weinig kansen krijgt als je concurrent zo lang en erg verzaakt...

Stengs en Koopmeinershebben ook weinig te zoeken bij Az. De rest kan gerust blijven die zitten aan hun plafond.
Voor zijn blessure dacht ik nog dat Boadu stappen zou kunnen maken, maar ik zie dat al heel heel lang niet meer gebeuren.
Wat Druijff betreft; het is natuurlijk leuk als je invalt en de winnende maakt, maar daar kom je niet verder mee, dus inderdaad naar een club waar je iedere week speelt

10 januari 2021 om 13:14

Stengs speelt nou ook niet bepaald de pannen van het dak. Als we puur naar kwaliteit en vorm kijken vind ik Midtsjo de beste. Die is fysiek en technisch goed en anticipeerd heerlijk bij het druk zetten. Is natuurlijk ook wat ouder, maar daar kan ik echt van genieten.

10 januari 2021 om 13:29

Ben ik met je eens, afgezien van dat genieten
wat stengs betreft hij ontwikkelt zich niet. de verklaring is denk ik simpel, hij moet met betere spelers gaan trainen en ballen

Het is een veel te beperkte speler die vooral voetballend veel tekort komt voor AZ, maar het is prima dat hij dit aangeeft. Weet niet of het zo handig is dit via de media te doen, maar wanneer een speler dit zo spelt heeft hij vaak geen andere optie meer.

Leroy Echteld, heeft nog bij Haarlem gespeeld, ervaring genoeg in combinatie met z'n fysiotherapievak.
En inderdaad, een Ferdy Druijf hoort als 22 jarige spits meer minuten te maken om beter te worden.

Groningen wou hem afgelopen zomer nog halen, maar dat was op wat voor manier ook onbespreekbaar. Vervolgens hebben ze geen enkel vertrouwen in hem en komt hij in de plannen niet voor. Waarom dan z on stugge houding afgelopen zomer, als je toch geen vertrouwen in die jongen hebt

"Hij zij" Voetbalzone serieus? Even on-topic wat ik van hem gezien heb vind het echt wel een goede spits die bij een andere club ergens in de middenmoot nog wel eens zou kunnen verassen.

Er zijn genoeg clubs in de Eredivisie te vinden die snakken naar een spits als Ferdi Druijf. Uit de losse pols denk ik dan aan clubs als FC Emmen, PEC Zwolle en Heracles Almelo die snakken naar aanvallende versterking. Een tijdelijk vertrek bij AZ is een win-win situatie voor AZ, Ferdi Druijf en natuurlijk ook de club waar de spits tijdelijk gestald wordt. Geen woorden maar daden zou ik tegen de club uit Alkmaar willen roepen.

10 januari 2021 om 14:04

AZ snakt ook naar een speler als Druijf. Hij is niet geweldig, maar hij heeft wel inzet en clubliefde. Dat kan je niet zeggen van die andere twee spelers die spits hebben gestaan dit seizoen.

Ferdy, in Almelo ben je meer dan welkom

AZ mag in mijn ogen de absolute hoofdprijs vragen voor hun spelers en ze niet goedkoop naar de concurrentie transfereren. Maar het is ook duidelijk waarom de topclubs deze bedragen niet willen betalen. Een seizoen later moet je het maar weer zien. Laat staan als de druk er echt op komt te staan bij een traditionele topclub.

Kom maar lekker naar PEC hoor, de spitspositie is nogal triest gevuld de laatste paar jaar dus kunnen wel wat talent gebruiken op die positie.

Lijkt me een goede spits voor Den Haag. Al zou ik hem niet huren voor een half jaar. Kopen of anders op zoek naar een andere speler. Met Kramer en Karelis is opzich de spits positie prima.

Goed genoeg voor de middemoot in de eredivisie. De Leeuw, Van Duinen. Dat niveau. Niks mis mee. Fc groningen sla je slag.

Aldus een speler die al een paar jaar in deze situatie zit en vervolgens een maand geleden doodleuk zijn contract heeft verlengd.

Hij is bij ons ook zeker welkom!!
Indien hij toch naar PEC gaat, mag van Duinen wel bij ons komen...
Beetje Haagse klootzak zijn we wel nodig!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AZ

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4856
2.PSV4622
3.Feyenoord4227
5.AZ3613
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Y. SugawaraVerdediger201
D. de WitMiddenvelder207
J. KarlssonAanvaller208
A. GuðmundssonMiddenvelder194
F. MidtsjøMiddenvelder190
T. ReijndersMiddenvelder192
V. PavlidisAanvaller197
Voor de complete selectie: Clubpagina AZ.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina AZ.

1 fan
Aanvaller, 23 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 KV Mechelen 14 3 1 0
2020/2021 KV Mechelen 20 6 2 0
2020/2021 AZ 9 1 0 0
2020/2021 Jong AZ 3 0 0 0
2021/2022 AZ 0 0 0 0

In de wandelgangen

Woensdag 26 januari
Een overgang van Álvaro Morata naar Barcelona is uitgesloten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren