FC Utrecht scoort in extremis en speelt vierde thuisduel op rij gelijk

Zaterdag, 9 januari 2021 om 23:06Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 23:53

FC Utrecht en FC Groningen hebben zaterdagavond een punt overgehouden aan het onderlinge treffen: 2-2. Het duel leek lang af te stevenen op een overwinning voor de Noordelingen, maar het was Gyrano Kerk die in extremis scoorde. De treffer betekende het vierde gelijkspel op rij in een thuisduel voor Utrecht, dat tiende blijft op de ranglijst. Groningen blijft steken op de zevende plek.

De wedstrijd tegen Groningen was de eerste van René Hake sinds de trainer eind december te horen kreeg dat hij definitief mag aanblijven als trainer van de Domstedelingen. Hake zag zijn ploeg voor de eerste keer gevaarlijk worden via Bart Ramselaar. De middenvelder werd in stelling gebracht door Kerk, maar zag zijn inzet voor het doel van Sergio Padt, die aan het eind van het seizoen naar Ludogorets gaat, naast gaan. Niet veel later moest Padt wederom handelend optreden. Dit keer keer was het Kerk zelf die het doel onder vuur nam. Zijn schot met links kon door de doelman tot hoekschop worden verwerkt.

Aan de andere kant was Groningen met het eerste wapenfeit van de wedstrijd direct trefzeker. Het voorbereidende werk was van Jörgen Strand Larsen, die de bal knap binnenhield bij de achterlijn en de bal via Ahmed El Messaoudi bij Patrick Joosten kreeg. Voor laatstgenoemde was het een koud kunstje om van dichtbij raak te koppen tegen zijn voormalig werkgever: 0-1. De score werd niet veel later verdubbeld voor de ploeg van Buijs. Strand Larsen werd aangespeeld door El Messaoudi, draaide fraai weg op de rand van de zestien en schoot vervolgens hard raak achter Eric Oelschlägel: 0-2.

Utrecht deed nog voor rust iets terug in de persoon van Ramselaar. De kleine dribbelaar profiteerde van balverlies bij El Messaoudi en zag zijn inzet via Groningen-verdediger Ko Itakura bij de tweede paal binnenvallen: 1-2. In de tweede helft toonde Utrecht zich strijdvaardig en noteerde het ook de beste kansen. Django Warmerdam leek voor de gelijkmaker aan te tekenen, nadat de vleugelverdediger een vrije schietkans kreeg voor open doel, maar hij zag zijn schot ternauwernood voor de doellijn worden weggehaald.

Het was aan Padt te danken dat Groningen lang op de been bleef. De doelman had een knappe reflex in huis op een kopbal van Mimoun Mahi en wist ook een kopbal van Sander van de Streek op stijlvolle wijze uit de bovenhoek te plukken. In de blessuretijd was de doelman alsnog geslagen, toen Kerk de bal gelukkig meekreeg en van dichtbij hard raak schoot via de binnenkant van de paal: 2-2. Even werd gedacht dat de aanvaller de bal met de arm meenam, maar daar ging scheidsrechter Jeroen Manschot niet in mee.Gerelateerd

Meer sportnieuws

37 reacties (laatste reactie door edforce2)

Eerste 2 goals van Groningen gewoon eigen fout, Hoogma moet veel feller op de spits van Groningen zitten en die 2e goal staat hij wederom te pitten. Blijft toch wel een stugge ploeg dat Groningen om tegen te spelen.

9 januari 2021 om 23:16

Hoogma moet ook echt niet meer in de basis staan. Vorig seizoen een prima verdediger maar helaas is hij dit seizoen waardeloos.

10 januari 2021 om 00:11

Ik begrijp nog steeds niet waarom Hake tactisch vast probeert te houden aan 4-3-3 systeem met opkomende backs. Dat is alleen weggelegd voor teams die over een hele goeie voetballers beschikken. Als je daarnaast zo makkelijk goals tegen krijgt, dan moet je ervoor zorgen dat het verdedigend beter staat. Om die reden zou ik het systeem omgooien naar 5-3-2 opstelling en Gustafson en Elia laten banken aankomende dinsdag.

10 januari 2021 om 01:20

Ik denk dat zoiets alleen maar averechts werkt. Utrecht heeft namelijk nauwelijks creativiteit vanaf het middenveld en dan wil je daar ook nog een mannetje weghalen. Het lijkt ook vooral een bij elkaar geraapt zooitje spelers. Kwalitatief is het wel prima, maar een samenhang is er niet echt. Het lijkt nu ook heel veel slechter dan vorig jaar omdat ze nu 10de staan in plaats van rond de 5de plaats, maar qua resultaten is het niet eens slechter dan vorig seizoen. Ze sloten vorig seizoen af met 12 overwinningen, 5 gelijke spelen en 8(!) verliespartijen in 26 duels.

Man man man, waarom lopen subtopclubs altijd terug bij een voorsprong? Overwinning letterlijk weggegeven. Weinig in de omschakeling geprobeerd. Zonde want dit was een unieke kans om een dreun uit te delen aan Utrecht. Andere kant een punt in Utrecht is natuurlijk een prima resultaat. Er vanuit gaan dat top 4 de beker pakt, 9 punten op Play-off Tickets.

Invalbeurten van suslof en el hankouri waren afgrijselijk. 2de helft heeft groningen mede daardoor niet meer gevoetbald. Uiteindelijk voor Utrecht nog de terechte gelijkmaker. Utrecht valt mij trouwens ook echt tegen. Die hebben zoveel kwaliteit qua namen (en salaris) in de selectie, maar het spel is heel voorspelbaar., er moet veel meer uit te halen zijn. Bij Groningen mocht Balk nog invallen, dat vond ik bijzonder, want gezien zijn houding had ik hem nooit meer bij de 1 selectie gehaald en hem lekker laten verpieteren bij de beloften.

9 januari 2021 om 23:44

Dat was ook mijn eerste gedachte bij de invalbeurt. Misschien ligt het dan toch iets genuanceerder en heeft de club hoop op het alsnog verlengen van Balk zijn contract.

10 januari 2021 om 01:24

Het is ook wel een bij elkaar geraapt zooitje spelers. Kwalitatief op individueel niveau prima, maar als collectief gewoon een vrij matige ploeg. Dat kon je vorig jaar al zien, alleen toen had je niet zoveel punten nodig om hoger op de ranglijst te staan. Vooral dat middenveld heeft weinig variatie.

Klasse eerste helft van FC Groningen met bij vlagen zelfs leuk voetbal, al was Utrecht ook in de eerste helft al gevaarlijker. De tweede helft is denk ik het slechtste dat ik van FCG gezien heb dit seizoen. Letterlijk geen bal van de ene naar de andere speler krijgen. Wat waren die Suslov en later ook Henkouri (voor de zoveelste keer) aan het doen??? Geen enkele bal vast kunnen houden en alleen maar acties maken terwijl het juist zaak is de bal in ploeg te houden om je verdediging wat rust te geven. Het is te hopen dat Joosten en vooral Da Cruz fit blijven want wat daar achter staat kan bij (met alle respect) RKC nog niet mee.

Verder ben ik vorige week een beetje uitgelachen toen ik hier zei dat Padt een topkeeper is. Snap dat ik wellicht met een gekleurde bril kijk, maar wat was hij weer weergaloos vandaag. Is als lijnkeeper al lange tijd foutloos en hoop dat hij in Bulgarije nog mooie Europese duels mag pakken!

O, en als ik Feyenoord was zou ik City gaan polsen voor Itakura

9 januari 2021 om 23:51

Zo werkt het bij spelers buiten de topclubs. Het gros zal Padt alleen in actie zien als hij tegen de top 3 speelt en moet op basis daarvan een oordeel vellen. Zijn acties buiten het veld helpen niet qua perceptie en dan is een oordeel snel geveld. Groningen supporters die hem elke week zien weten wat een klasse keeper het is, maar zo zal elke club een speler hebben die buiten eigen achterban ondergewaardeerd wordt. Het lot van de subtopper.

Wat is dat toch verschrikkelijk met die Buijs als trainer. Die heeft na rust alleen maar staan blã¨ren en zijn team pure afbraakvoetbal laten spelen. Toch wel fijn dat hij de deksel nog op de neus kreeg in blessuretijd. Bij FC Utrecht blijft het lachwekkend dat ze Hake een contract voor anderhalf jaar hebben gegeven omdat ze zogenaamd in 4 wedstrijden een 'duidelijke lijn terug zagen in met name de teamspirit en karakter van de ploeg.' Ik kom voorlopig niet verder dan 10 gespeeld en 1x gewonnen uit bij FC Emmen. Wat nou teamspirit en karakter. Zijn overigens ook wel de laatste dingen waar ik bij Hake aan denk ‘karakter’. Gewoon een trainer die niks relevants in een elftal naar boven weet te halen en waarvan er nog 100 rondlopen. De ambitie die ze bij Utrecht aan het begin van het seizoen hebben gehad is als sneeuw voor de zon verdwenen.

9 januari 2021 om 23:25

Nou nou nou. Groningen heeft stukken minder budget als Heerenveen, Utrecht, Vitesse en als je sommige geruchten zou geloven lijkt ook Twente stukke beter te betalen. Natuurlijk speel je dan naar je mogelijkheden. Helemaal als je beseft dat je belangrijkste speler Matusiwa geeneens meedoet en een middenveld opgesteld hebt dat alleen El Messaoudi een seizoen met meer dan 20 duels heeft gespeeld. Groningen heeft amper tot geen geld te makken en staat gedeeld 5e. Sorry maar dan mag je gewoon zeggen dat Buijs vakwerk vericht. Dat het niet de mooiste voetbal is, is daarin amper relevant.

10 januari 2021 om 01:25

Groningen minder budget dan Heerenveen? Als Heerenveen niemand verkoopt maken ze verlies. Er is geen enkel budget, tot er spelers worden verkocht. Veel minder is niet mogelijk

10 januari 2021 om 01:32

Pure onzin. FC Twente heeft een spelersbudget van 5 miljoen euro en een salarisplafond van 250.000 euro per jaar. Ik vraag me bovendien af of Groningen echt een lager budget heeft dan Heerenveen, aangezien de laatstgenoemde moest bezuinigen. Groningen trekt gewoon de verkeerde spelers aan. Ze hebben een aantal goede spelers, maar ook een aantal spelers die je in de Eredivisie bij elke ploeg wel terugziet. We gaan toch niet doen alsof FC Groningen zo ver buiten de mogelijkheden presteert? Clubs als RKC of Emmen, die hebben geen geld te makken. Het probleem is gewoon dat veel Eredivisieclubs niet weten hoe ze het geld moeten spenderen.

10 januari 2021 om 08:17

FC Emmen heeft dezelfde spelersbegroting als FC Groningen, beide rond de 5 miljoen. Dat van Twente ligt iets hoger, tussen 5,2 en 5,5. Heerenveen is iets minder transparant, dus daar kan ik niks over zeggen. Utrecht en Vitesse besteden ruim meer aan hun selectie. Groningen heeft een budget voor plek 9 a 10 en heeft momenteel 9 punten meer dan de clubs op die plekken en dat is gewoon een prima resultaat, hetzelfde geldt voor Twente.

10 januari 2021 om 08:53

Over Twente geef ik aan dat het een vermoeden is. Denk aan gerucht Elia, waar Twente stuk concreter leek te kunnen worden qua financiën dan Groningen, maar dat is puur onderbouw gevoel. Heerenveen geeft sowieso meer uit. Groningen kon Veerman simpelweg niet betalen, zelfs niet bijna. Heerenveen heeft hem nu in de spits.

10 januari 2021 om 14:40

Die Larsen was anders niet veel goedkoper dan Veerman. Veerman zelf heeft ook al aangegeven dat er met Groningen een akkoord was over salaris, dus daar lag het niet aan. De enige reden dat Heerenveen deze zomer heeft kunnen uitgeven is door de transfer van Ejuke. Een jaar niks verkopen is funest

HET IS ECHT ON GE LO FE LIJK. hoe overduidelijk wil je hands hebben? Var kijkt niet goed, scheids kijkt niet eens. Zelfs ik met één oog kan zien dat dit hands is en kerk hem met zn rechterhand meeneemt. Diep diep triest. Schaf de var maar af

9 januari 2021 om 23:24

Huhh? Nou zag t ook niet hoor.

9 januari 2021 om 23:26

Ik dacht het ook, ik heb t idee dat iedereen dacht dat het de linkerhand is, maar hij lijkt juist met de rechterhand hem te raken. Maar 100% zeker ben ik niet.

9 januari 2021 om 23:39

Ik heb het zelfs als groningen supporter niet kunnen waarnemen en geloof me, ik was echt op zoek

9 januari 2021 om 23:40

was geen hands Grunn. VAR heeft altijd gelijk. Ook als ie geen gelijk heeft.

Belachelijke vertoning, maar suslov en el hankouri waren echt wel het schandaligst. Dan kom je er in als wissel en presteer je niks en ook niet proberen. Voor de rest moet je balk er niet in doen.

Hoogma weg en de rest straf training.

Wat een grote groep klootzakken die niets geven om de club maar alleen om hun portemonnee.
Heb medelijden met Frans want hij wilde de club groot maken maar die verwende geldwolven maken het juist kapot.

Voor de zoveelste keer maakt het eigen belang Fc Utrecht kapot.
word tijd dat we de training eens gaan bezoeken.
schande deze spelers.

maar goed dat is mijn mening.

9 januari 2021 om 23:29

Wellicht had van Seumeren dan eens niet elke jaar weer te veel geld in Utrecht stoppen zodat je een ongebalanceerd team hebt. Utrecht heeft een prima jeugdopleiding, dit zie je niet terug in Utrecht 1.

9 januari 2021 om 23:53

Kerk, v.d. Maarel, Ramselaar, zijn gewoon eigen jeugd hoor.

10 januari 2021 om 00:17

Feitelijk waar, maar het zijn alle vier spelers die al een tijde meelopen in de Eredivisie. Jong Utrecht doet het meer dan goed in Kkd, maar vooralsnog heeft niemand op basis van dit seizoen een echte kans gekregen.

10 januari 2021 om 01:36

Dan had Fransie moeten beseffen dat lukraak spelers kopen niet werkt als er geen cohesie heerst. Nu weet ik niet wie over de transfers gaat daar, maar die verricht nou niet bepaald geweldig werk.

die 5 minuten extra tijd in de 2e helft... waarvan dan? die paar wissels? Altijd tegen FCG krijgen we 5+ extra.. slaat nergens op

9 januari 2021 om 23:40

Dat begrijp ik ook niet. Desalniettemin is het onze eigen schuld dat we de deksel nog op de neus krijgen in de laatste minuut.

9 januari 2021 om 23:54

Denk het wel. Ik tel 5 wisselmomenten in de 2e helft. Dat is behoorlijk, al lijkt 5 minuten dan wel wat overdreven idd.

Toch apart dat Hake een contract aangeboden heeft gekregen. Utrecht heeft best veel kwaliteit en de trainer bakt er echt, maar dan ook echt helemaal niets van maar toch hebben ze hem een contract gegeven.

10 januari 2021 om 00:14

Tsja, zal wel ook een financiã«le keuze zijn geweest. Desniettemin blijft het vreemd. Hake deed het leuk bij Jong Utrecht, maar is geen trainer die moeilijke keuzes durft te maken. Je hebt nu een trainer nodig die een speler als Gustafson op de bank durft te zetten en tactisch wat probeert te maken van dit onevenwichtige elftal.

10 januari 2021 om 00:28

Je hebt geen trainer nodig die Gustafson op de bank durft te zetten. In theorie is hij een van de beter spelers bij Utrecht. Je hebt een trainer nodig die hem weer aan het voetballen krijgt. Maar dat is niet alleen bij Gustafson het geval. Je kunt mij niet vertellen dat Elia ineens het voetballen verleerd is. Hoogma was vorig jaar uitermate betrouiwbaar, maar bakt er dit jaar geen pepernoot van. Maher (ondanks zijn blessure) geldt hetzelfde voor. Dan kun je al die gasten wel op de bank zetten, maar ik zie ze liever gewoon goed voetballen, want nogmaals...dat zullen ze niet verleerd zijn.

Vooraf had ik getekend voor een punt, maar na een 2-0 voorsprong de 3 punten in de 90e minuut weggeven is heel zuur. Groningen is afgestapt van de Hollandse school en dat werkt als een tierelier, de selectie is namelijk verre van sterk. Het heeft voor mij even geduurd maar ben inmiddels wel om: ik heb liever punten dan verliezen met mooi voetbal en complimenten krijgen.

Als ik van Seumeren zo op de tribune zie zitten in deze kou dan denk ik dat je inderdaad wel een heel groot voetbalhart en Fc Utrecht hart moet hebben om hier jaarlijks veel geld in te stoppen. Wie aan het begin van de competitie daar roept dat er een " aanval" gedaan zal worden is niet goed wijs want met dit materiaal gaat dat niet lukken. Er lopen een aantal spelers daar rond die echt een gebrek aan mentaliteit hebben e het idee hebben dat ze wereldspelers zijn.

Van Fc Utrecht had ik dit seizoen veel meer verwacht.
Goede selectie met een degelijke trainer.
Fc Groningen verrast momenteel vriend en vijand in de positieve zin!
Utrecht maakte dik verdiend gelijk in de extra tijd.
Eèn punt , is beter dan gèèn punt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Utrecht

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.AZ00
2.Ajax00
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. HaarUnknown
R. HakeUnknown
M. PaesKeeper
B. BenamarVerdediger
W. JanssenVerdediger
C. MamengiVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Utrecht.

12 fans
Aanvaller, 27 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 30 juli
Voor minder dan zestig miljoen euro mag Kalidou Koulibaly niet bij Napoli vertrekken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren