FC Emmen weet wat het te wachten staat na fiks verlies tegen FC Twente

Zaterdag, 9 januari 2021 om 20:38Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 20:44

FC Twente heeft zaterdagavond op overtuigende wijze afgerekend met FC Emmen. Hoewel de thuisploeg op De Oude Meerdijk na een 0-3 ruststand nog even terug in de wedstrijd leek te komen, was de ploeg van Ron Jans uiteindelijk geen moment in gevaar: 1-4. Een nieuwe en pijnlijke dreun voor de hekkensluiter, die in het huidige seizoen nog geen enkele zege wist te boeken. De Tukkers bezetten dankzij de overwinning met 27 punten voorlopig de zesde plek op de ranglijst.

FC Twente begon opvallend genoeg zonder Danilo Pereira in de basis aan de ontmoeting met FC Emmen. De Braziliaan trainde sinds het winterse bezoek aan zijn vaderland pas twee keer mee na zijn quarantaine, waardoor het trainer Ron Jans, mede vanwege de overvolle speelkalender, beter leek om de spits extra rust te gunnen. De keuze om de clubtopscorer op de bank te laten had geen sportieve consequenties, want na een kwartier spelen kwamen de Tukkers al op voorsprong. Jayden Oosterwolde had een geweldige actie in huis en omspeelde twee verdedigers, waarna hij een voorzet op maat afleverde bij Václav Cerny. De Tsjech kon eenvoudig de 0-1 binnentikken.

Emmen kwam via Glenn Bijl en Keziah Veendorp tot tweemaal toe dicht bij de gelijkmaker, maar het was Twente dat de tweede treffer van de avond maakte. Queensy Menig had vanaf circa 25 meter een prachtige uithaal in huis, waarmee hij via de onderkant van de lat doelman Dennis Telgenkamp verschalkte: 0-2. Op slag van rust liepen de bezoekers zelfs nog verder weg; ditmaal was het Jesse Bosch die het eindstation was van een mooie aanval. Wederom had de opgekomen Oosterwolde een fraaie voorzet in huis, waardoor het voor Bosch een koud kunstje om te scoren: 0-3.

Dick Lukkien hield ondanks de forse achterstand vast aan zijn strijdplan en voerde geen wissels door in de rust. Die keuze leek zijn vruchten af te werpen toen Miguel Araújo, na onhandig uitkomen van Joël Drommel, een kwartier na de thee zijn ploeg terug in de wedstrijd kopte. Vier minuten na de 1-3 zagen de Drentenaren hun hoop op een goede afloop echter definitief vervliegen. Cerny soleerde op fraaie wijze het zestienmetergebied binnen en schoof de bal vervolgens met rechts binnen: 1-4. De inmiddels ingevallen Danilo kwam nog dicht bij een treffer, maar Telgenkamp tikte de inzet knap uit de hoek.

FC Emmen is de tiende ploeg ooit die geen van de eerste vijftien Eredivisie-duels van een seizoen wist te winnen. Van de negen voorgangers wist alleen Fortuna Sittard in 1991/92 degradatie in dat seizoen af te wenden. Voor FC Twente is het voor het eerst sinds 2009 dat men vier opeenvolgende Eredivisie-wedstrijden buitenshuis heeft gewonnen; destijds wonnen de Tukkers vijf uitduels op rij.Gerelateerd

Meer sportnieuws

37 reacties (laatste reactie door sirius)

Met veendorp op het middenveld straal je nou ook niet echt uit dat je wil winnen..

Blij met de drie punten en fantastische goals gezien. Hoop wel dat Emmen het lukt om er in te blijven. Sympathieke club.

Men doet nu ook wel alsof FC Twente volledig afhankelijk is van Danilo. Ik ben absoluut blij met 'm, maar de beste speler van FC Twente is toch overduidelijk Cerny. Dat laat hij het hele seizoen al zien en vandaag ook weer. Buiten z'n technische kwaliteiten brengt hij ook gif, inzet en aansturing met zich mee. Laten we als voetballiefhebbers hopen dat dit jaar is wat Cerny nodig heeft. Voldoende talent om een mooie carriere te krijgen, maar hij zal de stappen moeten blijven zetten. Verder denk ik dat Emmen als hekkensluiter gaat degraderen. Na 15 wedstrijden nog niet 1x gewonnen, dat belooft niet veel goeds. Er is inmiddels ook een gat van 4 punten met een wedstrijd meer gespeeld. Ik denk ook niet dat de middelen het toelaten om echt acute kwaliteit toe te voegen.

9 januari 2021 om 20:59

Ik ben het niet met je eens, ik vind Jans de beste. Laat Twente eindelijk weer met passie en inzet spelen. Krijgt het voor elkaar dat zelfs de huurlingen in het teambelang denken. Iedereen doet mee, jeugd komt door, collectief jagen, dat is echt de verdienste van Jans met staff. Ook Ulderink, man met veel ervaring en voetbaldier, het valt dit jaar eens een keer goed in elkaar. Dat Spelers als cerny en menig die eindelijk hun belofte inlossen, het zijn geen toevalligheden. Eindelijk mensen met voetbal know-how aan de macht, mensen met aanzien en charisma en geen types als García of Pusic. Een zegen na 10 jaar ellende.

9 januari 2021 om 21:03

Amen Blaise, helemaal mee eens!

9 januari 2021 om 21:09

Ik doelde ook op de spelers, maar ik ben het volledig met je eens. Ook eindelijk weer een ploeg waarmee je je kunt identificeren. Jaren niet zoveel plezier gehad om de wedstrijden op te zetten. Over Jans had ik geen twijfels, maar Streuer bleek toch een (zeer gelukkige) schot in de roos.

9 januari 2021 om 21:11

Wat ik ook een heel sterk punt van Jans vind is dat hij durft fouten toe te geven. Hand in eigen boezem steken. Vinger op de zere plek leggen. Dat is echt wel een verademing in vergelijking met Garcia en Pusic die maar blijven herhalen dat ze "goede dingen gezien hebben". Dat je denkt van hebben we twee verschillende wedstrijden zitten kijken? Jans staat overigens niet op het veld en ik denk dat sirius het over de spelers heeft

9 januari 2021 om 21:25

Amen! Geen speld tussen te krijgen. Met deze heren aan het roer is er licht aan het einde van de tunnel, kunnen we financieel een aantal klappers maken terwijl er op het sportieve gebied rust is. Heerlijk.

9 januari 2021 om 22:16

Ik bedoel ermee aan te geven dat je er niet 1 speler uit kan lichten, ik snap ook wel dat Jans niet speelt. Cerny is een prima speler, maar kijk eens naar een Plegezuelo, is gewoon 1 van de betere centrale verdedigers in Nederland. Valt minder op, maar speelt die de Leeuw volledig uit de wedstrijd. Drommel, Oosterwolde...

9 januari 2021 om 22:27

@blaise65 - Wel mee eens. Het puzzeltje past gewoon goed. Goede balans tussen kwaliteit en talent en door de vele jonge spelers word er ook restwaarde gecreeerd. Toch blijft het wel oppassen, want na dit seizoen moet er weer een nieuwe ploeg gesmeed worden. Dat blijft toch wel een dingetje waardoor je nog steeds in overlevingsmodus zit. Laten we hopen op een financiele klapper voor bijvoorbeeld Drommel, zodat de schuldenlast verder omlaag kan.

10 januari 2021 om 01:08

Moi Drommel gaat niet veel opleveren, keeper. Oosterwolde die gaat de monetten opleveren. Oosterwolde, Bosch, Zerouki, Roemeratoe contracten waar nodig open breken, veel minuten laten maken zodat ze er volgend jaar ook staan. Zo hoog mogelijk proberen te eindigen, zodat je aantrekkelijk bent voor talent wat ergens anders geen kans krijgt.

10 januari 2021 om 02:14

Eens met elk woord Blaise, debk dat jullie het juist wel eens zijn met elkaar. Grootste winst is voor mij doorbreken eigen jeugd. Stonden er 7 van in op een gegeven moment. Dat is het mooiste imo

9 januari 2021 om 22:02

Cerny heeft wat vervelende blessures gehad, maar stond altijd al te boek als een goede voetballer. Heb in de jeugd ook echt van hem genoten, mooi om te zien dat ie nu ook in het volwassen voetbal presteert.

9 januari 2021 om 22:10

Laten we eerlijk zijn...dit was zijn laatste kans. Bij Utrecht en Ajax zullen ze toch ook niet de ogen in de broekzak hebben. Nu schijnen er in het rustige oosten wel vaker dit soort talenten toch op te leven; Arnautovic, Elia, Ziyech, Theo...😉

9 januari 2021 om 22:30

Nou ja, rustig? Geen club waar het de afgelopen 5-6 jaar zo chaotisch is als in Enschede. De namen die jij noemde vind ik niet vergelijkbaar met dat van Cerny. Cerny is een oud toptalent met een laatste kans op redemption, terwijl de andere jongens juist een stap omhoog maakten op dat moment.

10 januari 2021 om 01:14

Dit jaar is het relatief rustig muv de blijvende financiële malaise. Er werden ook logische keuzes gemaakt, eerst een td, toen een trainer, toen de staff eromheen, daarna pas nieuwe spelers. Andere jaren kwamen er eerst spelers en och laten we de assistent van de assistent van de assistent eens voor de groep gooien, Hake en Pusic bijvoorbeeld.

10 januari 2021 om 14:53

Je hebt deels gelijk, maar het is natuurlijk wel uit puur geluk ontstaan. Streuer was zo'n beetje keuze nummer 10. Dat ging echt niet zonder slag of stoot. Het is pure toeval en een enorme mazzel dat Streuer het achteraf uiteindelijk is geworden. Daar heeft Van Der Kraan ontzettend mee gemazzeld. Die rust kwam pas toen bleek dat er gewoon een uitstekende ploeg is samengesteld. De zomer was namelijk behoorlijk rumoerig.

Prima resultaat, helaas niet aan het doelsaldo kunnen werken. Meer goals had absoluut gekund.... . Emmen heeft echt een probleem, wordt veels te veel naar Jansen gekeken, die verre van fit is, is die jongen niet veels te zwaar? Zelfde geldt voor de jongen bij Emmen die op het middenveld begon en later als verdediger speelde. Die werd door Cerny met bal compleet uitgelopen bij de 1/4. Zo’n Peña dat zou toch een prima middenvelder zijn voor Twente volgend jaar. Prima middenvelder met goede trap, is de enige speler die positief opvalt bij Emmen. Oosterwolde is trouwens een pareltje, zou nog iets rustiger moeten worden, groot talent.

Sneu voor Emmen..uitstekend voor Twente ,dat volgens mij vanavond een maatje te groot was voor de Drenten.
Fc Emmen, met alle respect, telkens te laat en vooral traag..

Prima wedstrijd met lekkere doelpunten gezien! De tweede helft werden veel spelers gespaard dus logisch dat het toen ietsje minder ging. Genoten van Zerrouki op het middenveld, die was echt overal. Verder Cerny en Oosterwolde heel goed gespeeld.

9 januari 2021 om 21:13

Toch wel mooi dat Zerrouki gewoon stappen blijft maken. Het talent is aanwezig, maar hij mist nog net dat ene stapje om structureel een basisplaats te bemachtigen. Als hij nog wat nauwkeuriger wordt in z'n passing en dezelfde stap maakt die Roemeratoe aan het maken is dit seizoen, gaan we nog veel plezier beleven aan die jongen. Nog een aantal punten en dan hoop ik dat Van Leeuwen meer kansen gaat krijgen. Het oogt allemaal uitstekend op technisch vlak, al zij het wat onervaren.

9 januari 2021 om 21:56

Zerrouki is 2 klassen beter dan Roemeratoe. Feller in de duels, technisch vaardiger, durft vooruit te voetballen en staat beter gepositioneerd

9 januari 2021 om 22:13

Niet mee eens. Zijn 2 totaal verschillende types. Roemeratoe is veel sterker in duelkracht. Heeft beter overzicht en neemt echt de rust. Heeft ook een heerlijke uitstraling, soms iets te waardoor het laks lijkt. Zerrouki is wat aanvallender ingesteld en heeft ook wat betere techniek.

9 januari 2021 om 22:15

Andere types. Roemeratoe is vooral een afjager en balafpakker die het spel aan de bal simpel moet houden. Zerrouki is meer een voetballer met loopvermogen en techniek. Ik zie in Zerrouki ook meer een centrale middenvelder die eventueel op 10 zou kunnen spelen als dat nodig is, terwijl Roemeratoe een verdedigende middenvelder is.

10 januari 2021 om 00:21

Tegen Emmen leek Zerrouki de meest verdedigende middenvelder, in de opbouw in ieder geval stond hij constant tussen de twee cv's, en dat deed hij echt goed. Twente scoorde vervolgens twee keer uit een sterke balverovering van Zerrouki. Het is echt een complete middenvelder!

10 januari 2021 om 01:20

Eens, in dit soort potjes heb je ook niet veel aan Brama, die gaat vaak breed of terug. Zerouki is in staat om vooruit te ballen. Daar waar je het spel zelf moet maken hem laten staan. Potjes waar je onder druk staat komt Brama meer tot zijn recht, zeker met zijn ervaring.

10 januari 2021 om 14:41

Hij speelt daar ook vaak dit seizoen, maar ik vind 'm meer een centrale middenvelder; zo bedoelde ik 't. Roemeratoe is een pure verdedigende middenvelder.

De aanval lijkt aardig in vorm voor aanstaande donderdag. Ik reken nergens op tegen Ajax, want dat is een heel groot verschil met Emmen als tegenstander. Maar je weet maar nooit of ze weer kunnen verassen.

Het was gezellig!
We hebben veel gelachen, om ons laten lachen en geleerd
Wij gaan ons op maken op ritjes als Helmond en Maastricht

Gelukkig hebben we nog een wisselspeler van Volendam binnengeharkt

9 januari 2021 om 22:19

Nou ja, om jullie laten lachen? Emmen heeft het gewoon heel knap gedaan door er minstens twee seizoenen in te blijven. Echter zijn de middelen nog te beperkt om een stabiele Eredivisie club te worden. Ik denk dat je daar ook simpelweg geluk voor nodig hebt als je zo'n klein achterland hebt. Ze zullen eerst moeten groeien voor ze zich stabiel kunnen nestelen in de Eredivisie. Maar goed, het seizoen is eigenlijk nog niet eens op de helft. Ik heb gekkere dingen zien gebeuren en het verschil is uiteindelijk nog steeds "slechts" 5 punten tot de veilige kant van de streep.

10 januari 2021 om 07:04

@jeron, FC Emmen heeft nog 19 wedstrijden de tijd om het onheil van degradatie naar de KKD af te wenden. Ik zou nu nog niet wanhopen. Er kunnen immers nog heel wat punten gepakt worden tegen gelijkwaardige tegenstanders. De tegenstander van gisterenavond was gewoon kwalitatief minstens een maatje te groot.

Twente speelde het slim Liet Emmen mooi komen en counterde ze weg. Wel Jammer voor Emmen, zo'n slecht elftal hebben ze echt niet. En ze kunnen ook best aardig ballen. Maar Als je zo'n sponsor hebt moet je wel wat meer en beter kunnen penetreren in de 16 van de tegenstander. maar ondanks deze nederlaag denk ik dat ze het kunstukje van Fortuna uit, ik meen '92, maar pin me er niet op vast, gaan herhalen. na 15 potjes zonder overwinning toch in de eredivisie blijven.

10 januari 2021 om 01:23

Twente liet Emmen niet komen, het overklaste Emmen op alle fronten, had volledig de regie in handen. Twente counterde helemaal niet.

10 januari 2021 om 14:45

Het probleem van Emmen is dat hun sterkere spelers backs zijn en in de as veel kwaliteit missen. Buiten het feit dat ze dus erg voorspelbaar zijn, zijn ze ook nog eens erg kwetsbaar. Die backs willen alleen maar naar voren en dan ligt er achterin veel ruimte. Dat middenveld loopt sowieso al niet over van kwaliteit. Ze kunnen best aardig ballen, maar als het niveau er niet is, schiet het niet op. Voor de degradanten zal het ook om zelfvertrouwen draaien. Het ligt heel dicht bij elkaar in het rechter rijtje en dan speelt vertrouwen een grote rol. Bij Emmen zie je dat dat wegebt. Die moeten echt snel een overwinning gaan pakken, want anders worden de resultaten in de tweede seizoenshelft alleen maar slechter.

Emmen is natuurlijk geen eredivisieclub. Ondanks de sponsor heeft de club totaal geen diepgang.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Twente

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
14.FC Twente4-2
15.AZ3-2
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. PröpperVerdediger42
G. TroupéeVerdediger40
J. BoschMiddenvelder40
M. SadílekMiddenvelder40
M. VlapMiddenvelder40
R. ZerroukiMiddenvelder40
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Twente.

5 fans
Keeper, 24 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 PSV 3 0 0 0
2020/2021 FC Twente 34 0 3 0
2019/2020 FC Twente 25 0 0 1
2018/2019 FC Twente 36 0 3 0
2017/2018 FC Twente 18 0 0 0

In de wandelgangen

Woensdag 15 september
Lautaro Martínez gaat zijn contract bij Internazionale verlengen tot medio 2026. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren