‘Eredivisionist hoopt Brobbey met contractvoorstel weg te kapen bij Ajax’

Zaterdag, 9 januari 2021 om 19:33Jeroen van Poppel • Laatste update: 19:44

Brian Brobbey is in contractonderhandeling met FC Utrecht, zo meldt de fansite UtrechtFans, die eerder de primeur bracht over de komst van Eljero Elia naar de Domstad. De achttienjarige Brobbey beschikt bij Ajax over een aflopend contract en is daardoor in de zomer transfervrij in te lijven.

FC Utrecht denkt in eerste instantie dan ook aan een zomerse overgang van Brobbey. De Domstedelingen sluiten volgens UtrechtFans ook een transfer in januari niet uit: dat de enige mogelijkheid voor Ajax om nog een transfersom over te houden aan zijn jeugdproduct. Brobbey is momenteel uitgeschakeld door een hoofdblessure en zou dus niet direct inzetbaar zijn voor Utrecht.

Ajax deed Brobbey en diens zaakwaarnemer Mino Raiola meerdere voorstellen in de hoop de centrumspits ervan te overtuigen zijn aflopende verbintenis te verlengen. Vooralsnog werd echter geen akkoord bereikt, zo vertelde trainer Erik ten Hag vrijdag nog op de persconferentie. "Hij moet de keuze maken, het is aan hem. Hij heeft nu ook het recht om met andere clubs te praten", aldus de oefenmeester.

Voor Brobbey lijkt er minder perspectief op speelminuten bij Ajax, nadat de Amsterdammers deze week Sébastien Haller van West Ham United aantrokken voor de spitspositie. Toch sprak directeur voetbalzaken Marc Overmars de hoop uit om Brobbey te behouden. "We zijn al heel lang bezig om zijn contract te verlengen", aldus Overmars. "Dat willen wij nog steeds heel graag, maar tot op heden is het nog niet gelukt. Hij heeft een aflopend contract en mag nu met andere clubs praten, dat is zijn goed recht." Overmars voegde daaraan toe dat Ajax niet te lang kan wachten op de definitieve beslissing van Brobbey aangaande zijn toekomst.

Eind oktober gaf Brobbey nog aan van plan te zijn om zijn aflopende contract bij Ajax te verlengen. "Het gaat goed met de onderhandelingen", zei de jonge aanvaller tegenover het huidige ESPN na afloop van de wedstrijd tegen Fortuna Sittard (5-2). Daarin maakte Brobbey zijn debuut en scoorde hij ook direct. "Ik wil natuurlijk bij Ajax blijven, dus het komt allemaal goed. Ik ben dichtbij een handtekening, dit had ik daarvoor niet nodig."Gerelateerd

Meer sportnieuws

93 reacties (laatste reactie door primetime)

Dat zou een prima aanwinst zijn voor Utrecht die de weg naar boven willen in slaan!

9 januari 2021 om 20:09

Want Brobbey heeft zich al als een top eredivisie spits bewezen? ik ben eerlijk gezegd nog sceptisch.

9 januari 2021 om 20:27

We hebben eigenlijk nog vrij weinig van hem kunnen zien dus snap dat je sceptisch bent, zit alleen wel heel veel potentie in. Denk dan ook dat hij alsnog bijtekent.

9 januari 2021 om 20:32

Dat ben ik ook. Ik heb hem 2 of 3 keer in de jeugd gezien tegen mijn club en vond het niet veel soeps. Het is puur fysiek, maar daar gaat hij het in de eredivisie niet mee redden.

9 januari 2021 om 21:15

Voor Utrecht zeker een prima spits, maar ik verwacht dat PSV en Feyenoord ook wel een poging gaan wagen, daar wordt het wellicht ook gewoon de eerste spits.

Hmm... zou een nogal pikante overstap zijn...

9 januari 2021 om 19:38

Meestal is het andersom inderdaad ;-)

9 januari 2021 om 19:52

Waarom pikant? Van rivaliteit is totaal geen sprake. Van Ajax kant is Utrecht uit vooral een lastige wedstrijd omdat zij dan altijd 100% gemotiveerd zijn, maar dat is wel bij meer tegenstanders van Ajax het geval.

9 januari 2021 om 20:03

"Van rivaliteit is totaal geen sprake"... oké, onder welke steen heb jij geleefd als ik vragen mag?

9 januari 2021 om 20:16

Die rivaliteit is meer vanuit Utrecht dan andersom.. en tussen de zogenaamde hooligans zal het spelen.. de gemiddelde Ajax supporter ziet PSV en Feyenoord als rivaal..

9 januari 2021 om 20:16

Geen rivaliteit van Ajax naar Utrecht maar andersom...

Opmerkingen over ten hag en zn ex utrecht verleden incoming in 3 2 1On topic : dit zie ik hooguit in een huurdeal gebeuren. Denk dat hij zelf niet een stap omlaag wil maken als in de zin van verkocht, een huurdeal ala danillo lijkt me het meest verstandig.

9 januari 2021 om 19:42

Dan moet hij wel eerst verlengen natuurlijk, anders loopt ie over een half jaar voor niks de deur uit. Dat zou ik nog best een goede idee vinden btw, verlengen en dan verhuren. Heeft meer potentie dan Danilo en Trarore in mijn ogen

9 januari 2021 om 19:43

Ja mee eens vond hem tegen atalanta thuis een redelijk sterke indruk maken.

9 januari 2021 om 19:45

Waarom zou hij bijtekenen nu Ajax net het transferrecord heeft gebroken voor een spits voor de komende jaren)?

9 januari 2021 om 19:49

@Craig, dat is natuurlijk het hele probleem. Brobbey wil helemaal niet bijtekenen. En waarom zou hij bijtekenen, om vervolgens direct verhuurd te worden?

9 januari 2021 om 19:54

Omdat Ajax denkt dat hij in de toekomst misschien wel de eerste spits kan worden? Hij is pas 18 he, en voetbalt al super lang in de jeugdopleiding. Ik kan me voorstellen dat hij graag de onbetwiste spits wil worden van de club die hij lief heeft. Over 2 a /3 jaar vertrekt Haller misschien wel en kan hij de eerste keuze worden. Als je dan al 1 of 2 seizoenen Eredivisie in de benen hebt zitten (via een verhuur) kan die stap zomaar gemaakt worden.

9 januari 2021 om 20:30

Omdat je bij Ajax speelt op zeer jonge leeftijd en voor je kans moet gaan. Haller speelt hooguit 3 jaar bij Ajax , is of al heel snel weer verkocht omdat hij het goed doet of heel snel weg omdat hij tegenvalt. Ajax strijdt meestal op 3 fronten, dan krijg je je minuten wel , hij is nog heel jong

9 januari 2021 om 20:39

Even een alternatief scenario voor Brobbey, Sc12.na 3 jaar gaat Haller weg, Brobbey is inmiddels 21 en er wordt weer een spits gekocht. Lekker 3 jaartjes heeft ie dan gebankt of een beetje in Jong-Ajax gepield. Zonde van zijn tijd.

9 januari 2021 om 21:36

Omdat hij pas 18j is en nog niks bewezen heeft. Elke topclub heeft minimaal 2 spitsen die het moeten uitvechten. Als hij een beetje zelfvertrouwen heeft en de strijd durft aan te gaan, zorgt hij gewoon dat hij het tenHag extra moeilijk maakt. Daarentegen zou het een prima stap zijn naar Utrecht, als hij daar zn minuten kan maken. Als Ajax zijnde lekker deze maand wegdoen, voor een schijntje verkopen en een terugkoopoptie of flinke doorverkooppercentage bedingen.

10 januari 2021 om 10:08

Die opties kan je wel vergeten, want zn contract loopt af. Lekker naar Utrecht. Als hij het daar goed doet dan kan hij toch wel terug, of naar een vergelijkbare club.

9 januari 2021 om 19:44

Van de bank van Ajax naar de basis van Utrecht is gewoon een stap hogerop hoor. Zou niet zo'n slechte stap zijn vanuit Brobbeys perspectief. Bij Ajax zal hij het de komende jaren met invalbeurten moeten doen want Haller gaat hij niet zo snel uit de basis spelen.

9 januari 2021 om 19:59

In ieder geval weten we dan ook zeker dat Brobbey weer terug komt aangezien het een Utrecht speler is die in het verleden met Ten Hag heeft gewerkt.

Dit zou al helemaal raar zijn, dacht die wil naar de PL oid. Zou gwn 2e spits zijn volgend jaar, op zn 18e... waarom dan zonodig weg?

9 januari 2021 om 19:42

Waarom 'helemaal' raar? Zou juist vreemd zijn als hij niet wil bijtekenen bij Ajax door gebrek aan perspectief en dan naar de PL vertrekken waar dat nog minder is. Als hij voor Utrecht zou kiezen zou dat in ieder geval betekenen dat het hem echt om zijn ontwikkeling gaat.

9 januari 2021 om 19:48

@Skede, ik ben het met je eens. Het lijkt bij Brobbey dan toch ook echt om speeltijd te gaan en niet om financiële motieven. Ik zou het sportief gezien een hele mooie stap vinden, mocht Brobbey naar Utrecht verkassen. Dan mogen alle leden hier die aan het bashen waren op Raiola ook op hun woorden terugkomen

9 januari 2021 om 20:21

Het is dan toch nog altijd Raiola die weer eens een breuk forceert? Als het echt om speeltijd gaat teken je bij met een toekomstperspectief. Op je 18e de eerste spits van Ajax zijn gaat hem nog niet worden. Laat je verhuren, speel op een hoger niveau dan de Kkd. Kom je dan nog niet aan zet bij het eerste, dan kun je altijd nog naar een andere club toe.

9 januari 2021 om 19:43

Waarom 2e spits zijn als je bij Utrecht 1ste spits bent? Misschien wil die jongen gewoon elke week lekker voetballen ipv op zijn 19de miljonair zijn

9 januari 2021 om 19:43

Lijkt me simpel, die jongen wil gewoon aan spelen toekomen en ziet de kansen daarop in Amsterdam de komende jaren flink geslonken nu ze de grootste aankoop in de clubgeschiedenis op zijn positie hebben gedaan. Als hij bij Utrecht zou tekenen kiest hij puur voor zijn persoonlijke ontwikkeling.

10 januari 2021 om 00:08

Hij wilde al niet bijtekenen, anders had hij dat wel eerder gedaan. Haller is eergisteren gehaald.

9 januari 2021 om 20:06

2e spits zegt vrij weinig als je trainer nog eerder Tadic of the en Labyad in de spits zet.

Dit zou natuurlijk een uitstekende keuze zijn van Brobbey. Hij zou dan gaan voor de speeltijd die hij de komende jaren in Amsterdam wel kan vergeten, een recordaankoop doe je immers niet ter overbrugging. Als het hem puur om zijn ontwikkeling te doen is tekent hij niet bij en zou een stap naar een club als Utrecht heel logisch zijn.

9 januari 2021 om 22:47

@hujniet hij kan ook bijtekenen onder voorwaardd dat hij verhuurd wordt

Zou toch wel bijzonder zijn om anderhalf jaar de boot af te houden met het ondertekenen van een nieuw contract, om vervolgens bij FC Utrecht aan de slag te gaan. Aan de andere kant als hij daar een garantie op speeltijd kan afdwingen in de Eredivisie valt er ook wel iets voor te zeggen. Lekker 2 of 3 jaar bij Utrecht in de basis staan en tegen de 100 wedstrijden spelen is natuurlijk ook prima voor zijn carriere.

9 januari 2021 om 19:44

@Master D, ik kan me inderdaad voorstellen dat na de komst van Haller de kansen op een nieuw contract vanuit Brobbey wel verkeken zijn. Die jongen heeft speeltijd nodig en die gaat hij bij Ajax niet structureel krijgen. Hier gaat Ajax de komende jaren vast nog wel vaker tegenaan lopen. Ben heel benieuwd of Brobbey zich echt verder gaat ontwikkelen of dat het een modale spits in de Eredivisie wordt.

Mocht Brobbey bij Utrecht tekenen, kan het salaris geen struikelblok zijn geweest in de onderhandelingen met Ajax. Dan zou het dus puur met speeltijd te maken hebben, wat afgaande op het afgelopen half jaar vreemd is. Zelf zie ik Brobbey het liefst als 2e spits bij Ajax volgend jaar. Huntelaar stopt en Traoré kan evt verkocht worden.

Ik snap heel goed dat Brobbey geen trek heeft om zijn contract te verlengen. Hoe groot is nou de kans dat hij de komende twee seizoenen Haller uit de basis gaat spelen? Deze jongen heeft speeltijd nodig. Vergelijk het met bijvoorbeeld Zirkzee bij Bayern, die ook wel weet dat hij Lewandowski niet voorbij gaat in de pikorde. Vraag me wel af of er geen grotere clubs gaan komen voor Brobbey dan, met alle respect, FC Utrecht. Of is Brobbey eigenlijk gewoon niet zo'n groot talent?

9 januari 2021 om 19:51

Brobbey houdt al 1.5 jaar de boot af. Het is natuurlijk makkelijk om je nu achter Haller te verschuilen maar de vorige anderhalf jaar had hij dat excuus niet en was zijn enige concurrentie Traore en Huntelaar die richting de uitgang zou gaan. Nu met Haller is het perspectief wel redelijk weg ja maar de afgelopen 18maanden van onderhandelingen was er toch redelijk perspectief zou je zeggen. Zou het erg zonde vinden als hij weg gaat maar met deze nieuwe situatie wel meer begrijpelijk.

9 januari 2021 om 19:59

@Maykel, ik ken de details niet. Hieruit spreekt voor mij echter wel dat het Brobbey voornamelijk om het sportieve aspect te doen is en niet zozeer om het financiële aspect. Dat vind ik wel heel belangrijk, want dan is Ajax er blijkbaar niet in geslaagd om hem voldoende perspectief te bieden.

9 januari 2021 om 20:17

GelbeReds, maar als Ajax maar geen handtekening krijgt in die anderhalf jaar contract onderhandelingen, moeten ze verder schakelen en dus halen ze Haller. En met de klanten van Raiola hebben ze niet zulke goede ervaringen betreffende beloftes en "het komt wel goed" en nog steeds maar geen handtekening zetten. Zie Kluivert. Dus Ajax schakelt door. Zo kan je het ook bekijken. En zo ziet Ajax het dus. Want speeltijd kreeg Brobbey juist veel voor een net 18 jarige. Alleen ligt ie er nu uit net zijn hersenschudding. En tekent ie maar niet bij. Dus door! Ik vind het goed gedaan van Ajax. Niet weer in de Raiola valkuil trappen. (Waarom zegt Brobbey, net als Kluivert de hele tijd dat t wel goed komt en tekenen ze niet? Waarom? Als je denkt dat t goed komt, teken dan ook. Als je het niet denkt, zeg t dan ook niet). Edit: en ze hebben geen fitte spits nu he, in de belangrijkste maand van t jaar. Moeten ze dan niks doen om Brobbey gerust te stellen en daarmee alle kans op een prijs weggooien? Met het risico dat ie toch niet tekent?!

9 januari 2021 om 21:16

@formus, Hij heeft net 100 minuten meegedaan, voornamelijk door blessures in de selectie. Veel speeltijd zou ik dat ook weer niet noemen. Traore, die heeft veel gespeeld.

9 januari 2021 om 23:10

Prime, had ik misschien moeten verduidelijken, ik heb het ook over Jong Ajax, daar was ie vaste spits. En met steeds meer mogelijkheden in het eerste. Je krijgt niks cadeau hè, je moet het ook verdienen. Er is maar weinigen weggelegd om op zijn 18e vaste spits te zijn van Ajax, zelfs Patrick Kluivert was dat niet. Dus dat is zo erg nog niet. En waar gaat ie het wel zijn? Als iedereen fit was geweest nu, was er echt geen nieuwe spits gekocht en was Brobbey tweede spits. En nu door alles wat ik al beschreef moest Ajax wel

10 januari 2021 om 00:18

Als iedereen fit was dan zou er inderdaad geen aankoop plaatsvinden maar ik denk eerlijk gezegd ook niet dat Brobbey dan 2e spits zou zijn. Ik denk dat dan de voorste 4 bestaan uit Neres, Tadic, Anthony en Kudus. Traore 2e spits.

10 januari 2021 om 22:02

Prime, ik vind Tadic geen spits, daarom noem ik Brobbey tweede spits 😉

Mocht dit waar zijn. Is dit weer een verhaaltje/staaltje naaierij van Raiola. Zoals bekend doet die alles voor zijn spelers maar ook tegen alle prijzen. Hoop dat Brobbey gewoon bij tekent. Dit seizoen stand in, volgend jaar vaste wissel en misschien een paar basisplaatsen.

9 januari 2021 om 19:45

@Malle, maar wat heeft Brobbey er aan om vaste wissel te zijn? Die gaat de komende seizoenen Haller niet uit de basis spelen. Die jongen heeft overduidelijk geen zin meer om op zijn kansen te wachten en dan schaft Ajax voor meer dan 20 miljoen Haller aan. Weg toekomstperspectief. Bovendien, hieruit zou blijken dat het Brobbey en Raiola niet om de financiën te doen is, maar om de speeltijd. Dan kan je Raiola betichten van naaierij.. mij komt het eerder over alsof Ajax geen goede plan met Brobbey heeft of niet voldoende overtuigd is van de meerwaarde van Brobbey.

Mocht dit waar zijn. Is dit weer een verhaaltje/staaltje naaierij van Raiola. Zoals bekend doet die alles voor zijn spelers maar ook tegen alle prijzen. Hoop dat Brobbey gewoon bij tekent. Dit seizoen stand in, volgend jaar vaste wissel en misschien een paar basisplaatsen.

Mocht dit waar zijn. Is dit weer een verhaaltje/staaltje naaierij van Raiola. Zoals bekend doet die alles voor zijn spelers maar ook tegen alle prijzen. Hoop dat Brobbey gewoon bij tekent. Dit seizoen stand in, volgend jaar vaste wissel en misschien een paar basisplaatsen.

Dit is dan net Kluivert 2 eerst zeggen komt goed met het contract hoef je niet over in te zitten en dan weg gaan. Overmar had dus groot gelijk om een spits aan te trekken.

9 januari 2021 om 19:46

@fchie, of gaat Brobbey weg omdát Ajax Haller aan heeft getrokken?

9 januari 2021 om 19:51

Dan wist hij dat al voordat Haller het wist.. Gewoon een gevalletje Kluivert met zijn uitspraken dat hij gaat tekenen om vervolgens weg te gaan. Verschil is wel dat ik een transfer naar Utrecht veel beter kan begrijpen en mocht dit doorgaan dan hoop ik dat hij zich sterk kan ontwikkelen. Hij is zo sterk en snel, gebruikt zijn lichaam ook enorm goed. Om het echt bij een topclub te maken zal hij wel doelgerichter moeten worden denk ik en ook zijn kopkracht en timing moeten vele malen beter. Ben erg benieuwd hoe ver deze jongen het gaat schoppen.

9 januari 2021 om 19:55

@origineel, ik bedoel meer dat dit voor Brobbey natuurlijk wel de druppel kan zijn geweest die de emmer heeft doen overlopen. Wellicht dacht hij tot een half jaar geleden dat hij veel speeltijd zou krijgen, zodat hij wel wilde verlengen. Ik ken de details verder niet, maar het komt op mij over alsof Ajax er niet in is geslaagd om Brobbey volledig te overtuigen. En misschien heeft Brobbey Ajax toch ook wel niet volledig overtuigd. Voor mij staat wel vast, als Brobbey inderdaad naar Utrecht zou verkassen, dat het puur om het sportieve aspect gaat en niet om het financiële. Wat toch vaak wel werd beweerd vanwege de aanwezigheid van Raiola. En daarmee in mijn ogen allesbehalve een gevalletje Kluivert.

9 januari 2021 om 19:57

Gevalletje kluivert? Denk niet dat je met utrecht zou gaan praten voor het geld hoor🥴

9 januari 2021 om 20:07

@diegelbereds: Het kan natuurlijk ook prima andersom zijn, dat Ajax na pakweg anderhalf jaar onderhandelen wel klaar is met het getreuzel van Brobbey en dus nu maar extern een spits haalt. Je hebt best kans dat als Brobbey (eerder) had bijgetekend, Ajax Haller helemaal niet gehaald had of een beter plan voor Brobbey had uitgestippeld.

9 januari 2021 om 20:14

Met gevalletje Kluivert bedoel ik dat er word gezegd dat een handtekening een kwestie van tijd is om vervolgens toch te vertrekken. Daarom zei ik ook dat ik de stap van Brobbey beter zou begrijpen. Persoonlijk houd ik alleen niet zo van dat gelieg in de camera's. Maar als je als club zijnde terecht niet meer investeert in spelers die weg gaan dan zal een talent ook eerder de boel besodemieteren dus ik snap het ergens ook wel.

9 januari 2021 om 20:47

@Airbags, het zou kunnen maar ik geloof er helemaal niets van. Brobbey is gewoon nog niet goed genoeg om vaste spits van Ajax 1 te zijn. In mijn ogen staat de komst van Haller los van de contractsituatie van Brobbey. Ik kan me echt niet voorstellen dat Ajax zich door andere motieven dan het sportieve laat leiden.

9 januari 2021 om 21:06

De contractsituatie is natuurlijk deel van het sportieve wanneer je langetermijn beleid voert. Eens dat Brobbey nog niet goed genoeg is maar Ten Hag zei letterlijk dat wanneer er niet zoveel blessures waren en Brobbey bijgetekend had dat Haller dan niet gekocht zou zijn. Dus de contractsituatie heeft wel degelijk invloed gehad op de transfer van Haller.

9 januari 2021 om 19:50

Alleen gaat Brobbey naar een club waar hij wel aan minuten komt en zich kan ontwikkelen, mits dit verhaal waar is natuurlijk. Hij heeft groot gelijk. Zo'n jongen moet minuten maken en met al die spitsen bij Ajax is die kans nu niet heel groot voor hem.

Hoeveel aanvallers willen ze opstellen bij Utrecht!?

9 januari 2021 om 19:56

@gomes, Kerk gaat weg aan het einde van het seizoen verwacht ik. Verder hebben ze nog Elia, Dalmau, Arzani en Sylla. Valt wel mee toch met de aanvallers?

9 januari 2021 om 20:01

Hilterman, Velanas, Arweiler, Acheffay, Mallahi, Pieters ...

9 januari 2021 om 20:05

@nuanceman, ga je nog even verder en noem je ook alle aanvallers uit de jeugd nog even op?

9 januari 2021 om 20:46

Dat heeft hij zojuist gedaan🤣

9 januari 2021 om 21:16

Mahi is toch ook eigendom van Utrecht? Of is hij gehuurd?

9 januari 2021 om 20:00

Dat probleem hebben we meer met middenvelders

9 januari 2021 om 20:04

Die vraag zouden we samen kunnen beantwoorden. Hoeveel voetballers mag je in de eerste plaats op stellen? Elf. Goed, elf aanvallers dus maximaal, maar dat ligt niet in de waarschijnlijkheid aangezien iedere voetbalclub minstens één keeper opstelt. Goed dan beperken we ons tot tien aanvallers. Niet heel realistisch, trek daar maar vier verdedigers af. Drie middenvelders. Zo, met drie aanvallers, misschien dat die aanvallers nog op andere posities ook kunnen spelen, maar dan toch in een andere rol. Zo werkt dat meestal bij het maken van de opstelling.

9 januari 2021 om 20:35

Je gaat wel lekker vandaag, of niet? Utrecht lijkt nou niet bepaald een plan te hebben met de spelers die ze halen de laatste tijd. Ze hebben naar verluidt toch een behoorlijk dure selectie inmiddels en ze zijn terug te vinden op plaats 10.

9 januari 2021 om 20:36

Ja, ADO stelde zes twintig plussers op en won een wedstrijd. Dit is nu al de dag uit 2021 Sirius, tijd om een boek uit de kast te trekken.

Dit ga je krijgen, tekenen nu betekend tevreden zijn met stilstand voor hem want jong Ajax heeft hij wel gehad nu.

9 januari 2021 om 20:32

Die jongen, of althans zijn kamp, probeert gewoon het onderste uit de kan te krijgen. Die zaken duren wel vaker een tijdje.

9 januari 2021 om 20:46

Nou bij jong Ajax is hij zeker nog niet uitgegroeid, dat kan nog best beter. Hij zit nu tussen jong Ajax en de bank van het eerste in.

Ik heb niet het idee dat Brobbey staat te springen om zijn contract te verlengen. Maar om Ajax nu aan het lintje re houden ondanks toezeggingen is ook niet netjes. Ik zou zeggen een ultimatum afspreken. Daarna desnoods maar weer naar de jeugd . Trouwens ik ben nog niet echt overtuigd van die kwaliteiten die hem tot een geweldige spits zouden moeten maken.

Lijkt me een goede optie als er een terugkoop optie in komt. Zo kan hij veel spelen en laten zien dat hij goed genoeg is en over een jaar of 2 voor rond de 7 miljoen terug gekocht worden..

9 januari 2021 om 20:19

Terugkoopoptie?
Ajax heft helemaal niets te willen als Brobbey zijn contract uitdient.

Utrecht heeft prima jonge spitsen (hilterman, Arweiler, Sylla), laat ze die nou gewoon een kans geven.

Dan zou ik eerder bijtekenen bij Ajax en je te laten verhuren om speeltijd op te doen. Als Haller over 2 jaar voor 30 miljoen wordt verkocht moet Brobby er dan staan. En zicht op eerste spits bij Ajax is een erg goed perspectief, vanuit Ajax kan je altijd nog wel bij een andere club terecht komen mocht het niet zo uitwerken.

Dan kan 'ie net zo goed bij Ajax blijven. Die jongen wordt volgende maand pas 19 jaar en komt net kijken. Ik denk dan ook niet dat dit ervan komt. Utrecht zal best interesse hebben, maar ik zie niet waarom je bij Ajax uit 't contract zou lopen om vervolgens te gaan tekenen bij FC Utrecht. Een verhuurperiode zou dan weer niet onlogisch zijn.

Hij heeft Ajax 1,5 jaar aan het lijntje gehouden met verlengen. Ik hoor mensen zeggen weinig toekomst perspectief. Dat is natuurlijk onzin! 18 jaar jong mensen doet net of hij bij jong sterre van de hemel speelde dat viel wel mee. Heel veel potentie maar lijkt beetje op dat hij een basis plek wil eisen middels niet verlengen contract. Hij moet ze voeten laten spreken. Ajax zijde begrijpelijk dat ze ervaren spits erbij kopen Hunt stopt einde seizoen dus moet er 1 bij. En het wachten op Brobbey 1,5 jaar wel zat te zijn ook begrijpelijk. Tuurlijk begrijp ik hem dat hij meer speel tijd wil en dat kan je gewoon afdwingen. Hij gaat vertrekken dat is denk ik wel duidelijk. Heel jammer want dacht dat dit een goed huwlijk zou worden. De jeugd van tegenwoordig is niet geduldig meer en wilt eigelijk gelijk alles hebben zonder het vuile werkt te doen. Dat is wel iets van nu. In algemene zin.

Prima, laat deze gast maar vertrekken naar Utrecht. Hij houdt Ajax al een jaar aan het lijntje, wat dat betreft is het net Kluivert 'zeggen het komt goed en ondertussen geen handtekening zetten'. Het kamp Raiola heeft nu met de komst van Haller een stok om mee te slaan. Prima, ik ben blij dat Ajax zich niet laat piepelen en doorgeschakeld heeft, waarbij ik moet zeggen dat ik allerminst overtuigd ben van Haller , maar laten we hopen dat ik het mis heb. Laten we hopen dat het rond komt, dan is iedereen blij, Ajax, Haller, Utrecht, Brobbey én Raiola, wat wil je nog meer !

Meer zijn niveau wel. Zie in hem geen toekomstige Ajax spits. En wil ergens wel begrijpelijk minuten gaan maken. Beetje jammer dat hij gratis de deur uitloopt en hij al 1,5 jaar lang schreeuwt dat hij bij gaat tekenen. Maar goed die trucjes zijn we inmiddels wel bekend mee in Amsterdam.

Ik begrijp niet zo goed dat je jarenlang vecht naar een positie in de a selectie van Ajax en als je daar dan bent aanbeland onmiddellijk het hazenpad kiest. Waarom niet vechten voor je plekkie en op hoog niveau de trainingen blijven doen ? Of net als Danilo een contract tekenen en je een jaar laten verhuren ? Als je nog zo jong bent als Brobbey kun je toch altijd nog naar een lager niveau als je 21 bent en het lukt je niet een basisplaats te veroveren ?

Tja, de vraag rijst of Brobbey bij FC Utrecht een beter contract (of gelijkwaardig) kan krijgen dan bij Ajax, of dat hij gaat voor meer kans op speeltijd. Dat laatste kan ook een afweging zijn. Ajax moet zich niet langer aan het lijntje laten houden door Raiola. Gewoon tot hier en niet verder. Dan scheiden de wegen maar.....

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3844
2.Vitesse3818
3.PSV3722
4.Feyenoord3520
5.AZ3416
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Q. PromesAanvaller166
D. TadićAanvaller169
L. TraoréAanvaller117
A. OnanaKeeper160
D. KotarskiKeeper00
N. TagliaficoVerdediger130
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

Nederland
0 fans
18 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Ajax 2 1 0 0
2020/2021 Jong Ajax 12 8 3 0
2019/2020 Ajax U19 3 1 1 0
2019/2020 Jong Ajax 13 7 2 0
2018/2019 Ajax U19 12 15 1 0
Laatste voetbalnieuws

Oriol Domènech: Brobbey in beeld bij Dortmund als vervanger Haaland

Brian Brobbey mag hopen op een transfer naar Borussia Dortmund, zo meldde Oriol Domènech dinsdagavond laat. De bekende journalist uit Spanje liet in het programma ONZE op de regionale televisiezender Esport3...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 16 januari
Olympique Marseille heeft een persoonlijk akkoord bereikt met Arek Milik, maar is nog niet rond met Napoli. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren