PSV maakt transfer officieel: ‘We gunnen hem deze overstap van harte’

Dinsdag, 12 januari 2021 om 18:07Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 18:14

De wegen van Jorrit Hendrix en PSV gaan scheiden, zo maakt de Eindhovense club dinsdag bekend. PSV heeft met Spartak Moskou een akkoord bereikt over de voorwaarden voor een transfer naar de Russische hoofdstad. Als alle formaliteiten zijn afgerond en Hendrix de medische keuring met succes doorstaat, tekent de 25-jarige middenvelder een contract in Rusland.

"Jorrit is van grote waarde geweest voor PSV. Ik spreek namens de gehele club als ik zeg dat we hem deze overstap van harte gunnen", vertelt technisch manager John de Jong op de clubsite. PSV kon vanwege de aflopende verbintenis niet meer de hoofdprijs vragen voor Hendrix, al voelde men in Eindhoven er ook niets voor om hem na dit seizoen gratis te laten vertrekken. De clubleiding gunt de door trainer Roger Schmidt zeer gewaardeerde middenvelder, die volgende maand zijn 26e verjaardag viert, echter wel een transfer waarmee een bedrag van zeven ton is gemoeid.

Hendrix werd in 2004 opgenomen in de jeugdopleiding van PSV en kwam tot tot 239 officiële wedstrijden in de hoofdmacht. In 2015, 2016 en 2018 veroverde Hendrix de landstitel met de Eindhovenaren. Schmidt maakt dit seizoen geregeld gebruik van de controlerende middenvelder, die afgelopen weekeinde al niet meer tot de wedstrijdselectie voor het uitduel met Ajax behoorde.

“Jorrit heeft zijn sporen als PSV’er verdiend”, vervolgt De Jong via de officiële kanalen van PSV. “Hij is op jonge leeftijd naar PSV gekomen, is hier uitgegroeid tot een belangrijke A-selectiespeler en heeft een grote bijdrage geleverd aan het behalen van meerdere prijzen. Zo zien we dat graag. We wensen Jorrit heel veel geluk en succes bij zijn nieuwe club.”

Hendrix genoot in de zomerse transferperiode concrete interesse van Spezia, dat eerder Jeroen Zoet had overgenomen van PSV. De Eindhovense club nam genoegen met een laag bedrag voor de doelman, maar Spezia dacht ook de middenvelder voor een relatief lage transfersom te kunnen binnenhalen. PSV hanteerde echter een vraagprijs van drie miljoen euro.

Spartak Moskou heeft als nummer drie van de Premjer-Liga zes punten achterstand op koploper Zenit Sint-Petersburg. De Russische competitie wordt pas eind februari hervat.Gerelateerd

Meer sportnieuws

86 reacties (laatste reactie door gomes1psv)

Het ga je goed Jorrit! Vond hem altijd wel een gewaardeerde kracht op het middenveld, bracht altijd wel een bepaalde felheid in de ploeg die ik bijvoorbeeld bij een Rosario mis. Het is wel goef dat psv van dit soort spelers afscheid neemt, die maken de club niet meer beter.

9 januari 2021 om 14:38

Eens wat met je zegt, al vind ik Rosario dit seizoen wel echt fel en een aanjager op het middenveld.

12 januari 2021 om 22:38

Rosario doet het onder deze trainer een stuk beter dan in zijn voorgaande jaren. Maar ja, onder Van Bommel is nauwelijks iemand beter geworden en is iedereen praktisch in waarde gedaald. Toch blijft Rosario een mysterie. Onder fans is hij - inclusief mijzelf - een van de minst geliefde spelers, terwijl elke trainer die hij heeft gehad hem als een van de eersten op papier zet voor zijn basiself. Ik hoop dat hij aan de zijde van Sangaré de komende maanden een dusdanige ontwikkeling doormaakt dat hij de interesse wekt van een aantal clubs. Voor 7 á 8 miljoen zou ik hem graag kwijt zijn. Ook al moet hij nu nog wennen aan het niveau, denk ik dat PSV met de tweebenige Fein, die aan de bal een stuk stabieler is en meer bijdraagt aan het aanvallende spel, een stuk beter af is.

9 januari 2021 om 14:39

Dan was jij een van de enigen. Van Bommel kreeg toen aardig wat gal over zich heen gespuwd door de meeste PSV supporters omdat hij Hendrix opstelde

9 januari 2021 om 15:00

Ik ken me dit voor stellen. Matige speler voor het nivo wat psv naarstreeft zou meer wat voor ons zijn. Mvg heeft weer liggen slapen of houd de knip op de portomonee

9 januari 2021 om 15:05

Ik denk dat het vooral ging om het blok Hendrix-Rosario, ik had er vorig seizoen in ieder geval verschrikkelijk de pest in maar Hendrix is in mijn ogen wel een hele bruikbare wisselspeler. Het spelen met Rosario en Hendrix doodde de creativiteit, waar het PSV van vorig seizoen toch al niet in uitblonk en daarbij gaven ze allebei vooral balletjes breed en balletjes terug, één zo'n speler was meer dan voldoende geweest.

9 januari 2021 om 15:08

Klopt alleen heel veel andere opties had je toen niet voor het middenveld. Die Guti is toen geprobeerd maar die deed het niet veel beter

9 januari 2021 om 16:27

Je denkt dat Willem II hetzelfde salaris kan bieden als de Russen?

9 januari 2021 om 18:14

VBommel kreeg kritiek omdat ie met hendrix én Rosario speelde tegen clubs waar je zelf het spel moest maken.

9 januari 2021 om 18:16

Sorry soort gelijke reactie is al geplaatst. Al denk ik wel dat het goed is dat hendrix vertrekt aangezien Guti weer fit is en vGinkel ook minuutjes wil maken...

9 januari 2021 om 20:05

@raoul17 welke middenvelders had hij dan moeten opstellen volgens jou?

10 januari 2021 om 08:36

Middenveld was te veel van hetzelfde. Guti was indd. Te licht bevonden maar ik had graag 2 man naar voren gezien ipv een blok naar achteren. Guti en ihattaren hadden dar samen gekund. En dan. Maar Thomas had dat misschien ook wel gekund. Had eig un ander type middenvelder bij gemoeten ipv thomas, sadilek, hendrix...

Het is je gegund Jorrit! Wat een werklust heb jij getoond op welke positie dan ook! Hopelijk liggen er aardig wat olie dollars voor je klaar!

Het is 'm gegund. Jongen van de club, nooit gezeurd en kende zijn plek. Geen geweldige speler maar een prima 12e man, sommige seizoenen zelfs meer dan dat. Tijd voor hem om te gaan, al had ik graag gezien dat hij nog een prijs had gewonnen voor zijn vertrek.

9 januari 2021 om 16:19

Skede, vind je deze zin ook niet heel erg apart?: "PSV kan vanwege de aflopende verbintenis niet meer de hoofdprijs vragen voor Hendrix, al voelt men in Eindhoven er ook niets voor om hem na dit seizoen gratis te laten vertrekken. De clubleiding gunt de door trainer Roger Schmidt zeer gewaardeerde middenvelder, die volgende maand zijn 26e verjaardag viert, echter wel een transfer". Je wil niet dat ie transfervrij vertrekt, dus moet ie nu een transfer maken. Dus gun je het hém nu of stiekem eigenlijk jezelf omdat ie anders gratis wegloopt.

9 januari 2021 om 16:30

Leest een beetje als een vrije interpratie door VZ van een aantal berichten hierover van het ED en VI haha. In de praktijk zal het gewoon zo zijn dat ze Hendrix een transfer gunnen en nu dus niet moeilijk gaan doen, maar komende zomer was ook prima geweest denk ik. PSV krijgt er schijnbaar nog 7 ton voor dus daar hoef je het niet voor te laten.

Jammer, een hele nuttige speler! Succes Jorrit!

Prima. Jorrit, bedankt voor bewezen diensten en je positieve instelling. Qua voetbal was het eigenlijk te min. Hopen dat we nu Fein wat vaker zien

9 januari 2021 om 14:37

Dat zou Fein zijn ja

9 januari 2021 om 14:40

Ajaxcieden met humor zie je niet vaak😉

Dat moet dus betekenen dat er een back in aantocht is, neem ik aan. Jorrit was back up voor beide back posities en die valt nu weg. Jorrit was een absoluut perfecte 12 man en een kind van de club. Ik hoop dat hij het goed gaan doen in Rusland, even lekker centen bij elkaar sparen.

9 januari 2021 om 14:42

Verwacht het niet. Begreep dat ook nooit, omdat hij veel te traag is voor een back. Ik zou gewoon Sambo en Viergever als back-ups gebruiken.

9 januari 2021 om 14:47

Viergever die op zijn laatste benen loopt en een talent wat nog helemaal niks heeft laten zien als back up gebruiken vind ik heel erg gokken. Er komen hele belangrijke wedstrijden aan en mocht max een blessure krijgen dan kan je echt niet met viergever komen aanzetten op linksback voor een aantal weken. Er moet gewoon nog een back bij die op beide posities kan.

9 januari 2021 om 15:02

Hendrix op rb was een noodoplossing. Volgens mij zou Schmidt Oppergaard (lb) en Sambo (rb) in de winterstop bij het eerste betrekken om te kijken of zij backup zouden kunnen worden voor die posities.

Prima. Geen speler die PSV echt verder helpt, onzichtbaarheid is ook een kwaliteit maar wordt niet gemist als die niet speelt. Zal een mooie tekenbonus krijgen bij Spartak en mooi salaris komende jaren.. niks mis mee.

En toch zie ik liever Hendrix dan bijvoorbeeld Gutierrez. Onderschatte speler naar mijn mening. Bedankt Jorrit voor jouw inzet!

9 januari 2021 om 15:22

Klopt, maar wel eentje die twee jaar na zijn debuut stil is komen te staan en naar mijn idee ook altijd tot de minste spelers behoort bij Psv. Tuurlijk, hard werken en een bal kunnen veroveren zijn waardevolle kwaliteiten, maar naar mijn idee is het te weinig voor het niveau dat PSV heeft en vooral moet nastreven. Ik zie daar liever een 'voetballende' 6 staan, zoals Frenkie de Jong, Lasse Schone of Joey Veerman. Dat type, waar je gerust de opbouw van je aanval aan kan overlaten. Niettemin is Hendrix natuurlijk wel een sympathieke speler, een loyale clubman en gun ik hem deze stap van harte. Ik vreesde dat Eibar zijn lot werd, vergelijkbaar met Jeroen Zoet die zich nu bij Spezia(!) terugvindt, maar Spartak is een mooie toevoeging aan zijn cv. Overigens heb ik altijd wel een zwak voor Gutierrez. Met name door zijn debuut destijds tegen ADO Den Haag. Die jongen is echt een uitstekende passer. Hij moet alleen verdedigender wat sterker worden, sneller in zijn balbehandeling en wat feller in de duels. Maar als Schmidt Boscagli tot een van de beste verdedigers in de Eredivisie weet te promoveren, lijkt me dat Gutierrez ook in goede handen is om eindelijk zijn potentie te benutten. Dit blijft toch een Mexicaans internationaal met een uitstekende balbehandeling. Verrassende overgang van Hendrix sowieso. Als dat geen elf VZ-artikelen oplevert. Verwacht een reactie van PSV over de totstandkoming van de transfer, een reactie van Hendrix uiteraard, een quote van Spartak die zullen claimen dat ze de Limburger al jaren op de korrel hebben, Renã© en Willy die er in ED iets over zeggen, misschien is Bjorn van der Doelen als Jorrit Hendrix nog even opgebeld, een bericht over de hoogte van de transfersom, een compilatievideo van 16 jaar Psv, de uitslag van een polletje of PSV een vervanger moet halen en een video-reactie van PSV-watcher Rik Elfrink die is overgenomen van het ED. Maar misschien blijft het hier wel bij natuurlijk. Het woord 'ajax' komt er niet in voor en dat is jammer voor de clickbaits.

9 januari 2021 om 16:24

Goed verhaal en ik verwacht ook nog wel wat van Guti. Die jongen kan echt wel voetballen en miste het volledige vertrouwen van van Bommel. En psv moet ook afscheid nemen van Thomas, Bruma, Sadilek en Doan. Fein of Guti of van Ginkel zie ik graag als 2e middenvelder naast de tank.

9 januari 2021 om 20:30

Eens dat hij zich niet is gaan doorontwikkelen tot het niveau waarop we hoopten. En dan is het vervolgens ook niet goed genoeg voor de basis. Maar wel uitstekend voor op de bank, met name ook omdat hij prima op 3 verschillende posities gezet kan worden. Guti was overigens juist verdedigend in de duels veel sterker de laatste periode dat hij redelijk speelde. Ik vind het juist opvallend hoe weinig hij voetballend toevoegt. Zijn handelingssnelheid lijkt verbazingwekkend laag te liggen en hij toont weinig lef en initiatief aan de bal. Dit kan dus ook mentaal zijn en Schmidt zou hier idd een grote rol in kunnen gaan spelen.

Op zich logisch als je er nog iets aan kan verdienen en met van Ginkel, Thomas en Gutierrez zijn er weer 3 middenvelders terug gekeerd.

Het is hem gegund! Het is zeker niet mijn type speler maar wel een zeer nuttige speler om er bij te hebben. Jonge van de club die nu voor waarschijnlijk een aantal mooie centjes in Rusland gaat voetballen. Succes daar en bedankt voor je inzet!

Een sympathieke speler en een klassieke verdedigende middenvelder, maar de Nederlandse top is 'm wel een beetje ontgroeid. Tegenwoordig word er meer van je verwacht op die positie en dat kan Hendrix niet echt leveren. Geen slechte speler overigens, maar over het totale plaatje te beperkt aan de bal.

De ideale 12de man ... je kan hem altijd zonder problemen inzetten op het middenveld ! Zorgt nooit voor problemen in een selectie! En vooral onderschat vind ik 🤔 jammer dat hij vertrekt ...maar gun het hem van harte!!

Ondergewaardeerde voetballer. Denk dat hij in competities zoals rusland, turkije, griekenland, schotland etc. Gewoon bij de topploegen een versterking is. Goede keuze Spartak Moskou.

Jorrit Hendrix bedankt voor je strijd en vechtlust eendracht maakt macht

Wat een domme zet zeg, deze jongen haalt gewoon altijd minimaal een 6 als hij speelt; die moet je er gewoon bij houden.

9 januari 2021 om 15:44

Dus als je invalt en twee tegengoals veroorzaakt waardoor je puntenverlies leidt haal je minimaal een 6? Dit gebeurde Hendrix tegen zowel Heerenveen als Granada namelijk dit seizoen.

Sympathieke gozer en jongen van de club maar laten we eerlijk zijn kan er vrij weinig van. Krijg nog steeds nachtmerries van het verdedigende blok van Bommeltje Hendrix - Rosario. Het ga je goed maar ben blij dat hij PSV eindelijk verlaat twee jaar te laat.

9 januari 2021 om 14:44

Maar in die CL wedstrijden tegen ManUnited had hij toch geweldig gespeeld. Ik vind dat mensen zijn rol in die succesvolle periode ook een beetje onderschatten. Hij was toen 20 jaar ofzo, en hij domineerde echt met zijn felheid. Jammer dat hij niet meer verder is kunnen groeien. Desondanks is Spartak zeker geen verkeerde club en zal hij altijd wel een PSV man blijven met die 200 wedstrijden.

9 januari 2021 om 16:57

Alleen nu realiseer ik me hoe goed Guardado, Pröpper en Van Ginkel toen waren bij Psv, want die lieten Hendrix er goed uitzien. Hendriks balletje afpakken en inleveren, daar is die ook goed in. Met Rosario naast hem Hendriks opeens gaan opbouwen en dan komen zijn tekortkomingen aan het licht.

9 januari 2021 om 17:44

Van Ginkel kwam pas in de winterperiode van dat jaar. Ik ben het wel eens dat het middenveld Propper, Hendrix en Guardado enorm complementair was. Allendrie haalden toen een heel hoog niveau. Achteraf kan je wel inderdaad concluderen dat Hendrix zo goed kon renderen dankzij die andere twee middenbelders. Hetzelfde geldt misschien ook in mindere mate voor Proper.

9 januari 2021 om 18:06

Het is nergens zo duidelijk geworden als in die periode. Het was zelfs zo dat Hendrix zo goed speelde destijds, dat mensen het halen van Van Ginkel als krankzinnig betitelden (want: gehuurde speler, veel te duur voor die zes maanden én Hendrix zou erdoor op de bank terecht komen).

Een aderlating voor de eredivisie deze harde zwoeger, maar tevens erg beperkte speler. Ben benieuwd wat Spartak nog voor het halfjaar contract over heeft om hem in de selectie te voegen.

Nadat hij duizenden euro's heeft betaald voor die haarimplanten zal hij niet blij zijn met de foto boven dit artikel. Hendrix lijkt me een vriendelijke jongen die niet echt veel door is gegroeid nadat hij is gedebuteerd, het is een beetje de Veltman van Psv. Ik denk dat hij in Italië, waar hij als afbreker op het middenveld kan spelen, goed tot zijn recht kan komen. Of hij dat in Rusland ook doet is afwachten, maar daar gaan we achter komen.

Mooie club, Leuke competitie waar de top breed is en je veel leuke wedstrijden speelt. Ik vind hem toch vaak onderschat, Zie mensen altijd doen alsof die ongelofelijk slecht is. Mits goed gebruikt kan die echt wel van waarde zijn

Een zeer ondergewaardeerde speler Ik lees hier: zeer gewaardeerd door Schmidt . Onzin dan had hij wel gespeeld. Ik vind hem veel beter dan Sanngre. Jorrit jammer dat het geen Italie of zo is geworden. Veel succes

9 januari 2021 om 16:58

@cas1 Deze moet je ff uitleggen: Je vindt Hendriks beter dan Sangaré??? Hoe dan?

9 januari 2021 om 17:26

Hendrix speelde in een niet-draaiend elftal
met een linksback die geen linksback was.
met een voorhoede die niet in de schaduw kan staan van wat er nu staat
dwz, met een topfitte Gakpo en een topfitte Malen
met een Viergever achter hem
hij moest alles maar dan ook alles dichten en de beuk erin gooien en zeker ook voor voortzetiing zorgen (zijn zwakkere punt). Vervolgens ging Gijp de mening mennen
Sangare heeft het een stuk maar dan ook een stuk gemakkelijker en heeft tot nu toe weinig laten zien, zeker Europees

9 januari 2021 om 18:09

De vraag was of je uit kan leggenop welk vlak en onderdeel Hendrix beter zou zijn dan Sangaré. Want dát was jouw stelling. ("ik vind hem veel beter dan Sanngre".
Uit jouw wat warrige reactie haal ik nergens een duidelijke aanwijzing waaruit ik kan opmaken dat Hendrix beter is dan Sangaré. Want jij hebt het alleen maar over het feit dat het team rond Sangaré nu beter is dan verleden seizoen onder Hendrix. Dat zegt niets over de indidivuele kwaliteiten van een individuele speler. Dus waarín blinkt Hendrix dan volgens jou uit waarin hij aantoonbaar beter is dan Sangaré?

Bedankt voor je bijdragen aan verschillende kampioenschappen Jorrit! Kind van de club, wens je het beste bij je nieuwe club!

Hendrix heeft absoluut waarde gehad voor PSV en ik gun hem deze stap dan ook van harte, was nooit de ster van het elftal, maar wel een speler die altijd 110% gaf en zeker ook in zijn topwedstrijden een belangrijke rol had als ''aandrijver''.

Voor Hendrix mag dit toch wel echt een stap voorwaarts worden genoemd!
Je bent reserve en gaat naar een club wat geen kinderlijk clubje is.
Vermoedelijk verdien je er ook nog een paar mil meer...

opgeruimd staat netjes ja je kunt hem een kind van de club noemen die nooit het niveau had voor Psv. nu nog Unnerstall Baumgartl Gutiérrez Mauro Júnior R. Thomas verkopen en psv staat er beter voor

12 januari 2021 om 18:30

Hendrix is natuurlijk geen wereld top maar heeft zeker wel zijn waarde gehad. Een speler die drie keer kampioen is geworden met Psv, waarvan zeker de laatste keer als basis speler verdient het niet om eventjes opgeruimd te worden in mijn ogen.

Kind van de club. Jaarlijks mijn favoriete speler bij PSV, geweldige jongen wie nooit zeurt en zich altijd 100% inzet. Jammer dat hij niet goed genoeg is voor het PSV nu. Het ga je goed Jorrit, gun je al het beste!

Jorrit Hendrix was een belangrijke pijler in drie behaalde kampioenschappen. Vooral in de tandem met Guardado was hij ijzersterk. In een seizoen waar PSV nagenoeg ongenaakbaar was kreeg het in één duel ongenadig hard op de bips, dat was tegen Willem 2, en alle PSV ers waren het er destijds over eens dat dit alleen maar kon omdat Hendrix niet speelde. Dat seizoen heeft hij toch wel gepiekt. Nadat de PSV selectie steeds verder afgeroomd werd was hij met zijn multifunctionaliteit dubbel bruikbaar, maar zo goed als hij speelde naast Guardado was hij daarna nooit meer. Toch, door die multifunctionaliteit, ben ik absoluut niet blij dat hij halverwege het seizoen vertrekt. Qua niveau is Hendrix Eredivisietop, zodra we Europa in gingen zag je dat hij het tempo van de CL totaal niet aankon. En het tempo van de EL niet meer zodra de teams wat beter werden. Hij had wat mij betreft dus tot in de lengte van dagen 12e man mogen blijven spelen, maar ik snap heel goed dat je na zoveel jaar Eredivisie eens wat anders wil. Het ga je goed, Jorrit! Bedankt voor alles.

9 januari 2021 om 16:31

Na de wisseling bij Van Bommel leek het wel alsof hij zijn zelfvertrouwen kwijtraakte. Ook geen drive meer om aan te vallen. Ik weet nog goed dat hij de laatste minuut bij Vitesse scoorde en dat hij Ajax en voornamelijk Klaassen uit de wedstrijd had gespeeld. Zonde, want het lijkt alsof hij er nu niks meer van kan.

9 januari 2021 om 16:32

Maar inderdaad, als je Guardado naast je hebt ga je zelf waarschijnlijk ook lekkerder voetballen.

9 januari 2021 om 17:03

Iedereen ging lekkerder voetballen nadat Guardado naast hem stond. En Hendrix is daar misschien wel het allerbeste voorbeeld van. Naast Guardado kende Hendrix ongeveer zijn beste PSV periode, omdat hij in die setting niets hoefde te doen in de opbouw en zich vooral kon foscussen op zijn controlerende kwaliteiten. Hetzelfde gold, zij het in mindere mate, toen Hendrix naast Van Ginkel speelde in het kampioensjaar 2018.
Hendrix is echt ontmaskerd vanaf het moment dat Van Bommel bij PSV kwam. Toen was er geen vormgever/regisseur meer op het midenveld (want Pereiro geeft geen enkel team vorm en regisseert helemaal niets) en werd van Hendrix verwacht dat hij, samen met Rosario, de lijnen ging uitzetten. Dát kon en kan Hendrix helemaal niet. En dat was ook pijnlijk duidelijk te zien.
Maar ben het eens met de voorgaande meningen: Hendrix was een goede clubjongen, loyaal en een uitstekende prof. Hulde, zo hoort dat. Maar tegelijkertijd ben ik niet rouwig dat hij nu weg gaat. Zijn houdbaarheidsdatum was verstreken. Dank voor zijn trouwe diensten, maar ik laat geen traan om zijn vertrek.

9 januari 2021 om 17:05

@mt87 misschien is dit dan ook een mooi moment om je te realiseren hoe goed Guardado toen wel niet was, dat hij Hendriks er zo geweldig uit liet zien. Volgens mij is Hendriks toen zelfs een keer opgeroepen voor het Nederlands Elftal.

Hendriks en Rosario was gewoon teveel van het goede. Twee matige opbouwers, die liever niet de bal hebben dan wel. Hendriks naast een Guardado of Van Ginkel werke wel, want dan kon Hendriks zich focusen op stofzuigen en de bal aan iemand geven die wel kan voetballen. Toen Rosario er naast kwam te staan kwamen de mindere punten van Hendriks ook meteen aan het licht.

Prima gozer, jongen van de club en ook echt een groot fan van de club. Gun hem dan ook het beste. Kwalitatief kwam hij helaas heel wat te kort en dat was al een paar seizoenen duidelijk. Goede keuze om afscheid van hem te nemen.

Best mooie stap voor hem, heel eerlijk gezegd. De competitie is natuurlijk wel iets minder, maar alsnog wel echt prima. De Russische top is heel breed, dus hij gaat genoeg mooie wedstrijden spelen. Daarnaast is het leven in zo'n luxe wijk in Moskou ook helemaal niet verkeerd voor een aantal jaren. Lekker cashen.

Het is hem zeker gegund! Zeer ondergewaardeerde speler! In periodes ook onder het PSV publiek, helaas, maar gelukkig leek hij (misschien dankzij de opkomst van Rosario) meer op waarde geschat te worden! Ik denk dat alle PSVers je alles gunnen Jorrit en kom graag nog eens terug, als speler, staf of simpelweg op de tribune!

Mooie club en het is hem gegund. Ik heb het altijd een sympathieke speler gevonden die soms ondergewaardeerd was. Ik snap ook niet dat er niet allang een club voor hem is gekomen. Een Schouten of Clasie lukte het veel eerder om naar het buitenland te gaan. Ik hoop Hendrix ooit nog terug te zien bij PSV. Tijdens of na zijn carriere. Hij heeft het in bepaalde periodes gewoon prima gedaan. Vooral toen met Guardado.

Ik vond hem altijd een nuttige kracht maar denk toch dat vertrekken beter is. PSV heeft nu met Sangare en Rosario 2 vergelijkbare spelers die in principe gewoon beter zijn. Daarnaast hebben ze nog Fein die voetballend meer brengt en Van Ginkel en Guti die er weer aankomen. Ik snap dus heel goed dat hij weggaat omdat veel spelen bij PSV er niet meer in zit.
Het is trouwens wel jammer dat zijn reputatie vorig seizoen zo ontzettend slecht is geworden. Hij is gewoon een hele nuttige spelers als hij in zijn kracht speelt, dat Van Bommel dingen van hem verlangde die Hendrix helemaal niet kan dat is niet zijn schuld.

Ik kan mij nog herinneren dat ik een wedstrijd in de groepsfase CL keek van PSV tegen een Russische ploeg (denk CSKA, circa 4/5 jaar terug). Hij speelde toen aan de bal een geweldige wedstrijd, ik had toen een enorm hoge pet van 'm op. Dit niveau heb ik hem nooit meer zien halen en bleek niet exemplarisch voor zijn optredens. Harde werker maar combineerde dat ook met ballen per ongeluk over de zijlijn te passen.

Eigenlijk zou je nu denken waarom laat je heb nu gaan (heeft toch genoeg minuten nog gemaakt) maar nu Thomas maar vooral gutierez en van ginkel weer fit worden zouden dit steeds minder minuten worden.

Een stap die door iedereen wordt gegund en ik geef niemand ongelijk: kind van de club, hard genoeg gewerkt en nooit geklaagd. Al is van psv naar spartak moskou geen sportieve vooruitgang, is het financieel wel fijn om de komende jaren daar te spelen. Met een miljoenenstad als Moskou en de mooie vrouwen daar hoeft hij zich in ieder geval niet te vervelen.

Volgens mij is dit wel een type speler die zou passen in het spel van de trainer. Eentje die maar blijft gaan , blijft jagen en druk zetten

Vanaf 2004, man dat is al lang geleden. Dan weet hij De Herdgang met z'n ogen dicht nog te vinden.

Totaal niet goed genoeg voor PSV. Ze mogen blij zijn, dat hij eindelijk weg is. Ik heb niks tegen brekers, maar er zijn weinig middenvelders in de eredivisie te vinden met minder basis techniek dan Hendrix

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3844
2.Vitesse3818
3.PSV3722
4.Feyenoord3520
5.AZ3416
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. MalenAanvaller169
E. ZahaviAanvaller93
R. SchmidtUnknown
J. PiroeAanvaller71
M. RomeroAanvaller11
Y. MvogoKeeper160
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

In de wandelgangen

Zaterdag 16 januari
Olympique Marseille heeft een persoonlijk akkoord bereikt met Arek Milik, maar is nog niet rond met Napoli. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren