Timothy Fosu-Mensah gaat Manchester United na zeven jaar verlaten

Zaterdag, 9 januari 2021 om 12:33Daniel Cabot Kerkdijk

Manchester United staat welwillend tegenover een transfer van Timothy Fosu-Mensah. De eerder deze maand 23 jaar geworden verdediger beschikt over een aflopend contract op Old Trafford en komt niet veel in de plannen van manager Ole Gunnar Solskjaer voor. De club lichtte vorig seizoen al een eenzijdige optie van een extra contractjaar, maar deze maand of in de zomer zullen de wegen definitief gaan scheiden.

“Ik weet niet zeker of Timo deze maand zal blijven of dat hij snel een beslissing gaat nemen”, vertelt manager Ole Gunnar Solskjaer via de officiële kanalen van Manchester United. “Hij heeft niet voldoende gespeeld. Natuurlijk mocht hij daarom, met oog op een transfer in januari, met andere clubs in gesprek. Het is moeilijk als je goede spelers, getalenteerde spelers hebt en je deze geen speelminuten kan geven.”

Fosu-Mensah maakte in februari 2016, toen nog onder leiding van Louis van Gaal, zijn debuut in de hoofdmacht van Manchester United. Hij werd sindsdien verhuurd aan Crystal Palace en Fulham. In totaal kwam de drievoudig Oranje-international tot dertig duels voor the Mancunians. Deze voetbaljaargang deed hij slechts drie keer mee; zijn meest recente optreden was een invalbeurt in december tegen RB Leipzig.

Ondanks het gebrek aan speelminuten is Solskjaer onder de indruk van de professionaliteit van Fosu-Mensah. “Hij zit nu in de fase dat hij weer moet gaan spelen”, erkent de Noor. “Wellicht aan het einde van deze maand en anders in de zomer. Hij werkt er hard voor. Hij is klaar voor een overstap naar een nieuwe club.” Fosu-Mensah doorliep tussen 2006 en 2014 de jeugdopleiding van Ajax.Gerelateerd

Meer sportnieuws

51 reacties (laatste reactie door sirius)

Misschien de vervanger van dumfries bij PSV in de zomer? Ik weet niet hoe goed deze jongen op de kaart staat maar zoveel PL ervaring kan het transfervrij niet echt een miskoop worden.

9 januari 2021 om 13:10

Is van oorsprong meer een cv dacht ik. Maar inderdaad altijd een gokje waard als het gratis is.

9 januari 2021 om 13:29

Is hij denk ik te verdedigend voor. Het is echt een vergelijkbaar type met Teze. Dus ondanks dat ik echt veel potentie in die jongen zie denk ik dat PSV hem niet nodig heeft. Ik denk dat hij niet meer te betalen is voor clubs in Nederland behalve PSV en Ajax. Dus ik zie hem wel naar België vertrekken bij Club, Anderlecht of misschien Antwerp

9 januari 2021 om 14:45

Maar Gent en Gent zijn veruit de rijkste clubs in België nu. Als Anderlecht en zeker Antwerp hem nu kunnen betalen, kan een Feyenoord dat zeker ook. Hij gaat denk ik eerder naar een PL club uit de rechterrij of een middenmootclub uit een andere competitie. Of misschien toch terug naar Ajax volgend seizoen. Wie weet

9 januari 2021 om 15:07

Club Brugge is veruit de rijkste club met een begroting van 150 miljoen. Daar achter komen Anderlecht en Genk met 90 miljoen en Ghent met 67 miljoen en Antwerp met 63 miljoen. Dus dat klopt niet helemaal wat je zegt. Anderlecht heeft voornamelijk een centrale man nodig net als Antwerp.

Feyenoord heeft momenteel simpelweg geen geld. Terwijl alle bovengenoemde Belgische clubs de afgelopen jaren mooie transfers hebben gedaan heeft Feyenoord al jaren bijna niks in de kas gekregen door slecht beleid.

Dus nee Feyenoord kan hem echt niet zo maar betalen en ja een Anderlecht wat bijvoorbeeld Doku deze zomer nog verkocht kan dat wel

9 januari 2021 om 15:38

Cijfers kloppen totaal niet. Club Brugge heeft begroting van 90 miljoen, daarachter Anderlecht met 45 en Antwerpen met 30.

9 januari 2021 om 15:59

Kan me niet voorstellen dat Club een begroting van 150 miljoen heeft hoor. Doel je misschien op omzet (van vorige jaargang) ofzo?

9 januari 2021 om 14:07

Ik denk dat een stap terug voor deze jongen ook niet slecht is. Talent heeft hij wel en ik denk dat de Nederlandse top voor deze jongen de ideale leerschool is om weer stappen vooruit te zetten. Voor beide partijen wellicht een win-win, want als hij weer opbloeit, gaat hij ongetwijfeld geld in het laatje brengen. Ik weet alleen nog steeds niet exact wat de beste positie voor 'm is. Z'n kwaliteiten neigen naar verdedigende middenvelder, maar dat is niet echt een positie waar PSV verlegen om zit. Als back vind ik 'm in aanvallend opzicht te matig.

9 januari 2021 om 15:05

Wel risico qua blessuregeschiedenis. 62 wedstrijden met blessures gemist in voorgaande 2 seizoenen. Tuurlijk is het risico niet aanzienlijk en hij is net weekje 23 pas. Maar als rechtsback is hij niet geschikt voor PSV imo. Als CV was hij een heel groot talent bij zijn vertrek.

9 januari 2021 om 16:51

Die komt voorlopig niet terug naar Nederland, te jong. Genoeg clubs in Engeland en Duitsland die hem graag willen hebben

Hoop dat Ajax deze jongen terughaald. Is van nature een CV. Kan hij de komende jaren mooi veel spelen om daarna toch weer een stap hogerop te maken.

Met Mazraoui en Klaiber heb je nu twee rechtsbacks, maar anders was dit wel een ideale transfer voor Ajax geweest. Een jongen uit de eigen opleiding, met Premier League- en Oranje-ervaring, die je ook nog eens gratis kunt oppikken. Bijna te mooi om te laten lopen.

9 januari 2021 om 13:22

Nou, ben blij dat ze hem niet gehaald hebben. Vroeg weggegaan en gefaald. Op basis waarvan zou je hem dan terughalen? Omdat hij Manchester United op zijn naam heeft staan? Heeft hem overigens wel een oproep voor NL elftal opgeleverd, daar niet van. Maar zo geef je ook geen lekker signaal af, als je iedereen gewoon netjes terughaald als ie gefaald is in het buitenland..

9 januari 2021 om 14:07

Als diegene iets toevoegt, waarom niet? Ze zijn natuurlijk niet verplicht om te blijven.

9 januari 2021 om 14:10

Wat ik mij vooral af vraag, op basis van wat zou Ajax aan deze jongen moeten beginnen. Heeft nooit ergens bewezen / kunnen laten zien dat hij het Ajax niveau aan kan of een toevoeging zal zijn. Je zou hem alleen halen op basis van een Ajax verleden of omdat hij zoals je zegt Man Utd op z'n CV heeft staan

9 januari 2021 om 14:23

Nou ja, heeft hij ooit ergens aangetoond dat hij het Ajax niveau niet aankan? Wat is eigenlijk het Ajax niveau? Ik denk vooral dat Ajax en PSV 'm niet nodig hebben, aangezien ze al dergelijke type spelers in de selectie hebben. Echter is het wel erg makkelijk om 'm nu af te schrijven voor de Nederlandse top. Als jongens als Veltman, Rekik, Schwaab, Moisander e.d. er van waarde kunnen zijn, moet een Fosu-Mensah dat zeker kunnen.

9 januari 2021 om 14:51

Draai de vraag dan om, waar heeft hij wel aangetoond dat hij het niveau wel aankan? Amper gespeeld in 7 jaar, alleen United op zijn CV staan, is dat tegenwoordig genoeg om voor Ajax te spelen?

9 januari 2021 om 15:08

Nouja, hij heeft 60+ wedstrijden gemist door blessures voorgaande 2 seizoenen en maakte op jonge leeftijd al minuten bij Man U en zelfs voor Oranje. Hoef hem zelf niet als back te zien bij Ajax maar als CV gok waard imo. Zijn in verleden al in gesprek geweest schijnt maar door blessureleed nooit optie geworden. Maar met zijn fysiek en snelheid zou hij prima kunnen renderen met hoge defensieve lijn van Ajax.

9 januari 2021 om 15:25

Volgens mij heb jij hem niet onder van gaal zien spelen, tegen beren als lukaku en troy deeny, dat seizoen speelde hij son ook helemaal uit de wedstrijd. Pure pech met blessures dat het niks geworden is. Leroy sane noemde hem nog de moeilijkste verdediger tegen wie hij had gespeeld. Hij kan dus wel degelijk goed voetballen.

9 januari 2021 om 15:56

@bellapartita - Schijnbaar wel, want Blind is er ook sterkhouder. Die speelde wellicht meer bij Manchester United, maar kwam ook met een bepaald verwachtingspatroon binnen daar na een prijskaartje van 30 miljoen euro. Zo'n bijzondere verdediger hoef je nou ook weer niet te zijn om in de Nederlandse top te spelen. Als je niet inhoudelijk op de speler in gaat, kun je 'm zo slecht doen lijken als je zelf wilt. Waar z'n niveau en plafond ligt zal nog moeten blijken, maar 'm nu al zo afschrijven is wel erg voorbarig. Dan kun je de vraag wel terugkaatsen, maar ik ben niet diegene die 'm afschrijft of juist niet.

9 januari 2021 om 14:09

Ik vind Fosu-Mensah te beperkt als back. Verdedigend wel prima, maar aanvallend brengt hij niets tot nauwelijks iets. Ik vind 'm het beste tot z'n recht komen als verdedigende middenvelder, maar tegenwoordig moet je daar ook meer dan alleen een beetje kunnen voetballen en goed kunnen verdedigen.

Ajax? Lijkt me een hele lekkere backup op meerdere posities.

Terug naar Ajax berichten, kom maar door!

On topic: Met het oog op Oranje is het van belang dat Timo aan spelen toekomt op niveau. Hij en Dumfries zijn dan stabiele rechtbacks. Hij kan beter nu een stap achteruit doen om vervolgens drie vooruit te doen. Pak m beet: Benfica, Leverkusen, Lyon of een Napoli zal hem goed doen. Daar vaste waarde worden en dan weer omhoog te kijken naar de absolute top. Aan potentieel geen gebrek ... Blessures hielpen hem ook niet echt.

9 januari 2021 om 14:15

Je hebt dan wel stabiliteit over het geheel van die twee genomen, maar of je daar nou echt iets voor koopt..? Dumfries kan niet echt verdedigen en Fosu-Mensah kan niet echt aanvallen. Dan schieten bij mij direct de woorden te boven: Gebrek aan beter. Dumfries is vaker 1 van de slechtere spelers op het veld dan dat hij een goede wedstrijd speelt. Toevallig was hij de 1 na laatste interland een keer goed als invaller en in de laatste nuttig als basisspeler, maar Dumfries is op dat niveau wel een matige back. Ik zou 'm wel bij Ajax of PSV willen zien, maar die hebben 'm niet echt nodig.

9 januari 2021 om 14:57

Een speler die bij Crystal Palace al weinig indruk maakte naar Benfica, Lyon of Napoli? Op basis van wat?

9 januari 2021 om 15:49

Het is wel even heel anders spelen in een ploeg als Crystal Palace dan in een ploeg als Benfica. Nu zeg ik overigens niet dat Fosu-Mensah een meerwaarde zou zijn daar, maar ik snap ook niet dat mensen 'm nu zo simpel afserveren.

9 januari 2021 om 16:52

Omdat hij nog niks bewezen heeft. Afschrijven doe ik hem niet maar of het een goede voetballer is durf ik ook niet te zeggen. Hij heeft op mij niet echt indruk weten te maken in de wedstrijden die ik hem heb zien spelen

Terug naar Ajax? Heb hem de altijd wel een speler met best wel wat potentie gevonden en nog altijd pas 23-jaar. Is naar mijn mening veel te lang bij Manchester United gebleven, want had daar echt al 'n jaar of 3 geleden weggemoeten.

Speelde niet heel veel, maar in de wedstrijden bij Manchester United, Crystal Palace, Fulham en het Nederlands elftal vond ik hem telkens een prima indruk maken als hij speelde. Kan als rechtsback, centrale verdediger en defensieve middenvelder spelen maar zelf zie ik een goede centrale verdediger in hem en ik zou hem graag bij Ajax zien op de plek van Schuurs.

Schuurs heeft ook wel potentie, maar ik ben geen fan van hem. Maakt teveel fouten in aanvallend opzicht en dat vind ik dan minder erg omdat ik liever heb dat Schuurs zich dan verdedigend laat zien, maar ook in dat opzicht laat hij best wel veel steken vallen.

Onana
Mazraoui
Fosu Mensah
Blind
Tagliafico
Klaassen
Gravenberch
Antony
Kudus
Tadic
Haller
9 januari 2021 om 14:01

Een speler hoort gewoon fouten te maken om er van te leren. Kan me blind nog herrineren. Hoop nog steeds dat schuurs zal uitgroeien tot een hele goede speler. Fosu mensah had indd al veer eerder weg moeten gaan uit Manchester.

Hou asjeblieft op met die 'terug naar ajax' berichten. 47 wedstrijden in premier league gespeeld in 7 jaar, op basis van wat zou die meer toevoegen dan een jonge die in de jeugd is gebleven en wel wekelijks heeft gespeeld?

9 januari 2021 om 14:19

Daar breng je het wel heel erg selectief. 7 jaar geleden was Fosu-Mensah 16 jaar. Hij heeft nu pas uberhaupt een leeftijd waarop talenten in Engeland doorbreken. Helaas voor Fosu-Mensah is dat niet het geval geweest, maar je doet net alsof hij 28 jaar is en nooit iets klaargespeeld heeft. Met dat soort argumenten kun je de vraagstelling ook omdraaien: Op basis waarvan zou een jongen uit de jeugd die nog nooit iets op een relevant niveau heeft laten zien meer toevoegen dan een Fosu-Mensah? We hebben het hier niet over een pannenkoek die ook aantoonbaar veel te slecht is voor de Nederlandse top. Ik denk dat PSV maar wat blij is dat ze zo'n vroeg vertrokken talent naar Nederland hebben teruggehaald.

9 januari 2021 om 15:23

We hebben het over iemand die veel te vroeg is vertrokken naar het buitenland. Ja dan loop je het risico dat je minder speelt. Dan vind ik ook niet dat je zo iemand weer in de armen moet sluiten. Dan geef je in principe een signaal af naar de jeugd, ga maar snel weg naar het buitenland, als het je faalt dan mag je zo weer terug. Maar ik snap nog steeds niet op basis van wat hij wel iets toevoegd aan Ajax, Op basis van zijn ene potje dit seizoen? Of volg jij hem op de training? Ik snap het echt niet, enige wat ik me kan bedenken is op basis van zijn CV aka Man united... Het gaat mij meer omdat hij amper gespeeld heeft, dat loop je sowieso al ver achter op iemand die vaak speelt..

9 januari 2021 om 15:47

Ik geef niet aan dat hij iets toevoegt of juist niet. Draai het eens om: "maar ik snap nog steeds niet op basis waarvan jij vind dat hij niets toevoegt aan Ajax. Op basis van zijn ene potje dit seizoen? Of volg jij hem op de training?". Overigens heeft hij in de afgelopen jaren wel meer dan 1 potje gespeeld, dus mensen kunnen wel degelijk een beeld van 'm hebben. Dat het jou dwars zit dat hij vroeg uit Nederland is vertrokken, maakt het niet dat die jongen ineens te slecht is voor de Nederlandse top. Om even in te haken op jouw laatste zin: Dat vind ik een betere uitleg. Je neemt namelijk wel een risico. Echter kun je niet beweren dat een jeugdtalent uit de opleiding automatisch eerder een kans verdient en meer toevoegt dan een transfervrije Fosu-Mensah. Als dat namelijk het geval was, hoefden ze Klaiber niet te halen.

Schuurs gewogen en te licht bevonden, verder een prima speler voor Twente of AZ, maar die jongen is veel te braaf voor de echte top.
Hee leuk allemaal die investeringen met o.a de individuele trainingen van Bogarde maar iets wat er niet inzit zal je er nooit uit krijgen.
Daarom moet men stoppen met de vergelijkingen met de Ligt want die had die killersmentaliteit van nature wel.

Ik haal Timothy maar al te graag terug, helemaal nu hij gratis is.
Hij verdient daar dan wel een 5 miljoen maar ik denk dat hij prima te verleiden is voor een salaris van 3.5 miljoen Max, om vervolgens over 2jr alsnog de stap te maken naar een buitenlandse topclub. Die jongen is nog hardstikke jong dus dat kan prima.

Ook komen de voetballend kwaliteiten van Daley Blind het beste tot zijn recht met een spitsendoder naast zich en die rol kan Fosu Mensah goed invullen.

Ik zeg doen!

9 januari 2021 om 14:41

@ajaxjester, nee joh. Hij verdient geen 5 miljoen. Niet per jaar althans. Zit wel rond de 1 miljoen per jaar dus dat is zijn hele contractduur, die 5 miljoen.

9 januari 2021 om 15:00

Ik zou geen 3,5 miljoen aan salaris aftikken voor een speler die nog nooit heeft bewezen het niveau van een Ajax aan te kunnen

9 januari 2021 om 15:59

Als je in de Premier League meekomt, kom je bij Ajax ook wel mee. Verder verdient hij momenteel naar verluidt zo'n 780.000 pond per jaar, dus ik weet niet of hij wel zo'n salaris eist.

9 januari 2021 om 16:54

Bojan kwam ook mee in de PL maar dat was bij Ajax geen succes. Voor een passend salaris zou ik het als Ajax zijnde zeker proberen maar 3,5 miljoen vind ik wel een risico

9 januari 2021 om 22:10

Het hangt af van de geinteresseerde clubs of 3,5 miljoen euro per jaar een vereiste is. Als clubs dat er niet voor over hebben, gaat 'ie dat niet verdienen. Althans niet in Europa.

9 januari 2021 om 16:36

@ajax3ster "stoppen met vergelijking met de Ligt" Dit is juist het probleem van types als jij!! Jullie vergelijken Schuurs wat een andere type verdediger is dan Ligt met hem. Zeer onterecht en daardoor faalt hij continue in jullie ogen. Als we Frank de Boer onterecht zouden vergelijken met Stam. Of Pique met een sloper dan zouden ze ook allemaal falen. Geef Schuurs gewoon de tijd man. Is een andere type.
On: lastige. Denk zou wel goed zijn als hij ook echt 3 a 4 jaar minimaal wil blijven. Of langer als hij voldoet. Niet alleen als je Ajax als tussenstation ziet.

9 januari 2021 om 16:37

nog aanvullend. Tuurkijk geef hem ff 3.5 miljoen alsof hij status heeft van spelers als Blind, Tadic haha.

9 januari 2021 om 22:12

Mee eens. Het is momenteel voor zowel Schuurs als Blind niet ideaal dat ze het met elkaar moeten doen. Beiden zijn gebaat aan een leider. Schuurs vanwege z'n onervarenheid en Blind vanwege z'n fysieke beperkingen (snelheid, wendbaarheid). Als Schuurs dus een fout maakt, kan Blind het zelden compenseren en andersom. Ik heb nog genoeg vertrouwen in Schuurs. Die jongen is nota bene pas net 21 jaar en speelt min of meer z'n eerste Eredivisie seizoen als basisspeler. Vorig jaar was hij veelal back-up.

Marc Overmars...terughalen, is een goede verdediger

Vind Fosu Mensah geen United materiaal dus mag weg. Vind hem een zeer beperkte voetballer. Een middenmoter in Engeland is zijn top.

al die jaren bij United heeft zijn bankrekening wel ten goede gedaan ondanks dat hij weinig gespeeld heeft. Dan te beseffen dat hij nog pas 23 jaar oud is. Nu lekker een club uitkiezen waarin hij zijn minuten kan maken.

9 januari 2021 om 15:57

Ik zag net ergens dat Fosu-Mensah zo'n 780.000 pond per jaar verdient. Dat valt dan in principe nog behoorlijk mee.

9 januari 2021 om 21:30

voor premier leauge begrippen is dit indd niks (ook niet voor het Engelse 2de niveau waar het salarisgemiddelde ook best hoog zit), maar als je dit al een tijdje verdient dan maak je toch echt een mooie spaarpot voor de toekomst. Ik had het wel geweten in ieder geval.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester United

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.Arsenal23-3
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
Bruno FernandesMiddenvelder145
S. McTominayMiddenvelder120
David de GeaKeeper140
FredMiddenvelder111
Cristiano RonaldoAanvaller116
J. SanchoAanvaller111
A. DialloAanvaller00
Voor de complete selectie: Clubpagina Manchester United.

406 fans
Coach, 70 jaar
SeizoenClub
2021- Nederland
2014-2016 Manchester United
2012-2014 Nederland
2009-2011 Bayern München
2005-2009 AZ
Laatste voetbalnieuws

‘Ik ga nergens van uit, maar het liefst speel ik voor Nederland’

Pascal Struijk wil in 2022 met het Nederlands elftal naar het WK en hoopt op een belletje van de KNVB. De verdediger van Leeds United behoorde echter nog geen enkele keer...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 3 december
Barcelona heeft Ousmane Dembélé, Philippe Coutinho, Samuel Umititi en Clément Lenglet aangeboden aan Manchester City om de prijs van Ferran Torres te drukken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren