‘Of PSV een serieuze optie wordt voor Alderweireld, ligt vooral aan Ajax’

Zaterdag, 9 januari 2021 om 07:55Yanick Vos

PSV heeft via Jan Vennegoor of Hesselink geïnformeerd naar Toby Alderweireld. Eerder deze week werd bekend dat de Eindhovenaren een lijntje hebben uitgegooid naar de Belgische verdediger van Tottenham Hotspur, maar dat werd ontkend door algemeen directeur Toon Gerbrands. Mike Verweij laat in een podcast van De Telegraaf weten dat er wel degelijk is gesproken met Stijn Francis, de zaakwaarnemer van Alderweireld.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

46 reacties (laatste reactie door jorisdijk)

In eerste instantie heeft ook Spurs hier een belangrijk aandeel in. Alderweireld heeft een contract tot 2023 en wordt in maart 32. Ik zie PSV echt niet meer dan 10 miljoen betalen voor hem en dat zou ik al een behoorlijk fors bedrag vinden eigenlijk voor een 32-jarige verdediger. Ik vraag me ook zeer af of Spurs wel zou meewerken aan een dergelijke lage transfersom (zijn marktwaarde is momenteel 20 miljoen). En ja, mits dat zo is kan ik me goed voorstellen dat Ajax zich ook meldt. En dan weten we natuurlijk allemaal dat Ajax een streep voorheeft bij Alderweireld, waarbij Ajax ook in staat is een hoger salaris te bieden. Onmogelijk? Nee, maar lastig wordt het wel.

9 januari 2021 om 10:16

Het feit dat PSV al in verband wordt gebracht met zo'n speler vind ik al hoopgevend van de staat van de club en welke koers ze willen bewandelen. Tuurlijk PSV ontkent het verhaal nog en het is vooral de media die er wat van maakt maar waar rook is, is er vuur. Benieuwd dus wat ze er van kunnen maken, dat er een verdediger moet komen is wel duidelijk. Zou het voor Boscagli wel jammer vinden want hij wordt waarschijnlijk dan opzij gezet, die jongen draait een goed seizoen vind ik. Maar goed PSV is een topclub en geen liefdadigheid, de beste spelers moeten spelen.

9 januari 2021 om 11:09

@barcalover maar is Mike tot nu enige bron? Sinds wanneer belt een scout met een manager? Is toch helemaal niet de taak vam een scout om lijntjes uit te gooien.

Als Ajax het ziet zitten in Schuurs kunnen ze altijd nog Blind laten gaan en Toby aantrekken

9 januari 2021 om 08:32

Blind gaat nergens heen. die maakt zijn carrière af bij Ajax.

9 januari 2021 om 10:29

Inderdaad, Blind is de laatste tijd al behoorlijk aan het afbouwen.

9 januari 2021 om 11:38

Kan me niet voorstellen dat Ajax weer een jaar met die twee in het centrum gaat spelen. Helemaal als ze door dit duo naast de titel grijpen

9 januari 2021 om 08:34

Ho eens, dat gaat tegen de Ajax amendementen in. Altijd een linkspoot en een rechtspoot achterin, altijd 4-3-3 of 3-4-3 en de keeper moet beter kunnen voetballen dan de gemiddelde eredivisie speler.

9 januari 2021 om 08:50

Linkspoot en rechtspoot achterin? Ik herinner mij een seizoen in 1994 1995, volgens mij het beste jaar in de clubhistorie... Danny blind - Frank Rijkaard... beide bijna stijf rechts

9 januari 2021 om 11:25

Dat was ook de periode dat we tot de beste ter wereld behoorden. Zouden we het toch niet weer een keer moeten proberen met twee rechtspoten? Haha. Dan kunnen we weer tot de beste ter wereld behoren!

11 januari 2021 om 15:26

Uhm, Rijkaard speelde in dat jaar toch echt vaker voor de verdediging. Het was toch vaak een achterhoede met Reiziger-Blind-de Boer en als ze met vier achterop speelden was het Reiziger-Blind-de Boer-Bogarde.

Dus wat jij zegt is gewoonweg niet waar.

9 januari 2021 om 10:04

Als ze het zien zitten in Schuurs dan hebben ze oogkleppen op. Als je het over een talent hebt dan is dat een speler die af en toe wedstrijden bepaalt en laat zien wat hij kan. Bij Schuurs hou ik mijn hart vast als de bal bij hem in de buurt komt. Een hele matige verdediger waar geen 1 Europese subtopclub beter van word.

Verthongen wilde ook terug naar Nederland/België en die speelt nu bij Benfica. Het ligt dus niet alleen aan Ajax, maar ook aan Benfica, Porto, Club Brugge, Zenit, etc. Etc. Etc. Een klasbak als Alderweireld terughalen is voor Nederlandse clubs op papier haalbaar, in de praktijk vaak kansloos.

9 januari 2021 om 08:48

Dat is niet waar want alderweireld heeft aangegeven voor zijn kinderen terug te willen naar België/Nederland. Dus het is zeer realistisch... dus dan wordt t Ajax psv of Brugge ofzo.

9 januari 2021 om 08:49

Verthongen wilde ook voor zijn kinderen terug en die speelt nu bij Benfica.

9 januari 2021 om 08:53

Vertonghen wilde niet zo overduidelijk naar Ajax als jij hier wil laten lijken. Hij heeft in een interview gezegd dat hij het er moeilijk mee had om te gaan concurreren met goede vriend Blind en hij zag ook niet helemaal in waarom dat bevoordeling zou zijn voor Ajax.

9 januari 2021 om 08:58

Waar zeg ik precies dat hij terugwilde maar Ajax? Ik heb het over Nederland / België.

9 januari 2021 om 13:11

Vertonghen zei een paar jaar geleden nog dat hij Ajax op de voet volgde en als hij zelf niet hoefde te spelen hij naar de wedstrijden keek. Dat Ajax nog steeds in zijn hart zat.

9 januari 2021 om 13:59

Bovendien wilde Vertonghen ook nog een laatste avontuur. Nieuwe cultuur, nieuwe taal etc.

Ajax doe je ding, haal deze jonge terug !!! Kan Schuurs veel van leren en heeft nu nog zeker toegevoegde waarde. Wat zou ik dat mooi vinden zeg, Toby terug bij Ajax!!

Zie Toby niet naar psv gaan, aangezien Ajax altijd zijn eerste keuze zal zijn en kan me niet voorstellen dat ajax hem laat lopen.

9 januari 2021 om 11:24

Onze Jaap Stam en André Ooijer gingen ooit ook naar Ajax..

9 januari 2021 om 12:34

Alderweireld heeft 3 grote andreaskruizen op zijn arm, die man had zelfs pijn toen de ploeg waarin hij speelde (Spurs), zijn club (Ajax) uitschakelde in de CL. Hij is enorm geliefd onder alle Ajax-supporters. Waarom zou die man naar PSV gaan? Het wordt of Amsterdan en Ajax of Antwerpen en Royal.

9 januari 2021 om 16:02

Stam bleek achteraf een Ajax fan te zijn. Ooijer komt uit Amsterdam. Geloof wel dat hij een PSV'er is (geworden), maar zijn contract werd niet verlengd. Pas nadat hij een (onverwachts) goed WK speelde wilde PSV toch met hem door. Dat was voor Ooijer mosterd na de maaltijd en hij was al in gesprek met Ajax. Wanneer er niks geks speelt zullen spelers toch sneller voor 'hun club' kiezen.

9 januari 2021 om 17:49

'waarom zou een rasajacied naar PSV gaan?"
Heel simpel. Vraag anders even aan Lerby, Kieft, Arnesen, Ronald Koeman, Vanenburg, Rijkaard (tekende ooit een contract bij Psv), Ooijer, Jonk, Vink, Menzo, Kluivert Sr., en al die anderen waarom zij naar PSV gingen.
Ik denk dat het meest eenvoudige antwoord is dat die spelers totaal anders denken dan supporters. En wat voor supporters ondenkbaar is, dat is voor spelers kennelijk een heel andere afweging en beslissing. Het is alles behalve uitgesloten dat een Alderweired naar PSV gaat. Ajax tattoo of geen Ajaxtattoo.
Want het is echt mega simpel. Er zullen zeker van die PSV supporters zijn die bezwaar gaan maken en gaan roepen dat het niet kan een speler met Ajax tattoo en meer van die nonsens. Maar zodra Alderweireld drie sterke potten speelt, is alles vergeven en vergeten. En zó hoort dat ook!
Het is een lage weg voor PSV om hem binnen te halen, maar de suggestie dat een 'ajacied' dat niet zou doen is echt flauwekul. Dat doen ze wel. En bijna altijd nog succesvol ook.

10 januari 2021 om 00:32

Je vergeet viergever, de man die Legia en Schalke uitschakelde 😅

Nico en Onana zullen wel vertrekken dus wat extra ervaring lijkt me dan prima. Bovendien ben ik enorm blij geweest met Toby altijd, geweldige persoonlijkheid ook. Als hij bij PSV zou tekenen zou ik dat een enorme fout vinden van Ajax.

Psv is altijd op zoek naar ex Ajax spelers. Psv is niet vermogend genoeg voor dit soort spelers. Als deze spelers komen komt dit van derde en we weten allemaal waar het geld in Brabant vandaan komt.

9 januari 2021 om 09:43

Tjah, beter zoeken naar ex Ajax spelers dan ex Utrecht spelers

9 januari 2021 om 09:56

Hahaha, kijk om zo'n opmerking kan ik nou smakelijk lachen. Heerlijk.

Ik snap wel dat PSV iemand met de kwaliteiten van Toby wil maar iemand die zich in zijn carrière zo duidelijk heeft uitgesproken voor Ajax en Amsterdam moet je toch niet willen? Hij blijft dan een uithangbord voor Ajax al speelt hij top. Hoe denken PSV’ers hier over?

9 januari 2021 om 10:17

Mij zou het echt 0,0 boeien eerlijk gezegd. IK als psv fan heb geen hekel aan Ajax ofso, zie ze graag elke wedstrijd verliezen maar haat ze niet. Als Toby zou komen (wat heel lastig wordt) dan ga ik er vanuit dat hij gewoon stinkend zijn best doet en daar gaat het om.

9 januari 2021 om 12:11

Ach voldoende andere voorbeelden lijkt me. Een echte PSV zuiger als André Ooijer kwam nog naar Ajax en werd toch redelijk geliefd.

9 januari 2021 om 17:54

Ooijer komt oorspronkelijk uit de Ajax jeugd he. En is nota bene Amsterdammer van geboorte. Zou wel wat zijn zeg, eindelijk weer eens een Amsterdammer bij Ajax en die zou dan niet geliefd zijn??

De telegraaf die vlak voor Ajax - PSV met een dergelijk bericht komt, een scout (niet eens de TD) die geïnformeerd zou hebben naar een speler, bron is wss een zaakwaarnemer, de psv insider (rik elfrink) ontkent... Ik weet genoeg!

Het zou wat zijn, komen de fans weer met zo’n actie om de drie kruizen weg te laten halen?

Ik denk niet dat Psv enige illusie hoeft te maken. A) Hij is te duur voor Psv B) Alderweireld zal niet geïnteresseerd zijn in Psv. En wat is er met Baumgartel aan de hand waarvoor ze 10 miljoen betaald hebben, is die al afgeserveerd ?

9 januari 2021 om 18:00

Afgeserveerd? Welnee, PSV heeft gewoon ene hele sterke en brede selectie en kan het zich veroorloven om aankopen van dat kaliber op de bank te zetten.
Alderweireld te duur? Zou best kunnen, zeker als Alderweireld zijn Salaris van Tottenham wenst te behoudeh. Maar dan is hij voor Ajax ook te duur. Ajax kan vier miljoen netto betalen, wat Tadic en Promes verdienen, maar zeker ook geen 175.000 Euro per week (zijn huidige salaris).
Dat Alderweireld geen interesse zou hebben in PSV is onzin. Waarom niet? Omdat hij Ajacied is? PSV haalt al decennia lang Ajacieden en met heel veel succes ook nog.

Ajax moet een poging wagen om 'onze' Toby terug te halen naar zijn geliefde Amsterdam!! Misschien kunnen ze Schuurs in de deal betrekken dan zijn we daar ook weer vanaf!

Eriksen halen. Dan heb je Blind ook niet meer nodig op het middenveld. belangrijkste plekken waar nu in geinvesteerd moet worden zijn de LB en RB.

Alderweireld is nog lang niet klaar bij Spurs en wordt daar zeer gewaardeerd. Dit speelt pas als ie nog ouder is en de vraag is of het dan geen Heitingaatje wordt. Zie hem op die leeftijd ook niet voor PSV kiezen.

Ik hoef Alderweireld om meerdere redenen liever niet te zien bij ons. In de eerste plaats omdat ik het een kwal van een vent vind met een liefde voor Amsterdam. Daarnaast zal hij duur zijn en zijn er vast goedkopere opties.

9 januari 2021 om 15:27

Aah joh maakt die liefde voor Amsterdam jou zoveel uit? Ik kan me daar nooit zo druk over maken. En ja een kwal van een vent.. ik snap je punt maar aan de andere kant waren Toivonen en vBommel ook irritante gasten en daar genoot ik dan juist van omdat ze met die eigenschappen dingen voor je winnen.

9 januari 2021 om 15:37

Ik kan me daar zeker aan storen ja.. Weet dat dat eigenlijk nergens op slaat, maar dat krijg je er na al die jaren niet meer uit ;-) Toivonen vond ik zelf ook een verschrikkelijke vent. Bommel en Alderweireld vind ik wat dat betreft hetzelfde. Hebben beiden zoveel dingen gedaan / gezegd dat ze bij ‘de ander’ niet meer worden gepruimd. Nope, ik wil hem hier liever niet zien.

9 januari 2021 om 18:02

Kan zijn dat ik het allemaal gemist heb hoor, maar wat heeft Alderweireld dan allemaal voor vreselijks gedaan of gezegd dat hij niet meer gepruimd zou worden door PSV of PSV fans? Vertognhen vind ik een ander verhaal. Die heeft zich met die akkefietjes met Afellay, kinderachtig gedrag en houding als een zielig ventje laten kennen, maar Alderweireld?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8577
2.PSV7139
3.AZ6829
4.Vitesse6116
5.Feyenoord5625
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. MalenAanvaller3219
E. ZahaviAanvaller2411
R. SchmidtUnknown
Y. VertessenAanvaller142
J. PiroeAanvaller91
Y. MvogoKeeper320
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

201 fans
Verdediger, 32 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 13 mei
Marcos Llorente stapte in 2019 voor dertig miljoen euro over van Real Madrid naar Atlético Madrid en is nu minstens het dubbele waard. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren