Kevin Strootman zet voet in Italië om rentree in Serie A af te ronden

Dinsdag, 12 januari 2021 om 18:25Jeroen van Poppel • Laatste update: 18:42

Kevin Strootman is dinsdagavond op het vliegveld van Genua geland om een transfer naar Genoa af te ronden. De middenvelder, die met een sjaal van de Serie A-club poseerde, zal woensdagochtend een medische keuring ondergaan en vervolgens zijn transfer voltooien. Het is nog onduidelijk of het om een huurovereenkomst, volgens diverse Italiaanse media, of een definitieve transfer, volgens transfer Fabrizio Romano, gaat. PSV, waarvoor hij tussen 2011 en 2013 speelde, ontvangt één procent van een eventuele transfersom.

Mede vanwege zijn hoge salaris, dat zwaar op de begroting van Olympique Marseille drukte, mocht Strootman vertrekken bij Marseille. De middenvelder, die volgende maand zijn 31ste verjaardag viert, kwam bij de Franse topclub niet in aanmerking voor een basisplaats en moest het dit seizoen doen met negen invalbeurten in de Ligue 1. Eén keer mocht Strootman deze jaargang van trainer André Villas-Boas in de basis beginnen in de competitie. In totaal kwam Strootman in tweeënhalf jaar tot 77 officiële duels (3 goals en 9 assists) voor Marseille, dat hem in 2018 overnam van AS Roma.

Strootman kan gezien worden als de opvolger van Lasse Schöne, die eerder deze week juist vertrok bij Genoa. De 34-jarige middenvelder was bij de club uit de Serie A anderhalf jaar na zijn komst uit de gratie geraakt en liet zijn contract ontbinden. In zijn eerste seizoen kwam Schöne nog tot 32 competitieduels, maar in de huidige jaargang werd de voormalig Ajacied helemaal niet meer ingezet.

Vorige week werd Strootman nog gelinkt aan Feyenoord. Zijn werkgever Olympique Marseille heeft volgens L'Équipe belangstelling voor Lutsharel Geertruida en zou eventueel interesse hebben in een ruildeal met Strootman. Technisch directeur Pablo Longoria zou hebben voorgesteld om Geertruida op huurbasis over te nemen mét een optie tot koop of de mogelijkheid om Strootman in een eventuele deal te betrekken.Gerelateerd

Meer sportnieuws

47 reacties (laatste reactie door joaquinbetis)

Fijne club voor hem in een competitie die hij natuurlijk al kent. Was er maar van hem geworden wat we hadden verwacht, dan was het nu nog een sterspeler geweest!

8 januari 2021 om 23:38

Ik vind het zo jammer, omdat ik heel benieuwd was waar hij terecht ging komen. Wat een stappen zette hij elke keer op zulke korte tijd. En dan vond ik hem vaak nog heel irritant overkomen op het veld en interviews maar goed was hij wel.

Ik zag hem echt zo bij United en/of Real Madrid spelen.

9 januari 2021 om 00:35

Ik vond hem wel goed bij PSV maar niet uitzonderlijk goed

9 januari 2021 om 01:20

Ik snap je wel medellin. Hij groeide steeds met het niveau mee. Jammer dat zijn blessures roet in het eten gegooid hebben.

9 januari 2021 om 11:10

@japie

Wat Martinator goed omschrijft en wat ik ook bedoelde, hij groeide steeds mee en verder. En dat zag ik ook heel makkelijk gebeuren bij een United of andere ploeg, hij pikt zo aan.

Zijn lichaam was tot heel veel meer in staat.

9 januari 2021 om 13:37

Het was een goede teamspeler idd maar ik had niet zoiets van ik zie hier een nieuwe Davids of Vieira spelen die over een paar jaar bij een Real of United speelt en daar superbepalend is

9 januari 2021 om 14:03

Meer iemand zoals Khedira.

9 januari 2021 om 15:05

Dat niveau had hij idd misschien wel kunnen halen zonder die blessures

12 januari 2021 om 18:47

De potentie was er en de ontwikkeling ook. Die jongen is volgens mij binnen 1,5 jaar van Sparts naar Oranje gegaan. Ook in Italie waren ze lyrisch voordat hij de blessure kreeg. En dat was alweer 7 jaar geleden.

Is voor Feyenoord toch ook niet te betalen. En buiten dat voegt hij voor zijn salaris bar weinig toe aan Feyenoord.

8 januari 2021 om 23:55

Inderdaad, niets meer dan iets om de kranten mee te vullen. Marseille volgt Geertruida van een Nederlandse club, Marseille heeft een overbodige Nederlander. Dan denken ze dat het een vanzelfsprekendheid is, niet wetende dat niemand in Nederland dat salaris gaat ophoesten

9 januari 2021 om 00:43

Vind dat Strootman ook niet echt nodig is. Ongeacht de prijs. Fer, Kokcü, Toornstra, Diemers, qua niveau en vorm ongeveer hetzelfde als Strootman. Hij gaat Feyenoord misschien ervaring brengen maar dat is dan denk ik ook het enige.

9 januari 2021 om 05:34

Inderdaad en buiten dat heeft Feyenoord die ervaring ook niet echt nodig. Met Leroy Fer, Berghuis en Botteghin heb je al spelers die ervaren genoeg zijn in de selectie. Zelfs Toornstra kan je daarbij scharen. Strootman is in alle opzichten overbodig bij Feyenoord.

9 januari 2021 om 10:08

Goed nieuws voor alle Feyenoord supporters, dit bericht.Je schrikt je toch kapot bij verhalen dat Strootman misschien maar de club komt.

Genoa is juiste niveau waar beide partijen veel aan gaan hebben. Hij kent de competitie ook al. Met Zappacosta,Badelj,Pjaca,Pandev,Pellegrini en nu Strootman moeten ze toch echt uit de gevarenzone kunnen komen

8 januari 2021 om 23:14

De twee voorgaande seizoenen hebben ze ook maar met de hakken over de sloot degradatie weten te vermijden, dat blijft niet goed gaan vrees ik.

8 januari 2021 om 23:24

Oudste club uit Italië, ik hoop dat ze erin blijven

8 januari 2021 om 23:30

Ja dat hoop ik ook. Samen met Sampdoria toch een van de mooiste clubs van Italië als je het mij vraagt (buiten de traditionele top gerekend).

8 januari 2021 om 23:28

Er ontbreken nu nog een goede spits en een goede centrale verdediger. Piatek en Papastatopoulos van Arsenal zouden goeden versterkingen zijn, dan blijven we er wel in dit jaar. En een goede linksback, mocht Pellegrini nog vertrekken.

Dat Genoa is toch een vreemde club. Die hebben echt veel geld uitgegeven de laatste 3 seizoenen (145 miljoen) en nu halen ze ook iemand met een enorm salaris bij Marseille binnen en wat is het resultaat? Momenteel 19de, vorig seizoen 17de en het jaar daarvoor ook 17de. Over wanbeleid gesproken.

8 januari 2021 om 23:24

En wilden Schone niet meer omdat ze al genoeg middenvelders hadden. En prompt halen ze er nog eentje.

8 januari 2021 om 23:31

Inderdaad. En zo een Strootman heeft echt al jaren niks meer gepresteerd...

8 januari 2021 om 23:26

Probleem is alleen dat de beste spelers elk jaar verkocht worden, zowel in de zomerse als de winterse transferperiode. Ik durf niet precies te zeggen hoeveel geld er de afgelopen 3 jaar binnen is gekomen aan transfers, maar dat zal ruim boven de 145 miljoen liggen. Tel daarbij op dat trainers om de haverklap ontslagen worden en het wanbeleid van Genoa is compleet. Overigens betaalt Genoa niet zijn volledige salaris, Marseille betaalt ook een deel.

8 januari 2021 om 23:29

Ja ze hebben inderdaad ook zeer veel uitgaande transfers gedaan (vorig jaar meer dan 70 miljoen dacht ik), maar dan hebben ze toch nog steeds 145 (!) miljoen uitgegeven? Je maakt me echt niet wijs dat je dan onderaan de serie A moet bengelen. Hellas Verona heeft in dezelfde periode 35 miljoen uitgegeven en die staan er toch een stuk beter voor momenteel. Zeer jammer trouwens want ik vind Genoa een heel mooie club (en vind de stad zelf ook wel aangenaam).

9 januari 2021 om 09:26

Tja, wat ik al aangaf in mijn vorige post, een combinatie van chaos in het bestuur en 0 vastigheid in de selectie. Elke transferperiode vertrekken en komen er een karrenvracht aan spelers. Ook het komen en gaan van trainers draagt bij aan het gebrek aan vastigheid. Hierdoor is investeren in de selectie - wat trouwens louter gefinancierd wordt met het verkopen van de beste spelers, dus beter worden we er nooit op - vrij weinig waard en presteren we elk jaar ondermaats, hetgeen ervoor zorgt dat clubs als Verona en Bologna jaarlijks beter presteren.

12 januari 2021 om 18:55

Weet jij toevallig hoe het zit met de deal van Pinamonti afgelopen zomer naar Inter. Bedoel het is toch wel bizar dat je binnen een maand ongeveer 10 miljoen verlies maakt op 1 speler?

8 januari 2021 om 23:26

Geen wonder dat Schöne weg wilde.

8 januari 2021 om 23:31

Die dromen van een dergelijk uitgavenpatroon (en inkomstenpatroon) denk ik.

9 januari 2021 om 02:07

Van Beek, Clasie?

Opluchting in Rotterdam lijkt mij zo. Strootman is niet de man die feyenoord nodig heeft.

Misschien gek idee: weet niet of hij nog voor Denemarken uitkomt en het EK in zijn agenda heeft omcirkelt, laat staan of het voor hemzelf een optie is, maar zou Lasse Schöne geen prachtige kortetermijnversterking zijn voor Feyenoord? Helemaal transfervrij heb ik begrepen.

8 januari 2021 om 23:38

Dat kan Schöne niet maken. Hij wil volgens mij ook nog wat later wat bij Ajax gaan doen en dan kan je niet bij Feyenoord gaan tekenen.

9 januari 2021 om 00:03

Haha Schöne ligt niet zo heel goed in Rotterdam, nadat hij in 2017 herhaaldelijk riep dat Feyenoord 'het toch wel weer zou weggeven'. Zelfs de selectie zelf zong over Schöne nadat ze kampioen werden. Als hij destijds van NEC naar Feyenoord was gegaan, was hij denk ik wel zeer populair geweest, maar nu lijkt het me sterk dat iemand bij Feyenoord hem graag ziet. Plus, het lijkt me misschien nog wel sterker dat Schöne dat wil

9 januari 2021 om 10:19

Dat dacht ik ook van Vermeer. En net als veel andere Amsterdammers die bij Feyenoord hebben gespeeld, duurde het niet lang voor de supporters hem ook in zijn armen sloten.

9 januari 2021 om 11:28

Vermeer had nooit iets specifieks gedaan waar enige Feyenoorder zich aan stoorde. Schöne wel. Overigens, triest genoeg zijn er ook mensen die Vermeer nooit hebben geaccepteerd

9 januari 2021 om 00:22

Heel gek idee idd. Gaat never nooit gebeuren.

Alle centen die Genoa spendeert gaan de verkeerde kant op..

Goed geregeld ook weer van PSV, die ene procent van de transfersom.....

Mooi, heeft de laatste jaren niet meer bewezen dat hij op het hoogste niveau mee kan en dus is zelfs Feyenoord te hoog gegrepen voor hem. Laat hem maar lekker ballen in de kelder van de serie A en zojn bankrekening goed spekken.

Ik zie Genoa eigenlijk dit seizoen wel degraderen . Weet niet of strootman in de Serie B wilt voetballen. Bij Genoa is het al jaren slecht beleid. Ieder jaar staan er wel verschillende trainers en een half nieuw elftal maar eigenlijk op een paar spelers na is het echt niet best. Genoa moet is kijken wat Sassuolo en Atalanta doen. Ik hoop dat Genoa snel weer de weg omhoog vind maar ben er bang voor

Strootman past als voetballer ook beter in Italië dan in Frankrijk. Bovendien heeft ie vanaf het begin al duidelijk gemaakt dat Olympique niet zijn keus was, maar dat A.S. Roma die keus voor hem gemaakt heeft vanwege het geld dat ze voor hem konden ontvangen. Al betwijfel ik of Genua de juiste club is. Waarschijnlijk speelt Strootman binnen 1,5 jaar weer in Nederland.

Mooi voor hem, gefeliciteerd Kevin. Niet te hopen dat Frank hem straks weer gaat selecteren voor oranje hoor.

Lijkt haast alsof iemand geld moet wit wassen via die club of zo. Gigantisch veel betalen voor evenzoveel spelers en er het seizoen erop ook net zoveel weer verkopen voor wat minder geld. Ook vreemde transfers, qua leeftijden, posities enzovoort. Ik las dat ze Pinamonti ook gewoon binnen een maand gekocht en weer verkocht hebben, met meer dan 10 miljoen verlies. Echt heel bijzonder wat daar gebeurd.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Genoa

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
15.Udinese16-8
16.Cagliari14-11
17.Genoa14-12
18.Torino13-9
19.Parma12-20
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
M. PjacaAanvaller153
G. ScamaccaAanvaller132
E. ShomurodovAanvaller112
G. AgostinoKeeper00
F. MarchettiKeeper20
A. PaleariKeeper20
M. PerinKeeper140
Voor de complete selectie: Clubpagina Genoa.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Genoa.

354 fans
Middenvelder, 30 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Olympique Marseille 11 0 2 0
2019/2020 Olympique Marseille 25 2 7 0
2018/2019 AS Roma 1 0 0 0
2018/2019 Olympique Marseille 28 1 7 0
2017/2018 AS Roma 32 1 4 0
Laatste voetbalnieuws

Genoa beantwoordt laatste resterende vraag over transfer Strootman

Genoa heeft de komst van Kevin Strootman donderdagmiddag afgerond. De nummer zeventien van de Serie A maakt via de officiële clubkanalen bekend dat de middenvelder tot het eind van het seizoen...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 16 januari
Olympique Marseille heeft een persoonlijk akkoord bereikt met Arek Milik, maar is nog niet rond met Napoli. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren