Spartanen keken met verbazing naar Feyenoord: 'Kreeg foto's toegestuurd'

Vrijdag, 8 januari 2021 om 13:05Rian Rosendaal • Laatste update: 13:24

Marcos Senesi keerde tijdens de winterstop voor even terug naar Argentinië, terwijl Lucas Pratto uit dezelfde land de reis maakte richting Nederland. Beide spelers hoeven ondanks de coronacrisis niet in quarantaine, wat bij Henk van Stee voor gefronste wenkbrauwen zorgde. De technisch directeur van Sparta Rotterdam sprak daar maandag zijn verbazing over uit tegenover het Algemeen Dagblad. Van Stee vindt niet dat de betreffende spelers zondag moeten ontbreken in de stadsderby van Sparta met Feyenoord.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Sparta Rotterdam - Feyenoord eindigt in een...


Gerelateerd

Meer sportnieuws

39 reacties (laatste reactie door lwd12)

Ja laten we het hier nog een keer over hebben.

8 januari 2021 om 13:50

Inderdaad ja, omdat het RIVM hier blijkbaar word genegeerd en we met z'n allen verbaast blijven over de regels. Niet omdat het nu opeens een voetballer betreft, maar gewoon, wat zij de regels nu voor mensen die uit het buitenland terug keren.

8 januari 2021 om 15:41

En waar zijn de regels op gebaseerd. Terugdringen van het virus. De jongens zijn getest bij terugkomst. De volgende dagen ook, terwijl ze apart van de groep trainden. Inmiddels zijn we 5 dagen verder en zijn ze nog steeds negatief getest.

Dat mensen 10 dagen in quarantaine moeten is dat zij niet worden getest. Pas bij klachten. Ben je wel getest na aankomst in Nederland, dan geldt 5 dagen quarantaine.

Ik snap best dat men contactmomenten zoveel mogelijk wil reduceren. Maar het is toch krom dat ik met mijn gezin (3) niet bij mijn (schoon)ouders op visite mogen komen, maar ik mag hen wel ophalen en weer wegbrengen, waarbij we ruim een uur bij elkaar in een kleine ruimte (auto) vertoeven waarbij anderhalve meter afstand geen optie is, zodat zij bij ons op visite kunnen komen.

8 januari 2021 om 15:56

4fRedondo: profvoetballer hebben natuurlijk het voordeel dat ze (vaak) getest worden, maar die 10 dagen quarantaine heeft natuurlijk te maken met het feit dat de incubatietijd zo lang is. En dan kan je na 5 dagen nog prima negatief testen, maar de 6e dag iets hebben. En laten ze nou dan precies tegen Sparta spelen 😉. En de kromheid vd regels, dat ben ik helemaal met je eens, maar dat is een heel ander verhaal (3 uit 1 gezin mag idd niet, 2 onbekende wildvreemden wel). Maar die regels zijn natuurlijk meer richtlijnen hè

8 januari 2021 om 13:55

Tot 15 maart geldt: reis en boek niet tot half maart, behalve als dit strikt noodzakelijk is. Wanneer u na een (noodzakelijke) reis aankomt in Nederland gelden regels. Komt u uit een land of gebied met een oranje reisadvies door veel coronabesmettingen? Dan blijft u 10 dagen thuis als u weer in Nederland bent (in thuisquarantaine). Even gegoogled voor je

8 januari 2021 om 14:32

Ja maar als de CDA zelf haar eigen regels verbreekt hoe kan je dan van het volk verwachten dat ze zich gedragen? Goed voorbeeld doet volgen, slecht voorbeeld ook. Een onbelangrijk CDA figuur dat even op reis gaat naar Aruba is niet het goede voorbeeld.

8 januari 2021 om 14:36

Dus we springen gewoon maar in de sloot omdat anderen dat ook doen. Gelukkig is er ook nog een verschil dat er ook mensen bestaan die zelf kunnen nadenken en luisteren.

8 januari 2021 om 15:03

Hopp, we hadden ook een Minister van diezelfde partij die zich niet aan de regels hield. Ik had bijna een strafblad door die idioterie en toen hij het deed was het strafblad ineens verdwenen. Rara. Dat vind ik zo erg in die situatie. Als het ze zelf doen, wordt ineens alles goed gekeurd. Maar als er iemand in de sloot springt..... En we kunnen marchanderen wat we willen, maar het wordt er allemaal niet beter op qua maatregelen etc.

8 januari 2021 om 15:46

Waarom kan de quarantaineperiode worden ingekort als iemand na 5 dagen getest is? Het OMT Outbreak Management Team heeft geadviseerd om mensen tijdens hun quarantaineperiode na vijf dagen te testen. Zo is het mogelijk om mensen die zijn besmet met het virus eerder op te sporen. Zij kunnen hun contacten dan eerder informeren. En de GGD Gemeentelijke Gezondheidsdienst kan eerder starten met bron- en contactonderzoek. Ook kunnen mensen bij een negatieve testuitslag eerder uit quarantaine. Doordat de quarantaineperiode korter is, houden mensen zich mogelijk goed aan de quarantaineregels en blijven ze thuis. De rest ook gegoogled voor je

8 januari 2021 om 15:46

Waarom kan de quarantaineperiode worden ingekort als iemand na 5 dagen getest is?Het OMT Outbreak Management Team heeft geadviseerd om mensen tijdens hun quarantaineperiode na vijf dagen te testen. Zo is het mogelijk om mensen die zijn besmet met het virus eerder op te sporen. Zij kunnen hun contacten dan eerder informeren. En de GGD Gemeentelijke Gezondheidsdienst kan eerder starten met bron- en contactonderzoek. Ook kunnen mensen bij een negatieve testuitslag eerder uit quarantaine. Doordat de quarantaineperiode korter is, houden mensen zich mogelijk goed aan de quarantaineregels en blijven ze thuis. De rest ook gegoogled voor je

8 januari 2021 om 14:01

Reisadvies Argentinië | Ministerie van Buitenlandse Zaken Laatst gewijzigd op: 06-01-2021 | Nog steeds geldig op: 08-01-2021 Buitenlandse reizen zijn een risico voor de verspreiding van het COVID-19 virus. Ook kunnen landen plotseling maatregelen nemen die binnenkomst en/of vertrek moeilijk of zelfs onmogelijk maken. Het Nederlandse kabinet adviseert zeer dringend om NIET naar het buitenland te reizen tenzij strikt noodzakelijk. Wilt u Nederland inreizen vanuit Argentinië? Dan heeft u in veel gevallen een negatieve COVID-19 testuitslag nodig om naar Nederland te kunnen reizen per vliegtuig, internationale trein- of busverbinding of schip. Dit is één van de Nederlandse maatregelen om de import en verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Na een verblijf in Argentinië gaat u bij terugkeer in Nederland 10 dagen in thuisquarantaine.

8 januari 2021 om 15:47

Waarom kan de quarantaineperiode worden ingekort als iemand na 5 dagen getest is? Het OMT Outbreak Management Team heeft geadviseerd om mensen tijdens hun quarantaineperiode na vijf dagen te testen. Zo is het mogelijk om mensen die zijn besmet met het virus eerder op te sporen. Zij kunnen hun contacten dan eerder informeren. En de GGD Gemeentelijke Gezondheidsdienst kan eerder starten met bron- en contactonderzoek. Ook kunnen mensen bij een negatieve testuitslag eerder uit quarantaine. Doordat de quarantaineperiode korter is, houden mensen zich mogelijk goed aan de quarantaineregels en blijven ze thuis.

Laat Sparta dit maar als een boost gebruiken en winnen! Het is echt belachelijk dat er spelers zijn die deze winterstop naar het buitenland zijn afgereisd, en dan zonder gevolgen zondag weer aan de aftrap kunnen verschijnen.
Om het nou vervolgens 654254x naar buiten te moeten brengen als TD van Sparta zijnde, is dan weer wat overdreven.

Het mooie is dat ik het hele interview met Henk van Stee in de Dick voor mekaar Podcast heb gehoord en dat alles met een knipoog is. Hij geeft aan dat het voor hem geen probleem is maar dat hij het krom vond omdat hij spelers had geweigerd naar het buitenland te gaan. Puur en alleen maar stemmingmakerij voor de Derby.

8 januari 2021 om 13:54

Dat is makkelijk om te zeggen dat het voor hem geen probleem is als hij niet gaat over straffen of schorsen mocht dit een fout zijn geweest van Feyenoord. Als het echt geen probleem voor hem was had hij er nooit iets over gezegd.

8 januari 2021 om 20:00

Het hele verhaal was dat er naar hem was gevraagd over de vakanties van de Feyenoorders. Hij gaf aan toen dat zij dachten hoe de regelgeving nu is ze niet weg mochten. Een middenvelder van Sparta wilde naar Dubai en die is dat verboden. Hij wil geen schorsingen maar dacht enkel dat het niet mogelijk is

Dan blijft het jammer dat van Stee de debatten in de kamer niet volgt. Ik hoorde Rutte namelijk dinsdag zeggen. Een negatieve uitslag heb je nodig voor de toegang tot NL. Daarna moet je 5 dagen in Quarantaine en een nieuwe test doen ben je vrij om te gaan. 2 januari + 5 dagen en een negatieve test en je komt uit op 7 januari en mogen ze gewoon spelen.

8 januari 2021 om 13:33

Ach joh, Feyenoord (van Eijck en virologe van der Eijk) weten vast uitstekend wat ze doen en wat wel en niet mag.

8 januari 2021 om 14:07

Scroll even naar boven als je wilt Lwd12. Heb even een stukje gegoogeld voor jullie. Ongeveer halverwege de tekst van mijn derde post heb je het antwoord.

8 januari 2021 om 15:42

Ik lees je stuk maar dat heeft betrekking op regels die zijn gewijzigd op 06-01 toen waren Senesi en de nieuwe spits al in NL. heb je ook de regelgeving van daarvoor? Niet dat ik een hele discussie goed of fout wil houden. Want hoorde Rutte dit dinsdag gewoon zeggen. Maar goed misschien een fout van hem.

Vind het bizar dat voetballers blijkbaar een uitzonderingspositie hebben ten opzichte van 'de gewone burger'. Daarnaast zie ik veel feyenoordfans hierboven verbolgen reageren, waarvan ik zeker weet dat zij een totaal andere mening hadden gehad als het sparta (of welke club dan ook) was met terugkerende spelers uit het buitenland. Boter op het hoofd.
Overigens wel met van Stee eens, het is bizar maar bij twee negatieve testen zie ik geen reden om ze niet op te stellen.

8 januari 2021 om 13:34

Nee, als het bij Sparta was had het me ook niet uitgemaakt. Want het gaat precies om het laatste wat je stelt.

8 januari 2021 om 13:43

Maar MGMV, even andersom en dus dan: wat nou als na de derby zondag ineens half Feyenoord corona zou hebben? Wat voorkomen had kunnen worden door de volledige incubatietijd in quarantaine te zitten, zoals het RIVM voorschrijft? Oprechte vraag hoor, ben echt benieuwd wat je daar van zou vinden. Want tijdens die testen kan je natuurlijk nog niet positief zijn, terwijl dat zondag wel kan natuurlijk. En ik besef me dat dat altijd kan hoor, zeker als je een voetballoze periode minder getest bent.

8 januari 2021 om 13:53

Formus, hetzelfde geldt voor Ajax met Martinez en Haller. Denk je niet dat degene met het meeste belang bij een gezonde selectie Feyenoord (of Ajax) zelf is? Alsof je je selectie zou opofferen voor 1 wedstrijd en je voor 3-4 weken jezelf in de vingers snijdt?

8 januari 2021 om 14:30

NJfromVOL, begrijp me niet verkeerd, want ik wil geen Feyenoordspelers of Ajaxspelers discussie, vond het namelijk belachelijk dat bv Martinez naar Argentinië ging en ook nog lekker met iedereen op de foto ging daar. Begrijp dat je je familie wilt zien, alleen je benadeelt je club/team enorm, want officieel (en beter) moet je 10 dagen in quarantaine. En dat heb ik dus ook keihard afgekeurd. Maar dit ging nu over Feyenoord en ik zou best link zijn als Sparta zijnde in dit geval.

8 januari 2021 om 14:35

Mijn punt is dat quarantaine niet een doel o zich is.

8 januari 2021 om 14:40

Je hebt helemaal gelijk. Feyenoord gaat natuurlijk nooit zijn selectie op het spel zetten. Blijft alleen het feit dat een persoon die Nederland in reist 10 dagen in quarantaine moet en zoiezo bij inreizen een negatieve test moet hebben. Dus ook al is wie dan ook negatief getest geldt er een quarantaine van 10 dagen. We zijn dat gespeel met regeltjes nu toch wel voorbij dacht ik zo, iedereen weet inmiddels hoe het zit. Voor degene die het nog niet snappen heb ik in een eerdere post de regels van vandaag de dag maar eens gegoogeld.

8 januari 2021 om 14:56

NJfromVOL, ok, voordat dit uit zijn verband getrokken wordt, ik zeg totaal niet wat de juiste methode is, of het klopt, dat ik het er mee eens ben of wat dan ook hè. Het gaat mij erom dat het nu eenmaal de regelgeving is en dat je de kans vergroot om je teamgenoten/tegenstanders ziek te maken. En dat zou ik als club slecht trekken. Ook als tegenstander en ook als supporter. Je zult je maar aan de regels houden, opgesloten zitten thuis met kerst, en dan een Martinez die jou aansteekt op de zondag erop. Ondanks twee negatieve testen. Het risico bestaat (bestaat sowieso natuurlijk, maar dat heb ik al uitgelegd hierboven. Het gaat nu om deze gevallen).

8 januari 2021 om 15:00

Oh, en NJFROMVOL, quarantaine is natuurlijk niet een doel op zich, het is wel de oplossing natuurlijk 😉

Naar mijn idee is vakantie in dubai iets anders dan terug naar je vaderland en familie en misschien zelfs wel om iets te regelen. Daarnaast is pratto natuurlijk niet op vakantie geweest en is het een noodzakelijke reis voor zijn werk in dit geval

8 januari 2021 om 14:30

Voor mij is het hetzelfde je gaat de grens over of nou naar het buitenland is of naar je geboorteland er gelden regels. En die regels horen ook voor Feyenoord en Senesi te gelden. Je kan op dag 5 een negatieve coronatest afgeven om na 8 dagen positief te zijn. Vind het wel grappig hoe het bij een voetballer word goed gepraat maar als dit soort situaties op mensen hun werk gebeuren zullen ze er heel anders in staan.

Pratto was voor Oud & Nieuw al in Nederland!

Los van alle adviezen en of het nou wel of niet verantwoord is: niemand moet wettelijk gezien in quarantaine. Ik denk dat daar vooral het probleem zit: moet het of is het een dringend advies.

Maar, maar, maar.. Wie controleert de controleurs dan?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8275
2.PSV6837
3.AZ6729
4.Vitesse6016
5.Feyenoord5525
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. SenesiVerdediger313
J. ToornstraMiddenvelder297
S. BerghuisAanvaller2917
B. LinssenAanvaller298
N. JørgensenAanvaller214
N. MarsmanKeeper200
L. SinisterraAanvaller183
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Feyenoord.

In de wandelgangen

Dinsdag 11 mei
Tottenham Hotspur wil Davinson Sánchez komende zomer verkopen, ongeacht wie de nieuwe trainer wordt. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren