Movistar deelt trainingsbeelden: ‘Verbazingwekkend, dit is Royston Drenthe nu’

Vrijdag, 8 januari 2021 om 07:32Yanick Vos

Royston Drenthe heeft bij zijn terugkeer in Spanje voor verbazing gezorgd tijdens de training van Racing Murcia. Movistar heeft de eerste beelden gedeeld van de 33-jarige verdediger annex middenvelder op het trainingsveld. Drenthe oogt allesbehalve slank en de televisiezender noemt zijn verschijning ‘verbazingwekkend’. “Dit is Royston Drenthe nu”, zo klinkt het op Twitter.

De 33-jarige Drenthe werkt aan zijn rentree in het voetbal. Hij tekende onlangs een contract bij Racing Murcia, koploper in de Tercera Division. De ex-speler van onder meer Real Madrid en Hércules kan zondag al debuteren als een duel met het filiaal van Cartagena op het programma staat. Of hij dan al klaar is voor een rentree valt te bezien. Mocht trainer Antonio Pedreño ervan overtuigd zijn dat Drenthe in actie kan komen, dan denkt de Nederlander dat hij op het middenveld het beste tot zijn recht komt.

“Ik moet nog met hem in gesprek. Maar ik denk dat ik op het middenveld het beste tot mijn recht kom", zo wordt Drenthe geciteerd door Marca. "Het project is simpel. Iedereen werkt heel hard, zo heb ik de laatste maanden gemerkt toen we voortdurend contact hadden. Ik heb de plannen gezien. Ik wil het op het veld laten zien. We willen promoveren. Daarvoor zullen we hard moeten trainen en goed voorbereid zijn op datgene wat gaat komen."

Drenthe speelde het laatst profvoetbal in het seizoen 2018/19, toen hij een jaar voor Sparta Rotterdam uitkwam in de Keuken Kampioen Divisie. In dat seizoen kwam de linkervleugelverdediger tot 32 officiële duels, waarin hij 5 keer scoorde. Sparta promoveerde naar de Eredvisie, maar besloot om uit elkaar te gaan met Drenthe en zijn contract niet te verlengen. De voorbije anderhalf jaar kwam hij uit voor Kozakken Boys.Gerelateerd

Meer sportnieuws

27 reacties (laatste reactie door dasko)

Als ik zijn sociale media bekijk was hij keihard aan het trainen en dan zie je dit. Hij doet zijn rapnaam Roya2Faces in ieder geval eer aan.

8 januari 2021 om 07:50

Klopt wou ik echt net type.. kunnen de kerst kilo's nog zijn! Want z'n kleine maand terug nog keihard aan 't trainen! Begin april vorig jaar zelfs helemaal droog! Dan komt de quarantaine en geen voetbal.. dan kom je alweer snel aan, als je geen strakke trainings schema volgt.

8 januari 2021 om 08:01

Zijn laatste fitness video is inderdaad van een maand terug en hij zag er toen fit uit. Of hij heeft dat filmpje uit de oude doos gehaald om zo de interesse van clubs op te wekken. Je kan in ieder geval niet zeggen dat het niet positief voor hem heeft uitgepakt. :'^)

8 januari 2021 om 08:37

Hij oogt dikker vanwege z'n relatief kleine hoofd,wintertenu en lage video resolutie.gezichtsbedrog dus.

8 januari 2021 om 09:30

Hij moet hem veranderen naar Royal2bodies. Kerstkilos ammehoela. Als je op social jezelf zo zit te promoten dat je zo fit bent dan is dit niet meer geloofwaardig. Komt er een hier lage resolutie en kleding, weet niet of hij VGA beelden bekijkt maar dat is gelul. Want dit is dan wel een hele bizare lage
resolutie instelling als je dit lichaam erdoor krijgt

8 januari 2021 om 19:55

Hij heeft natuurlijk wel te maken gehad met een faillissement wat je niet in de koude kleren gaat zitten. Wellicht heeft hij daardoor een flinke mentale (trainings)dip gehad.

Drenthe is volgens mij nooit vol slank geweest toch? denk dat hij een stevige/brede bouw heeft, waar nu door zijn voetbalpensioen wat quarantaine kilootjes bij zijn gekomen haha

je mag toch verwachtten dat hij binnen enkele weken weer totaal fit is.

Hij is inderdaad wat aan de flinke kant voor een profvoetballer, van de andere kant 3e niveau van Spanje is natuurlijk ook verre van topsport. Dus wellicht dat hij het met techniek inzicht en ervaring wel goed kan maken.

8 januari 2021 om 07:56

@Rochus, in dat geval vind je de Keuken Kampioen Divisie ook absoluut geen topsport. Een flink aantal ploegen op het derde niveau van Spanje zouden namelijk moeiteloos meedraaien in de KKD.

8 januari 2021 om 08:14

Dat heb je goed gezien, ik vind (dat is mijn mening) de KKD over het algemeen geen topsport nee. Het lijkt vaak niet eens op voetbal maar op een aaneenschakeling van toevalligheden die door de nog grotere fouten van de tegenstander leiden tot een toevallig doelpunt. Maar dat is mijn mening en dat mag, maar met topsport heeft dat natuurlijk weinig te maken. Er zijn zomaar 20-25 competities te bedenken die beter zijn dan het derde niveau van Spanje of de Kkd. Dat betekend dat er wat zal het zijn 300-400 ploegen beter zijn. Dan kun je toch onmogelijk zeggen dat als je daar speelt dat dat topsport is. En ik kijk er graag naar, sterker nog ik sta nog soms op de tribune ook. Biertje erbij, soms kopje koffie en zonder verwachtingen in een lekker zonnetje is het leuk om te zien. Maar dat doe ik ook bij ons plaatselijke vierde klasser.

8 januari 2021 om 08:37

Er gaat niks boven een biertje bij de plaatselijke vierde klasser! Wat mis ik dat zeg.

8 januari 2021 om 08:40

Vrouwenvoetbal wordt ook topsport genoemd en daar ligt het niveau echt 5x zo laag dan in de KKD.

8 januari 2021 om 09:01

Je weet dat er verschillen zijn tussen mannen en vrouwen. Dus dat je dat niveau dan ook niet moet vergelijken. De NL dames spelen in de top van hun sport dus dan is het topsport. Dat is het verschil

8 januari 2021 om 09:30

@rochus - "een aaneenschakeling van toevalligheden die door de nog grotere fouten van de tegenstander leiden tot een toevallig doelpunt"... mag ik zeggen dat ik dit (en dat bedoel ik complimenteus) een bijna Cruyffiaanse uitspraak vind? Overigens klopt die uitspraak ten dele wel, maar ben ik het er niet helemaal mee eens dat er om die reden geen sprake kan zijn van topsport. Dat is een glijdende schaal; je kunt niet 1 streep trekken waar topsport ophoudt en subtopsport (?) begint.

8 januari 2021 om 09:44

Helemaal mee eens. Wat een domme opmerking van @rochus

Vanaf de bank oordelen is makkelijk. Vergeet niet dat, zeker in Spanje, het een manier van leven is. Dit is hun werk. In de KKD heb je mog spelers die werkem naast het voetballen. Wereld van niveau verschil... maar blijf jij lekker oordelen vanaf de zijkant

8 januari 2021 om 10:23

Dat is wat we allemaal hier doen... vanaf de bank oordelen. Ik oordeel echter niet alleen zo maar, ik geef mijn mening en onderbouw die mening. Daar kun je het niet mee eens zijn maar daarmee laat ik mensen wel in hun waarde. En of het een manier van leven is of dat mensen ernaast werken zijn allemaal criteria die niet van toepassing zijn om te bepalen dat iets wel of geen topsport is.

8 januari 2021 om 10:26

@tilburgajax, ik ben het met je eens dat er geen streep te trekken is tussen wat topsport is en wat geen topsport is. Maar ik durf de uitspraak te doen dat de KKD en het derde niveau van Spanje in ieder geval in het grijze gebied vallen wat voor discussie vatbaar is.

8 januari 2021 om 13:12

Hou toch op Rochus. Ik heb een aantal jaren geleden het NL Dames elftal zien voetballen tegen een onder 19 team van een amateurclub. Het stond 0-6 voor de jochies van 18 jaar. Damesvoetbal is mijlenver verwijderd van topsport.

8 januari 2021 om 15:30

@nl_modric - dat is toch wel een beetje appelen met peren vergelijken. Het NL vrouwenelftal is topsport, want daarin spelen de beste Nederlandse voetbalsters die dat ook nog een tegen betaling bij clubs doen de rest vh jaar. Dat er een niveauverschil is tussen vrouwen- en mannenvoetbal klopt, maar dat komt mede door de later op gang gekomen ontwikkeling van het vrouwenvoetbal. Bij andere sporten als hockey en tennis is het niveauverschil een stuk kleiner, deels omdat die dus min of meer gelijktijdig ontwikkeling hebben doorgemaakt.

Dit is typisch zo'n speler die via-via ergens weer aan de bak komt. Leuke zaakwaarnemer of connecties met mensen in Spanje. Denk je nou echt dat ene Racing Murcia hem gebeld heeft of hij zo snel mogelijk die kant op wilde komen? 1, 2, 3 dacht het niet. Eigenlijk moet je aan dit soort gasten geen aandacht besteden. Zijn ze niet waard. Zie alleen al zijn Instagram-account. Typisch een voetballer die totaal niet weet om te gaan met aandacht, geld en dergelijken. Leuke gast, praat snel, soms té, maar het is geen porum.

8 januari 2021 om 09:34

Dit is dus een gevalletje, fake news. Oud materiaal delen op je social om zo ergens binnen te kunnen komen. ik begrijp kerstkilo's en quarantaine echt wel maar als je volgens eigen zeggen (social media van hem) zo fit bent een maand geleden en nu "kelderklasse" lichaam vertoont dan gaat er ergens iets niet helemaal goed.
En ook wat je zegt zijn helemaal vibe is niet best, laat ik het netjes houden.

De gesprekken zijn zeker alleen via Zoom geweest? Dan zie je ook alleen zijn hoofd

Maargoed, wat er aan komt, kan er ook weer af. Alleen moet hij kei en keihard werken.

Verbazingwekkend dat dit verbazingwekkend gevonden wordt door Movistar. Hij werkt het er wel weer af als hij zich er echt toe zet hoor.

Tja, daar moet nog wel wat aan gebeuren. Dit lichaam lijkt meer op Bal Op Het Dak Zondag 6 dan op een professionele club.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Real Murcia


1 fan
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
SernaKeeper170
Iván CasadoVerdediger140
Jorge GarcíaVerdediger20
Alberto GonzálezVerdediger172
Voor de complete selectie: Clubpagina Real Murcia.

Nederland
23 fans
Middenvelder, 34 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 21 januari
AC Milan heeft de hoop op de komst van Sven Botman nog niet opgegeven. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren