Buitenlandse interesse in PSV'er met aflopend contract zwelt aan

Donderdag, 7 januari 2021 om 11:54Rian Rosendaal • Laatste update: 13:12

Jorrit Hendrix wordt gevolgd door meerdere clubs uit het buitenland, zo maken het Eindhovens Dagblad en Voetbal International donderdag wereldkundig. Onder meer het Spaanse Eibar is naar verluidt in de markt voor de middenvelder van PSV. De Eindhovenaren hebben echter nog geen eerste bod op Hendrix ontvangen. De 25-jarige controleur beschikt over een aflopend contract in het Philips Stadion, waardoor het niet ondenkbaar is dat hij tijdens deze transferperiode al vertrekt bij PSV.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Denk jij dat Sebastian Vasiliadis goed genoeg is voor PSV?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

44 reacties (laatste reactie door davilla_7)

Ik ken de speler niet, maar een speler uit de 2. Bundesliga lijkt me nou niet het niveau wat PSV hoort na te streven.

Iemand die wat meer kan vertellen over deze jongen?

7 januari 2021 om 12:01

Lijkt mij ook niet, 8 wedstrijden in de 2. Bundesliga wat geen denderend hoog niveau is..
Hendrix is zo onderschat hij knapt veel vuile meters op!

7 januari 2021 om 12:02

Lijkt mij ook niet, misschien iets voor Jong Psv?

7 januari 2021 om 12:06

Onder coach Steffen Baumgart speelde Paderborn vorig jaar in de 1. Bundesliga vrij offensief, maar hebben toen gewoon veel verloren. Ook deze speler maakte deel uit van de basis van dat team, maar hem ken ik niet zo goed. Dit jaar staat Paderborn trouwens vrij laag in de 2.bundesliga.

7 januari 2021 om 12:09

PSV is sowieso kansloos, het geweldige Arminia Bielefeld is namelijk ook in de race

7 januari 2021 om 12:10

Ach, Mertens zat ook ooit niet altijd in de Eredivisie

7 januari 2021 om 12:23

Van Agovv en Eendracht Aalst (3e niveau België) naar het onttronen van Maradona als topscorer van Napoli en als basisspeler België naar het brons op een wk leiden. Wat een loopbaan heb je dan zeg! Was 22 alvorens hij in de Eredivisie begon te spelen.

7 januari 2021 om 14:43

Mooi he, dat boek koop ik gelijk!

7 januari 2021 om 12:10

ik vind it toch wel typisch Psv. In plaats van een clubicoon behouden die onder elke trainer gewardeerd werd en zn wedstrijden meepakt. Die nooit zeurt en ook echt wel zn kwaliteiten kent. Laten ze hem liever gaan, halen ze een rare griek uit de 2e bundesliga....

7 januari 2021 om 12:14

Wat nou als Hendrix zelf weg wil, hij speelt hier al jaren maar is de laatste jaren nou niet echt een onbetwiste basisspeler. Dan snap ik dat het op een gegeven moment tijd is om verder te kijken.

7 januari 2021 om 12:15

Hendrix clubicoon? Het is een kind van de club dat zeker maar een clubicoon is het natuurlijk nooit. Hendrix is altijd de perfecte selectie opvulling geweest bij PSV, zeer constant bijna elke wedstrijd een 6 en hij deed nooit gekke dingen maar clubicoon kan je hem niet noemen. Als je nu nog wat centen voor hem kan krijgen dan is dat alleen maar mooi meegenomen omdat hij anders aankomende zomer gratis de deur uitgaat. Ook heeft PSV nu genoeg defensieve middenvelders in de selectie om zijn vertrek op te vangen.

7 januari 2021 om 12:16

als jij een hendrix gewoon een goed contract aanbiedt, en vertrouwen uitspreekt: "jorrit je bent een jongen vd club, je zult niet alles spelen maar je komt wel aan je wedstrijden, dat heb je altijd gedaan. Hier heb je 6 ton" Dan ben ik ervan overtuigd dat zon jongen blijft ipv op de bank belanden bij Eibar voor echt niet veel meer. Tis gewoon echt des Psvs om veel te zeiken op eigen jeugd en snel verder te kijken naar tropische verrassingen. Jammer vind ik dat. NB zie de zuiinge reactie van rombom hierboven als bewijs....

7 januari 2021 om 12:18

Dat is onzin. Hendrix wil zelf weg. Na 8 jaar in het eerste elftal van PSV vindt hij de tijd rijp om eens een avontuur in het buitenland aan te gaan. Heeft hij meerdere malen aangegeven. PSV is bereid mee te werken omdat hij veel voor de club betekend heeft. PSV stelt zich gewoon netjes op in deze. Bij andere clubs zie je nogal eens dat spelers met een aflopend contract op de tribune worden gezet.

7 januari 2021 om 12:29

@clarkkent, ik weet nou niet of je wel of niet serieus bent haha. Er staat echt louter onzin in je reacties hierboven joh, hoe kom je er op. Hendrix heeft ja-ren-lang op het middenveld mogen spelen terwijl hij eigenlijk niet het niveau van PSV heeft. En dan laat PSV hem met een 1 jarig contract een, voor hem, mooie stap maken en dan zou PSV 'te snel' tropische verrassingen zoeken in plaats van jeugd de kans geven? He? 😂 Daarbij komt dat Hendrix zelf ook heeft aangegeven dat hij nog een buitenlands avontuur wil aangaan. Dus ook dat klopt niet. En hem een clubicoon noemen.... ik ben fan van de persoon Hendrix en het is in zijn kracht echt geen slechte speler... maar een clubicoon? Dat zijn van Bommel, Cocu, van Nistelrooy, Nilis etc. Als PSV volgens jou te snel en veel zeikt op eigen jeugd en te snel tropische verrassingen haalt, noem mij dan eens 1 jeugdspeler die daardoor PSV heeft verlaten en het op een vergelijkbaar niveau wel heeft gered? Volgens mij is ook dit seizoen weer een voorbeeld dat je bij PSV echt de kansen krijgt, als je goed genoeg bent. Teze is doorgebroken als CV, Rosario is 2 jaar geleden al doorgeschoven uit Jong PSV, net als Malen. Ihattaren en Gakpo spelen als sinds kleins af aan bij PSV. Madueke is in 2 jaar van o17 naar het eerste opgeklommen. Ledezma (tot zijn blessure), Piroe en Vertessen krijgen nu minuten. Sambo en Oppegard mogen aan het eerste ruiken. Overtuigd?

7 januari 2021 om 12:45

ik maak helemaal geen grap skede. Ik bearumeneetr volgens mij ook gewoon mn mening.... Ik ben ervan overtuigd dat zon speler als Hendrix maar ook een zoet...helemaal niet naar het buitenland zouden gaan als ze voldoende gewaardeerd werden. Hoeveel is er niet gezeikt op zon jongen? En dat terwijl de gemiddelde buitenlandse vervanger het niet beter doet en meer kost (aanschaf salaris) PSV is gewoon een club waar het veel om aankopen gaat en weinig over eigen jongens. Gakpo is daar ook een voorbeeld van. Dan moet er een Bruma gehaald worden en terwijl deze jongen prima is. Gelukkig vecht ie zich door goede ontwikkeling in het eerste maar voor hetzelfde geld was ie afgeserveerd. Ik dek dat PSV de laatste 10 jaar genoeg in de opleiding heeft geinvesteerd om daar meer op te vertrouwen. Waarom een baumgartl halen en niet vol op Obispo inzetten? Een Zahavi en niet Piroe als standin van Malen? Het beleid van PSV is er niet naar, maar de supporters, merk ik in de reacties vinden ook dat er beter gekocht kan worden dan gegokt op eigen kweek. p.s. en al dat gelul op een woordje...ga eens geargumeenteerd in op mijn punt. .....clubicoon...sterkhouder whatever. Gewoon een gewaardeerde kwacht uit eigen kweek waar je best trots op mag zijn.

7 januari 2021 om 12:50

Hendrix een club icoon van Psv. You made my day. Als Ajacied moest ik lachen toen ik dit zag. Wij mannen als Cruijf, Swart, van Basten, Litmanen en PSV Jorrit Hendrix. :D Dat is natuurlijk complete onzin. Buiten dat en Ontopic, ik denk dat Hendrix inmiddels meer dan genoeg kans heeft gehad bij PSV om het te laten zien. Dat ging met ups en downs maar, ondanks dat ik psv niet op de voet volg, heb ik nooit het gevoel gehad dat hij het juiste niveau had voor een topclub in NL. Als hij in topvorm was, speelde hij af en toe leuke wedstrijden, maar ik heb als Ajacied nooit met een jaloers gevoel gekeken naar Hendrix bij Psv. Iets wat bijvoorbeeld bij een Gakbo, Ihataren, Malen, Gotze, Max wel het geval is. PSV heeft gewoon een mooi elftal staan momenteel en daarin lijkt me niet echt een plaats weggelegd voor Hendrix. Voor de breedte zou het kunnen, maar ik snap dat hij daar zelf niet echt op zit te wachten.

7 januari 2021 om 12:55

Toen Bruma gehaald werd had PSV 1 linksbuiten met Gakpo, die zich nog moest bewijzen. Zij moesten dus met elkaar de concurrentie aangaan, Gakpo heeft gewonnen. Zoet en Hendrix wilden allebei vorig jaar al een stap maken, of ze nou wel of niet gewaardeerd werden. Die wilden een buitenlands avontuur. Heeft niks met PSV te maken. Baumgartl werd gehaald omdat er geen RCV was, Obispo is een LCV. Rare vergelijking, plus Obispo was destijds echt niet goed genoeg. Daarom ook verhuurd en nu langdurig geblesseerd. Daarbij komt dat Teze, zoals ik net ook zei, nu is doorgebroken op RCV (jongen uit eigen jeugd hiephoi). Wat dus direct bewijst dat je de kans krijgt als je goed genoeg blijkt. Obispo was dat destijds niet, Teze nu wel. Zelfde geldt voor Piroe. Die is niet goed genoeg, maar mag alsnog af en toe meedoen. Zahavi is gehaald als vervanger van Lammers (Jongen uit de eigen jeugd hiephoi) die zelf wegwilde, terwijl PSV hem wilde behouden en hij anders nu waarschijnlijk gewoon een basisplek had. Echt álles wat je zegt is eenvoudig te weerleggen haha. Volgens mij heb jij niet echt kritiek op het beleid, maar hoop je gewoon dat PSV met een selectie van 13 spelers een seizoen ingaat en vooral spelers opstelt die niet goed genoeg zijn 😅. PS: volgens mij is mijn hele reactie 1 en al onderbouwing, nu haal je alleen dat stukje over clubicoon eruit, maar wil je het gewoon niet lezen... ik weerleg letterlijk alles wat je zegt maar je blijft het volhouden.... en dan onderbouw ik niet? Lol

7 januari 2021 om 14:38

Skede, laat je niet op de kast jagen door het getroll van Clarkkent2. Alleen al zijn opmerking 'psv is gewoon een club waar het veel om aankopen gaat en weinig over eigen jongens.' geeft aan dat hij PSV totaal niet gevolgd heeft de afgelopen jaren.

7 januari 2021 om 15:12

gilau, als je een andere mening bent toegedaan .. ben je niet gelijk aan het trollen. Ik denk dat ik vaker op de Herdgang ben geweest in afgelopen jaren dan jij. Ik zie zeker een hele grote ontwikkeling in de jeugdopleiding van Psv. Ik vind alleen dat we dit nog te weinig terug zien in PSV 1 en geef daar mn argumenten voor.

@skede: "zoet en Hendrix wilden allebei vorig jaar al een stap maken, of ze nou wel of niet gewaardeerd werden."net als ik ga jij uit van veronderstellingen. Heb jij ze gesproken? Weet jij wat de drijfveren zijn dat ze naar een Spezia willen of Eibar? Nee. Ik betoog dat een beetje vertrouwen en een goed contract ze bij PSV had gehouden. Ik betoog verder dat de toegevoegde waarde van hun vervangers niet zo groot is om de extra kosten te verantwoorden.

In het algemeen vind ik dat de nederlandse topclubs veel en veel meer op hun jeugd moeten concentreren. Ze zijn goed in opleiden, diespelers hebben een band met de club en leveren uiteindelijk netto veel meer op. Eigen spelers moeten veel en veel meer vertrouwen krijgen boven dure aankopen van buitenaf. Eigenlijk moet je extreem terghoudend zijn om spelers van buitenaf te halen, tenzij ze jiong en talentvol zijn of in uitzonderingsgevallen dat je (bijna) zeker weet dat ze iets toevoegen.
PSV met Baumgartl, Bosacgli, Bruma, Zahavi, Unnerstahl.... allemaal onnodig. Maar ook Ajax met Alvarez, Martinez, Promes en nu Haller....
kun je beter Noa Lang en Hendrix houden....

7 januari 2021 om 15:56

@clarkkent2 Ik mag hopen dat Hendrix geen 6 ton verdient bij Psv. Ja hij knapt veel vuile meters op, maar veel van die meters moet die maken omdat die zelf de bal verspeelt. Voegt aanvallend nul komma nul toe met zijn balletjes breed en terug. Staat verdedigend wel zijn mannetje, maar zie 100 keer liever Fein op zijn plaats.

7 januari 2021 om 17:18

@clarkkent2, 'als je een andere mening bent toegedaan .. ben je niet gelijk aan het trollen.'... Ok daar heb je gelijk in, sorry liet me even meevoeren omdat ik dit hier wel vaker lees (van anderen) en er vaak volledig voorbijgegaan wordt aan het feit dat PSV juist erg grote stappen heeft gemaakt in de jeugdopleiding en het inpassen van jeugd. Maar inderdaad niet eerlijk naar jou toe, dus ik neem mijn woorden bij deze terug

7 januari 2021 om 17:40

mega stappen...en dan had ik nog verwacht dat Rigo, Obispo en Lammers nu sterkhouders in PSV 1 zouden zijn.
Ik ben alleen wel echt een Cruijff adept op dit gebied. De Nlse topclubs moeten nog meer op eigen kweek richten. Middelmatige buitenlanders kosten teveel en brengen te weinig. Feyenoord kan uit de miserie komen door hun jeugd beter te laten renderen. PSV kan het nog beter doen en Ajax dat nu in hun hang om succes vast te houden alles koopt wat los en vast zit tegen hele hoge kosten...vergeet wat ze Altijd hun succes heeft gebracht: sterke jeugdspelers aangevuld met jong groot talent uit de buurt....

7 januari 2021 om 13:19

Opzich een goede speler bij Paderborn. Vorig jaar een vaste waarde op het hoogste niveau. Dit jaar komt ie nog niet echt uit de verf. Weinig scorend vermogen voor de posities waar hij graag speelt (am, Rm). Lijkt me alleen een aanwinst voor jong psv. Twee jaar geleden bij het afdwingen van promotie naar Bundesliga wel een belangrijk aandeel gehad met 6 goals en 10 assists. Maar dat is al wel weer 2 jaar geleden.

Lijkt me goed om Hendrix maar gewoon te laten gaan. Ondanks bewezen diensten en een altijd goede en positieve instelling in de afgelopen jaren, heeft hij gewoon het niveau niet. Prima dravertje en stofzuiger, maar mist gewoon voetballend inzicht en voetbalgogme. In het geval dat hij daadwerkelijk vertrekt, hoop ik dat we dan iets meer te zien krijgen van Fein

Als PSV een acceptabel bedrag kan ontvangen, moeten ze Hendrix gewoon verkopen. We hebben genoeg middenvelders en dan krijgt Fein ook meer kansen. Een aankoop vind ik niet nodig.

7 januari 2021 om 12:12

Precies, Hendrix is een kind van de club en eigenlijk de perfecte 12de man maar als je er nog wat centen voor kan krijgen dan moet je hem laten gaan. Zeker gezien de terugkomst van Marco en guti. Hierdoor zal Fein ook meer speelminuten krijgen. Er is echter wel een probleem en dat is dat PSV dan echt nog een reserve back moet halen deze winter. Hendrix heeft ook een aantal keer (niet heel succesvol) op de backposities gestaan en als hij weggaat dan vervalt deze optie.

Psv stikt in de middenvelders.naast de fitte spelers heb je nog Guti en Ginkel Voeg daarbij opkomende jeugd en het zal duidelijk zijn dat sommige niet aan de bak zullen komen en dat de salariskosten te hoog zijn Voor Hendriks hoop ik niet dat hij Zoet 2.0 wordt

Als ik PSV was zou ik Hendrix tot het eind van het seizoen houden. Hij is een speler die we goed kunnen gebruiken en iemand die niet zeurt wanneer hij ernaast staat.

Doorselecteren. spelers die weg moeten: Viergever, Hendrix, Guti, Piroe (uitlenen)

7 januari 2021 om 12:38

Guti mag nog wel even blijven. Die gun ik nog wel de tijd om zich in het huidige team en onder Schmidt te bewijzen.

Ik vind Hendrix helemaal niet van het niveau dat PSV nastreeft. Hij werkt hard, maar zijn bijdrage aan het aanvalsspel is nihil en zijn handelingssnelheid te traag. Vind het een ontsiering van het middenveld dat Hendrix hier jarenlang basisspeler heeft mogen zijn. Het is een kwestie van tijd tot Fein of Van Ginkel ook Rosario uit de basis spelen. Spelers als Hendrix en Rosario ben je liever kwijt, en natuurlijk gaat PSV hen niet vervangen met een 23-jarige transfervrije middenvelder van Paderborn...

7 januari 2021 om 13:51

Kwalijk dat je Hendrix omschrijft als een speler die jarenlang het middenveld van PSV ontsierd heeft. We moeten niet vergeten dat Hendrix onder Cocu gewoon een prima speler was, die zowel met als zonder bal een goed niveau haalde. Mag ik je anders even aan een comment van jezelf herinneren, waarin je Hendrix omschrijft als een speler die een 'prima toekomst tegemoet gaat' en 'weleens het type Van Bommel kan worden dat Oranje de komende jaren goed kan gebruiken'. Geplaatst op december 2016 (onder artikel nummer 296532). Toen zat Hendrix dus al meer dan drie jaar bij het eerste elftal. Kennelijk heeft hij in die tijd toch iets goed gedaan, anders komt een kritisch supporter als jij niet tot een dergelijk oordeel. Misschien is dit een beetje flauw om aan te halen, maar het punt dat ik wil maken is dat Hendrix pas na het vertrek van Cocu als trainer (zomer 2018) echt gestagneerd is in zijn ontwikkeling. Voor die tijd was het gewoon een goede speler en is hij erg belangrijk geweest voor Psv. Dat wordt nogal eens vergeten. Kennelijk ook door jou nu. Ik zou hem dan ook niet omschrijven als een speler die jarenlang het middenveld ontsierd heeft, maar eerder als een speler die een waardevolle bijdrage heeft geleverd aan 3 kampioenschappen en een succesvolle CL-campagne. Klinkt niet alleen een stuk positiever maar doet ook meer recht aan de waarheid.

7 januari 2021 om 18:19

Hahaha, klopt! Weet overigens niet of ik het nu eng of bewonderenswaardig moet vinden dat je mijn bijdrage hebt opgedist. Inderdaad was ik over Hendrix in zijn beginjaren enthousiast, hoewel ik in zijn derde jaar al vond dat het matiger begon te worden. Daarna is het stilstaand water geworden en in zo'n geval vind ik inderdaad dat een speler als hij het middenveld 'ontsiert.' Daarmee heb ik geen hekel aan of gebrek aan respect voor Hendrix, maar sinds we hebben kunnen vaststellen dat hij 'het' gewoon niet had en niet kon doorgroeien tot een nieuwe Van Bommel had PSV moeten doorselecteren. Ik vind het echt doodzonde dat we als fans tegen zo'n saai middenveld hebben moeten aankijken de afgelopen jaren. Bij de 6-positie(s) begint de opbouw en zou je een speler van het type De Jong, Veerman of Koopmeinders moeten plaatsen. Ik gun PSV en haar fans gewoon iets beters dan dat rechtoerechtaan gekleun, balletjes breed en reactievoetbal dat het middenveld de afgelopen jaren gekenmerkt heeft.

7 januari 2021 om 20:00

Haha, het was een simpele zoekopdracht: "gomes1psv" + "hendrix" + site:voetbalzone.nl. Ik kan er gewoon niet helemaal bij dat je een speler als Hendrix na jaren trouwe dienst en tal van goede wedstrijden op zo'n manier omschrijft, vandaar dat ik even de moeite nam om je misschien tot een ander inzicht te brengen Denk dat we gewoon van mening in verschillen over dit onderwerp. Want in de jaren 2014-2018 heb ik Hendrix dus echt wel veel goede wedstrijden zien spelen. Toen vond ik Hendrix ook aan de bal prima; hij verraste zo nu en dan met een mooie steekpass, zocht vaak de oplossing naar voren en speelde vrijwel altijd naar de goede kleur. Ik had na de aanstelling van Van Bommel de hoop dat Hendrix de volgende stap in zijn ontwikkeling kon zetten (hij was toen pas 23), maar sindsdien is het helaas alleen maar minder geworden. Maar ik vond Hendrix in zijn goede periode dus zeker geen speler die het middenveld 'ontsierde', die omschrijving is hooguit van toepassing op zijn laatste twee jaar al vind ik hem dan nog steeds wat overdreven.

Hendrix laten gaan is prima. Die haalt niet het niveau wat we moeten nastreven en mag na bewezen diensten wel een mooie stap maken.
Ik hoef hier ook niet perce een vervangende middenvelder voor terug te zien. Je hebt Fein van wie de koopoptie geloof ik gelicht wordt, dus laat die jongen maar meer minuten maken.
Haal dan maar een goede verdediger erbij. Daar is nog wel wat aanvulling voor nodig. Zeker gezien de back posities.

Als Hendrix zelf niet per se weg wil zou ik hem altijd houden. Is nou niet de grote ster op het middenveld, maar wel iemand die je altijd zonder problemen kan opstellen. Heeft zich bewezen op dit niveau, werkt hard en zeurt niet als hij op de bank zit. Ik zou niet weten wat voor zin het heeft dan iemand uit de tweede Bundesliga te halen waarvan je maar moet afwachten of die hetzelfde brengt.

Mooi laten gaan. Jorrit is een gewaardeerde kracht die zijn waarde echt wel bewezen heeft. Ik denk dat iedereen hem er graag bij heeft. Topgozer met een geweldige mentaliteit. Verschrikkelijke gast om tegen te spelen als tegenstander, zeker als je hem het laatste kwartiertje inbrengt. Maar er hoeft niet per se een vervanger te komen lijkt me. Fein is niet voor niets gehaald, geef die gast is de kans. Daarnaast komen Van Ginkel, Thomas en Guti terug van blessures en er is vast wel een jeugdspeler die de kans verdient op Hendrix zijn plek in de selectie.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8379
2.PSV8144
3.Feyenoord7142
4.FC Twente6818
5.AZ6120
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. TezeVerdediger291
M. GötzeMiddenvelder294
I. SangaréMiddenvelder293
BrumaAanvaller287
Mauro JúniorMiddenvelder272
C. GakpoAanvaller2712
E. ZahaviAanvaller2511
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

0 fans
Middenvelder, 24 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Arminia Bielefeld 19 0 3 0
2020/2021 SC Paderborn 07 19 0 4 0
2019/2020 SC Paderborn 07 32 1 10 0
2018/2019 SC Paderborn 07 28 6 4 0
2017/2018 Aalen 24 5 7 0

In de wandelgangen

Zaterdag 21 mei
Manchester United moet 25 miljoen euro op tafel leggen om Sergiño Dest over te nemen van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren