Transfer van Padt is officieel: ‘Het bleef door mijn hoofd spoken’

Woensdag, 6 januari 2021 om 18:07Dominic Mostert • Laatste update: 18:13

Sergio Padt verlaat FC Groningen na dit seizoen. De nummer zes van de Eredivisie maakt woensdag via de officiële kanalen bekend dat de keeper medio 2021 transfervrij zal overstappen naar Ludogorets uit Bulgarije. Zijn overstap hing al in de lucht, maar het was nog onzeker wanneer Padt precies zou vertrekken. Groningen zag het niet zitten om in januari al afscheid te nemen van de eerste doelman en is erin geslaagd hem voorlopig te behouden.

De dertigjarige goalie bereikte eerder deze week overeenstemming met Ludogorets over een transfervrije overgang. De kampioen van Bulgarije wilde Padt het liefst al deze maand overnemen, maar zag een aanbieding afgewezen worden door Groningen. Uiteindelijk hebben alle partijen ingestemd met een overgang na het huidige seizoen. Padt staat sinds 2014 als eerste doelman onder de lat bij FC Groningen, dat hem in dat jaar overnam van AA Gent.

Lang leek het erop dat Padt zijn carrière mogelijk zou afsluiten in Groningen. Hij kon een meerjarig contract ondertekenen, maar koos uiteindelijk voor een avontuur in Bulgarije. "Er is weleens vaker interesse van clubs, maar niets werd concreet. Het leek erop dat ik zou gaan verlengen bij FC Groningen, ik had een mooie aanbieding liggen, maar het buitenlandse avontuur bleef al die tijd wel door mijn hoofd spoken. Toen Ludogorets doorpakte, heb ik de beslissing genomen hierop in te gaan."

Groningen speelde eerder al in op het vertrek van Padt. De club huurt Per Kristian Bratveit tot het einde van het seizoen van het Zweedse Djurgardens IF en heeft een optie tot koop bedongen op de enkelvoudig international van Noorwegen. Eerder op de woensdag werd al bekend dat Groningen ook Remco Balk ziet vertrekken: de Trots van het Noorden, heeft het contractvoorstel voor de negentienjarige aanvaller ingetrokken, zo bevestigde technisch directeur Mark-Jan Fledderus aan Voetbal International. De aanvaller, wiens contract in de zomer afloopt, wordt gevolgd door FC Utrecht en AZ.


Poll

Maakt Sergio Padt de juiste keuze, denk je?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

35 reacties (laatste reactie door fcgrun050)

Voor Groningen een absolute topper en groot gemis. Ik wens hem veel succes!

Jammer, dat zo'n goede keeper naar zo'n competitie vertrekt. Padt had ik een mooier avontuur of een betere competitie gegund. En jammer dat Groningen hieraan niets overhoudt...

6 januari 2021 om 18:21

Zoals? Ergens onderin de laliga of premier league ballen vissen? Met ludo wordt hij bijna elk jaar kampioen met een feestje en speelt hij CL waar hij weliswaar dan daar mag gaan vissen maar dat is dan wel een hoger podium met wellicht een keer een verassing in de CL of EL. Mooi land ook Bulgarije, zeker als je het goed hebt.

6 januari 2021 om 18:37

@fcBuurman, Sluit me helemaal bij je aan. Op dat niveau is hij waarschijnlijk een topkeeper. Nog lekker 4/5 jaar daar keepen in de zon en eventueel Europees voetbal spelen. Daarna kan je alsnog 2/3 jaar voor het geld 2e keeper ergens anders worden.

6 januari 2021 om 18:54

Ludogorets heeft momenteel gewoon een matige selectie staan. Daar haal je echt geen CL mee. Momenteel zijn ze niet eens veel beter dan Groningen, gewoon een gelijkaardig niveau zou ik zeggen.

6 januari 2021 om 19:10

Vertel Lierse, ben gewoon heel nieuwsgierig, wat weet jij van Ludogorets? Ze staan gewoon bovenaan en dus spelen mee om het kampioenschap. Iets wat Padt met Groningen nooit gaat bereiken. Daarbij zal Ludogorets gewoon meedoen aan de CL voorrondes dus maakt het kans op plaatsing voor CL. Iets wat Padt nooit met Groningen zal bereiken.

6 januari 2021 om 19:15

Ik heb ze dit jaar twee keer zien spelen tegen Antwerp in de EL en dat is niet meteen een geweldige graadmeter dat weet ik ook wel maar daarin wisten ze toch allerminst te overtuigen en zo een tweeluik zegt meestal toch wel wat. Geen al te best voetbal en ook niet echt speciale voetballers. Met deze selectie halen ze echt geen CL.

6 januari 2021 om 19:40

@fcbuurman; waarom zou hij niet bij een middenmotor in Duitsland of Spanje kunnen keepen. Dan heb je geen kampioenschapsfeestje, maar je blijft wel op niveau keepen en kom je geweldige spitsen tegen à la Haaland - Lewandowski - Benzema - Suarez etc

6 januari 2021 om 19:47

FCBogarde, omdat ze daar simpelweg betere keepers hebben en liever geen matige Nederlandse keeper halen.

6 januari 2021 om 19:51

FCBogarde, dan moet er uit die landen wel interesse in een middenmotor keeper uit NL zijn en dat is er blijkbaar niet voldoende. Dan is de keuze niet reuze voor Padt.

6 januari 2021 om 19:53

@bogarde, ik word liever kampioen dan dat ik ballen van lewa staat te vissen

Lekker toch. Mooi weer, Europees voetbal spelen en ieder jaar kampioen worden. Als de Premier League clubs of Bundesliga clubs niet komen, dan lijkt me dit op zijn leeftijd een prima stap. Veel succes!

6 januari 2021 om 18:23

Hoe is het weer over het algemeen in Bulgarije? Warmer dan in Nederland?

6 januari 2021 om 18:36

Ja, vele malen zelfs. Heerlijk land, zeker als je wat centen hebt. Spot goedkoop.

6 januari 2021 om 22:03

Klinkt goed! Na de corona tijd maar eens heen gaan...

Bijzondere transfer, was dit de enige geã¯nteresseerde club? Verder wat Kolarov zegt

Leuk buitenlands avontuur voor hem, het zal een aardig maar geen fantastisch zakcentje opleveren. Dat hij Europees kan spelen is ook een mooie winst.

Lekker verzekerd van een kampioenschap en Europees voetbal. Klimaat/politieke situatie/voorzieningen zijn daar ook prima. Lijkt me een stuk leuker dan ergens in de kelder van een grotere competitie elke pot 4 ballen om je oren te krijgen.

Ik weet nog dat Lukoki voor die club gespeeld heeft. Hij zei dat hij een terugkeer naar Nederland wel zag zitten, maar dat enkel de top 3 hem kon betalen. Als een matige voetballer als Lukoki al zo''n mooi salaris weet te bewerkstelligen, dan zal Padt zeker niet slecht gaan verdienen. Bovendien speelt hij elk jaar gewoon Europees voetbal. En in tegenstelling tot FC Groningen, slaat Ludogorets (bijna ) nooit een modderfiguur in Europese competities.

6 januari 2021 om 18:56

0/18 in de europa league dit seizoen met een doelpuntensaldo van -12. Het is echt niet meer het team van een paar jaar terug dat een aantal keer de groepsfase van de CL wist te behalen. Al kan dat natuurlijk altijd veranderen.

6 januari 2021 om 19:02

Verschil is natuurlijk wel dat Ludogorets elk jaar Europees speelt. In dat ene jaar dat Groningen dankzij de bekerwinst in de groepsfase van de EL mocht spelen haalden ze toen ook maar 1 punt. Maar je hebt gelijk. 0/12 is niet echt best haha. Ik ga het ook aanpassen.

6 januari 2021 om 19:05

Ik bedoelde zelf ook natuurlijk 0/18, dat zal ik ook maar even aanpassen 😅. Maar ik kan de stap wel snappen. Al vind ik dat Padt wel een hoger niveau kan ambiëren.

Gefeliciteerd
Er zullen meer spraakmakende transfers komen deze periode. Je moet als club eigenlijk zo snel mogelijk afscheid nemen van spelers die weg willen gaan. Ze zijn nooit echt gemotiveerd meer

Was dit niet de man die altijd vooraan stond als het niet goed ging en altijd bezig was met de toekomst van Groningen en zichzelf daar hoog in de pikorde vond staan? En ook spelers op het veld te kakken zet als het niet lekker liep? Ook wel vond dat hij bij het Nederlands elftal hoorde en toen hij er eenmaal bijzat het zelf verpeste door zich op te laten naaien en te gaan vechten? En nu dan een demagogische uitspraak dat het avontuur door z'n hoofd spookt. En dan vertrekken op het moment dat het eindelijk lekker gaat met Groningen. Onbegrijpelijk. Ook onbegrijpelijk voor Groningen dat ze hem laten gaan. Ben wel heel benieuwd wat de supporters hiervan denken. Als je dan wil gaan, ga dan aan het eind van het seizoen man. Ik vind dit echt heel raar.

6 januari 2021 om 18:57

Ik zou de tekst eens beter lezen. Hij vertrekt pas na het seizoen. Verder is Padt groningen niks verschuldigd. Deed altijd zn stinkende best

6 januari 2021 om 19:51

Jeetje, als je alle jeugdzondes omhoog gaat halen, dan ben je wel teveel bezig met het verleden. Ja, hij heeft wat misstappen begaan, maar het is echt verre van een slechte gozert en heeft zich altijd ingezet voor de mensen binnen de fc en buiten de fc (ziekenhuis bezoeken, supporters, etc.). Ik vind het prima dat hij vertrekt en het is hem ook gegund, want hij heeft Bizot echt moeiteloos vervangen en heeft zich altijd keurig opgesteld in de club. Maar ja, weer een speler die transfervrij vertrekt valt me wel weer tegen. Vierde speler al in 1,5 jaar (Te Wierik, Warmerdam,(waarschijnlijk) Balk, en Padt).

7 januari 2021 om 06:41

Waar gaat Balk heen? Vind dat wel een leuke speler

7 januari 2021 om 11:36

Az en Utrecht schijnt interesse in hem te hebben, maar Fledderus zei dat de deur op een kleine kier staat, dus wie weet verlengd hij nog wel. Echter heeft balk aardig wat krediet verloren met deze actie, dus we gaan het zien.

2x blunderen, en hij komt op de bank terecht. En geloof me, Padt gaat zeker fouten maken. Krediet heeft hij in Groningen wel, maar daar niet. En wat doe je je gezin en jonge kinderen aan om naar een land te gaan waar ze amper Engels spreken. Sergio Padt zal Groningen nog missen.

6 januari 2021 om 21:52

Jonge, wie zegt dat hij met zijn gezin daar naartoe gaat. Volgens mij gaat hij gewoon op en neer. En wat een neerbuigend bericht ook voor een speler die zoveel heeft betekent voor de FC. En jij noemt jezelf een supporter/fan? Laat me niet lachen. Ik vraag me af watvoor glazen bol jij hebt en gun hem gewoon het succes.

7 januari 2021 om 10:06

Mag hopen dat zijn gezin meegaat, anders worden het eenzame dagen. En is de kans aannemelijk dat Padt regelmatig de fles grijpt. Padt lijkt me een familieman, dus jouw aanname dat ie op en neer vliegt, is natte vingerwerk. Ik ben realistisch, vind Padt een uitstekende keeper voor FC Groningen, maar het is geen topkeeper. En laten we ook reëel zijn, Padt maakt als keeper gewoon af en toe een flater.

7 januari 2021 om 11:39

Haha hoezo dat dan? Jij maakt ook nu aardig wat aannames wat op nergens gebaseerd is. Mits je hem persoonlijk kent natuurlijk en dit allemaal bekend heeft gemaakt. Het is best een topkeeper in de Eredivisie. Als je kijkt naar cijfers en de keren dat hij de nul heeft gehouden, dan hoort hij gewoon bij de top 5 keepers. Maar dat hebben toch alle keepers? Voornamelijk in de eredivisie. Of denk je dat we hier in Nederland alleen over foutloze keepers beschikken.

Het is hem gegund. Bedankt voor bewezen diensten en hopelijk is die zweed die we hebben gehaald een waardige vervanger. Anders Hoekstra maar een kans geven.

Padt heeft punten voor ons gepakt maar ik geloof wel in onze scouting mbt keepers. Bizot deed het hier ook goed. En we hebben wel vaker goede keepers gehad. Hij was al grootverdiener, dit scheelt wel op de begroting aangezien zijn aanbieding is afgeslagen. Bulgarije.. je zou zeggen dat er misschien een leuke Duitse, Franse laagvlieger of Belgische topclub is die hem wel wilt. Maar goed, hoop voor hem dat het wat wordt.

Denk verstandige keuze Bij Groningen de onbetwiste nummer 1 onder de lat Maar beter naar zo'n land dan naar een club onderin in Engeland of Spanje en daar op de bank moeten zitten

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Groningen

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.AZ3717
5.Feyenoord3518
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. van KaamMiddenvelder191
M. El HankouriAanvaller182
J. LarsenAanvaller188
G. GudmundssonAanvaller150
S. PadtKeeper190
P. JoostenAanvaller153
W. DammersVerdediger151
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Groningen.

19 fans
Keeper, 30 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 FC Groningen 19 0 1 0
2019/2020 FC Groningen 26 0 0 0
2018/2019 FC Groningen 36 0 1 0
2017/2018 FC Groningen 34 0 1 0
2016/2017 FC Groningen 36 0 1 0
Laatste voetbalnieuws

Vitesse evenaart recordreeks en hoopt op puntenverlies van Ajax

Vitesse heeft zaterdag de vierde Eredivisie-zege op rij geboekt. In eigen huis was de ploeg van Thomas Letsch met 1-0 te sterk voor FC Groningen, waardoor de Arnhemmers op de ranglijst...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 26 januari
Juventus en Sassuolo naderen een akkoord over de transfer van Gianluca Scamacca. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren