Schmidt snapt kritiek op wisselbeleid bij PSV niet: ‘Jullie eisen dat’

Woensdag, 6 januari 2021 om 12:28Rian Rosendaal

Roger Schmidt krijgt soms het verwijt dat hij teveel aanpassingen aanbrengt in de basisopstelling van PSV. De Duitse coach in Nederlandse dienst kan echter weinig met de kritiek van de buitenwacht. Schmidt vindt het gezien de overvolle speelkalender juist logisch dat zijn beste spelers, zoals onder meer Donyell Malen, soms voortijdig naar de kant wordt gehaald tijdens competitiewedstrijden.

"Wie zijn dan mijn beste spelers? Jullie eisen dat die jongens iedere drie dagen voetballen. Denk je dat deze spelers zelf altijd negentig minuten willen spelen?", vraagt Schmidt zich hardop af in een uitgebreid interview met Voetbal International. "Dat is namelijk niet zo. Ze zijn soms zó moe dat ze blij zijn als ze worden gewisseld. Ze kunnen dat alleen niet tonen omdat ze zo moe zijn, haha." Dat Malen alles wil spelen om topscorer te worden snapt Schmidt wel, al dat dat zijn wisselbeleid niet veranderen. "Het vergt een verandering van de mindset. En ik denk dat ze nu wel hebben gevoeld hoe uitputtend het is geweest zoveel wedstrijden te spelen. Dat is nieuw voor ze. Niet heel veel voetballers zijn dat gewend. Ze voelen nu wel dat ze niet iedere keer negentig minuten kunnen spelen."

Schmidt blijft alert op buitenkansjes op de transfermarkt, maar het tussentijds halen van nieuwe spelers is geen absolute must voor de PSV-coach. "Als we nu niets doen, is dat voor mij oké. Misschien dient zich een buitenkans aan, of misschien gaat er iemand weg, dan zullen we handelen. We hebben voor vrijwel iedere plek genoeg spelers. Maar op de backposities heb ik alleen Philip Max en Denzel Dumfries. Dus áls we iets doen, zal het daar zijn. Intussen proberen we spelers uit de opleiding door te ontwikkelen", zo verduidelijkt Schmidt zijn werkwijze in Eindhoven.

Dat spelers als Dumfries, Malen en Mohamed Ihattaren onder een vergrootglas liggen boezemt Schmidt geen angst in. Hij heeft er vertrouwen in dat PSV met adequate opvolgers op de proppen weet te komen, mochten aankomende zomer enkele spelers daadwerkelijk vertrekken. "Als Frenkie de Jong wordt verkocht, breekt Ryan Gravenberch door. Zo is het bij PSV ook. Maar ik ben ook een realist. Als er in de winter een heel hoog bod komt op een van onze spelers, ben ik niet in de positie het tegen te houden. Het is tegelijkertijd ook weer een kans. Als je veel geld krijgt, kun je ook een goede vervanger halen. Maar mijn gevoel is dat onze spelers het naar een goed einde willen brengen in dit seizoen", zo besluit Schmidt.

Götze na overwinning op VVV: 'We worden met PSV steeds constanter'
Meer video's

Poll

Zie jij PSV kampioen worden onder Roger Schmidt?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

58 reacties (laatste reactie door constant kante)

Schmidt heeft vooralsnog gewoon gelijk met zijn wissels. Ik denk dat hij nog wel moet werken aan zijn communicatie, oogt vaak wat arrogant. Dit zegt Derksen trouwens ook. Acht de kans dat PSV kampioen wordt wel reeel. Zondag gaan we het zien.

6 januari 2021 om 12:47

Wat derksen zegt moet je niet te serieus nemen. PSV maakt inderdaar wel kans op de kampioenschap. Januari gaat een spannende maand worden in de eredivisie

6 januari 2021 om 12:48

@Prem93, Zondag gaan we dat nog niet zien denk ik. Of Ajax of PSV nou wint, daarna zijn er nog 19 wedstrijden te gaan. Je kan hoogstens een tik uitdelen aan je concurrent.

6 januari 2021 om 12:51

Zo is het, uiteindelijk is het maar 3 van de 102 punten, maar het is wel een gevoelige tik als de een de ander verslaat.

6 januari 2021 om 12:56

@rubentje13, Precies. En de media zal de winnende ploeg uitroepen tot kampioen, en Schmidt of Ten Hag moet ontslagen worden. We kunnen de krantenkoppen alvast weer invullen 😅.

6 januari 2021 om 12:48

Niet echt. Het is ook fout gegaan tegen onder andere Heerenveen en Granada door zijn wisselbeleid.

6 januari 2021 om 12:53

Ik vind Schmidt allesbehalve arrogant. In interviews komt hij bij mij altijd wel sympathiek over. Dat hij zijn visie probeert uit te dragen is ook alleen maar goed. Een trainer zonder visie red het ook niet en al helemaal niet in de top. Derksen moet je ook niet serieus nemen. Is nog steeds gefrustreerd dat zijn vriendje Mark van Bommel vorig seizoen ontslagen is. Dit is pure rancune naar Schmidt, omdat hij het wel goed doet. Over de relatie tussen Schmidt en Ihatarren zat Derksen er ook flink naast.

6 januari 2021 om 14:57

Betreffende Ihattaren zullen we later wel horen (als ie weg is bij PSV) wat hij van deze situatie vond. Maar ik meende toch echt gezien te hebben dat Malen aardig gefrustreerd het veld afliep toen ie vroegtijdig gewisseld werd. De waarheid zal in het midden liggen...

6 januari 2021 om 12:55

Maar waarom heeft hij gelijk? Z'n beslissingen worden vaak nog gecompenseerd door de individuele kwaliteiten bij een aantal spelers, maar kritiek komt natuurlijk nooit zomaar uit de lucht vallen. Psv'ers zie ik het erg vaak goedpraten, maar de man maakt gewoon overduidelijke fouten. Als je die fouten bij een middenmoter maakt, degradeer je waarschijnlijk. PSV heeft wel gewoon al 9 verliespunten uit 14 wedstrijden en daar zat nog geen topwedstrijd tussen. Nu stel ik echt niet dat Schmidt alles verkeerd doet, maar ontkennen dat de man fouten maakt gaat alleen maar averechts werken als PSV eens even niet in vorm is.

6 januari 2021 om 12:59

De beslissingen die Schmidt maakt zijn ook op basis van de individuele kwaliteit van zijn spelers, anders zou hij zijn sterspelers niet wisselen om ze te sparen voor de volgende wedstrijden. Ik kan geen topclub noemen die het spel niet hebben afgestemd op de individuele kwaliteit van spelers, want zo heb je de grootste kans op succes. Verder heeft PSV alleen Vitesse-uit verloren, wat gezien de stand een topwedstrijd is. We zullen de komende weken wel zien hoe we PSV moeten inschatten, maar ik heb er erg veel vertrouwen in.

6 januari 2021 om 13:04

Sirius, ik ken eigenlijk geen enkele trainer (van een topclub) die onfeilbaar is, die altijd en overal alleen maar juiste beslissingen neemt of nooit fouten maakt. Maar, vanwege aanwezige individuele kwaliteit worden die fouten gecompenseerd of teniet gedaan.
Als Erik ten Hag de fout maakt om met Promes als nummer tien te spelen en te blijven spelen, dan wordt die 'fout' goed gemaakt omdat Tadic en Anthony samen vier goals maken en dan heeft niemand het over die 'fout' maar over de gemakkelijke zege van Ajax. Snappie?
Dus ja, tuurljik maakt Schmidt fouten. Maar daar gaat dit niet over. Dit gaat over het beleid waarmee hij de spelers fysiek wil sparen.

6 januari 2021 om 15:58

Als je al een voorbeeld gebruikt, dan is het verstandiger om een voorbeeld te gebruiken wat hout snijd, als er iets is waarop ten Hag kritiek krijgt is het wel omdat hij Promes blijft opstellen, zelfs na een heel makkelijke overwinning.

6 januari 2021 om 12:56

Oogt arrogant? Vind jij dat echt of praat je gewoon anderen na? Want waar zit dan voor jou precies die 'arrogantie' in? Schmidt is altijd netjes, formuleert volzinnen en doet dat met geduld en inhoudelijk. Wát is dan precies voor jou arrogant?

6 januari 2021 om 13:06

@ConstantKante, Vond je Schmidt ook netjes voor ADO thuis en na Vitesse tegenover Nijhuis?

6 januari 2021 om 13:36

@messibazoer, ik vind niet dat je die reacties arrogant kunt noemen, eerder beschermend. Tegen ADO destijds (ja, die moet je ook gewoon winnen met zes andere spelers) snap ik op zich het onderbuikgevoel wel: PSV was slecht gestart in Europa, hadden over het algemeen 2/3 (!) veldspelers op de bank zitten (geen risico genomen met jeugdspelers omdat bij Jong PSV ook een corona uitbraak was) en de week er op wachtte alweer een cruciale Europese wedstrijd. Dan snap ik wel dat je daar geïrriteerd over bent. En ja, ondanks dat je gewoon van ADO moet winnen met een ander elftal: wat als er in die wedstrijd opeens twee spelers geblesseerd waren geraakt? Dan had je nog maar één veldspeler op de bank zitten voor de Eredivisie en Europese wedstrijden. Wat betreft het incident na Vitesse: denk jij dat er ook maar een trainer is die vrolijk van het veld afstapt als er in de 94e minuut een penalty wordt gecanceld bij een 2-1 achterstand?

6 januari 2021 om 14:45

Schmidt lijkt me idd niet arrogant maar ik kon me wel storen aan zijn gezanik over de KNVB en op de scheidsrechter toen met die penalty. Dat soort dingen moet jij niet doen want dan gaan een hoop mensen wel denken dat je arrogant bent

6 januari 2021 om 13:01

Haha Schmidt arrogant noemen en dan Derksen noemen.... Die is gelukkig heel sympathiek. Schmidt komt misschien wat stug over maar ik vind hem altijd wel duidelijk en eerlijk overkomen. Het wisselen vond ik persoonlijk iets te, maar wanneer iedereen hier nu aan gewend raakt verwacht ik dat ze het wat langer vol gaan houden.

6 januari 2021 om 13:03

Tegen Heerenveen zakte alles als een pudding in elkaar. Tegen Granada was het ook janken na de wissels. Je ziet bij psv dat het vaak na de wissels een stuk minder wordt. En wat Derksen allemaal zegt... geen idee. Kijk al jaren geen VI meer. Irritante mensen daar aan tafel.

6 januari 2021 om 14:52

Als Derksen eenmaal mening A heeft gevormd, dan blijft hij daarbij en zal hij niet tot inkeer komen. Zoals hierboven al gezegd, niet al te serieus nemen.

6 januari 2021 om 16:22

Om gek van te worden. Steeds maar dat gezeik en ik gaf aan dat het zo'n onzin was. Vooral van een Driessen en Expert Derksen. Leek wel alsof anderen de coach waren ipv Schmidt. Misschien maar geen coach meer aanstellen en dan via stemmingen elk week door het publiek de opstelling vormen. Agh het ging nergens over. Leek wel een hetze richting Schmidt terwijl de beste man zich gewoon netjes gedroeg en zijn keuzes maakte. De media en bepaalde types moeten echt even dimmen.

6 januari 2021 om 16:25

Hey Prem93 ook in 2021 ga je door met open deuren intrappen zonder onderbouwd iets te zeggen zo te zien. Kun je misschien ook onderbouwen waarom hij gelijk heeft met z'n wissels? Hoezo oogt hij arrogant? En waarom vindt je de kans reëel dat PSV kampioen wordt (joh ze zijn met Ajax altijd kampioenskandidaat) En waarom gaan we het zondag zien?

6 januari 2021 om 16:34

Gelijk met zijn wissels:
Wisselbeleid tegen sparta gezien? je wint deze wedstrijd met 1-0

Oogt arrogant: kijk een filmpje en je ziet het

Kans reel psv kampioen:
Gezien de stand op de ranglijst en de selectie acht ik de kans reeel, jij dus niet?

Waarom zondag zien:
Zondag een krachtmeting tussen de twee titelfavorieten.

Hopende je voldoende de hebben geinformeerd. PS je komt nogal zuur over.

6 januari 2021 om 23:37

Kun je zuur vinden van hem, maar dit is toch geen onderbouwing? En dat voorbeeld van Sparta slaat helemaal nergens op! Zelfs met een b team is PSV verplicht om van Sparta te winnen....

in het begin zag je heel veel verbazing over zijn wisselbeleid, nu zie je echter ook bij concurrenten blessures door overbelasting (zie ook Klaassen) en hoor je ook steeds meer spelers en trainers dat het progrmma heel vol is. Dit terwijl voor Ajax en PSV nu pas echt de drukke en zware maanden komen. Hij lijkt steeds meer zijn gelijk te krijgen.

6 januari 2021 om 12:51

Maar het gaat er toch niet perse om dat hij wisselt? Meer op de manier waarop. 8 spelers tegen Sparta, wat je punten had kunnen/moeten kosten. Heerenveen uit kosten de wissels je punten. Als hij al die wissels had gedaan bij 3-0 voor was het helemaal geen discussie lijkt me. Hij nam gewoon risico’s. Daar is hij mee op zijn bek gegaan en daarmee (Sparta dus) heeft hij mazzel gehad.

6 januari 2021 om 13:57

Achteraf kun je natuurlijk nooit zeggen of je met andere spelers meer punten had gehad. Ook met zonder de reserves zag je verval.

6 januari 2021 om 14:44

Waarom had Sparta eigenlijk punten moeten kosten? Want het team wat PSV toen had opgesteld was nog steeds op iedere positie beter bezet dan bij Sparta. Heerenveen geef ik je wel gelijk, maar net als Twente moet dat gewoon voor de rust beslist zijn en is er niks aan de hand. Soms had die ook weinig keuze met zijn wissels.

6 januari 2021 om 20:51

Tja wat is een risico? Je kan bijvoorbeeld ook Malen 6 weken kwijt raken als je hem laat staan. Weten wij veel hoe die op dat moment in zijn belasting zit.

6 januari 2021 om 12:54

Ik zie meerderen deze opmerking maken "Dit terwijl voor Ajax en PSV nu pas echt de drukke en zware maanden komen". Maar word het 2e gedeelte van het seizoen nou echt zo veel drukker en zwaarder? Het scheelt toch een hoop dat je nu minder Europese wedstrijden speelt dan in de 1e seizoenshelft. Je moet nog maar zien of.je überhaupt verder komt. Idem voor de beker. Ik bedoel het overigens niet als persoonlijke aanval.

6 januari 2021 om 13:41

@G-schock: Uhm, jazeker. PSV en Ajax zijn op alle drie fronten nog actief en juist nu worden de lotingen voor Europa en ook de beker nog zwaarder. In de eerste seizoenshelft speelde Ajax in een week tegen VVV-Venlo, Midtjylland/atalanta/liverpool en FC Emmen. Zet dat maar eens tegenover Psv, Lille en AZ in een week. Achteraf natuurlijk belachelijk om alle topwedstrijden in januari te proppen: verkeer je in deze periode in een goede vorm maak je al 80% meer kans op het kampioenschap en wordt de titelstrijd in een periode van een maand beslist

6 januari 2021 om 13:58

Ajax heeft voor de winterstop 21 wedstrijden gespeeld. Na de winter moeten ze er minimaal 23 spelen. Daar zit dus al een eerste verschil en dan ga je uit van het negatiefste geval dat je overal na de 1e ronde uitligt. Sowieso is de start natuurlijk heel zwaar met alle topwedstrijden en midweekse speeldagen in januari en februari. Een Ajax krijgt de eerste 4 wedstrijden PSV thuis, Twente uit, Feyenoord thuis en AZ uit. Dat zijn gewoon zware wedstrijden fysiek en mentaal. Als je daar slecht uitkomt herstel je niet zomaar want in het programma zijn de meeste makkelijke wedstrijden al gespeeld. Het is dus een onevenwichtig programma en dat kan zijn tol eisen. Ook zijn er nu minder interlandbreaks waardoor ook op dat gebied de niet internationals minder rust en hersteltijd krijgen. Dus ja, ik denk dat het voor de topclubs zwaarder wordt. Helemaal als ze ook nog eens in Europa hun potjes winnen.

Gaat het nou nog steeds over dat wisselbeleid de hele tijd? Volgens mij zijn alle mogelijke vragen daar al wel over gesteld. Ik heb me dit seizoen er soms ook kapot aan lopen ergeren, maar dat kwam ook door de wond die het wisselbeleid van Van Bommel achter heeft gelaten (lekker een extra verdediger erin om een voorsprong te verdedigen en dan toch te verliezen). Naarmate het onder Schmidt vaker goed uitpakte, kreeg ik ook minder angstzweet in de laatste minuten. Bovendien is het vanwege het drukke programma een logische optie, lijken de spelers een stuk fitter in dit deel van de competitie dan bij andere clubs, krijgen talenten de kans op aan het eerste te ruiken en hebben veel spelers covid gehad. Als we deze lijn doortrekken staan we aan het einde van het seizoen op Stratumseind (als er een beetje wordt doorgevaccineerd haha).

Ik zie niet alle wedstrijden van Psv maar als ik ze zie dan lopen ze zich elke wedstrijd helemaal de tering. Misschien iets meer doseren trainert.

6 januari 2021 om 12:53

Dat hebben ze de laatste wedstrijden van het jaar ook al gedaan, en dat pakte gunstig uit. Denk dat dat ook juist is, PSV heeft uitstekend materiaal om ook een beetje in te zakken en op de counter te spelen.

6 januari 2021 om 12:53

Iets meer doseren? In dit stuk gaat het erover dat Schmidt heel erg veel doseert. En dat levert hem al veel kritiek op. En jouw reactie is dan: nóg meer doseren...??

6 januari 2021 om 13:09

Met die speelstijl kan je niet doseren. Dit is het gewoon het Red Bull concept hoe er gespeeld wordt. Spelers van PSV en sowieso in Nederland moet daar aan gewend worden, maar het gaat ze steeds beter af. Het hoge pressie voetbal kennen we niet in Nederland, maar het wordt wereldtwijd steeds meer toegepast. Naast Schmidt bijvoorbeeld ook trainers als Nagelsmann, Marsch, Rose, Hassenhuttl en Hutter.

Het is vrij eenvoudig. Als Roger Schmidt met PSV succes haalt, dan is dit een slimme coach, uitgenast en sluw, die het juiste heeft gedaan met zijn team. En dan is zijn manier het ei van Columbus. Maar oh wee als PSV straks aan het einde van de rit niet presteert. Tja, dan is Schmidt een prutser, een kluns, een eigenwijze idioot en een rare Duitse snoeshaan, die van toeten noch blazen weet. Oftewel, de wetten van het voetbal.
Vraag anders even aan Erk ten Hag hoe dat is. Als die wint is hij de beste Ajax coach sinds Louis van Gaal en een échte Ajacied. Maar zodra het even tegen zit is hij een rare provinciaal met een spraakgebrek en en autisme stoornis. Het voetbal is zó opportunistisch!

6 januari 2021 om 12:55

Er zijn wel een aantal journalisten die van tevoren hun standpunt innemen en daar niet meer vanaf wijken, hoe de resultaten ook zijn. De Telegraaf heeft dat bijvoorbeeld met Van Gaal en Derksen + Driessen met Schmidt.

6 januari 2021 om 13:00

Ik herken je voorbeelden niet als regel eigenlijk. Zelfs de Telegraaf heeft op het WK 2014 Van Gaal uitgebreid de loftrompet toegestoken. En ook Derksen kan het zich niet veroorloven om bij een kampioenschap van PSV zijn mening over Schmidt niet te herzien.
Los daarvan, jij hebt het overduideljik over de uitzonderingen. Die heb je overal. Mainstream echter gaat gewoon mee met de resultaten, onherroepelijk.

6 januari 2021 om 13:15

Klopt dat is de voetballerij helaas geworden. Geldt trouwens even goed bij spelers. Spelers worden bij 2-3 slechte wedstrijden vaak ook ten onrechte compleet afgebrand en na paar goede wedstrijden compleet opgehemeld. Ook als PSV 2de wordt vind ik het geen mislukt seizoen. De komende jaren zal PSV sowieso een gooi doen naar de titel met Schmidt als coach en stiekem hoop ik dat ze ver komen in de EL.

6 januari 2021 om 15:57

Schmidt is gehaald om mooi voetbal te koppelen aan prijzen. Als dat hem lukt is de missie geslaagd, zoniet heeft hij net niet veel beter gedaan als pakweg een Van Bommel

6 januari 2021 om 13:20

Co Adriaanse had daar een zeer mooie naam/term voor bedacht: scorebordjournalistiek. Een woord dat mij bij is gebleven, omdat het klopt als een bus. En ja, dat is een andere naam voor de mening van het gros van de media. En wat je zegt klopt derhalve: wordt Ajax kampioen met éã©n punt verschil dan is het Ten Hag de succesvolle Ajaxcoach en wordt PSV het met éã©n punt verschil, dan moet de Tukker opzouten. Ik vind Schmidt ook niet arrogant overkomen. Hij lijkt juist doelbewust bezig, al moet ik wel zeggen dat het aan geluk bij PSV niet ontbreekt de eerste seizoenshelft. Wellicht een Duitse invloed .

Iedereen die Schmidt volgt weet voorafgaand dat hij 4222 speelt als spelsysteem en dat hij enorm veel rouleert, plus het feit dat hij met enorm hoge pressie speelt. Dat betekent dat je vaak moet wisselen om fitte spelers te houden. Hij weet ook wel dat de spelers van PSV op de bank niet van extreme kwaliteit zijn. Maar indien het kan (tegen kleine clubs) of bij een voorsprong doet die het gewoon. En tot dusver kan je niet anders concluderen dat het goed heeft uitgepakt. Ik vind dat Schmidt te weinig krediet krijgt. iedereen roemt zijn prestaties bij Salzburg, maar als je in top-3 eindigt in de Bundesliga met Leverkusen en overwintert in de CL met goed attractief voetbal dan verdien je gewoon meer erkenning. Een Bosz vinden we allemaal een geweldenaar, maar overwinterd niet in de CL en eindigt niet in de top-4 met misschien nog wel betere spelers ter beschikking.

PSFau zou zomaar eens kunnen verrassen dit jaar. Ik dacht dat Ajax met afstand kampioen zou worden. Maar Ten Hag heeft laten zien dat hij niet die tactische coach is waarvan veel mensen dachten dat hij dat was. Ajax heeft een fout gemaakt door geen spits te halen. En met spelers als Labyad, Klaiber, Traore win je geen oorlog. Ook nog eens pech dat Promes en Tadic niet in vorm zijn dit jaar. Ze maken kans in eindhoven, hoop dat het een nek aan nek race wordt dit jaar.

6 januari 2021 om 13:22

Promes is niet in vorm (was hij dat ooit? of profiteerde hij van het inzicht en de traptechniek van Ziyech), maar Tadic presteert prima. Heeft niet de uitmuntende vorm van twee jaar geleden, maar presteert prima qua goals en assists.

Het zal een wedstrijd worden wat beslist word op details, Ajax heeft kostbare punten laten liggen in de 1ste seizoenshelft. Maar Psv net zo goed natuurlijk ondamks ook de corona gevallen, Psv maakt op mijn een betere indruk dan ten opzichte van Ajax wat heel pover oogt. Op papier zijn het 2 tegenstanders die aan elkaar gewaagd zijn, maar voor zondag acht ik Psv als favoriet. Psv moet en Ajax zal zijn zich moeten wapenen tegen de snelheid die voorin is bij Psv. Ik zeg 1-3 zondag!

6 januari 2021 om 13:51

Vind je serieus dat Ajax 'heel pover oogt'? De laatste wedstrijd voor de winterstop was een hele slechte pot tegen Willem II hoor, mee eens. Maar om 34 punten uit 14 met een doelsaldo van +42 nou 'heel pover' te noemen gaat me wel wat ver hoor.. De beide verdedigingen, van zowel Ajax als PSV, zullen zich zondag moeten wapenen tegen de veel sterkere aanvallen die er tegenover staan. Het is al weer even geleden (ruim 5 jaar) dat PSV de volle buit meenam uit de Arena en ook dit jaar zie ik Ajax eerder als lichte favoriet dan PSV hoor. Hoe dan ook wordt het een op en neer gaande wedstrijd met veel kansen (en hopelijk veel goals) gok ik.

6 januari 2021 om 14:12

Die 13-0 van Ajax verbloemt veel. Haal je die er af is het allemaal niet zo heel indrukwekkend qua cijfers of verschil in doelsaldo met Psv. Wat je ook niet moet vergeten is dat Ajax praktisch alle lastige uitwedstrijden nog krijgt. Los van de topclubs moeten ze nog naar Vitesse, Twente en de voor Ajax altijd lastige bevalling in Almelo. Een PSV heeft naar verhouding alle lastige uitwedstrijden buiten de topclubs wel gehad. Die zijn al geweest bij Vitesse, Heerenveen, Groningen, Twente en Heracles. Ik heb geen favoriet voor aanstaande zondag. Denk dat beiden ploegen elkaar weinig ontlopen en ze die kleine vakantie goed konden gebruiken.

6 januari 2021 om 14:27

Die 13-0 dikt het iets aan, maar verbloemen vind ik overdreven. Maak je daar een 0-4 of 0-5 van, net als tegen Heracles, Emmen, Heerveen, Ado, PEC en Fortuna, waar we ook allemaal 4 of 5 keer tegen scoorden, dat lijkt me gewoon reeel gezien het krachtverschil tussen beide teams. Dan heb je nog een positief doelsaldo van 33/34 in 14 duels, dat lijkt me best prima toch. Maar inderdaad, het scheelt allemaal niet zo heel veel tussen Ajax en Psv, dat beweer ik ook niet. Ik verbaar me enkel dat iemand de eerste seizoenshelft van Ajax als 'heel pover' omschrijft, dat vind ik schromelijk overdreven. En ja, we krijgen inderdaad nog zat lastige uitwedstrijden, PSV heeft er daar wel al wat meer van achter de rug. Maar goed, er staan nog 20 duels op het programma dus we zijn er nog lang niet, na januari kunnen we zien hoe de titelstrijd er voor staat, dan zijn er 21 duels gespeeld en heeft de hele top-4 tegen elkaar gespeeld.

Begin een verveld patroon te zien bij "bepaalde" trainers die steeds zaniken over hoe onrechtvaardig het wel allemaal niet is.

6 januari 2021 om 14:56

Maar hebben ze niet gewoon gelijk? Speelschema is overvol en nu moet de top 4 (tradiotioneel + az) tegen elkaar in één maand! En in februari komt de EL er weer bij. Binnenkort zullen er ook wel weer nutteloze Interlands komen met de bijbehorende onnodige corona-besmettingen. Je vergeet even dat psv aan het begin van het lopende seizoen geplaagd is door corona. Er zaten op een gegeven moment maar 3 veldspelers op de reservebank, waaronder een keeper... Zo moet je meerdere malen in 1 week met dezelfde spelers aantreden. Tel dat nu maar is door.

6 januari 2021 om 17:13

Maar alle Nederlandse clubs zijn zelf akkoord gegaan met de Corona regels omtrent het voetbal. Dan moet je niet gaan zeuren. Dit vind ik net zoiets als van die coaches die de speelschema's in de PL kennen, daar toch tekenen bij een club en dan vervolgens gaan klagen over het overvolle wedstrijdschema daar

7 januari 2021 om 13:12

Dat neemt natuurlijk niet weg dat je als psv zijnde niet mag klagen omtrent de vele besmettingen en wat dat dan voor effect heeft op de selectie. Vergelijking met de PL gaat niet op. Immers, daar speelt psv niet en de spelers zijn daar dan ook niet aan gewend. Hetzelfde geldt ook voor het overvolle Eredivisie/europese schema dit seizoen.

Prachtig hoe Schmidt toch al die experts, betweters en pseudo-analisten in zijn hemd zet. De man zou het grootste talent van Nederland kapot maken, dat welhaast zeker naar Ajax zou gaan vanwege de slechte band met zijn trainer. Zijn wisselbeleid deugt niet en het voetbal is ook niet vollgass. Intussen staat PSV tweede met slechts één punt achterstand op Ajax, het Nederlandse Bayern Munchen dat volgens de tv-voorspellers freewheelend naar de titel zou gaan dit jaar. Bovendien heeft Schmidt buiten de langdurig geblesseerden vrijwel iedereen fit voor de januarimaand, dankzij zijn voorzienigheid. Door zijn wissels zijn ook de wisselspelers erg tevreden en merkt een langdurig geblesseerde zelfs op hoe verrast hij is dat een trainer ook tijdens zijn afwezigheid informeert naar hoe het gaat. Onder de narcist die Van Bommel was, was dat wel anders. Het spel van PSV wordt intussen steeds beter en de ondergrens gaat omhoog, terwijl jeugdspelers volop de kans krijgen onder de Duitse trainer, die verder ook wel wat meer lof mag hebben voor zijn tactische vondsten. Yvon Mvogo blijkt een prima zet, Boscagli is op zijn plek zelfs een van de uitblinkers in de competitie en Teze is een regelrechte openbaring. Laten we in Nederland dus niet zo eigenwijs zijn en ook een keer een nieuwkomer met nieuwe en andere ideeen de kans geven. Schmidt is een toptrainer voor PSV en de Nederlandse competitie.

6 januari 2021 om 18:31

Nouja "in zijn hemd zetten" doet hij natuurlijk pas echt als hij aan het eind van het seizoen de schaal omhoog tilt. Want als PSV deze maand tegen een paar zeperds aanloopt - wat ik niet volledig uitsluit - is Schmidt voor de media gewoon weer die betweterige Duitser die de club niet verder helpt. Het is gewoon een opportunistisch wereldje

7 januari 2021 om 13:40

Mee eens. Schmidt is gewoon aantoonbaar goed bezig, Volledig in de titelrace, nog Europees actief én in de beker, dat is recentelijk niet veel PSV trainers gegeven. Maar staat hij aan het einde met lege handen, dan is hij gewoon weer een eigenwijze zak hooi. En wie weet komt het aan op een paar details. Soms mag je ook best even medelijden hebben met trainers, vind ik.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3844
2.Vitesse3818
3.PSV3722
4.Feyenoord3520
5.AZ3416
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. MalenAanvaller169
E. ZahaviAanvaller93
R. SchmidtUnknown
J. PiroeAanvaller71
M. RomeroAanvaller11
Y. MvogoKeeper160
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

3 fans
Coach, 53 jaar
SeizoenClub
2020- PSV
2017-2019 Beijing Guoan
2014-2017 Bayer Leverkusen
2012-2014 Red Bull Salzburg
2011-2012 SC Paderborn 07
Laatste voetbalnieuws

Schmidt doet grove beschuldiging aan adres Nijhuis: ‘Dat heeft hij gezegd, ja’

Roger Schmidt haalt na afloop van de gewonnen wedstrijd van zijn team PSV bij Sparta Rotterdam (3-5) opnieuw hard uit naar scheidsrechter Bas Nijhuis. De trainer van de Eindhovenaren kreeg tegen...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 16 januari
Olympique Marseille heeft een persoonlijk akkoord bereikt met Arek Milik, maar is nog niet rond met Napoli. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren