‘Ik was verrast dat ze bij het Nederlands elftal niet eerder al aan hem dachten’

Woensdag, 6 januari 2021 om 09:21Rian Rosendaal • Laatste update: 09:29

Bondscoach Frank de Boer verklaarde afgelopen weekeinde dat hij de verrichtingen van Jerdy Schouten op de voet volgt. De woorden van de keuzeheer van Oranje komen niet als een grote verrassing voor Riccardo Bigon, de technisch directeur van Bologna. De Italiaanse bestuurder hoopt dat de middenvelder snel een uitnodiging ontvangt van De Boer: "Ik heb de droom hem in een Oranje-shirt te zien spelen."

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Denk jij dat Jerdy Schouten klaar is voor het Nederlands elftal?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

21 reacties (laatste reactie door paulr_1982)

Leuk dat deze jongen het zo goed doet maar ik verwacht dat Gravenberch op dit moment eerder in aanmerking komt voor Oranje

6 januari 2021 om 09:35

Concurrentie is moordend. Gravenberch zie ik meer als een 8, tereijl Schouten een 6 is. -Ook bij Excelsior was hij goed. Leuk om te zien dat hin het daar zo goed.

6 januari 2021 om 12:19

@meneertje Hij was zeker goed bij Excelsior. Bizar dat Feyenoord niet in staat is om talenten uit R'dam over te nemen zoals Dumfries, deze Schouten en zullen wel nog paar zijn. Waar ligt het aan dat ze zulke spelers laten lopen en vaak verkeerde aantrekken. Wat is tegenwoordig identiteit van Feyenoord? En daarop gaan zoeken naar spelers. Een Ambrabat is goed voor (sub)top Italie maar kwam niet aan bod in R'dam. Ziyech mocht komen, maar niet voor 10 waar Immers speelde. Als ik Atlanta zie spelen dan zie ik de Roon en Hateboer. Vind ze beide goed passen qua personen bij Feyenoord. Hoeft niet mooi maar wel hard werken.

6 januari 2021 om 14:30

@MeneertjeJ dat ben ik wel met je eens. Misschien kan Schouten dan De Roon of Klaassen vervangen mocht hij het beter doen als die twee. Ik zie Bologna niet wekelijks spelen maar Schouten vond ik.bij Excelsior voetballend toch wel sterk voor een controleur

6 januari 2021 om 09:37

Ondanks dat Denswil hem Frenkie de Jong Bolognese noemt vind ik Gravenberch eerder een vervanger van de Jong, Schouten is toch meer een type de Roon (meer allround zelfs).

6 januari 2021 om 11:03

Ik vind Gravenberch een topper in wording. Maar heb deze Schouten nog nooit zien spelen. Laat me graag verassen. Goede voetballers zijn altijd welkom. Lekker concureren onderling.

Snap dat ze hem volgen, maar het middenveld is best druk bezet, met veel spelers van een vergelijkbaar niveau. Laten we zeggen dat Frenkie wel zeker is van zijn plek. Echter daarna zit je met spelers als Koopmeiners, Klaassen, Propper, de Roon, Gravenberch, van de Beek en Fer die ook allemaal serieus in beeld zijn. Een Schouten doet het goed, maar is nog niet aanmerkelijk beter dat ik hem op korte termijn nog een plekje in de EK-selectie zie opeisen. Maar goed wie weet met blessures, Donny die nooit speelt, etc.

6 januari 2021 om 10:53

Hoeveel heb je hem gezien bij Bologna? Ik heb vrijwel alle wedstrijden gezien. Of het nou op een stream was of ziggo. Noem 5 wedstrijden die jij hebt gezien waaruit blijkt dat die anderen beter zijn om de selectie te verdien. Dan kunnen we over die wedstrijden debateren. Anders is het gwn praten om het praten

6 januari 2021 om 11:00

Misschien zou je ook eens gewoon mijn bericht kunnen lezen, in plaats van zelf te praten om het praten. Ik zeg nergens dat de anderen op voorhand beter zijn en een plek in de selectie verdienen. Ik zeg dat Schouten niet zelf heeft aangetoond aanmerkelijk beter te zijn dan de rest, want anders had ie er wel een keer bijgezeten. Het verschil is verwaarloosbaar qua niveau tussen deze namen. Of je nu de Roon of Schouten neerzet, ik verwacht relatief hetzelfde. Ik zie alleen gelet op de voorsprong die de Roon nu in de hierarchie heeft dat Schouten dit voor het EK nog even gaat omdraaien. Dit ook omdat trainers niet zo happig om zo kort voor een eindtoernooi nog veel wisselingen in een selectie te maken. Heeft niks te maken met of iemand beter is. Voor de rest geloof ik er geen bal van dat jij alles van Bologna gezien heb. Die komen niet eens op televisie man.

6 januari 2021 om 11:10

Hoe weet jij dat dan als je letterlijk niets hebt gezien wat nu wel duidelijk is? Is ook niet zo gek dat hij er niet eerder heeft bijgezeten als je bij Bologna speelt. Daar moet je het over een langere tijd laten zien. Zoals hij nu doet. Aannames die dus nergens op zijn gebasseerd. Het kan best zijn dat hij het niet veel beter doet dan de rest maar dat moet gebasseerd zijn op bewijs. Prima als jij dat niet geloofd. Mensen die topics een beetje bijhouden van Oranje weten dat ik al heel vaak heb geopperd voor zijn naam met een goeie uitleg. Dus omdat ze niet op tv komen heb ik ze niet gezien? Je hebt prachtige streams zoals rojadirecta en hesgoal waar ik ze dus wel vrijwel allemaal heb gezien. Livetv.ru als je ze hebt gemist. Dat jij dit niet doet wilt niet zeggen dat een ander het ook niet doet

6 januari 2021 om 14:30

Volgens mij begrijp je niet goed wat master zegt. Het enige wat hij zegt is dat er vlak voor een eindtoernooi normaal gezien geen echte veranderingen zijn in de selectie. Behalve als ze van het niveau messi zijn. Dus als er geen blessures zijn is de kans klein dat er veranderingen zijn te verwachten. Staat dus los van het niveau van deze jongen.

6 januari 2021 om 14:32

@Master D dat zou je denken ja maar Gakpo doet het aantoonbaar beter als Babel en Promes en toch wordt hij niet geselecteerd

Zou wel eens de revelatie kunnen worden. Heeft zich geweldig ontwikkeld in Italië. Op het middenveld zijn alleen Frenkie de Jong en Wijnaldum zeker van hun plek. Zie hem daar goed bij passen. Een extra verdedigend blok maar hij speelt wél vooruit.

6 januari 2021 om 14:50

Ach ja, elke jongen die het een beetje leuk doet word geopperd voor Oranje. De Roon en Hateboer doen het ook prima daar, terwijl ze in Oranje verre van imponeren. Leuk spelen in een competitie maakt je niet automatisch een meerwaarde voor het Nederlands elftal. Het feit dat een Promes zolang mag blijven klungelen laat ook wel zien hoe matig het niveau is op sommige posities.

Ik heb bijna alle wedstrijden van hem gezien dit seizoen. Puur omdat ik hem vorig seizoen zag tegen Roma en hij een verpletterende indruk bij me achterliet. D8 “hey zijn ontwikkeling ga ik volgen”. Niets is minder waar wat deze mensen zeggen. Jerdy speelt fenomenaal dit seizoen!! Elke wedstrijd veruit de beste man bij Bologna. Vond hem enkel tegen Atalanta niet sterk spelen maar toen was hij net terug van een blessure waardoor hij telkens net te kwaad kwam. Voor de rest tegen elke grote club fantastisch. Pakt per wedstrijd 10+ ballen af, staat vaak goed opgesteld waardoor hij de passlijn onderschept, kan op het laatste moment kappen terwijl het lijkt of hij passt, goed wegdraaien, speelt ballen naar voren, is snel en fel. Die jongen heeft een hoop in zijn arsenaal. Hij zou van mij nog meer op goal mogen schieten en in de 16 komen. Iets brutaler om dichterbij de goal dezelfde technische kwaliteiten te laten zien als op zijn eigen helft. Ik overdrijf hier niet, maar qua puur wegdraaien en zijn man op het verkeerde been zetten is hij zelfs nog beter dan Frenkie wiens ontwikkeling ik ook graag volg. Die kan dan wel meer aanzetten en versnellen. Benieuwd wnnr ze hem daadwerkelijk selecteren of hij hetzelfde kan laten zien. Zou mooi zijn

6 januari 2021 om 10:53

Als Klaassen niet al terug was gekomen had ik als Ajax zijnde deze jongen gehaald. Veerman was ook nog een optie geweest, maar die vind ik verdedigend iets minder. Ook zonde dat Feyenoord hem een paar jaar geleden toen niet voor die 3 miljoen heeft overgenomen, die hadden hem toen al langer in het vizier.

6 januari 2021 om 11:04

Veerman aan de bal is enorm goed. Idd verdedigend en vooral zijn intensiteit moet beter. Hij moet met meer energie spelen en snelvoetiger worden om aanvallen eruit te halen. Enkel als 10 met een vrije rol kan hij op deze manier spelen bij een grote club. Met enige defensieve verantwoordelijkheid moet hij meer brengen. Voetballend heeft hij prachtige oplossingen. Ziet de 3de man en verbloemt vaak dat hij die gaat aanspelen. Mooie kwaliteit! Dan hebben we het niet eens over zijn steekballen gehad

Vind op het moment Schouten beter dan Klaassen of De Roon. Ik snap dat mensen een beetje met dedain kijken naar de Serie A, maar hij speelt echt fantastisch daar. Je kan hem op zijn minste een keer uitnodigen en kijken hoe hij daar tussenpast. Ben i.i.g. al blij dat we afscheid hebben genomen van Strootman. Nu Babel nog en eigenlijk ook Luuk de jong. Weghorst moet gewoon de eerste spits zijn die je selecteert, hij hoeft niet in de basis te staan, maar je kan niet serieus genomen worden wanneer je Luuk oproept die nog geen 2 goals gemaakt heeft dit seizoen en Weghorst die iedere week scoort niet selecteert.

6 januari 2021 om 14:53

Maar het heeft geen zin om dat nu te doen. Het EK is er over een halfjaar en die paar wedstrijden die tot die tijd gespeeld worden, heb je nodig om je voor te bereiden. Bovendien beginnen de WK kwalificaties in maart al. Zo'n Schouten gaat echt niet direct een impact hebben op Oranje. Die is hooguit net zo goed dan z'n concurrenten als hij dat uberhaupt al is. Zijn debuut kan nog wel eventjes wachten.

Ik vind Maarten de Roon maar zo'n huis tuin en keuken voetballer, dat je Schouten best een keer kunt proberen. Als hij meer kan dan de bal naar de dichtst bij zijnde speler in het zelfde shirt te spelen, is het al snel beter dan wat De Roon brengt.

De Italiaanse bestuurder hoopt dat de middenvelder snel een uitnodiging ontvangt van De Boer: "ik heb de droom hem in een Oranje-shirt te zien spelen."

Dit is natuurlijk de uitspraak van een bestuurder die weet dat een international meer waarde heeft.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2218 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
M. BizotKeeper
T. KrulKeeper
D. BlindVerdediger
F. de BoerVerdediger
M. de LigtVerdediger
D. DumfriesVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

0 fans
Aanvaller, 24 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 13 april
Als Kylian Mbappé weigert een nieuw contract te ondertekenen bij Paris Saint-Germain, komt de regerend kampioen van Frankrijk wellicht uit bij Borussia Dortmund. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren