Solskjaer biedt Van de Beek met uitspraak weinig hoop voor dit seizoen

Woensdag, 6 januari 2021 om 08:26 • Laatste update: 08:49

Donny van de Beek lijkt zich te moeten schikken in een reserverol bij Manchester United dit seizoen. De aankoop van maximaal 44 miljoen euro is dit seizoen bankzitter bij the Red Devils en die situatie zal voorlopig niet veranderen, zo doet een uitspraak van manager Ole Gunnar Solskjaer vermoeden. De Noorse trainer heeft zich op een persconferentie uitgelaten over de situatie van de Oranje-international en benadrukt dat hij ‘stikt van de middenvelders’.

Op weg naar de League Cup-wedstrijd van woensdagavond tegen Manchester City werd Solskajer gevraagd naar de situatie van Van de Beek. “Donny heeft goed gespeeld als hij de kans kreeg”, aldus de trainer over de Nederlander, die dit seizoen in de Premier League pas twee keer in de basis startte. “We trekken soms te snel de conclusie dat iemand is mislukt. Maar we kunnen aan Victor Lindelöf en Fred zien dat het soms wat meer tijd vergt. Nu zijn ze enorm belangrijk. Voor Donny zal hetzelfde opgaan.''

“Hij kwam tussen een groep middenvelders met kwaliteit. Donny concurreert met Bruno Fernandes, Juan Mata, Jesse Lingard. Ik heb verschrikkelijk veel nummers tien, heb een ruime keuze uit centrale middenvelders als Paul Pogba, Nemanja Matic, Scott McTominay en Fred”, vervolgt Solskjaer, die Van de Beek ziet als een speler voor de toekomst van Manchester United. “Hij is altijd gretig, werkt hard op de training, is positief ingesteld en zal nog veel wedstrijden beïnvloeden. Ik denk dat hij volgend seizoen nog veel grotere stappen zal gaan zetten.”

Wanneer Van de Beek nauwelijks speelt bij Manchester United, komt mogelijk zijn plek in de selectie van het Nederlands elftal in gevaar. Op weg naar het EK van komende zomer zal Van de Beek desondanks niet te hoeven rekenen op een verhuurperiode om elders aan zijn speelminuten te komen. Solskjaer wil hem niet kwijt, mede met oog op mogelijke blessures. “Het speelschema is loodzwaar. Spelers die weinig aan bod kwamen, moeten nu klaarstaan om hun kans te pakken als die zich aandient.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

43 reacties (laatste reactie door sammerens)

Je stikt van de middenvelders, waarom koop je dan voor een kleine 44 miljoen een middenvelder als je er al weer ik niet hoeveel heb? Is dit een gevalletje, zo dan heeft die andere club hem tenminste niet? Wat voor verhaal is Donny voorgeschoteld? 44 miljoen, krankzinnig joh.

6 januari 2021 om 09:02

Ik denk dat dit zo’n schoolvoorbeeld is tussen de wens van directie en manager. Volgens mij zat solskjaer helemaal niet zo te springen op vd beek maar komt dit meer uit de hoek van de directie.

6 januari 2021 om 11:39

Ik denk dat Solksjaer blij was met elke aankoop die gedaan werd, waardoor hij veel keuze had. Nu het team eindelijk een beetje draait en nr1 kan worden is er geen noodzaak meer om al dan niet rare of paniekerige wisselingen door te voeren. Helaas voor vd Beek. Laten we hopen dat hij juist weer wat meer durft te wisselen als ze goed blijven presteren, zodat ook vdBeek weer kansen krijgt. En opzich heeft hij ook wel gelijk wat betreft bijv Fred, een speler moeten we niet na een half seizoen al als mislukt bestempelen en ik vraag me af hoelang bijv Pogba nog blijft. En Matic wordt ook een dagje ouder. Ik zie in ieder geval nog wel mogelijkheden voor vdb, maar ieders geduld wordt wel op de proef gesteld..

6 januari 2021 om 09:02

100% mee eens hoor maar Vd Beek hapte ook heel snel... ik zei al in het begin dat Man Utd niks voor hem zal zijn. Je hebt al ervaren middenvelders daar en die krijg je al moeilijk eruit en dan heb je nog Pogba die zelfs soms op de bank begint.

Vd Beek had gewoon rustig moeten wachten

6 januari 2021 om 11:30

Wie zegt dat die keuze had uit andere topclubs? Het lijkt er steeds meer op dat Manu de enige was die zoveel geld wilde betalen aan Ajax.

6 januari 2021 om 09:02

44 miljoen is niet zo veel geld voor United, al helemaal niet omdat er daarnaast geen grote aankopen worden gedaan. United heeft dit seizoen weinig blessures gehad op het middenveld, Donny is gehaald als lange termijn aankoop. Net zoals Fred en Lindelof nu basisplaatsen hebben. Pogba gaat waarschijnlijk weg na dit seizoen, zie hem volgend seizoen meer minuten maken. Ook zijn heel veel wedstrijden zo spannend en bepalend, dat hij vaak niet de kans krijgt om lekker te wisselen.

6 januari 2021 om 10:50

Het verschil is dat de concurrent van Donny na de Bruyne de beste middenvelder van de PL is. Zolang Bruno fit is zullen de speelminuten van Donny beperkt blijven.

6 januari 2021 om 09:13

Is hij niet gekocht voor volgende seizoen? Waarschijnlijk weten ze dat Pogba niet gaat bijtekenen of gaan ze er in ieder geval van uit. Zo hoeven ze niet te vechten met andere clubs om hem te vervangen, en zijn prijs zou ook hoger zijn als United een vervanger moest halen ipv een middenvelder overnemen voor de breedte.

6 januari 2021 om 09:48

Cuneyt.Idd. Door de crisis kon United hun slag slaan. Daar waar Madrid dus afviel. Niet wetend hoe lang de crisis aan zou blijven. En welke clubs er dan weer wel voor in de markt kwamen.Dus opzich gewoon handig en goed gehandeld van United.Voor dat geld zo'n speler halen is voor iedereen interessant.

6 januari 2021 om 09:16

@RyanBabel8 Voor de breedte. In Engeland is dat heel normaal. City heeft bv met Cancelo en Wakker twee rechtsbacks die allebei boven de 50 miljoen hebben gekost. Jota werd door Liverpool ook in eerste instantie als breedte versterking gehaald en die kostte 40 miljoen en die Naby Keita was ook niet heel goedkoop

6 januari 2021 om 09:41

Vorig jaar was Pogba lang geblesseerd en SMT een lange tijd. Toen had United weinig tot geen goede vervangers. Daar waar Fred het moest doen met Pereira en Lingard. Terwijl Fred daarvoor ook niet veel speelde. Je moet dat wel opvangen. Dat hebben ze nu gedaan met DVDB. Daar waar hij zich gewoon nog moet aanpassen. Zoals vertelt wordt door OGS.Pogba wordt zo goed als zeker verkocht in de zomer. Dan schuift DVDB ook een plekje op. Imo de juiste vervanger.Hij wordt meer klaar gestoomd voor volgend seizoen. Het enige probleem is, is dat OGS DVDB nog steeds ziet als een nummer 10. Dat is hij zeker niet. Hij kan dat wel. Maar dan moet de creativiteit van een andere positie komen. Om hem vrij te zetten in de 16. Zoals hij dat had bij Ajax met Zyech. Hij is niet de nummer 10 zoals Bruno dat is.

6 januari 2021 om 09:52

@ryanbabel8 kijk naar de bank van City...daar zou vd Beek niet eens op de bank zitten.
Ze spelen super veel wedstrijden en er komen altijd blessures en schorsingen.

T is gewoon de fout van vd Beek zelf. Heeft hij uberhaupt eerst met de manager gepraat? Hij wist toch ook dat de belangrijkste speler van United al op zijn favoriete plek stond. En voor de rest had je ook a spelers als Pogba + nog 10 middenvelders rond lopen.

Dan moet je je toch eerst goed afvragen of het wel een goede optie is.
Misschien kijkt hij naar de lange termijn en denkt hij zich zo goed te ontwikkelen.
Maar t lijkt mij dat hij beter iets lager had kunnen inzetten en zorgen dat ie aan spelen toe zou komen.

6 januari 2021 om 10:19

Omdat je ook spelers voor de breedte nodig hebt? Niks krankzinnigs aan.

6 januari 2021 om 11:50

Pereira uitgeleend, van de Beek er voor terug. Daarnaast hoopte United in principe ook een speler als Lingard uit te zwaaien, en volgens mij was er ook in Mata nog wel wat interesse. Ik zie er weinig verkeerd in en van de Beek staat in de top 15 qua speelminuten.

Voor een speler die net bij de club is gekomen en die gekocht is als versterking in de breedte klopt het plaatje toch eigenlijk precies.

Het is wat pech voor hem dat er nog relatief weinig blessures en schorsingen zijn geweest, al zou hij als Pogba geen Corona zou hebben gehad wellicht nog minder gespeeld hebben.

Als Donny zijnde zou ik direct een transfer verzoek hebben ingediend en mij dan beroepen op het praatje dat ze destijds voorgeschoteld hadden.

Aan de andere kant mag je het management van van der Beek aan rekenen dat Donny in deze situatie zit.

Maar goed Man Utd is een club dat ontzettend koopziek is en ontzettend graag weer wilt aanhaken bij de top van Engeland en daar ontzettend veel geld voor over heeft dus ja het moet een bewust keuze zijn geweest om hier de handtekening onder te zetten. Zonde want vond Donny de belangrijkste van die 4 Ajacieden.

6 januari 2021 om 09:18

VD Beek maakt toch zelf die keuze? Hij wist dat hij moest concurreren met betere voetballers als Bruno Fernandes en Pogba

6 januari 2021 om 09:51

Daarom. Dus zal echt wel een idee achter zitten hoor. Daarbij heeft DVDB zelf aangegeven dat hij bij United helemaal op 0 zal beginnen.

De meeste vergeten dat het aanpassen hem niet alleen met voetballen te maken heeft.
Is toch weer andere cultuur daar. Ook dat is niet makkelijk.

6 januari 2021 om 11:08

Hangt ook weer af van het plan dat Donny is voorgeschoteld. Waarom denk je dat er zaakwaarnemers bestaan? Om alleen geld op te strijken?

Pogba is allang op zijn retour daar ik weinig statig meer van over. Kan mij voorstellen dat Donny zijn selectie en speelminuten in Oranje op de tocht zou zetten voor een Manchester United dat al jaren geen schim van zichzelf meer is. En dat terwijl Donny furore maakte in de CL en zich ontzettend snel aan het ontwikkelen was.

6 januari 2021 om 14:35

Het probleem is alleen dat een Pogba op zijn retour nog steeds een betere voetballer is als Vd Beek. Wie weet speelt hij volgend seizoen wel regelmatig wedstrijden. Pogba schijnt te vertrekken dus hij zal zich moeten bewijzen in de minuten die hij gaat krijgen

Het beleid van deze club, is sinds Vidic / Ferdinand geen fatsoenlijkse CV geweest. (Ja Bailly heeft de laatste twee wedstrijden goed gespeeld). De Gea is op z'n retour, er is geen fatsoenlijke vleugelspits aanwezig. En dan ga je op de plek waar de 2na beste speler uit de Premier League speelt en al 2 andere voor hebt nog een speler halen van meer dan 40 miljoen euro.

Goed te begrijpen dat de supporters helemaal klaar zijn met het wanbeleid qua transfers.

6 januari 2021 om 09:27

Klopt, maar het lijkt stilletjes aan wel de juiste kant op te gaan. Man Utd staat er momenteele beter voor dan Liverpool en Man City in de competitie en dat mag wel benoemd worden. Daarbovenop is het een kwestie van tijd voordat Man Utd weer structureel meedoet met de top. Van de Beek is een goede middenvelder. Matic en Mata zijn op hun retour, dus wellicht zal hij vanaf volgend seizoen zijn speelminuten meepikken. Bv. Wijnaldum had ook tijd nodig voordat hij echt goed presteerde bij Liverpool, terwijl hij al Premier League ervaring had opgedaan. Ik heb iig goede hoop.

6 januari 2021 om 09:29

Het beleid is sinds solskjaer enorm verbeterd. Er worden veel jonge spelers gehaald op posities die nodig waren.

6 januari 2021 om 09:54

Supporters zijn niet klaar met dit wanbeleid hoe jij het neerzet.
Ze zijn juist blij met de komst van DVDB.
Daar waar de aankopen het gewoon goed doen. En of steeds beter gaan presteren.

Onder OGS Is er beter ingekocht.

De manier van handelen en type spelers die worden gehaald. Kan kver gediscussieerd worden. Maar de aankopen van nu zijn prima.

6 januari 2021 om 10:58

Nee, mensen willen een goede keeper zien en een centrale verdediger. Maar de Glazers kunnen die spelers minder marketen dan een middenvelder of aanvaller dus vandaar dat er nooit echt geld getrokken wordt. Als United Kampioen wilt worden moeten ze bijvoorbeeld Donarumma of Onana halen en dan Koulibaly of Upamecano. Dan staat er op elke centrale positie een geweldige speler.

Je kan nog zoveel scoren, maar wanneer je een verdediging en keeper hebt die constant 2 of meer goals toe laten wordt het gewoon lastig winnen.

6 januari 2021 om 11:24

Met de Gea hebben ze al een topper in huis. Na zijn dip. Keept hij weer erg goed dit seizoen. Daarbij hebben ze met Henderson eentje voor in de toekomst weten te behouden. Dus die genoemde keepers mogen weg blijven.Dat de verdediging nog niet op orde is. Is duidelijk. Maar het staat nu wel wat beter met Bailly en Maguire. Zolang Bailly fit blijft.Maar jij denkt dat United ook eventjes een van die verdedigers kan halen. Verdedigers met een flink bedrag. En of liever naar een andere club of competitie willen spelen. Het schijnt dat Upamecano eerder naar een overstap naar Bayern is.En Koulibaly kost 80 miljoen. Voor een speler eind in de 20. Voor een snelle goede cv. Kun je goedkopere vinden. Daarbij was United al ver met Sancho. Maar Dortmund ging er niet mee akkoord. Dus is er wel degelijk gekeken naar een rechtervleugel speler. Daar waar in de zomer ook zeker weer naar gekeken wordt.Niet elke speler wil en kan naar United. Zeker in de situatie waar ze nu in zitten. Dat de Glazers niet de beste onderhandelaars zijn. Is bekend. Maar de mensen willen een type Bruno zien. Die het top deed bij zijn club. En bij Manchester zich verder ontwikkeld tot een top (team) speler. Zoals Cantona Keane Ronaldo RVN

Het is een uitzichtloze situatie voor Donny. Hij zal echt eieren voor zijn geld moeten kiezen, want het EK komt er ook aan, ervan uitgaande dat het door zal gaan ivm Corona.
Als Man Utd kampioen wordt, wat een hele prestatie zal zijn, zal er geld beschikbaar komen voor nieuwe topaankopen. Als Pogba verkocht wordt, zal dit nog flink wat opleveren, wat ik gek vind voor een middenvelder die uit vorm is, maar dat terzijde.
In deze gevallen zal Donny weer buiten de boot vallen, want er zal dan een nieuwe aankoop voor pak hem beet 80 miljoen gedaan worden. Als ze namelijk al 40 miljoen uitgeven voor een matige middenvelder als Donny.. Ook is Donny 23, geen toptalent van 18 meer. Weliswaar nog jong en voldoende mogelijkheden, maar hij moet spelen op die leeftijd. Er zijn zat spelers die op die leeftijd bij een grote club niet aan spelen toekwamen en niet meer op topniveau kwamen.

Valt Man Utd terug en halen ze weer geen CL, dan zal er ook schoon schip gemaakt worden en zal Donny ook niet aan spelen toekomen..

Het is een uitzichtloze situatie, die we allemaal aan zagen komen, behalve Donny zelf..(?)

Kan hem zomaar het EK kosten, maar Donny heeft dan weer geluk met Frank de Boer als bondscoach..

Solskjaer speelde in de tijd dat je nog een of twee jaar mocht wennen en niet gelijk in de basis hoefde, mooi. Hopelijk ziet Van de Beek het ook nog zo.

Ik denk dat Donny zich niet zo druk maakt. In het ergste geval kom je 5 jaar lang niet aan spelen toe, maar heb je wel 5 jaar lang 120.000 Euro per week bijgeschreven gekregen op je bankrekening.

6 januari 2021 om 09:54

Jij begrijpt het. Iedereen roept maar dat hij weg moet, maar die begrijpen helemaal niet waar het bij de meeste spelers echt om gaat.

6 januari 2021 om 11:24

5 jaar lang op de bank zitten daar wordt je toch niet vrolijk van? Dan kun je nog wel zoveel verdienen, maar ik denk dat een speler als Van de Beek ook denkt aan bijvoorbeeld Oranje. Als hij niet speelt bij United 5 jaar lang, dan heb je in mijn ogen ook geen enkel recht om bij Oranje te voetballen.

Prima uitspraken van Solskjaer. Die heeft overduidelijk geconstateerd dat Van de Beek moeite heeft zich aan te passen aan het spel van Manchester United. Dan kan je hem wel opstellen om het opstellen en hem laten verdrinken, maar je kan hem ook rustig de tijd geven om zijn manier van spelen aan te passen. En lukt dat niet, nou dan gaat ie maar naar een andere club. Blijkt hij gewoon niet goed genoeg voor een club van dit kaliber. Daar ziet het er steeds meer naar uit. Van de Beek is een goede speler, maar mist te veel bijzondere kwaliteiten om op dit moment een basiskracht te zijn op de positie waar hij het beste tot zijn recht komt.

6 januari 2021 om 09:58

Idd. Een het aanpassen zit hem niet alleen in het voetbal. Ook het leventje in Engeland. De cultuur die ze daar hebben. Zal toch wel anders zijn dan Amsterdam.
Daarbij is United zo ontzettende grote club. In die paar maanden dat hij bij United zit. Is er meer over hem geschreven. Dan zijn hele periode bij Ajax.
Depay ging er imo ten onder aan.
Daar waar DVDB erg geliefd is bij de fans van United.

En dan te bedenken dat we 10 miljoen euro tekort kwamen om Sancho binnen te halen. Een speler waar de hele zomer de focus op lag en die je team direct had versterkt op een positie RW waar we echt kwaliteit tekort komen. En daarnaast kan Sancho indien nodig ook nog eens als CAM spelen, een plek waar van de Beek voor is gehaald. Echt onbegrijpelijk.

Gewoon half jaar huren weer aan ajax komt tenminste aan spelen toe snap überhaupt niet dat hij hem heeft gehaald

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester United

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden

75 fans
Middenvelder, 24 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 30 juli
FC Twente heeft bij Anderlecht geïnformeerd naar Michel Vlap. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren