Privéreizen van spelers Feyenoord en Ajax wekken verbazing

Dinsdag, 5 januari 2021 om 13:40Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 13:40

Lisandro Martínez, Luis Sinisterra en Marcos Senesi reisden gedurende de korte winterstop naar 'oranje gebied', maar gingen daarna niet tien dagen in thuisquarantaine. Winteraanwinst Lucas Pratto hoefde van de medische staf van Feyenoord ook niet in thuisquarantaine. Het Algemeen Dagblad vraagt zich dinsdag af waarom de regels van de RIVM anders worden geïnterpreteerd. Buitenlandse voetballers konden tijdens de korte winterstop immers niet naar hun geboorteland reizen, zo was de strekking in het betaald voetbal.

Indien voetballers dat toch deden moesten ze in thuisquarantaine en zouden ze de eerste twee duels van 2021 missen. Senesi en Martínez togen desondanks toch naar Argentinië en plaatsten foto’s op sociale media. Sinisterra bezocht zijn familie in Colombia. Heracles-trainer Frank Wormuth bracht oud en nieuw daarentegen in zijn eentje door op een vakantiepark om lang genoeg in quarantaine te kunnen na zijn bezoek aan Freiburg tijdens de feestdagen.

Ver esta publicación en Instagram

Una publicación compartida de Lisandro Martinez (@lisandromartinezzz)

“We hebben een uitzonderingspositie gekregen om te reizen voor wedstrijden”, vertelde Edwin Goedhart, medisch manager bij de KNVB, vorige maand nog aan het dagblad. “Maar het is niet de bedoeling dat een topsporter nu kan zeggen: we kunnen alles doen. De uitzonderingspositie geldt alleen voor wedstrijden, niet voor privéreizen.” De krant schrijft wel dat de officiële regelgeving ruimte biedt voor uitzonderingen, zoals het bezoeken van ‘uw geliefde, echtgenoot, kind of ouder’.

Het Algemeen Dagblad wijst er echter op dat Senesi op een foto met meer mensen dan alleen een geliefde en zijn ouders staat en dat op de achtergrond van de foto van Martínez een grote tafel met vrienden en/of familie te zien is. Op zijn Instagram-account gaat hij bovendien met tal van andere personen op de foto. Het wekt verbazing bij Henk van Stee, technisch directeur van Sparta. “Ik weet niet beter dan dat een speler die naar het buitenland is geweest, tien dagen in quarantaine moet. Voor ons geldt in elk geval wel dat we de buitenlandse jongens in Nederland hebben gehouden tijdens de vrije periode.”

Clubarts Casper van Eijck van Feyenoord legt uit waarom de spelers niet in thuisquarantaine hoeven, al wijst de KNVB op wat op 11 december met de clubs is besproken: tien dagen in quarantaine na een reis naar een oranje gebied. “Omdat ze met een negatieve test teruggekomen zijn", legt Van Eijck uit. “Ze trainen in eerste instantie apart en worden dinsdag (vandaag, red.) opnieuw getest." Als de spelers negatief testen, kunnen zij komend weekeinde gewoon de stadsderby tegen Sparta Rotterdam spelen.

Ryan 'The Hulk' Gravenberch & meer | 'Wie is de grootste mopperkont?' | AJAX KIDS PERSCO
Meer video's


Gerelateerd

Meer sportnieuws

108 reacties (laatste reactie door hansje1969)

Lekkere uitleg van Van Eijk. Dus zolang ze maar terugkomen met een negatieve test, mogen ze verder alle regels aan hun laars lappen. Ik denk dat de reisbranche dit een hele interessante interpretatie van de regels vindt.

5 januari 2021 om 07:46

Het verschil met een voetballer en de gemiddelde reiziger is wel dat een voetballer bij wijze van spreke elke minuut van de dag getest kan worden. Al komt het inderdaad wel vreemd over.

5 januari 2021 om 07:57

Na oplopen van infectie is virus aantal dagen nog niet aantoonbaar (fase 1) – bij COVID-19 wordt dit geschat op 4-7 dagen. Door lekker met een groep rond te hangen in Argentinië, kunnen ze het virus dus wel al opgelopen hebben, zonder dat het met een test gelijk zichtbaar is. Tenzij ze in Nederland dan bij thuiskomst gelijk in quarantaine gaan, vormen ze gewoon een gevaar voor een ander.

5 januari 2021 om 08:04

Maar dat is hier ook toch? En de regels stellen voor dat je een negatieve uitalag moet hebben om niet in quarantaine te gaan. Dan kun je de fases erbij halen, maar dat is in deze niet relevant want het is volgens de regels. Dat de regels dan verandert moeten worden of wat dan ook, is iets anders.

5 januari 2021 om 08:19

@frisian tegenwoordig is het 5 dagen. Als je 5 dagen in quarantaine heb gezeten en je laat je testen en die is negatief mag je weer gaan en staan waar je wil.
Als je het stukje heb gelezen is er voor voetballers toch een uitzonderingspositie. Het is niet bedoeld voor prive ruimte maar de afspraken geven daar toch ruimte aan.
Dus het is zoals altijd in de Nederlandse wet het mag niet maar er is ruimte om het wel te doen.
Nederland heeft nooit een standpunt ja of nee er is helaas altijd ruimte.

5 januari 2021 om 08:49

@bliek Je hebt gelijk. Er is ruimte voor eigen interpretatie. Als club zou je een goed voorbeeld kunnen geven. Deze clubs kiezen er duidelijk voor de regels zover mogelijk in eigen voordeel te buigen. Ik vind dat geen positief signaal.

5 januari 2021 om 09:35

@frisian:
Je moet je aan de regels houden en zolang iedereen zich aan de regels had gehouden hadden we nu geen 2 de lockdown gehad.
Als de spelers in kwestie zich aan de regels gehouden hebben heb ik er geen moeite mee.
Ik weet niet wanneer ze terug zijn gekomen hoor , maar als ze voor oud en nieuw terug waren zitten ze gewoon binnen de regels.

Ik weet zelf niet precies hoe de regels zijn.

5 januari 2021 om 10:31

dat is hier ook alleen heeft onze overheid opgeroepen in je eigen regio te blijven en niet af te reizen naar het buitenland, hier hebben deze egoisten schijt aan. Ajax en Feyenoord moeten straks niet gaan piepen als de halve selectie niet mee mag doen. Het virus blijft zich verspreiden door bewegingen/reizen naar andere delen. Maar deze miljonairs hebben er maling aan en worden beschermd door hun werkgevers. Walgelijk gewoon. Winkels in Nederland moeten een maand dicht en Zuid Amerikanen gaan er ff lekker tussen uit. Ik hoop dat zowel de overheid als Knvb op gaat treden tegen dit tuig. Schors ze maar een maandje of 2.

5 januari 2021 om 10:38

@frisian - hoezo in eigen voordeel ombuigen? Clubs testen veelvuldig preventief, ook dat hoeft niet van het Rivm. Heb je wel eens spelers 1,5 meter afstand zien houden na het vieren van een doelpunt? Bij Feyenoord staan Casper van Eijk en Annemiek van der Eijk aan het stuur tav Corona beleid, en ik heb meer vertrouwen in een arts/viroloog die de specifieke situatie kennen van clubs en spelers dan in algemene richtlijnen van het Rivm die voor de "gemiddelde" Nederlander gelden. Al vind ik wel dat je dit als club goed moet kunnen toelichten, anders geeft zo'n andere koers een negatief signaal naar de rest van Nederland.

5 januari 2021 om 10:42

inderdaad dit is een ander signaal naar de rest van Nederland, namelijk een dikke middelvinger. Onze president heeft opgeroepen in je eigen regio te blijven met max 2 bezoekers. 90% van alle winkels moeten meer dan een maand dicht. En deze miljonairs gaan ff gezellig naar Zuid Amerika en worden verdedigd door hun clubs. Ik wil iedereen straks wel horen als ze in de Den Haag besluiten het voetbal weer voor 3 maanden te verbieden omdat voetballers zich niet houden aan de oproep van de overheid.

5 januari 2021 om 10:49

Inderdaad, er wordt soms al een beetje gek gekeken naar het feit dat topsporters uitzonderingen krijgen in tegenstelling tot de rest van nederland, dan is het niet heel slim om die uitzondering verder op te rekken.

5 januari 2021 om 17:39

Het interesseert sommige spelers gewoon geen reet. Voetbal is een teamsport. Ik kreeg een tijdje geleden nog al wat over me heen dat ik het kwalijk vond dat Masraoui een onzin oefen interland ging spelen. Dit is net zo kwalijk. En een week voor de toppers in de competitie. Voetbal blijft een teamsport. Nog een paar die het niet begrepen hebben.

5 januari 2021 om 07:47

Maar hoezo mag dat niet dan? Als je netjes negatief test en dat kan aan tonen waarom zou je dan 10 dagen in isolatie moeten zitten? Lijkt me nergens voor nodig. Test je positief dan blijf je daar lekker zitten tot je negatief test en dan mag je terug komen. Test je negatief dan lekker terug naar huis en je dagelijkse activiteiten oppakken. Zo kijk ik er in ieder geval naar.

5 januari 2021 om 07:48

Voor voetballers dan.

5 januari 2021 om 07:51

Omdat een test een momentopname is en bovendien niet 100% waterdicht.

5 januari 2021 om 07:58

Die voetballers worden toch constant getest dus dan zijn het meerdere momenten. Dat ze niet waterdicht zijn maar wel de regels van laten afhangen vind ik nog gekker.

5 januari 2021 om 08:01

Lovre, ja dus? Volgens de regels moet er getest worden met daarna een uitslag. Als deze negatief is, geen probleem. Is deze positief, quarantaine. Dat het een moment opname is en niet 100% waterdicht, is volgens de regels irrelevant.

5 januari 2021 om 08:18

Volgens de regels maakt de testuitslag niet uit als je terugkomt van een reis. Je moet hoe dan ook in quarantaine. Zoals @frisianreds hierboven al aangeeft, heb je ook te maken met een incubatieperiode.

5 januari 2021 om 09:31

Er is blijkbaar nog heel veel onwetendheid over dit virus en dat schokt mij eigenlijk wel. Als je het virus oploopt heeft het een incubatietijd van 2 tot 14 dagen. Er wordt dan ook geadviseerd om pas na 5 dagen te testen aangezien je het virus kan hebben zonder dat het in een test aantoonbaar is. Wat Feyenoord hier doet is gewoon volstrekt onverantwoordelijk.

5 januari 2021 om 08:54

Alles maar aan hun laars lappen is ook weer het andere uiterste, natuurlijk. Feyenoord heeft ondertussen aangetoond uitstekend met het virus om te gaan en van Eijck legt duidelijk uit hoe ze dit doen. En als er ook maar enige twijfel is of iemand besmet is, zal diegene langer in quarantaine gaan, zoals eerder bij Spajic het geval was na interlands.

5 januari 2021 om 10:31

De incubatietijd is echter tot aan bijna 2 weken. Dus kan je nooit zeker zijn dat deze spelers met een negatieve test ook echt geen probleem is. Het blijft wel een lastig punt natuurlijk, je wil ook je spelers met kerst naar huis kunnen sturen.

5 januari 2021 om 09:35

Heb je onder een steen gelegen Frisianreds? De afgelopen maanden hebben onze nederlandse clubs Champions League en Europa Legue gespeeld, en zijn er vele spelers de hele wereld over gereisd voor interland voetbal. Iedereen weet dat er een uitzondering is voor topsporters.

5 januari 2021 om 09:50

Als je nou even de tekst leest, staat daar dit: “we hebben een uitzonderingspositie gekregen om te reizen voor wedstrijden”, vertelde Edwin Goedhart, medisch manager bij de Knvb, vorige maand nog aan het dagblad. “maar het is niet de bedoeling dat een topsporter nu kan zeggen: we kunnen alles doen. De uitzonderingspositie geldt alleen voor wedstrijden, niet voor privã©reizen.” Je zit deze onzin al op meerdere plekken hier te posten, maar als je gewoon de tekst had gelezen had je geweten waar het over ging.

5 januari 2021 om 09:54

Doe even normaal man. Zoals je zelf al aangeeft, is die uitzondering voor interlands en internationale wedstrijden. Niet voor familiebezoekjes.

5 januari 2021 om 10:48

inderdaad ze mogen hun handjes dichtknijpen dat ze weer mogen voetballen en dan maken ze er op deze wijze misbruik van. Mooi gebaar naar alle winkels die meer dan een maand dicht moeten. Rutte heeft gevraagd in je eigen regio te blijven niet af te reizen naar het buitenland. Maar ze hebben er schijt aan. Niet piepen als straks het voetbal weer verboden wordt vanuit Den Haag omdat de spelers niet met "de luxe" hun vak uit te mogen oefenen kunnen omgaan en misbruiken voor prive feestjes aan de andere kant van de wereld.

5 januari 2021 om 14:50

Prima dat Edwin Goedhart dat roept. Maar op de website van Rivm staat letterlijk het volgende:

Wie bepaalt wat topsporters zijn?
In overleg met Noc*nsf en de Knvb is een uitzondering gemaakt voor alle topsporters met een status, topsportcompetities en voetballers uit de Eredivisie en eerste divisie. Het gaat om een selecte groep van ongeveer 1000 voetballers en ongeveer 5000 topsporters uit overige sporten.

Volgens mij is het Rivm die de regels opstelt en niet de Knvb toch? Daarnaast hebben we het niet alleen over privé regels, maar ook over zakelijke transfers. Je weet zelf ook dat het onzin is, want als ze daadwerkelijk de regels overtraden hadden we nu wel iets te horen gehad toch?

5 januari 2021 om 16:08

@genieterr Die uitzondering is er, dat is wel bekend. Die uitzondering is puur op de sport gericht. Niet op een lekkere vakantie naar de andere kant van de wereld. Zo ingewikkeld is het toch niet?

5 januari 2021 om 17:14

Waar blijven de sancties dan?

5 januari 2021 om 10:26

inderdaad, dit gaat ook nog wel een staartje krijgen. Echt belachelijk dat ze naar Zuid Amerika zijn gegaan en de krankzinnig luchtige reacties vanuit de clubs. Voetballers mogen blij zijn dat er uberhaupt voor hun een uitzondering is gemaakt rondom voetbalwedstrijden. Vanuit onze overheid is duidelijk opgeroepen in je eigen regio te blijven met max 2 gasten en niet naar het buitenland te gaan. En deze spelers hebben er gewoon maling aan. Niet alleen risico voor deze clubs maar ook voor de landen waar ze naar toegegaan zijn. Als er straks weer corona uitbreekt bij Ajax of Feyenoord en 10 spelers moeten missen, kunnen ze maar 1 doen zwijgen. Stelletje egoisten!

5 januari 2021 om 12:45

Helemaal mee eens. Toen het koninklijk huis op vakantie ging naar hun eigen huis in Griekenland in een periode dat het nog mocht viel heel Nederland erover, als je het hebt over de voorbeeldfunctie wat ik volkomen begrijp. Maar in een periode reizen terwijl er verdomd strenge regels gelden is jezelf boven de wet plaatsen.

Of gaan ze het scharen onder hun recht om te mogen demonstreren. En die clubarts van Feyenoord was dat niet dezelfde persoon die voorstander was om voetbalwedstrijden met publiek te laten spelen. Zou volkomen verantwoord zijn en daarom kan zo een luchtige reactie ook alleen van hem afkomstig zijn.

Zoals de arts van Feyenoord het uitlegt, waarom is er dan überhaupt ‘discussie’ over? Ze houden zich dan toch gewoon aan de regels..? Voetballers staan echt niet boven de wet.

5 januari 2021 om 07:50

10 dagen thuid quarantaine is niet apart trainen op de club. Mijn collega heeft ook een negatieve test maar moet gewoon 10 dagen thuis zitten.

5 januari 2021 om 08:17

'moet' niet he? Quarantaine is in NL nog steeds een dringend advies, en geen verplichting (dit kan wettelijk niet, alhoewel de overheid er alles aan doet om te laten lijken dat het een 'verplichting' is).

5 januari 2021 om 08:32

Als iets een dringend advies is, omdat het niet verplicht gesteld kan worden, is het nogal kinderachtig om je daar niet aan te houden vind ik. Ik vind het mooi dat het voetbal door kan gaan en ik denk dat de voetballers daar zelf ook heel tevreden over mogen zijn. Dat betekent daarnaast echter dat je, net als de rest, gewoon een maatschappelijke verantwoordelijkheid hebt in je privé leven. Buitenlandse reizen kun je dan dus beter laten en laat staan dat je even naar Argentinië vliegt om je familie daar te knuffelen. Daargelaten dat ik de behoefte absoluut wel begrijp.

5 januari 2021 om 08:44

Thuis quarantine is inderdaad niet verplicht, maar mijn werkgever verplicht het me wel als ik in oranje gebied ben geweest. Zowel Ajax als Feyenoord handelen behoorlijk laks als je het mij vraagt.

5 januari 2021 om 08:50

Zoals je zelf al zegt, een verplichting is het niet. Je werkgever kan dit natuurlijk al helemaal niet doen, hij kan hoogstens zeggen dat je niet meer welkom bent op je werk.

5 januari 2021 om 08:59

Haha Gilau en wat denk je dat mijn werkgever dan met me doet? Lekker 10 dagen onbetaald verlof. Maar luister jij vooral niet naar je werkgever, ik wens je een prettige wedstrijd.

5 januari 2021 om 11:53

@gilau, nee, een verplichting is het misschien niet, maar daar vallen de kleine feestjes thuis ook onder. We zitten in een wereldwijde pandemie. Realiseer je je dat we niet in deze lock down hadden hoeven te zitten als meer mensen zich aan de -al dan niet verplichte- regels had gehouden?

5 januari 2021 om 12:12

@kyle66, zie jij me ergens schrijven of ik het met die regels eens ben of niet? Ik geef gewoon aan dat een quarantaine geen verplichting is, terwijl dit wel zo in het beschreven wordt. Mijn mening over corona hou ik verder voor me, dat doet niet terzake hier op dit forum.

5 januari 2021 om 14:21

Oké. Laat me het dan anders stellen: vind je dan niet dat het asociaal is om bij familie in het buitenland op bezoek te gaan, terwijl de overheid haar uiterste best doet om voetbal door te laten gaan? De privileges die voetballers hebben om naar het buitenland te gaan, zijn er voor de wedstrijden. Niet om gezellig met de familie, de buren, de hond en kat van de buren en de opa van een aangetrouwde tante te vieren.

5 januari 2021 om 15:46

Nou nee eigenlijk niet nee. Ik woon in het buitenland en ik krijg hier ook familiebezoek uit NL. En ik kan je vertellen dat de kans om hier corona op te lopen vele malen kleiner is dan in de stad in NL waar ze wonen en werken. Dus nee, ik kan niet zeggen dat ik het asociaal vindt omdat elke situatie anders is.

5 januari 2021 om 16:12

Ze hoeven het niet bij jou op te lopen, ze kunnen het ook vanuit die stad in NL overbrengen naar de regio waar jij woont. Persoonlijk vind ik dit vrij asociaal. Maar ja, je kunt de adviezen inderdaad ook gewoon in de wind slaan..

5 januari 2021 om 17:34

Kijk Gilau, je preekt dus voor eigen parochie. Het is toch bijzonder asociaal dat je nog familie ontvangt, tegen het advies in. En wat een verschrikkelijke dooddoener is het om te roepen; de kans dat je het hier oploopt is vele malen kleiner dan in de stad waar ze wonen en werken. Daar heb je namijk totaal geen benul van. Maar goed trek lekker je eigen plan dan zitten we nog wel een tijdje in deze situatie.

5 januari 2021 om 08:02

Dat staan voetballers in zekere zin wel want als je geen voetballer bent kom je er niet met 2 negatieve tests en dat je daarna inprincipe vrij bent om weer te gaan en staan waar je wilt. Dan mag je gewoon 10 dagen thuis in quarantaine zitten. Voetballers zijn 1 van de weinigen die wel in groepsverband mogen trainen, die afgelopen maanden wel door mochten voetballen, inclusief over de gehele wereld reizen voor hun wedstrijden. Daar kun je van alles van vinden, maar ga niet zeggen dat ze niet boven de wet staan of dat de wetten voor hun niet verbogen worden. Voetballers hebben een gigantische uitzonderingspositie t.o.v. iedereen.

5 januari 2021 om 11:14

Dat over de wereld reizen voor wedstrijden gebeurt in een bubbel. Spelers komen niet in contact met anderen.

We pakken ook alles aan om met onze vinger te gaan wijzen, kijk die jongen eens naar een ander land reizen, ooooohhh kijk die vrouw is geen mondkapje dragen. En het wel bekende: 'ja maar'. Echt te bizar voor woorden... Je kind laten opgroeien met het idee dat reizen vreemd is en je dan uit wordt gekotst door 1/3 van de bevolking, want meer is het echt niet. Altijd maar afgunst en commentaar op iedereen in dit land.

5 januari 2021 om 08:42

Te bizar inderdaad in wat voor tijd we leven momenteel. Letterlijk iedereen mag dood. k***patienten, ALS, Mensen met de griep, auto ongelukken maar als het om Corona gaat dan bewegen ze hemel en aarde want dat is momenteel het allerergste van de wereld. Bijna net zo erg als Ebola.

5 januari 2021 om 08:51

Wat een onzin! Iedereen die accute hulp nodig heeft, krijgt die. Juist door de regels allemaal lekker te negeren, kan het straks gebeuren dat de ziekenhuizen zo vol komen dat accute hulp wél een probleem wordt.

5 januari 2021 om 08:58

Het is geen onzin want het is Corona voor en Corona na. Acute hulp inderdaad. Mensen bij wie een diagnose moeten worden gesteld, hartcontroles, enz enz moeten nog maar even geduld hebben. En als ze geluk hebben zijn ze er op tijd bij. Google voor de grap even kapotte longen IC 2016. Toen was het allemaal geen probleem. Ik begrijp dat er mensen in bescherming genomen dienen te worden maar in de mate waarin dat nu gebeurd vind ik buitenproportioneel.

5 januari 2021 om 09:16

Gek he? Als een virus zorgt voor veruit de meeste ziekenhuisopnamen en doden dat voorkomen/oplossen ervan prioriteit heeft.

5 januari 2021 om 10:10

Sorry maar tussen de eerste en tweede golf spraken ze hier al over. Wat hebben ze gedaan om hierop de anticiperen? Ze hebben maanden de tijd gehad om met een goed plan te komen toch? Afgelopen jaren 80.000 mensen weg bezuinigd waarvan een deel met de juiste papieren zich hebben aangemeld om te helpen. Of zijn die mensen allemaal verder verdwenen? Je hebt een een ongebruikt noodziekenhuizen Ahoy, er is een covid schip aangeboden met personeel, er zijn fda goedkeurde medicijnen die helpen maar ze wijzen letterlijk alles van de hand. Dus sorry dat ik niet vind dat ze naar elke oplossing kijken die mogelijk is om de situatie op te lossen. Als het aan het ziekenhuis ligt doe je daar toch alles aan of ligt het aan mij? Dan hoeven er geen mensen failliet of kapot gemaakt te worden.

5 januari 2021 om 10:35

Leuk die bewering van 80.000 mensen wegbezuinigd. Daar was ik wel benieuwd naar. Wellicht niet de juiste plaats hier om met uitgebreide feiten aan te komen, maar dit cijfer is uitgebreid onderzocht, dus toch een poging:

Uit de zogeheten AZW Statline van het Cbs, die het ministerie van VWS als bron hanteert, blijkt dat de neergang van het aantal zorgmedewerkers (exclusief de kinderopvang) eind 2012 is ingezet en tot begin 2016 duurde. Op dat dieptepunt lag het aantal werknemers op 1,131 miljoen.

Sindsdien is het aantal zorgmedewerkers weer hard gestegen – ook door actief kabinetsbeleid. Denk aan de ruim 2 miljard voor de ouderenzorg uit 2017. Volgens de laatste waarneming van het CBS lag het aantal werknemers in de zorg een half jaar geleden op 1,237 miljoen. Dat is 106.000 méér dan het dieptepunt in 2016. Sindsdien is, juist ook door de recente acute extra vraag voor de coronabestrijding, het aantal verder opgelopen.

Conclusie Het aantal van 75.000 zorgmedewerkers dat in ‘de laatste jaren’ door het kabinet ‘ontslagen’ zou zijn, zoals Geert Wilders beweert, klopt niet. Het is een gedateerd getal dat sloeg op de jaren 2012-2015, en dan nog maar ten dele. Sinds 2016 is het aantal nieuwe werknemers in de zorg aanzienlijk harder opgelopen, met ruim 100.000. We beoordelen de stelling als onwaar.

Bron is het Nrc, maar dat is mainstream media, dus zal vast geen goede bron zijn.

5 januari 2021 om 11:11

Ik werk met veel zorgorganisaties en de laatste jaren is er inderdaad alleen maar een te kort aan personeel. De enige groep waar ontslagen gevallen zijn/moeilijker werk kunnen vinden is niveau 2. De mensen die een zorgopleiding op niveau 3-4-5-6 hebben worden bij bijna elke organisatie met open armen ontvangen. Er zijn hele marketing campagnes actief waar best veel geld ingestoken wordt om mensen te werven. En dat allemaal al voordat de Corona begon.
Veel organisaties bieden al speciale trajecten aan voor zijinstromers. Als je dus toch nog de zorg in wilt ook al ben je wat ouder mag je daar gewoon beginnen met een opleiding/werken combinatie om zo de juiste diploma's te behalen.

De overheid kan op dit moment dan ook weinig doen om meer zorg beschikbaar te maken(of we moeten verpleegkundigen uit het buitenland gaan "importeren" Het enige is dat er campagnes gestart kunnen worden om meer mensen aan te trekken die in de zorg willen werken, die zullen pas over een aantal jaar genoeg gedplimoeerd zijn om bijv. te helpen met Corona of longoperaties en dergelijke.

5 januari 2021 om 11:59

@FrisianReds, daarnaast is het ook zo dat ziekenhuizen ook niet staan te springen om permanent meer personeel op IC's. Ik las laatst een interview met een arts en die zei: "in tijden van een normale situatie zouden we met veel te veel duur gespecialiseerd personeel op een IC zitten. Wat moeten al die mensen doen in een situatie zonder pandemie? Wie gaat dat betalen? Als zulke dure specialisten + machines niet worden gebruikt, gaat de bevolking ook morren omdat zij er indirect voor betalen".

5 januari 2021 om 09:19

Helemaal eens Swiss. Wil er nog wat toevoegen: 'waarom mogen we wel met 300 man in een vliegtuig zitten maar niet in een sporthal?'

Of de welbekende: 'hij doet iets wat niet mag, nu ga ik ook iets doen wat niet mag.' Alsof het dan gerechtvaardigd is.

5 januari 2021 om 09:49

Je moet je gewoon aan de regels houden, niets meer en niets minder. Je boven andere mensen plaatsen door te gaan reizen is egoïstisch, ik zou ook wel op vakantie willen maar doe het niet uit respect en omdat het nu gewoon even niet kan, stel je niet zo aan over een jaar kan je weer doen en laten wat je wilt. In de tussentijd hoop ik voor je dat je geen dierbare verliest, maar dat zal wel niet want het is maar een griepje

5 januari 2021 om 15:19

Wat een onzin.. jij doet nu toch precies hetzelfde? In Nederland zeiken we al generaties op elkaar. Niets nieuws. Weet je wat sneu is. Mensen die roepen ‘je mag ook niets meer zeggen’

in het betaald voetbal worden die gasten aan de lopende band getest.. dus ook bij terugkomst.. als de test negatief is.. is er toch niks aan de hand.. wat een drukte weer om niks

5 januari 2021 om 08:51

De Knvb maakt op 11 december een duidelijke afspraak met de clubs: 10 dagen in quarantaine na een reis naar oranje gebied. Dat is toch niet zo moeilijk dan? Dan kan Casper van Eijck wel anders willen of vinden maar dan had hij dat moeten aangeven tijdens de besprekingen en niet zomaar zijn eigen regels hanteren. Niet voor niets dat de Knvb voor deze regel kiest.

Dit is dezelfde Casper van Eijck die onderzoek doet naar de manier hoe we weer 'veilig' naar het stadion kunnen. Nou misschien eerst even luisteren naar de geldende regels dan zomaar iets bedenken anders kom je ook daarmee nergens.

Eerlijk gezegd vind ik dat de Knvb het best kan maken om deze spelers te schorsen voor de komende wedstrijd als dit binnen 10 dagen valt na de reis naar een oranje-gebied.

5 januari 2021 om 09:04

Of Casper van Eijck en Annemiek van der Eijck (virologe bij Feyenoord) gaan uitstekend met het virus om gezien de inmiddels al vele weken zonder besmetting en weten dus uitstekend wat ze doen. Het is niet dat ze net 1 dag terug zijn en al met de groep meetrainen, maar bij een negatieve test naar Nederland kwamen, geïsoleerd trainen en bij een nieuwe negatieve test (na 5 dagen) pas weer mogen aansluiten. Noem het een uitzonderingspositie die het gehele voetbal sowieso al heeft.

5 januari 2021 om 09:15

Ik geloof ook best dat hun bekwaam zijn in hun vak. Alleen geeft dit een volledig slecht en verkeerd voorbeeld voor de rest van de voetballerij die zich wel gewoon aan de regels van de Knvb houdt (zoals de spelers van Sparta).

Dan is het kiezen of delen. Of eerder terugkomen en 10 dagen in thuisquarantaine en apart trainen of gewoon niet naar oranje gebied gaan.

5 januari 2021 om 09:38

18 Februari speelt Ajax zijn volgende Europa League wedstrijd. Dus jij zegt dat de spelers daarna 10 dagen in quarantaine moeten? Voetballers zijn naar mijn inziens volledig uitgesloten van deze regel. Of het verstandig is, is niet aan ons toch?

5 januari 2021 om 09:40

In mijn familie is er nu ook al vele weken geen besmetting meer. Dankzij het verhogen van de testcapaciteit is het nu ook nog eens mogelijk om contstant getest te worden in Nederland. Oftewel, ik mag nu ook weer lekker op vakantie?

Voetbal heeft inderdaad een uitzondering positie wanneer het gaat om reizen. Betekent niet dat ze deze regels zo breed moeten trekken dat ze ook voor allerie vriendenreisjes naar het buitenland moeten.

Dan krijg je Lil'kleine taferelen, die voor 1 optreden naar Dubai vliegt (dus voor werk)., maar er daarna nog een maand vakantie viert....

5 januari 2021 om 10:27

@ genieterr , Nee er geldt een duidelijk uitzonderingsregel voor internationale wedstrijden t.o.v. privé aangelegenheden.

Naar jou inziens geldt niet en ook niet of het verstandig is volgens mij of jou. Er zijn regels opgesteld door de Knvb die dus niet worden nageleefd. Ik ben geen viroloog maar de Knvb heeft zich vast goed laten informeren.

5 januari 2021 om 10:57

de vrouw van onze kroeg eigenaar is ook viroloog en weet er ook uitstekend mee om te gaan toch moet hij dicht, al 3 maanden lang. Iedereen moest thuis blijven in eigen regio deze kerst maar daar hebben deze miljonairs schijt aan en hiervoor was de uitzondering vanuit de overheid niet bedoeld. Of te wel Van Eijck probeert recht te kunnen wat krom is zodat Feyenoord over hun zelfzuchtige spelers kan beschikken de komende wedstrijden. Ongelofelijk dat hij zich door Feyenoord voor dit karretje laat spannen. In 1 interview gooit hij zijn totale geloofwaardigheid en stem in de discussie weg.

5 januari 2021 om 11:19

Dan komen ze niet buiten hun bubbel. Tijdens die reizen lopen zevminder risico dan in het dagelijks leven.

5 januari 2021 om 11:50

@genieterr: Als jij niet begrijpt dat in een bubbel zitten met Europese wedstrijden en in je privé met vrienden en familie kerst gaat vieren iets anders is, is er geen discussie met jou te voeren. Voetballers zijn uitgesloten van de regels 'tijdens het werk' maar niet in prive. En laat het daar nu om gaan.

5 januari 2021 om 12:03

@genieterr, goh, Osimhen dacht dat ook toen hij op vakantie ging... Zie je dan niet dat ze misbruik maken van de niet-bindende regels? Ook mijn club doet dat en ook dat keur ik af.

5 januari 2021 om 14:59

Wat is je bron 4ever4ajax. Waarom zijn er nog geen sancties? Waarom keurt Ajax directie het goed? Ik geloof er helemaal niks van. Spelers worden negatief getest, en komen negatief in de bubble terecht. alles conform de regels.

Wel heeeeel toevallig welke clubs deze regels weer op deze manier interpreteren.. En maar ondersteunt worden terwijl ze de echte regels niet nakomen, waardoor mindere clubs weer benadeeld worden. En dan vragen sommigen af hoe het kan dat er zo'n groot gat tussen Nederlandse clubs valt...

Als ze inderdaad de regels niet naleven zoals ze zijn opgesteld is het wel vreemd ja. Ondanks dat dhr van Eijck stelt dat ze vaak genoeg getest worden. (al heb ik geen idee wat de regels daadwerkelijk zijn)
Maar wat een Calimero gedrag zeg! Let gewoon op jezelf en je eigen clubje.

kom op mensen
Als de regering gekke maatregelen neemt dan betekent dat niet dat we daar aan mee moeten doen.
Laat die jongens lekker op vakantie gaan en wees blij dat ze niet mee doen met die flauwekul en een duidelijk signaal laten horen.
Wij moeten ons ook verzetten
Wat de media zegt moet je volledig negeren.
Die doet erg zijn best om mensen tegen elkaar op te zetten die gaan met met die onzin die de politiek ons door de strot dieuwt
Beetje jammer vroeger konden journalisten toch een stuk kritischer zijn.

5 januari 2021 om 08:36

En Willem Engel en Jensen moeten we zeker wel geloven?

5 januari 2021 om 08:56

@harrie 50: aan dergelijke labiele types moet je eigenlijk geen aandacht. besteden. Kansloos. Het zijn enkelingen en te klein om het zelfs een een minderheid te noemen. Ze kunnen zich niet voegen naar de normen van een democratie.

5 januari 2021 om 09:20

Was het maar zo'n feest, cornorge, maar ik merk overal om me heen dat mensen hun realiteitszin een beetje kwijt zijn, geen flauw idee hebben wat er nog geloofd moet worden, en daardoor dus ook vatbaar zijn voor de grote onzin die verspreid wordt. Helaas geen enkelingen maar gewoon grote groepen mbo'ers en hbo'ers die enorm vatbaar blijken voor ongefundeerd wantrouwen. Een doodeng fenomeen, want ze doen inderdaad alsof "de media" één ding is en alsof er een groot gecontroleerd complot achter schuilt. En dat terwijl de kwaliteitsmedia in Nederland echt wel van een behoorlijk hoog niveau en integer zijn. Als je daar grootschalige complotten achter zoekt, dan begrijp je de werking van journalistiek en macht in Nederland niet. Ja, er is genoeg journalistieke bagger - de consument wil het, dus dan krijgt de consument het ook - maar het is zó onterecht om de Nederlandse media op één hoop te gooien als een onbetrouwbaar zootje oplichters.

5 januari 2021 om 11:50

@ magnetics Ongefundeerd wantrouwen ? Houd toch op, hoeveel politieke schandalen hebben we al niet gehad die aangetoond hebben dat onze zogenaamde beschaafde democratische rechtstaten helemaal niet voldoen aan dat idealistische plaatje van een beschaafde democratie wat ons geleerd is in onze schoolboeken. De kabinetten van Rutte staan bol van de schandalen, en ook voorgaande kabinetten hebben genoeg schandalen gehad waardoor ik allang al niet meer geloof dat het incidentjes zijn. Zoals ze altijd in Nederland bestempeld worden, maar naar mijn mening de standaard zijn. Verder verdiep mij in internationale verdragen op onderwerpen waar ik iets mee heb, en als je die documenten zelf leest kom ik toch een hele ander waarheid tegen dan hetgeen wat politici (ongeacht welke politieke kleur ze hebben) en media ons vertellen. Zo hoor ik geen enkele Nederlandse politicus over Artikel 71 uit het Verdrag van Lissabon, terwijl dit artikel ontiegelijk belangrijk is. In dat artikel werd namelijk de Nederlandse soevereiniteit opgegeven en overgedragen aan Brussel, maar ondertussen doen Nederlandse politieke partijen nog alsof er iets weg te geven valt. Op basis van hetzelfde artikel heeft de EU sinds ratificatie het recht om alle (grond)wetten en gebruik/gewoonte recht van lidstaten te negeren; en indien geweest direct te vervangen door EU wet en regelgeving. Zonder tussenkomst van nationale parlementen en rechtbanken, op het moment van ratificeren had de EU niet de infrastructuur klaar om dit ook te handhaven. Inmiddels is men daar ver mee gevorderd o.a. via het Verdrag van Velzen (wie kent het niet), het EAW (european Arrest Warrant) en het hebben opgebouwd hebben van diverse EU instituties etc etc. Ontzettend belangrijke zaken die direct invloed hebbe op onze democratie/rechtstaat, waar ik de politiek en de media nog nooit over heb horen spreken. Terwijl ze er echt wel van op de hoogte zijn. Zowel de politiek als de media hebben de mensen ook nog nooit eerlijk geã¯nformeerd welk gewicht transnationale/internationale verdragen hebben, wie ze opgesteld heeft en onderhandeld heeft. Wetgeving die gewoon boven nationale wetgeving staan, wat ook exact de reden zijn waarom men altijd zegt dat iets (vaak gaat het dan om zaken waar de bevolking of een specifieke groep echt wat aan heeft) niet kunnen omdat het getoetst moet worden, of niet kan omdat het in strijd is met transnationale/internationale verdragen. Al noemen politici het altijd graag afspraken, want dat klinkt toch anders, en bovendien "triggerd" het ook direct het ingehamerde "nuchterheid en afspraken zijn afspraken" waar veel Nederlanders heel gevoelig voor zijn. Net zoals Amerikanen heel makkelijk zijn in te pakken zodra patriotisme erbij gehaald word om iets te verkopen aan de bevolking. Wat het nog ironischer maakt is dat overheid zelden haar afspraken richting de bevolking nakomt. Dan laat ik de schandalen waar transnationale bedrijven en multinationals bij betrokken zijn nog maar even achterwege. Ook zijn er genoeg documentaires (zowel mainstream als alternatief) die heel fijntjes blootleggen hoe machtig de lobby is van "special interest groups", en de directe toegang en invloed zij hebben op de politiek. Met hun zogenaamd onafhankelijk wetenschappelijk wat overheden gebruiken om beleid te maken, maar wat betaalt is door een industrie (dus bij voorbaat niet onafhankelijk). Als klap op de vuurpijl, het hele proces van het maken/veranderen van wetten aan tafel zitten. En na het invoeren van wetten nog gewoon de telefoon op kunnen oppakken om iets te regelen, waarvan dat dividend schandaal het meest recente voorbeeld is. Tenslotte zijn er genoeg "whistleblowers" geweest door de jaren heen die schandalen aan het licht brachten, die ons waarschuwde voor het op grote schaal schenden van privacy rechten, die waarschuwde wat de banken allemaal uitspookte wat leidde tot de financiale crisis etc etc etc. Waar vervolgens concreet niets mee gebeurde, als dit mij tot een complot gekkie maakt so be it. Dan ben ik liever een complot gekkie dan een naã¯eveling die mensen/instituties maar blindelings blijft geloven terwijl ze een verschrikkelijk track record hebben.

5 januari 2021 om 08:55

Waarom zouden ze ons tegen elkaar op willen zetten? Wie heeft daar baat bij? Naar wie moeten we dan in godsnaam wel luisteren dan volgens jou? 'door de strot dieuwt' hahha ik moest lachen! Ik dieuw, jij dieuwt, wij dieuwen

Snap de ophef niet zo. De vliegvelden zijn open, dus het zal wel mogen. Als artsen van de clubs (mensen die een medisch diploma hebben i.t.t. de gemiddelde persoon hier) zeggen dat het goed is, dan zal het wel zo zijn.

Ik vind het zo leuk dat mensen denken dat ze verstand van zaken hebben omdat ze Maurice de hond iets hoorde zeggen bij Jinek. Hou toch op, vertrouw die artsen maar gewoon.

5 januari 2021 om 09:33

Het mag zeker. De corona 'maatregelen' zijn uiteindelijk aanbevelingen. Alleen wil de Knvb niet dat de overheid straks voetbal verbied omdat ze zich niet aan de aanbevelingen houden.

Het vertrouwen van artsen is een niets zeggende kreet. Er zijn zoveel artsen met verschillende meningen, dat dat niet kan. Je zal echt zelf moeten bepalen welke artsen je vertrouwd en welke niet.

5 januari 2021 om 09:42

Enige wat de artsen hier stellen is dat het mag, omdat ze constant getest worden.
Door de verhoogde testcapaciteit is het voor de gemiddelde Nederlander inmiddels ook mogelijk constant getest te worden, maar dit betekent niet direct dat we weer met zijn allen op vakantie mogen wel?

5 januari 2021 om 12:58

@ Kevvavanveen Vertrouwen op artsen ? Ik val in de categorie chronisch zieken door een medische misser van een orthopedische chirurg, die advies van collega's en normaal geldende procedures negeerde. Met alle gevolgen van dien, en het vervolgens ook nog eens een hels karwei was na het uitproberen van tig medicijnen om de juiste merken en hoeveelheden te krijgen zodat ik zo normaal mogelijk kan functioneren. Waarbij er totaal niet geluisterd werd naar mijn ervaringen en opgezochte informatie met en over diverse medicatie, en ik zelf mij moest laten onderzoeken door een psychiater om te kijken of de klachten over bijwerkingen niet verzon. De balans die ik eindelijk heb gevonden is zo dun als het maar zijn kan, dat ik mij echt niet zo maar wat laat inspuiten op advies van het Rivm. Wat ook nog eens een middel is wat met een sneltrein ontwikkelt is, met in het achterhoofd dat de farmaceutische industrie vaak genoeg betrapt is geweest op het rommelen met data onder "gunstige" omstandigheden. En dan moet ik automatisch maar geloven dat ze nu ergens niet de kantjes ervan hebben afgelopen, het simpele feit dat alle producenten juridische vrijstelling hebben gekregen voor eventuele blijvende letselschade door hun vaccin; is voor mij nog een reden het niet te nemen. In Nederland is de juridische positie van slachtoffers van medische missers al heel slecht, en deze vrijstelling wekt totaal geen vertrouwen bij mij op. Zo ie zo is het mij altijd al een raadsel geweest waarom zovelen blindelings vertrouwen hebben in educatieve/professionele titels, alsof die synoniem staan voor waarheid, expertise en geen belangenverstrengelingen.

5 januari 2021 om 14:28

Bij medische missers is er een heel makkelijke weg om de arts in kwestie aansprakelijk te stellen. Ik heb rechten gestudeerd en heb jaren voor een letseladvocaat gewerkt. Waar mensen werken worden fouten gemaakt. En het lichamelijke leed gaat door het geld niet weg, maar je kan stappen ondernemen. Dat een paar artsen fouten maken, wil niet zeggen dat elke arts fout is. In dit geval is er een wereldwijde overeenkomst tussen wat bijna alle artsen zeggen. Vervelend voor je dat je zo'n vervelende ervaring hebt gehad, maar als je daardoor alle artsen bent gaan wantrouwen, heb ik medelijden met je.

het enige dat hier belangrijk is is "geld" voetballers zijn een verdien model en lappen veel regels aan hun laars, jammer dat zij boven de wet worden gesteld. Prof hockeyers mogen niet eens een competitie houden. Schaatsen gaat ook door, mits er negatief getest wordt. Hier is ook spraken van geld van sponsoren. Het is meten met twee maten,

5 januari 2021 om 13:12

Nee, het s een kwestie van "geef het volk brood en spelen",
Dat is toch wel duidelijk?
Dan begrijp je ook meteen dat Hockey hier buiten valt.

Heel erg slim is dit niet van zowel de clubs als de spelers. Profvoetbal heeft al een uitzonderingspositie in deze corona-tijd. Hierdoor ligt deze wereld al onder een vergrootglas. Dan alsnog gaan spelers regels aan de laars lappen. Dat ze met grote regelmaat getest worden heeft hier niks mee te maken. Wat een Van Eijck of welke clubarts dan ook hier van vindt, is niet relevant. De regels/aanbevelingen zijn er niet voor niets. Wil je als voetbalwereld je uitzonderingspositie behouden? Houd je dan aan de afspraken.

Onbegrijpelijk dat deze jongens niet in quarantaine hoeven nadat ze op vakantie zijn geweest. Het voetbal heeft al een uitzonderingspositie waar (blijkbaar) veel mensen het niet mee eens zijn, en dan dit er ook nog een bij !? Op deze manier gooien de clubs hun eigen glazen in. Dat de spelers op vakantie gaan? Prima, maar gewoon lekker 10 dagen in quarantaine. Jammer dan dat je tegen PSV of Feyenoord moet spelen, had je maar beter na moeten denken voordat je dat vliegtuig instapte.

5 januari 2021 om 15:32

Ook Duitsland is risico gebied en de spelers die daar naar toe gingen zijn ook niet in quarantaine geweest net als spelers die terug kwamen van België, Denemarken, Frankrijk enz enz , waarom dan wel als je van Argentinië te r ug komt?

5 januari 2021 om 15:50

Ik heb (nog) geen berichten voorbij zien komen van spelers die naar bovengenoemde landen zijn geweest, maar als er spelers zijn die daar wel naartoe zouden gaan, moeten zij dat ook uiteraard.

Hoop dat ze allemaal genoten hebben van hun verblijf bij hun familie en geliefden in eigen land. Dat heb je soms even nodig kan ik me voorstellen. Wij zitten tenslotte altijd in ons eigen land, haha, dus hebben makkelijk lullen. Nu ff 5 dagen quarantaine, negatief testje en lekker ballen mannen! Succes!
En oh ja.....voorbeeldfunctie etcetc....zal allemaal wel maar een voetballer is ook maar een mens en doen we niet allemaal soms, kleine of grote, dingen die eigenlijk niet helemaal volgens de regels zijn..?? Wie dat de afgelopen 10 maanden nog niet heeft gedaan moet ff z'n vinger opsteken, nee niet z'n middelvinger haha. Pas op (vooral voor voetballers) en blijf gezond mensen!

Jongens, van het ene land met oranje status naar het andere land met oranje status. Wat maakt het uit? Het gaat erom hoeveel mensen je ziet en wat de besmettingsgraad is van die mensen. Niet welke land je nou zit. Lood om oud ijzer.

Als ze zich niet aan de regels houden, moet je als knvb gewoon ingrijpen en ze niet speelgerechtig maken. Als je met z’n alle afspreekt 10 dagen quarantaine kan het niet zo zijn dat een enkeling zich er niet aan houdt. Verbaas me trouwens erover dat Martinez de enige is van Ajax. Neres en Anthony zijn niet gegaan? En ik dacht dat Alvarez zijn familie zo mist, waarom zou die dan niet zijn gegaan? Of durfden ze met Martinez het risico wel aan, omdat ie toch weinig speelt.

5 januari 2021 om 14:31

De familie van Alvarez zit volgens mij in Engeland. Dat had ik een paar maanden geleden gelezen. Ze konden niet verder naar Nederland reizen. En wie nu vrijwillig naar Engeland gaat, dus zonder een belangrijke reden, is knettergek.

5 januari 2021 om 14:32

Ik ben het trouwens wel met je eens dat de KNVB een maatregel moet nemen.

5 januari 2021 om 14:42

@boris19, Ajax had wel gezegd dat meerdere spelers zouden gaan. Misschien waren andere spelers tactisch wat handiger en besloten ze geen foto's op Instagram te plaatsen. Neres is in december sws in Brazilie geweest

Als de Knvb eningszins geloofwaardig wilt blijven kun je niet anders doen dan deze spelers Martinez en Senesi alsnog in quarentaine te laten plaatsten voor 10 dagen. Dat ze hierdoor wedstrijden moeten missen is hun eigen schuld en de schuld van clubs. Om voor prive reizen even de wereld over te reizen is van de zotte. Ze hebben met tientallen mensen in contact gestaan (mensen in vliegtuig, op vliegveld, familie, vrienden etc. etc.). Onverantwoord en onprofessioneel.

Snap nooit waarom mensen dit op social media plaatsen als ze weten dat er restricties zijn (al helemaal als je bij een voetbalclub speelt). Als je het dan toch doet doe het dan stiekem Benieuwd of hieraan sancties zijn verbonden

5 januari 2021 om 17:23

Haha, ja dat is altijd zo mooi. Ze weten dat er ellende komt maar toch even dat fotootje. En dan is er dus ook altijd weer iemand die dat post, iemand anders die dat ziet en dan komt het weer naar buiten. Die jongens moeten toch weten dat ze in de spotlights staan zou je zeggen. Maarja, dat houd het allemaal wel leuk, kan iedereen ze weer neersabelen en zich lekker ergeren aan het gedrag van anderen. Er is niets fijners toch?

Voor mij is dit een beetje dubbel. Aan de ene kant zouden ze gewoon in quarantaine moeten omdat dat nou eenmaal de regels zijn. Maar anderzijds hebben voetbalclubs wel de middelen om die spelers dagelijks te testen. Dus als ze besmet zouden zijn zou dat meteen kunnen worden aangetoond door de clubs en kunnen ze alsnog in quarantaine.

5 januari 2021 om 14:34

Het gaat niet alleen om het testen. Ten eerste is er een incubatietijd waarin een positieve uitslag niet meteen komt. Vandaar de verplichte quarantaine. Ten tweede: de overheid doet haar uiterste best om voetbal door te laten gaan. Waarom moet je het risico nemen om ziek te worden?

Ja mag het eigenlijk niet zeggen, maar je gaat bijna hopen dat zulke spelers, die willens en wetens het risico nemen bij medeweten en goedkeuring van de clubs, het virus oplopen en zo hun clubgenoten besmetten.
Het is wel een keiharde leerschool, maar het is misschien wel de enige reden om de desbetreffende club en persoon wakker te schudden om de ernst van de situatie.
Ben nog altijd benieuwd naar wat een Rivm of Knvb hiermee gaat doen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3844
2.Vitesse3818
3.PSV3722
4.Feyenoord3520
5.AZ3416
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Q. PromesAanvaller166
D. TadićAanvaller169
L. TraoréAanvaller117
A. OnanaKeeper160
D. KotarskiKeeper00
N. TagliaficoVerdediger130
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Zaterdag 16 januari
Olympique Marseille heeft een persoonlijk akkoord bereikt met Arek Milik, maar is nog niet rond met Napoli. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren