Ajax staat bij Pratto met rood omcirkeld: ‘In topwedstrijden presteer ik goed’

Dinsdag, 5 januari 2021 om 06:35 • Laatste update: 06:38

Lucas Pratto kan zondag zijn officiële debuut maken voor Feyenoord in de uitwedstrijd tegen Sparta Rotterdam. Desondanks kijkt de tussentijdse aanwinst uit Argentinië al over het duel op Het Kasteel heen. De van River Plate gehuurde spits heeft de kraker tegen Ajax op 17 januari alvast met rood omcirkeld in zijn agenda. Feyenoord gaat die dag op bezoek in de Johan Cruijff ArenA.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Zie jij Lucas Pratto scoren tegen Ajax?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

58 reacties (laatste reactie door powned_nl)

Komt sowieso goed over als een goede gast die er enorm veel zin in heeft om te beginnen. Ook wat die zegt over zijn testuitslagen klinkt goed. Al die domme verhalen dat hij niet fit zou zijn kunnen dan ook mooi de prullenbak in. Ben erg benieuwd naar hem want slechter als onze grote Deense vriend kan hij het niet doen.

4 januari 2021 om 15:58

Ik ben zo benieuwd. Ik wil het eerst allemaal zien hoor voor ik de lof trompet uithang.
Deze wedstrijd had van mij wel een maandje later mogen komen in de hoop dat we dan een fitte selectie zouden hebben. Maar ja mijn telefoon een dagje uit en ik overleef het wel.

4 januari 2021 om 16:04

Heb je er nu al geen vertrouwen in? Ajax is sowieso beter maar om meteen niet meer te kijken gaat voor mij te ver.

4 januari 2021 om 16:08

Ik zeg niet dat ik niet kijk. Ik zeg alleen dat ik mijn telefoon uit ( opstil) gaat zetten.
Onze cijfers in Amsterdam zijn niet de beste en met de vele missende spelers word het heel lastig.
Er is altijd een kans om resultaat te halen, maar ik kom wel vaak bedrogen uit.

5 januari 2021 om 14:36

Nou, ik ga altijd wel kijken, maar heb het gevoel dat ze ons stelselmatig willen teleurstellen in de 1e 20 minuten, waarna verder kijken weinig nut heeft (rode kaart na 6 min, 2-0 achter na 7 min, 1-0 achter na 1 minuut), om nog maar eens voorbeelden te noemen van de afgelopen 4 jaar... Plus het feit dat ze altijd met poep in de broek spelen en er op scoren in de Arena een vloek lijkt te heersen, heb ik er net als Sander steeds weinig vertrouwen in. Desalniettemin ga ik natuurlijk wel kijken.

4 januari 2021 om 16:56

Haha, Linssen kwam ook over als een goede gast die enorm veel zin had om te beginnen. Was ook zo'n succes. Misschien eerst naar de daden op het veld kijken in plaats van veel waarde aan dit soort simpele en goedkope woorden te schenken. Testuitslagen zeggen natuurlijk helemaal niks over wedstrijdfit zijn en de inbreng in het veld. Jorgensen zal qua testuitslagen vast ook prima scoren. Laten we ook hier gewoon de beste man eerst bekijken in een wedstrijd voordat we populistisch alle verhalen over dat hij niet fit zou zijn naar de prullenbak verwijzen.

4 januari 2021 om 17:20

Dat ik vandaag nog zo nutteloze reactie van Master D mag ontvangen, prachtig! Hij komt gewoon als een goede gast over dat is al fijn. Er waren veel verhalen dat hij overgewicht had en niet fit zou zijn maar dat is hij dus wel. Die Testuitslagen doen ze toch voor niks of wel? Of denk jij dat het een paar keer heen en weer rennen? Hij word gewoon getest of die wedstrijdfit is dat komt toch gewoon uit die uitslagen, ze doen het niet voor niks. Maar goed we weten toch al dat je altijd negatief over Feyenoord etc bent dus had deze reactie ook wel van je verwacht natuurlijk.

4 januari 2021 om 18:56

Nutteloze reacties moeten jou toch aanspreken, dat is namelijk precies wat jij hier ook toevoegt. Jij fungeert vooral als applausmachine voor alles wat er maar wordt geroepen over Feyenoord. Dan ben je plotseling niet meer kritisch, dan is alles fantastisch geweldig. Jij weet duidelijk niet wat er getest wordt. Ik ben ook gezond zonder overgewicht en in goede conditie, dat maakt mij nog niet fit genoeg voor 90 minuten voetbal op Eredivisieniveau. Van Beukering kwam ook ooit door die test. Nouri kwam ook door de test en zelfs Marco van Ginkel kwam door de test. Het zegt allemaal niet zo veel. Ralf Seuntjens zou ook door de test komen, dat maakt hem ook niet meteen fit om op Eredivisieniveau gas te geven. Maar goed heel negatief inderdaad dat ik spelers ga beoordelen als ze op het veld staan. Hoe durf ik. Beter nu al roepen dat het zo’n goede gast is en dat alle vormen van kritiek nu al de prullenbak in kunnen. Hij heeft alle monden wel gesnoerd met dit interview.

4 januari 2021 om 22:32

De waarheid ligt tussen jullie in. Ik neig als Feyenoorder meer naar de kant van Master D. Dat komt door lage verwachtingen in het algemeen en van deze speler maar nodig was hij sowieso. Hij klinkt als een prima gast die gretig is maar zo'n interview is leuk totdat je er met 3-0 afgaat tegen Ajax. En dat zie ik best gebeuren.

5 januari 2021 om 12:18

Er zijn heel wat goede gasten geweest in het voetbal maar uiteindelijk wil je een goede spits zien die een hoop goals maakt. Of Pratto dat is zullen we moeten afwachten maar hij staat nou niet bekend als iemand met een hoog doelpunten gemiddelde

4 januari 2021 om 23:28

Toch bizar dat je grote Deense vriend zo weinig laat zien laatste jaren. Het kampioens jaar was hij zo goed en had hij zeker groot aandeel in de titel. Snap niet waar het dan mis gaat bij zo n jongen?

5 januari 2021 om 17:04

Blessures en dat ging mentaal knagen. Heb geen andere verklaring. Er is niets mis met zijn mentaliteit, is een belangrijk deel van de spelersgroep. Maar hij heeft werkelijk al twee jaar geen 5 wedstrijden achter elkaar kunnen spelen. Ook zelden grote blessures, enkel kleintjes. Daarnaast de miskraam...

Eeuwig zonde. Ik dacht echt toen je hem bezig zag in het kampioensjaar dat ie zó goed zou worden. Want men wat was ie goed, een extreem multifunctionele spits.

5 januari 2021 om 07:20

Precies wat ik zeggen wou. Hoe en van waar komen dan die praatjes van hij moet nog fit worden want hij is dat op dit moment nog lang niet, echt waardeloos. Ik weet wel hoe ongeveer waarom dat gezegd Werd en die mensen dachten van hè wij zijn dan de eerste met deze info blablablabla. Hij heeft een tijdje niet gespeeld en daar ging men vanuit van hè die is zeker niet fit joh. Hij snoert alvast snel monden deze gast en wat hoop ik dat hij gaat slagen. Die verhalen van mitroglou slaan ook zo nergens op dat ze wat op elkaar lijken kwa uiterlijk oké maar om te zeggen dit is zo een type. Ik heb bij deze gast een goed gevoel weet niet waarom maar iets zegt mij dat Feyenoord goede zaken heeft gedaan. Een type met de borst vooruit ga voor niemand achteruit.

Absoluut, Ajax-Feyenoord zijn natuurlijk de allermooiste wedstrijden, tussen de twee grootste titanen van de Eredivisie. Het is niet raar dat hij hier niet op kan wachten, dit zijn meestal toch wel de grootste titelkandidaten. Gaat spannend worden!

4 januari 2021 om 16:04

Je lult uit je nek want PSV is echt wel veel verder en beter dan Feyenoord

4 januari 2021 om 16:09

Als Amsterdammer kan ik je zeggen dat de wedstrijden met Feyenoord veel specialer zijn. PSV is normaal gesproken een groter concurrent voor de titel, dat wel.

4 januari 2021 om 17:13

Doorgaans. De laatste paar jaar verschilt het niet heel veel.

4 januari 2021 om 16:17

Heerlijk die provocaties er tussendoor.

5 januari 2021 om 08:28

@andres, ik snap dat je dat zegt, maar uiteindelijk zijn Feyenoord en Ajax 'gewoon' de grootste clubs van Nederland. Dat is overigens iets anders dan de meest succesvolle. Het moet gek lopen dat hier de komende jaren verandering in gaat komen, aangezien dit al tientallen jaren zo is. Manchester City is momenteel misschien één van de succesvolste clubs van de PL, maar hoort absoluut niet bij de grootste clubs.

Ik zie overigens nu pas de zinsnede met "...de grootste titelkandidaten"; dat slaat natuurlijk nergens op.

Ik denk toch een hele fijne spits om in je selectie te hebben. Zeker bij een achterstand had Feyenoord amper stootkracht voorin. Straks Sinisterra ook weer volledig fit en dan kan je met de huidige selectie aanvallend veel kanten op en iets meer verassing vergelijken met eerste seizoenshelft.

Laten we eerst maar eens zien of hij fit is.
Ik zelf heb er nog niet echt zin in als ik eerlijk ben.
Komt net een maandje te vroeg komt vaak te vroeg vind ik maar ja.

We zullen zien

Is het niet gewoon Mirtriogulu incognito?

4 januari 2021 om 17:01

Mirtriogulu? Wie is dat dan

4 januari 2021 om 17:14

Dat is pratto incognito

4 januari 2021 om 22:33

Klinkt als een naam voor een spion gekozen door een 12-jarige.

4 januari 2021 om 21:25

Ik begrijp het, Griekse namen zijn moeilijk. Maar nu heb je de naam wel echt helemaal verkracht zeg pff.. Verder niet te hopen voor Feyenoord dat dat m is....

Haha het zou wat zijn als hij er gewoon 2 maakt ofzo tegen Ajax.
Nee maar ik denk dat jongens als hij sowieso meer leven voor dat soort wedstrijden, het haalt vaak het giftige naar boven bij de latino's en de wil om te winnen is altijd goed te zien bij ze.

Das het hele probleem van Feyenoord altijd maar met Ajax bezig zijn. Tuurlijk is die rivaliteit er. Het lijkt er alleen op dat ze bij Feyenoord er een soort obsessie van hebben gemaakt. Dit is niet goed voor de club en komt de rivaliteit ook niet ten goede want ze zakken steeds verder weg.

4 januari 2021 om 16:06

Wat is dit voor domme reactie? Altijd met ajax bezig zijn? Hij kijkt gewoon uit na de wedstrijd tegen Ajax en dat is toch logisch? Word niks voor niks de klassieker genoemd..

4 januari 2021 om 16:06

Maar de wedstrijd is over 2 weken dus niet gek dat hij ernaar uitkijk toch?
Zou gekker zijn als hij begin van seizoen over een wedstrijd spreekt die over een half jaar word gevoetbald.
Dus zie hier niet zo het probleem in.

En nu er geen thuispubliek is is deze wedstrijd sowieso voor de helft minder.

4 januari 2021 om 16:15

Volgens vele ajax supporters is elke club alleen maar met ajax bezig en niet met hun eigen club😅

4 januari 2021 om 16:22

Die obsessie praten mensen als jij ze aan een nieuwe speler wordt een en ander in een intervieuw gevraagd en jij kan daaruit ophalen dat feyenoord ovsessie heeft voor ajax haha

4 januari 2021 om 17:17

Dat wegzakken gaat wel heel langzaam dan. Feyenoord is inmiddels een jaar of tien stabiel subtopper met een uitschieter naar t kampioenschap. Verder doorgaans top 3. Echt zakken kun je het niet noemen. Als jij je vooral focust op berichten waar het om de rivaliteit staan bevestig je je eigen vooroordeel. Confirmation bias noemen ze dat. Het gaat eerlijk gezegd maar twee wedstrijden per jaar om Ajax. Meer niet. En ja, dat is bijzonder want het is de grote concurrent. Maar zo beleven ajacieden het ook. Wedstrijd van het jaar. Voor beide teams (muv seizoen in de CL van Ajax, EL finale van Ajax en Feyenoord-Heracles in 2017)

Mooie praatjesmaker! Heel benieuwd of hij ook een beetje kan voetballen.

4 januari 2021 om 16:30

dat kan hij zeker ik verwacht dat hij 1 op 1 zal lopen in de Eredivisie. en misschien ook 1 goaltje tegen Ajax

4 januari 2021 om 19:33

Wow dat klinkt goed. Ik ga kijken!

5 januari 2021 om 09:52

Waar komt dat optimisme vandaan? Hij heeft 1 jaar laatste 5 seizoenen dubbele cijfers gehaald qua goals. Bij meeste clubs scoorde hij 1 goal elke 3 tot 5 wedstrijden gemiddeld. Dat zal in Eredivisie hoogstwaarschijnlijk wel iets beter gaan zijn gezien matige niveau hier maar 1 op 1 lijkt mij iets te veel van het goede gebaseerd op laatste jaren.

Leuk deze uitspraken voor de bühne en de achterban, mooi weer praatjes. Maar laat hem eerst maar eens bewijzen wat die nu echt kan.

Bijna iedereen zit deze vent af te kraken maar het zweet breekt mij nu al uit in zijn duels met juffrouw Schuurs.. bovendien zal het gebrek aan snelheid tegen Blind en Schuurs nou niet snel parten spelen en kan hij juist profiteren van zijn sterke lichaam en agressie. Nee dan zie ik als Ajacied liever een juffrouw als Jorgensen om het te compenseren .

4 januari 2021 om 16:31

Met alle respect maar van de meeste duels winnen is nog geen enkele club kampioen geworden, van doelpunten scoren (en tegenhouden) alsmede de driepuntjes winnen wel. En van zijn moyenne krijgt zelfs geen enkele juffrouw het warm van.

4 januari 2021 om 16:31

het is een prima spits zal met gemak de beste spits van Feyenoord zijn en genoeg goals maken

4 januari 2021 om 22:35

Je hebt hem zien spelen? Ik heb géén idee wat ik moet verwachten. Dat Senesi hem een gevaarlijke klant noemt is wel lekker maar wat weet jij van hem?

Ik heb echt wel het gevoel dat deze gozer bij Feyenoord past. Lekker om er eentje met een berg zelfvertrouwen bij te hebben, dat kan alleen maar goed zijn voor de rest van de selectie.

toevallig vandaag op twitter wat data van zijn laatste 2 seizoenen voorbij zien komen. Als Ajacied werd ik daar erg vrolijk van. Als Feyenoorder zou je er minder blij van worden. Zo matig zie je het niet vaak iig.

Is die gast al op dieet? De 17e is al snel. Denk 4-0 voor Ajax, ik hoop anders.

4 januari 2021 om 17:19

Twee maanden geleden dacht ik dat ook. Maar Feyenoord krijgt vorm terug en Ajax is niet meer zo ontzettend dominant als in het begin van het seizoen. Ik hoop op een spannende pot waarin Ajax uiteraard favoriet is.

Pratto is spijkerharde zuid Amerikaanse wedstrijden gewend en scoorde doelpunten voor River plate tegen Boca juniors. Ik denk niet dat hij heel erg onder de indruk is als met alle respect "jongetje" Perr Schuurs zijn directe tegenstander is. Pratto is wel anders gewend.

5 januari 2021 om 12:12

Pratto is ook niet gewend om vaak te scoren...

Het briefje met ‘pakkende teksten’ die elke nieuwe speler krijgt en uit zijn hoofd moet leren is ook aan vernieuwing toe
On: Slechter als Jörgensen bestaat niet op dit moment, wie weet is het een voltreffer ala Pelle, bij Feyenoord weet je het nooit haha

Voorlopig is het een echte Feyenoorder. Geen daden maar woorden. Ben benieuwd zondag

Pratto. 1 van mijn favoriete FM spitsen, scoorde er altijd op los.

En ja wat moet hij anders zeggen ? De wedstrijden tegen FC Emmen volgen wij ook in Argentinie ? Nee toch tuurlijk gaat hij het hebben over Feyenoord - Ajax, hij heeft natuurlijk nog niet door dat de Hollanders veel te nuchtere mensen zijn, met zo een zin scoor je natuurlijk veel meer punten als je aankomt in Argentinie dan in Nederland.

Misschien ff de tekst van het clublied lezen Lucas. Leuk hoor, je praatjes.

Weer zoon blaaskaak a la Kazim Richards. Heb het gevoel dat het een niveau Mitroglu gaat worden, maar wie weet verrast hij ons allemaal. Eerst maar eens paar wedstrijden aankijken.

heeft hij soms niet meegekregen dat het motto van feyenoord "" geen woorden maar daden "" is.

5 januari 2021 om 13:07

Inderdaad... Denk dat dit gewoon de volgende miskoop van feyenoord is. Hij komt vanuit een competitie die minder is dan NL en daar speelde hij al niet alle wedstrijden, zegt mij genoeg lijkt mij

Als ik naar die foto kijk denk ik elke keer, ze hebben deze gast zo uit de kroeg geplukt een Feyenoord shirt aangetrokken en laten hem lekker in de spits spelen....kijken of die net zoveel ballen erin kan tikken als dat die biertjes kan wegtikken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax5755
2.PSV5129
3.AZ4921
4.Feyenoord4626
5.Vitesse4514
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
S. BerghuisAanvaller2414
B. LinssenAanvaller227
L. SinisterraAanvaller123
J. BijlowKeeper80
L. PrattoAanvaller50
N. MarsmanKeeper170
R. ten HoveKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

0 fans
Aanvaller, 32 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Feyenoord 5 0 0 0
2020/2021 River Plate 7 2 1 0
2021 River Plate 0 0 0 0
2019/2020 River Plate 17 0 0 0
2018/2019 River Plate 21 4 3 0
Laatste voetbalnieuws

Dick Advocaat reageert op geruchten: ‘Ik wil niet liegen over Lucas Pratto’

Dick Advocaat erkent dat Lucas Pratto recentelijk had kunnen terugkeren naar Argentinië. De huurling van River Plate kan vanwege de coronacrisis echter moeilijk terugreizen en bleef daardoor bij Feyenoord. Naar welke...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 6 maart
Rick Karsdorp is akkoord met AS Roma over een nieuw contract. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren