Verbazing over vakantie Feyenoord-speler: ‘Hoor graag waarheid van RIVM’

Maandag, 4 januari 2021 om 15:05 • Laatste update: 15:22

In aanloop naar de derby tussen Sparta Rotterdam en Feyenoord van aanstaande zondag is er ophef ontstaan rondom Marcos Senesi. De centrumverdediger vierde onlangs tijdens de korte winterstop vakantie in geboorteland Argentinië, tot verbazing van Sparta-directeur Henk van Stee. "Ik was in de veronderstelling dat voetballers in zo’n situatie tien dagen in quarantaine moeten", aldus de bestuurder van de huidige nummer negen in de Eredivisie.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

51 reacties (laatste reactie door wanny)

Van Stee wilt niet dat Senesi mee doet volgens mij? Houd je toch lekker met je eigen ploeg bezig meneer de directeur. Het RIVM of de KNVB zal hier best een oordeel over vellen en besluiten, maar vind het op deze manier wel erg triest om te benadrukken.

4 januari 2021 om 15:53

Van Stee wil dat iedereen, dus ook Senesi zich aan de Nederlandse regels houd.
Niets mis mee toch en zeker niet triest te noemen in deze tijd waarin er een nóg besmettelijker iets ronddwaald.
Maakt mij niet uit wie het is.....alleen voor noodzakelijke trips word een uitzondering gemaakt, niet voor familie vakanties naar ik weet.
Als hij hierdoor niet mag mee voetballen vind ik het gewoonweg dom te noemen, of het is uiteraard in overleg met zijn werkgever gegaan om dat risico te nemen.

4 januari 2021 om 16:18

Meneer van Stee is gewoon niet op de hoogte van de regels. Senesi en Feyenoord houden zich prima aan de regels dus dat is geen enkel probleem.

4 januari 2021 om 16:19

Feyenoord heeft, zover ik weet, diverse buitenlandse spelers bewust enkele dagen rond kerst de mogelijkheid te geven om naar familie te gaan. Met nadruk op enkele dagen, door de regels in het achterhoofd.

4 januari 2021 om 18:17

Sparta moet tegen ze spelen. Als die spelers dan Corona blijken te hebben, kunnen ze zomaar Spartanen besmetten die dan wekenlang naast de kant staan. Hij houdt zich dus bezig met zijn eigen spelers, hij wil ze beschermen tegen spelers die onlangs uit het buitenland terugkeerde. Vandaar hij verduidelijking wil wat nu de regels zijn.

4 januari 2021 om 18:27

Van Stee is inderdaad vooral goed in het wijzen naar andere clubs. Wat een enge vent. Sparta heb ik altijd een mooie club gevonden maar die V Stee is echt een enorm slechte verliezer, alleen maar met randzaken bezig en bovendien ook niet vies van een leugentje.

Klopt, je moet 10 dagen in quarantaine. Ook nieuwe spits Pratto kan dus niet meedoen tegen Sparta. Regels zijn regels ook voor voetballers. Ajax liet spelers niet op kerstvakantie gaan om die reden. Een paar mochten alleen heen en weer vliegen om de 10 dagen quarantaine te kunnen voltooien.

4 januari 2021 om 15:20

5 dagen en dan testen, dat zijn tegenwoordig de regels.

4 januari 2021 om 16:54

Tien dagen in quarantaine of vijf dagen en dan testen zijn de normale regels maar voetballers worden sowieso een keer of drie per week getest.

4 januari 2021 om 15:31

Pratto is 30 december in Nederland geland.....pak je telraam er nog eens bij.

4 januari 2021 om 15:40

Nee hoor, topvoetbal is uitgesloten van deze regel. Dat weet jezelf toch ook wel? Hoe gaan ajax en psv straks Europa league spelen? De hele selectie daarna 10 dagen in quarantaine. Regels zijn regels toch?

4 januari 2021 om 19:25

Een wedstrijd is zakelijk en dus noodzakelijk! Deze reis van Senesi is vakantie... Ik had ook graag gewoon op wintersport gegaan, maarja ik luister wel naar de regeltjes!

4 januari 2021 om 15:41

Voetballers zijn een uitzondering van deze regelNota bene Casper van Eijk zal de regeltjes toch wel weten, niet?

4 januari 2021 om 16:23

@Meneertje1972 klopt maar voetballers zijn een uitzondering op deze regel anders kan ook europees niet doorgaan.

Dahaag Van Stee, ga jij maar zorgen dat je cluppie in de Eredivisie blijft. Even op zijn plek gezet door iemand met verstand ervan.

4 januari 2021 om 22:02

Waarom mag hij niets zeggen? Hij vraagt zich af wat de regels zijn en geeft aan dat hij dacht dat het tien dagen waren. Waarom meteen op je tenen getrapt?

Het is sowieso best typisch dat je na bezoek aan het buitenland in thuis quarantaine moet. Al helemaal als het hier in Nederland een brandhaard is. De kans dat je het in Rotterdam oploopt, lijkt me ondertussen groter.

4 januari 2021 om 15:24

Ja Guandriks, en waarschijnlijk als hij gaat zoenen met iemand die corona heeft is de kans nog groter. Ik dacht echter dat we de kansen zo klein mogelijk moesten maken.

4 januari 2021 om 15:28

De kans dat je in Argentinië een andere variant oploopt die nog niet in Nederland rondwaart, maar dat je die wel zelf introduceert is dan weer een stuk groter...

4 januari 2021 om 18:22

Actuele informatie van de overheid: Na een verblijf in Argentinië gaat u bij terugkeer in Nederland 10 dagen in thuisquarantaine. De grenzen van Argentinië zijn voorlopig nog gesloten, behalve voor burgers en inwoners van de omringende landen.

Argentinie is overigens harder getroffen door Corona dan Nederland.

4 januari 2021 om 20:41

Je moet wel verder lezen dan de eerste zinnen op de website. Dat geldt uiteraard ook voor v Stee.Waarom kan de quarantaineperiode worden ingekort als iemand na 5 dagen getest is?Het OMT Outbreak Management Team heeft geadviseerd om mensen tijdens hun quarantaineperiode na vijf dagen te testen. Zo is het mogelijk om mensen die zijn besmet met het virus eerder op te sporen. Zij kunnen hun contacten dan eerder informeren. En de GGD Gemeentelijke Gezondheidsdienst kan eerder starten met bron- en contactonderzoek. Ook kunnen mensen bij een negatieve testuitslag eerder uit quarantaine. Doordat de quarantaineperiode korter is, houden mensen zich mogelijk goed aan de quarantaineregels en blijven ze thuis.

Wel mooi. Je hoort mij niet zeggen dat ze niet mogen spelen hoor maar we zijn wel benieuwd naar de regelgeving.
Oftewel ik hoop dat ze niet mogen spelen ik gooi in ieder geval een balletje op.
Ik ga er een klein beetje vanuit dat Feyenoord dit onderzocht heeft.
Van Stee poept al een beetje.

4 januari 2021 om 15:29

Sowieso wel grappig om te stellen dat je je niet met het coronabeleid van Feyenoord wilt bemoeien, maar eigenlijk het tegenovergestelde aan het doen bent. Ik vind het sowieso maar een bijzonder irritante man, die Van Stee.

4 januari 2021 om 15:43

Ik denk dat dhr. van Stee nog ergens een beetje Wrok heeft.
Ik ga er bijna vanuit dat Feyenoord goed handelt in deze zeker omdat Casper van Eijk erbij betrokken is.
Echter Feyenoord heeft in verleden wel vaker domme foutjes gemaakt

4 januari 2021 om 15:46

Ach ja, van foutjes leer je. Van Stee koestert wrok tegen zo'n beetje iedere club. De man portretteert zich continu als een gefrustreerd persoon en schopt maar wat graag om zich heen.

4 januari 2021 om 16:04

Ja het is een Bijzondere.
Maar stel dat hij na Kerst en voor oud en nieuw is terug gekomen is er niks aan de hand.
Er staat nergens wanneer hij terug gekomen is.
Zal wel weer met een sisser aflopen.

Ja, wijs maar naar Senesi maar volgens mij ben ik onderhand de enige Nederlander die nog geen vakantie in het buitenland heeft gehad. Het is belachelijk maar afzien is iets uit de middeleeuwen, driemaal op vakantie is nu eenmaal noodzakelijk.

4 januari 2021 om 15:33

Ik stem op jou als lijsttrekker. Voor iedereen dezelfde regels en anders geen regels.
Trainer van Heracles heeft zijn vakantie afgebroken om maar op tijd te kunnen/mogen trainen en dan gaan ze voor Senesi een uitzondering maken. Kom op zeg

Waarschijnlijk heeft ie meer kans in Rotterdam dan in Argentinië op corona.

4 januari 2021 om 18:21

Dat denk ik iet aangezien Argentinie behoorlijk hard getroffen is en momenteel 144,367 actieve Corona gevallen kent. In totaal hebben al 1,6 miljoen mensen daar Corona gehad.

Van de site van de overheid: Na een verblijf in Argentinië gaat u bij terugkeer in Nederland 10 dagen in thuisquarantaine. De grenzen van Argentinië zijn voorlopig nog gesloten, behalve voor burgers en inwoners van de omringende landen.

4 januari 2021 om 18:35

Dat zijn er inderdaad ongeveer 2,5 x meer als hier. Toevallig hebben ze ook ongeveer 2,5 x zoveel inwoners, dus per rato is dat ongeveer gelijk. Maar je bent er nogal druk mee. Je lijkt van Stee wel. Zou het niet zo zijn dat Feyenoord zich hier van tevoren in heeft verdiept en in laten lichten? Voor m’n werk huur ik soms ook ploegen in uit oost Europa en die mannen hoeven maar 5 dagen in quarantaine met daarvoor en daarna een negatieve test. Volgens mij past dat gemakkelijk tussen nieuwjaarsdag en zondag. Denk je bovendien dat Feyenoord het risico wil lopen dat Senesi de rest van de selectie besmet?

4 januari 2021 om 18:41

De overheid stelt momenteel 10 dagen thuisquarantaine verplicht na aankomst uit Argentinie. Of voor oost Europa een andere beleid geldt, ik zou het niet weten. Ik heb net alleen even de regels voor aankomst uit Argentinie bezocht.

Ik weet niet of Feyenoord zich erin verdiept heeft of voor voetballers uit Argentinie een uitzondering geldt. Net zo min als jij dat weet of van Stee het weet. Vandaar de vraag die opgeworpen wordt, wat zijn nu precies de regels voor voetballers die terugkomen uit Argentinie?

Deze Henk van Stee treedt wel erg vaak op de voorgrond. Ik vind het echt een bijzonder irritante man. Ik mag aannemen dat Feyenoord zich zal moeten verantwoorden omtrent de corona-regels die gelden voor topsport, dus ze zullen vast wel twee keer nadenken voor ze de regels overschrijden. Van Stee is vaker in de media dan de rest van de technisch directeurs bij elkaar en dat als technisch directeur van Sparta. Als je je niet wilt bemoeien met het coronabeleid van Feyenoord, moet je 't niet doen. Heel simpel...

Als er ergens de regels inmiddels goed nageleefd worden, is het wel bij Feyenoord met nota bene een viroloog in dienst, gezien de inmiddels al vele (ik meen 13 net voor de onderbreking) weken dat er geen besmetting meer is geweest. Bovendien wordt met spelers die terugkomen uit het buitenland - zoals nu bij vakanties, maar eerder ook interlands (spajic bijv. die uit voorzorg een pot moest overslaan) - juist extra voorzichtig mee omgegaan. Zie ook wat van Eijck al zegt over de extra tweede test na het al apart trainen bij terugkomst. Maar goed, voor iemand die zich verder niet wil bemoeien met het coronabeleid, is hij er toch best mee bezig.

Je zou hem maar als buurman hebben en je ouders uitnodigen thuis en daarmee een persoon teveel in je huis hebben. Gegarandeerd politie aan je deur.

4 januari 2021 om 15:38

Ik denk dat als er een pakketje wordt geleverd dat je al een probleem hebt met hem als buurman

Als die oliebol nou ff navraag had gedaan dan wist Henkie dat er een uitzondering is voor topsporters om in afzondering te gaan.

Voetballers zijn toch al maanden uitzondering op de rivm regels? Tijdens alle interland rondes zijn spelers de wereld overgevlogen en weer teruggekomen. Niet bijster verstandig, maar volgens mij absoluut niet tegen huidige regels.

4 januari 2021 om 22:11

Maar bij een Europese wedstrijd zijn ze toch zoveel mogelijk met dezelfde elf spelers in een soort bubbel? Kijk wat er gebeurd is met Osimhen. Even op vakantie en besmet terug komen...

Ik ben heel benieuwd hoe Van Stee dacht dat het ging tijdens de interlands en Europese wedstrijden. Ik ben de eerste die je hoort zeggen dat dat een stom idee was om voetballers de halve wereld rond te laten vliegen voor een oefenpotje, maar het is toch vrij algemeen bekend dat voetballers een uitzondering vormen.

4 januari 2021 om 22:05

Ik neem aan dat de spelers tijdens een interland of een Europese wedstrijd zoveel mogelijk in een soort bubbel leven. Als je op vakantie gaat geldt dat natuurlijk niet.

Als Van Stee het beter denkt te weten dan Annemiek van der Eijk en Casper van Eijck van het Erasmus MC zou hij zich vast bij het OMT kunnen melden. Zo niet, muil houden. Het zou toch niet zo moeilijk moeten zijn om je eigen beperkingen te kennen.

4 januari 2021 om 18:26

Het is de Nederlandse overheid die stelt: Na een verblijf in Argentinië gaat u bij terugkeer in Nederland 10 dagen in thuisquarantaine. De grenzen van Argentinië zijn voorlopig nog gesloten, behalve voor burgers en inwoners van de omringende landen.

Van Stee wil dus weten of voor voetballers een uitzondering geldt of niet. Casper is overigens een oncoloog. Of Annemiek van der Eijk nog actief bij Feyenoord is betrokken na de gecancelde Corona proof in het najaar is maar de vraag.

4 januari 2021 om 18:33

SpeedyAFC je gelooft tich niet dat Van Stee dit zegt uit bezorgdheid of uit nieuwsgierigheid. Nee, dit is weer het zoveelste staaltje stemmingmakerij. Hij zou ook gewoon kunnen bellen met feyenoord als hij zo bezorgd is om ze. Maar in plaats daarvan kiest hij voor de media, dan is zijn bedoeling hierbij toch wel duidelijk lijkt me.

4 januari 2021 om 18:42

Ik weet niet waarom van Stee met deze vraag komt. Ik weet alleen dat er veel onduidelijkheid is wat nu de regels zijn van voetballers die terugkomen van vakantie uit het buitenland. Toch prima als daar helderheid over komt?

4 januari 2021 om 18:47

Precies. Bovendien gelden er in het algemeen iets soepelere regels voor mensen die hier komen werken

Als ze UEFA of champions league ges0eeld hebben hoeven ze toch ook niet in carantaine

Henkie wil gewoon het vuurtje opstoken in media en de tegenstander verzwakken.
Je kan natuurlijk ook gewoon de telefoon pakken en Casper bellen, of desnoods navraag doen bij het Rivm. Maar nee; liever eerst in de krant je uitspraken doen en daarna pas afvragen wat nou eigenlijk de richtlijnen zijn bij zo'n situatie.

4 januari 2021 om 18:28

De richtlijnen van het Rivm en de overheid zijn duidelijk, 10 dagen thuisquarantaine na terugkomst uit Argentinie. Het is alleen niet duidelijk of er voor profvoetballers een uitzondering gemaakt is door de overheid.

Of ie nu wel of niet mag spelen, het is wel een beetje vreemd dat de overheid reizen naar het buitenland afraadt, maar deze speler gewoon de kerstdagen doorbrengt in Argentinië. Alsof voetballers een uitzonderingspositie genieten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax5755
2.PSV5129
3.AZ4921
4.Vitesse4514
5.Feyenoord4320
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
S. BerghuisAanvaller2313
B. LinssenAanvaller216
L. SinisterraAanvaller113
J. BijlowKeeper80
L. PrattoAanvaller50
N. MarsmanKeeper160
R. ten HoveKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

3 fans
Verdediger, 23 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 4 maart
RB Leipzig verhuurt Yvon Mvogo in principe tot medio 2022 aan PSV, maar heeft een optie om de verhuurperiode komende zomer al stop te zetten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren