Ajax troeft Europese topclubs wellicht af: ‘Overmars volgt hem op de voet’

Maandag, 4 januari 2021 om 10:31Rian Rosendaal • Laatste update: 13:46

Een nieuw huwelijk tussen Ajax en Christian Eriksen is niet bij voorbaat uitgesloten, zo oordeelt Ekstra Bladet maandag in een analyse over de middenvelder van Internazionale. Een terugkeer richting de Premier League lijkt voorlopig een realistischere optie te zijn, maar in Denemarken ziet men Ajax zeker als alternatief voor de spelmaker, die in het Giuseppe Meazza op een zijspoor is beland. Het gaat in het geval van de Amsterdamse club overigens wel om een huurovereenkomst. Eriksen speelde tussen 2008 en 2013 ook al voor Ajax.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Zie jij een tweede dienstverband van Christian Eriksen bij Ajax zitten?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

45 reacties (laatste reactie door f-18/tacp)

Beetje onrealistich maar dromen mag altijd

Maar wat er dus eigenlijk gezegd wordt door Ekstra Bladet is dat alle topclubs in Europa en zijn jeugdliefde Ajax een optie zijn voor Eriksen?
De Premier League clubs, Psg, Ajax, Bayern München... Allemaal een goede optie voor Eriksen. Maar op die manier kan ik ook wel voorspellen.

4 januari 2021 om 11:53

Welkom in de wondere wereld van de moderne "journalistiek".

4 januari 2021 om 12:21

Ik zal je voorspellen dat hij bij geen van deze clubs tekent. Eriksen was een geweldige speler, kon er echt van genieten, maar haalt al tijden zijn niveau niet meer. Bij Ajax kan hij nog prima mee, alleen voorspel ik dat Ajax niet aan de salariseisen wil voldoen

Een nietszeggende journalist somt wat argumenten op waarom Eriksen voor Ajax zou kunnen kiezen, en dat maakt dat Ajax misschien Europese topclubs gaat aftroeven? Wat een hoog niveautje is het weer zeg. Vraag mij trouwens wel af als die komt, of de Ajacieden dan net zo oordelend zijn over de huurperiode destijds van Ruiz bij PSV. Toen werd er ook even berekend wat hij per wedstrijd PSV koste. 3,75 miljoen voor een half jaar is ook niet mis.

4 januari 2021 om 10:48

Eriksen met Bryan Ruiz vergelijken slaat dan ook wel nergens op. Eriksen was jarenlang een sterkhouder in de top van de PL.

4 januari 2021 om 10:58

Als je het gedeelte over Ruiz aanpast naar sommige Ajacieden is het een wat realistischer beeld wat je schetst. Nooit iedereen over een kam scheren zonde van je argument.

Voorbeeld: Sommige PSV fans zijn boeren maar niet alle boeren zijn fan van Psv.

Ontopic: Het verdiend een gouden pluim als onze Marc dit zou lukken. Het feit dat het om een halfjaar gaat zou nog eens in het voordeel van Ajax kunnen werken als die niet kiest voor de PL. Vaak kiest iemand dan toch voor het bekende en met het aankomende EK zoekt hij ook naar een garantie voor speeltijd.

Als je naar de huidige 10 bij Ajax kijkt zou zelfs mijn oma die garantie hebben als ze maar meer had geoefend op tweebenig zijn. Zonde!

4 januari 2021 om 11:29

Jajoh89. Leuk dat je probeert te scoren met 'niet iedereen over 1 kam scheren' en er daarna nog een lesje aan wijt, maar waar heb ik het over alle Ajacieden? Ik lees nergens het woord 'alle'. Misschien volgende keer wat beter lezen alvorens jij de wijsneus wil uithangen. Ik heb het over 'De Ajacieden'. Sinds wanneer zijn dat alle Ajacieden? De Ajacieden heeft namelijk betrekking op De Ajacieden die toen der tijd commentaar hadden, anders had ik wel 'alle Ajacieden' geschreven.

4 januari 2021 om 11:52

Zie je wat je nu doet? 'de Ajacieden die toen der tijd commentaar hadden' door je zin op deze manier aan te passen is de kwestie van iedereen over een kam scheren gelijk van de baan.

Les nummer twee: Ajacieden is een algemene benaming voor de Ajax supporters dus dan ben je wel bezig met het over een kam scheren. Maakt verder ook niet uit maar mij dan betichten van niet goed lezen terwijl jij het zelf zo getypt hebt.

4 januari 2021 om 12:21

Ik zie zeker wat ik doe, maar ik zie ook dat jij graag wil lezen wat je wil lezen. 'de Ajacieden dan net zo oordelend zijn over de huurperiode destijds van Ruiz bij PSV'. Nou, hier staat toch duidelijk 'De Ajacieden' en 'over de huurperiode destijds'. Deed jij daar als Ajacied niet moeilijk over, dan val jij toch niet onder die groep Ajacieden? Wanneer Ajacieden ergens rotzooi trappen en er staat 'De Ajacieden hebben zich misdragen', dan zijn het dus ook alle Ajacieden?

4 januari 2021 om 13:01

Let's agree to disagree? Nu ben ik inmiddels oprecht ook benieuwd naar de inhoudelijke mening over een Eriksen bij Ajax. Verder dan de vergelijking met Ruiz en de kosten ervan is het niet gekomen in je eerste reactie.

Zou het een verrijking voor de competitie zijn? of een domme zet van Ajax. Zou jij dit opvatten als een gooi naar de titel van Ajax ( Ik ga er even vanuit dat je een PSV supporter bent).

4 januari 2021 om 11:23

De grote kritiek op die huurperiode is dat PSV niet meer speelde voor enige prijs, goed genoeg oogde voor de top-4 (en dus Europees voetbal) en in een tussenjaar de ontwikkeling van talenten werd gefrustreerd door de komst van een dure Ruiz. Ajax speelt nog voor de titel, de beker en een mooi Europees avontuur.

4 januari 2021 om 11:58

De kritiek was toch vooral doordat men al 2 spelers voor die plek had en Ruiz eerst wedstrijdritme moest krijgen, dus pas vanaf maart echt beschikbaar was? Uiteindelijk zorgde dat voor de moeilijke situatie met Bakkali.

4 januari 2021 om 12:00

Ik zou hier als Ajacied geen voorstander van zijn. Misschien dat je het nog zou kunnen rechtvaardigen als Ajax nog in de CL zat, maar om Eriksen voor veel geld een half jaar te huren terwijl je "alleen nog maar" in de EL zit, bovenaan staat in de Eredivisie en Kudus op de weg terug is van zijn blessure, zou ik ook geen goed beleid vinden. Alleen als Eriksen dan het prima vind als er een heel bescheiden huursom wordt betaald en dus flink inlevert om zich weer in de picture te spelen, kan huur wat mij betreft als optie gezien worden.

Permanent terughalen zoals ook bij Blind en Tadic is gebeurd, dat kan natuurlijk wel, maar zie ik gezien zijn salaris ook niet direct gebeuren.

Misschien dat Zlatan ook nog voor de 2e seizoenshelft gehuurd kan worden van Milan zodat Eriksen hem van op de 10 positie kan bedienen!

Nee Eriksen naar Ajax zie ik niet gebeuren. Leuk dat er oud spelers in verband worden gebracht met Ajax maar Eriksen kan, met alle respect, nog makkelijk naar een club toe hoger dan Ajax.

4 januari 2021 om 12:21

Zlatan en Tadic, dat wordt gezellig in de kleedkamer denk ik. Ik denk dat Eriksen naar PSG zal gaan om weer onder Poch te kunnen gaan vlammen. Het is nog altijd een geweldige speler die met een enorm creatief denkvermogen en een uitstekende pass aanvallers kan bedienen. Eigenlijk is hij wat teams als Arsenal en Barcelona missen naar mijn mening, een cratieve middenvelder.

De supporters zou ik wel snappen als die dit toejuichen, ik zou het echter wat minder begrijpen van Eriksen zelf.

4 januari 2021 om 11:43

Supporters snappen het niet allemaal hoor. Kudus is een ghroot talent, die wil je wekelijsk laten spelen. Hetzelfde geldt voor Gravenberch. Klaassen kan prima als controleur spelen dus waar zou Erikssen dan moeten spelen?

4 januari 2021 om 16:08

op 10. Middenveld Klaassen - Gravenberch - Erikssen. Kudus in de spits, plek waar hij geposteerd was toen hij geblesseerd raakte. Ik ben van mening dat Kudus een heel groot talent is. Ik weet alleen niet of hij de spitspositie goed kan invullen, maar ga er van uit dat die ene internationale wedstrijd niet uit de lucht kwam vallen en een doordacht plan was. Deze 4 speler vormen een mooi span met veel voetballende kwaliteiten.

4 januari 2021 om 12:56

PSG wordt veelvuldig genoemd en die kunnen hem betalen. Ik betwijfel echter of hij daar wel basisspeler zal worden. Eriksen zit in mijn ogen net onder de wereldtop, terwijl PSG toch voor de absolute top gaat. Enig voordeel is dat hij de coach goed kent. Maar of het met oog op het EK aankomende zomer slim is... Hij heeft niet veel gespeeld afgelopen periode, ook niet in zijn laatste periode bij Spurs. Bij Ajax zou hij dus weer zijn ritme terug kunnen pakken, maar dan zal hij financieel flink in moeten leveren.

Eriksen op de plaats van labyad is natuurlijk een wereld van verschil. Maar ik verwacht nu kudos weer fit is labyad sws veel minder speeltijd zou krijgen. Het is wel aanlokkelijk om hem een half jaar te huren, dan heb je wel iets om mee voor ee dag te komen in de EL 😍

Huren moet je ook helemaal niet willen. Alleen kopen,en daarvoor is hij nog te goed en daardoor dan weer te duur voor ons. Laat Kudus dalijk maar lekker op de 10 staan,die heeft kwaliteit(en), is gretig en werkt hard. Dat zie ik dan veel liever in de basis,dan een huurling. (Ook al is dat dan Eriksen)

We kunnen nog wel een middenvelder gebruiken en met name een aanvallende middenvelder. Diegene die de posities nu invullen op de 10 zoals Labyad en Promes komen daarin te kort. Dus voor deze optie sta ik zeker welwillend tegenover. En uiteraard leuk om een oude bekende te verwelkomen.

4 januari 2021 om 11:42

Kudus is weer terug dus daar is alweer in voorzien. Labyad kan weer banken en Promes komt wellicht weer in vorm nu duidelijk welke persoonlijke problemen hij had.

4 januari 2021 om 11:56

Uiteraard, maar altijd fijn versterking met ervaring. Zeker in de vele wedstrijden die nog komen zullen.

Buiten dat Eriksen een geweldige speler zou zijn voor Ajax zie ik liever een verdedigende middenvelder komen en Klaassen naar 10 gaan. Vind Klaassen als 6/8 al maanden matig tot slecht en defensief is het middenveld niet stabiel genoeg om centrale duo uit te helpen. Ook gerucht als Pyerre (brazilië) klinkt leuk maar we hebben geen goede CVM die op korte termijn uit de jeugdopleiding komt en die positie is al 2 jaar matig bezet. Misschien dat Blind daar oplossing kan bieden maar dan moet er een nieuwe CV bij.

4 januari 2021 om 11:40

We hebben als het goed is weer kudus terug. Dan heb je een middenveld met Gravenbergh, Kudus en Klaassen. Waar zou Eriksen moeten spelen dan? Als verdedigende middenvelder kun je ook nog Martinez inzetten. Deed het vorig seizoen heel aardig,
Wat we nodig hebben is een centrale verdediger die zowel links als rechts uit de voeten kan. Wat dat betreft zou het een zege zijn als ze Davinson Sanchez zouden volgen en terughalen.

4 januari 2021 om 11:47

Ten Hag ziet in Martinez geen middenvelder schijnt en ziet hem alleen als optie achterin. Persoonlijk zie ik Gravenberch, Kudus en Klaassen niet als optimaal middenveld. Alle 3 aanvallend ingestelde spelers zonder echt specifieke kwaliteiten defensief. Een CV erbij is geen overbodige luxe maar zie zelf toch liever een 6 en zelfs een talentvolle linksbuiten voor als we afscheid kunnen nemen van Promes.

4 januari 2021 om 15:37

Eriksen is veel beter dan Klaassen, zelfs in z'n huidige vorm.

4 januari 2021 om 11:44

Ik zie liever een spits en een solide CV . Ik denk dat Ajax daar meer baat bij heeft

4 januari 2021 om 12:04

Ik zie weinig kritiek op het middenveld. IMO was laatste maanden Klaassen één van de slechtste spelers. Onze opbouw hangt te zeer af van Blind en Gravenberch, wanneer hier beetje goed druk op gezet kan worden gaan we weer in die FdB U spelen en komen de buitenspelers veel te ver van het doel aan de bal. Klaassen en Labyad spelen dan verstoppertje en Blind en Gravenberch staan in zelfde zone spel te verdelen. Met Kudus komt er hopelijk weer wat meer voetbal in want Gravenberch met Labyad en Klaassen is echt veel te matig als je een beetje degelijke tegenstander hebt. We krijgen de minste goals tegen en scoren de meeste doelpunten maar vind ons voetballend te matig vaak. We hebben enorm veel kwaliteiten rondom de 16, nu is het tijd om in belangrijke wedstrijden de juiste spelers in die posities aan de bal te brengen. Daar hebben we imo een goede spelverdeler voor de verdediging nodig en het liefst eentje die met Gravenberch en Kudus kan spelen dat Klaassen 4e optie op middenveld kan worden (gaat nooit gebeuren natuurlijk) zodat daar weer wat voetbal komt. Een spits zie ik gezien competities waar we in actief zijn niet als noodzaak. We hebben Tadic en 3 andere spitsen onder contract, ik ben ervan overtuigd we 25+ doelpunten als spitsen rond hebben lopen mits we voldoende aanvoer hebben. Traore en Huntelaar gaan samen echt wel rond de 25 doelpunten eindigen en met Brobbey die paar minuten mee kan pikken heb je zonder Tadic als spits te tellen echt wel voldoende doelpunten. Eerste seizoenshelft hebben de spitsen van Ajax er 13 inliggen in de Eredivisie volgensmij. Dat is zonder Tadic en Labyad mee te tellen mochten die als spits gescoord hebben. Ik zie Traore 15-20 goals maken dit seizoen, Huntelaar zal de 10 ook benaderen.

4 januari 2021 om 13:04

Ik blijf erbij om Alvarez meer kansen als cvm te geven. Die gozer bijt zich vast in de tegenstander en voert netjes zijn taken als een jack russel uit. Doet geen gekke dingen, maar we moeten dan wel stoppen te verwachten dat hij zich ontpopt als een spelverdeler/opbouwer. Laat dat dan maar over aan Blind en Gravenberch. Met Alvarez op het middenveld krijg je geen lullige doelpunten tegen, door het midden, zoals tegen Willem II. Brengt ook wat pit met zich mee, wat Klaassen en vooral Gravenberch missen. Je zou bijna verlangen naar Poulsen. Het hoeft niet altijd sierlijk. Je moet eerst de bal überhaupt hebben voordat je die ambitie kan hebben. Scheelt ook weer miljoenen aan uitgaven voor een onbekende gozer die zich weer moet gaan aanpassen. Nu Kudus op de weg terug is zie ik graag eens het middenveld met Klaassen/Gravenberch - Alvarez - Kudus (Alvarez met de punt naar achter of Kudus met de punt naar voren).

Erik's en of Labyad.... Te mooi om waar te zijn, dus het zal wel een zoethoudertje zijn. Maar goed dromen mag...

Mooi VZ, jullie mogen wel een topic plaatsen met als titel 'wellicht troeft Ajax topclubs af" wat natuurlijk een onzin titel is. Maar als ik dan zeg Wellicht komt Neymar naar Ajax dan halen jullie het weg alszijnde niet onderbouw/ niets toevoegend. Gebruik het dan zelf ook niet!!!

Labyad eruit Eriksen erin maar ik zie deze huur niet gebeuren. Zijn altijd van die wild West verhalen, zoals Suarez, van der Vaart en Verthongen en zeggen mijn hart ligt bij ajax en dan uiteindelijk ergens gaan spelen waar ze heel veel meer gaan verdienen en dat is hun goed recht maar zeg niet mijn hart ligt bij ajax en daar wil ik afsluiten flauwekul

4 januari 2021 om 12:49

Labyad is er al uit nu Kudus terug is en ook Neres er weer bij is. Erikssen verdiend nog altijd top dus is niet haalbaar voor Ajax.

4 januari 2021 om 12:55

Dat hoop ik ook dat Ten Hag voor Kudus begint want labyad is toch zijn lieverdje. By the way wanneer zal kudus kunnen spelen?

4 januari 2021 om 13:23

Kudus traint weer sinds 15 december dus hij zou gewoon kunnen spelen. Hij is natuurlijk nog niet in wedstrijd vorm na zijn lange afwezigheid dus zal hij wel langzaam gebracht worden .

Eerst halfjaartje in Jong om aan het niveau en de speelstijl te wennen endvolgend jaar vlammen. Ik zie het nog wel gebeuren ook, wellicht kan hij Marc iets creatiefs bedenken; Inter krijgt eerste optie van koop op Neres en Gravenberch. Om maar iets te bedenken.. Ajax kan een mooi salaris bieden, dus waarom niet?

Soms moet het ervaren om ongelukkig te zijn om vervolgens te beseffen wat je eigenlijk echt gelukkig maakt. Misschien na deze periode bij Inter beseft die wat hem echt gelukkig maakt en dat dat het belangrijkste is. Het blijft een nuchtere Deen en en het is geen Braziliaan ofzo die altijd toch wat meer samba in het leven willen

Hij kent de stad. Erg belangrijk argument.

Op papier natuurlijk een hele goede middenvelder, maar bij Tottenham belandde hij op de bank (ook mede door de contractperikelen) en nu houdt hij ook al meer dan een jaar de bank warm bij Internazionale. Dat zijn natuurlijk niet de allerbeste clubs op deze planeet, maar gewoon goede Europese subtoppers. Ik vraag me toch af wat er met 'm aan de hand is, want hij heeft ook niet de leeftijd om al in verval te geraken. Misschien een gebrek aan vertrouwen of iets dergelijks. Bij Ajax zie ik 'm wel van grote waarde zijn, maar ik vraag me af of hij op een terugkeer naar de Eredivisie mikt. Het zou Ajax overigens wel een flinke kwaliteitsimpuls geven.

Ach het zou een wonder zijn als Marc dit zou klaarspelen, het lijkt me niet mogelijk. Chris heeft een groot salaris dat 2 of 3 keer zoveel is als Ajax zich kan veroorloven, vooral in de fianciele crisis dankzijk Corona is het zelfmoord om dat uit te geven.
Eriksen is helemaal uit de gratie geraakt bij Inter, raar de speelstijl zal hem niet liggen, want hij was in Engeland jarenlang een van de belangrijkste spelers van Spurs. Als een wedstrijd vast zat had je Eriksen nodig om met een steekpass of voorzet Kane of Son te bedienen. Ajax met Eriksen erbij, wat een genot zou dat zijn zeg.

Wat mij betreft zou hij als huurling ook welkom zijn, Kudus kan in zo'n periode genoeg van hem leren; en bovendien is het nog maar afwachten of Kudus in staat is de lijn meteen door te trekken van voor zijn blessure. Dus Eriksen kunnen we er prima bij hebben, maar vooral ook omdat Labyad dan in de hiërarchie weer zal dalen. Het lijkt mij een ontzettend aardige gozer en aan zijn inzet ligt het zeker niet, maar hij komt Europees gewoon handelingssnelheid en overzicht tekort.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax5755
2.PSV5129
3.AZ4921
4.Feyenoord4626
5.Vitesse4514
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller2311
L. TraoréAanvaller117
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper200
C. RaatsieKeeper00
K. ScherpenKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

47 jaar
131 fans
SeizoenClubW
2008/2009 Go Ahead Eagles 24 0 1 0
2003/2004 Barcelona 20 1 0 0
Laatste voetbalnieuws

Ajax woest op KNVB na uitspraken over Brobbey: ‘Te gek voor woorden!’

Ajax is boos op de KNVB en Nico-Jan Hoogma. De directeur topvoetbal van de voetbalbond liet onlangs in het YouTube-programma VoetbalTijd weten dat hij het zou begrijpen als Brian Brobbey de...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 6 maart
Rick Karsdorp is akkoord met AS Roma over een nieuw contract. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren