Ronaldo overschaduwt Zeegelaar met dubbelslag en bizarre assist

Zondag, 3 januari 2021 om 22:41Dominic Mostert • Laatste update: 09:03

Juventus heeft geen fout gemaakt in de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar. Drie dagen voor de kraker tegen koploper AC Milan won de regerend kampioen met 4-1 van Udinese, mede door twee doelpunten en een bijzondere assist van Cristiano Ronaldo. Matthijs de Ligt stond negentig minuten in de defensie van Juventus en zag landgenoot Marvin Zeegelaar in de slotfase van het duel scoren voor de opponent. Na de zege staat la Vecchia Signora op de vijfde plek in de Serie A.

Het duel leek voor Juventus slecht te beginnen. Rodrigo de Paul dacht de score na tien minuten te openen voor Juventus, maar maakte zelf ook een handsbal in de aanloop naar het doelpunt. Arbiter Piero Giacomelli besloot de videobeelden te bekijken en keurde de treffer af. Na een halfuur zorgde Juventus voor het eerste geldige doelpunt: De Paul verspeelde de bal aan Aaron Ramsey, die Ronaldo lanceerde. In het strafschopgebied trok Ronaldo naar binnen en zorgde hij met een vernietigend schot voor de eerste treffer van Juventus in 2021.

Zes minuten voor de pauze was Ramsey dicht bij de 2-0, maar keeper Juan Musso reageerde attent en hield de bal met één hand uit zijn doel. Andrea Pirlo had evenwel voldoende aan te merken in de pauze, want Juventus oogde niet erg dominant en zeker van zijn voorsprong. De tweede treffer kwam daarom als geroepen, vlak na het begin van de tweede helft. Alle aandacht ging uit naar de assist van Ronaldo. De aanvoerder wipte de bal al dan niet bewust op met de buitenkant van de voet en bediende Federico Chiesa, die afrondde met een laag en diagonaal schot.

Omdat een goal van Ramsey werd afgekeurd vanwege een handsbal van hemzelf, was het duel nog niet volledig beslist. Udinese was verre van kansloos in Turijn en kwam via Jens Stryger Larsen dicht bij de aansluitingstreffer. De Deen kwam na een voorzet van Samir Santos eerder bij de bal dan Alex Sandro en trof de lat met zijn kopbal. Vervolgens was het Ronaldo die aan alle onzekerheid een einde maakte. Rodrigo Bentancur onderschepte een pass van Samir en vond Ronaldo, die met een laag schot de benedenhoek vond: 3-0. In de laatste minuut zorgde Zeegelaar van dichtbij voor de ereteffer, maar in de slotseconden van de blessuretijd bepaalde Paulo Dybal de eindstand op 4-1 met zijn verkeerde rechterbeen.

Niet te geloven, deze assist van Cristiano Ronaldo (als ie bewust was) ??

Geplaatst door voetbalzone op Zondag 3 januari 2021


Poll

Wordt Juventus dit seizoen kampioen van Italië?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

97 reacties (laatste reactie door 19messi33)

Wat een ongekend fenomeen blijft dit toch. 36 jaar, voor mij de allerbeste ooit.

3 januari 2021 om 22:45

Take 10000, Scoort idd wel weer 2 prima goals. Vooral die eerste goal is echt een typische Ronaldo goal, Een goed hard schot in de verre hoek

3 januari 2021 om 22:51

Die tweede dan die is pas trademark Ronaldo. Laag met linkervoet in de rechterhoek. Werkt elke keer

4 januari 2021 om 00:13

Florentino heeft goed gehandeld! Ronaldo wegdoen voor om en na bij 100 miljoen om vervolgens om en nabij 300 miljoen uit te geven voor een kwart van het aantal doelpunten! Jovic,Vini,Rodrygo en Hazard +salaris!Is 10 miljoen p/j extra voor Ronaldo niet slimmer! 3 jaar verder Ronaldo blijft scoren Hazard over het algemeen geblesseerd en Vini die, als hij niet tegen de vlaghoek opbots, 300 m verder tot stilstand komt!Bale,Isco en Assensio i.p.v. verkopen een vernieuwde contract geven!WONDER why clubs geen geld hebben!!

4 januari 2021 om 07:53

Misschien wel de beste 30+ voetballer ooit, maar de beste ooit ben ik het niet mee eens.

4 januari 2021 om 08:22

Klopt, dat is Cruijff

4 januari 2021 om 09:50

En beste ooit is Puskas? Voor mij is CR7 ook beste ooit. Dat mag gewoon.

4 januari 2021 om 13:08

Maradona en Cruyff. De ene om zijn pure talent en de andere om zijn genialiteit.

Levende legende!! Geloof nog in een comeback van Juve en wat een assist ook van de man!. Die gaat zeker weten nog 3 jaar door op topniveau.

Zag er in het begin niet naar uit dat het een ruime overwinning zou gaan worden. Komt juve nog goed weg met de afgekeurde goal van Udinese. Op naar Milan

Speelde zeker goed, maar laten we eerlijk zijn, zijn assist was echt niet zo bedoelt. Ronaldo raakte hem letterlijk verkeerd.

3 januari 2021 om 22:49

Hij raakt hem verkeerd, man man. Ik raakte ze wekelijks verkeerd maar gaf niet dit soort assists hoor.

3 januari 2021 om 22:50

Goed argument! Hij raakte hem gewoon verkeerd als je de herhalingen bekeken hebt, anders had je deze reactie voor je gehouden.

3 januari 2021 om 22:57

Wat een dom argument zeg. hij valt precies goed voor Chiesa dat zie jij zelf toch ook wel. de verdediger anticipeert op een ander soort pas, en doordat hij hem verkeerd raakt kan die hem niet onderscheppen.

3 januari 2021 om 22:58

Dan mag ie hem wel vaker verkeerd raken van mij

3 januari 2021 om 23:09

Hebben we poak weer die elke keer zijn gal spuwt op Ronaldo. Was gewoon een mooie assist hoe je het weet of keert....

3 januari 2021 om 23:16

Gal spuwt op Ronaldo wnr iemand zegt dat hij het niet bedoeld was, waar slaat dat dan op. Dus nu mag je ook niks meer zeggen ofzo... Zijn assist is pas echt mooi als het bedoeld was en het is duidelijk te zien dat het gelukkig was. Nu is het gwn minder mooi

3 januari 2021 om 23:25

@Aqua
Heb jij gevoetbald?

Wie gevoetbald heeft, weet dat dit geen buitenkantje is. Het is ook geen binnenkant, het is ook geen no-look pass. Dit is hartstikke, maar ook hartstikke verkeerd geraakt.. Maar kwam. Perfect uit.

Ook deze passjes en goals tellen. Leuk voor Ronaldo, leuk voor Chiesa die alles goed doet... Goed sprinten, Goed aannemen, goed de hoek kiezen en goed raken. Niks op de goal af te dingen, mooi assist ook... Alleen echt verkeerd geraakt van CR.

Eigenlijk wil ik zijn gezichtsuitdrukking zien wanneer hij de bal passt.. Ik wed dat hij eerst een soort van schrikt /baalt / of verbaast.. En dan pas juicht.

3 januari 2021 om 23:30

Ik heb gevoetbald ja, jij misschien ook. Al had jij Eredivisie gespeeld, je eigen ervaring of gevoetbald hebben is echt een kul argument om te bepalen of de beste speler ooit een bal met een bepaalde bedoeling raakt.

3 januari 2021 om 23:40

Aan de voetbeweging kun je zie dat dit niet de bedoeling was, maar het blijft gewoon een mooie assist

3 januari 2021 om 23:46

Als je het beeld precies op het moment dat hij schiet stopt, dan zie je duidelijk de stand van zijn voet. Zo schiet je gewoon met buitenkant voet hoor, precies zoals Quaresma ze altijd nam. Hij raakt de bal niet 100% lekker volgens mij, maar je ziet duidelijk dat de bal naar binnen draait achter de verdediger en precies in de voeten van Chiesa valt. Of het nou 100% de bedoeling was kan niemand zeker weten, maar hij heeft duidelijk de intentie om de bal met buitenkant voet te geven. Hoe dan ook vind ik het behoorlijk triest dat er, nadat hij 2 goals en een mooie assist gegeven heeft (bedoeld of onbedoeld), direct zure reacties komen om zijn prestatie naar beneden te praten.

3 januari 2021 om 23:52

Dit gaat alleen niet over de beste speler ooit, het gaat over Ronaldo.

3 januari 2021 om 23:57

ach mensen, maak je geen zorgen, je hoeft maar per ongeluk verkeerd naar ronaldo te kijken en aqua is daar om je erop aan te spreken, lijkt alsof hij fysieke pijn ervaart als je zegt dat ronaldo de pass wellicht niet meende. Vanuit de beelden denk ik ook dat hij de bal met de buitenkant wilde geven maar het maakt helemaal niks uit want de bal komt alsnog goed terecht en ze scoren. eind goed al goed.

4 januari 2021 om 00:33

@FR-RKC leuk dat je veel likes krijgt op je eerdere opmerking waarin je dus eigenlijk niet duidelijk bent in wat je bedoeld, ik kan wel aannames gaan doen maar ga mij niet vertellen dat het raar is om te zeggen dat hij hem verkeerd raakt, ik zie het met mijn eigen ogen, de reactie van Ronaldo zie ik. En jij beweert hier dat het een kul argument is om te bepalen of Ronaldo een bal verkeerd raakt,

Ik raad je aan om je ogen te openen en gewoon toe te geven dat hij de bal verkeerd raakt, waardoor het onbedoeld een mooie assist wordt

4 januari 2021 om 00:38

@pringle

Zure reacties ??? Vind jij het een zure reactie als ik zeg dat hij de bal verkeerd raakte en het uitermate veel geluk was dat die bal precies zo viel?? bizar hoe mensen je in bepaalde hokjes plaatsen zodra je een mening geeft over iets wat duidelijk zichtbaar is voor vele. Maar vooral heel erg negeert wordt door al zijn fans dat is pas bizar. Het feit dat hij zijn eerste assist van het seizoen pakt door een verkeerd geraakte bal is toch wel ironisch.

4 januari 2021 om 01:36

Ik plaats niemand in een hokje, al moet ik wel zeggen dat je comments/mening in mijn ogen wel een beetje gekleurd zijn. Ik heb niets gezegd over de persoon 19messi33 of iemand anders. Ik reageerde zelfs niet eens op jouw bericht. Dat maak je er zelf van. Maar je moet het zelf weten.. Je posts onder dit artikel druipen van de negativiteit, verbloemd door enkele postieve noten om je nog enigsinds objectief over te doen komen. Ik ga niet mee doen in dit welles of nietes spelletje. Triest gedrag, wat je mening ook mag zijn, want als jij dat serieus vind dan respecteer ik dat.

4 januari 2021 om 09:45

Precies dit, je ziet duidelijk dat hij hem zo wil raken aan de voet beweging, kan zijn dat het niet 100% zuiver is zoals hij het zelf bedoelde (denk dat hij hem harder had willen raken), maar dit was wel zijn intentie. Dus onzin dat hij hem totaal verkeerd raakte en eigenlijk een gewone voorzet wou doen is echt onzin!

4 januari 2021 om 08:39

Dan ben ik wel benieuwd wat wel zijn bedoeling was. Twee Udinese spelers blokkeren de rechtstreekse lijn naar de Juventus spelers, vooruit spelend was dit de enig mogelijke lijn. Hij had alleen zachter kunnen spelen zodat de bal bij de andere medespeler was gekomen. Maar volgens mij kan het niet anders dat hij precies deze richting wilde spelen,

4 januari 2021 om 13:43

Neem aan dat vrijwel alle bezoekers van voetbalzone zelf wel eens gevoetbald hebben.
Dat wil niet zeggen dat ze ook allemaal kunnen voetballen zoals Ronaldo dat kan.
Daar waar sommige voetballers hier blijkbaar van mening zijn dat Ronaldo de bal gewoon verkeerd raakte kan Ronaldo dit soort passes gewoon bewust geven. Ronaldo kan zelfs een bal goed meegeven via zijn rug. Hoeveel bezoekers van voetbalzone zullen dat ook kunnen?

4 januari 2021 om 15:05

Als hij de bal verkeerd heeft geraakt, wat was dan volgens jou zijn bedoeling dan? Terugspelen aan de keeper? Want tussen de 2 verdedigers liep er niemand. Het was zeker geen schot op doel.

Man is bijna 36. Bizar. Echt bizar. Wat een fenomeen. Beste allertijden.

Nou, wordt een spannende wedstrijd woensdag. Als Milan juve verslaat, slaan we een gat van 13 punten en dan geloof ik wel dat juve niet meer kampioen wordt, bij verlies staan ze op 7 punten achter de nummer 1, dan is er, voor een club als juve, zeker nog alles mogelijk. Gelukkig hebben we Kjaer terug die lekker Ronaldo mag dekken, en mocht er alsnog wat doorheen komen, staat Gelukkig nog de beste doelman ter wereld in de weg om wat ballen tegen te houden. Ik gok helaas dat juve op wraak uit is, dus het wordt een loodzware wedstrijd. Ik zou tevreden zijn met een gelijkspel. Maar als ibra alsnog mee kan doen, vol op de winst! Met ibra kunnen we alles! Zoals we al lieten zien tegen juve eerder

3 januari 2021 om 23:02

Dat je blijft zeggen dat Donnaruma de beste is, maakt hem dat nog niet natuurlijk 😉. Verder wel gewoon een topdoelman hoor, hopelijk voor Milan tekent hij nog bij.

3 januari 2021 om 23:04

zo gekke statement is het toch niet? kijk naar de andere topdoelmannen; 28+ komt Donnarumma aan met zn 21 jaar. omdat hij dit niveau al heeft bereikt op zo'n jonge leeftij. maar hem, in mijn ogen, de beste doelman ter wereld. maar buiten zn leeftijd staat hij natuurlijk naast Oblak en co

3 januari 2021 om 23:11

De meest talentvolle zou het dan zijn, maar nog niet eens top 10, laat staan de beste. Gaat hij wel worden ooit, maar nu nog niet.

3 januari 2021 om 23:11

Je weet natuurlijk nooit hoe hij zich blijft ontwikkelen dat zegt niks!. Toen Sir Alex, De gea had gescout, dacht hij dat hij de beste doelman ooit zou worden door zijn katachtige reddingen op 20 jarige leeftijd.

3 januari 2021 om 23:15

Sinds wanneer is leeftijd relevant om de beste ter wereld te zijn? Dat ben je gewoon, daar worden geen louche randvoorwaarden bij betrokken. Dit seizoen is hij wel gewoon een van de beste ter wereld, maar de beste is wat moeilijk te zeggen naar mijn mening. Zeker Neuer is echt nog een stuk beter.

3 januari 2021 om 23:23

Eerlijk vind ik Donnarumma wel de stap zetten dit seizoen naar de Europese top. Denk dat er op dit moment niet 10 keepers zijn die beter zijn dan hem.

Er zitten op deze forum echt trieste figuren! Nu ook weer:Pass Ronaldo onbedoeld of Ronaldo scoort alleen intikkers en penalties..

Echt een fenomeen die Ronaldo, alleen heeft het er alle schijn van dat die assist niet zo bedoeld was. Verder maakt iedereen hier zich weer lekker druk om een assistje...

@19messi33 Wat laat je je zelf toch weer kennen, of die nou bedoeld of onbedoeld was, wat maakt dat nou uit man, ik weet niet hoe oud je bent? Maar ik mag toch hopen dat de strijd tussen Ronaldo en Messi nou toch wel een beetje klaar is denk? Daarbij is de Serie A weer hard op weg om weer dominant te zijn dat de Serie A was in de jaren 90, maar voorlopig staat de Premier League met een straatlengte op voorsprong, de meeste hebben het over een farmers league van de Serie A maar van een Eibar, of een Huesca of een Granada wordt je ook niet vrolijk Verder heeft de 7 in mijn naam niks met Ronaldo te maken voordat ik weer als fanboy wordt aangezien want zo heette ik al voordat Ronaldo uberhaupt naar Juve kwam al vind ik het wel een baas van een speler maar kan net zo goed genieten van Messi, en voor mij is er maar één speler die mijn voetbalhart veroverde en dat is Alessandro Del Piero🙏🏻

5 januari 2021 om 23:32

Ik ben niet zo goedkoop om mensen te beoordelen op hun gebruikersnaam iets wat bij mij continue wordt gedaan. als ik onder een andere gebruikersnaam zou reageren wat ik al eens gedaan heb veranderd opeens de hele stemming rond mijn comments, dan weet je dus direct dat mensen afgunst hebben vanwege een gebruikersnaam en neem ik die mensen ook totaal niet serieus, zeker niet als ik aangeef dat Ronaldo een onbedoelde assist gaf en daarmee alle Ronaldo fans getriggerd werden ik was te negatief in hun ogen

Genoten van Ronaldo. Nog zo fit en gretig. Zijn 2de seizoens helft is vaak beter dan zijn eerste. Er zullen nog heel wat doelpunten volgen de komende maanden. Respect

Mensen zeggen alleen maar: Ronaldo kan alleen penalties scoren, intikkers, goals maken... ze vergeten vaak dat ie zich aangepast heeft... voor het seizoen 2013/2014 dribbelde hij ook gewoon de verdedigers van De Premier League en LaLiga voorbij maar dat word snel vergeten... hij heeft al 100x uitgelegd waarom ie zich heeft aangepast en ohja het Madrid onder Mourinho met Di Maria Özil CR7 in die 4-2-3-1 formatie was gewoon de beste counterploeg die er was als ik dat terugzie he word ik gewoon helemaal hyped hahaah. Nu kan dat natuurlijk niet meer want Ronaldo en de rest hebben niet meer dat uitgoudingsvermogen natuurlijk maar wat een dodelijke counterploeg was dat zeg echt zonde dat ze geen CL toen hebben gepakt zij waren het enige team dat Pep’s Barca kon hinderen

4 januari 2021 om 07:18

Wat maakt het uit of hij dribbelt of niet? Een aanvaller moet beslissend en bepalend zijn en er is daarin geen betere als Ronaldo te vinden. Mensen halen graag zijn prestaties omslaag maar als je 3 keer op rij de CL wint en een EK titel met je land en in al die toernooien ben je de meest beslissende speler geweest dan ben je gewoon van een ongekend hoog niveau

Jezus mina wat een legende is dit toch. We moeten ons bevooroordeeld voelen on hem zo te mogen zien schitteren op 36 jarige leeftijd.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Juventus

1067 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.AS Roma167
8.Lazio142
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
D. KulusevskiMiddenvelder90
M. LocatelliMiddenvelder92
F. BernardeschiAanvaller80
F. ChiesaAanvaller81
W. SzczęsnyKeeper80
L. BonucciVerdediger81
MorataAanvaller82
Voor de complete selectie: Clubpagina Juventus.

3888 fans
Aanvaller, 36 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Manchester United 6 3 1 0
2021/2022 Juventus 1 0 1 0
2020/2021 Juventus 33 29 3 0
2019/2020 Juventus 33 31 3 0
2018/2019 Juventus 31 21 3 0
Laatste voetbalnieuws

Cristiano Ronaldo trapt na en wordt aangepakt door Virgil van Dijk

Een gefrustreerde Cristiano Ronaldo heeft het zondag aan de stok gekregen met Virgil van Dijk. In de blessuretijd van de eerste helft tussen Manchester United en Liverpool raakte Ronaldo aan de...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 26 oktober
Frenkie de Jong kent een lastige periode bij Barcelona, maar ligt nog steeds goed in de markt. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren