Mourinho verklaart doelpuntendroogte Bergwijn: ‘Weet niet of je het kunt zien'

Zondag, 3 januari 2021 om 13:46Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 14:56

Het seizoen 2020/21 is nog niet het seizoen van Steven Bergwijn. De aanvaller krijgt geregeld het vertrouwen van José Mourinho, maar wist in deze jaargang het net nog niet te vinden namens Tottenham Hotspur. Ook zaterdagmiddag lukte het Bergwijn ondanks enkele kansen niet om tot scoren te komen tegen Leeds United (3-0 winst). Mourinho beschermde na afloop van de overwinning zijn pupil en sprak tegenover deDaily Mail andermaal zijn vertrouwen uit in de Nederlander.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Hoeveel doelpunten gaat Steven Bergwijn dit seizoen nog maken voor Tottenham Hotspur?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

60 reacties (laatste reactie door sirius)

Leuk om te zien dat Mou 't voor 'm opneemt. De fans beginnen zich te roeren, hij zal dit seizoen nog de kans krijgen, maar als hij niet meer rendement gaat vertonen - is ie volgend jaar weg / geraakt ie op de bank, simpel.

3 januari 2021 om 14:20

Bij PSV was zijn rendement ook niet echt superindrukwekkend dus ik weet niet of dat heel veel gaat verbeteren

3 januari 2021 om 14:24

Eens, maar ik denk dat je als winger in Engeland gewoon op je cijfers wordt afgerekend, zeker als je kijkt naar de concurrentie bij de Spurs - dan krijgen meer rendabele spelers gewoon de plek op de lange termijn.

3 januari 2021 om 14:28

@japie_krekel - Eerste paar seizoenen niet, maar daarna bij zijn laatste 2,5 seizoenen gewoon een meer dan prima rendement gehaald voor Psv. 19/20: 6 goals en 14 assists in een seizoenshelft in alle competities, 18/19: 15 goals en 13 assists in alle competities, en 17/18: 8 goals en 11 assists in alle competities. Daarnaast speelde hij bij PSV ook iets meer in een ongeschikter rol in tegenstelling tot Lozano en De Jong.

3 januari 2021 om 14:34

149 wedstrijden, 31 goals en 41 assists bij PSV. Veel beter dan wat jij doet overkomen, maar dat is wel vaker zo met je commentaar. Wel hoop ik dat hij zijn rendement bij Mou opkrikt, zou top motivatie zijn voor de interlands.

3 januari 2021 om 14:40

Best wel weinig, smh001. Dat bedoel ik dus, speler met heel weinig rendement, die nog steeds niet kan afmaken... Bij psv was het probleem ook dat hij veel kansen miste en omzeep hielp, natuurlijk als je zoveel mist ging er bij osv af en toe eentje erin.

3 januari 2021 om 14:47

@smh001 da's pak 'm beet wat, 1 goal per 5 wedstrijden? Dat moet je opschroeven anders dan haal je 't gewoon niet in de top-6 van de BPL hoor - voorhoede spelers moeten scoren, en bij spurs heb je dan het geluk dat je Son / Kane in je team hebt, maar rendement in een vloeiend systeem is gewoon enorm belangrijk, hoe je 't ook went of keert.

3 januari 2021 om 15:50

@smh001 ik vind dat niet zo een bijzonder moyenne. een Berghuis bv heeft er 62 gemaakt in 131 wedstrijden voor Feyenoord dus die loopt bijna 1 op 2. zoals @burtmacklin al terecht aangeeft, Bergwijn liep ongeveer 1 op 5 in de Eredivisie wat geen topcompetitie is. pakweg een Tighadouini maakte een paar seizoenen geleden 15 goals in 1 seizoen bij een NAC wat dat jaar degradeerde, een doelpuntenmoyenne wat dus hoger lag als wat Bergwijn bij PSV heeft weten te halen in een seizoen in een veel slechter elftal. Linssen maakte er bij Vitesse 41 in 88 wedstrijden, een doelpuntenmoyenne wat ook hoger ligt als dat van Bergwijn want die liep bijna 1 op 2. ook allemaal buitenspelers uit de Eredivisie die een veel hoger doelpuntenmoyenne hebben gehaald in dezelfde competitie en met mindere spelers om zich heen

3 januari 2021 om 15:52

Is toch 1op2 qua betrokkenheid bij doelpunten. Lekker simpel dat veel mensen dan toch puur naar doelpunten kijken, maar niet de assist.

3 januari 2021 om 15:58

assists zijn natuurlijk ook belangrijk maar elke aanvaller wordt uiteindelijk toch beoordeeld op zijn doelpunten? dit artikel gaat overigens over het missen van kansen van Bergwijn bij de Spurs en niet over de assists die hij geeft

3 januari 2021 om 16:18

Sorry hoor Japie, maar alleen kids tot 12 beoordelen vleugel aanvallers op puur doelpunten. Dat Bergwijn die kansen mist is zeker waar. Maar dat hij de doelpunten moet verzorgen is natuurlijk ook onzin. Spurs winnen 3-0, niks aan de hand op naar de volgende wedstrijd

3 januari 2021 om 16:21

als alleen kids vleugelaanvallers beoordelen op doelpunten, waarom hebben spelers als Mbappe en Neymar dan zo gigantisch veel geld geld gekost en waarom halen Europese topclubs dan zelden buitenspelers die weinig goals scoren? Real bv heeft ook echt niet voor niks over de 100 miljoen afgetikt voor Hazard. dat is waarschijnlijk geweest omdat hij veel scoorde bij Chelsea. Ansu Fati bv wordt gezien als een van de grootste talenten ter wereld omdat hij op jonge leeftijd bij een grote club al zoveel scoort voor een buitenspeler

3 januari 2021 om 16:26

@acmilan73 Jij slaat compleet door naar de andere kant. Alsof je van aanvallers helemaal geen bijdrage in de vorm van doelpunten of assists mag verwachten. Het is complete onzin dat hij op geen enkele manier mag worden afgerekend op het feit dat hij als aanvaller in 11 PL-wedstrijden niet verder komt dan 0 doelpunten en 1 assist. Als Bergwijn er wellicht ook eens eentje maakt dat ze dan niet gelijkspelen tegen Wolves of Palace.

3 januari 2021 om 17:04

Het is een buitenspeler, geen spits. Qua betrokkenheid liep hij bijna 1 op 2, dat zijn gewoon prima cijfers. Maar jullie mogen je best doorstarten op alleen doelpunten.

3 januari 2021 om 17:30

en als bv een Neymar als buitenspeler tegen een grote club in de CL alleen een assist geeft en niet scoort zeggen ze hij heeft gefaald want hij is niet beslissend op topniveau. als je in een topcompetitie speelt bij een grote club dan verwacht je wel dat een speler zijn honderd procent kansen benut. je zit niet meer in de Eredivisie waar je weet dat je uiteindelijk toch wel dik gaat winnen tegen een matige weerstand en waar een gemiste kans niet zo snel gevolgen zal hebben. blijkbaar kijken ze er in Engeland ook zo tegen aan want anders was niemand hierover begonnen tegen Mourinho

3 januari 2021 om 17:44

@smh001 3 doelpunten en 2 assists in 25 PL-wedstrijden of zoals dit seizoen 1 assist in 11 PL-wedstrijden is natuurlijk bij lange na geen 1 op 2. Sorry dat we meer inbreng van een aanvaller verwachten.

3 januari 2021 om 18:05

@masterd dat zijn wel schrikbarend slechte cijfers. vorig seizoen gemiddeld 1 keer in de 5 wedstrijden wat beslissends doen is al extreem karig maar 1 assist in 11 wedstrijden is ronduit dramatisch te noemen

3 januari 2021 om 18:09

@fcgrun050 - Nou ja, voor iemand die bekend staat om z'n scorend vermogen, is 6 doelpunten gewoon vrij matig. 15 doelpunten is dan wel weer goed, maar gezien z'n cijfers en ook naar wat ik van 'm heb gezien moet hij het vooral van z'n voorzet en inzicht hebben. Dat scorend vermogen valt wel mee. Ik bedoel; een Gyrano Kerk schiet er de laatste jaren ook zo'n 10 per seizoen in in de Eredivisie. Mourinho springt wel vaker in de bres voor z'n spelers, maar mensen hebben natuurlijk ook ogen. Misschien dat hij ook even niet fit is, maar iedereen die 'm regelmatig ziet spelen kan zien dat hij het gewoon moeilijk heeft op dat niveau. Dat is geen schande, maar op dit moment komt hij nog tekort om bepalend te zijn. Hij is dan ook pas 23 jaar. Een topspeler zie ik momenteel in ieder geval niet in Bergwijn, maar jonge spelers zijn wel vaker moeilijk te peilen. Misschien zit hij over 3 jaar op de bank ergens in de middenmoot van Europa, misschien is hij tegen die tijd belangrijk voor Tottenham. Hij zal in ieder geval wel stappen moeten maken.

3 januari 2021 om 18:08

@burt

De coach bepaalt toch, niet de fans wie er speelt.

Wat een onwetende opmerking. Probeer even opnieuw.

3 januari 2021 om 18:13

de coach bepaald ook of bv een Harry Maguire speelt en niet de fans. mogen we op deze speler dan ook geen kritiek meer hebben omdat de coach hem opstelt? dan moeten we automatisch vinden dat een speler goed speelt omdat de coach hem in de basis zet?

3 januari 2021 om 18:15

@medellin Mocht je je op een internet forum genoodzaakt voelen om een (voor jou) onbekende op zo'n agressieve manier aan te spreken - doe dit dan formeel en tag de gehele username. Dank.

Tuurlijk. Hij kan rennen, vliegen en springen maar niet scoren vanwege fysieke problemen. Geloof er niks van. Daarbij overigens niet zeggende dat hij geen fysiek ongemak heeft.

3 januari 2021 om 14:29

Zoals ik al eerder zei moet Bergwijn werken aan zijn conditie en fitheid, oa uithoudingsvermogen en mentale weerbaarheid. En minder bezig houden met zijn randzaken. Mourinho ziet het ook.

3 januari 2021 om 15:59

Klinkt leuk maar met welke randzaken houdt Bergwijn zich volgens jou te veel bezig?

3 januari 2021 om 15:59

@petervermeulen
Uithoudingsvermogen en fitheid zijn bij Bergwijn volgens mij prima. In de wedstrijden doet hij aanvallend, maar ook defensief zijn werk.
Ik heb liever dat hij gaat werken aan het afwerken, want bijvoorbeeld die kansen tegen Liverpool moeten er simpelweg in. Velen zullen zeggen dat hij veel arbeid verleent, maar dat doet iedereen onder Mourinho. Kijk maar eens naar een wedstrijd en houdt Son en Kane in de gaten. Ook hun moeten gewoon meeverdedigen als zij op de flank staan door de positiewisselingen.

3 januari 2021 om 16:23

"volgens mij" dit zegt toch genoeg? Ik heb hem een aantal wedstrijden gezien. Na zijn actie heb ik hem, niet eens 1 keer, zien behoorlijk aan het hijgen. Dat is toch niet normaal. Dat betekent dat hij niet professioneel bezig is met zijn vak. Als hij veel rust neemt, goed slaapt, goede voeding, voor zichzelf traint, heeft hij dat zeker weten minder last van.Uithoudingsvermogen betekent dat hij 90 minuten kan doorgaan, mentale weerbaarheid betekent snel knop omzetten en doorgaan, bv na zijn mislukte actie. Fitheid is onder andere zijn conditie, hijgen is een slecht teken.Arjen Robben bijvoorbeeld was in het begin van zijn carrière ook 'snel moe'. Hij heeft hard gewerkt aan zijn fitheid, mentale weerbaarheid, conditie en mentale weerbaarheid. Dat zag je ook op hey WK in Brazilië. Daar heeft hij alles gegeven, veel te veel dan wat zijn maximaal is. Hij was een echte oppepper binnen het elftal. Bij Bayern München had hij ook veel gegeven. Wesley Sneijder had dit niet door zijn verkeerde instelling (feesten, oa roken, alcohol en vrienden). Dat heeft hij later toegegeven. Hij heeft niet voor 100% ingezet.

3 januari 2021 om 18:13

Op dit moment komt hij gewoon tekort om zich te kunnen onderscheiden. Dat heeft lang niet alleen met fitheid te maken, want telkens als het niveau omhoog gaat heeft Bergwijn gewoon veel moeite om aan te haken. Dat was zo bij PSV in de Champions League, dat is zo bij Oranje en je ziet het ook bij Tottenham terug.

3 januari 2021 om 18:18

@petervermeulen kansen missen heeft imo weinig met fitheid en conditie te maken. kansen benutten is een kwaliteit die je hebt of die je niet hebt

3 januari 2021 om 18:19

@sirius ik vind Bergwijn ook geen uitzonderlijk talent. hij is vooral sterk en snel maar ik vind het geen indrukwekkende voetballer

3 januari 2021 om 19:58

Inderdaad heeft het met de kwaliteit te maken. Maar in het hedendaagse voetbal vraagt men meer van je, dus niet alleen scoren maar ook mee verdedigen oa hoog druk zetten. Bergwijn is geen speler die makkelijk scoort, hij kan dit compenseren door 'vervelende' speler te zijn voor iedere tegenstander door bv voortdurend hoog druk zetten en gemeen te zijn en die af en toe scoort. Dan is het een nuttige speler.

3 januari 2021 om 14:32

Hij kan gewoon niet afmaken, dat is het probleem in plaats van excuses te zoeken dat het komt omdat hij niet scoort omdat hij met de back moet meelopen vind ik lariekoek.

Bij Spurs zie je ook vaak dat hij enorm vaak wisselt met Kane en Son. En dat hij alsnog veel moet terugzakken, samen aanvallen en samen verdedigen is de filosofie van Mourinho. Daardoor maakt hij echt enorm veel meters. Uiteindelijk zijn Son en Kane natuurlijk de paradepaartjes en is Bergwijn een beetje een waterdrager aan het worden voorin. Hij krijgt in ieder geval zijn minuten en dit maakt hem alleen maar sterker. Tegen Liverpool was het ongelukkig, maar een Kane en Son hadden dat natuurlijk afgemaakt. Hopelijk kan hij de tweede seizoenshelft wat meer laten zien. Vorig seizoen wat het een redelijk debuutcampagne met onder andere goals tegen City, United en Wolves, maar nu die lijn herpakken en nog beter doen in de PL.

3 januari 2021 om 15:54

@fcgrun050
Je slaat toch her en der de plank mis.
Je vergeet dat zowel Kane en Son ook die defensieve arbeid verlenen, alleen dat wordt hier over het hoofd gezien. Mourinho houdt van positiewisselingen voorin, dus als Son of Kane op de flank komen te staan, moeten zij ook achter de back aan. Son en Kane staan vaak genoeg op 20 meter van Lloris mee te verdedigen.
Dat Son en Kane de paradepaartjes lijkt mij logisch, omdat het bijna het succesvolste duo in de PL is ( Shearer en Sutton staan nog eerste ). Dat Bergwijn een waterdrager is, vind ik onzin. Kijk naar de wedstrijden en Bergwijn is ook betrokken bij de aanvallen, maar beschikt simpelweg over minder techniek, souplesse en koelbloedigheid als Kane en Son.

3 januari 2021 om 16:07

@mason38 - Waar zeg ik dan dat Son en Kane dan niet die verdedigende arbeid hoeven te leveren? Ik zeg toch duidelijk in mijn stuk, samen aanvallen en samen verdedigen? Son en Kane kunnen dat beter belopen omdat ze al gewend zijn aan deze inspanning en tegenstanders. Bergwijn moet nu elke keer zijn 100 procent aantikken, terwijl hij bij PSV soms op 70 procent kon spelen, mede door de kaliber van de tegenstanders. En tuurlijk een dikke kwaliteitsverschil tussen deze spelers. Maar Kane en Son waren ook niet gelijk een succes in de Premier League, dus gun Bergwijn zijn speelminuten en laten we kijken hoe dat verloopt. Hopelijk kan hij het niveau aan, want talent heeft hij wel. Maar eerlijk is eerlijk, Son en Kane hoeven minder arbeid te leveren dan de rest, want anders zijn ze kapot. Dat kwam hun wel op kritiek te staan door Lloris bijvoorbeeld, toen hij helemaal flipte tegen Son en dat Kane en Lucas destijds ook niet die arbeid leverde.

Denk dat Bergwijn op dit moment een stapje terug moet doen ala depay naar Lyon. Je ziet aan alles dat (op dit moment!) Hij het net niet heeft op dit niveau, en dat is ook helemaal geen schande.1 a 2 jaren het niveau van Lyon zal hem goed doen.

3 januari 2021 om 14:35

Spurs is ook niet zo gek veel beter dan Lyon, dat is een beetje het probleem.

3 januari 2021 om 14:45

Juist niet toch. Team van gelijk niveau in een competitie van minder niveau. Je traint nog steeds met goede spelers, maar je kan excelleren tegen mindere tegenstanders en meer zelfvertrouwen tanken.

3 januari 2021 om 18:15

Maar de weerstand in de Premier League is wel veel hoger. Daar ligt ook vooral het probleem, denk ik. Momenteel is dit te hoog gegrepen voor Bergwijn. Dat kon je in Oranje eigenlijk al zien. Hij is dan ook pas 23 jaar.

3 januari 2021 om 15:15

Ja maar Bergwijn kon beter eerst naar een laagvlieger in Engeland gaan om te wennen aan het niveau. Dat heeft Wijnaldum ook gedaan

Lastig om in scoringspositie te komen? Dat is reinste onzin, want hij heeft ontiegelijke veel 200 procent kansen gemist, vind dat echt een slappe excuus wat hij pretendeert. Staat vaak in scoringkans dus dat hij niet vaak voor goal komt is echt onzin in mijn ogen. In zijn PSV tijd vond ik dat hij slechte afmaker was, en miste hij ook veel kansen, Heeft zich in ontwikkeld in het afmaken van kansen.

3 januari 2021 om 15:25

Natuurlijk is het een slap excuus, maar het is toch wel positief dat Mourinho de moeite doet om slappe excuses voor hem te verzinnen, dat doet-ie niet voor Dele Alli bijvoorbeeld.

3 januari 2021 om 18:19

Bergwijn heeft ook de kwaliteiten om te slagen en aan inzet ligt het niet. Echter heeft hij wel duidelijk moeite met het niveau, of in ieder geval het tempo. Dat is niet enkel een fysiek probleem. Zolang hij zich maar kan ontwikkelen en die kans krijgt, is er denk ik niet veel aan de hand. Ik geloof wel dat hij er kan slagen, maar een Bergwijn zal het van hard werken moeten hebben.

3 januari 2021 om 20:00

Wellicht past Bergwijn momenteel goed bij Leverkusen? Onder bosz, lijkt me een mooi niveau voor hem Zoals je zei, hij is pas 23. Lekker tot je 27e ontwikkelen in de bundesliga subtop

3 januari 2021 om 15:38

@aqua1, Bergwijn is gevaarlijk in de omschakeling, en bij PSV kon hij lekker voorin wachten tot z'n teamgenoten de bal voor hem veroverd hadden. Nu moet hij zelf ook meeverdedigen.

Ach, die jongen doet zn best. Niemand vindt m van t niveau Son, Kane. Hij werkt hard, doet het vuile werk om die andere 2 aanvallers te ontlasten. Laat het afmaken maar over aan die superduo.
Bergwijn is wel de beste 3e aanvaller van Spurs. Moura en Lamela zijn niet beter. En Bale moeten we wss minstens wachten tot volgend seizoen om te weten of hij uberhaupt nog zijn niveau zal kunnen halen.
Zoals ik in een eerder topic zei: Haal Sabitzer en Srkiniar en met Mourinho aan het roer kunnen ze zomaar een CL winnen.

Bergwijn kan makkelijker passeren dan Malen Maar Malen scoort veel gemakkelijker. Het is maar wat je harder nodig hebt. Natuurlijk wil je een speler die beide elementen goed kan. Tottenham had vorig jaar meer een Bergwijn nodig.

Ik snap dat Mourinho hem uit de wind wil houden maar ik denk dat we inmiddels wel kunnen stellen dat Bergwijn gewoon tekort komt. Zeker met Kane en Son voor zich

3 januari 2021 om 18:09

En hoeveel voetballers zijn er uberhaupt beter dan Kane en Son (sowieso dit seizoen)?

Mourinho is de topper, die alles weet en ziet. Ik denk dat hij wel goed genoeg weet wat hij doet en moet doen met zijn spelers.

3 januari 2021 om 18:30

Die staan op een andere positie?

Voor het spel van Mourinho natuurlijk een prima speler. Werkt hard, geeft alles en ontlast de andere aanvallers met het uitvoeren van verdedigende taken. Iemand die zich wegstreept voor het team. Dan kijkt Mourinho gewoon minder naar het rendement van hem als aanvaller. Als Steven zich in die kan schikken, zit ie prima op zijn plek. Vindt ie het toch niet fijn, dan moet ie iets anders zoeken. Op zich kun je bij Spurs relatief lang spelen als vleugelspeler zonder doelpunten.

3 januari 2021 om 18:23

Ik denk niet dat je daar heel lang mee wegkomt hoor. Als het rendement uitblijft, gaan ze uiteindelijk de transfermarkt op en kopen ze een speler die het verschil wel kan maken. Het is gewoon aan Bergwijn op z'n kansen te grijpen en zich te ontwikkelen. Op dit moment komt hij in aanvallend opzicht gewoon tekort en daar zal hij aan moeten werken. Ik geloof wel dat hij kan slagen, maar ik zou er ook niet raar van staan te kijken als hij over drie jaar ergens als huurling op de bank zit of een stap terug heeft gedaan. Het moet namelijk wel beter, wil hij in Oranje en bij Tottenham slagen. Gelukkig voor hem heeft hij daar met z'n 23 jaar nog wel de tijd voor.

3 januari 2021 om 18:35

Een Erik Lamela loopt er nu al voor zijn 8e seizoen, terwijl hij er in de PL in zijn beste seizoen maar 5 wist te maken. Lucas Moura gaat ook al zijn 4e jaar in bij Spurs, met slechts 1 aardig seizoen qua rendement. Geduld hebben ze dus doorgaans wel, al moet het natuurlijk wel beter. Dat kan Steven ook wel. Of het dan ook voldoende is om te slagen wordt afwachten, ook de Wolves van deze wereld verwachten iets meer rendement.

3 januari 2021 om 21:00

Misschien, maar ik mag toch hopen dat Bergwijn wat ambitieuzer is dan een Lamela en niet voor de sier bij een club blijft die eigenlijk niet zoveel vertrouwen in 'm heeft. Het gaat dan ook niet over de kansen die Bergwijn eventueel nog gaat krijgen, maar of hij ze aangrijpt en ook stappen blijft zetten. We kunnen namelijk wel stellen dat Lamela alleen maar minder is geworden.

Toch frappant dat Bergwijn door velen enkel geroemd wordt door zijn werklust. Alsof de overige spelers bij Spurs dat niet doet. Ook Kane en Son maken heel veel verdedigende meters, maar zijn daarna ook weer betrokken bij de counter.
Bergwijn moet gewoon meer doelpunten en assists geven, zo simpel is het. Het voordeel is dat hij nu te weinig concurrentie heeft, omdat Bale de defensieve arbeid niet zal doen zoals Mourinho wilt en Moura gewoon net niet is.

3 januari 2021 om 16:33

dat is idd zo. de waterdragers staan er eigenlijk in voor hun werklust, aanvallers staan er meestal in voor het rendement. niet dat ze helemaal geen arbeid moeten leveren maar uiteindelijk wordt je toch afgerekend op je goals en assists. Janssen werkte ook hard bij de Spurs maar was snel weer weg omdat zijn rendement te wensen overliet

3 januari 2021 om 18:26

Janssen kon het niveau ook niet aan. Dat is de hele reden dat het rendement zo tegenvalt. Nu vind ik Bergwijn kwalitatief wel een stuk beter dan Vincent Janssen, maar Bergwijn zal wel stappen moeten maken, wil hij slagen in Oranje en bij Tottenham. Dat wat hij nu laat zien, is niet genoeg om lang te blijven staan. Uiteindelijk word je dan vervangen. Zeker in de Premier League waar clubs makkelijk over kunnen schakelen als de transfermarkt open is.

Nou ja de reden is natuurlijk omdat Bergwijn 1 kans krijgt om de 10 wedstrijden, doordat hij natuurlijk als een tweede back speelt. Dat is nu eenmaal zn taak onder Mourinho. En hij klaagt niet en dat is ook wat Mourinho wilt.

3 januari 2021 om 18:28

Dat vind ik te makkelijk. Op die manier kun je alle tekortkomingen van een speler goedpraten. Ja, hij moet veel vuile meters maken, maar dat gebeurt echt niet als de coach denkt dat je voorin bepalend kunt zijn. Bergwijn heeft momenteel gewoon nog veel moeite met het niveau. Hij komt dan ook van een competitie waar het tempo veel lager ligt en hij is met 23 jaar nog vrij jong. Wie weet komt het nog, maar op dit moment heeft hij veel moeite om aan te haken. In Oranje kon je dat ook allang zien.

Bergwijn dit Bergwijn dat is geen afmaker heeft geen rendement Japie krekel heb je wel de wedstrijden gezien van PSV of kijk je alleen de samenvattingen 149 wedstrijden 31 goals en 41 assists klopt maar buiten zijn goals en assist is bergwijn betrokken bij minimaal 80 goals waar hij de aanval op zet of voor assist geeft waar er uit word gescoord dus waar heb jij het over je moet geen voetbal lezen maar kijken voetbal is een team sport Bergwijn 3X kampioen van Nederland 1X Johan Cruijff schaal weet je wat Tactisch is zoek het even op prijs pak je als team dus voortaan niet lezen maar kijken als je het toch zo goed weet wat gebeurd als Bergwijn word gewisseld zeg het maar en trouwens heeft Spurs verloren gisteren heb ik wat gemist ???

Trouwen over oranje onder Koeman gewoon basis speler heeft alle wedstrijden in de Nations League plus de finale gespeeld waar over hebben we het eigenlijk

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Tottenham Hotspur

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
6.Liverpool4313
7.Everton404
10.Arsenal377
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
Son Heung-MinAanvaller2513
D. ScarlettAanvaller10
H. LlorisKeeper250
A. WhitemanKeeper00
T. AlderweireldVerdediger151
S. AurierVerdediger142
Voor de complete selectie: Clubpagina Tottenham Hotspur.

50 fans
Aanvaller, 23 jaar

In de wandelgangen

Maandag 1 maart
Bayern München heeft een bod van 45 miljoen euro uitgebracht op Kalidou Koulibaly. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren