Almere City zet in topper tegen De Graafschap grote stap richting Eredivisie

Zaterdag, 2 januari 2021 om 22:57Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 23:47

Almere City FC heeft de topper tegen De Graafschap in de Keuken Kampioen Divisie in de slotminuten naar zich toegetrokken. Het team van trainer Ole Tobiasen sloeg zaterdagavond in extremis toe dankzij een rake kopbal van Thomas Verheydt: 1-0. Door de overwinning vergroot Almere City de voorsprong op de nummer drie uit Doetinchem naar acht punten en staat men nu in punten gelijk met koploper SC Cambuur.

Almere City is na de zege zeker van de winst van de tweede periodetitel en mag dus aan het einde van het seizoen aan de play-offs voor promotie naar de Eredivisie deelnemen, als het niet bij de bovenste twee teams (rechtstreekse promotie) weet te eindigen. De Graafschap begon goed, maar de thuisploeg nam het initiatief vervolgens volledig over. De ploeg van Mike Snoei mocht dan ook blij zijn dat het halverwege nog 0-0 stond, al was de eerste grote kans voor de bezoekers.

Joey Konings verzuimde een strakke voorzet van Julian Lelieveld te verzilveren. Niet veel later kreeg Elias Sørensen de bal van Oussama Bouyaghlafen vlak voor het doel, maar hij kopte recht in de handen van Rody de Boer. Na iets meer dan een half uur spelen ontsnapte De Graafschap na een gevaarlijke voorzet van Ryan Koolwijk. Ralf Seuntjens kon de bal met enig risico naast het doel koppen. Niet veel later eindigde ook een kopbal van Bouyaghlafen naast het doel van de Doetinchemmers.

Het probleem van de bezoekers lag vooral in de opbouw, daar Almere City regelmatig al op het middenveld erin slaagde om de bal te veroveren. Het niveau hield in de tweede helft niet over, ongetwijfeld omdat de wedstrijd onder hoogspanning stond. Het was van twee kanten slordig en daardoor duurde het ruim twintig minuten voordat het scorebord in beweging dreigde te komen. De Graafschap onderschepte de opbouw van Almere City, waarna Lelieveld de bal richting Elmo Lieftink stuurde. Hij schoot van dichtbij richting de linkerhoek, maar doelman Michael Woud redde katachtig.

De spanning was onverminderd hoog in het Yanmar Stadion, maar veel kansen creërden beide ploegen niet. In de laatste minuut van de officiële speeltijd ging het desondanks toch mis voor De Graafschap. De Boer kwam uit bij een hoekschop van Koolwijk, zat mis en Verheydt kopte de bal binnen: 1-0. In de extra tijd miste Toine van Huizen nog een dot van een kans op de gelijkmaker.Gerelateerd

Meer sportnieuws

43 reacties (laatste reactie door palko)

Ondanks het defensief voetbal van de graafschap verdiende ze wel de overwinning. Maar je weet met Almere in standaard situaties zijn ze extreem sterk! Maar deze overwinning is dus wel extra lekker 8 punten voor pff... Kan dit seizoen dan echt het seizoen zijn?

3 januari 2021 om 05:42

Hoezo verdiende De Graafschap de overwinning? Kansen afmaken hoort net zo goed bij het voetbal en is een kwaliteit. Tenzij er een scheidsrechterlijke dwaling was, hebben de ploegen gekregen waar ze recht op hebben.

3 januari 2021 om 11:14

Omdat er wel degelijk een veld overwicht was voor De Graafschap en ik kijk door een Almere bril heen . 2e helft geen kans gehad of gecrëeerd en dan met je 1e beste kans scoren.... Terwijl De Graafschap een hand vol kansen had maar niet benutte.

3 januari 2021 om 12:12

Tja, veldoverwicht is zo ongeveer heilig in Nederland, maar daar gaat t toch echt niet om. Effectiviteit is veel belangrijker

3 januari 2021 om 14:55

Klopt, maar kansen crëeer je ook door een veld overwicht te hebben . En als De Graafschap wat scherper was dan hadden zij ook gewoon gewonnen maar gelukkig waren ze dat niet.

3 januari 2021 om 08:15

Precies we wachten al zo lang hier in almere, al 2x zo ongelofelijk dicht bij, maar dit seizoen gaat het gewoon goed komen. Fan seizoenskaart verlengen en hopen dat we er volgend seizoen bij mogen zijn tegen Ajax PSV en Feyenoord:-D

3 januari 2021 om 09:33

Het leuke is dat ik de club vanuit mijn straat (in waterwijk) kan zien liggen. Maar hopend volgend jaar dan Ajax, psv en feyenoord verwelkomen. Misschien toch ook maar een seizoenskaart aanschaffen ipv af en toe een wedstrijd. Maar heb ook bog een abonnement op Ajax..keuzes.

Saaie wedstrijd met toch wel een onverdiende winnaar, degraafschap mist gewoon teveel kansen, dan ga je uiteindelijk onderuit. Die keeper van Almere mag trouwens ook wel terug naar de kleuterklas, wat een naar ventje is dat zeg. Klein kind is het met die reactie.

Daar komt Almere nog net goed mee weg. Verheydt is volgend seizoen echt niet meer te behouden desondanks Almere gaat promoveren of niet. Ze hadden geluk dat Konigs zo een belabberd zwakke spel had gespeeld vandaag, want die had veel kansen maar scoorde geen ene knikker in. Je merkt dat Almere hetzelfde probleem heeft als Ajax, niet genoeg aanvallers die kunnen afmaken los van Verheydt dan, je hebt echt meerdere jongens nodig die ook kansen kunnen afmaken, want in kansen creëren zijn ze één van de uitblinkers in de KKD. Verder prima pot gespeeld tegen dit defensieve de Graafschap. Hopelijk komen er deze periode wat meer aanvallers bij die technisch nog wat kunnen toevoegen voor Almere, maar wat mij betreft mogen ze deze lijn blijven doortrekken. Prima gedaan Almere.

3 januari 2021 om 12:13

Verheyd moet je echt niet mee naar de eredivisie. Daar komt hij gewoon tekort. Er zal echt wat bij moeten, wil Almere overleven daar.

4 januari 2021 om 11:28

Tot nu toe ziet hij er inderdaad vrij beperkt uit qua technische kwaliteiten, maar hij laat het wel elke week zien.

Wat een slechte wedstrijd met een slechte scheidsrechter. Laat te veel doorgaan, waardoor alleen strijd over blijft. Overtredingen waar geel op staat volgens de regels is gewoon door voetballen. Het dieptepunt was de keeper van Almere die na een gemiste kans van de Graafschap, als een gek voor de speler staat te juichen, geef die idioot toch geel, onsportief gedrag. Hilger terug naar tweede divisie!

2 januari 2021 om 23:36

Hou op man, beetje provoceren is toch niet zo'n big deal? Je zet je grote concurrent op 8 punten mede door die grote misser in de laatste minuut, dan komt er emotie vrij. Als je dan voor een reactie al geel moet krijgen dan zou ik lekker badminton gaan kijken. 3 punten, heerlijk begin van 2021!

2 januari 2021 om 23:43


Je mag best juichen dat de tegenstander een grote kans op zo'n moment mist, maar de keeper staat zowat met z'n neus tegen die van van Heertum, dat is niet alleen keihard provoceren (waar geel voor staat), maar ook bijzonder onsportief en kinderachtig.

Leuk dat Almere er zo goed voor staat. In het conservatieve voetballandschap zijn zij echt een toegevoegde waarde. Almere is inmiddels de 8e stad van Nederland en de enige stad boven de 200.000 inwoners zonder een Eredivisieclub. Ik verwacht dat dit snel gaat veranderen en zie Almere op lange termijn ook gewoon een stabiele middenmoter worden in de Eredivisie.

3 januari 2021 om 00:04

De jeugdopleiding van Almere City behoord onmiddels ook al jaren tot een van de betere in Nederland. Ik merk ook dat de aanhang flink is gegroeid sinds Almere dicht bij promotie was een paar jaar terug. Het vertrouwen in de ploeg groeit met het seizoen. Dit jaar meer dan 3300 seizoenskaarten verkocht. Deze club is de afgelopen jaren zorgvuldig opgebouwd en blijft maar doorgroeien. Als ze dit beleid weten door te trekken en de achterban blijft meegroeien dan zie ik ze ook wel een stabiele middenmoter in de Eredivisie worden.

3 januari 2021 om 00:07

Almere heeft wel wat mooie namen rond laten lopen in de jeugd. Een opmerkelijke is Joel Drommel geweest, in zijn tijd als RECHTSBUITEN zie je hoe snel het leven kan gaan

3 januari 2021 om 11:40

Ik heb zelf in de jeugd gevoetbald daar. Vanaf het moment dat het zwarte schapen was waren de jeugd elftallen al erg goed. Speelde altijd landelijk 4 x in de week trainen. Talentendagen want je kon je niet zomaar inschrijven. 5 jongens uit mijn team zijn ook prof geworden. Leuk dat almere het zo goed doet nu

3 januari 2021 om 00:10

Ik zou het ook leuk vinden als Almere promoveert. Denk dat er nog best potentie in deze club zit. Wat ik nog leuker zou vinden is als Amersfoort toch eens een fatsoenlijke club zou krijgen met het aantal inwoners dat ze hebben...

3 januari 2021 om 01:42

De concurrentie is daar veel te hevig voor. Ze hebben Ajax en AZ behoorlijk dicht in de buurt en de club is omringd met (potentiele) subtoppers. In de Keuken Kampioen Divisie is er wel min of meer sprake van een stijgende lijn, maar je kunt je afvragen hoeveel meer er nog in zit. In Almere zijn de meeste mensen waarschijnlijk voor Ajax en om door te groeien naar een stabiele middenmoter moeten dit soort clubs meestal 100 procent groeien. Ga er maar aan staan in een weinig veranderend voetballandschap waar veel clubs zich al genesteld hebben.

3 januari 2021 om 02:08

Ik begrijp niet zo goed wat je bedoelt. Rotterdam heeft vrijwel altijd 2 Eredivisieclubs en 4 jaar geleden zelfs nog 3 Eredivisieclubs. En dan wordt Rotterdam ook nog omgeven door subtoppers en een lading Eerstedivisieclubs. En Alkmaar dichtbij Almere? Dat is 53 minuten rijden. Ter vergelijking: Almaar-Den Haag is 58 minuten, daar waar ik Eredivisionist ADO nu niet echt veel sterker dan Almere City vind. Daarbij lijkt mij het 'achterland' van Almere voor toevoer van jeugd juist heel groot en gunstig omdat Almere erg centraal ligt. 't Gooi met Hilversum, Blaricum, Bussum, Huizen, Baarn, Soest, allemaal dichterbij Almere dan Amsterdam. Steden als Amersfoort, Lelystad, Dronten, Emmeloord, Harderwijk zijn allemaal zeer gunstig gelegen tov Almere. De gigantische concurrentiestrijd in de opleiding van Ajax zorgt er ook voor dat er heus Amsterdamse jochies richting Almere trekken. Natuurlijk zal Almere concurrentie blijven houden van Utrecht en Zwolle in de omgeving, maar ik geloof niet dat Almere zo weinig Eredivisiebestaansrecht heeft als jij nu schetst.

3 januari 2021 om 08:22

Ik durf zelfs te wedden dat de supporters groei blijft aanhoude bij almere. Als je de tendens pakt van de laatst 5 jaar zit daar een enorne groei in, ook is net het hele stadion vernieuwd inclusief complex er omheen. Ook is almere de snelst groeiende stad van Nederland met heel veel jeugd, veel van deze jeugd ziet ACFC gewoon als hun club. Ook doet Best het gewoon bijzonder knap en moeten we niet vergeten dat deze man een van de rijkste van Nederland Is, wanneer hij het echt in ze bol krijgt is er geen maat te trekken aan de mogelijkheden voor ACFC om door te groeien

3 januari 2021 om 11:32

Ook Utrecht ligt er vrij kort in de buurt.

Je hoopt dat Snoei de winterstop gebruikt om eens flink te reflecteren, ff een dag pakken om de voorgaande wedstrijden te bekijken en concluderen wat er mis gaat. Helaas heeft hij blijkbaar geen enkel moment zich met de Graafschap bezig gehouden aangezien ze op dezelfde, wankelende voet verder gingen als voor de winterperiode. Toen gingen ze ook al nat. Lelieveld is toch ook wel een slapjanus 1e klas. Fysiek mag je een duel verliezen van Verheydt, maar na een briesje gewoon letterlijk stil gaan staan en het opgeven!? De Boer kon zich in het begin nog onderscheiden, maar helaas maakt hij nu elke wedstrijd (steeds meer) blunders. Omdat de Graafschap erg defensief speelt en de paar kansen die ze krijgen vertikken te verzilveren, zijn die blunders ook nog bepalend. Aangezien hij gehuurd is en je over een half jaar niks meer aan hem hebt, kun je beter je 2e eigen keeper erin gooien. Een gehuurde keeper moet aanzienlijk beter zijn dan je eigen speler, dat is nu niet meer het geval. Het seizoen is nu toch al verloren. Dan maar investeren in jeugdige talentjes.

Het zou toch een stunt zijn als Almere promoveert

3 januari 2021 om 01:50

Maar of het de Eredivisie ten goede zou komen... Dan krijg je weer zo'n kleine club die misschien zelfs even kan verrassen, maar waar de omvang ze uiteindelijk weer parten gaat spelen. Ondanks het feit dat Almere een grote stad is, is de concurrentie eromheen aardig met AZ en Ajax op relatief korte afstand, terwijl ook clubs als Utrecht en Groningen er niet heel ver vandaan zitten. Tel daarbij op dat de club min of meer in de kinderschoenen staat en vooral het huzarenstukje van de stad is. Er is in die club geinvesteerd om ze te krijgen waar ze nu staan, maar hoeveel meer zit er nog in? Ik denk namelijk niet dat die club nog zoveel meer groeipotentieel heeft. Daar is de club simpelweg te klein voor.

3 januari 2021 om 02:35

Groningen dichtbij Almere?? Ik snap echt jouw topografische logica niet. Eindhoven is nog dichterbij. Als je Groningen als gevaar ziet voor het achterland van Almere kan Almere er inderdaad beter mee stoppen. Daarbij is de stad Almere groter dan een Groningen of Zwolle. Die steden is het vrij recent ook gelukt om een stabiele Eredivisionist te bouwen dus ook over het gebrek aan groeipotentieel ben ik het niet eens.

3 januari 2021 om 03:01

Ik zie je nu 2x reageren en alle 2 negatief tov Almere. Ze zijn al jaren een stabiele sub(topper) cq middenmoter en halen geregeld de playoffs laatste jaren. En Almere groeit nog steeds als club en als stad. De 1e club in het betaalde voetbal die van dat klote kunstgras terug ging naar natuurgras, daar kunnen vele eredivisie clubs eem voorbeeld aan nemen. Tevens is Almere ook zelfstandig en zonder steun van de gemeente op welk vlak dan ook, alles komt uit eigen zak of uit zak van de eigenaar. Hebben 5 jaar geleden een onhaalbaar doel vast gesteld en dit jaar moet het jaar zijn dat je promoveert. Overal waar ik kom hoor ik positieve geluiden mbt Almere City... En dan kom jij met dingen die noch kant noch wal raken. Heracles Almelo is ook gegroeid tot een stabiele Eredivisie club of niet? Almere groeit nog steeds en vooral dit jaar moeten ze niet onderschat worden, maar 1x verloren dit seizoen tegen een uitstekend spelend cambuur op dat moment.

3 januari 2021 om 09:15

Haha Groningen een bedreiging voor het achterland van Almere, want ze zitten er niet ver vandaan. Je zou die 151 km van het Yanmar stadion naar de Euroborg moeten lopen zeg. Dan kan net zo goed elke club stoppen want elke club zit dan gigantisch in elkaars achterland te wroeten om de groei te belemmeren.

3 januari 2021 om 09:41

De stad heeft geen moer geinvesteerd. Daarnaast is het toch zo dat bij elke club geinvesteerd wordt om hogerop te komen. Daarnaast is het achterland groot genoeg voor almere, de enige bvo in flevoland.En hoe kom je bij concurrentie met alkmaar. Ligt 60 kilometer verderop en groningen ligt 200 lilometer verderop. Daarnaast bestaat deze club in meerdere vormen al meer dan 20 jaar. En qua achterland, nog even en almere heeft bijvoorbeeld Eindhoven ingehaald qua grootte, dus hoezo geen groeipotentieel? En wat bedoel je met huzarenstukje van de stad?Denk dat juist Almere en omstreken het dunst bezaaid is met bvo,s. Dus normaal lees ik vaak aandachtig je reacties maar hier sla je toch echt de plank finaal mis. Ben zelf overigens Almeerder en heb een Ajax seizoenskaart, maar ben geneigd om er ook wel een voor almere te halen kan het stadion vanuit mijn straat zien liggen.

3 januari 2021 om 09:42

Nog erger 200 kilometer bijna..

3 januari 2021 om 09:45

Enschede ligt zelfs een paar kilometer dichter bij Almere dan Groningen. De afstand Groningen-Enschede is hetzelfde. Dat lijkt me nou niet precies hetzelfde achterland. De 'driehoek' Groningen-Enschede-Almere heeft inclusief Almere 9 profclubs (heerenveen, Cambuur, Groningen, Emmen, Zwolle, Heracles, Enschede, Go Ahead Eagles). Dat is er 1 meer dan in de Noord-Brabant.

3 januari 2021 om 11:32

Groningen is al 50 jaar een stabiele eredivisieclub, met een enkele keer een incident met degradatie tot gevolg. Dat lijkt mij niet echt recent

3 januari 2021 om 11:42

Mee eens, heb je niks aan, daarnaast zie je toch veel liever een mooie traditie club terug op het hoogste niveau? Wie zit nou te wachten op Almere.

3 januari 2021 om 12:18

Ben ik wel met je eens maar die traditie clubs hebben allemaal drama beleid gevoerd de laatste jaren, vandaar ze daar nu spelen waar ze spelen, namelijk eerste divisie. Dit is niet goed voor de eredivisie, dat is duidelijk.

Vreselijk saaie wedstrijd. Jammer dat 4e official Shona Shukrula niet wat vaker in beeld kwam, dan was er nog wat leuks te zien!

Ik woon sinds 1978 in Almere. Ja de meeste mensen zijn hier Ajacieden. Maar ik merk dat steeds meer mensen sympathie krijgen voor Almere city. Als ze promoveren zit het stadion van 4500 vol. Willen ze echt meedoen moeten ze naar een stadion van 15000 die vol komt te zitten.

3 januari 2021 om 08:25

Dat gaat wel lukken met Best. Die heeft een heel sterk plan liggen en wat hij in ze kop heeft zit niet in z kont. Met de groei die we de laatste 5 jaar.maken kunnen we over 5 jaar gewoon meedoen in de Ed op een normale manier.

Tjonge, tenzij ze in de tweede helft van het seizoen instorten, gaan ze nog promoveren ook. Troosteloze bedoeling dat stadionnetje met 4500 toeschouwers capaciteit. Ik heb niets met de Graafschap, maar die zie ik liever een jaartje in de eredivisie worstelen dan polderploeg Almere.

3 januari 2021 om 19:03

Alleen al om dit soort reacties hoop ik dat Almere gaat promoveren

Voor de voetballiefhebber viel er gisterenavond weinig te genieten in Almere. 90 minuten lang hotseknots begonia voetbal. Het leek wel of het merendeel van alle spelers de kerstkalkoen en de oliebollen nog in de benen had. Overigens vind ik het niet erg dat de uiterst behoudende en afwachtende taktiek van Mike Snoei niet is beloond. De beste kansen waren desondanks wel voor De Graafschap. De term 'kansen benutten' kwam echter gisterenavond niet in het woordenboek van de club uit Doetinchem voor.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Almere City FC

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
17.TOP Oss21-10
19.FC Dordrecht20-19
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
L. DuijvestijnMiddenvelder239
J. ArweilerAanvaller229
M. PouwelsAanvaller214
T. ReceveurMiddenvelder200
I. AlhaftAanvaller164
B. van HoevenAanvaller162
J. SmeetsMiddenvelder150
Voor de complete selectie: Clubpagina Almere City FC.

9 fans
Middenvelder, 36 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 22 januari
Ajax laat Nicolás Tagliafico onder geen beding op huurbasis naar Napoli vertrekken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren