Miskoop van Arsenal wil enorm inleveren voor vertrek uit Londen

Zondag, 3 januari 2021 om 08:51Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 08:59

William Saliba is volgens Canal Plus bereid om flink aan salaris in te leveren voor een terugkeer bij zijn oude club Saint-Étienne. De verdediger, die in de zomer van 2019 voor dertig miljoen euro werd overgenomen door Arsenal, gaat van een maandsalaris van 180.000 euro naar 100.000 euro. De verdediger komt niet in de plannen van Arsenal-manager Mikel Arteta voor en werd zelfs niet opgenomen in de 25-koppige selectie voor de Europa League.

In de zomer van 2019 nam Arsenal Saliba over van Saint-Étienne, om hem meteen het eerste seizoen weer uit te lenen aan de Franse ploeg. Afgelopen zomer kwam de negentienjarige verdediger terug naar Engeland, maar maakte tot op heden nog niet zijn debuut voor Arsenal. Ook werd Saliba niet opgenomen in de selectie voor de Europa League en dus is de verwachting dat hij komende transferwindow op huurbasis vertrekt bij de Londenaren. Hij moet daarvoor wel tachtigduizend euro aan weeksalaris inleveren. Saliba heeft nog een doorlopend contract bij Arsenal tot de zomer van 2024.

Arteta gebruikte Saliba dit seizoen tijdens een aantal wedstrijden in de voorbereiding, maar tot een officiële wedstrijd in het eerste elftal kwam het nog niet. Dat laatste is opmerkelijk, aangezien Arsenal verschillende verdedigers moest missen door blessureleed. Pablo Marí, Shkodran Mustafi en Callum Chambers raakten allen langdurig geblesseerd en ook David Luiz moest een aantal wedstrijden missen bij The Gunners.

Saliba begon als zesjarige met voetballen en werd in zijn eerste jaren getraind door de vader van Kylian Mbappé. In 2016 maakte hij de overstap naar Saint-Étienne, waar hij twee jaar later zijn eerste contract tekende. In datzelfde jaar maakte hij als zeventienjarige zijn officiële debuut tegen Toulouse (3-2 winst). In de zomer van 2019 tekende hij voor vijf jaar bij Arsenal, dat hem direct uitleende aan Saint-Étienne. Ook Tottenham Hotspur liet destijds blijken serieus geïnteresseerd te zijn in de verdediger.Gerelateerd

Meer sportnieuws

49 reacties (laatste reactie door araman)

Ben geen Arsenal fan maar mag toch wel stellen dat Arteta gewoon een flop coach voor het onder andere niet opstellen van deze gast

2 januari 2021 om 19:45

Tja flop coach of flop bestuur voor deze speler te kopen. Ken hem niet dus ik weet niet of die goed genoeg is voor Arsenal op dit moment, iemand die hem beter kent die me kan inlichten?

2 januari 2021 om 19:49

Was vorig seizoen gewoon een hele degelijke speler in de league 1. Echt onbegrijpelijk dat Saliba met de staat van onze verdediging geen enkele kans krijgt. Dat vz hem een flop noemt slaat dan ook nergens op overigens.

2 januari 2021 om 19:51

Ik heb Saliba maar 1x in een Arsenalshirt in actie gezien en dat was in de preseason tegen MK Dons. Maakte daarin een goede indruk op mij maar dat is natuurlijk niet het juiste niveau. Arteta zou hem echt wel gebruiken als hij goed genoeg was, hij is niet iemand die jonge spelers geen kans geeft. Er is een achterliggende reden maar die weet ik niet helemaal. Saliba was afgelopen zomer zijn moeder verloren en volgens mij speelde dat erg veel mee.

2 januari 2021 om 20:11

Wat er nu centraal achterin staat breekt ook echt geen potten. Holding, Luiz, Mari, het is allemaal niet zo veel (dit seizoen). Deze jongen verdiende echt wel een paar kansen.

2 januari 2021 om 20:05

Nee hoor, deze jongen kan er niet veel van en is totaal niet geschikt voor de middenmoot van de Premier League. Als je de Ligue 1 volgt dan deel je dezelfde mening. Zijn compagnon die nu bij Leicester speelt is stukken beter.

2 januari 2021 om 20:18

Kerel, waar heb jij het over? Salabi was op zijn minst net zo hoog aageschreven als Fofana. Saliba was basisspeler en Fofana niet? Ik volg de Ligue 1 dus wat je zegt klopt niet echt.

2 januari 2021 om 20:19

Fenomeno, als ik heel eerlijk ben hen ik soms het idee dat als jij spelers niet kent je gewoon zegt dat ze er niks van kunnen. Het is in ieder geval een opvallend patroon dat je elke relatief onbekende speler afbrandt.

2 januari 2021 om 21:18

Fofana speelde gewoon 16 van de 18 wedstrijden voor zijn vertrek in de winterstop naar Leicester en was basisspeler. Volgens mij volg jij de Ligue 1 zelf niet. Het is een beetje hetzelfde als de Arsenal fans die Lacazette een topspits noemden en Pepe een top vleugelspeler, terwijl als je de Ligue 1 zou volgen, je die mening niet zou hebben.

3 januari 2021 om 10:34

Sorry, maar je zit fout en dan nog zo doen. Fofana ging allereerst deze zomer pas naar Leicester, en speelde maar 14 ligue 1 wedstrijden vorig seizoen. Op het einde was die wel een basisspeler, maar over het hele seizoen gezien niet echt dus. Saliba heeft met 2 zware blessures ongeveer net zoveel gespeeld, en stond altijd basis als hij fit was.

3 januari 2021 om 12:02

Fenomeno, Lacazette was al een paar jaar op rij de topspits in de ligue 1 evenals bijvoorbeeld Loic Remy daarvoor. Dat ze in de premier league niet slagen doet daar niets aan af. Ik heb geen idee waar jij je meningen op baseert want ze raken kant noch wal.

‘Megaflop’, serieus? Deze jongen is een onwijs groot talent en ze zeiden dat hij nog beter is dan die fofana van leicester. Die jongen presteert al heel erg goed laat staan wat saliba allemaal kan. Tuurlijk had hij gebruikt moeten worden en kansen moeten krijgen. Echter heeft deze jongen voordat hij naar Londen ging wel zijn ouders verloren op 18 jarige leeftijd.

2 januari 2021 om 20:14

‘ze zeiden dat hij nog beter is dan die Fofana’ - er waren ook mensen die zeiden dat Obispo beter is dan de Ligt. Saliba is wel erg gehypt ook hoor, heeft vorig jaar welgeteld 12 wedstrijdjes in de Ligue 1 gespeeld en allemaal mensen hier zeggen dat hij vorig jaar de beste verdediger in de Ligue 1 was (‘allemaal mensen hier’ = de Arsenal fans). Dit is echt wel een heel erg vergezochte redenering: sommige mensen zeiden dat Saliba beter was dan Fofana vorig jaar. Dit jaar doet Fofana het heel erg goed in de PL. Dus Saliba zou het nóg beter doen als hij zou spelen. Haha wat een onzin zeg, hoe krijg je het voor elkaar.

2 januari 2021 om 20:26

Ik heb echt niemand horen zeggen dat Saliba de beste Cv uit de Ligue 1 was vorig jaar.. dus weet niet waar je dat vandaan haalt. Daarnaast heeft hij elke wedstrijd gespeeld vorig jaar wanneer hij fit was en de rest gemist door blessures. Op je 18de tot bijna 40 wedstrijden voor Saint-Etienne komen is ook gewoon heel netjes.. en dat hij nu niet speelt is door meerdere redenen. Net voordat hij kwam is hij zijn moeder verloren en sommige verhalen zeggen zelfs beide ouders al weet ik niet of dit waar is. Daarnaast heeft Arteta zijn fout ook al toegegeven mbt het uitsluiten van Saliba in de EL. Mustafi en Sokratis staan op het punt om te vertrekken en ook Luiz loopt uit zijn contract waardoor er volgend jaar waarschijnlijk meer kansen voor hem komen. Al snap ik ook niet waarom hij dit jaar geen kansen krijgt (net zoals vele andere Arsenal fans)..

2 januari 2021 om 20:38

Hoogindeconcen. Wees dan zelf ook correct. Saliba was geblesseerd. Daarom wedstrijden gemist. Daarna gewoon weer basisspeler, samen met Fofana. En toen corona stop in de Ligue 1. Dus heel verklaarbaar dat hij niet zoveel wedstrijden heeft gespeeld. Weeg dat dan ook even mee hè. Dat het een drogredenering is dat omdat Fofana het goed doet, Saliba het nog beter zou doen, dat ben ik compleet met jou eens. Dat slaat nergens op. Wat wel zo kan zijn, is dat de aanpassingsstap dus helemaal niet zo groot is (zoals Arteta etc bij Arsenal zeggen), omdat Fofana ook mee kan komen bij Leicester (die veel beter presteren dan wij). Saliba had net iets meer Ligue 1 ervaring dan Fofana bij Etienne. Zeer vergelijkbaar dus.

2 januari 2021 om 20:44

Ik zeg nergens dat saliba het beter zou doen dan fofana. Ik zeg alleen dat ik hoge verwachtingen heb omdat fofana zo goed presteert. Beide jongens zijn minstens gelijkwaardig.

2 januari 2021 om 23:46

En ik zeg dat het onzin is om dat te zeggen, aangezien Fofana het uitstekend doet in de basis bij Leicester, en Saliba niet aan bod komt bij Arsenal.

2 januari 2021 om 23:47

@jackie, ik zeg toch niet dat hij niet speelde omdat hij gepasseerd werd? Ik zeg alleen: vind je 12 wedstrijden niet wat weinig om te zeggen dat hij de beste verdediger van de Ligue 1 is? Ik wel namelijk.

3 januari 2021 om 14:04

Maar jij reageert op een enkeling die dat heeft gezegd. 99% van de Arsenal fans zeiden dat niet. Daarnaast vergeet jij dat Saliba het seizoen ervoor ook al had gespeeld bij Saint Etienne. Dus hij had wel degelijk meer ervaring. Jij focust je op 1 punt wat door een enkeling is gezegd en generaliseert dat dan. Het blijft gewoon een feit dat Saliba een talentvolle verdediger is, evenals Fofana. Saliba heeft evenveel ervaring als Fofana. Fofana mag nu minuten maken bij Leicester, wat een beter team is dan Arsenal. Saliba wordt niet ingeschreven voor de EL en mag in de PL niet opdraven, ondanks de slechte prestaties van de ploeg en de matige CV's bij de club. Dan gaat er bij ons qua beleid dus iets heel erg mis. Zeker als je 30 miljoen betaald voor zo'n jongen...

3 januari 2021 om 15:06

Dat er met het beleid bij Arsenal van alles misgaat zal je mij niet zien ontkennen. Maar je kan toch niet zeggen dat het verkeerd is dat Arteta hem niet opstelt, zonder dat je zelf inzicht hebt in hoe hij het doet? Misschien valt het wel heel erg tegen, ondanks dat hij het in de Ligue 1 aardig heeft gedaan. Het zou niet de eerste keer zijn hoor. En Saliba heeft niet evenveel ervaring als Fofana, want Fofana heeft er nu een half seizoen in de Premier League op zitten.

Heeft iemand nu enig idee wat er precies speelt?

2 januari 2021 om 19:51

Volgens mij was zijn moeder ergens in april overleden waardoor hij heimwee heeft en niet volledig op het voetbal kan focussen. Overigens is z'n vader volgens mij vorig jaar al overleden.

2 januari 2021 om 20:49

En zijn beste vriend ofzo was toch ook overleden

2 januari 2021 om 20:02

Ik heb recent gelezen dat Saliba niet speelt omdat hij gezien wordt als een ''emery aankoop''

2 januari 2021 om 20:54

Heb meermaals voorbij zien komen dat zijn beide ouders eerder dit jaar zijn overleden. Hier zou hij emotioneel gezien nog altijd erg lastig mee hebben Dit verhaal is nooit bevestigd of ontkracht dus of dit waar is weet ik niet zeker.

He jammer, toen ik de kop las hoopte ik dat het om Willian ging
Naja als Arteta Saliba toch niet gaat gebruiken is het inderdaad beter om hem tijdelijk ergens anders maar lekker veel te laten spelen.

Goede dagschotel, wie verzint die salarissen daar bij Arsenal!? 180.000 per week voor Saliba die nog alles te bewijzen heeft. Dat bestuur daar weet de club wel de afgrond in te duwen, met dit soort beleid.

2 januari 2021 om 20:33

Zoals al in meer comments staat is dat zijn maand en niet zijn weeksalaris. Nogal een verschil.

2 januari 2021 om 20:39

Mea Culpa, ik heb alleen het artikel gelezen, niet de comments. Als dat het maandsalaris is houd mijn eerdere reactie geen steek.

100.000 euro per week? Kun je daar als 19-jarige nog wel mee rondkomen?

3 januari 2021 om 10:26

Naaaah kiele kiele hoor, net aan!

3 januari 2021 om 12:02

Maandsalaris staat er

3 januari 2021 om 16:14

Niet in het gehele stuk, aangezien er ook staat dat hij 80.000 euro moet inleveren op zijn weeksalaris van 180000 euro.

Maar of het per maand of per week is, het blijven bizarre sommen geld.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Arsenal

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
8.Arsenal6116
10.Everton59-1
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
A. LacazetteAanvaller3113
N. PépéAanvaller2910
B. LenoKeeper350
E. NketiahAanvaller172
MartinelliAanvaller142
Voor de complete selectie: Clubpagina Arsenal.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Arsenal.

0 fans
20 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 12 juni
Joachim Löw is door Barcelona benaderd om na het EK met Duitsland de nieuwe hoofdtrainer van de club te worden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren