Sergio Padt gaat FC Groningen verlaten na akkoord tot medio 2024

Zaterdag, 2 januari 2021 om 17:35Jeroen van Poppel • Laatste update: 19:03

Sergio Padt geniet concrete belangstelling van het Bulgaarse Ludogorets. De dertigjarige doelman beschikt bij FC Groningen over een aflopend contract en de winterse transferperiode kan daardoor de laatste kans worden voor de club om een transfersom te ontvangen. Ludogorets is de absolute alleenheerser in Bulgarije: de club werd de laatste negen seizoenen op rij kampioen.

Volgens Voetbal International hebben Padt en Ludogorets, waar Elvis Manu onder contract staat, een akkoord over een contract tot de zomer van 2024. Dat betekent dat de doelman sowieso over een paar maanden de overstap naar Bulgarije kan maken, maar Ludogorets wil Padt per direct aantrekken. Daar wil FC Groningen vooralsnog echter geen medewerking aan verlenen.

Padt staat sinds 2014 als eerste doelman onder de lat bij FC Groningen, dat hem in dat jaar overnam van AA Gent. De Trots van het Noorden ziet de voormalig keeper van Ajax het liefst bijtekenen, maar Padt lijkt zijn zinnen te hebben gezet op een buitenlands avontuur. FC Groningen heeft al ingespeeld op het mogelijke vertrek van Padt. De nummer zes van de Eredivisie huurt Per Kristian Bratveit tot het einde van het seizoen van het Zweedse Djurgardens IF. FC Groningen heeft daarbij een optie tot koop afgedwongen voor de 24-jarige doelman, die één interland namens Noorwegen achter zijn naam heeft.

Technisch directeur Mark-Jan Fledderus heeft nog altijd de hoop om Padt te kunnen behouden. "Sergio is een belangrijk onderdeel van ons team, daarbij komt dat we bezig zijn aan een uitstekend seizoen", vertelde hij eerder vandaag aan RTV Noord. "Het heeft niet onze voorkeur om hem in de winter te zien vertrekken en zullen hem daarom ook niet zomaar laten gaan. Zoals het er nu voorstaat willen we Sergio erbij houden. De aanbieding om zijn contract te verlengen ligt ook nog steeds op tafel, maar we bereiden ons wel voor."Gerelateerd

Meer sportnieuws

60 reacties (laatste reactie door fcgrun050)

Dit klinkt mij persoonlijk als muziek in de oren. Sinds deze stumperd een conducteur in het ov heeft geslagen omdat hij geen kaartje had heeft hij bij mij al het respect verloren. Zie hem graag gaan.

2 januari 2021 om 17:45

Dan wil ik wel weten voor hoeveel mensen jij wel respect hebt. Ik praat het absoluut niet goed, integendeel. Maar iedereen maakt wel eens een achterlijke fout in een vlaag van verstandsverbijstering. Naast dat heeft hij sindsdien voorbeeldig gedragen.

2 januari 2021 om 18:36

Geweld is nooit de oplossing. Ik en velen met mij hebben nog nooit geweld gebruikt. Dat goed praten is achterlijk!

2 januari 2021 om 18:40

@Tegengif Vergeven voor fouten mag echter wel. Hij praat het ook helemaal niet goed, maar hij is gestraft, door justitie en de club en publiekelijk aan de schandpaal genageld. Iedereen verdient een tweede kans.

2 januari 2021 om 18:59

@tegengif

Niet je eigen verhaaltje er van maken, aub. Nergens praat ik geweld goed.

2 januari 2021 om 19:10

Ik zeg ook niet dat hij geen 2e kans verdiend. Ik deel wel de mening van Frits de Jong dat hij Padt een stumperd vindt en dat hij ons respect is verloren

2 januari 2021 om 19:13

Ohnee? Maar je bagatelliseert het wel. Door te stellen dat iedereen dit wel eens doet. Dat is een foute aanname én daarmee doe je alsof het redelijk normaal gedrag is.. dat vind ik best wel goed praten hoor!

2 januari 2021 om 19:24

Hij zegt dat iedereen wel eens een fout maakt, niet dat iedereen geweld gebruikt.

2 januari 2021 om 19:33

Het gaat over het slaan van een conducteur haha!

2 januari 2021 om 19:41

Hij zegt letterlijk dat iedereen in een vlaag van verstandsverbijstering wel eens een fout maakt. Niet dat iedereen slaat o.i.d.

2 januari 2021 om 21:04

Tegengif als jij dat goed praten vindt, dan ligt dat toch echt aan jou. Hij zegt niks raars imo, of denk je dat iedereen heilig is? Velen van ons hebben weleens een stumperd actie begaan, maar Tegengif is daar vast te perfect voor!

2 januari 2021 om 21:08

Ja, iedereen maakt wel eens een fout. Maar niet elke fout is hetzelfde. Een conducteur slaan is vér over de grens! Dat kun je niet onder de noemer scharen van foutjes die iedereen weleens maakt! Dat mag je niet overkomen én als het je wel overkomt hoef je van mij niet opgehangen te worden, maar ben je wel mijn respect voor het leven kwijt! Dat is mijn punt. Als je dat niet snapt vraag ik me af hoe ik het beter duidelijk moet makrn

2 januari 2021 om 22:39

We hebben het niet over foutjes die iedereen weleens maakt, maar over een grote fout die je 1x in je leven maakt. Een lijk in de kast. Een fout met significante gevolgen. Op de zware, criminele categorieën na dan. Er zijn genoeg mensen die iets op hun kerfstok hebben staan, wat volgens jou hun niet zo mogen overkomen. Kennelijk zijn we je respect voor het leven kwijt. Als dat je levensvisie is, mag je je respect ook lekker op zak houden.

2 januari 2021 om 19:18

Je zal wel een eenzaam bestaan hebben als je niemand in het leven een 2e kans geeft zeg.

2 januari 2021 om 21:10

Dit is ver over de grens. Nog nooit is een vriend van mij zo ver de grens overgegaan. Lijkt me triest als je dit acceptabel gedrag vindt. Lekker populair doen met zo’n opmerking!

2 januari 2021 om 23:06

Kalm aan jongen. Je bent misschien wat aan de dramatische kant aan 't reageren. Er is niets populairs aan. Mensen maken fouten, ook Padt. Hij heeft aan boetedoening gedaan en daarmee is 't klaar. Je kan hem niet blijven veroordelen. En nee, 't gedrag was niet acceptabel, maar vergiffenis is een groot goed.

Als dit op zijn pad komt, moet je hem niet in de weg staan, Mark-Jan!

Ludogorets moet je nu toch ook niet heel warm van worden. Je speelt wel Europees voetbal (soms zelfs CL), maar dan krijg je als doelman er ook gewoon veel om de oren. Tegen Antwerp vond ik hen nu niet indrukwekkend, dus dat team zit nu wel heel ver af van de CL.

2 januari 2021 om 17:52

Ik denk dat hij de clubs ook niet echt voor het uitkiezen heeft. Matige keeper die blij mag zijn dat hij nog zo'n kans krijgt.

2 januari 2021 om 18:30

Matige keeper? 1 van de beste keepers van de eredivisie bedoel je. Al een jaar of 3-4

2 januari 2021 om 18:36

Onana, Bijlow, Drommel, Bizot, Pasveer...zijn in mijn ogen allemaal beter dan Padt. Maar je kijkt volgens mij een klein beetje door een groenwitte bril.

2 januari 2021 om 18:44

Nee, ik baseer me op de stats van de afgelopen jaren. Drommel heeft hem nu bijgehaald, net Pasveer haalt nu ook een hoog niveau, maar voorgaande jaren waren die twee en ook Bijlow niet een consistent hoog niveau als Padt. Dat is dit jaar pas echt gebeurdt.

2 januari 2021 om 18:48

Uhm volgens mij volg je Groningen helemaal niet? Padt staat dit seizoen gewoon derde qua keepers die de nul hebben gehouden in de Eredivisie. Meer dan Bizot, Bijlow (nu geblesseerd natuurlijk), en Drommel. Dit terwijl Groningen niet over een superverdediging beschikt. Alleen Itakura is een goede verdediger en in mindere mate Van Hintum. Matusiwa doet verdedigend ook veel werk, maar voor de rest is het niet veel. Buiten Vitesse, Ajax, PSV en Feyenoord na, staat Groningen op 5 qua clubs met de minste tegendoelpunten in de Eredivisie. En vorig jaar stond Padt ook tweede qua keepers met de minste tegendoelpunten (onder Bizot). En ik zal je een ding zeggen, dat kwam ook door zijn stabiele spel. Dus redelijk zwak gebral met je "maar je kijkt volgens mij een klein beetje door een groenwitte bril".

3 januari 2021 om 02:15

Ik heb hem ook zien schutteren tegen Twente en Emmen. Ik vind Drommel in alle opzichten beter dan hem, maar jij mag het zwak gebral noemen

3 januari 2021 om 13:47

Wel leuk dat je de tijd neemt om op 2:15 een reactie terug te plaatsen. Maar anyways, tel je dan ook de wedstrijden mee tegen Utrecht, Ajax, Rkc, Ado en dat hij nog een penalty stopte tegen Psv? Tegen Emmen maakte hij inderdaad een misstap, maar daarna heeft hij voor de rest prima gekeept. Echter speelde de ploeg echt dramatisch slecht. Tegen Twente kwam het echt niet alleen door hem. Maar ik vind Drommel meer potentie hebben, maar niet per se beter. Best gelijkwaardig aan elkaar. Dus ik ben wel benieuwd waar Drommel beter uitblinkt? Reflexen? Vind ik gelijkwaardig. Penalties stoppen? Vind ik ook gelijkwaardig. Echter kun je wel discussieren over dat Drommel in de lucht beter is dan Padt. Padt twijfelt daarin. Maar kom maar met argumenten, want je geeft een mening, maar onderbouwt het vervolgens niet. Dus zwak gebral.

3 januari 2021 om 14:06

Voetballend en zijn uittrap zijn zeker weten beter. In de lucht heerst hij ook. Ik denk dat Padt niet zulke reflexen in huis heeft als Drommel tegen PSV liet zien. Verder zit Drommel natuurlijk in een fantastische flow en heeft hij zijn leeftijd mee. Hij heeft zich onwijs goed ontwikkeld afgelopen jaren terwijl ik nauwelijks ontwikkeling zie bij Padt. Tevens zegt het mij toch wel iets dat hij nog steeds bij een middenmoter keept.

3 januari 2021 om 16:20

Wat? Voetballend kan ik wel mee inkomen, maar uittrap beter dan Padt? Padt kan best wel goed uittrappen hoor, want die ballen komen gewoon aan bij de desbetreffende speler. Tuurlijk ontwikkelt Drommel beter? Hij is veel jonger, en je moet ook lezen dat ik zeg dat hij meer potentie heeft. Maar dat zegt niet dat ze qua keeperskwaliteiten elkaar overduidelijk ontlopen. En volgens mij staat Groningen nu en vorig seizoen wel hoger dan Twente, terwijl Twente dit seizoen weldergelijk over een betere ploeg beschikt. Buiten Itakura, Matusiwa en misschien El Messaoudi om, heeft Twente gelijkwaardige of betere spelers beschikbaar op elke positie. Padt bleef tevens loyaal aan Groningen, heeft een huisje gekocht in Kropswolde en heeft het prima naar zijn zin hier. Dan hoeft dat echt niet zo te zijn dat hij geen mogelijkheden heeft gehad om een stap hogerop te maken. Daarnaast wordt Padt belachelijk gemaakt door de media om zijn bouw, terwijl het een meer dan een prima keeper is. Misschien vergeten dat hij een tijdje derde keeper was van het nederlands elftal? Alleen na dat trein incident is hij niet meer bij de selectie gekomen en begon Bizot beter te keeper. Geef gewoon toe dat je Groningen niet volgt en dat je mening nu alleen gebaseerd is op een paar berichten op VZ en samenvattingen die je lekker met je familie in het weekend heb gezien. Drommel is een goeie keeper en hij heeft zeker de potentie om hoger te eindigen dan Twente, maar zoveel ontlopen ze elkaar niet. Zie het x aantal clean sheets die Padt in een seizoen haalt, bijna 10 +/- elk seizoen in alle competities. Meer dan de gemiddelde keeper en consistenter dan de gemiddelde keeper in de Eredivisie.

2 januari 2021 om 17:54

Aan de andere kant, je krijgt wellicht meer betaald en je hebt een buitenlands avontuur. Voor deze matige keeper kan dit een prima kans zijn op extra centen.

2 januari 2021 om 18:09

@Teesboer, @Oenieboy, goh een seizoen of twee geleden was het nog een van de beste doelmannen van Nederland volgens sommigen en zat hij bij het Nederlands elftal. En alsof Groningen zo slecht vertoeven is.

2 januari 2021 om 18:16

Volgens sommigen idd, dat zegt allemaal niet zo veel. Het zegt voor mij ook voldoende dat hij nog steeds bij een middenmoter in de ED keept. Als je nog een keer naar het buitenland wilt dan is dit nog een mooie kans voor hem.

2 januari 2021 om 18:18

Een van de beste doelmannen van Nederland is nooit serieus geweest.. Degenen die dat zeiden waren hoogstwaarschijnlijk Groningen supporter. Een degelijke keeper, niks meer en niks minder. En dan is zo'n buitenlands avontuur prima. Zeker als je daar een stuk meer kan verdienen en CL kan spelen.

2 januari 2021 om 19:14

Alsof Nederland zo een goede doelmannen had twee drie jaar geleden. Cillessen was toen degelijk, Krul kwam toen terug van een slechte periode bij Ajax en AZ, Vorm en Stekelenburg speelden nog minder wedstrijden dan Özil recent, Bizot was toen vooral een degelijke keeper die eerder geflopt was bij Genk, Bijlow kende niemand en de helft van Nederland vond Drommel een kutkeeper. En hij zat bij het Nederlands elftal. Dan ben je toch wel een van de beste doelmannen van Nederland.

2 januari 2021 om 19:25

@jackieboy10 - Niet van Nederland, maar sowieso wel van de Eredivisie. Cijfers liegen niet dat het gewoon een van de constantere keepers is van de Eredivisie en dat hij bij de top 5 zit van de Eredivisie. En als je Groningen een beetje hebt gevolgd in plaats van alleen berichtgevingen van VZ door te nemen en zo nu en dan een samenvatting mee te pakken, dan mag je best concluderen dat dat zeker niet onterecht is dat hij in de top 5 zit. En zoals Lierse1997 hierboven zegt, over topkeepers hebben we het laatste 8 jaar niet gehad, dus misschien hoort hij wel bij een van de beste doelmannen van Nederland dan?

2 januari 2021 om 19:27

Dat je toen bij de beste keepers van Nederland hoorde wil nog niet zeggen dat je een goede keeper bent, zegt meer over de kwaliteiten van de Nederlandse keepers in het algemeen, Ludogerts is een prima club voor hem. Is toch echt geen keeper voor een club uit de top 4 competitie

2 januari 2021 om 19:36

@Wandering, dat zul je me niet horen zeggen. Maar een niveautje hoger dan Ludogorets kan echt wel. Dat is echt geen stap omhoog ten opzichte van Groningen qua kwaliteit.

2 januari 2021 om 19:54

Ik denk dat jij de kwaliteit van Groningen iets overschat, of die van Ludogorets iets onderschat, dit is echt wel een niveau hoger.

2 januari 2021 om 20:23

Ik heb ze twee keer zien voetballen dit seizoen tegen Antwerp en dat is absoluut geen speciale ploeg. Die zijn echt gewoon eenzelfde niveau als Groningen (dat zelf ook niet geweldig is trouwens). Ja ze spelen Europees maar dat is omdat ze gewoon elk jaar kampioen worden in Bulgarije.

Padt krijgt spijt wanneer hij Groningen gaat verlaten. Naar het schijnt heeft zijn familie het hier naar de zin en hij wordt volop gewaardeerd. Hooguit zal hij iets moeten inleveren qua salaris, maar daarentegen wil men hem na zijn carrière beginnen voor de club. Tel uit je winst.

2 januari 2021 om 18:05

Ik kan mij aan de andere kant prima voorstellen dat Groningen hem ook als hij nu weggaat na zijn carriere een rol binnen de club aanbiedt. Hij heeft er toch gewoon 7 jaar goed gefunctioneerd. Aangezien we het over Ludogorets hebben sluit ik ook niet uit dat hij weer vrij rap terug is in Nederland en dat Groningen plotseling weer een optie wordt over 2 jaar.

2 januari 2021 om 18:57

Ach, ze kunnen altijd in Kropswolde blijven wonen, en kan hij gewoon tijdelijk daar spelen. Ik ga er niet vanuit dat hij daar vijf jaar blijft. Het liefst had ik hem ergens anders zien keepen dan Ludogorets. Je wint wel heel makkelijk prijzen tho daar. Maar ik had hem liever bij een middenmoter zien keepen in de top 5 competities of ergens in Griekenland, Turkije, Rusland, Belgie en Portugal. In ieder geval een competitie met wat meer aanzien zodat ik hem ook kan volgen.

2 januari 2021 om 19:53

@joventut, ik denk dat je zomaar eens gelijk zou kunnen hebben. Ik moet er niet aan denken om alleen in Razgrad te zitten. Geen idee hoe lang al die beperkingen overal gelden, maar zelfs als dit allemaal opgeheven is, zal het nou niet echt een gezellige stad zijn.

2 januari 2021 om 20:24

Dat denk ik ook, denk je dat hij veel meer gaat verdienen? Snap wel dat hij wil cashen hoor.. Oranje is voor hem voorbij ( helaas ) voor mij is hij de 3e beste keeper van Nederland. Dus hij hoeft zich niet meer te laten zien... FCG supporters gaan hem missen, buiten het veld 99% een voorbeeld voor velen en die 1% praten ze over. Maar ach.

Vond dat hij veel eerder moest worden opgeroepen voor het Nederlands elftal. Vond hem altijd beter dan Zoet. Maar nu is die zijn niveau niet meer aan het halen en met deze transfer is het einde Nederlands elftal.

Laat mooi gaan naar Bulgarije. Zal wel maffiageld zijn daar. Vind het toch een wisselvallige keeper en bovendien een rare kwibus met zijn arrogante opmerkingen en losse handjes.

2 januari 2021 om 19:22

Wisselvallig? Één van de meest stabiele keepers van de Eredivisie. Al jaren.

2 januari 2021 om 21:14

Ik ben er niet kapot van, maar wie ben ik. Tegen Emmen bijvoorbeeld was hij iets minder stabiel. Maar misschien ben ik teveel gefocust op zijn ietwat zware postuur en dat ik hem als persoon komisch vind.

2 januari 2021 om 23:59

Mwah, dat zware postuur is hij al een jaar of 2 kwijt. Die fout tegen Emmen is de eerste grote in tijden, maar goed, 1x een fout en je bent weer een kutkeeper, kijk maar naar Bizot begin dit seizoen.

3 januari 2021 om 02:17

Tegen Twente was hij ook echt dramatisch met z'n poging tot opbouwen.

Al zie ik hem niet graag vertrekken gun ik het hem van harte! Is een keeper boven het gemiddelde niveau van Groningen geweest in die jaren. Ik kan alleen maar begrip hebben dat je na zo een lange tijd wat anders wil.

Al zie ik hem niet graag vertrekken gun ik het hem van harte! Is een keeper boven het gemiddelde niveau van Groningen geweest in die jaren. Ik kan alleen maar begrip hebben dat je na zo een lange tijd wat anders wil.

Top keeper voor elke subtopper in de eredivisie, heeft zoveel punten voor ons gepakt dit seizoen en laten we hopen dat hij de 2e helft ook gewoon blijft zodat we een kans op Europees voetbal maken. Goh hij heeft iemand geduwd in het gezicht, alsof we met z'n allen nooit iets slechts hebben gedaan. Deze jongen heeft zich 200 ingezet voor goede doelen met kinderen, hij was er altijd bij en nam altijd het voortouw maar daar horen we niemand over! Dit is gewoon een goeie jonge en een goede keeper en ik hoop dat hij en zijn gezin het daar naar hun zin hebben. Ik wens jullie sowieso alvast veel succes! Bedankt voor alles Sergio!

Volgens mij zijn wij Groningers juist vaak kritisch op ons zelf en bij deze vertrekkende speler zijn we allemaal positief! Enige gezeik is het incident en 1 of 2 blunders die mensen kunnen opnoemen...Ik weet wel wat het is het is een gigantische bloedzuiger! Altijd al gevonden en gelukkig stond die aan onze kant. Anders zou ik hem haten en daardoor veranderd het beeld over hem. En het negatieve gelul van Derksen want die doet al jaren niks anders over de FC. Iedereen die hem wekelijks ziet kan niet anders zeggen dat die gewoon in de top van NL speels gemak mee kan. Alleen Onana is beter! De rest heeft nog nooit laten zien dat ze constant een heel goed niveau aantikken. Nadeel is dat de beste man ook veel meer verdiend dan de rest van de selectie..situatie komt de FC niet heel slecht uit. Ben benieuwd naar die Noor maar denk dat we Sergio zeker gaan missen! Hoop dat ze de reserve keeper van PSV (ex vvv) ook op het lijstje hebben staan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Groningen

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.AZ3717
5.Feyenoord3518
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. van KaamMiddenvelder191
M. El HankouriAanvaller182
J. LarsenAanvaller188
G. GudmundssonAanvaller150
S. PadtKeeper190
P. JoostenAanvaller153
W. DammersVerdediger151
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Groningen.

19 fans
Keeper, 30 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 FC Groningen 19 0 1 0
2019/2020 FC Groningen 26 0 0 0
2018/2019 FC Groningen 36 0 1 0
2017/2018 FC Groningen 34 0 1 0
2016/2017 FC Groningen 36 0 1 0
Laatste voetbalnieuws

Vitesse evenaart recordreeks en hoopt op puntenverlies van Ajax

Vitesse heeft zaterdag de vierde Eredivisie-zege op rij geboekt. In eigen huis was de ploeg van Thomas Letsch met 1-0 te sterk voor FC Groningen, waardoor de Arnhemmers op de ranglijst...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 26 januari
Juventus en Sassuolo naderen een akkoord over de transfer van Gianluca Scamacca. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren