FC Twente ziet derde huurling voortijdig vertrekken; transfer naar Turkije lonkt

Zaterdag, 2 januari 2021 om 13:24

Halil Dervisoglu is per direct vertrokken bij FC Twente, zo weet TC Tubantia te melden. Brentford heeft besloten om de 21-jarige aanvaller voortijdig terug te halen naar Engeland. Volgens het regionale dagblad is de kans groot dat Brentford Dervisoglu nu terughaalt, om hem snel weer door te verkopen aan een Turkse club.

Vanuit Turkije klonken afgelopen dagen geluiden dat Dervisoglu de overstap naar Sivasspor zou gaan maken. Aanvankelijk liet technisch directeur Jan Streuer nog aan TC Tubantia weten daar ‘geen signaal van Dervisoglu of Brentford’ over te hebben ontvangen. Nu laat Dervisoglu FC Twente toch voortijdig achter zich. Na Lazaros Lamprou (terug naar PAOK Saloniki) en Alexander Jeremejeff (terug naar Dynamo Dresden en vervolgens verkocht aan BK Häcken) is hij de derde huurling in een week tijd die Enschede na een halfjaar al achter zich laat.

“Ik heb daar geen moeite mee. Je moet graag voor Twente willen spelen, aan ongemotiveerde spelers hebben we niks”, laat Streuer weten aan TC Tubantia. Dervisolgu ontbrak zaterdagochtend op de eerste training van FC Twente in 2021. Streuer hoorde niks van de aanvaller zelf. “De club heeft zich gemeld, maar het was wel zo netjes geweest als hij ons ook nog even had ingelicht.”

Dervisoglu maakte in oktober op de valreep op huurbasis de gang van Brentford naar FC Twente. Hij slaagde er niet in om een basisplaats te veroveren en kwam tot totaal tien duels, waarvan twee als basisspeler en waarin hij niet tot doelpunten of assists kwam. Na het voortijdige vertrek van Dervisoglu, Lamprou én Jeremejeff gaat FC Twente in januari nog proberen om een aanvaller te halen. Streuer: “Of we er nu nog een tweede bijhalen, gaan we bekijken.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

31 reacties (laatste reactie door zinedane)

De bank wordt er zo niet sterker op bij Twente. Echter is het wel zo wat Strueur aangeeft, ongemotiveerde spelers heeft de club niets aan. Heeft echt heel weinig kunnen brengen in zijn minuten bij Twente. De ophef om zijn komst naar Twente ipv Sparta was achteraf niet nodig geweest.

2 januari 2021 om 13:50

Twente is bijna rond met een nieuwe aanvaller volgen Leon ten Voorde, heel veel namen gaan rond. De Tweet van ten Voorde............. Twente is zo goed als rond met een nieuwe aanvaller. Moet er begin volgende week zijn..Namen genoeg gehoord, maar bij de club houden ze de kaart nog even voor de borst.

2 januari 2021 om 14:01

Musa, Bony, Niasse, Sanogo, Stoch, Boakye, Oberlin, Doumbia, Ring. Allemaal (redelijk) bekende aanvallers zonder club momenteel. Wie weet dat er eentje tussen zit die voor een paar ton bij Twente wil spelen

2 januari 2021 om 14:12

Hahah Yaya Sanogo, die was echt vreselijk goed bij Ajax 🤣😉

2 januari 2021 om 14:14

Geen idee wat het niveau van Stoch nu is, maar als die nog een acceptabel niveau heeft zou wel leuk zijn. Denk trouwens niet dat Twente voor een half jaar een paar ton gaat betalen, de nieuwe werkelijkheid laat dat gewoonweg niet toe.

2 januari 2021 om 14:30

Waarom steeds die oude spelers terug willen halen. Gewoon een gretige jonge aanvaller.

2 januari 2021 om 14:35

Omdat je voor een half jaar iemand moet hebben die er gelijk staat en bij iets oudere spelers weet je goed wat ze kunnen, dat is bij jongere spelers toch altijd afwachten.

3 januari 2021 om 14:07

Beiden hebben voor en nadelen. Hieronder noem ik ook al Braaf, Redan en Summerville als jonge opties. Maar met Cerny en Danilo heb je al twee vrij onervaren jongens voorin. En Menig is ondanks zijn 24 jaar nog enorm onstuimig. Met een wat oudere speler als Stoch, Ring of Musa breng je vaak wat meer rust in je ploeg. Terwijl overigens bijvoorbeeld een Oberlin nog steeds vrij jong is en hartstikke getalenteerd. Met oudere spelers haal je iemand binnen die vaak een mindere wedstrijd voorin wat meer in goede banen kan leiden. Terwijl je met een jong iemand weer bravoere in het spel kan brengen. Aangezien dat laatste er al flink is met de voorhoede die je nu hebt is een Stoch of een Bony misschien wel lekker als buitenspeler die iets preciezere voorzetten kan geven of een Bony die als kapstok kan dienen wanneer nodig

Je zou kunnen denken aan een Braaf van City, Redan van Hertha of Summerville van Leeds

2 januari 2021 om 13:47

Braaf wordt, in mijn ogen onterecht, gezien als een soort volgende Sancho. Zeer beloftevol. Die zie ik nooit worden verhuurd aan Twente. Verder was Redan vorig jaar toch aan Groningen verhuurd? Die vond ik echt niet bijzonder... Summerville vind ik wel een leuk spelertje. Zie in hem een soort Elia en die had ook een super tijd in Enschede. Van deze Halil had ik overigens ook meer verwacht. Prima talent. Had voor hem denk ook goed geweest als hij bij Twente was gebleven en had geleerd om te knokken voor zijn plekje. Dat zo makkelijk het bijltje erbij neer gooien en van club veranderen levert meestal een snel afglijdende loopbaan op... En dat zou echt zonde zijn van zijn talent.

2 januari 2021 om 13:54

Dervisoglu paste natuurlijk perfect in het spel van Sparta met twee spitsen. Het is geen echte (snelle) 9 en ook geen speelmakende 10. In een goed draaiend Twente was er simpelweg geen plek voor hem. Redan vielvkrig jaar ontzettend tegen bij Groningen. Maar dat was ook een hele gekke transfer achteraf. Sierhuis is een kapstok spits terwijl Redan veel meer met snelheid in de ruimte speelt. Dat is iets meer vergelijkbaar met Danilo. Dus ik zie hem er als tweede spits nkg best een leuke invaller in. Summerville vind ik persoonlijk veel creativiteit zonder eind product. Maar dat was Elia ook lange tijd. Ben het dus in die zin met je eens. En goalski bij Leeds krijgt hij al helemaal geen speelminuten, dus dan kan je beter een half jaartje in Nederland vertoeven denk ik

2 januari 2021 om 13:51

Vergeet niet dat Summerville wel een basisplaats eist.

2 januari 2021 om 13:57

Waar krijgt een huurspeler wel zomaar een basisplaats zonder dat ze wat hebben laten zien? Je kunt van alles eisen, maar volgens mij werkt het nergens zo. Of de clubs moeten al zoiets laten vastleggen in het huurcontract.

2 januari 2021 om 14:08

Braaf is echt zo'n ontzettende blind vink. Moet je echt niet willen.

Had eigenlijk wel meer verwacht van Dervisoglu bij Twente, want vond hem bij Sparta Rotterdam toen echt wel een prima speler die best wel wat potentie had.

Misschien dan bij Ajax kijken naar Giovanni (weliswaar een aanvallende middenvelder, maar kan ook in een vrije rol vanaf de vleugels spelen) en dan proberen te huren voor de rest van dit seizoen plus volgend seizoen?

Of misschien bij AZ kijken naar iemand als Aboukhlal. En anders kom je denk ik uit bij Nederlandse spelers in het buitenland zoals Redan.

2 januari 2021 om 14:13

Bij jong Ajax maakt Giovanni niet echt indruk. Hij is in mijn ogen nog totaal niet klaar voor de eredivisie.

2 januari 2021 om 14:52

Ook over Danilo waren vraagtekens. En Cerny en Menig idem dito. Ook geen garantie dat zij goed genoeg zouden zijn om Twente in de Eredivisie te houden. Wat er nu bij Twente wordt gedaan is ontzettend knap. Ze laten zulke jonge gasten gewoon op de top van hun kunnen spelen/zich verder ontwikkelen, terwijl ze meerdere jaren onder dit niveau zaten/redelijk stil stonden in hun ontwikkeling. Het zou mij niks verbazen als Ron Jans ook spelers als Giovanni, Vente, Gudmunson of zo van AZ flink aan de praat krijgt.

2 januari 2021 om 20:05

Ben ik niet helemaal mee eens (of misschien wel helemaal niet). Zowel Danilo als Cerny hebben veel meer bij Jong Ajax laten zien dan Giovanni die nog helemaal niets heeft laten zien. Natuurlijk is het verrassend dat Jans deze spelers zo lekker aan het ballen heeft gekregen, maar zoals ik al schreef hebben deze spelers al wel laten zien de KKD ontgroeid te zijn.

2 januari 2021 om 14:15

Doe nog maar een talentje van Ajax ja, die samenwerking bevalt me uitstekend!

2 januari 2021 om 16:23

Dervisoglu is een prima voetballer, maar minder prima dan hijzelf denkt. Als hij al een invalbeurt kreeg omdat er een impuls nodig was liep hij er als een pseudo Maradonna bij en deed allemaal ingewikkelde dingen zonder effect. Hakjes en gepingel moet je op de training doen, maar als het om de punten gaat moet je effectief samenspelen. Daarin heeft hij helemaal niks laten zien. Terecht dat hij daarom zo weinig speeltijd kreeg. Als je invalt moet je iets toevoegen. De eredivisie is geen circus.

Beter voor beide partijen. Ik vond hem ook niet echt gemotiveerd ogen, eerder heel laks en geïrriteerd dat hij niet speelde. Dan mag je van mij ophoepelen. Hopen op een speler als Ola John nu, of een huurling die direct de basis sterker maakt, anders gewoon lekker jeugd de kans blijven geven.

2 januari 2021 om 14:18

John heeft een eenjarig contract getekend bij RKC, toch? Het zou mij niet verbazen als Twente bij hem aanklopt voor volgend seizoen. Hij geraakt wedstrijdfit, kan nog steeds meer dan prima ballen en wil graag terug. En een leuk extraatje is dat hij inmiddels behoorlijk ervaren is en een goede leeftijd heeft.

2 januari 2021 om 14:22

Streuer geeft zelf aan dat de Dervi niet gemotiveerd was. Dus goede beslissing van Streuer om de speler weg te sturen. Ik ga hem niet niet missen omdat ik hem geen toevoeging vond. Hopen op een speler die wel voor de club wil spelen

Door wat voor oorzaken dan ook is Halil Dervisoglu er niet in geslaagd de kansen die hij de afgelopen maanden van Ron Jans kreeg, te grijpen. Dan is er, mits contracttechnisch mogelijk, maar een oplossing: Afscheid van elkaar nemen. Ben benieuwd welke echte versterking nu door FC Twente wordt aangetrokken. Ik vermoed dat het Nasser El Khayati is die zeer recent transfervrij uit Qatar is vertrokken. Al ligt het eerder voor de hand dat El Khayati weer terugkeert bij ADO Den Haag danwel naar FC Groningen gaat.

Streuer zegt het goed. Aan ongemotiveerde spelers heb je niets. Zegt ook wat over de professionaliteit van Devirsoglu. Ben benieuwd met welke nieuwe spelers Streuer komt.

2 januari 2021 om 20:07

Ik heb het gevoel dat er momenteel heel veel vertrouwen in Streuer is onder de Twente supporters. Ik dacht dat ze bij het begin wat wantrouwend richting hem waren, maar dit lijkt nu volledig omgedraaid. Dit ondanks dat ook hij natuurlijk wel eens spelers haalt die minder zijn.

2 januari 2021 om 20:14

Zeker waar! Wat ik zelf vooral erg fijn vind van Streuer maar ook van Paul van de Kraan en Ron Jans is de communicatie richting de media en de supporters.

"aan ongemotiveerde spelers hebben we niks" zegt al meer dan genoeg. Zelf denk ik dat de stap van sparta naar brentford al best groot was toen hij daar naar toeging destijds, maar gezien het salarishuis van het Engelse Championship (laat staan de Premier Leauge) kan ik het me best goed voorstellen. Hopelijk pakt Dervisoglu zichzelf weer op in Turkije

Heb gehoord dat er wat speelde met bakircoglu. Oud feyenoord aanvaller die momenteel niet aan de bak komt in Turkije. Hoorde dat het iemand moest zijn met diepgang en hij past daar eventueel wel.

Ik ben op zich wel benieuwd wie er komt. Gezien het spel, wordt het voor elke speler lastig om als basisspeler binnen te komen. Het is de vraag wel speler hier zin in heeft.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Twente

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.Feyenoord3518
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. DrommelKeeper180
Julio PleguezueloVerdediger181
DaniloAanvaller1811
Q. MenigAanvaller166
D. RotsAanvaller20
D. DumićVerdediger91
T. EbuehiVerdediger170
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Twente.

Turkije
0 fans
21 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 26 januari
Juventus en Sassuolo naderen een akkoord over de transfer van Gianluca Scamacca. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren