Eintracht kijkt naar geflopte mega-aankoop van Real Madrid als opvolger Dost

Vrijdag, 1 januari 2021 om 18:39Dominic Mostert • Laatste update: 22:07

Luka Jovic staat mogelijk voor een vertrek bij Real Madrid. De 23-jarige spits komt zelden aan spelen toe in de ploeg van Zinédine Zidane en geniet volgens internationale media belangstelling van clubs als Wolverhampton Wanderers, Manchester United en Hertha BSC. Ook zijn oude club Eintracht Frankfurt lijkt open te staan voor de komst van Jovic. Adi Hütter, de trainer van de club uit de Bundesliga, denkt dat de Serviër zelf ook wel oren heeft naar een rentree.

Jovic maakte in de zomer van 2018 voor zestig miljoen euro over van Eintracht Frankfurt. Sindsdien speelde hij 21 wedstrijden in LaLiga, waarvan 4 in het huidige seizoen. Jovic miste een groot deel van de huidige jaargang door enkele blessures en een besmetting met het coronavirus, maar ook nu hij weer inzetbaar is doet Zidane geen beroep op hem. "Het is niemand ontgaan. Hij krijgt heel weinig speeltijd bij Real Madrid en hij zal er zeker niets op tegen hebben om terug te keren bij Eintracht Frankfurt", wordt Hütter geciteerd in de Duitse pers.

De oefenmeester beseft desondanks dat het niet makkelijk wordt om Jovic terug te halen. "Het klopt wat er is geschreven over zijn salaris", geeft Hütter aan. Jovic verdient naar verluidt vijf miljoen euro per jaar in het Santiago Bernabéu. In Frankfurt zou hij de naar Club Brugge vertrokken Bas Dost kunnen vervangen. Ook Joshua Zirkzee wordt in verband gebracht met een overstap naar Eintracht als opvolger van zijn landgenoot, al zou de jonge Nederlander waarschijnlijk alleen op huurbasis kunnen overkomen van Bayern München. Hütter bestempelt Zirkzee als een 'interessante speler', maar weidt verder niet uit over het gerucht.

Eintracht speelt in een 3-4-2-1-formatie met André Silva als onbetwiste aanvalsleider. Mede daardoor mocht Dost vertrekken naar België, maar Hütter spreekt wel van een 'sportief verlies' voor de ploeg dat 'adequaat moet worden opgevangen'. Jovic, die een contract tot medio 2025 heeft bij Real Madrid, speelde zijn laatste wedstrijd in clubverband op 8 november. Toen deed hij acht minuten mee in de verloren uitwedstrijd tegen Valencia (4-1). In de 21 competitieduels die hij in totaal afwerkte voor Real Madrid, scoorde hij 2 keer.


Poll

Verdient Luka Jovic meer kansen bij Real Madrid?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

30 reacties (laatste reactie door ligadream)

Laten we hopen dat ze hem overnemen en dat we niet een al te groot verlies op hem hebben.

1 januari 2021 om 18:55

Ik zou je hoop maar niet te hoog houden. Ik zie Frankfurt niet meer dan 15/20 miljoen betalen voor een transfer eerlijk gezegd.

1 januari 2021 om 19:01

Ik eerlijk gezegd ook niet. De verkoop afdeling van Real Madrid is niet een van de beste en 60miljoen voor een speler die een jaar heeft gepresteerd was natuurlijk ook belachelijk.

1 januari 2021 om 19:02

De verkoopafdeling van Real is waardeloos? Dan zijn er geen goede verkoopafdelingen hoor. Dit seizoen 100 miljoen verdient aan Hakimi, Reguilon, Oscar, Rodriguez, Javi Sanchez, Jorge de Frutos, Dani Gomes en nog wat onbekende spelers. Vorig seizoen 130 miljoen verdient aan Kovacic, Llorente, Hernandez, De Tomas en nog spelers. Al 4 seizoenen op rij voor meer dan 100 miljoen aan uitgaande transfers met als exponenten: 13,5 miljoen voor Oscar Rodriguez, 20 miljoen voor Raúl de Tomas, 66 miljoen voor Morata en 30 miljoen voor Danilo.

1 januari 2021 om 19:13

Waardeloos was overdreven, maar het is niet goed ook. Bale verhuurd met doorbetaling van de helft van zijn salaris, James gratis weggedaan, Hakimi voor maar 40miljoen weggedaan (zonder terugkoop-clausule), reguillon voor maar 30miljoen weggedaan (hier gelukkig wel een terugkoop-clausule), ronaldo voor maar 112 miljoen weggedaan.

Die paar transfers waar ze het wel goed hebben gedaan zoals mayoral staat in schril contrast met bovenstaande lijst.

1 januari 2021 om 19:20

Bale verhuren is een werelddeal, want zo zijn ze tenminste een stuk van zijn salaris kwijt. Een wonder dat dat gelukt is. James gratis is lang niet zeker, alle betrouwbare media (Marca, BBC, Sky Sports) berichten over een bedrag tussen de 10 en 20 miljoen en ook daar viel een enorm salaris weg van een oudere speler. Hakimi wilde een basisplaats, wat niet gegeven kon worden, Reguilon doet nu veel ervaring op bij Spurs (altijd makkelijk als vaste speler dan als huurspeler). En Ronaldo voor maar 112 miljoen? Een 33-jarige speler die duidelijk wilde vertrekken bij de club. Dat was gewoon een heel goede deal. In de absolute wereldtop is er bijna geen enkel team dat evengoed verkoopt als real. Laat staan dat er teams het beter doen.

1 januari 2021 om 19:27

Met de commercie die ronaldo met zich meebrengt en het feit dat hij nog in zijn prime zat kon het aardig wat meer zijn dan 112 miljoen zijn (vooral als je het vergelijkt met de deal van hazard die nog maar 1 jaarcontract had). Hakimi zal geen basisplaats hebben geëist, maar zag bij voorbaar al dat hij tweede keus zou zijn achter carvajal en daar had hij geen trek in (logisch als je beter bent). Maar hij was een sensatie in de bundesliga en cl en om dan maar 40 miljoen te ontvangen is gewoon laag. James is echt gewoon gratis weggegaan, banfield heeft dat onderzocht omdat zij een deel van de transferbedrag zouden krijgen. En Bale wegdoen en nog een gedeelte van zijn salaris betalen bestempelen als een werelddeal is wel iets te enthousiast. De man blijft een speler die ongelofelijke dingen heeft verricht en als ze het harder hadden gespeeld of langer hadden gewacht dan was er vast een amerikaanse/chinese club langs geweest die heel zijn salaris hadden overgenomen.

1 januari 2021 om 19:43

Het is praktisch een wereldwonder dat Bale niet meer bij Real speelt. En zoals gezegd, real is wereldtop. Verkopen is daar geen doel op zich, dus ik vind echt niet dat je kan stellen dat ze het matig doen. Ik wil niet weten hoe je het beleid van Barcelona, City, Liverpool (sinds ze tot de top behoren) en Juventus zou beoordelen.

1 januari 2021 om 19:55

@Lierse1997 Echt he, Real geen goede verkoopafdeling lol, of zelfs waardeloos noemen. Hoe komt men erop zeg. En dan Ronaldo op 33jarige leeftijd voor 110 mil verkopen is niets? Man dat is werelds! Wie doet zoiets nog na? En ja zijn gemis is daar maar dat komt meer omdat er nooit een fatsoenlijke vervanger is gehaald. Het was te gek voor woorden dat een Mariano kwam en zijn rugnummer overnam, tsja. Nee Reals verkoopafdeling is meer dan prima. En men moet beseffen Real is de top. Dan kan je moeilijk je aanwinsten altijd voor meer verkopen want er is geen hogere niveau boven hen. Dan is het prima hoe Real het aanpakt. En ja soms heb je mindere keuzes maar dat heeft elke club wel.

1 januari 2021 om 20:02

Hoezo is dat werelds met de enorme commercie die hij met zich meebrengt. Dat hoor je als verkopende club ook in je achterhoofd te hebben. Het enige wat jullie zien is 33 jaar en 110 miljoen. Ja dan lijkt het inderdaad werelds. Maar met de commercie van Ronaldo en het feit dat hij zeker een bepaalde niveau tot zijn 36ste behaald dan is dat niet werelds en heeft er waarschijnlijk meer in gezeten dan 110 miljoen. Messi bijvoorbeeld kon vorig jaar verkocht worden voor 100miljoen en nog drie spelers.

1 januari 2021 om 20:10

Omdat hij weg wilde? Nu dan had real ook 100 miljoen en drie spelers kunnen vragen maar dan zou die ook niet verkocht worden. En gelukkig is dat niet gebeurd want dat zou de band tussen real en 1 van zijn grootste legendes gewoon om zeep kunnen zijn.

1 januari 2021 om 20:26

Ronaldo was 33 jaar toen hij vertrok. 112 miljoen is dan heel veel geld, ja ook voor Ronaldo.

2 januari 2021 om 02:14

Realxmadrid, je blijft maar bashen op de commercie rond ronaldo maar een concreet getal heb ik niet echt gehoord.
Wat levert hij Real MEER op aan commercie? Ik denk dat je versteld zult staan van alle marges ed.
De interesse rond Bale was er al een jaar terug van die Chinese club en hij had er schijt aan. Nee, als je het verkoopbeleid van Real slecht noemt heb je er weinig kaas van gegeten m.i.

2 januari 2021 om 02:44

Bale wou gaan naar china alleen hield real madrid het tegen. Daar baalde Bale juist enorm van. En ook Ronaldo gaf aan verrast te zijn van de lage transfersom. Een concreet getal heb ik niet maar het zou tientallen miljoenen meer kunnen zijn, ik probeer hiermee alleen aan te geven dat Real bij de aankopen altijd teveel betalen (zie vini, rodry, hazard, jovic) maar bij uitgaande transfers echt enorm laag zitten waarbij ze zelfs deals sluiten waarbij ze nog steeds de helft van de salaris betalen of gratis wegdoen terwijl er genoeg waarde zit (zie james).

1 januari 2021 om 19:50

Denk juist dat hij het daar bijv hopelijk goed doet als voorheen en dat er dan in de zomer een Engelse club komt met wat prima centen om hem te verkopen. Verkoop Isco erbij, Bale en Ceba en dan moet Mbappe halen toch wel mogelijk zijn (met zijn 1 jarig contract in de zomer 2021)? Alaba gratis ophalen en met die 2 kan je echt top verder.

als je 40 miljoen kunt krijgen dan moet je hem direct verkopen, mariano ook lozen voor 10/15 miljoen en een echte spits halen die Benzema over een paar jaar af kan lossen.

1 januari 2021 om 18:58

40 miljoen? Ik weet het niet hoor, maar het is een speler die de afgelopen tijd gewoon echt niks heeft laten zien. Wie betaalt er nou nog 40 miljoen voor zo'n speler? Doe dat bedrag maar gedeeld door 2 en haal daar ook nog maar een paar miljoen vanaf. Real Madrid wilt hem natuurlijk gewoon kwijt, dit zal ook zeer zeker het transferbedrag drukken.

1 januari 2021 om 19:12

Inderdaad, daarom verhuren en met een beetje geluk draait hij weer goed en vervolgens direct verkopen. Helaas maar deze jongen is gewoon te licht voor Real.

1 januari 2021 om 19:09

Gewoon uitlenen voor 1,5 seizoen zodat hij weer wat goals kan maken in de BuLi. Dan krijg je er wel 40 miljoen voor. Mariano is trouwens een ideale derde spits. Amper speeltijd, klaagt nooit, werkt hard en speelt meestal nog wel redelijk als hij eens moet spelen.

2 januari 2021 om 12:19

40 milioen voor een reserve speler die maar een goed seizoen had in zijn cariere? en zeker nu met de corona crisis? 20 is meer realistisch

Direct doen, is voor alle partijen het beste. Jovic gaat onder Zidane geen eerlijke kansen meer krijgen, dus om die jongen ervaring op te laten doen is een stap naar een vertrouwd terrein prima. Weer wat goals maken, doorontwikkelen en dan kijken waar iedereen staat.

1 januari 2021 om 20:11

Zidane ziet hem elke dag trainen,als hij ze daar allemaal de kruising in zou schieten,dan had hij vast wel (nog) een kans gekregen...

1 januari 2021 om 20:29

Kijk voor de grap de filmpjes op de training. Jovic jaagt ze zowel met links als rechts in de kruising. Hij krijgt geen kansen omdat Zidane niet kan wisselen en vasthoud aan zijn vertrouwde namen.

1 januari 2021 om 21:16

Van elke voetballer kun je een mooie compilatie maken,hoe ziet de rest van de training eruit,waarom zou een trainer hem geen kans geven,als hij echt zo goed is..

1 januari 2021 om 21:27

Zoals boven mij al gezegd is zien Jovic z'n trainingsbeelden er prima uit. Hij heeft echter wel de kans nodig om zichzelf in wedstrijden te bewijzen en in een ritme te komen, maar die krijgt hij van Zidane niet. Waarom laat je zo'n jongen dan overkomen voor 60+ miljoen, dan had je het geld beter kunnen sparen voor Mbappe. Jovic heeft 21 competitieduels gespeeld maar daarin slechts 569 minuten gemaakt, wat niet eens 7 hele wedstrijden zijn. Dan zijn 2 goals en een assist zo slecht nog niet.

1 januari 2021 om 22:05

Juist Joshua, tegen Elche kon hij prima invallen. Benzema had zijn dag niet, maar zelfs dan weigert Zidane Jovic erin te zetten.

1 januari 2021 om 23:01

De wedstrijden die hij speelde leek het alsof Real Madrid met een man minder speelde. Kun je wel zeggen ja hij heeft 20 wedstrijden (overdreven gezegd) achter mekaar nodig maar Zidane heeft gewoon aanvallend helemaal niks buiten benzema. Daarnaast laat Mariano zien van veel meer waarde te zijn dus dat hij 2e spits is vind ik meer dan goed. Jovic moet gewoon verkocht worden en Real moet zijn verlies accepteren. Het was ook gewoon een domme deal om 60miljoen te betalen voor een 1 seizoenswonder. Zoals je gezegd hadden ze het geld beter kunnen sparen voor mbappe.

Als hij naar Frankfurt gaat hoop ik dat ze hem uitlenen. Hij kan echt het niveau van Real aan, daar ben ik zeker van, ik vind ook dat hij (veel) meer kansen moet krijgen. Maar op deze manier is een uitleen beurt echt een goede oplossing. Hij krijgt geen kansen, en dan hij die 2de helft van het seizoen lekker ballen.

Het zou echt fantastisch zijn om Jovic weer in een Eintracht-shirt te kunnen zien. Mocht dit gaan gebeuren kan ik bijna niet wachten om hem samen met Silva een koppel te vormen.

2 januari 2021 om 12:20

idd, prachige zaak voor Franfurt and weeral een reden meer om naar hun wedstrijden te kijken

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Eintracht Frankfurt

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden

3 fans
Aanvaller, 24 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 24 juni
Manchester United is in de markt voor Yannick Carrasco. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren