Feyenoord maakt komst Pratto wereldkundig; contract tot einde seizoen

Vrijdag, 1 januari 2021 om 17:03 • Laatste update: 17:13

Feyenoord heeft zich definitief versterkt met Lucas Pratto. De Argentijnse spits heeft donderdag zijn medische keuring doorstaan en wordt voor de rest van het seizoen gehuurd van River Plate. Feyenoord zou volgens eerdere berichtgeving van het Algemeen Dagblad een optie tot koop hebben bedongen tijdens de onderhandelingen, maar dit wordt door diverse Argentijnse media tegengesproken. Feyenoord rept zelf met geen woord over een optie tot koop.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Denk je dat Lucas Pratto een succes wordt bij Feyenoord?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

96 reacties (laatste reactie door japie_krekel)

Nou, ben benieuwd. Voor de lange termijn heb je er weinig aan, maar wel meer dan aan Jorgensen lijkt me.

1 januari 2021 om 17:10

zijn moyenne ligt niet veel hoger als dat van Jorgensen

1 januari 2021 om 17:58

Tja Pelle had ook nog nooit gescoord voor die naar Rdam kwam. Daarom, ik ben benieuwd.

1 januari 2021 om 18:09

Precies Migi, niemand heeft hem zien spelen, maar iedereen kraakt hem al af. Die onzin die Mossou verkondigde over zijn overgewicht herhalen is ook populair. Men heeft na Senesi weinig geleerd. Wacht gewoon eens een wedstrijd of 5 tot 10 af voordat je hem eventueel afkraakt.

1 januari 2021 om 18:53

Maar ze vallen vaker tegen dan dat ze verrassen. Verder is deze Pratto ook al 32 jaar. Als hij nu nog niet veel scoort, is de kans niet heel groot dat dat nog gaat gebeuren. Het kan natuurlijk altijd, maar de kans is groter dat hij niet beter is dan wat ze er nu hebben lopen. Het is overigens geen vreemde 'aankoop' hoor. Met een lege portemonnee haal je doorgaans ook geen topscorers in huis en wie weet; misschien pakt het goed uit.

1 januari 2021 om 19:13

De kans is niet zo groot dat een 5 voudig international slechter is dan Vente, Linssen of de nog in ontwikkeling zijn Bannis en Bozenik in de spits. Mede door de blessures van Bozenik en de blessuregevoeligheid van jorgensen moet er gewoon iemand bij.....wie had jij dan gekozen?

1 januari 2021 om 20:45

De man is 32 jaar en heeft 5 interlands gespeeld. Bovendien is dat een leuke manier om iemand toch een behoorlijke aanwinst te doen lijken, maar ik kijk liever naar de cijfers van deze meneer dan naar het feit dat hij 5 interlands achter z'n naam heeft. Maar zoals ik al schreef; met een lege portemonnee haal je geen doelpunten-machines in huis. Het is dus niet zozeer een hele rare aankoop, maar dit is wel de zoveelste speler in een lijstje die je eerder bij een subtopper zou zien dan bij een traditionele topclub als Feyenoord. Het is meer de optelsom en gezien dat hele gedoe omtrent investeerders zijn ze de wanhoop nabij in Rotterdam.

Ik zie dit geen succes worden. De back up van riverplate zonder echte Europese ervaring.

Dan kan je beter bannis laten proberen een aantal weken.

1 januari 2021 om 17:09

Volgens mij weet jij niet wat voor onwijs grote club River Plate is in Zuid Amerika. Misschien zelfs wel de grootste. Hij is stukken beter dan Bannis.

1 januari 2021 om 17:39

Bennis zou waarde moeten vertegenwoordigen, deze man wordt een half jaar gehuurd waarvan je ook geen zekerheid hebt of hij het gaat maken, ben er van overtuigd dat Bennis ook wel 6 of 7 goals gaat maken als hij gewoon de kans krijgt, in het gunstigste geval maakt Pratto er een paar meer maar zal dat nou zo'n groot verschil maken op de ranglijst?

1 januari 2021 om 17:41

Bannis moet lekker in de luwte vlieguren maken, hij is nog veel te licht voor het eerste.

1 januari 2021 om 17:48

Bannis en Vente zijn beide geen Feyenoord niveau en komen echt veel te kort

1 januari 2021 om 18:55

Maar dit is geen Zuid-Amerika. Het zegt al genoeg dat Feyenoord een van de betere Argentijnse talenten wist te strikken. Verder mag ik toch hopen dat hij wel beter is dan Bannis.

1 januari 2021 om 17:40

Hij heeft letterlijk een paar jaar bij Genoa in de Serie A gespeeld met prima statistieken.

1 januari 2021 om 18:07

bij Genoa heeft hij 1 goal gemaakt in 14 wedstrijden als ik de statistieken die ik op internet kon vinden moet geloven maar misschien kloppen die niet dan

1 januari 2021 om 18:57

Je hebt de verkeerde Serie A erbij gepakt. In de Italiaanse Serie A scoorde hij namelijk 1 keer en gaf hij 3 assists. Die andere is de Braziliaanse competitie...

Kan alleen maar een win-win zijn lijkt mij, aangezien jorgensen en bannis er niet veel meer van kunnen..

Goed dat Feyenoord zich wel versterkt heeft, wat zal Dick blij zijn! Ben wel benieuwd wat deze jongen kan. De Mitroglou vergelijking werd al snel gemaakt maar dat is natuurlijk een beetje makkelijk. Hij krijgt wel direct een zwaar programma voor de kiezen! Overigens was ik helemaal vergeten dat Dylan Vente nog bij Feyenoord zit joh, daar is ook echt niks meer van over lijkt het. Was al geen geweldig talent vond ik maar die kan beter ergens in de KKD gaan voetballen om misschien er nog wat uit te halen.

1 januari 2021 om 17:17

Is ook alleen maar bij de 1e selectie gekomen door blessures van Bozenik en Jorgensen. Heeft de laatste wedstrijden paar minuten gemaakt. Vente moet gewoon lekker in de KKD gaan voetballen.

1 januari 2021 om 17:30

Ja die heeft het niet bepaald he? En Bannis? Wat verwacht je daarvan?

2 januari 2021 om 12:44

Bannis moet fysiek heel veel groeien. Speelde natuurlijk ook paar potten in Europa League en je ziet dat hij fysiek totaal geen kans maakt.

dus je hebt Bozenik die voor 4 miljoen is gehaald en Bannis en die moeten nu wijken voor een spits die er gemiddeld 10 in een seizoen inschiet en die naar verluidt kampt met overgewicht? hopen dat hij Feyenoord beter maakt dan maar ik heb er mijn twijfels bij

1 januari 2021 om 17:16

Dit is eredivisie he en kan best eens goed uitpakken. Je weet het niet, maar wat je wel weet is dat Jorgensen, Bozenik, Bannis en Vente tekort komen voor het niveau dat Feyenoord nastreeft. Bozenik voor 4 miljoen is overigens echt een grap, want je ziet dat hij in de techniek zwaar tekort komt.

1 januari 2021 om 17:25

dit is een prima spits heb hem vaak genoeg zien spelen

1 januari 2021 om 17:32

ja, dat lijkt idd geen beste aankoop voor zo een bedrag. hopelijk komt het er nog uit maar ik zie zelf ook niet veel speciaals in Bozenik maar om nou een twijfelgeval te huren om vervolgens een twijfelgeval die 4 miljoen heeft gekost te banken vind ik wel een beetje zonde van het geld

1 januari 2021 om 19:01

Nou ja, het is ook niet zo dat die Pratto nou veel indruk heeft gemaakt of in grote competities heeft gespeeld. In de Serie A kwam hij weinig aan de bak bij Genoa en zelfs in Noorwegen wist hij er niet meer dan 4 te scoren. Dat is nou niet bepaald een hoger niveau dan de Eredivisie. Hij kan natuurlijk altijd gaan verassen, maar de kans is groter dat het allemaal niet bijzonder is. Als je op dit soort spelers uitkomt omdat je weinig te besteden hebt, kun je dat geld beter op de bank houden.

1 januari 2021 om 17:17

Ik juich dit toe als Bannis dan verhuurd kan worden. Bannis echt op weg de nieuwe Vente te worden zo. Lekker een jaar op de bank en 1x 5 minuutjes invallen. Als pratto ervoor zorgt dat nu Bannis kan worden verhuurd komende halfjaar. (en hopelijk het jaar erop ook). Dan ben ik hier erg blij mee. Dan nog hopen dat hij zijn waarde kan hebben komend halfjaar en dan is het een win-win situatie.

1 januari 2021 om 17:25

@Japie je denkt te logisch LOL ... Je zal altijd een paar hebben die het goed proberen te praten. Van een drol kaviaar willen maken ... Dat dit geen succes wordt is toch eenvoudig te zien en de overweging vanuit Feyenoord zelf is al helemaal lachwekkend. Hoe kwamen ze überhaupt bij Pratto uit?

1 januari 2021 om 17:28

ik heb er ook weinig vertrouwen in. met Guidetti en Pelle is het twee keer gunstig uitgepakt maar daarna is Feyenoord er een soort van beleid van gaan maken om spitsen te halen die magere statistieken hebben in de hoop dat het weer een nieuwe Guidetti of Pelle wordt

1 januari 2021 om 17:36

Naar verluidt ja, terwijl het een makkelijk inkoppertje lijkt van de media. En aanvallende stootkracht kan er wel bij. Bozenik is nog herstellende, Bannis is te licht en moet verhuurd worden en we weten inmiddels wel hoe het met Jorgensen zit.

1 januari 2021 om 17:44

Japie, je valt in herhaling. 1. Hij heeft geen overgewicht, dat is al meerdere keren ontkracht. 2. Bozenik heeft zeker vorig seizoen gewoon laten zien dat hij een neusje voor de goal heeft. Dat is niet te leren. Je schrijft hem te snel af. Echter is hij ggeblesseerd geweest en op Jorgensen kan je niet vertrouwen. Dus deze huur is echt wel te begrijpen. Bannis is nog te licht en vente redt het sowieso niet

1 januari 2021 om 18:34

Ach ja, hij heeft wel iets wat al deze jongens niet hebben en dat is body. En als wij een ding weten is dat verdedigers in de Eredivisie het maar wat moeilijk hebben als ze tegen iemand moeten die ze gewoon opzij beukt.

Ik denk ook niet dat je hem moet zien als de man die Feyenoord verder gaat helpen, maar meer als de man die zoals Kramer in het kampioensjaar in de laatste minuten je wat extra stootkracht voorin geeft. Het loopt bij Feyenoord zo vaak niet en dan is het wel lekker als je een bal naar voren kunt pompen op iemand waar de verdedigers van de tegenpartij een kilometer om voor lopen.

Nooit zien ballen overigens, maar het profiel staat mij opzich wel aan als extra optie. Bozenik zou ik wel een jaartje verhuurd willen zien worden aan een goed voetballend team. Bannis verhuren aan een team in de JL (mochten die interesse hebben), zo'n Go Ahead wilde Vente hebben, kom hem maar halen.

Waarom? Europees voetbal gaat Feyenoord wel halen voor komend seizoen. Europees dit seizoen al uitgeschakeld, ka.pioen worden ze niet... investeer nou eens in de jeugdspelers Feyenoord... en begin pas met kopen als je echt ergens om moet spelen!

1 januari 2021 om 17:16

Ah mag ik jouw glazen bol? Hoe weet je nou dat Feyenoord geen kampioen wordt? Met een half geblesseerd elftal en geen spits staan we slechts vijf punten achter na een derde van de competitie. Hoezo kan het niet?

1 januari 2021 om 17:32

Hoe weet je of Feyenoord Europees voetbal gaat halen? Ze zijn nog niet duidelijk beter dan een AZ en Vitesse bijvoorbeeld. Kan nog alle kanten op. Kampioen zie ik ze ook zeker niet worden.

Dit wordt een Argentijnse van beukering.

Wat een aanwinst.. Dacht dat van arnesen wel een goed netwetk had.

Zelfs ted van leeuwen komt met betere spitsen aanzetten en had veel minder geld ter beschikking.

1 januari 2021 om 17:21

Hmm, Arnesen had wel een goed netwerk vlak na zijn periode bij Chelsea, maar dat is inmiddels wel 16 jaar geleden. Dat netwerk is nu langzaamaan aan het afbrokkelen. Over deze transfer: Pratto is aangeboden bij Feyenoord door Levic en Arnesen heeft hier op toegehapt. Maar zoek maar even iets op over deze Levic en vooral in zijn periode bij PSV. Een heel gure man die matige spelers altijd weet te slijten, waardoor PSV ook afscheid van hem heeft genomen

1 januari 2021 om 18:42

Als Feyenoord spelers haalt uit de ED is het niet goed, als ze spelers halen uit europa (texeira, bozinik) is het niet goed. Nu heb je iemand uit zuid amerika is het niet goed. Pelle was voor Feyenoord ook nergens geslaagd. Opzich een prima selectiespeler, helemaal als je nagaat dat Feyenoord ook veel minder te besteden heeft dan Ajax en Psv.

1 januari 2021 om 19:45

Helemaal eens la decima. Treurige is dat er veel commentaar wordt geleverd maar er niemand is die een alternatief heeft. Sorry, ik moet me corrigeren, het brullen om Bannis. Die heeft niet al te veel laten zien maar vooral, dat kan Koning Dick toch niet, jonge spelers brengen (tenzij het niet anders kan).

1 januari 2021 om 21:13

het gaat er toch ook niet om waar een voetballer vandaan komt? het gaat erom wat voor kwaliteit een voetballer heeft

Typische Feyenoord- transfer dit, als het geen Studio sport aankoop is dan wel een uitgebluste kracht. Kazim Kazim, van de Beukering en nu dus deze Pratto. Hij is fysiek en kop sterk maar dat is ook alles: niet balvast, geen diepte, geen snelheid, geen aanjager ... Had dan Bannis in de diepe gegooid en gehouden. Zal hij wat goaltjes maken vast wel gezien de zwakke ED-defensie. Maar dit kun je toch niet als toegevoegde waarde zien ... Denk dat Dickie liever een Lens gewild had.

1 januari 2021 om 17:26

hij is wel een verbetering ten opzichte van de spitsen die ze nu hebben

1 januari 2021 om 17:38

Dick heeft de beelden van Pratto zelf gezien en heeft er mede op toegezegd dat hij moest komen, wat Cor Pot in een podcast verteld heeft. Hij lijkt overigens juist wel balvast en is een echt aanspeelpunt wat we echt missen. Bannis is veel te licht en moet die goals lekker maken en aansterken in een verhuurperiode.

1 januari 2021 om 18:04

Als je een speler echt wil beoordelen, moet je gewoon 10 wedstrijden pakken en die helemaal afkijken. Op basis van - wat ik denk - losse beelden kan ook Dick een speler niet goed beoordelen. Ik kan de trainer van pak 'm beet Sevilla ook wel een compilatie van Jörgensen voorschotelen met alle doelpunten uit het kampioensjaar en dan zou hij ook wel overtuigd raken. Op basis van losse beelden kun je echt niet zeggen of iemand balvast is, een groot scorend vermogen heeft etc.

1 januari 2021 om 18:29

Maar Grasmaaiertjes, je schrijft Teixeira en Conteh wel binnen die 10 wedstrijden af. En geloof maar dat er genoeg mensen wel iets over Pratto kunnen vertellen dus de eigenschappen zijn dan echt wel duidelijk. Bij Jorgensen zal iedereen direct over zijn blessures vertellen als volgens jouw voorbeeld de trainer van Sevilla een beetje doorvraagt.

Jorgensen is al maanden hopeloos uit vorm en daar is iedere keer weer wat mee die zou ik ook verkopen. Bannis is nog een jeugdspeler nog niet goed genoeg voor Feyenoord 1 moet vlieguren maken. Een verhuur voor Bannis zou geen slechte zaak zijn te beginnen in de keuken kampioen divisie. Want hij moet wel wekelijks aan spelen toekomen. Vente komt tekort voor Feyenoord 1 die moet je verkopen of contract ontbinden. En Bozenik die is vooral afgeschreven door de media heeft het vorig seizoen gewoon goed gedaan. Alleen Bozenik heeft de pech dat we nu een coach hebben die jonge spelers geen kans geeft.

Hopelijk wordt het een vriend van Senesi. En zorgt die ervoor dat Senesi nog een jaartje blijft.

Snap de negativiteit van velen niet mbt deze spits, ik vind het een prima oplossing. Iedereen ziet dat Jorgensen hopeloos uit form is, Linssen niet in de spits hoort, Bannis en Vente nog veel te ligt zijn voor de eredivisie en Bozenik nog terug komt van een blessure. Daarnaast komen er nu veel belangrijke wedstrijden aan waar een goede aanspreekpunt en hopelijk afmaker zeer welkom is. Ook betaal je alleen 6 maanden salaris.

Daarnaast waren Linssen, Texeira en Diemers ook niet mijn geoogde spelers voor Feyenoord maar hebben ze met weinig geld maar al te nodig gehad doordat we geen brede selectie hebben. En Conteh hoop dat die meer gehaald is voor de toekomst gezien deze nog jong is, samen met die jongen die nog dit seizoen bij Volendam speelt.

1 januari 2021 om 19:49

Eens. Vind zowel Linsen als Diemers helemaal zo slecht nog niet in de wedstrijden die ik gezien heb, bedenkend waar ze voor gehaald zijn. En voor een spits is het niet zo raar om enkele maanden te moeten wennen aan het niveau, we hebben niet de middelen voor Neymar of van Nistelrooij die dat wel kunnen/konden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3341
2.PSV3113
3.Feyenoord2918
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
G. TilMiddenvelder138
J. ToornstraMiddenvelder133
B. LinssenAanvaller138
J. BijlowKeeper120
L. SinisterraAanvaller124
A. JahanbakhshAanvaller111
C. DessersAanvaller94
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

0 fans
Aanvaller, 33 jaar

In de wandelgangen

Maandag 29 november
Orkun Kökçü wordt al een aantal weken gevolgd door drie Europese clubs. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren