Alleen medische keuring scheidt Marko Vejinovic van terugkeer in Eredivisie

Woensdag, 30 december 2020 om 17:35Jeroen van Poppel • Laatste update: 17:41

Marko Vejinovic heeft overeenstemming bereikt over een dienstverband bij ADO Den Haag, zo meldt Omroep West. De dertigjarige middenvelder wordt op dit moment medisch gekeurd in het ziekenhuis. Als er geen problemen aan het licht komen, wordt Vejinovic na Daryl Janmaat de tweede winterse versterking van ADO.

Vejinovic, die in februari 31 jaar wordt, zat zonder club en hield zijn conditie enige tijd op peil bij FC Volendam. Hij was transfervrij na zijn vertrek eerder dit jaar bij het Poolse Arka Gdynia. Die club huurde hem vanaf februari 2019 van AZ en nam hem in de zomer die volgde definitief over van de Alkmaarders. Vejinovic verliet de Poolse club na 38 officiële wedstrijden in anderhalf jaar tijd, waarin hij 13 keer scoorde.

Ook FC Volendam onderzocht begin december de mogelijkheden om Vejinovic te contracteren, maar voor de club uit de Keuken Kampioen Divisie bleek dat financieel niet haalbaar. Ook ADO Den Haag vond de salariseisen van de voormalig middenvelder van Vitesse en AZ aanvankelijk te gortig, maar heeft nu dus toch overeenstemming weten te bereiken. Vermoedelijk tekent Vejinovic tot het einde van het seizoen.

Met Vejinovic en Janmaat haalt ADO Den Haag de broodnodige ervaring binnen. Het elftal van trainer Ruud Brood staat na een teleurstellende eerste seizoenshelft op de zeventiende plaats. ADO wist in de eerste veertien competitieduels slechts zeven punten bij elkaar te spelen en hield daarmee alleen FC Emmen onder zich. Er is perspectief voor de Hagenaars, want nummer vijftien Willem II heeft slechts twee punten meer.Gerelateerd

Meer sportnieuws

32 reacties (laatste reactie door el fenomeno)

Ado is goed bezig hoor met deze transfers

30 december 2020 om 17:52

In tegenstelling tot vorig jaar zeker! Was hem eerlijk gezegd alweer vergeten. Ben benieuwd of hij nog wat kan toevoegen, maar dat zou bij dit Ado niet zo moeilijk moeten zijn.

30 december 2020 om 18:12

@ i.arsenal.r, ADO Den Haag realiseert zich, vermoed ik, net op tijd dat een degradatie naar de Keuken Kampioen Divisie veel meer kost dan het aantrekken van enkele, ongetwijfeld goedbetaalde, versterkingen. Het zou mij niet verbazen dat Martin Jol op korte termijn nog een derde versterking uit de hoge hoed tovert. Misschien wel Abdenasser El Khayati? Ik sta nergens meer van te kijken.

30 december 2020 om 18:33

Exact dit. Die gokken nu op deze dure spelers, omdat degradatie voor een traditionele Eredivisieclub onder normale omstandigheden al erg zwaar is. Nu met deze corona-crisis is het niet vergezocht om te stellen dat ADO een degradatie niet overleeft.

30 december 2020 om 18:39

Er komt inderdaad nog wat aan. Tevens word Janmaat betaald door een externe financier kreeg ik vandaag te horen. Misschien Vejinovic ook wel. El Khayati praten ze mee momenteel.

Ppf ergens vraag ik mij toch wel af waar ADO al dat geld vandaan haalt, ze hebben echt 40 + spelers onder contract momenteel voor mijn. Gevoel, dat is toch voor ADO niet te betalen!!

30 december 2020 om 18:25

Het is een beeld die je telkens ziet bij traditionele Eredivisieclubs die dreigen te degraderen. Het is gewoon blufpoker door geld te betalen (dat er zeer waarschijnlijk helemaal niet is) om te voorkomen dat je degradeert. Ik denk dan ook dat we ADO misschien wel af kunnen schrijven als ze er niet in weten te slagen erin te blijven.

30 december 2020 om 18:40

Klopt niet wat je zegt. Er zijn afgelopen zomer meer spelers weg gegaan dan dat er gekomen zijn. Zijn vooral jonge talenten gekomen.

ADO had zulke kwaliteitimpulsen ook wel nodig. Denk alleen niet dat Janmaat en Vejinovic genoeg is om erin te blijven. Mooie club die hoort bij een mooie stad + trouwe local supporters dus heb ergens wel hoop. Ben benieuwd wat deze jongen nog kan brengen, na Vitesse toch wel op een teleurstelling uitgelopen.

30 december 2020 om 17:51

Ook wel pech gehad bij AZ met die blessure. Bij Feyenoord vond ik hem overigens zo slecht nog niet, maar als het niet draait ben je bij Feyenoord snel de kop van jut als je houding laconiek lijkt (wat hij juist echt niet is). Werd in mijn ogen ook niet echt goed gebruikt, als één van de twee verdedigende middenvelders. Hij is beter in een rol als die van Pirlo, met twee dynamische mensen om zich heen, waarbij hij het spel kan verdelen. Echt een goede gozer, zeer zelfkritisch ook

30 december 2020 om 18:03

Ja, eens. Werd echt gebruikt als enige 6 met twee mensen voor 'm en moest dus ook veel verdedigend werk opknappen. Hij had juist op de plek van een van die twee mensen voor 'm moeten komen.

30 december 2020 om 19:22

Vejinovic kwam enorm tekort hoor, typische Van Geel aankoop. Jarenlang anoniem en niet opvallend in de eredivisie en in zijn laatste seizoen schoot die enkel een paar vrije ballen en penalty's erin en Van Geel ging weer als vanouds een middelmatige speler binnen halen.

30 december 2020 om 18:29

Vergeet niet dat Vejinovic al een half jaar niet heeft gespeeld en van een blessure terugkomt. Vergeet bovendien niet dat deze spelers ongetwijfeld veel geld kosten. Ik denk wel dat handhaving cruciaal is voor de nabije sportieve toekomst, anders zou een faillissement wel eens acuut om de hoek kunnen kijken. Die spelers komen echt niet voor een ton bij ADO voetballen. Die hebben wel subtop-salarissen, denk ik.

30 december 2020 om 18:46

Een faillissement zal niet gebeuren met UVS als eigenaar. Ook niet als Den Haag degradeerd.

De redder van Ado, vanaf nu aan gaat het een stuk beter met onze vrienden uit Den Haag.

Dat is toch echt wel een flinke versterking voor ADO. Janmaat, Vejinovic, Kishna, Kramer die ze erin ligt. Dan begint er iig een geraamte te ontstaan

Vejnovic is op zijn best in een voetballende ploeg. Wat ADO het afgelopen anderhalf jaar heeft laten zien heeft daar weinig mee te maken. Ik ben benieuwd of het een speler is die zich daar makkelijk aan kan passen.

Goede aanwinst voor Ado! Als El Khayati ook nog komt, dan is het helemaal goed. Nadeel is wel dat deze jongens al 30+ zijn en dus geen restwaarde hebben, maar het belangrijkste doel blijft natuurlijk handhaving.

30 december 2020 om 18:07

Feit is, er waar de meeste aan voorbij gaan, dat ADO jong heeft ingezet. Ze hebben voor ADO begrippen jonge talentvolle voetballers aangetrokken en voor een lange tijd vastgelegd die het niveau lmiddenmoot/subtop van de eredivisie op den duur kunnen aantikken. Ze hebben uit de B-elftallen jongens aangetrokken die weinig perspectieven hadden bij een PSV, een Ajax of in het buitenland. Het pakt nu minder goed uit maar op de lange termijn zou het goed kunnen uitpakken. Het is net wat ze missen. Hiërarchie. Ze hebben nu jongens met internationale ervaring aangetrokken en dat is goed. Vergeet niet wat Jol destijds met RKC wist te presteren, dat komt zo’n beetje uit hetzelfde vat. Ik ben heel benieuwd.

30 december 2020 om 18:31

Daar zit totaal geen plan achter. Het is gewoon dweilen met de kraan open en deze jongens zijn een laatste strohalm om handhaving te bewerkstelligen. Ik denk namelijk dat ADO deze spelers onder normale omstandigheden helemaal niet kan betalen. Ik denk dat ADO failliet is bij een degradatie en hoopt dat deze duurdere spelers ze daarvan behoedt. Dat zou dan ook een klein offer zijn ten opzichte van het gevolg.

30 december 2020 om 19:48

Wat jij denkt is waarschijnlijk geen realiteit en op suikerklontjes berust. Waar baseer jij je op als ik vragen mag? Ken je de club alleen vanuit de highlights of ben je echt op de hoogte ? Den Haag heeft een grote regio en ook een grote fanbase. Vergis je niet dat er aardig wat fan artikelen gekocht wordt. Er zijn genoeg investeerders die een groen geel hart hebben uit gebieden waar geld zit. Westland, bloemenstreek en de omgeving zelf. Juist onder Jol is er een plan en die moet roeien met de riemen die hij heeft. Het zou een doodsteek zijn als je spelers gaat huren. Daar heb je op lange termijn weinig aan. Wanneer het slecht gaat gaan juist de hakken in het zand want ze zijn toch weer geloven aan het eind van het seizoen. Nieuwe seizoen zit je weer met dezelfde problemen.

30 december 2020 om 19:59

@Dr.Phil Inderdaad. Roept hier in diverse posts dat ADO failliet zou gaan na een eventuele degradatie, terwijl de eigenaar een Chinees bedrijf is. Hoe dan? Is meepraten om het meepraten zonder kennis van zaken.

30 december 2020 om 20:13

Hij heeft geen idee. Nota bene een twente supporter ook zo’n mooie regio club die nog de naweeen ervaart van een afgeweken faillissement, dat met dubieuze constructies en kunst met vliegwerk.

Janmaat en Vejinovic, dat is nog eens wat anders dan het blik huurlingen dat vorig jaar werd opengetrokken. Dit biedt wel perspectief, voor een club uit het rechter rijtje zijn dit topaanwinsten.

30 december 2020 om 18:09

Zeker weten. En hopelijk komt El Kayathi ook nog. Eeuwigzonde dat Elia Utrecht verkoos boven ADO.

30 december 2020 om 18:36

Het betreft alleen wel twee spelers die lang niet hebben gespeeld en waarschijnlijk niet wedstrijdfit zijn. Dan moet je hopen dat ze snel aanhaken, want het betreft hier wel dertigers die beiden ook net van een blessure terugkomen. Bovendien zijn Janmaat en Vejinovic nou niet bepaald degradatievoetballers. Het feit dat uitgerekend ADO ze binnenhaalt zegt natuurlijk wel wat.

ADO lijkt een stuk verstandiger om te gaan met de peniebele situatie waar ze in zitten dan dat ze vorig seizoen deden. We zullen zien wat de prestaties zijn, maar ik zou voor Janmaat en Vejinovic kiezen in plaats van een blik willekeurige huurlingen.

Na Janmaat - een topspeler is dit een duidelijke versterking,. Prima voetballer die de bal naar voren speelt. ADO zal zich snel veilig gaan spelen. Voorin is het nog te licht. Moet nog wel wat bij. Al ben ik wel benieuwd wanneer Karelis echt fit is hij het kan laten zien.

Maar ADO beseft dat degraderen natuurlijk het slechtste scenario is. Hebben echt niet zulk slecht materiaal, maar ADO heeft ervaring nodig. Met Janmaat en Vejnovic heb je en een hoop kwaliteit maar ook veel ervaring binnen gehaald.

Wie volgt? Nasser El Khayati? Dan speel je heel snel linkerrijtje.

Heel fijn voor Rakovic dat er nu ineens van alles kan bij Ado.

30 december 2020 om 19:11

Dit kon ook niet in de zomer.

Mooie versterking voor Ado. Blijf het toch onbegrijpelijk vinden waarom de club waar ik als jeugdspeler ben ben opgegroeid het maar niet voorelkaar krijgt een stabiele subtopper te worden in de eredivisie. Alle potentie is daarvoor aanwezig. Den Haag is een mooie leuke stad. Er zit genoeg bedrijfsleven. Er is een achterban en een leuk stationnetje. Dat gedoe met fans ligt ook al jaren achter ons.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

ADO Den Haag

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
14.VVV-Venlo15-18
15.RKC Waalwijk13-14
16.ADO Den Haag10-25
17.Willem II9-16
18.FC Emmen5-28
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. KramerAanvaller164
B. Ould-ChikhAanvaller120
L. KoopmansKeeper170
H. WentgesKeeper00
R. ZwinkelsKeeper00
J. AmofaVerdediger20
Voor de complete selectie: Clubpagina ADO Den Haag.

15 fans
Middenvelder, 30 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 ADO Den Haag 3 0 0 0
2019/2020 AZ 0 0 0 0
2019/2020 Arka Gdynia 24 8 6 0
2018/2019 AZ 4 0 1 0
2018/2019 Arka Gdynia 14 5 3 0

In de wandelgangen

Zaterdag 16 januari
Olympique Marseille heeft een persoonlijk akkoord bereikt met Arek Milik, maar is nog niet rond met Napoli. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren