FOX Sports benoemt meest tegenvallende transfers in de Eredivisie

Dinsdag, 29 december 2020 om 23:50Jeroen van Poppel • Laatste update: 00:11

Arjen Robben, Eljero Elia en Eran Zahavi zitten bij de meest tegenvallende transfers van de Eredivisie dit seizoen, zo luidt de conclusie in Voetbalpraat op FOX Sports. Kees Kwakman benoemt Robben als 'nummer één meest tegenvallende aanwinst', terwijl Hedwiges Maduro een stuk meer had verwacht van Elia bij FC Utrecht.

Utrecht nam Elia transfervrij over van Istanbul Basaksehir, maar de vleugelspits had het vooral in de beginfase lastig in de Domstad. "Hij viel tegen, maar dat is meer omdat mijn verwachtingspatroon bij hem heel hoog is", zegt Maduro over Elia. "Die heeft ook te maken gehad met privéomstandigheden, waardoor hij een moeilijke tijd heeft gehad. De laatste weken doet hij het wat beter, toch had ik persoonlijk meer verwacht van hem. Maar misschien komt dat nog. Ik hoop het wel." Elia staat na dertien duels in de Eredivisie op twee goals, die hij wist te maken in de laatste twee wedstrijden die gespeeld werden.

Ook Robben passeert de revue. De 36-jarige aanvaller kwam bij FC Groningen terug uit zijn pensioen als voetballer, maar kwam door blessures niet verder dan twee korte optredens. "Dat vind ik echt zo vervelend voor die jongen, want als je iemand het gunt...", zegt Leon ten Voorde, journalist van TC Tubantia. "Iemand die zo'n carrière heeft gehad en die gaat dan terug naar de club waar hij vandaan komt, dat is geweldig dat iemand dat doet. Als één speler er alles voor over heeft gehad, keihard getraind, dan is hij het. Je gunt het hem zo.

Zahavi werd door PSV met een relatief hoog salaris overgenomen uit China, maar de 33-jarige Israëliër wist eveneens niet te overtuigen. "Is uiteindelijk ook tegengevallen, hadden we wel wat van verwacht", zegt Kwaman. "Hij heeft één penalty gemaakt. Maar: het is nog maar veertien wedstrijden en Zahavi heeft ook corona gehad, en is wat geblesseerd geweest." Zahavi kwam tot zes optredens in de Eredivisie en miste de laatste zes door een blessure.

FC Twente presenteerde in de zomerstop met trots Lazaros Lamprou, die van PAOK Saloniki werd gehuurd. "Hij is binnengekomen en hij kreeg rugnummer tien, dat zegt genoeg", zegt Ten Voorde. "Eigenlijk was dat de speler waar ze misschien wel het meest van verwacht hadden. En je ziet op de training ook dat hij heel goed kan voetballen. Alleen in de voorbereiding begon hij wat te kwakkelen. Het was allemaal een beetje te slapjes. Dan kwam Lamprou erin en ging hij forceren met acties... Hij speelde niet voor de ploeg, maar voor zichzelf." De 23-jarige Griek wist in zeven invalbeurten in de Eredivisie niet te scoren en wordt mogelijk in januari teruggestuurd naar PAOK.

Tot slot benoemt Kwakman nog wat andere tegenvallende aanwinsten. "Joaquín Fernández van sc Heerenveen, ook niet lekker uitgepakt daar links centraal achterin", zegt de oud-middenvelder, die ook Christian Conteh van Feyenoord noemt. "Die hebben we nog helemaal niet gezien." En ook Simon Tibbling van FC Emmen viel tegen. "Die zit ook op de bank weer", zegt Kwakman.Gerelateerd

Meer sportnieuws

29 reacties (laatste reactie door magnetics)

Robben kun je toch bijna geen tegenvaller noemen voor iemand met zo'n blessureachtergrond en een jaar niet gevoetbald. Kost Groningen nauwelijks centen en was marketingtechnisch een hele goede zet. Ik zie Arjen nog wel wat wedstrijdjes meepakken in de tweede seizoenshelft.

30 december 2020 om 00:40

De verwachtingen van Robben waren erg hoog. Zeker wel een tegenvaller.

30 december 2020 om 01:40

De verwachtingen van Kudus waren ook hoog, heeft door blessureleed ook een tegenvallend seizoen tot op heden. Dat wil toch niet zeggen dat het een slechte aankoop is.....

30 december 2020 om 02:00

Ik denk dat je bedoelt dat de verwachtingen bij de mensen in het westen hoog waren? Hier in het noorden zeiden de meeste dat we eerst maar eens moeten kijken hoeveel hij kan spelen en hopen dat hij niet geblesseerd raakt. Oveeigens vind ik het sowieso bijzonder dat er transfervrije mensen uitgekozen worden in deze lijst. Deze spelers zijn vaak niet voor niks transfervrij en kosten een club relatief weinig. Dan kan het al snel niet tegenvallen.

30 december 2020 om 02:41

@ metaalverf, het kan best zijn dat de mensen uit het noorden zeiden dat ze eerst maar eens moeten kijken hoeveel hij kan spelen en hopen dat hij niet geblesseerd raakt. Maar leg dan eens aan de mensen in het westen uit waarom er daags na het tekenen van het contract er plots 2.500 seizoenkaarten en 850 shirtjes met de naam Robben werden verkocht. Laat me eens raden, die zijn allemaal verkocht door mensen uit het westen

30 december 2020 om 09:18

De verwachtingen van Kudus waren helemaal niet hoog. Niemand had verwacht dat hij zo sterk begon. Bij Robben was de verwachting over het algemeen dat hij de Eredivisie wel even kapot zou gaan spelen. Lees anders even de reacties onder artikelen van afgelopen zomer over Kudus en Robben terug.

30 december 2020 om 09:19

@mikevanh Ze hebben het ook niet over slechte aankopen maar over achteraf tegenvallende transfers. Enorm verschil, want ze praten dus puur uit oogpunt van de liefhebbende toeschouwer over spelers van wie ze hadden gehoopt en verwacht meer te kunnen genieten. Van Robben in het shirt van Groningen hebben we nog maar ongelofelijk weinig kunnen genieten, veel minder dan iedereen verwacht had, dus dat hij als eerste genoemd wordt is ontzettend logisch. Wat niet wegneemt dat zijn komst bij Groningen nog steeds een geweldige move van Groningen blijft, en iedereen hoopt dat hij de tweede seizoenshelft meer kan laten zien.

30 december 2020 om 14:47

Wat een onzin Benzema, hier in Groningen had niemand die verwachting. Wellicht een paar randstadblaaskaken op wat forums. Maar verder waren we hier in het noorden heel voorzichtig

30 december 2020 om 02:12

Tsja @ Andres13, een meevaller kun je het optreden van Arjan Robben ook niet noemen. Al zal de penningmeester van FC Groningen daar wat anders over denken. Vooral als die met een brede glimlach kijkt naar de verkoop van FC Groningen shirts met achterop de naam van Arjan Robben. Mij bekruipt, met alle respect, het gevoel dat het aantrekken van Robben daarvoor ook bedoeld was. Ik vrees dat Robben het lopende seizoen niet meer op Eredivisieniveau te bewonderen is.

30 december 2020 om 08:30

Ach, het is FOX die maar wat graag nog elk weekend letterlijk elke scheet van Robben hadden willen vastleggen voor beeldmateriaal en nu dat niet lukt valt het enorm tegen.

Tegenvallend zeker, door de hoge verwachtingen. Was te verwachten maar voor mij blijft het een prachtige keuze. Qua geld doet hij het niet en alsnog denk ik dat veel spelers wat aan robben hebben. Hopelijk dat hij in het nieuwe jaar meer kan spelen. Al is het maar 1 nostalgische goal. Ook als hij niks meer speelt, enorm respect voor zn keuze en de sportman die hij is.

30 december 2020 om 00:23

Inderdaad. Sommigen doen alsof dit ook maar enige afbreuk doet aan de magistrale voetballer die Robben is en was.

30 december 2020 om 01:12

Alleen maar mooier. Ietwat gekleurd, maar ik vond de terugkeer van overmars bij gae na dat afscheidsduel bij ajax waar hij ogeraru (?) Alle hoeken van het veld liet zien geweldig. Is niet wat geworden door blessures maar enorm respect dat je het toch doet vanuit clubliefde. Hij hoefde het niet te doen qua geld of status en ik zie hem en robben niet als mindere voetballer maar juist als nog beter mens/sportman.

30 december 2020 om 03:02

Heeft ook zelf altijd aangegeven dat er niet teveel verwacht moest worden qua kwantiteit matchen die hij zou gaan spelen. Mede daarom vind in het geen tegenvaller. Jammer wel voorlopig maar tegenvallen niet

Robben kan er beter mee kappen. We zijn al een half seizoen verder en hij heeft niks noemenswaardig gedaan. Hij was blessuregevoelig.. Dat wordt er niet beter op naarmate hij ouder wordt. Elia zit ook in de herfst van zijn carrière. Scoorde laatst weliswaar nog. Maar kan niet mee tegen een psv of ajax etc. Zie hem nog een jaartje spelen bij utrecht waarna hij misschien stopt of nog bij ado eventjes nog speelt. Zahavi is niet meer nodig bij psv en valt zwaar tegen. Een piroe doet niet veel onder en dat is een jonger en goedkoper alternatief. Zahavi zou ik in de zomer wegdoen. Mocht Malen weggaan moet je wel voor een goed alternatief gaan.

30 december 2020 om 00:28

Daar is de eerste al die begint te mopperen over Robben. Waarom moet hij er mee ophouden als hij er zelf nog plezier uit haalt?

30 december 2020 om 13:34

Robben kost ons ook niks he. Hij heeft een prestatiecontract. Jammer dat hij zo weinig speelt maar zelfs zonder hem draaien we gewoon heel goed. En als Groninger is elk moment dat we hem zien uitkomen voor onze club, zowel binnen als buiten het veld, geweldig. Ik snap dat hij voor de neutrale ED en andere clubfans tegenvalt in die zin. Maar voor ons Groningers is het prachtig. Net als de vele publiciteit die het overal ter wereld opleverde. Met dank aan de media die het zo hypte.

30 december 2020 om 14:51

Mag robben dat zelf even bepalen smooth. Alleen al aan positiviteit, seizoenkaartverkoop en merchandise is hij al een voltreffer. Al zie ik robben de 2de seizoenshelft maar 10 minuutjes weer op het veld, dan zijn we hier in het noorden al tevreden. Een held is het voor ons, ook al speelt hij geen enkele minuut meer.

Kees Kwakman benoemt Robben als 'nummer één meest tegenvallende aanwinst'.

Zo'n matig voetballer die even op nationale televisie andere spelers gaat beoordelen. De beste man kon amper degradatie voetbal niveau aan maar als analist lijkt hij net alsof hij Champions league niveau heeft beheerst.

30 december 2020 om 00:43

En wie ben jij dan om over kees kwakman te oordelen ;-)

30 december 2020 om 00:43

Dat is echt totaal niet relevant. Er zijn genoeg oud topvoetballers die verschrikkelijk slecht zijn als analist. Kwakman mag daarnaast gewoon zijn mening geven en heeft in dit geval ook gelijk.

30 december 2020 om 00:50

Inderdaad ongelooflijk dat die jongen daar analistje mag spelen. Kan me niet langer aan de indruk onttrekken dat zenders gewoon een subsidie krijgen als ze een Volendammer in de show opnemen. Zijn ze niet van de Tros af te slaan, dan meten ze wel iemand een nieuw interieur aan in VT Wonen en dan is daar Kees Kwakman nog met zijn gelul. Robben werd al beschreven als een comeback met een joekel van een disclaimer dus als je daar geen rekening mee hield en nu verrast bent over het resultaat zegt een hoop over je expertise.

Zelf vind ik Elia - en met hem heel FC Utrecht eigenlijk - de grootste teleurstelling, op papier zag ik ze kans maken op een stabiele derde plek. Daarnaast wordt Zahavi denk ik een fors betaalde miskleun. Ondanks een jaarsalaris van 2,5 miljoen denk ik niet dat hij er snel in slaagt nog een basisplek te veroveren als Ihattaren, Goetze, Gakpo en Malen de mannen zijn die het wel waarmaken en zelfs Madueke heeft meer te bieden dan de Israelier, die in mijn ogen zowel qua techniek als handelingssnelheid tekort schiet vergeleken met de rest. Verder vind ik Linssen een enorme miskleun gebleken. En kijk ik naar uitgaande transfers, dan kunnen we achteraf stellen dat Ajax wel erg geblunderd heeft met Lang en vooral Botman.

30 december 2020 om 01:07

Je hoeft geen goede voetballer te zijn om het spelletje te kunnen snappen en inzicht erin te hebben. En daarnaast vind ik niet dat hij iets vreemds zegt. Iedereen verwachtte ontzettend veel van Robben. Dat kan bijna alleen maar tegenvallen. En als je dan vervolgens amper een minuut speelt (ongeacht of het door een blessure komt) is dat natuurlijk wel een behoorlijke tegenvaller denk ik.

30 december 2020 om 01:49

Het niveau als speler zegt niks over hoe diegene is als analist of trainer. Een van basten vind ik persoonlijk als analist en trainer heel matig en een pierre is verschrikkelijk als analist. Een boskamp vind ik dan veel beter als analist maar was niks vergeleken met een van basten als speler.

Hoe kan je robben nu een tegenvaller vinden. Hij wou het weer proberen en heeft opstartproblemen met z'n spieren, wat niet bij voorbaat ondenkbaar was. Spelers die niks presteren terwijl ze wel de kans krijgen en dus op het veld staan, zijn tegenvallers

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

1492 fans
Middenvelder, 37 jaar

In de wandelgangen

Maandag 1 maart
Bayern München heeft een bod van 45 miljoen euro uitgebracht op Kalidou Koulibaly. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren