Hahn tekent contract bij Anderlecht en concurreert met ex-Eredivisionist

Dinsdag, 29 december 2020 om 16:45Dominic Mostert • Laatste update: 16:47

Warner Hahn maakt het seizoen af in België. De doelman heeft een contract bij Anderlecht ondertekend tot het eind van het seizoen, zo maakt Paars-Wit bekend via de officiële kanalen. Hahn vertrok afgelopen zomer bij sc Heerenveen en was sindsdien clubloos. In Brussel begint hij aan zijn eerste avontuur buiten de Nederlandse landsgrenzen.

De 28-jarige sluitpost keepte in het verleden bij FC Dordrecht, Feyenoord, PEC Zwolle en Excelsior. Zijn komst bij Anderlecht is het gevolg van een serieuze blessure bij eerste keus Hendrik Van Crombrugge, van wie onbekend is wanneer hij weer inzetbaar is. Hahn zal de concurrentie aangaan met de huidige eerste keus en ex-Willem II'er Timon Wellenreuther, reservedoelman Rik Vercauteren en zijn achttienjarige landgenoot Bart Verbruggen.

"In de jeugd heb ik vaak tegen Anderlecht gespeeld, ik ken de club dus al heel lang", vertelt Hahn op de website van zijn nieuwe club. "Ik heb heel veel zin in mijn eerste buitenlandse avontuur en kijk ernaar uit om vanaf zaterdag op training er meteen hard tegenaan te gaan." Anderlecht staat momenteel op de vierde plek in de Pro League, met zeven punten achterstand op koploper Club Brugge.Gerelateerd

Meer sportnieuws

23 reacties (laatste reactie door pride8)

Voordat iedereen hier weer lijp gaat over het enorme verval van Anderlecht (wat onzin is want die seizoen lijkt er eindelijk een beetje progressie geboekt te worden) en dat deze transfer daar het bewijs van is, Hahn wordt dus derde doelman. Hij is gewoon een noodoplossing door de blessure van Van Crombrugghe en mag wat gaan concurreren met Wellenreuther omdat die niet echt al te best speelt.

29 december 2020 om 16:59

@Lierse, waarom is het enorme verval van Anderlecht onzin? Ik zie dat ze in 2016/2017 kampioen zijn geworden en daarna achtereenvolgens als derde, zesde en achtste zijn geëindigd. Het laatste seizoen is daarmee het slechtste seizoen uit de geschiedenis. Ik vind dat, voor een club die jaarlijks om de titel hoort te spelen in mijn ogen, inderdaad een enorm verval. Momenteel staan ze vierde, dus lijkt het inderdaad weer wat beter te gaan. Hoewel ze wel 7 punten achterstand hebben op Brugge. Een echte concurrent lijken ze niet te vormen. Ik laat me graag door je bijpraten, want om eerlijk te zijn volg ik de Belgische competitie in zijn geheel niet.

29 december 2020 om 17:10

Onder het vorige topic over Hahn werd er gezegd dat deze transfer bewees dat Anderlecht enorm is afgezakt en dergelijke. Terwijl deze transfer bitter weinig met dat alles te maken heeft omdat hij dus derde doelman wordt. Als hij naar Ajax of Feyenoord zou gaan als derde doelman dan zou ook niet iedereen beginnen mopperen dat die enorm aan het afzakken zijn. Vroeger was het een degelijke doelman met potentie en dat is er niet uitgekomen door blessures. Maar nog steeds een goede optie als derde doelman lijkt me. Anderlecht is trouwens wel degelijk enorm afgezakt. Ze hebben geen team dat voor de titel kan spelen, al twee jaar na elkaar lijden ze een enorm verlies en er is gewoon amper geld om transfers te doen. Dit seizoen zit er wel al wat meer lijn in het spel en ze zullen wel play-off 1 halen denk ik, dus het ergste lijkt me toch achter de rug. Maar zoals gezegd, het verval is er absoluut maar de transfer van Hahn heeft er bitter weinig tot niks mee te maken.

29 december 2020 om 17:19

Ben met je eens dat deze transfer daar weinig mee te maken heeft. Ik lees je initiële reactie wel wat anders. Het komt over alsof je het onzin vindt dat er sprake is van verval bij Anderlecht. Daar is natuurlijk wel degelijk sprake van. En dat geef je nu in deze reactie ook aan

29 december 2020 om 17:30

Ja ik vind het ook wel wat vreemd dat mensen nu zo over Anderlecht zitten mopperen terwijl ze net wat aan het rechtkrabbelen zijn. Als er rekening gehouden wordt met de dramatische financiën en jonge leeftijd van de kern dan doen ze het knap momenteel. Nmecha is goed gescout en ze geven eindelijk terug kansen aan de jeugd. Dat zal dan ook de enige manier zijn om terug uit het huidige dal te geraken. Al zou Europees voetbal natuurlijk ook altijd financieel kunnen helpen.

29 december 2020 om 17:39

Lierse, Nmecha is denk ik niet gescout. Die komt gewoon uit de koker van Kompany. Buiten dat vind ik Hahn eerlijk gezegd sowieso wel een goede keeper. Ik zou het niet eens zo dom vinden als ze die halen om de concurrentie aan te gaan, al lijkt Van Crombrugge me wel beduidend beter. Hoe dan ook, Hahn kun je denk ik prima op doel hebben staan als Belgische of Nederlandse topclub

29 december 2020 om 17:43

Kompany zal toch wel geweten hebben wat voor vlees hij in de kuip haalde lijkt me. En zelfs al was het puur Kompany, dan is het nog steeds een goede transfer.

29 december 2020 om 17:55

Jij hebt het over mensen die mopperen over Anderlecht maar je start zelf de discussie. Kan je dan niet beter wachten tot er echt iemand loopt te zeiken? Ik heb het namelijk niemand zien zeggen

29 december 2020 om 18:11

Goed gescout? Kent Kompany die niet gewoon van op training bij City of kwam die pas later? Vind het wel een topper, die ik graag bij Club zou zien. Maar dat wordt moeilijk wellicht.

29 december 2020 om 18:17

Hij is drie keer uitgeleend, dus geen idee of Kompany met hem getraind heeft of niet, maar dan zal het maximaal voorbereiding geweest zijn (of meer dan 3 jaar geleden). Maar zelfs dan kan er toch nog gesproken worden van enige vorm van scouting door Kompany niet?

29 december 2020 om 18:57

Dat is dan inderdaad goed onthouden van Kompany. Gescout vind ik in deze een verkeerd woord. Sowieso is het grote probleem bij Anderlecht dat er te weinig op de scouting gesteund wordt en die mannen eigenlijk voor spek en bonen werken. Murillo is een geslaagde aankoop en goed gescout maar de rode draad doorheen Anderlecht de voorbije jaren was er eentje van zeer veel slechte transfers door te veel inspraak van Devroe, Verschueren, Coucke en ook Kompany zelf die alles zelf beslisten en de scouting links lieten liggen. Allemaal haalden ze -op basis van hun buikgevoel wellicht- flop na flop binnen. Dit is eigenlijk een probleem dat daar al langer heerst want in de laatste jaren onder het vorige management werd er ook zelden nog naar de scouts geluisterd, het was van holsbeeck's bff mogi bayat die daar de plak zwaaide. Wat een klucht eigenlijk als je zo eens recapituleert. Zo een grote club, zo een grote miljoenenonderneming, die al zo lang zo slecht bestuurd wordt door zo veel verschillende, maar even incapabele mensen.

29 december 2020 om 19:04

Inderdaad onbegrijpelijk hoe het zo is kunnen fout gaan. Ik denk trouwens dat ze nu overgeschakeld zijn op dat transfersysteem waar er puur naar enkele parameters gekeken wordt. Murillo en die Oekraïense linksachter (net als die andere linksachter uit de MLS die zoveel familiale problemen heeft) zijn zo gescout als ik het goed heb.

29 december 2020 om 17:17

Als je het dan afzet tegen het grote Anderlecht met spelers als Rensenbrink, Vercauteren, Olsen, Coeck, Broos, Haan, Van der Elst, Vandenbergh, Lozano, Vandereycken, Grun, Demol, Arnesen, Scifo en Nilis, dan is het wel een groot verval.

29 december 2020 om 17:19

Weet je nog de naam van de derde doelman van dat Anderlecht? Ik zal je even helpen. Het Anderlecht van Hugo Broos, Grün, Morten Olsen, Ludo Coeck, Lozano, Scifo, Vercauteren en Erwin Vandenbergh (de beste spits ooit 😉) had als reservedoelman Tony Goossens. Ken je die nog?

29 december 2020 om 17:22

😃 dat niet. 😉

29 december 2020 om 17:28

Maar dat bedoel ik dus. Hoe kan het aantrekken van een derde doelman nu iets zeggen over het niveau van Anderlecht? En ik denk trouwens dat zowat elke speler tegenwoordig afgezet tegen de door jou genoemde spelers niet veel meer voorstelt. Dat waren namelijk tijden die hoogstwaarschijnlijk nooit meer zullen terugkeren.

29 december 2020 om 18:17

Klopt helemaal helaas.

30 december 2020 om 12:56

Lierse wat ik vooral bijzonder vindt is dat je zo'n 74 berichten plaatst over de nietszeggende 3e doelman v Anderlecht. Ik weet dat je alles wat Belgisch is hier op een Nederlands forum verdedigt, maar wat kan het jou in hemelsnaam verrotten wat een paar Hollanders over Anderlecht te zeggen hebben?

29 december 2020 om 17:26

Anderlecht heeft weliswaar nooit een Europa cup 1 gewonnen zoals Feyenoord, Ajax en PSV maar het was wel een ploeg die meetelde in Europa. Met de intrede van de Champions League en de enorme tv-gelden is het Europese speelveld helaas totaal veranderd.

29 december 2020 om 17:33

Eind jaren 70, begin jaren 80 waren ze inderdaad wel Europese top of ze zaten er toch niet ver van af. Maar ja lang vervlogen tijden die niet zullen terugkeren.

29 december 2020 om 18:35

Nee, Engelse clubs speelden in die tijd nog met veelal Britse spelers en in Italië en Spanje mochten ze in die jaren maximaal 3 buitenlandse spelers in de selectie hebben. De Nederlandse en Belgische clubs konden hun beste spelers daardoor langer behouden en ze konden spelers zoals Olsen, Romario en Ronaldo aantrekken.

29 december 2020 om 22:20

Klopt wat je zegt nooit Europa Cup 1 gewonnen wel enkele halve finales dacht ik.
Ecii paar keer gewonnen en de uefa beker plus 2 supercups.
Doe daar nog redelijk wat verloren finales bij en je komt toch wel aan een europese topclub zoals Lierse zegt vanaf 74/75 tot toch wel begin jaren 90.
76,77 en 78 3x in finale gestaan als ik het goed heb.
Beetje een slapende reus zou je kunnen zeggen, of die ooit nog terug gaat ontwaken is natuurlijk iets anders.

Toen ik Hahn zag spelen bij Dordrecht dacht ik echt: dit gaat een hele goede worden. Hierbij heb ik mij denk ik een beetje te veel laten leiden door uitstraling. Ik denk dat dit aspect bij een keeper te vaak erbij wordt gepakt als een kwaliteit. Terwijl je er eigenlijk toch echt staat om ballen tegen te houden en een verdediging neer te zetten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Anderlecht

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
L. NmechaAanvaller3718
M. MurilloVerdediger364
F. AmuzuMiddenvelder352
A. LokongaMiddenvelder333
M. MiazgaVerdediger301
A. El HadjMiddenvelder284
J. CullenMiddenvelder270
Voor de complete selectie: Clubpagina Anderlecht.

19 fans
Keeper, 29 jaar

In de wandelgangen

Maandag 21 juni
Manchester United wil van Paul Pogba, die omgerekend voor 337.000 euro per week onder contract staat, de bestbetaalde speler in de Premier League maken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren