‘Ik heb altijd gezegd dat mijn ambities nog wel verder reiken dan Ajax’

Dinsdag, 29 december 2020 om 10:16

Daley Blind doet nog geen harde uitspraken over zijn toekomst. De verdediger van Ajax, die nog een doorlopend contract heeft tot de zomer van 2022, zegt in afwachting te zijn van Ajax. Waar zijn toekomst ligt, durft Blind nog niet te voorspellen. Blind keerde in 2018 terug in Amsterdam om aan zijn tweede termijn bij zijn jeugdliefde te beginnen. Ondanks zijn dertig jaar is de Oranje-international ambitieus.

Blind heeft tussen 2014 en 2018 al aan het grote werk mogen ruiken, toen hij in de Premier League vier seizoenen het shirt van Manchester United droeg. “Ik heb altijd gezegd dat mijn ambities nog wel verder reiken dan Ajax. Maar je moet ook realistisch zijn nu, ook als je ziet hoe ik ervoor sta”, vertelt de Ajacied in gesprek met NOS. Blind kende een bewogen jaar, met als dieptepunt de oefenwedstrijd tegen Herha BSC, toen de verdediger naar de grond ging en later te horen kreeg dat zijn geïmplanteerde defibrillator (ICD) was afgegaan.

Blind kreeg na afloop van wedstrijden vaak vragen van journalisten over zijn gezondheid. “Ik begrijp de vragen over mijn hart. En ik waardeer dat ook wel hoor, natuurlijk. Dat is ook een teken van interesse. Maar als we bijvoorbeeld net een wedstrijd hebben gespeeld, wil ik het liever gewoon over de wedstrijd hebben. Vraag dan even buiten de camera om hoe het met me gaat, bijvoorbeeld. Het is natuurlijk zo dat het publiek het ook graag wil weten. Ik snap het daarom heel goed, maar soms heb je het er liever niet over.”

Waar de toekomst van de verdediger ligt, durft hij niet te voorspellen. Blind vormt dit seizoen het centrale duo met Perr Schuurs in het hart van de verdediging bij Ajax. Een rol die hem goed ligt. “Ik heb het ontzettend naar mijn zin. Ik wacht op Ajax. Ik ben bereid om te praten, laten we het daar op houden Laat duidelijk zijn dat ik het hier heel erg naar mijn zin heb en wie weet sluit ik hier wel af. Dat ligt ook aan Ajax natuurlijk. Ik doe geen beloftes.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

67 reacties (laatste reactie door mrkrillin)

Toch nog Daley? Ik had na het United avontuur wel verwacht dat hij hier bij Ajax zou afsluiten. Waar zou hij nu nog terecht kunnen met zijn 'ambitie'? Denk niet dat een Europese subtopper hem nog wil/nodig heeft, gezien zijn Usain Bolt statistieken die nog verder zullen afbouwen.

29 december 2020 om 10:34

Ik denk niet dat hij nog weggaat. Verdient vorstelijk bij Ajax waardoor alleen Europese (sub)topclubs wellicht meer kunnen betalen. Daar heeft hij echter niet de kwaliteit voor. Daarnaast is hij sinds zijn hartfalen nooit meer de oude geweest als je kijkt naar niveau. Over 3 maanden is hij 31. Die gaat nergens meer heen.

29 december 2020 om 11:07

@walvis Theo: precies dat, uiteraard zijn die "ambities" troef voor zijn contract onderhandelingen

29 december 2020 om 10:38

Usain Bolt statistieken? Je hoeft geen renpaard te zijn als verdediger. Zat verdedigers/verdedigende middenvelders die traag zijn, maar door goed inzicht/positie te kiezen voetballend top zijn. Italie vind ik wel een land waar Blind tot zijn recht kan komen. Zeker bij clubs als een Inter, Lazio, AC Milan

29 december 2020 om 10:48

Wat denk je nou zelf? In het land van de verdedigers gaan ze geen verdedigers opstellen die niet kunnen verdedigen. En zeker niet bij de top 5 in Italië. Blind is voetballend erg goed maar verdedigend echt beroerd. Daar trapt Milan, inter en lazio zeker niet in.

29 december 2020 om 11:01

Wat denk jij zelf? Blind kan ook in een controlerende rol voor de verdediging en zou daar goed tot zijn recht kunnen komen. Daarnaast, een Hoedt speelt ook bij Lazio, alsof dat een wereldverdediger is.

29 december 2020 om 11:16

Vorig seizoen heeft hij daar bij Ajax ook een paar keer gespeeld. Het was opvallend hoe groot de gaten op het middenveld toen waren. Als je naar de hedendaagse middenvelders kijkt zijn dat vaak box to box spelers. Dit is een rol die Blind ook niet aan kan. In een team dat hoofdzakelijk de bal heeft, kun je hem nog gebruiken, daar buiten zie ik weinig meerwaarde in hem, en zijn er betere alternatieven.

29 december 2020 om 11:22

Dat ligt eerder aan het team en de bezetting dan aan Blind. In een compact team kan Blind zeker van waarde zijn voor clubs als Inter, Milan of Lazio... er zijn veel middenvelders die graag box to box willen spelen, maar er zijn er weinig die dat echt kunnen uitvoeren. Blind kan deze rol zeker niet aan, maar hij zou voor de verdediging wel een rol kunnen spelen en juist met zijn passing van belang.

29 december 2020 om 11:39

Blind kan het op het middenveld echt niet belopen voor dat soort clubs. Zoals ook Janssen al aangeeft. Hij doet dat in de eredivisie al laat staan in de serie A wat een aantal niveaus hoger is. Blind kan niet meer als middenvelder en cv bij topclubs in het buitenland. Hoedt is geen wereldverdediger. Echter kan hij wel verdedigen en heeft hij het wel aardig gedaan bij Lazio en Southampton.

29 december 2020 om 11:58

In Italie spelen ze toch totaal ander voetbal dan in Nederland. Hier gaat het op en neer en dat valt voor Blind niet te belopen, nee... maar in Italie spelen ze veel tactischer, compacter en behoudender. Blind is een slimme speler die naar mijn mening goed tot zijn recht kan komen. Bekijk de elftallen van deze drie ploegen en je zou echt Blind er tussen kunnen zetten. Maarja, het is gissen en waarschijnlijk zal het nooit gebeuren. Ik vind overigens Lazio en AC Milan geen topclubs (meer). Inter haakt ook weer aan, net als Milan dit seizoen. Hoedt heeft het redelijk gedaan, maar maakt nig regelmatig foutjes. Bij Antwerp speelde hij ook goed, maar ook niet vlekkeloos.

29 december 2020 om 12:23

Verdedigend echt beroerd? Kom op zeg. Hij is niet de snelste, maar staat vrijwel altijd goed gepositioneerd, doorziet steekpasses en wint veel duels. Het is puur zijn (start)snelheid die hem parten speelt

29 december 2020 om 16:05

Blind moet lekker bij Ajax blijven. Tempo in het buitenland ligt toch iets hoger en zeker geen schande hoor. En ajax is goed voor hem met een leuk salaris.

29 december 2020 om 10:48

@ek2008 'toch nog Daley?" Waarom niet? Als hij geen problemen met zijn hart had, zou geen gekke gedachte zijn dat bijv een Koeman na dit seizoen voor hem zou komen. Die houdt van zulke spelers als CV. Ik beweer niet dat Blind het niveau heeft voor Barca. Absoluut niet! Maar vaak zie je spelers terecht komen bij clubs waar je voorhand al weet club is te hoog en heeft geluk dat trainer hem gehaald heeft.

29 december 2020 om 17:10

Je hebt natuurlijk nog altijd de clubs uit amerika waar je veel geld verdiend. Bovendien kan je daar met leuke voetballers, maar ik weet niet of de ambitie is die hij bedoeld.

Deze jongen mag in zijn handen knijpen dat hij 4 miljoen mag verdienen in de Eredivisie, dit is precies zijn niveau. Er zit in de absolute top helemaal niemand te wachten op een verdediger die alleen aan de bal een kunstje kan , maar niet over snelheid, lengte en duelkracht beschikt.

29 december 2020 om 10:33

Ja en sterker nog, denk aan het einde van het seizoen dat Ajax hem moet doorselecteren. Zo eerlijk moet je zijn, hij is ook voor Ajax niet goed genoeg meer. Dan zie ik hem dus niet bepaald een stap hoger gaan, maar eerder een stapje terug. Ergens waar ze 532 spelen, is een optie

29 december 2020 om 10:43

Schei toch uit joh met je door selecteren. Het is echt geen toeval dat Ajax met het terughalen van Blind ineens is gaan domineren. We staan bijna 3 jaar lang bovenaan in de Eredivisie.

29 december 2020 om 10:49

Ik ben het met je eens Hans. Hij is bijna 31 en speelt sinds zijn hartproblemen niet geweldig meer. Verdient echter wel een topsalaris. Ik denk dat we niet moeten vasthouden aan het verleden en hem uit moeten zwaaien na zijn contract. Het verval lijkt al ingezet namelijk.

29 december 2020 om 10:54

En ook geen toeval dat zijn verdedigingspartners verzuipen met hem naast hun. Hij is gewoon geweest en klaar op top niveau. Kan geen duel meer winnen, draaicirkel is dramatisch en over zijn snelheid zal ik al helemaal niet beginnen. Je ziet het goed als die op het middenveld staat. Totaal geen gif meer, sjokt een beetje achter de man aan en is in de omschakeling gezien. Van mij mag Ajax met hem verder gaan hoor, maar hou er dan wel rekening mee dat je de komende 2 seizoenen verdedigend heel kwetsbaar blijft. Daley voetbalt nu al, alsof die wedstrijdjes bij de oud-internationals aan het spelen is.

29 december 2020 om 10:57

(nl_modric) dat je nog reageert het is ongelofelijk dit soort reacties en dat noemen zich supporters we hebben ongelofelijk veel kwaliteit ingeleverd de laatste 2 jaar kwaliteit die voor Ajax gewoon onhaalbaar zijn om terug te kopen , je leest niet anders dan ten Hag moet weg of Blind deugd niet meer ik snap dat gewoon niet je staat inderdaad bijna 3 jaar op kop en nog is het niet goed , je haalt de succes supporters er zo uit als het wat minder gaat , je mist gewoon Ziyech en dat is kwaliteit die je niet kan kopen je moet gewoon mazzel hebben dat er weer een de Ligt of een Frenkie opstaat maar dat is niet elke keer prijs , nee op zulke supporters zitten we echt te wachten .

29 december 2020 om 11:18

@sloep01, mee eens dat mede door Blind Ajax stappen heeft gemaakt, maar je kunt toch ook niet ontkennen dat het nu minder gaat (zeker na zijn hart problemen) en dat ajax steeds vaker geconfronteerd wordt met de beperkingen van Blind.

29 december 2020 om 11:24

@sloep, als ik je meer dan 1 duimpje kon geven, zou ik dat doen. Ik vind kritisch zijn als supporter prima. Dat hoort ook. Maar ik ben klaar met dat constant bashen van Blind en Ten Hag. Ajax heeft het jaren slecht gedaan. Dankzij het beleid en een paar uitzonderlijke talenten (en een goede trainer) heeft Ajax de weg omhoog gevonden. En als het nu iets minder gaat dan sommige "supporters" verwachten, moeten opeens de trainer en de beste CV die Ajax heeft weg. Blind wordt door elke analist geroemd om zijn spelinzicht maar die zogenaamde supporters weten het beter. Supporters als zij kan ik missen als kiespijn.

29 december 2020 om 11:37

Allemaal waar Sloep. Alleen je doet precies wat je niet moet doen, vasthouden aan het verleden. Vooruitzien is regeren en iedereen ziet dat Blind alleen maar minder is gaan spelen sinds zijn hartfalen.

29 december 2020 om 11:42

@ Kyle, prima dat je een andere mening hebt. Maar ga niet de beschermengel/moraalridder van Ajax uithangen door andermans mening niet te respecteren. Daarnaast is er ook aan de praattafels minder enthousiasme omtrent de prestaties van Blind sinds een jaar. Dus dat klopt niet wat je zegt. Tot slot, er zal een reden zijn dat er steeds meer mensen kritiek op hem hebben. Dat komt niet uit de lucht gevallen.

29 december 2020 om 12:49

Ik heb Ziyech nog geenwedstrijd gemist. 40 keer balverlies in een wedstrijd had hij gemiddeld. Ik mis wel passie,strijd en de wil om te winnen bij alle spelers.

29 december 2020 om 12:56

Blind was nooit een topverdediger. Moest het van zijn voetballen en inzicht hebben. Dan kon De Ligt (en De Jong die ook een en ander dicht liep) het verdedigende wat van Blind overnemen. Blind was al nooit snel, maar dat lijkt alleen maar minder te worden. We hebben nu ook geen middenvelder meer en geen CV die zijn te kort koningen kan repareren. En wat walvis zegt, dan moet je vooruit kijken. Of 532 gaan spelen, of het klinkt misschien hard, hem vervangen. Kijk hoe kwetsbaar Ajax is. Tegen Utrecht gaat gewoon nergens over. Je bent geen supporter als het je niets boeit en zegt, ach het is maar een spelletje

29 december 2020 om 13:26

Wow! De term moraalridder wordt ook al te pas en te onpas gebruikt. Dus omdat ik aangeef dat ik die zogenaamde supporters zat ben, ben ik een moraalridder? Wel, in dat geval zal ik die term met trots dragen. En tegelijk duimen dat sommige supporters een andere club gaan "supporten".

29 december 2020 om 13:46

Kyle66, van mij krijg je een duimpje. De beste man Walvis Theo zal eerst in de Dikke van Dale het woord moraalridder moeten opzoeken wat het betekent. Typisch een persoon dat ooit zo een woord heeft gehoord, maar nooit weet in welke situaties hij het hoort te gebruiken ;-)

29 december 2020 om 14:00

Het is maar goed Kyle66 dat sommige supporters er wel mee zitten als we zien dat het ergens fout gaat binnen onze club. Ik moet zeggen dat jij niet altijd er voor open staat dat mensen zoals ik dit gewoon benoemen. En dan mag je wel Daley Blind zijn, maar dat betekent niet dat je zijn tekortkomingen niet mag bespreken. Zeg nou eens eerlijk zelf, hoe vind je dat het centrum van onze verdediging functioneert? Ik vraag me dan ook echt af of je alle wedstrijden wel kijkt. Je hoeft er van mij echt niet negatief over te doen, maar ik heb het idee dat je het allemaal niet zoveel uitmaakt dat het zo lek is als een zeef.

29 december 2020 om 10:51

@baradona zag eerst je laatste zin en dacht gaat het om Koopmeiners? Zonder hart klachten zou een Koeman zeker op deze speler wachten. Dus om te zeggen helemaal niemand.. Mocht een v Gaal bij een topclub komen, kan hij ook zo weer bellen naar Daley. Maar maakt niet uit, hopelijk blijft hij nog lang bij Ajax. Nog 4 a 5 jaar en dan verder als jeugdtrainer.

29 december 2020 om 11:14

Wat een hoop onzin zeg. Welke topclub zit er nou te wachten op een 31-jarige speler die niet kan verdedigen? In het begin van zijn 2e periode bij Ajax kon die nog wel fel de duels aangaan, maar dat is ook weg. 'zonder hartklachten zou...', nou hij heeft hartklachten dus Koeman zou hem in jouw theorie ook niet willen hebben. Van Gaal gaat geen topclub meer trainen dus die valt ook af. Los van het feit dat Van Gaal er niet weer in gaat trappen. Daley was in zijn prime al 13e man bij een united in verval, en jij denkt dat er nog wel even topclubs op hem zitten te wachten?

Heeft een dusdanig zelfbeeld dat hij ziet dat hoe hij er nu voor staat, een stap hogerop dan Ajax het niet meer wordt. Hoe prachtig zou het voor hem zijn om bij zijn eigen cluppie af te sluiten en elk seizoen mee te strijden voor de landstitel. Ondanks dat hij verdedigend dit seizoen steken laat vallen, is bijvoorbeeld tegen Atalanta wel gebleken dat Ajax (nog) niet zonder hem kan.

29 december 2020 om 10:36

Naast een betere verdediger zou hij zo nog maar eens kunnen opleven. Nu is het vertrouwen verdedigend te zwak.

Direct verkopen samen met Alvarez,Labyad,Ekkelenkamp,Schuurs,Klaiber en Promes. Misschien kun je er nog wat voor vangen en 2 echte versterkingen halen.

29 december 2020 om 10:32

Promes kun je misschien aan een club in wit Rusland verkopen. Er gaat geen normale club een transfersom betalen voor een speler die een mogelijke veroordeling boven het hoofd hangt.

29 december 2020 om 10:42

De wonderen zijn de wereld nog niet uit. Er speelt nog een speler welke gezien wordt als de beste speler ooit, samen met een Argentijn, welke ook gelinkt wordt aan verkrachting. Nu gaan er natuurlijk weer allemaal jochies hier commentaar opgeven :-)

29 december 2020 om 10:46

Niet mee eens. Alvarez, Labyad en Promes wel trouwens. Klaiber mag opzich ook, alleen dan moet je wel een oplossing vinden voor je rechtsback als reserve. Ekkelenkamp en Schuurs wil ik nog wat langer de kans geven. Het hoort bij Ajax dat je talenten laat spelen, als die talenten dan de fout in gaan moet je daar ook niet over zeuren vind ik. Benoemen zeker, kritisch zijn ook. Maar niet direct afserveren. Schuurs met name heeft gewoon heel veel potentie. En Blind, het is duidelijk dat hij op dit moment even uit vorm is. Maar die man is heel belangrijk voor elftal, zelfs als hij uit vorm is. Kind van de club daarnaast, ik zou graag zien dat die gewoon zijn carriere hier afsluit.

29 december 2020 om 12:59

Helemaal mee eens @ewoud. Goed dat er mensen zijn die het hetzelfde zien als ik. Al moet ik wel zeggen dat het logisch is dat reserves mindere spelers zijn.
Als je naar Ekkelenkamp en Schuurs kijkt dan lijkt het wel of een groot deel van de achterban verwacht dat zij hetzelfde kunnen brengen als de ligt en de Jong. Dat is volkomen onrealistisch.

29 december 2020 om 10:47

Gelukkig heb jij het niet voor het zeggen bij Ajax Apeldoorner.

29 december 2020 om 12:40

Helaas bedoel je want dan had er wel wat beter materiaal gestaan dan deze subtop selectie.

29 december 2020 om 10:55

@apeldoorner wat een onzin man. Alvarez lijkt helaas geen match. Kan gebeuren. Labyad kan prima als 12e man nu. Als Lang gebleven was, had Labyad wel weg mogen gaan. Zolang spelers als Sontje nog niet de stap zetten, kan Labyad prima op de bank. Ekkelenkamp is nog jong. Heeft eigenlijk vlieguren nodig. Een verhuur aan een Twente zou ideaal zijn. Ook nu op de bank heeft hij zijn waarde. Schuurs doet het prima. Maakt wat fouten maar dat hoort erbij. Volgend seizoen zal hij hopelijk veel verder zijn en stabieler. Over 2 a 3 jaar vangt Ajax hopelijk miljoenen voor hem. Klaiber eens, die mag weg. Past niet bij Ajax. Promes heeft even een vormdip maar komt er wel uit. Zie Blind, Klaassen, Tadic en Promes graag blijven komende jaren als geraamte voor het elftal. De leiders waar aankopen en jonkies omheen kunnen spelen en groeien. Promes moet even normaal doen en meer focussen op het voetbal. Blind is met Tadic de leiders van het elftal.

29 december 2020 om 12:43

Labyad kan prima als 12e man? Daarmee geef je eigenlijk aan dat hij niet goed genoeg is. Voor de 12e man kunnen we ook wel een jeugdspeler opstellen. Stuk goedkoper en zo'n jonkie wordt ook nog beter. Labyad gaat alleen maar slechter worden. Schuurs doet het helemaal niet prima. Hij maakt de ene na de andere cruciale fout en is veel te traag in handelingssnelheid. Promes is te slecht dus om die het geraamte te laten vormen dan gaan we echt 8 jaar terug in de tijd. Dat je tevreden bent is echt ongelofelijk. Zie je dan niet wat voor wanbeleid er momenteel gevoerd wordt?

29 december 2020 om 13:16

@apeldoorn Ik geef toch aan als 12e man prima..je speelt bij Ajax meer dan 40 wedstrijden per jaar. Dus in veel wedstrijden in de Eredivisie en beker kan hij genoeg waarde hebben.welke jeugdspeler wil je daar dan zien? Lang is weg en rest nog niet klaar. Ekkelenkamp wil je ook weg hebben. Schuurs heeft ook wat fouten gemaakt maar niet alles ligt aan hem. Hoeveel echte cruciale fouten heeft hij gemaakt? Sommige worden ten onrechte aan hem toegeschreven maar veroorzaakt door falen middenveld. Promes moet gewoon linksbuiten en focussen op scoren. Niet als 10 of verwachten dat hij steekpassen of voorzetten geeft.

29 december 2020 om 12:17

Als je Blind verkoopt zou ik Schuurs houden . Dan naast Schuurs een solide verdediger zetten

Gaat hij bij een andere club de medische test halen?

29 december 2020 om 10:45

Lijkt me inderdaad onhaalbaar.

Ajax moet zijn contract direct verlengen. Op de manier hoe Ajax wil voetballen dan kun je niet zonder Blind. Pak de statistieken er maar bij, Ajax zonder Blind is minder voetbal en minder punten.

29 december 2020 om 10:44

Verdedigend en fysiek wordt hij wel echt steeds zwakker. Natuurlijk kan hij fantastisch voetballen maar hij heeft ook punten waarop hij tekort komt, zoals: snelheid, lengte, duels winnen, kracht etc. In het topseizoen van Ajax was hij erg goed maar hij stond wel naast een van de betere verdedigers van de wereld wat ook wel mee hielp. Toch zie je hem het afgelopen jaar eigenlijk alleen maar achteruit gaan. Ik denk niet dat een stap hogerop er in zal zitten en ik geloof ook niet dat hij het zomaar nog even 2 tot 5 jaar bij Ajax in de basis vol kan houden. Er is geen enkele reden om direct te verlengen.

29 december 2020 om 11:48

Natuurlijk heeft hij een mindere fase gehad na zijn hartproblemen. Daardoor was Ajax ook direct minder want toen deed Daley niet mee. Hij verdient een verlenging alleen op basis van wat hij de club heeft gebracht tot en met heden. Een echte Ajax speler/ teamspeler met een goede kop erop. Deze moet je als club belonen dus direct verlengen.

29 december 2020 om 11:56

Ja dat zijn natuurlijk argumenten om zijn contract te verlengen en hij is natuurlijk ook nog een ervaren speler. Maar hij verdient wel een topsalaris. Als hij deze negatieve lijn doortrekt dan vind ik hem niet dat salaris waard. Als hij bereid is om met minder genoegen te nemen, dan zou dat voor Ajax heel fijn zijn. Maar om nu met hetzelfde salaris zijn contract tot 2024-2025 te verlengen vind ik iets teveel van het goede, omdat ik het niet heel zeker acht dat hij nog zo lang meegaat.

Ik zal er vast niets van begrijpen, maar met Blind speelt Ajax toch veel beter? Balbezit is top, wellicht is hij in balbezit wel de sterkte imo. Verdedigend is het minder natuurlijk, dat weten we allemaal. Vind het vooralsnog ook gewoon terecht dat hij speelt in NL, echter komt Wijndal nu wel serieus dichtbij en zal hem ook wel passeren, maar toch. Blind was toch ook een succesfactor bij Ajax 2 jaar terug? Hij valt nu iets meer door de mand, omdat hij met Schuurs iemand naast zich heeft staan die verdedigend weinig voor hem opknapt tov de Ligt.

29 december 2020 om 11:22

Dat Blind als linksback speelt in het NL elftal is toch hoofdzakelijk wegens gebrek aan beter. Blind is een speler volgens de (oude) nederlandse school. Hij beheerst heel veel, maar is nergens echt goed in, maar heeft wel op veel gebieden zwakke punten. Het wordt tijd dat spelers als Wijndal doorgroeien en het over gaan nemen.

Hopelijk speelt hij nog komende 4 jaar bij Ajax. Ervaring is gewoon hard nodig. Als iemand kleine terugslag heeft (wat bij Blind normaal is gezien zijn situatie. Terwijl hij ervoor fantastisch speelde) wordt een speler gelijk afgeschreven. te oud, te langzaam. We moeten hier geen kinderdagverblijf worden. Kijk alle topclubs. Hebben veel ervaring in het team. We moeten bij Ajax blij zijn met spelers als Blind, Nico, Tadic, Klaassen en hopelijk binnenkort weer met Promes. Je ziet bij PSV ook wat een ervaren speler als Gotze brengt.

Volgens mij moet Daley eens in de spiegel gaan kijken, Hij is niet meer de jonge Daley, van een paar jaar geleden. Zijn hartproblemen hebben zijn tol geëist. Is er misschien iemand die hem dat kan gaan vertellen. Ik vind dat hij met zijn ervaring nog van waarde is, maar hoger niveau gaat het niet meer worden ben ik bang

Blind is op zijn retour als verdediger. En dat is toch nog altijd de eerst vereiste eigenschap van een verdediger. Ik zou bij Ajax graag een complementair centrum in de defensie zien. En daarin passen Blind en Schuurs nu eenmaal niet. Je kunt de inspeelpass van Blind bewieroken, maar ik zie vooral de tegendoelpunten en het zwakke verdedigen, wat Ajax heel vaak puntenverlies of de overwinning (atalanta uit, cruciaal, laatste keer Willem II nog) heeft gekost. Dus mocht een duo Martinez (redelijke pass ook) plus een aankoop ala Sanchez mogelijk zijn, altijd doen. Haal Joey Veerman van Heerenveen en je opbouw van achteruit is niet minder dan met Blind als Lcv. Prima opgelost, toch? En dan is Blind een mooie back up, of mag hij die stap hogerop maken. Al denk ik dat hij zichzelf daarin behoorlijk overschat. Los van zijn capaciteiten, welke club, hoger ingeschat dan Ajax, neemt een dertiger met hartproblemen? De vraag stellen is deze beantwoorden.....

29 december 2020 om 13:53

@pinko paar jaar terug riepen mensen ook dat Ramos op retour was. Afgelopen seizoen was hij een heerser. Blind mag ook even een minder jaar hebben. Hartproblemen gehad, onderbreking door corona en vader geworden. Denk jij dat je Fifa speelt? Dit gaat om mensen met pieken en dalen. Op LCV is Blind gewoon nog een paar klassen beter dan Martinez. Een aankoop is ook nergens nodig want Schuurs gaat gewoon leren en beter spelen. Achter hem krijgt een Timber de kans. Waaaaaaaaarom Veerman halen?? Wat doen we met Gravenberch?

29 december 2020 om 15:32

Zonder aankopen (ajax) gaat PSV er waarschijnlijk met de schaal vandoor. Je mag dat riskeren, maar beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald. Schuurs laten staan is een zekere garantie voor tegendoelpunten. Met Blind naast hem dodelijk voor Ajax. En Gravenberch kan met Veerman en Kudus/klaassen op het middenveld spelen. En de Klaassen van de laatste wedstrijden is ook niet de speler die Ajax beter maakt. Maar je moet het wel willen zien.

29 december 2020 om 17:51

@pinko dan moet je aankopen die er gelijk staan en die kosten bergen met geld. Dus dat wordt het niet. Je hebt precies 0% garanties dat een Veerman er gelijk staat of het niveau aankan. Sinkgraven was ook erg goed bij H'veen. PSV is niet veel beter. Onana is sws paar klassen beter dan wat er staat. Verdediging Ajax is beter dan bij Psv. Middenveld Ajax - helemaal als Kudus terug is - ook beter dan van Psv. Met Rosario en Sangre weinig voetbal. Mogelijk kan v Ginkel wat meer brengen maar die zal ook veel tijd nodig hebben.aanval van PSV is gelijkwaardig ongeveer. Malen als spits beter dan Huntelaar/traore/brobbery. Maar Tadic, anthony en Neres zouden ook gewoon basis zijn bij Psv.

Ajax heeft in Schuurs al een vervanger in huis , dus mocht Blind weg gaan is er geen man over boord

Blind denkt als hij het zo speelt zal Ajax bereid zijn veel te doen om hem te houden
Hij moet echter beseffen dat zoals hij in geheel 2020 heeft gespeeld hier geen aanleiding toe is. Zelf zijn sterkste punt zijnde de pass is nu veel minder.
Dus Danny tel je zegeningen en wees zelf bereid tot inleveren van salaris.
Daar komt nog bij dat buitenlandse clubs zeer huiverig zullen zijn gelet op
hetgeen heeft plaatsgevonden

29 december 2020 om 11:57

Wie is Danny? Je weet z'n voornaam niet eens man.

29 december 2020 om 13:28

Alleen al daarom neem ik hem niet serieus.

Denk dat Daley Blind uitstekend bij het traditionele Inter past. Niet teveel ruimte in de rug en lekker tactisch spelen. Maar de vraag is of dat beter is dan Ajax. Het avontuur kan hem natuurlijk lokken.

Blind is een hele goede voetballer, zoals ieders speler heeft ie sterke en zwakke punten in zijn geval overvleugelen zijn sterktes zij zwaktes. Blind -- de Ligt was toch fantastisch, veel beter dan 2* de Ligt of 2 * Blind. Een elftal is een gerecht met ziet en zuur, peper en zout.

29 december 2020 om 19:06

De combinatie de ligt met blind was zeker goed. Ik ben zelf geen liefhebber van het duo de ligt met van dijk, vanwege te weinig voetbal. Echter vind ik blind niet meer de speler die hij een paar jaar geleden was. Zeker sinds zijn hart problemen vind ik hem echt minder. Het lijkt alsof hij soms niet meer weet wat hij moet lopen terwijl dit juist zijn kwaliteit was.

Ik snap dat hij ambities heeft, maar ik denk dat de grote clubs niet meer komen. Misschien een Atletico of een Roma, maar dan meer voor in de breedte. Met zijn geschiedenis zal men niet meer happig zijn. Wellicht dat hij straks nog een leuke klapper kan maken in de VS, daar vind ik het wel een type voor.

Als zijn ambities verder reiken dan Ajax is er maar 1 oplossing. Je spullen pakken en gaan. Denk niet dat de top van Europa zit te wachten op Daley Blind.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3646
2.Feyenoord3524
3.PSV3416
5.Vitesse26-2
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. GravenberchMiddenvelder151
D. TadićAanvaller156
S. BerghuisAanvaller145
S. HallerAanvaller149
David NeresAanvaller143
D. KlaassenMiddenvelder123
R. PasveerKeeper120
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

355 fans
Verdediger, 31 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Ajax 15 0 0 0
2020/2021 Ajax 23 1 3 0
2019/2020 Ajax 20 0 2 0
2018/2019 Ajax 34 5 0 0
2017/2018 Manchester United 7 0 0 0

In de wandelgangen

Woensdag 8 december
Franco Antonucci mag komende winter waarschijnlijk worden verhuurd. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren