Noa Lang onthult harde boodschap Ten Hag: ‘Dat was ons laatste gesprek ooit’

Maandag, 28 december 2020 om 21:42Jeroen van Poppel • Laatste update: 21:45

Noa Lang wilde afgelopen zomer helemaal niet verkocht worden door Ajax, zo onthult de aanvaller in gesprek met FOX Sports. Lang gaf zelf de voorkeur aan een verhuurperiode, maar trainer Erik ten Hag ging daar niet mee akkoord. Dus koos de 21-jarige vleugelspits voor een definitieve transfer naar Club Brugge, waar hij uitstekend begonnen is. "Of ik dat verwacht had? Ja, natuurlijk", zegt Lang vol branie.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

83 reacties (laatste reactie door rolo1984)

Goed van Lang dat hij zich niet laat misbruiken door Erik door als breedtespeler in nood te gaan fungeren. Moet op die leeftijd inderdaad vlieguren maken. Lang speelde uitstekend in de voorbereiding. Ten Hag zal alleen altijd zijn vriendjes Promes en Labyad voortrekken.

28 december 2020 om 22:25

Begin dit soort reacties over Labyad en Promes wel een beetje zat te worden. Labyad speelt alleen maar omdat Kudus geblesseerd is. Als die eenmaal terug is zit Labyad gewoon weer op de bank. Promes maakt zijn minuten ald invaller. Is normaal gesproken 3e keuze achter Tadic en Neres. Had Lang meer kansen verdiend? Na zo'n voorbereiding wel ja. Maar hij had/heeft, zoals hij ook aangeeft, veel minuten op een hoog niveau (dus geen kkd) nodig. Nu krijgt hij die minuten wekelijks terwijl dat er bij Ajax (waarschijnlijk) veel minder waren geweest. Uiteindelijk was deze stap voor zijn onteikkeling een heel stuk beter als bij Ajax minuten als invaller maken.

29 december 2020 om 01:19

Labyad begon gewoon in de basis dit seizoen ook toen kudus fit was dus die vlieger gaat niet op. Ben het grotendeels met je eens hoor, maar feit is wel dat die speler meer kansen krijgen die ze eigenlijk niet of in ieder geval een stuk minder dan Lang verdienden. Ten Hag heeft gewoon zijn voorkeuren zoals bijna elke trainer die heeft, echter is hij daarin gewoon veeeel te koppig en wil hij per se zijn gelijk halen.

29 december 2020 om 01:36

Voor zijn vriendjes zoekt ten Hag geforceerd een plek. Niemand zou Labyad in de spits of Promes op 10 (blijven) zetten. Labyad is een prima 12e man. Nu Kudus geblesseerd is, snap ik dat je hem op 10 zet, maar wat had Lang daar nu kunnen schitteren zeg.

28 december 2020 om 23:07

Hier was ik dus naar opzoek, de exacte reden van vertrek. Tuurlijk is dit 1 kant van het verhaal maar als dit waar blijkt te zijn is het echt zuur. Hij had echt stappen gemaakt na zijn verhuurperiode. Sterker, agressiever en doelgerichter. En dan ook nog bereid om zich weer te laten verhuren. Echt een goeie gast met de juiste passie en recht door zee! Ik hoop dat hij het nog beter dan Dolberg gaat doen en nog meer stappen gaat maken. Succes strijder!

29 december 2020 om 02:39

Ten Hag heeft het niet slim aangepakt. Lang verkocht en Botman ook die nu excelleert in de Ligue 1 terwijl iedereen vorig seizoen al kon zien dat Blind achterin over de hill is en alleen maar staat te schijnverdedigen

Ahh Eth why?! Die jongen is toch beter dan een Labyad bijv. Had nog waarde kunnen hebben. Zonde man.

Erik bedankt ! Lekker vasthouden aan je vriendjes Promes, Labyad en zelfs voor 7 miljoen Klaiber aanschaffen. Puur wanbeleid en kapitaal vernietiging.

28 december 2020 om 21:48

Wel vreemd dat Erik het volledige transfer beleid lijkt te hebben.

28 december 2020 om 22:13

Het volledige transferbeleid is natuurlijk iets te ver gegrepen maar een trainer heeft veel invloed op de transfers (verschilt natuurlijk per club en trainer). Als eric ter hag had gezegd dat hij een toekomst zag waarin Lang meer kansen kreeg bij ajax was Lang misschien gebleven of verhuurd. Nu wilde ter Hag hem niet gebruiken (wat het recht is van een coach) en besloot Lang mede daardoor dat hij wegwilde.

29 december 2020 om 08:26

Volgens mij staat er dat Lang vond dat hij verhuurd wilde worden, dit om speelminuten te maken, echter was dit volgens Lang niet mogelijk en heeft Ten Hag gezegd verhuren doen wij niet, verkopen wel. Dus volgens de tekst wilde Noa tijdelijk weg en daarna weer vol voor ajax gaan, maar was dit geen optie. In mijn ogen een vreemde optie. Ik kan mij niet voorstellen dat een trainer zulk soort besluiten maakt. Als dit zo is, dan is de hiã«rarchie bij ajax wel totaal verkeerd.

28 december 2020 om 22:15

Als je al iets roept over een transfersom, het bedrag was ongeveer 4 miljoen wat is bevestigd door Overmars en Van Seumeren ook een artikel van geweest. Vasthouden aan Promes en Labyad wel eens, en Klaiber is een backup achter Mazraoui.

28 december 2020 om 22:29

Als Kudus terug is zit Labyad gewoon weer op de bank verwacht ik. Promes maakt minuten als invaller. Is normaal gesproken ook gewoon 3e keuze achter Tadic en Neres. Met een volledig fitte selectie maken die denk ik een stuk minder minuten.

28 december 2020 om 22:35

Eens borrelhond, ben echt benieuwd waar we stonden met Kudus man!

28 december 2020 om 22:41

Kubdus was een aankoop van Overmars maar Labyat en Klaiber kwamen op voorspraak van ten Hag.

29 december 2020 om 15:29

Ik denk wel veel meer punten voor. Echt een goede aanwinst heeft ook een goede klik met antony meende ik op het veld.

"die dingen geburen" Zo is het maar net. No hard feelings, want zo gaat het eenmal in voetbal. Een andere goede voorbeeld is Robin van Persie en Bert van Marwijk. De Nederlandse voetbal wereld is heel klein. Hier kom je elkaar nog vaak tegen en daarom is het beter om bruggen nooit volledig af te branden.

Misschien heeft ten Hag te hoog spel gespeeld. Hij had misschien verwacht dat Lang zou zeggen; ok ik blijf. Allemaal speculatie natuurlijk

Waar is Lierse? Je had gelijk makker.

28 december 2020 om 21:59

Ja ik weet niet wat me overkomt 😉.

28 december 2020 om 22:03

Ik had nooit gedacht dat Lang ook echt wou gaan voor een verhuur. Wat een wanbeleid van Ajax. Niet goed genoeg nu nog voor het eerste, maar inderdaad heb je jezelf nu een potentiële basisspeler door de neus geboord.

28 december 2020 om 22:10

Nouja, wel goed genoeg voor het eerste, maar waar hij nu nog geen onbetwiste basisspeler zou zijn, kon hij dat over 2-3 jaar wel zijn.

28 december 2020 om 22:11

Ja dat lijkt me ook. Nu zou het te vroeg zijn. Maar hij heeft wel potentie lijkt me. En niet elke basisspeler moet de absolute wereldtop kunnen halen. En zelfs al kwam hij tekort. Als hij zijn huidige seizoen wat doorzet dan is er wel minstens 15 miljoen voor te krijgen.

28 december 2020 om 22:15

Ik moet daarbij wel aanteken dat ik denk dat Labyad zijn oorspronkelijke bedrag gaat terugverdienen (uitstekende Eredivisie-statistieken namelijk). Dus het "kapitaalvernietingsdeel": dat zit me niet zozeer dwars, met Antony, Kudus, Neres, Gravenberch, Onana, Mazraoui enz staat er enorm veel kapitaal al op het veld. Waarvan ik wel baal, is dat je een lefgozer uit eigen jeugd heb weggejaagd bij de club. En die eigen jeugd breekt door het verhoogde niveau al minder snel door.

28 december 2020 om 22:21

Het is natuurlijk niet omdat er veel kapitaal op het veld staat dat je zo maar een miljoen of 10 (minstens denk ik) door de plee moet spoelen.

28 december 2020 om 22:27

True. Het doet mij alleen meer dat het een jongen uit eigen jeugd is. Als opleidingsclub zo een speler wegjagen gaat tegen alles in waarvoor je staat en dat doet mij "pijn".

28 december 2020 om 22:31

Ja inderdaad. Dat is het moeilijkste. Want als je Braziliaanse talenten van 15 miljoen kunt halen dan kan het dat je de eigen talenten wat gaat onderwaarderen (ik doel trouwens niet op Lang, gewoon in het algemeen).

Zucht, ben wel een beetje moe van die ten Hag en zijn principes. Wat maakt het nou uit of hij verhuurd of verkocht wordt? Belachelijk, zeker als je ziet dat je nu op Labyad aangewezen bent. Wel het oogappeltje van ten Hag, maar geen potentie en nimmer goed genoeg voor Ajax 1. Je ziet dat Lang nu stappen maakt en met de blessures nu had hij enorm veel minuten gemaakt. Daarnaast ben ik ervan overtuigd dat hij na een verhuur echt wel een rol had kunnen spelen. Lekker Erik, goed gehandeld!

28 december 2020 om 22:02

Vooral omdat hij nog wel echt uitgeleend wilde worden. Nu ik ben er echt van overtuigd dat Club Brugge Lang ook wel had willen huren voor een jaar. Altijd moeilijk om te zeggen of hij het dan even goed zou doen als nu, maar als dat wel zo is dan waren er twee opties. 1) Lang heeft een seizoen op hoog niveau gespeeld en is rijper voor Ajax 1 of 2) andere teams hebben zijn seizoen gezien en je verkoopt hem voor minstens het dubbele.

28 december 2020 om 22:21

Punt was alleen wel dat hij nog maar een contract had tot juni 2021. Ajax wilde verlengen met 4 jaar, maar Lang wilde niet zomaar tekenen, omdat hij perspectief wilde. En het perspectief dat Ajax wilde bieden, was: je tekent bij en kan je dit jaar bij Ajax gaan ontwikkelen. Iets dat veel spelers voor hem ook hebben gedaan, waarna ze in de loop van het seizoen de kans kregen. Blijkbaar wilde Lang vanaf het begin veel spelen. Nouja, als je als Ajax zijnde hem dan - een speler met een contract voor 1 jaar, die het leuk heeft gedaan in een verhuurperiode - voor 6 a 7 miljoen kunt verkopen, vind ik dat niet heel slecht. Ja, hij was nu van pas gekomen met alle blessures en omstandigheden, maar als iedereen weer fit is, zou Lang na de winterstop er gewoon weer naast staan. Dus ik snap beide partijen wel; het is niet voor niets opmerkelijk dat hij nu zo goed presteert in Belgie

28 december 2020 om 22:28

Ja maar blijkbaar zag Lang ook perspectief in uitgeleend worden. Dan is het onbegrijpelijk dat je hem laat gaan vind ik. Deze boodschap is namelijk echt niet perspectief biedend. Want ik vind het zeker niet verrassend dat hij het goed doet. Zo goed had ik niet verwacht, maar dat hij zich moeiteloos in de basis ging spelen is niet echt een verrassing.

28 december 2020 om 22:46

Als Lang had gezegd: "prima, contract voor 4 jaar, 1 jaar uitlenen en dan spelen bij Ajax of verkopen", dan vind ik het inderdaad belachelijk dat Ajax daar niet mee akkoord gaat. Want dan heb je weinig te verliezen. De enige reden die ik kan bedenken is dat ze niet genoeg potentie in hem zagen/zien en vanwege corona liever geld wilden zien

28 december 2020 om 22:54

Ja we weten niet hoe het gebeurd is natuurlijk maar Lang lijkt me vrij realistisch dus als die wat perspectief kreeg dan zou die wel bijtekenen lijkt me (want zo werkt het natuurlijk). Potentieel zou kunnen, maar lijkt me sterk na zijn goede voorbereidingen en toch ook goede periodes bij jong oranje de laatste keren. Maar soms zitten er missertjes tussen. En voor lang zelf is het alleen maar goed nieuws natuurlijk.

28 december 2020 om 23:46

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat Lang bij een verhuur niet meteen bij wilde tekenen. Het even aan wilde kijken dus. Daarmee kon Ajax niet akkoord gaan. Anders zou hij na de verhuur transfervrij de deur uitlopen.

29 december 2020 om 00:03

Had inderdaad zeker gekund en dan is de beslissing te begrijpen. Alleen zoals gezegd, lijkt Lang me een vrij realistische jongen op dat gebied en die zal ook wel weten dat Ajax daar in nog geen 100 jaar mee zou akkoord gaan. Uiteindelijk draait het om perspectief en uit deze gang van zaken kan er toch wel opgemaakt worden dat dat er niet echt was.

29 december 2020 om 01:41

Lang is (nu nog) verliefd op Ajax. Hij zou er alles aan gedaan hebben om te slagen bij Ajax. Het moet dan wel heel gek lopen had ie niet bijgetekend.

29 december 2020 om 19:29

Sorry Lierse maar ik vind Lang juist een heel onrealistische speler. iemand, die niet snel begrijpt waarom hij niet speelt.

Daarbij verlengen is niet gratis. Daar wil hij gewoon een salarisverhoging voor hebben. Vrij zeker dat hij niet bij wilde tekenen zonder garanties. Einde contract kan hij tekenen waar hij wil. Alsof een zaakwaarnemer dat zomaar negeert. Ook terecht maar belang van Ajax is niet dat van Lang en vice versa.

28 december 2020 om 22:10

Ik weet niet wat er intern tegen ten Hag gezegd is maar het zou kunnen zijn dat hij op een inkomende transfer aast die er direct staat maar dat er inruil iemand of meerdere verkocht moet worden ivm financien.

Onbegrijpelijk. Club Brugge had hem ook wel willen huren. En nu ben je hem kwijt voor een habbekrats.

Zo had niet verwacht dat valentijn driessen zoveel dubbel accounts had hier op vz zeg.Dit gebeurd toch altijd? Eth rekende gewoon op Kudus etc, dat pakte even verkeerd uit door de blessure. Als je goed genoeg bent dan speel je kijk maar naar Gravenbergh. Dat Labyad speelt is puur omdat kudus eruit ligt.Lang imponeerde vorig jaar totaal niet, op je 21e moet je meer brengen dan de bal verspelen en een 1 man show maken (valencia thuis bijv.)Eth geeft jeugd juist de kans , voorbeelden zat nu. Altijd makkelijk om op die ene naam te "zeiken"

28 december 2020 om 22:09

Hahaha lul het maar recht , Lang maakt een hattrick bij zijn basis debuut bij 0-2 achter. Had je daar punten laten liggen speelde je dit seizoen geen CL. Kijk nog even op sofascore, Lang was onze beste aanvaller tegen Valencia de grote mannen ( Tadic en Ziyech ) lieten het afweten. En daarna kwam de grote Babel show , zonder Lang verloor Ajax 5 x in de maand januari begin februari. Ploeg zat in een zware dip , niks met Lang te maken maar hem wel afrekenen ... ben jij Erik misschien?

28 december 2020 om 22:15

@baradona en ben jij toevallig Noa Lang? Je doet in je stukje net of hij de grote verlosser is van Ajax. Maar die jongen is 21, liet bij vlagen aardige dingen zien, had een goede voorbereiding achter de rug, maar thats it. Die komt normaliter nooit aan spelen toe als je toptalenten als Neres, Antony en Kudus voor je hebt en iemand als Promes zelfs op de bank belandt, een speler die vorig jaar een geweldig rendement had (maar dit jaar ineens geen knikker meer raakt, en dat is uiteraard zijn ware niveau volgens zijn criticasters). Lang was een opvulling geweest in de selectie, niets meer, niets minder. Dat wilde hij zelf niet en blijkbaar zag Ajax liever nu geld, dan over een jaar. So be it. Het kan best een aardige speler worden, maar laten we alsjeblieft niet doen of het de nieuwe Ziyech is die we nu voor een habbekrats hebben laten gaan en dankzij wie Ajax dit seizoen ineens op 9 punten voorsprong en in de KO fase CL had gestaan.

28 december 2020 om 22:17

"Lang was onze beste aanvaller tegen Valencia." Jij bent echt niet serieus te nemen. Ziyech zette Van de Beek, Tadic nog alleen voor de keeper

28 december 2020 om 22:26

Kijk sofascore ff na ! Ziyech had 40 x balverlies, Donny een snipperdag en Tadic ging volledig door de mand.

28 december 2020 om 22:30

Maakt dat Lang automatisch de beste speler? Ziyech en Van de Beek zetten elkaar nog alleen voor de keeper, Lang had geen enkel dreigend moment in de wedstrijd en vergalde twintig minuten voor tijd met een mislukte omhaal een gouden mogelijkheid waar hij met een simpel tikje naar Tagliafico de assist kon geven op de winnende goal. Hij was echt waanzinnig slecht dat duel. Ik vind Lang een groot talent en vind het slecht hoe Ajax heeft gehandeld, maar ik heb zelden zo een onzin gehoord.

28 december 2020 om 22:43

Lang de uitschakeling tegen Valencia in de schoenen schuiven is nog grotere onzin. Daarnaast is Lang op zijn 21ste beter dan Ziyech op zijn 21ste. Kudus die we allemaal 3 x hebben zien voetballen moet het ook allemaal maar laten zien. Neres heeft al bijna een jaar geen bal geraakt. En Antony word per maand minder nu het kouder word. De creativiteit van Lang was zeer goed bruikbaar voor dit Ajax.

28 december 2020 om 22:53

Ik schuif hem nergens de uitschakeling in de schoenen; jij noemde hem de beste speler tegen Valencia en ik vind dat klinkklare onzin. Aissati was op zijn zeventiende beter dan Ziyech, so what? Neres heeft een maand geen bal geraakt? Waar was je toen hij uitblok de afgelopen periode voor zijn blessure na 1-2 mindere wedstrijden na zijn comeback. Antony wordt minder maar staat na 13 duels op 6 goals en 7 assists. Zou jij Lang echt kiezen boven Antony en Neres op rechts? Boven Tadic op links? Boven een Kudus op 10?

28 december 2020 om 23:43

Baradona , ik denk dat je niet heel lang (geen woordgrap) ajax volgt als ik eerlijk ben.Noa Lang is een prima speler maar past gewoon in het rijtjeCedric van der GunAntonhy obodaiWesley sonckKnopperWamberto Tom de mulMitea(Kwa niveau, posities en leeftijden daargelaten)Etc. juist dit niveau is (of wil) ajax ontgroeien en door stoten. Waar zou jij lang neer zetten dan als iedereen fit zou zijn? En geloof me , lang zou echt wel spelen nu ipv. Labyad maar door blessures is het nu even niet anders. Je grijpt dit incindentele nu aan om te zeggen "lang had moeten blijven" terwijl hij zonder blessures nooit in de basis zou hebben gestaan nu.Jij praat alsof het een speler was die beter was dan Ziyech etc. Werkelijk lachwekkend , dit kan je toch niet serieus verdedigen? Volgens mij riep je vorig jaar ook al een keer dat Donny vd Beek weg mocht want "alfa man" noa lang stond klaar (als jij dit niet was excuus, maar weet het haast wel zeker) En nee ik ben helaas eth niet, was ik het maar ik zou de baan graag willen

29 december 2020 om 02:43

@martijnr12 Botman was volgens jouw ook niet meer als opvulling maar goed, dan gaat Ajax lekker verder met de geweldige Promes en Blind die over de hill is en achterin constant staat te schijnverdedigen

Als je nog een 1 jarig contract hebt en je wil je contract niet verlengen met 4 jaar is het logisch dat de club de speler niet gaat verhuren. Uiteindelijk is Lang te ongeduldig geweest en heeft zich laten leiden door de eerste competitiewedstrijden. Met wat meer geduld had zijn kans er zeker gekomen, met een Promes die het kwijt was, blessure Neres maar ook met Tadic die op verschillende posities gespeeld heeft.

En bedankt meneer Ten Hag, onze zogenaamde succes trainer. Lang had we zeker goed kunnen gebruiken op 8, 10 of 11. Nu zitten we met Labyad en Promes (de vriendjes van) opgescheept...

28 december 2020 om 22:18

Vond je Promes vorig jaar ook zo slecht tegen Valencia, Lille, Chelsea en in de Eredivisie als topscorer met zestien goals? Zo ja, dan zal ik hier niet op ingaan.

28 december 2020 om 22:18

*veertien goals.

28 december 2020 om 22:48

Promes is toch echt heel beperkt , ook vorig seizoen alleen toen scoorde hij nog wel eens en was alle ellende snel vergeten. De Promes van dit seizoen is precies dezelfde als die van verleden jaar alleen dan zonder goals.

29 december 2020 om 00:07

Baradona, juist Promes werd gemist tegen Valencia thuis. Lang verving Promes en dat ging niet zoals gehoopt. Promes zo afserveren is onterecht.

29 december 2020 om 07:14

Hij heeft het vorig seizoen goed gedaan, mede doordat de klik er net Ziyech was. Promes zijn spel past minder bij Ajax. Te weinig creatief voor op de vleugels, technisch veel te beperkt op 10. Dit seizoen al maanden in een vormdip waarvoor wel redenen zijn aan te voeren. Verder is het scheef om een dure aankoop te vergelijken met een bijna doorgebroken jeugdspeler. Hoe dan ook, laat Lang nu het ongelijk van Ten Hag zien.

Lang het het wel gered denk ik. De hele voorbereiding was hij al goed bezig. Beter dan labyad in mijn ogen. Promes was ook al de hele voorbereiding aan het kloten. En het zag er ook niet uit dat die vorm snel weer terug kwam. Het was wel goed geweest als hij tenminste tegen de mindere tegenstanders meer minuten had gemaakt.

Lol wat een gehype zeg. Lekker makkelijk nu dit zo roepen. Die voelt zich al meteen het mannetje daar zo te zien. Laat het maar eens constant zien. Groot verschil tussen wat toevallig El Ghazi laatst deed. Wilde niet veel zeggen en zeker niet nu zijn gelijk halen met een interviewtje. Dit is gewoon zwak van Lang en dan zie ik dat gebash op EtH ook, agh. Het zal wel, men is helaas snel ondankbaar. De beste man bracht Ajax verder omhoog na een prima periode van Bosz. Maar wat betreft Lang, laat hem maar dit lang vasthouden en niet alleen in Belgie maar ook Europees want het Belgisch voetbal stelt niet veel voor.

28 december 2020 om 22:40

Voelt zich al meteen het mannetje?

28 december 2020 om 23:23

Dat is een uitdrukking in Nederland.

28 december 2020 om 23:31

Ja dat weet ik, ik snap alleen totaal niet hoe hij tot die conclusie komt.

29 december 2020 om 00:58

Meerdere aspecten in zijn houding en omgang. In het interview bij Fox zie je dat meteen goed naar voren komen. En nog een voorbeeld, een filmpje van een Ajax training, hij was net terug van Twente en moest wat spullen opruimen en had meteen van die zure comments. Zo van, zit hier al 3 jaar en nog steeds moet ik dit opruimen. Agh, de beste jongen denkt dat ie al een bigtime player is. Maar goed, veel succes met hem in Belgie. We gaan het wel zien wat er van komt. Laat hem dit maar eerst even langer vasthouden, dan kunnen we echt zeggen oke hij laat zich nu echt top zien.

28 december 2020 om 22:48

@sociofan1, El Ghazi was nog veel erger. Duwde Bosz nog een keer omver tijdens training en had ook genoeg gezegd over Bosz toen hij 1/2 jaar weg was. Voor Lang is het nog vers. El Ghazi is inmiddels al zo'n 4 jaar weg

28 december 2020 om 22:53

Hij had al gescoord in de Champions league als je opgelet had. Lang ging bijna door in de CL ten koste van Lazio. Slechts de bal op de lat in blessuretijd deed Club de das om. Ook Lang is nog niet van het gewenste niveau, maar er zit meer rek in dan Labyad en Klaiber bij elkaar.

Nu ik dit gelezen heb moet die semi Duitser er vanavond nog uit. Echt een verschrikking dat we de CL vergooit hebben met Labyad en Klaiber. Natuurlijk pech met de blessures van Kudus, Neres en Mazraoui, maar wat er nu speelt is pure middelmaat en onbegrijpelijk als je ziet over hoeveel vermogen je financieel beschikt. Die uitschakeling in de Champions league tegen die provincieclub uit Italië was genoeg om die Ten Hag eruit te trappen. Het is helemaal op met hem. Dat het na die belachelijke wedstrijden tegen Utrecht en Willem II nog niet gebeurd is snappen de meeste supporters niets meer van. Wat Bosz opgebouwd heeft Ten Hag afgebrokkeld!

28 december 2020 om 23:02

Wat Bosz op had gebouwd was enkele maanden later al afgebrokkeld na uitgeschakeld te worden in de voorronde van de Europa League. Ten Hag bouwde een heel nieuw elftal; hij zette Mazraoui rechtsback, opteerde voor het duo Schone-De Jong voor de defensie (in het begin zeurden bijna alle supporters om Van de Beek daar), zette Ziyech op rechts na 2.5 jaar op het middenveld, Neres op links na een doorbraak op rechts en Tadic in de punt als binnengehaalde vleugelspeler. Je moet hem gewoon de credits geven voor dat topseizoen. Daarna is hij De Ligt, De Jong, Ziyech, Schone, Van de Beek, Dest en Dolberg onder andere kwijtgeraakt. "Uitschakeling tegen een provincieclubje": dat provincieclubje stond vorig jaar met hetzelfde team in de kwartfinale CL en versloeg in 2020 Juventus en Liverpool. En als Ten Hag wegmoet, wie moet er voor de groep komen? En wat moet er fundamenteel anders? Huntelaar erin? Martinez in plaats van Blind? Er zijn toch bizar veel blessures geweest; op wat gekke gedachte-experimenten in de eerste drie duels na heeft Ten Hag toch niet zo gek gedaan? Wat een ondankbaarheid.

28 december 2020 om 23:11

Het is inderdaad wel opvallend hoe snel die resultaten vergeten worden. Want nog knapper dan de prestaties van dat Ajax was het voetbal dat ze op de mat legden. Met momenten speelden ze echt gewoon de tegenstand volledig weg. Al lijkt het wel dat er onderhand wat sleet op de relatie lijkt te zitten.

28 december 2020 om 23:17

Wat verder belachelijk is, is de nuance van de huidige prestaties. In het succesjaar 18/19 had je na 14 duels slechts drie punten meer en was je ook al tegen een smadelijke nederlaag aangelopen tegen PSV en een gelijkspel tegen Heracles. Ajax scoort bizar veel, speelt leuk voetbal en staat de afgelopen drie seizoenen steevast eerste na vijf jaar zonder prijs. Dan heb je in 2020 een ware blessuregolf; in het eerste deel van het jaar mis je Ziyech, Van de Beek, Neres, Promes en Blind op belangrijke momenten, in het tweede deel van het jaar mis je Neres, Kudus, Mazraoui, Blind en zelfs spelers als Traore op cruciale momenten.

29 december 2020 om 00:02

Het is echter ook degene die aan het begin van dit seizoen dwerg Labyad in de spits zette terwijl hij 2 vleesbonken en een sluwe vos achter de hand heeft. En een niet draaiende promes op de 10. Wat je o.a. punten kost tegen Groningen. Of wat deed hij laatst tegen ik geloof Utrecht of willem 2 met Labyad rechtsbuiten? Sowieso als ajax achterstaat of iets moet doen is het matig en ideeloos, mede door de gare posities of matige wissels met 0 plan. Ergerde me ook aan die cl wedstrijden waarin we achterstonden waarbij hij huntelaar en traore tegelijk bracht en die elkaar in de wegliepen. Was echt schrijnend. Vorig seizoen die gelukkig niet werd uitgespeeld wordt je gewoon uit 3 van de 4 competities uitgespeeld en sta je in de eredivisie op basis van doelsaldo eerste. Dat is reden voor zorg, dat kunstje lijkt zich wederom te herhalen, nu je maar 1 punt voorstaat in de eredivisie uit de cl ligt, en een lastig schema tegemoet gaat zowel in eredivisie, europa als beker.Je moet ingrijpen als het dreigt te mislukken, niet als het al mislukt is. Als we aankomende 2 maanden uit een van de competities vliegen dan is het wat mij betreft klaar. Een Advocaat kan wel met een zeer matig elftal bijna een jaar ongeslagen in de eredivisie laten voetballen, hoezo kan Eth dat niet met zgn. beste selectie?

29 december 2020 om 02:45

@lierse1997 klopt maar voetbal is de actualiteit. twee jaar geleden was Ajax geweldig en vorig seizoen en dit seizoen niet. dan doe je ook nog Lang en Botman weg die nu excelleren in buitenlandse competities waar Promes en Blind niet best presteren. ik snap dan de kritiek wel

29 december 2020 om 07:44

@krovikan en scoorde die labyad tegen utrecht niet 2x en gaf hij ook nog een assist volgens mij, en een dick advocaat bleef een jaar ongeslagen mede omdat hij niet tegen de toppers uit kwam volgens mij.
Ajax heeft gewoon te veel kwaliteit ingeleverd, en mede door een grote blessuregolf anders moeten spelen dan vooraf in de planning lag.
Ik denk dat ajax heel blij mag zijn met een erik ten hag, wie wil je dan anders voor deze groep zetten? dick advocaar zodat je een jaar ongeslagen blijft??

Ten Hag is duidelijk de kop van Jut geworden. Dat was hij al sinds dag één bij de Telegraaf, en nu ook bij veel fans. Mijn hemel, als of Ajax nu ergens in de middenmoot of zo staat. Waarom de naam Labyad genoemd wordt is mij ook een raadsel. Sinds wanneer waren Lang en Labyad concurrenten voor dezelfde plek? Prima dat de nu Club Brugge speler z'n verhaal doet, dat mag, maar er is bij elk verhaal ook nog een andere kant. Het opportunimse tegen Ten Hag is weer aan het zegevieren zeg.

28 december 2020 om 23:35

Vijf jaar zonder prijs, vernederingen tegen Rosenborg, Nice, Twente en PSV. 17/18 was een belachelijk slecht jaar, waarin Ten Hag met een hoog puntengemiddelde het inkzwarte begin niet kon redden. Na zo een belachelijk dramatisch seizoen was Ten Hag architect van de wonderboys uit 18/19 en staan we inmiddels al drie seizoenen steevast bovenaan. Na 14 duels staat de teller nu op 54 goals. Tijdens de eerste seizoenshelft misten we in cruciale wedstrijden spelers als Kudus, Neres, Mazraoui, Blind en Antony (Liverpool-thuis).

29 december 2020 om 01:26

Dat is het dus. Ten Hag doet zeker niet alles perfect, maar te veel fans (en media) denken dat na seizoen 18/19 Ajax ineens elk jaar met gemak minimaal de kwartfinale van de CL haalt. Dezelfde mensen verwachten ook dat de club links en rechts met geld gaat strooien omdat we "200 miljoen euro op de bank hebben". Ten eerste vergeet iedereen dat we als land (en competitie) minder aantrekkingskracht hebben dan andere landen. Als tweede wil men vergeten dat we in onzekere financiële tijden leven. De club gaat een verlies draaien, maar daar denkt niemand aan. Ik wil ook graag betere verdedigers of een nummer negen zien, maar de realiteit is gewoon geen computerspelletje...

Alsof dit het complete verhaal is. Als je zo graag bij Ajax wilt spelen en Ajax je club is, waarom dan een contract voor 4 jaar aan de kant gelegd? Bij verhuur komt hij n jaar terug en moet of direct verkocht worden voor heel weinig of had direct contract moeten hebben. En let wel een jaar daarvoor maakte hij zichzelf nog onmogelijk.... Prima voorbereiding gedraaid en had wat meer minuten kunnen krijgen. Maar met Kudus, Neres, Promes in vorm had hij gewoon op de bank gezeten. Dat Promes nu uit vorm is en Kudus geblesseerd kan je op dat moment niet zien aankomen.

Ik snap volledig dat Lang weg wilde, tuurlijk wilt hij spelen en als dat bij Ajax niet kan ga je dat ergens anders zoeken. Het erge is alleen Ajax had hem heel goed kunnen gebruiken. Vooral nu met al die blessures, terwijl andere (mindere) spelers wel mochten blijven. Labyad is niet perse minder, maar veel minder potentie. De minuten die hij maakt had, konden makkelijk naar Lang toe, waardoor deze ook kan groeien. Daarnaast zouden ze eventueel makkelijk samen kunnen spelen met Lang op de flanken. En dan nog 'supertalent' Ekkelenkamp. Een jongen die zo verschrikkelijk beperkt is, krijgt continue maar minuten om te spelen en in te vallen, maar het beste wat die jongen ooit heeft gedaan is dat moment met Ronaldo. Hoe en waarom hij continue kansen krijgt is mij echt een raadsel. Kan iemand mij dat misschien uitleggen? Verhuur of verkoop zo'n speler ipv een speler waar je wat aan hebt!. Het is echt werkelijk waar onbegrijpelijk wat er in Ten Hag zijn hoofd omgaat en wat hij wilt. De laatste tijd worden de keuzes meer en steeds vaker niet te volgen.

Lang goede speler met te grillig karakter, dat willen trainers niet. Voor hem om in een nieuwe omgeving te laten zien dat het een fout is om hem te verkopen. Ten opzichte van labyad, promes vind ik het wel bijzonder die zijn echt geen ajax waardige spelers en lopen de jeugd ook nog in de weg

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax5655
2.PSV5029
3.AZ4619
4.Vitesse4514
5.Feyenoord4322
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller2210
L. TraoréAanvaller117
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper200
K. ScherpenKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

1 fan
Middenvelder, 21 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Club Brugge 18 11 4 0
2020/2021 Ajax 1 0 0 0
2019/2020 Jong Ajax 9 5 2 1
2019/2020 FC Twente 7 1 1 0
2019/2020 Ajax 5 3 0 0

In de wandelgangen

Vrijdag 26 februari
Roman Abramovich heeft Chelsea-manager Thomas Tuchel groen licht gegeven om Borussia Dortmund-spits Erling Haaland komende zomer te verleiden tot een overstap. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren