Kevin Hofland baalt van opvolger: ‘Ik voel me in mijn hemd gezet’

Maandag, 28 december 2020 om 12:36Dominic Mostert • Laatste update: 13:06

Kevin Hofland en Sjors Ultee hebben geen contact meer met elkaar. In november werd Hofland ontslagen bij Fortuna Sittard en nam zijn assistent het roer over. Volgens Hofland had Ultee hem echter verteld ook te zullen vertrekken na het ontslag van de hoofdtrainer. "Als je het hebt over vertrouwen, dat is wel beschadigd", vertelt Hofland in een interview met De Limburger. "Als ik kijk naar wat wij besproken hebben, dan voel ik me in mijn hemd gezet."

Het verbaasde Hofland enigszins dat Ultee aan de slag ging als hoofdtrainer. Die functie combineert hij met een rol als technisch manager van de nummer dertien van de Eredivisie. "Hij zei ergens dat je met loyaliteit de hypotheek niet kan betalen en daar heeft hij natuurlijk gelijk in. Ik ga ook niks slechts over hem zeggen als trainer, want ik heb altijd super fijn met hem samengewerkt. Maar had me dan nog gebeld en gezegd: 'Kevin, dit is mijn kans en hier ga ik voor'. Of ik hem wel gefeliciteerd heb? Nee, dan is het ook klaar."

Ultee betreurt de gang van zaken, zo geeft hij aan. "Ik heb Kevin na zijn ontslag nog een paar keer gebeld en geappt om te vragen hoe het ging. Daarna is er van beide kanten geen contact meer geweest. De club heeft na het ontslag van Kevin uitgesproken dat ik geen optie was voor het hoofdtrainerschap en daarom dacht ik dat ik ging vertrekken." Uiteindelijk werd Ultee toch aangesteld. Onder zijn leiding klom Fortuna van de achttiende naar de dertiende plaats. De club had nog geen enkel duel gewonnen, maar pakte onder Ultee tien punten in zes duels.

Vorige week vertelde directeur Ivo Pfennings aan L1 dat hij eigenlijk door wilde met Hofland, in ieder geval tot de winterstop. "Maar je merkte dat er onvoldoende vertrouwen was vanuit onze eigenaar", gaf Pfennings aan. "Ik heb mijn standpunt heel duidelijk gemaakt. Op dat moment kwamen de ploegen waar we punten tegen moesten pakken. Ik heb gezegd dat ik nog voldoende vertrouwen had om Kevin te behouden voor de club. Maar uiteindelijk hebben we gezamenlijk besloten om toch afscheid te nemen."Gerelateerd

Meer sportnieuws

35 reacties (laatste reactie door beastman)

Beetje jammer van Hofland. Uljee is hem niks verplicht en zoals die zei; hij had ook verwacht te moeten vertrekken. Krijgt ie uiteindelijk toch de functie, dat is mooi voor hem, maar hij hoeft Hofland niet te bellen voor z´n goedkeuring.

28 december 2020 om 13:07

Dat zegt Hofland toch ook niet? Hij geeft alleen aan dat het netjes was geweest, als in: collegiaal, wanneer Ultee hem in ieder geval had verteld wat de situatie vanuit zijn kant is en waarom hij deze kans pakt. Dat is niet gebeurd volgens Hofland en daarom hoeft hij geen contact meer. Wat hem vrij staat, net zoals het Ultee vrij staat om te blijven en trainer te worden. Niets meer, niets minder. Vind beide kanten eigenlijk wel te begrijpen, mits het verhaal op deze manier klopt (dus dat Ultee idd totaal niet had verwacht een optie te zijn als trainer)

28 december 2020 om 13:35

@martijn12 Maar Kevin weet toch hoe het werkt in het voetballerij? Dood van de een is brood van de ander. Kevin zelf moet helemaal weten hoe het werkt. Hij kreeg als assistent ook de kans om hoofdtrainer te worden van Sunday. Was volgens mij ook niet helemaal correct verlopen toen. Verder heeft Hofland een 'grotere' naam in het voetbal en als speler veel geld verdiend. Hij moet zijn ego aan de kant zetten en begrijpen dat de man zijn kans pakt (begrijpt hij ook) en dat het niet vanzelfsprekend is dat voorganger je gelijk belt (volgens mij deed KH dat ook niet) want de beste man kan natuurlijk onwijs druk zijn. Man pakt zijn kans en kan best voorstellen dat hij dan 24/7 bezig is met alles te regelen om te presteren. Hij heeft geen 'grote' naam en zou zonder resultaten eerder aan de kant gezet worden dan types als Hofland.

28 december 2020 om 14:48

Ik begrijp het wel vanuit Hofland. Hij heeft zelf een lans gebroken voor Ultee als assistent. Als diezelfde assistent dan aangeeft loyaal te zijn en ook te vertrekken (waarschijnlijk omdat hij verwacht had op te moeten krassen), dan snap ik dat het als een mes in de rug voelt als hij dan toch de functie over neemt. Had Ultee direct gezegd dat hij het wilde overnemen als hij die kans zou krijgen, weet ik zeker dat Hofland niet zo boos was geweest. De vergelijking met Oliseh gaat wat mij betreft niet op, aangezien die Hofland er van de club bij kreeg. Die had hij niet zelf uitgezocht. Ook heeft Hofland altijd gezegd dat het zijn ambitie was om Oliseh op termijn op te volgen. Een stuk eerlijker qua communicatie.

28 december 2020 om 16:07

@RemcobEen lans gebroken voor Ultee. De man is stroman geweest toen Hofland zonder vereiste papieren trainer was. Hofland zou eerder Ultee dankbaar moeten zijn voor de geboden ksns destijds dan nu een schop na te geven.

29 december 2020 om 11:53

Om meerdere redenen gaat de vergelijking met Oliseh absoluut niet op. Tevens ook omdat Oliseh zichzelf onmogelijk had gemaakt en er genoeg reden tot ontslag was buiten het sportieve.

Je kan het hem ook gewoon gunnen en de bigger man zijn. They want you to do good but never better than them.

28 december 2020 om 13:08

Dus dat Stagiaire, ben het helemaal met je eens. Hier laat meneer Hofland namelijk zijn ware aard zien en dat is niet zo mooi helaas.

28 december 2020 om 13:24

Hij zegt toch ook nergens dat hij het hem niet gunt? Alleen dat het vertrouwen beschadigd is. Die twee dingen kunnen best los van elkaar staan hè.

28 december 2020 om 13:36

@deem hoe kan zijn vertrouwen geschaad zijn? Ik heb het niet gevolgd maar heeft de man aan zijn stoelpoten gezaagd? Bestuurders opgezet tegen Hofland? Een coupe gepleegd?

28 december 2020 om 14:33

Haha tsja, nou is dat niet iets wat in het karakter van Hofland lijkt te passen. Ik gun de meeste mensen alles zolang het anderen niet schaadt, maar ik ben blij dat ik deze man de komende tijd niet meer langs de lijn hoef te zien.

Hofland is wel een zeikerd zeg. Langs de kant als trainer loopt ie alleen maar te mopperen en ook nu weer vooral zeuren op een ander. De club heeft meerdere keren uitgesproken dat Ultee geen kandidaat was, uiteindelijk is ie het toch geworden hoezo moet Ultee dan toestemming aan de grote Hofland vragen om die baan te accepteren? Je hebt je kans gehad Kevin en schijnbaar was het onvoldoende gezien je opvolger wel punten pakt. Get over it.

28 december 2020 om 13:31

Denk dat dit niet de strekking van zijn verhaal is.
Hofland word naar bepaalde zaken gevraagd. Hij geeft aan dat Ultee heeft gezegd als jij eruit moet dan volg ik nou.
Dan is het best Bijzonder dat Ultee nu de hoofdcoach is en dan snap ik ook heel goed dat het vertrouwen in hem weg is vanuit Hofland zijn kant.
Vind dit niks met zeiken te maken hebben hoor gewoon zijn kant van het verhaal.

28 december 2020 om 13:38

@bliek het kan toch dat Ultee toen het zo ver is eerst goed thuis besproken te hebben? Zijn vrouw (en kids) hem hebben omgepraat. Hofland maakt het veel groter dan het is. Hij mag teleurgesteld worden maar had ook voor kunnen kiezen om er niets over te zeggen.

28 december 2020 om 15:31

De keuze heb je altijd. Maar waarom je mond houden.
Als er word gevraagd of je nog contact heb en je zeg nee kan je daarna toch ook prima zeggen wat de reden daarvan is.
Ik vind het persoonlijk geen probleem en vind het ook allemaal niet zo heel groot hoor.
Je kan hem ook omdraaien toch en van Ultee zeggen dat hij beter niks nog tegen Hofland kunnen zeggen. Eerst denken dan doen?

Maar wat ik zeg vind er weinig mis aan er worden hier geen mensen beschadigd toch?

28 december 2020 om 15:36

Die punten had Hofland waarschijnlijk ook wel gepakt. De eigenaar heeft waarschijnlijk besloten op basis van de stand in plaats van spel en tegenstanders.

29 december 2020 om 11:55

Sorry spel? Het was drama onder hofland. 0,0 inzet. Spelers gingen niet door het gaatje onder hem. Bij Ultee wel. Ik betwijfel of Hofland al die punten had gepakt als spelers niet meer voor je willen gaan.

Wat daar ook gebeurd is; de feiten liegen niet. 1 overwinning op een heel jaar daar waar Ultee er 3 op 4 weken tijd pakt en dat laatste is relevant. Op deze manier blijft Fortuna gewoon in de middenmoot voor plek 10-14 zoals ook als doel is gesteld. Kevin was een begenadigd voetballer, sympathieke jongen in zijn jonge jaren (ik zat bij hem op school College Sittard destijds) maar als coach kennenlijk niet de juiste gebleken voor deze groep. Toch jammer gezien zijn staat van dienst

Zoals het nu loopt vind ik schitterend. Hofland stond vorig jaar bij een positief resultaat altijd met zijn hoofd voor de camera. Als ze verloren zag je hem niet. Dit riep ik vorig jaar al altijd en niet alleen nu. Dit seizoen ging het niet best en moest hij eruit (terecht). Nu grijpt iemand een kans die hij zelf ook had gegrepen (100%) en gaat hij huilen. Hofland 10 wedstrijden 3 punten. Nieuwe trainer 4 wedstrijden 10 punten.

Hoe moet Ultee nu collegiaal zijn?? De man heeft geen vette rekening als ex speler en moet alle kansen grijpen wil ie in profvoetbal actief blijven. Wie stapt er nu op omdat collega ontslagen wordt? Nooit leuk maar zo goed deed Hofland t niet. Echt, het slaat nergens op. Het is Ultee van harte gegund en kennelijk krijgt ie de boel goed op de rails

Kevin Hofland liet Fortuna mooi voetbal spelen, in ieder geval mooi om naar te kijken , verzorgd voetbal, niet met 10 man achter de bal. Ik weet nog dat Vorig jaar of het jaar daarvoor Fortuna vel beter speelde dan Ajax en PSV maar de punten liet liggen
Jammer dat hij niet mocht blijven zitten. Doen ze het in Waalwijk beter.
Wat het artikel betreft; zo werkt het vaak in de voetballerij. Jij er uit de assistent wrijft in zijn handen en zal z;n kans pakken. Er zijn ook betrouwbare assistenten natuurlijk, maar daar zijn er heel weinig van.
Het meest vieze vond en vind ik als je trainer in ruste bent of bij een andere club en je werkt dan een trainer van een andere club eruit. En dan zeggen ik weet dat er een gentlemen's agreement is maar we moeten toch door. ja dan lap je dat gewoon aan je laars met een heel heel zwak argument.
Dat vind ik nog veel en veel erger.
Kevin, hou vertrouwen, laat rancune voor wat het is. Je vindt straks een andere club en wie weet ooit weer Fortuna. Bedenk dat geen club je zal willen als je met vuil gaat smijten

Makkelijk praten als je jezelf financieel onafhankelijk hebt gevoetbald. Sjors Ultee is niet in de positie om zich solidair te verklaren. Precies hij zegt; met loyaliteit kun je de hypotheek niet betalen.

Wat lopen er tegenwoordig toch een hoop kleinzerige egootjes rond in de voetballerij. Nu weer Kevin Hofland die zichzelf wel heel belangrijk vindt en zo'n groot ego heeft dat hij het contact verbreekt. Gisteren een heel huil verhaal van Van Seumeren, die nog steeds als een klein kind aan het janken is over vorig seizoen en Gudde heel stoer geen hand meer gaat geven. Paar weken geleden die twee van AZ in dat hele Arne Slot gebeuren, die zich als grote jongens willen tonen maar zich gedragen als een provincie clubje. Want toen het Feyenoord was, was het huis te klein maar als het Bayern München was geweest had het geen probleem geweest, kortom het ego was te groot. Laten al die gasten in de voetbal eens bij zichzelf te raden gaan en hun ego is niet zo groot en belangrijk maken

Ik lees voornamelijk dat er schande wordt gesproken over het feit dat Hofland het niet leuk vindt, maar wat hij zegt is toch ook niet heel raar..?
Ze hadden met z'n 2e afgesproken dat ze beide zouden vertrekken mocht dat moment komen, en uiteindelijk kiest de ene ervoor om toch te blijven wanneer het moment daar is.
Hofland zegt alleen dat hij het niet zo leuk vind en dat is toch ook zijn goed recht. Net zo veel als dat Ultee toch aanblijft ondanks zijn mondelinge verbintenis aan Hofland.

Wat maakt het precies uit dan? Hofland moest er hoe dan ook uit. Het is niet dat Ultee iets achterbaks of gemeens heeft gedaan om aan Hofland z'n functie te komen, dus waar maak je je dan druk om wie je opvolger is? Gewoon frustraties dat Fortuna nu veel beter draait zonder Hofland.

Ach ja Kevin, wie ging ook weer naar de directie om, achter de rug om van de trainer, te klagen over de trainer? Dat heet karma Kevin

Ik neem aan dat de directie ook dit soort berichten leest. Ultee heeft een dubbelfunctie dus misschien zien ze hem wel als interim trainer. Als ze een andere kandidaat hebben mag Ultee weer een stap terug doen.

Hofland moet niet zo janken, toen hij als speler bij Feyenoord de rest van de selectie opjutten om Verbeek naar buiten te werken, had hij daar geen moeite mee. Nu is hij zelf ontslagen als trainer en is hij de grootste zielenpiet!

Is hij vergeten wat hij bij Feyenoord heeft gedaan achter de rug van Gertjan Verbeek klagen,nu krijgt hij koekje van eigen deeg. Niet zeuren want zo is voetbal nou eenmaal,niet zeuren en zeg gewoon succes

Ultee lijkt me een prima gozer, de ploeg lijkt zich onder zijn leiding ook goed te voelen. Bij Hofland heb ik toch altijd een gevoel van achterbaksheid, net als bij zijn vroegere Fortuna-maatje Van Bommel.

Ultee maakt het vertrouwen in ieder geval waar. Denk dat Hofland daarom niet terug appt?

Ik zie alweer veel mensen Hofland aanvallen. Maar ik vind dat hij wel een punt heeft. Als je assistent zegt dat hij met je meegaat als je de laan word uitgestuurd en vervolgens wel blijft en ook nog je baan overneemt is het best voor te stellen dat dat je vertrouwen beschadigd. En daarnaast zegt Hofland geen haat te hebben voor Ultee. Neemt niet weg dat het nu beter gaat en het ontslag dus een goede zet is geweest.

Oh en wat waren er hier veel die de zet om Hofland te ontslaan een domme keuze vonden. Ik voelde me een roepende in de woestijn. Weinig mensen die hier echt Fortuna keken en waarom we verloren. Dat had niks met kwaliteit te maken. Maar met vertrouwen. En zie nu het resultaat! Beste zet in jaren die hier zo werd afgekraakt.

Grappig dit die uljee heeft een jaar lang voor schut gestaan door te doen of dat hij de eindverantwoordelijke was. Iedereen wust dat die Hofland aan alle touwtjes trok. Nu denkt Hofland onschendbaar te zijn en zorgt de nieuwe td (Uljee) er mede voor dat die zwakke Hofland thuis zit en er dan met wat mooie resultaten is ie nu zelf de grote man. Top verhaal dit. Ik hoop nu toch echt op Fc Limburg.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Fortuna Sittard

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.FC Utrecht21-2
13.PEC Zwolle17-9
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
G. CoxVerdediger174
E. HanssonAanvaller172
S. PolterAanvaller176
Lisandro SemedoAanvaller173
T. TekieMiddenvelder160
Z. FlemmingAanvaller166
R. JanssenVerdediger150
Voor de complete selectie: Clubpagina Fortuna Sittard.

Nederland
2 fans
Coach, 41 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 16 januari
Olympique Marseille heeft een persoonlijk akkoord bereikt met Arek Milik, maar is nog niet rond met Napoli. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren