Steven Bergwijn heeft verklaring voor magere statistiek in dit seizoen

Maandag, 28 december 2020 om 10:40 • Laatste update: 10:55

Steven Bergwijn wacht nog altijd op zijn eerste treffer van het seizoen in dienst van Tottenham Hotspur. De 23-jarige aanvaller, die van manager José Mourinho tot dusver elf keer een basisplaats kreeg toebedeeld, zegt in gesprek met Ziggo Sport een andere rol te hebben gekregen van de Portugese oefenmeester. De Nederlander is lovend over zijn manager en neemt het voor lief als hij af en toe als bankzitter moet fungeren.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

23 reacties (laatste reactie door japie_krekel)

Ja dat krijg je als Jose je trainer is. Wist nog dat eto tijdens een finale ook als een back ging spelen.
Ach.. aanval begint achterin denk ik.

28 december 2020 om 10:56

halve finale dacht ik, tegen Barca

28 december 2020 om 17:00

ik denk niet dat alleen aan Mourinho ligt. op Eredivisieniveau waren zijn statistieken ook niet heel geweldig en nu op een niveau hoger is het nog lastiger om een hoog rendement te halen

Hij speelt inderdaad een 2e linksback naast Ben Davies of Reguilon
Hij werd nog onlangs geprezen door Ziggo Sports (tegen Liverpool) omdat hij zoooo hard werkt en zo goed verdedigd, als aanvaller.....

28 december 2020 om 11:59

Hij werkt nog niet hard genoeg, lijkt de conditie te missen om goed mee aan te vallen als hij ook verdedigende taken heeft.

28 december 2020 om 12:42

sorry maar ik zie Stevie al sinds de jeugd voetballen en zijn extra kwaliteit is altijd zn scorend vermogen geweest. LAs je hem als trainer wil laten spelen als een lopende winger, dan komt ie vee te weinig voor de goal en gebruik je zn kwaliteiten niet goed. Stevie moet als 2e spits spelen in zon engels systeem en dan kan ie er zo 15 maken per seizoen. Durft ie natuurlijk niet te eisen omdat ie weet dat het dan voorbij is met mourinho...maar in deze positie i ie een middelmatige voetballer met slechte statistieken en is het over een tijdje ook voorbij...jammer.

28 december 2020 om 14:52

Maar op dit moment heeft hij het niveau nog niet. Dan kun je 'm wel minder achter z'n back aan laten lopen, maar je hebt wel de zekerheid nodig dat zo'n speler kan leveren. In Oranje komt hij ook genoeg aan aanvallen toe, maar ook daar kan hij het niet bolwerken. Hij heeft gewoon nog te veel verbeterpunten om al belangrijk te zijn op een dergelijk niveau. Hij heeft het wel in zich om dat op den duur te ontwikkelen, maar op dit moment is Tottenham net als Oranje gewoon te hoog gegrepen om impact te hebben. Dat is ook niet erg gezien z'n leeftijd. Er zijn maar weinig spelers die op die leeftijd al beslissend kunnen zijn op dat niveau. Ik denk wel dat Bergwijn over pakweg 2 of 3 jaar gewoon een prima speler is voor Europese begrippen, maar momenteel is het vooral zaak dat hij blijft leren en zich blijft ontwikkelen.

Bergwijn zegt het zelf al, hij rent veel mee met de back van de tegenstander. Logisch dat Bergwijn dan ook in de topwedstrijden in de basis staat. Ik vond spurs gister wel echt te verdedigend spelen. Grotendeels met 10 man in de 16. Na de 0-1 ook amper over de middenlijn gekomen. Dan zegt Mourinho na de wedstrijd ook nog dat hij de defensieve instelling van de spelers onbegrijpelijk vindt. Dat is helemaal lachwekkend. Hij zat de hele wedstrijd op de bank, hij kan makkelijk zijn spelers erop wijzen naar voren te gaan maar dat staat niet in het woordenboek van Mourinho.

"Ik moet vaker met de back van de tegenstander mee, dan is het lastiger om in scoringspositie te komen.". Het is niet alleen Tottenham maar ook bij andere clubs. De moderne voetbal verwacht de trainer meer van de spelers (vooral aanvallende spelers), dus meedoen met hoog druk zetten en of meeverdedigen. Voor niets zie je Eriksen, vd Beek en Ozil hier meer moeite hebben. Je moet zorgen dat je de conditie hebt voor 90 minuten lang en de juiste positie kiezen.

28 december 2020 om 13:13

Dat maakt naar mijn idee het spel niet leuker op. Eriksen en Ozil zijn spelers die het juist van hun creativiteit en genialiteit moeten hebben, waarom zou je die gasten dan vragen om 90 minuten lang achter hun mannetje aan te rennen? Om ze vervolgens uit te putten en daardoor je niks kan creëren? Je moet gewoon spelers in hun kracht laten spelen, een Ozil moet je juist van zijn verdedigende taken ontzien en een speler naast hem zetten die hem compenseert.

28 december 2020 om 14:43

Als je nou kijkt naar aanvallende spelers van Liverpool, Manchester United, Manchester City, Bayern Munchen, Real Madrid, Chelsea... Ze verdedigen ook mee en staan positioneel prima bij een balbezit van de tegenstander.Het is niet de bedoeling om voortdurend achter hun mannetje aan te rennen, maar dat ie positioneel goed staat en niet alleen maar 'wandelen' of slap de duels aangaan. Dat wil zeggen lekker in de zone staan lopen, nee soms moet je de duels aangaan als er wordr gevraagd, kortom afhankelijk van de situatie.Kijk Ziyech bij Ajax werkt hij ook hard bij een balbezit van de tegenstander, zoals hoog druk zetten wanneer er de situatie wordt gevraagd. Soms ook terug trekken wanneer het nodig is. Je moet voor elkaar werken en verdedigen en aanvallen. Mane, Salah, de Bruyne, Benzema, etc werken ook erg hard en toch doen ze het prima.Als je ziet hoe Berwijn hijgt dan is het echt niet normaal. Kijk maar bijvoorbeeld naar Modric, Kroos... Het zijn ook creatieve spelers maar oh wat werken ze ook hard. En wat te denken bij Ramos, wft... Hij is echt overal te vinden, conditioneel sterk! Hij heeft veel voor zichzelf geïnvesteerd. Dat wil ik bij Bergwijn zien.

Bergwijn moet gewoon lekker aanvallen. Volgens mij is hij daarvoor gehaald, en niet zodat hij mee kan verdedigen met de back. Kom nou.. daar heb je de verdedigers voor. Als die niet presteren, dan vervang je die, maar het moet niet ten koste gaan van aanvallers als Bergwijn.

28 december 2020 om 12:02

Ben ik niet mee eens. Het moderne voetbal vraagt veel meer, dus aanvallende spelers moeten ook meedoen met verdedigen en hoog druk zetten. Het is niet de probleem van Bergwijn. De grootste probleem van Bergwijn is simpelweg zijn conditie. Hij moet dus zijn levenstijl veranderen door goed te slapen en voeding aan te passen. En nog belangrijk veel rust nemen. Heel veel werken aan je lichaam dus. Soms zie ik hier en daar Bergwijn enorm aan het hijgen, en dat is natuurlijk een heel slecht teken.

28 december 2020 om 12:23

@Forza Milan - Oneens! Bergwijn is momenteel niet de aanvaller waar Tottenham op kan bouwen wat betrert scoren en kansen creeëren (ook niet als hij zich meer focust op aanvallen), zoals ze wel kunnen doen op Kane en Son. Dit komt mede doordat hij niet op hun niveau zit en moet wennen aan de Premier League. Daarom moet hij zich vooral focussen om het teambelang, waarbij hij veel druk uitoefend, meeverdedigd en gaten trekt door diep te lopen. Als hij de bal heeft levert hij deze snel in. Deze taken voert hij naar behoren uit, waardoor hij veel wordt opgesteld. Zelfs met deze taken zullen zijn kansen op goals vanzelf komen. Op den duur zal hij zich, hopelijk, ontwikkelen op fysiek en handelingssnelheid waardoor hij meer aanvallende verantwoordelijkheden zal krijgen. In de toekomst zal hij een complete voetballer zijn, die gewend is om arbeid te leveren voor het team en fysiek goed ontwikkeld is met hopelijk een hoog rendament. De ideale speler voor het moderne voetbal.

28 december 2020 om 14:49

Precies wat ik bedoelde, kortom veel investeren in zichzelf zowel uithoudingsvermogen, mentale weerbaarheid en de conditie.

28 december 2020 om 12:44

eens met Forza, Bergwijn is niet het tupe speler die op en neer gaat rennen. Je moet spelers gebruiken naar hun kwaliteit en die is bij bergwijn als sinds de Fjes scoren.
ALs je hem in zn kracht gebruikt kan ie echt beslissend zijn voor Spurs, nu als een paard op en neer wordt ie een middelmatige speler en is het snel afgelopen met m.

28 december 2020 om 13:30

Bergwijn is ook als aanvaller vrij matig voor dat niveau. Doet me heel erg denken aan Memphis toen hij in de PL speelde, maar nog minder speciaal.

28 december 2020 om 14:47

Hij heeft wel de capaciteiten om meer impact te hebben, maar op dit moment heeft hij inderdaad moeite om aan te haken. Hij heeft nog te veel beperkingen, maar die zijn vooral mentaal. Hij speelt nog niet heel effectief en maakt verkeerde keuzes.

28 december 2020 om 14:15

Wat Peter Vermeulen al zegt: je kan niet alleen met de verdedigers verdedigen. Bergwijn doet nu gewoon het vuile werk, zodat spelers als Son en Kane kunnen excelleren voorin. Die zijn nog wel ff van een andere categorie dan Bergwijn, dus het is logisch dat hij zich a la Dirk Kuijt het lazarus mag lopen, en Kane en Son de aanval op poten mogen zetten.

Bergwijn is gewoon niet goed genoeg om alleen te mogen aanvallen. In ieder geval nu nog niet. Dus als hij speelminuten wil, zal 'ie veel arbeid moeten verrichten. Zo simpel is het in mijn ogen.

deze speelminuten heeft hij niks aan. een speler moet in zn kracht spelen ook om te ontwikkelen. Bergwijn zal als loper nooit beter dan middelmaar worden en heeft niks speciaals. Wel als pure aanvaller. slechte zaak. En spurs kan denken Son en Kane doen het aanvallend al voor me en hij heeft hun niveau, maar asl ze m in die positie laten groeien is hij een doodgeverfde opvolger voor 1 vd 2.

“Er wordt veel doorgewisseld, maar er zijn ook veel wedstrijden. Competitie, beker, Europa League. Het is onmogelijk om alles te spelen”, is Bergwijn zich bewust. “In de belangrijke, grote wedstrijden heb ik gespeeld. We hebben veel goede spelers, dus ik snap wel dat de manager doorwisselt.” - Nou ja, ik denk dat dat meer te maken heeft met het feit dat de aanval buiten Son en Kane eigenlijk vrij "rendementloos" is. Op het moment dat het compliment over een aanvaller is dat hij hard werkt, gaat er gewoon iets niet goed. Dat gebruik je alleen als hij op andere vlakken tekortschiet. Telkens als ik 'm zie spelen bij Tottenham of bij Oranje, merk ik vooral op dat hij erg veel moeite heeft met het niveau. Ik denk dat het op dit moment nog wat te hoog gegrepen is voor Bergwijn. Maar goed, hij is nog jong en hij heeft wel de capaciteiten. Hij moet alleen veel effectiever gaan spelen, want hij komt te weinig in het stuk voor.

Je bent te zwaar man, dat zie je toch zelf ook wel als je in de spiegel kijkt. 3 tot 5 kilo eraf en je vliegt over het veld.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Tottenham Hotspur

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
6.Liverpool4313
7.Everton435
10.Arsenal377
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
Son Heung-MinAanvaller2513
D. ScarlettAanvaller10
H. LlorisKeeper250
A. WhitemanKeeper00
T. AlderweireldVerdediger151
S. AurierVerdediger142
Voor de complete selectie: Clubpagina Tottenham Hotspur.

50 fans
Aanvaller, 23 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 3 maart
Rangers maakt zich zorgen over de situatie van Jürgen Klopp bij Liverpool. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren