Marca: Real Madrid verlengt één van de drie aflopende contracten

Zondag, 27 december 2020 om 07:22Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 07:53

Luka Modric gaat tien jaar in het tenue van Real Madrid spelen. Volgens de zondageditie van Marca hebben de middenvelder en de Spaanse topclub een principe-akkoord over een nieuw contract tot 30 juni 2022 bereikt. Dat betekent dat de Kroatisch international, 35 jaar, een decennium volmaakt als speler van de Koninklijke. Modric genoot ook interesse uit Qatar en de Verenigde Staten.

Het oorspronkelijke contract van Modric liep in de zomer van 2020 af, maar de Ballon d’Or in januari 2019 zorgde ervoor dat de overeenkomst automatisch met een seizoen werd verlengd. Het bestuur van Real Madrid maakte na een rampzalig 2018/19 geen haast om het contract van de oudste selectiespeler van een nóg langere duur te voorzien, maar in de voorbije voetbaljaargang en al helemaal dit seizoen was en is Modric een van de dragende voetballers in het elftal van Zinédine Zidane.

“Luka, je hebt het verdiend”, zo staat er met grote letters op de voorpagina van Marca. In de voorbije anderhalve maand stond Modric alleen tegen Granada niet in de basis en viel hij op met zijn constante spel en de manier waarop hij zijn controlerende taken uitvoerde. Het is dan ook geen toeval dat Real Madrid momenteel bezig is aan de beste reeks van het seizoen: zes overwinningen op rij in alle competities.

Modric gaat er in financieel opzicht ietwat op achteruit, waarmee hij Real Madrid helpt om de gevolgen van de coronacrisis beter te kunnen dragen. Het gemis aan supporters in het stadion zorgt voor 25 procent minder aan inkomsten per seizoen, een bedrag van ongeveer tweehonderd miljoen euro. De Kroaat kwam op de een na laatste transferdag van augustus 2012 voor 35 miljoen euro over van Tottenham Hotspur, op verzoek van José Mourinho. De teller staat sindsdien op 363 wedstrijden in alle competities en tal van prijzen, waaronder twee landstitels en vier keer de Champions League.

Real Madrid heeft nu nog twee, lastigere, contractverlengingen te gaan. De verbintenis van Lucas Vázquez loopt aan het einde van het seizoen af en de aanvaller gaf enkele weken geleden aan dat een nieuwe overeenkomst ‘een moeilijke zaak’ is. Ook Sergio Ramos staat officieel nog maar tot 30 juni 2021 op de loonlijst. Meerdere gesprekken tussen de regerend landskampioen en de aanvoerder hebben nog altijd niet tot een nieuwe verbintenis geleid. De contractduur, een of twee jaar, lijkt het voornaamste punt van discussie. Ook Ramos heeft aanbiedingen om in het buitenland aan de slag te kunnen gaan.Gerelateerd

Meer sportnieuws

25 reacties (laatste reactie door real8madrid)

Meer dan terecht dit, is echt de smaakmaker op het middenveld en by far de beste middenvelder van de LaLiga. Ik ben zo blij met dit nieuws, want het betekent dat Real iig geen Pogba gaat kopen. Modric is echt belangrijk voor de groep en hij betekent ook veel voor Fede.

27 december 2020 om 09:15

@Inside zeker. Nu nog Ramos bijtekenen. Vaz speelt laatste tijd, maar die kan je wel laten lopen.

27 december 2020 om 09:36

Kril / Ramos maakt het heel spannend. Over 4 dagen mag hij met andere clubs gaan flirten dus dan wordt de positie van Florentino alleen maar zwakker. Ik had zelf verwacht dat Ramos zou bijtekenen ergens met de kerst, maar dit is niet gelukt. En het verhaal gaat nog dieper, want Florentino wil Alaba halen als Ramos ons de rug toekeert dus we hebben al een plan B mocht Ramos niet bijtekenen, maar ik zie liever dat de aanvoerder behouden wordt. Spannende dagen

27 december 2020 om 09:37

Kril / Over Vazquez heb ik vernomen dat hij een heel dik contract kan tekenen in de zandbak of China, dus daarom ziet hij het niet meer zitten om te verlengen bij Real Madrid. Nu speelt hij nog veel wedstrijden, maar als Real straks een rechtsbuiten erbij koopt ook nog, dan wordt het steeds lastiger voor Vazquez om minuten te maken, en hij is nu zeker in goede doen maar daardoor is hij ook aantrekkelijk voor andere clubs

27 december 2020 om 09:55

Vázquez moet ook eens naar een club gaan waar hij wel alles mag spelen. Als basisspeler komt hij voor Real te kort, maar ondanks alle kritieken was hij toch wel een belangrijke selectiespeler. Vooral de eerste twee jaar na zijn terugkeer van Espanyol was hij toch wel belangrijk als invaller. Zeker in het jaar dat Zidane kampioen werd en elke rotatie goed uitpakte.

27 december 2020 om 11:43

wat mij betreft verlengen ze vazquez en verkopen ze Odriozola. Dan heb je Vazzie als backup/concurrent voor Carvajal. Heeft mij afgelopen maanden overtuigd van zijn toegevoegde waarde op rechtsback. Meer dan Odriozola de voorbije 3 seizoenen gedaan heeft iig

Hopen dat ramos snel volgt. Hoewel modric dit contract heeft verdiend valt het belang voor de club daarvan in het niet bij dat van ramos. Ramos is veruit de belangrijkste speler in dit team en de moeilijkste om te vervangen. Voor Madrid om terug de absolute top te worden en te blijven zijn er twee transfers nodig: een absolute topper voorin, op dit moment zijn mbappe en haaland daar de grootste kandidaten, hopelijk komt deze zomer een van beide heren en op termijn beide. De andere prioriteit is een vervanger voor ramos. Door zijn contract te verlengen koop je jezelf 2 jaar tijd om daaraan te voldoen. Dan heeft Madrid 2 jaar de tijd om rustig te bekijken welke speler voldoet aan de vereisten en hem eventueel even de tijd te geven om te wennen aan de club terwijl ramos er nog rondloopt. Deze zomer hoop ik dat Madrid er in slaagt mbappe en Torres te strikken. Dan heeft mbappe 1 of 2 seizoenen de tijd om nog met benz te spelen en van hem te leren en Torres hetzelfde met ramos. Tegelijkertijd heb je odegaard en Valverde die hetzelfde doen met modric en kroos. Dat kost je 200-250 miljoen. Als camavinga er ondertussen financieel ook nog bij kan zit je gebakken. Mocht Madrid er in 21 of 22 nog in slagen om ook haaland te halen domineren ze de komende 10 jaar gewoon weer. Imo staat of valt alles met het verlengen van ramos. Zonder hem zak je compleet weg tot er een adequate vervanger staat, en ik zie momenteel niemand goed genoeg, zowel fysiek, technisch als mentaal, om zomaar die rol over te nemen. Niemand ter wereld kan momenteel aan hem tippen op VVD na misschien, echter is die onhaalbaar en met hem koop je overigens maar 5 jaar

27 december 2020 om 11:43

Blijkbaar zijn de die-hard fans vegeten dat het ook bij hun geliefde Real dikke crisis is! De loonlast moet naar beneden, dat doe je echt niet met Mbappe en of Haaland aan te trekken!

27 december 2020 om 11:51

Wel als je het goed aanpakt. De loonlast is al flink naar beneden. Als je Bale kunt doen vertrekken en Marcelo zijn contract loopt binnekort af schiet je al een flink eind op. Daarnaast wordt Modric zijn contract verlengd tegen een gereduceerd loon en dat is ook de bedoeling bij Ramos. Ook Benzema zou hiervoor openstaan. Als je daarnaast afscheid kan nemen van Odriozola schiet dat ook weer wat miljoenen per jaar aan salaris op. Bovendien spreek ik in mijn hypothese over een transfer van Haaland over 1 of 2 seizoenen (ten vroegste dus over 18 maanden). Wanneer het stadion klaar is en er hopelijk weer toerisme in Madrid is en weer toeschouwers in het stadion zijn toegelaten. Niet alleen gaat Madrid dan weer naar hun normale omzet maar schiet die dan normaal gezien flink de lucht in. Het gerenoveerde stadion zou 200 miljoen per jaar extra aan inkomsten moeten opleveren dus dat biedt perspectief. Als je er deze zomer in slaagt Mbappe en Torres te halen zullen die niet voor een appel en een ei komen voetballen natuurlijk. Als je echter Bale en Nacho, Varane of Militao doet vertrekken betaal je niet plots meer aan salaris maar gewoon hetzelfde. Verlaging van het salaris van Modric, Ramos en evt Benzema en een vertrek van Odriozola en eventueel Marcelo betekent dus dat je ondanks 2 dure transfers nog altijd aanzienlijk daalt in salarislast. Naar mijn schatting een 25-35 miljoen op jaarbasis. Als ze dan ook nog eens afscheid nemen van Mariano of Jovic komt daar nog eens 7-9 miljoen bij. Afgelopen zomer is de salarislast al met bijna 60 miljoen gezakt. Welke club doet hen dat na op zo'n korte tijdspanne?

27 december 2020 om 11:52

Dan ben ik nog Isco vergeten die deze winter of volgende zomer vertrekt voor minstens 25-30 miljoen en je ook weer 12 miljoen per jaar scheelt.

27 december 2020 om 11:55

Tottenham gaat Bale retour sturen ben ik bang. Zelfs nu betaalt Madrid al mee aan zijn salaris. Ik denk dat Madrid en Barcelona pas vanaf 2022 weer echt geld kunnen gaan uitgeven. Het budget van Beide clubs is bijna 400 miloen gedaald. Van bijna een miljard naar rond de 600 miljoen.

27 december 2020 om 14:01

Exact, het is gewoon mogelijk. Afgelopen zomer had Real moeten verkopen om zegmaar in de plus terecht te komen. Dus de schade is enigzins opgevangen. Real heeft wel genoeg spelers om aan te verdienen. Bale, Isco, Mariano of Jovic, Odrio, desnoods een Asensio, Marcelo. Dan scheelt het ook nog eens in de salaris, waardoor je een groot gat krijgt. Dan is een Alaba gratis, en een Mbappe met een 1 jarig contract halen zeker wel mogelijk. Enige vraag is hoe dat allemaal in verhouding staat met de renovatie van het stadion.

De komst van Alaba komt er nog bij naast de aanstaande contractverlengingen. Real Madrid is de enige club die zijn financiële eisen en de eisen van Pini Zahavi wil vervullen.

27 december 2020 om 12:21

We hebben geen keus door varane

Ik vind het maar vreemd dat hij niet naar Dinamo is gegaan. Voor het geld hoeft hij het niet meer te doen namelijk. Jammer en zonde.

27 december 2020 om 13:03

Ondertussen heeft ie kinderen die volgens mij enkel Spanje gewend zijn. Hij heeft nog steeds het niveau om voor Madrid te spelen en houdt ook van de club. Allemaal heel goede redenen om zijn carriere daar af te sluiten

27 december 2020 om 14:24

Dan had hij maar voor het Spaanse elftal moeten kiezen en 17 jaar geleden zijn Kroatische nationaliteit moeten verscheuren. Niet dat een nationalist als hij dat zou doen. Vandaar dat ik het ook vreemd vind. Hij is opgegroeid met Dinamo en is trots op zijn land. Dan gaat er echt niks boven de carrière afsluiten in eigen land. Heeft niks met niveau meer te maken als er echte liefde is. Dit is weer eens een van de excuusjes van de rijkste clubs om voor zich het recht te nemen alles maar op te kopen wat los en vast zit. Dit laat voor mij zien dat een grote club als Dinamo toch niet zoveel voor hem betekent als men dacht.

27 december 2020 om 15:14

Juga wat een rare reactie van jou dit. 17 jaar geleden speelde Modric niet eens in Spanje. Misschien wilt hij over een jaar pas terug naar Dinamo? Of misschien ziet hij dat helemaal niet zitten. Wat voor jou het mooiste senario lijkt, hoeft voor hem nog niet zo te zijn.

27 december 2020 om 17:18

Vreemd dat een Real fan dit nou vindt. Over 2 jaar is Modrić 37, dat moet Dinamo ook niet meer willen. Dit was de laatste kans voor Modrić om nog wat leuks te doen in zijn eigen land voor een grote club. Ik geef alleen aan dat ik het vreemd vind dat 95% van de spelers die flink geld vangen in de rijkste clubs dit niet doet ondanks dat ze al ruimschoots binnen zijn.

27 december 2020 om 19:32

kijk dat dinamo jouw hele wereld lijkt te zijn hoeft niet te betekenen dat dat voor iemand anders net zo is hoor

Dan zou je toch bijna mogen denken dat ze Ramos op zijn minst ook een kans bieden te blijven; anders maken ze zichzelf als club zijnde wel belachelijk

Ramos ook bij laten tekenen. Lucas Vazquez zou ik niet doen. Voor de rechterflank zijn er genoeg (en in mijn ogen ook betere) opties met Asensio, Rodrygo, Vinicius. Anders gewoon een aankoop (mbappe of Ronaldo terug halen).

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Real Madrid

4254 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
3.Barcelona3420
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
AsensioAanvaller161
K. BenzemaAanvaller168
Vinícius JúniorAanvaller152
RodrygoAanvaller110
T. CourtoisKeeper180
E. HazardAanvaller61
M. DíazAanvaller51
Voor de complete selectie: Clubpagina Real Madrid.

834 fans
Verdediger, 34 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Real Madrid 14 2 3 0
2019/2020 Real Madrid 35 11 10 0
2018/2019 Real Madrid 28 6 6 1
2017/2018 Real Madrid 26 4 9 2
2016/2017 Real Madrid 28 7 8 1
Laatste voetbalnieuws

Geen Clásico in finale van Supercopa na rampzalige avond van Vázquez

Voor Barcelona wacht komende zondag in de finale van de Supercopa een ontmoeting met Athletic Club. De ploeg van trainer Marcelino rekende donderdagavond in Málaga af met Real Madrid: 1-2. Athletic...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 16 januari
Olympique Marseille heeft een persoonlijk akkoord bereikt met Arek Milik, maar is nog niet rond met Napoli. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren