‘Snelle student’ Noa Lang schittert voor Club Brugge: ‘Hij is mijn maatje’

Zaterdag, 26 december 2020 om 22:16Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 22:35

Noa Lang hielp Club Brugge zaterdag aan een ruime overwinning in de Jupiler Pro League. De aanvaller zorgde voor twee doelpunten en een assist in de met 3-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen AS Eupen. Tot nu toe scoorde hij vijf keer in de Belgische competitie en eenmaal in de Champions League. Philippe Clement was zeer blij met Lang. “Noa heeft het fantastisch gedaan. We hadden vooraf besproken hoe de doelman uitkwam en Noa is een snelle student”, vertelde de coach na het laatste fluitsignaal aan diverse Belgische media.

Lang werd vroeg in de tweede helft de diepte ingestuurd door Krépin Diatta en rondde oog in oog met doelman Théo Defourney koelbloedig af. Zes minuten later was de ex-Ajacied opnieuw trefzeker. Hij schoof de bal na een snelle uitbraak in de korte hoek en maakte de 2-0. Ondanks de ondertalsituatie, na een rode kaart voor Hans Vanaken, breidde de ingevallen David Okereke de voorsprong op aangeven van Lang, die er zelf goed voor stond maar toch koos voor een ingenieus hakje, verder uit.

“We hebben vandaag geen topwedstrijd gespeeld. Dat was ook moeilijk, omdat het veld er niet goed bij lag”, vertelde Lang op zijn beurt. “In de tweede helft hebben we ons wel goed herpakt. Mijn goals waren twee echte spitsengoals, ik ben er blij mee. Ik had ook voor de hattrick kunnen gaan, maar ik zag David in mijn rug komen en hij is mijn maatje. Ik ben even blij met een assist als met een goal. Het was moeilijk om me in te houden en niet te knuffelen bij de goals”, wees de aanvaller op het knuffelverbod op de Belgische regels.

“Als je scoort, heb je emotie. Iedereen wil juichen, maar het kan niet. Het zijn de regels, we moeten ze naleven.” Bij Het Nieuwsblad wordt de krachttoer van Lang niet over het hoofd gezien. “Uitblinker Noa Lang dirigeert Club Brugge in tweede helft voorbij Eupen”, zo staat er boven het wedstrijdverslag, waarin onder meer te lezen valt: “Lang zit ondertussen al aan vijf goals in de competitie bij Club Brugge. Straks krijgt hij het gezelschap in de kleedkamer van Bas Dost, een landgenoot die naar verluidt ook wel een goaltje kan maken. Maar op boxing day was het podium nog eventjes voor Lang alleen.”

Ook bij Het Laatste Nieuws staat Lang er goed op. “Club zet Eupen opzij na sterke tweede helft: Lang uitblinker met twee goals en assist”, schrijft het dagblad. “Club sluit het jaar dankzij een glansprestatie van Lang zeker als leider af.” Sporza was eveneens lovend. “Noa Lang keerde terug in de basis bij Club en bewees nog maar eens zijn waarde. Met twee doelpunten én een assist was hij de onbetwiste matchwinnaar. Een echte ploegspeler ook, want hij liet een mogelijke hattrick liggen om Okereke een goal aan te bieden.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

27 reacties (laatste reactie door pinko)

Lang laat in België week in week uit zien , wat een ieder die voorbij zijn accent kan kijken ook al lang ziet. Fantastische voetballer !! Dat liet hij ook al zien in de voorbereiding bij Ajax waarin hij betrokken was bij 12 goals , dan ook nog eens bij 5 goals bij Jong Oranje. Toen in de maand september 14 minuten gekregen van Ten Hag die liever zijn vriendjes opstelt. En dan nu in ruim 2 maanden Brugge ook bij 12 goals betrokken. Dat zijn 29 goals in ruim 3 maanden, fantastische keuze van die jongen om te gaan. Heeft alles wat Ajax had kunnen gebruiken , creativiteit , scorend vermogen en een pure winnaar.

26 december 2020 om 23:17

Het uitgeleende jaar deed hem goed, hij was fysiek sterker en oogde gretig in de voorbereiding. Snel handelen en een drive naar voren en naar de goal. Zou het echt fijn vinden als fan om van ten Hag of Overmars te horen wat de exacte reden is om hem nauwlijks te gebruiken en hem geen vertrouwen te geven om te blijven. Is er iets gebeurd of hadden zij problemen met zijn persoon, anything... Iedereen valt over zijn accent en zijn maniertjes. Ik persoonlijk stoor me er niet aan, nu niet maar ook aan het begin niet. Kon er wel om glimlachen. Voor mij telt maar 1 ding en dat is wat een speler op het veld laat zien. Zodra er gefloten wordt is het voor mij bijzaak wat ze doen en wat ze zeggen. Het zijn net mensen. Wie ben ik om te oordelen over wat een speler zegt of hoe hij dat zegt. Lekker boeiend. Veel mensen hebben een probleem met hoe een speler zich uit naar buiten toe. Ik snap het wel maar vind echt dat wat een speler in 90min en in mindere mate op de training laat zien belangrijk. Jammer dat hij er niet meer is, zal wel altijd een mysterie blijven. De lezing die Ajax en ten Hag nu geven ken ik niks mee, er moet meer zijn. Deze jongen was al goed bezig voor dat hij wegging. Good luck Noa!

27 december 2020 om 00:07

Haha kom op zeg. Pietje Puk scoorde 34 goals in de voorbereiding. Daarna maakte hij er nog 6, dus betrokken bij 40 doelpunten! Eens dat hij het goed deed in de voorbereiding, maar ene Perr Schuurs was nog een klasse beter dan Lang in de voorbereiding en liet De Ligt-achtige trekjes zien. En kijk eens waar hij nu is. Lang is geen wonder die nu de grote man bij Ajax zou zijn. Je bent vaak vrij uitgesproken over spelers, dus in die zin verbaast het me niet dat je nu Lang als verlosser van Ajax omschrijft. Maar de realiteitszin bij veel mensen ontbreekt echt hier na een paar potjes. Ajax mist 4 voorhoedespelers, verspeelt een paar punten en staat nog steeds bovenaan: PSV wordt 100 procent kampioen! Lang doet het goed bij een Belgische club: had Ajax gedragen als ie was gebleven! (Dit heb jij niet per se gezegd, maar het enthousiasme over Lang past in deze categorie uitspraken die ik de laatste dagen voorbij heb zien komen) Lang kwam niet in de buurt van een basisplaats. Terecht als je kijkt wie er staat als iedereen fit is. Heeft niets met zijn accent te praten, maar met zijn voetbalvermogen als 21jarig. Hij zegt nota bene zelf dat hij na deze stap heeft beseft dat hij harder moet werken, omdat hij het niet redt met talent alleen. Oftewel: bij Ajax werkte hij er niet hard genoeg voor. Ik zou het oprecht fantastisch vinden als deze jongen alsnog de wereldtop haalt, maar gezien zijn ambities, situatie destijds en de context van Ajax destijds is het allesbehalve onverdedigbaar dat ze hem hebben laten gaan. Lang is een talent a la Dilrosun, niets meer, niets minder

27 december 2020 om 00:15

Het is nu al de tweede keer dat je zoiets zegt, maar sinds wanneer krijg je bij Ajax alleen nog maar de kans als je een talent van de buitenste categorie bent? Alsof een Dilrosun een matig talent is.

27 december 2020 om 00:21

Ik zeg toch ook niet dat alleen talenten van de buitenste categorie de kans krijgen? Perr Schuurs krijgt ook de kans. Mazraoui ook. Waarom? Er is geen groter talent aanwezig op dit moment. Kudus, Antony en Neres zijn grotere talenten dan Lang. Promes en Tadic zijn betere voetballers. Dit is ook de tweede keer dat ik dit zeg. Vijf spelers die beter zijn, dan wel meer potentie hebben dan Lang, voor 3 posities (spits niet meegerekend) waar Lang kan spelen. En dan tel ik een Traore, Labyad of Klaassen (op 10) nog niet mee. Kortom: als Lang een wereldtalent is, ruim vooral plek voor hem in. Maar dat is hij niet, dus was er nu geen plek voor hem. Dat is toch geen hogere wiskunde? Er is absoluut ruimte voor 'normale' talenten bij Ajax, maar die kunnen buiten de boot vallen als er grotere talenten opstaan (a.k.a. Lang vs Antony en Neres, en bv Martinez vs Gravenberch)

27 december 2020 om 00:25

Excuses ik heb nu pas gezien dat je op mijn eerdere reactie hebt geantwoord. Vandaar dat ik ook even mijn reactie van daar hieronder plak want het dekt de lading ook wel goed (even geen zin meer in 5 minuten een antwoord te geven 😅). Dit seizoen had hij inderdaad niet veel speelgelegenheid gekregen, maar naar de toekomst toe kon hij zeker belangrijk worden. Neres en Anthony blijven niet eeuwig. Tadic heeft niet het eeuwige leven, Promes voldoet dit jaar duidelijk niet en Labyad is niet meteen beter. Naar de toekomst toe was er dus zeker de mogelijkheid hem perspectief te bieden. Maar dat werd niet gedaan en ze kozen ervoor hem voor 6 miljoen te laten gaan. En dat terwijl het echt wel een goede speler is. Hij heeft 15 keer meer gepresteerd dan een Bandé waar 2 a 3 jaar geleden meer dan 8 miljoen werd voor neergeteld. En Vormer heeft wel een kans gekregen, net als Groeneveld die gekregen heeft en laat ik zo zeggen dat Lang een stuk meer indruk maakt dan de egoïstische Groeneveld momenteel. Op basis van wat verdient Gakpo trouwens meer een selectie dan lang? Lang die het heel goed deed in jong Oranje, Lang die het momenteel goed doet bij een team dat gelijkwaardig zo niet beter is dan PSV en Lang die het nu in de CL toch ook wel gedeeltelijk heeft laten zien.

27 december 2020 om 00:35

Ik ben het ermee eens dat hij na dit jaar meer perspectief had gehad. Maar Lang gaf in VI aan dat hij bij Ten Hag aangaf klaar te zijn met de huidige situatie. Dan kun je, denk ik, niet zeggen dat je zon gast nog lekker een jaar verhuurt of af en toe laat invallen. En over Gakpo: dat komt wellicht doordat ik als Nederlander Gakpo nu meer volg t.o.v. de ontwikkeling van Lang in Belgie. Ik zie in Gakpo een grotere toekomst dan Lang, gezien zijn flitsen en doeltreffendheid. Maar goed , wellicht is dat om het even op dit moment

27 december 2020 om 00:45

Het ding is dat Lang een aantal keer heeft aangegeven echt te willen doorbreken bij Ajax. Als je tegen zo iemand zegt dat het gewoon kan, maar nu nog niet door de concurrentie (en je geeft hem dus perspectief) dan kan die daar wel mee leven lijkt me. Maar het feit dat hij amper mocht spelen en er niet eens moeilijk gedaan werd over zijn vertrek (want nogmaals 6 miljoen is echt weinig), doet toch uitschijnen dat ze het gewoon niet zo in hem zagen zitten.

27 december 2020 om 01:22

@lierse1997, Groeneveld profiteerde van een hele slechte generatie en zijn leeftijd. Hij is van 1997 en speelde dus eerder profvoetbal dan vele die nu erbij zitten. Hij had minder concurrentie dan een Lang nu heeft. Malen (1999) speelde bv destijds nog geen basis maar viel de laatste 10 minuten ofzo in. Stengs en Boadu waren geblesseerd

27 december 2020 om 09:03

Babel is anders aan het wegvallen en ook Promes zal wel wat een vraagteken worden. En alsof stengs zoveel gepresteerd heeft?

27 december 2020 om 11:43

Stengs heeft het gepresteerd om de dochter van onze bondscoach aan de haak te slaan. Nee ik vind Stengs persoonlijk niet zo goed maar in de tijd van Groeneveld had je niet echt zulke jongens die met hem concurreerde. Kluivert was degene die eerder debuteerde ondanks dat hij 2 jaar jonger was dan Groeneveld maar speelde toen amper. Dilrosun werd in die tijd na amper 10 wedstrijden ook maar gelijk uitgeprobeerd

27 december 2020 om 15:18

Lang wilde inderdaad meer perspectief, logisch ook na zo'n voorbereiding. Hij eiste echter geen basisplek. Wanneer je ziet dat Labyad en Ekkelenkamp oneindig vertrouwen krijgen, terwijl ze nauwelijks presteren, is dat frustrerend. Lang had gewoon boven Labyad en Ekkelenkamp (en momenteel Promes) in de pikorde moeten staan. Dan was hij wel gebleven en had je zijn mentaliteit in zoveel wedstrijden, waarin Ajax als kleine meisjes speelden, kunnen gebruiken.

27 december 2020 om 08:36

Dat heeft Kudus ook en twee niveautjes hoger. Vind het wel leuk dat spelers ook ergens anders slagen. Botman, Noa lang etc.

Ik blijf het ongelofelijk jammer vinden dat Ten Hag Lang geen echte kans heeft gegeven. Toch is het wel begrijpelijk dat Overmars hem daarna heeft verkocht, want Lang weigerde door het gebrek aan kansen bij te tekenen.

26 december 2020 om 23:11

Maar moet een club ook niet af en toe een trainer op het matje roepen? Met Lang en Botman lijkt Ajax toch twee hele goede talenten weg te hebben gedaan voor een passant

26 december 2020 om 23:40

Alsof de trainer dat in zijn eentje bepaald. Ik weet dat bij jouw club chaos normaal is, maar bij Ajax wordt gewoon overlegd in het technisch hart.

26 december 2020 om 23:47

Vreemde opmerking om te zeggen waar chaos normaal is daar gaat het hier helemaal niet om en heeft ook geen meerwaarde. Ten Hag gaf aan dat de speeltijd gering zou zijn voor hem.

27 december 2020 om 00:15

En dan @Japie? Dan had Ten Hag onze grote Noa Lang op moeten stellen ipv Kudus, Neres of Antony? Of in plaats van Promes, van wie je normaliter veel meer kan verwachten dan hij de laatste maanden heeft laten zien? Nu is het supermakkelijk praten, maar Lang zou normaliter, zoals je de situatie kon inschatten, in de verste verte niet in de buurt komen van een basisplaats. En Botman wilde Ten Hag houden! Net als Overmars! Maar Botman wilde weg. Hoe vaak moet dat nog gezegd worden? Hierboven wordt de voorbereiding van Lang vaak aangehaald. Perr Schuurs was echt fenomenaal in de voorbereiding. Die liet zien dat dit echt zijn seizoen zou worden. En dan? Dan zou Botman dus op de plek van Blind moeten staan en dat gaat niet gebeuren. Kortom: dit jaar ben je back-up Botman. Dat wilde hij niet. Was hij gebleven, was ie nu wellicht in het elftal gekomen voor Schuurs. Maar meneer Botman wilde zelf niet blijven en Ajax gunde hem dus een transfer. Niet zo vreemd toch? Ik snap echt dat achterafgelul niet zo. Kijk naar de situatie van toen en weeg mee wat de spelers zelf willen. Dan zijn al die beslissingen superlogisch. Vind dit echt richting het straatje gaan van "Roda JC had Ronaldo kunnen contracteren, maar vond hem toen niet goed genoeg". Achteraf is makkelijk praten

27 december 2020 om 00:28

Maar als je Lang perspectief bood dan had hij echt nog wel geduld gehad lijkt me. Hij wilde echt doorbreken bij Ajax, nu dat was mogelijk. Nog een jaartje uitlenen aan een team van een hoger kaliber dan Twente (persoonlijk denk ik dat Club hem ook wel gewoon zou willen huren, dat deden ze vorig jaar ook met Tau) en je bent weer een jaar verder. En dan kan de situatie er helemaal anders uitzien. Dat Lang talent heeft, is wel duidelijk. Dan snap ik de kritiek op het feit dat ze hem laten gaan voor 6 miljoen, wat echt weinig is.

27 december 2020 om 01:49

@martijnr ik had niet meer verwacht van Promes als wat hij nu laat zien omdat ik hem nooit meer heb zien doen als dit. vorig jaar anticipeerde hij een paar keer goed op de geniale ballen die hij van Ziyech kreeg maar Promes heeft totaal geen passeeractie in huis. in Oranje heeft hij in 5 jaar tijd ook nooit indruk weten te maken. Blind was vorig jaar al niet meer in goede doen in het centrum van de defensie dus ik had Botman nooit zo makkelijk van de hand gedaan en hem een kans gegeven na dat mindere jaar van Blind. nu heb je een verdedigend uiterst kwetsbare linker centrumverdediger in je centrum staan waar Botman achterin een rots in de branding is bij Lille

27 december 2020 om 02:15

Over Promes kun je twisten: als je hem in zijn kracht gebruikt, zoals Ziyech kon, is hij geweldig. Maar zo slecht als hij nu speelt, is ie echt niet. Dan schiet je niet de Russische competitie kapot en dan laat je ook niet zien wat je vorig jaar liet zien. Nu lukt echt niets meer bij die jongen. Maar over Blind sla je wat mij betreft de plank mis. Ja, verdedigend is hij kwetsbaarder dan eerst. Maar zonder Blind zit er echt 0 voetbal in dit team. Die jongen is zo geweldig aan de bal, echt 15 klassen beter dan Botman ooit zal worden. Dus fantastisch dat Ajax met Botman een beer van een verdediger achterin had staan - dat Ajax anders verdedigt dan Lille laat ik buiten beschouwing in deze - maar Blind is echt van heel grote waarde voor dit Ajax. Vind het oprecht bijzonder dat je hier insinueert dat je Botman erbij had gehouden om Blind te vervangen (om, we blijven erop terugkomen, nog maar te zwijgen over het feit dat je begin dit seizoen niet kon weten hoe het met Blind zou verlopen uiteindelijk)

27 december 2020 om 09:49

De primaire taak van een verdediger is toch echt het verdedigen en niet opbouwen. Blind kan fantastisch opbouwen maar niet verdedigen. Wat dus betekend dat de kans dat een tegenstander scoort groot is. Betekend dat je als team weer in de achtervolging moet. Het is vooral zaak om niet te verliezen in het topvoetballer en Blind geeft je die garantie niet.

27 december 2020 om 10:56

Goed dat je dat zo stelt. Maar moet er dan juist wel naar de TD en trainer (twee handen op 1 buik) worden gekeken. Niet alleen kapitaal vernietiging, maar ook nog eens zeer middelmatige (vriendjes van Ten Hag) spelers als selectie opvulling halen. We hebben met z’n allen kunnen zien waar dat tot nu toe heeft geleid - en! - nog gaat leiden. Om nog een redelijke kans op de titel te behouden, hangt alles af van de komende transferperiode. Worden de fouten hersteld, of blijft het bij dwalen? Waarschijnlijk vertrekt Overmars na dit seizoen, al is nog niks zeker, maar de seinen staan op oranje, als ik alle verhalen daarover in de media lees, en Ten Hag is sowieso einde verhaal. Ajax kan zich geen meerdere seizoenen permitteren om met een van de slechtste Eredivisie trainers door te gaan. Het mooie seizoen 2018/2019 heeft hij aan zijn assistent en geweldige selectie te danken - is door de spelers op het matje geroepen - en daarna is het eigenlijk alleen maar slechter geworden. Dus alle feiten bij elkaar opgeteld: tijd voor een frisse wind!

27 december 2020 om 14:59

@martijnr12 dat ben ik wel met je eens maar waarom Blind dan niet op het middenveld en Botman LCV? Dan hou je ook gewoon voetballend vermogen in je as

Volgens mij was de overstap naar Club het beste voor alle partijen. Hier krijgt hij de speeltijd die hij bij Ajax waarschijnlijk niet had gekregen. En kan hij zich verder ontwikkelen. Met name op het mentale vlak.

28 december 2020 om 09:43

Voor alle partijen, vooral Lang en Brugge. Ajax zal zich beklagen dat ze enkel voor 6 miljoen hebben verkocht. En hadden hem zelfs kunnen gebruiken met de blessures, drukke agenda en een mindere Promes en afbouwende Tadic.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Club Brugge

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
R. VormerMiddenvelder335
N. LangAanvaller2615
D. OkerekeAanvaller264
Y. BadjiAanvaller244
S. MignoletKeeper350
B. DostAanvaller159
D. PérezAanvaller71
Voor de complete selectie: Clubpagina Club Brugge.

3 fans
Middenvelder, 28 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 7 mei
Manchester United beschouwt Jan Oblak als zijn ideale nieuwe doelman. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren