Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

‘Geen 200 miljoen voor spelers bij Feyenoord, dat is echt uit de lucht gegrepen’

Laatste update:

Feyenoord is voorlopig nog niet rond met investeerders, zo heeft sportmarketeer Chris Woerts laten weten bij Veronica Inside. Eerder deze maand bracht Wilfred Genee in het televisieprogramma naar buiten dat de club mogelijk in handen komt van Amerikaanse investeerders, die tweehonderd miljoen euro in Feyenoord zouden willen investeren. Woerts verwacht niet dat de tweehonderd miljoen euro er gaat komen en meldt dat van een deal nog geen sprake is.

Genee meldde dat Feyenoord met het geld een grote slag wilde slaan door spelers als Myron Boadu, Calvin Stengs en Owen Wijndal weg te halen bij AZ. Of technisch directeur Frank Arnesen daadwerkelijk een enorm budget krijgt te besteden valt te bezien. Volgens Woerts is Feyenoord ‘helemaal niet rond’ met potentiële investeerders: “Het was eigenlijk de verwachting dat ze in december of in januari met Amerikaanse of Nederlandse investeerders rond zouden zijn, maar dat is helemaal niet het geval."

“Dat is niet waar", vervolgt Woerts. "Het gaat voorlopig niet gebeuren. Ik denk dat het nog zeker tot het voorjaar gaat duren voor er überhaupt iets bekend wordt over investeerders ja of nee”, aldus Woerts, die laat doorschemeren dat het maar de vraag is of de investeerders er gaan komen. Genee vraagt zich af waarom trainer Arne Slot dan is ingestapt bij Feyenoord. “Geen idee", reageert Woerts, die ontkracht dat de Rotterdammers binnenkort enorme bedragen uit kunnen geven op de transfermarkt. “Er komt geen tweehonderd miljoen euro voor spelers. Dat is echt uit de lucht gegrepen", besluit hij.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het was ook niet als 200 miljoen voor spelers neergezet. Maar als 200 miljoen voor o.a. Stadion, 1e elftal en voornamelijk jeugd-opleiding rennovatie. 200 miljoen voor een eerste elftal is voor een premier league club al van de zotte. Beetje nuance ontbreekt hier weer.

22 december 2020 om 09:39

In deze tijd is de waarde van de club lager dan hij al was. Ik zie dit niet gebeuren. Eerst jarenlang over de haven baronnen gehoord. Toen de vrienden en nu een Amerikaanse investeerder. Feyenoord kan beter zelf gaan bouwen. De kuip renoveren en stoppen met dromen. Niet lullen maar poetsen. Arnesen is een top td en met Slot heb je een goede trainer.

22 december 2020 om 10:58

De kuip renoveren zou niet echt onder de categorie zelf opbouwen vallen, daar is geen beginnen aan. Mocht je de kuip grondig renoveren moet je ook bijna alles afbreken, met opknappen ben je 10-15 jaar voorzien. Vooruitstrevend zou zijn om het nieuwe stadion te bouwen, te investeren in de jeugd en over 5-10jaar de vruchten plukken. Kijk bijvoorbeeld de route waar Tottenham (ja dat is een stapje hoger) mee bezig is, die kunnen over 5jaar zomaar structureel in de Europese top belanden door het beleid en nieuwe stadion.

22 december 2020 om 12:41

Deze kan ik niet plaatsen voornamelijk jeugd-opleiding rennovatie??
De jeugd word al helemaal gerenoveerd en het complex van de Feyenoord opleiding is het beste van heel Nederland. Dit komt omdat het pas een jaartje oud is.
Maar de rest zou idd in andere projecten gaan.

22 december 2020 om 13:18

Hoezo wordt de jeugd gerenoveerd? Ik dacht dat alleen gebouwen gerenoveerd werden.

22 december 2020 om 13:58

De mensen die er nu zitten worden vervangen door Arnesen. Er gaat serieus werk gemaakt worden om Jong Feyenoord in de KK divisie te krijgen.

Al die dingen klinken als een soort rennovatie

22 december 2020 om 14:51

Dat zou al iets realistischer zijn, maar nog steeds wel erg ver gezocht. Buitenlandse investeerders investeren in acute rendement of zeggenschap. Wat ze ook gaan investeren, het is wel redelijk veilig om aan te nemen dat ze daar ook eigenaar van worden of een meerderheidsbelang over zullen hebben. Acute rendement is er namelijk niet.

200 miljoen voor enkel spelers zou ook een beetje raar zijn natuurlijk want volgens mij investeer je voornamelijk om rendement te halen. Als je dan 3 á 4 spelers van AZ voor de hoofdprijs gaat halen zie je daar niet echt denderend veel van terug.

22 december 2020 om 09:47

't zou wel verschrikkelijk lekker zijn.
Als tweede kwam het bericht van 13o Mil naar buiten.
Ze moeten sowieso niet voor 3 a 4 spelers van AZ gaan.
Die Svensson zou wel lekker zijn nu zijn contract afloopt. Voor de rest moet je echt zelf gaan bouwen.

22 december 2020 om 10:04

Maar is Svensson wel nodig bij Feyenoord? Geertruida doet het ook erg goed en is nog jong. Of je moet hem centraal gaan zetten naast Senesi (mits hij blijft), dan is er ruimte voor Svensson. Denk dat Feyenoord zich eerst moet gaan focussen op een spits die er elk seizoen 20+ in kan leggen en een opvolger voor Senesi.

22 december 2020 om 10:16

Ze zien Geertruida nog steeds als centrale man. Ik weet niet hoe Slot dit uiteindelijk gaat zien.
Maar even vanuit gaande dat Nieuwkoop weggaat moet je er toch een 2 de man bij hebben.
Als hij dan transfervrij is of nog een contract van een jaar lijkt me dat de ideale man.
Tja die spits zeker heel belangrijk.

22 december 2020 om 10:47

Geertruida is inderdaad de toekomstige centrale man. Daarnaast denk ik dat Senesi zijn contract met 1 jaar gaat verlengen en nog een jaar blijft. In ruil daarvoor zal er wel een gelimiteerde som in staan o.i.d. Dus Svensson zou heel interessant zijn voor Feyenoord.

22 december 2020 om 11:19

Ik zei laatst tegen een andere Feyenoord-supporter dat ik ook denk dat Senesi nog een jaar langer blijft maar hij denkt dat Feyenoord eind van het seizoen zal willen cashen. Daarnaast is het ook de vraag wat Senesi zelf wil: wil hij wel blijven als hij in het buitenland een veelvoud kan verdienen? Ajax betaalt beter dan Feyenoord en kan ook geen spelers houden die graag naar het buitenland willen.

22 december 2020 om 09:51

@JK-Ajax, dat ligt er maar net wat je verstaat onder rendement. Bedoel je sec rendement op transfers dan heb je zeker een punt en lijkt het aantrekken van topspelers van AZ niet logisch (en in mijn ogen is dat ook helemaal niet realistisch). Maar Feyenoord kan natuurlijk best gaan investeren met als doel kampioenschappen en de bijbehorende CL-miljoenen. Daar valt wel een groot rendement uit te halen.

22 december 2020 om 09:55

Winst maken via een investering in een voetbalclub? Hoeveel succesvolle verhalen zijn daar nu eigenlijk van.

22 december 2020 om 10:02

Alleen in de Premier League gebeurde dit. Door de tv-gelden. En het zijn zeker niet allemaal hosana verhalen. De Glazers die United volstorten met schulden om de aandelen op te kunnen kopen. De eigenaren van Arsenal die elke cent uit de club halen en veel te weinig herinvesteren. Nederlandse clubs maken zelden winst uit comerciele voetbalinkomsten. Ajax verdient het geld simpelweg met het opleiden van spelers.

22 december 2020 om 10:57

In denk dat de Red Bull verenigingen het op dat vlak wel goed doen, of iig Salzburg. Focus op jong talent en als springplank fungeren, dan kan je er aardig geld mee verdienen.

22 december 2020 om 11:53

Absoluut. Dortmund, Porto, Ajax, Lille zijn andere voorbeelden.

Alsof iemand heeft gemeld dat er 200 miljoen voor spelers beschikbaar zou zijn. Hoe ik hem heb geinterpreteerd is dat de totaal operatie wellicht 200 miljoen zou kosten. Dat is inclusief aanschaf van aandelen, aflossen eventuele schulden, verhoging salarisbudget, verbetering faciliteiten en spelersaankopen. Hoeveel er precies aan transfersommen zou komen durf ik niet te zeggen. Zal vast wel iets zijn, maar lang geen 100 miljoen of zo.

22 december 2020 om 12:13

Dat is wel degelijk gemeld. Paar weken geleden werd er nog gesteld dat er investeerders zouden komen die ook nog eens 200 miljoen zouden fourneren om spelers van te halen. Meen zelfs dat Wilfred Genee daar debet aan was.

22 december 2020 om 12:20

De marktwaarde van Feye wordt ongeveer op 106 miljoen geschat. Lijkt mij onlogisch dat een investeerder uberhaupt 200 miljoen zou investeren in een club, mits hij geen meerderheidsbelang heeft.

22 december 2020 om 14:49

Dan nog is het totaal niet realistisch. Dan zouden ze de club net zo goed kunnen kopen en dan houden ze nog bijna de helft daarvan over. Een dergelijk bedrag zou pas realistisch zijn als een groot deel daarvan richting dat megalomane project omtrent dat nieuwe stadion zou gaan. Daar zit meer financiele zekerheid in dan investeren in een voetbalclub op zich, laat staan een club die al jarenlang worstelt met zichzelf.

Dat zei ik direct al. Feyenoord wil baas in eigen club blijven (en terecht), dus is de inkoop van een investeerder minder dan 50 van de aandelen. Daar gaat een investeerder in een Nederlandse club nooit veel voor betalen. Als je daar 50 miljoen voor krijgt, mag een club zich al in de handen knijpen. Ook moet de VvF worden uitgekocht tegen 30 miljoen dacht ik. Dan houd je niet veel over voor transfers, want het geld is structureel nodig in de club. Het is niet zo dat ze dan 20 miljoen kunnen uitgeven aan transfers (even als voorbeeld, weet die 50 miljoen natuurlijk ook niet zeker).

22 december 2020 om 10:45

Feyenoord wil idd 49% van haar aandelen verkopen en er zijn serieuze kandidaten die daar minimaal 130 miljoen euro voor over hebben. Hiervan dient 30 miljoen euro te worden afgelost aan de VvF. Al moet dat met een speciale constructie omdat hier ook haken en ogen aan zitten. Maar mocht Feyenoord dan onderaan de streep 100 miljoen euro over houden, exclusief de verkoop van spelers. Dan is Arnessen op dat moment de juiste man om op de juiste plekken te investeren.

22 december 2020 om 10:51

Want? Wat heeft hij zoveel bijzonders gepresteerd?

22 december 2020 om 11:06

1. Voor het eerste sinds decennia vanuit een toekomstvisie bestuurd ipv in pure paniek denken dat je Ajax en PSV kan en moet bijblijven (met als resultaat korte termijn denken en een nóg structurelere achterstand). 2. De fout van Van Geel om niet in de voetbalpyramide te stappen met Jong Feyenoord hersteld. 3. De jeugdopleiding vernieuwd, na jaren van beleid dat niet verder kwam dan "wij hebben hoog gevoetbald, we hebben het altijd zo gedaan, dus het is wel goed zo". 4. De meest veelbelovende trainer van nederland aangesteld (ipv het nostalgiebeleid waarin zelfs een luchtfietser als Kuyt op het paard getild werd voor de trainerspositie). En ik ben alles behalve een feyenoordsupporter, maar voor het eerst in jaren begin ik me een beetje zorgen te maken over de sterke ontwikkelingen in rotterdam zuid.

22 december 2020 om 11:22

@Guandriks, welke serieuze kandidaten zijn er dan? Ik hoor alleen maar geruchten. Daarnaast zou dat betekenen dat Feyenoord op dit moment meer 260 miljoen waard zou zijn. Waarop is dat bedrag dan gebaseerd? Dat is niet op basis van de spelers.

22 december 2020 om 12:03

EUR 130 miljoen voor 49% aandelen? Waar is die waarde op gebaseerd? Als ze zoveel waard waren hadden ze die investeerders niet nodig lijkt me.

22 december 2020 om 12:43

@jaapvan Haafte
Dat heeft niets met elkaar te maken, een bedrijf kan prima 100 miljoen waard zijn en als nog injecties krijgen van investeerders dit vanwege verschillende redenen. Een voorbeeld zou zijn dat men denkt dat die waarde binnen enkele termijnen kan worden vergroot. Dus als je in het voorbeeld 20 miljoen investeert waardoor je binnen pakweg 3 jaar 200 miljoen waard kan zijn kan dit best interessant zijn ook al vertegenwoordig je een minderheidsbelang

22 december 2020 om 13:21

Oké. Maar op basis van welke criteria is de waarde van Feyenoord meer dan 260 miljoen?

22 december 2020 om 13:51

De waarde van Feyenoord als club zal wat lager liggen dan dat bedrag (kan het werkelijke bedrag niet vinden), maar tegelijkertijd is er ook geen enkele noodzaak om te verkopen, dat verhoogt de prijs aanzienlijk. Vergelijk het met iemand die een bod doet op jouw huis dat je niet wilt verkopen, dan vraag je ook flink boven de vraagprijs.

Maar eigenlijk doet deze discussie er niet toe. We hebben het over twee aparte bedragen. Het overnamebedrag en het bedrag dat men wil investeren, die twee staan normaal gesproken los van elkaar. In dit geval wellicht niet helemaal omdat Feyenoord in handen is van de club zelf (?) en het bedrag dus ook uitgegeven kan worden door de club.

22 december 2020 om 13:58

@siepie voorlopig heb ik Feyenoord sinds de komst van Arnesen niet veel anders zien doen dan wat het daarvoor deed. Hij heeft goedkope net niet spelers gehaald uit de nederlandse subtop, zijn duurste aankoop zit op de bank en daar kan bij Advocaat nog geen half compliment van af, daarnaast heeft hij een paar overbodige, blessure gevoelige-revaliderende spelers uit het buitenland gehaald en langs de verkopende kant heeft hij ook niets binnengehaald waardoor Feyenoord verder zou kunnen bouwen.
Natuurlijk is Slot een veel belovende trainer, het is ook een jonge onervaren trainer die gewend is om een heel ander soort voetbal te spelen dan waar hij bij Feyenoord de spelers voor heeft. Als hij dat bij Feyenoord gaat doen zou het ook zo maar kunnen dat hij er met de kerst volgend jaar al uit ligt. Met de jeugdopleiding waren ze ook voor Arnesen al bezig, een deel van de opbrengsten uit het kampioensjaar zijn bijvoorbeeld in de faciliteiten op varkenoord gestopt. Het enige is het jeugd team in de pyramide. Dat is acheraf misschien een fout geweest. Maar op dat moment had denk ik iedereen dezelfde beslissing genomen, een jong team kost een paar miljoen per jaar. wanneer je diep in de schulden zit, verlies maakt en moet bezuinigen dan is niet het eerste wat je gaat doen nog meer geld uitgeven wat er niet is. Dat lijkt me dan niet een fout van Gudde en van Geel maar van de mensen die Feyenoord in de positie brachten waarin ze daarin geen keuze meer konden maken.

22 december 2020 om 14:46

Nee, er zijn geruchten die het over dergelijke bedragen hebben. Feyenoord is in z'n geheel zo'n 100 miljoen euro waard. Je denkt toch niet werkelijk dat je meer dan 50 miljoen euro gaat krijgen voor 49 procent? Volgens jou en die cijfers is Feyenoord puur op zich dus 265.306.122 euro waard. Sorry, maar dat betoog is echt optimisme in z'n extreme vorm.

22 december 2020 om 15:40

@guandriks: Geen investeerder gaat eenmalig 130 miljoen bieden voor 49 procent van de aandelen. Dat zijn Nederlandse clubs simpelweg niet waard. Ik gun het Feyenoord echt wel, zou top zijn als Feyenoord weer ook sportief de top van Nederland wordt, maar is voor dit bedrag gewoon niet realistisch. Kijk naar het eigen vermogen nu van Feyenoord (25 miljoen bij de jaarcijfers van een paar maanden geleden) is de 'waarde' van 49 procent van de aandelen dus ongeveer 12,5 miljoen. Daar gaat in deze situatie dan geen investeerder 10x meer voor betalen.

22 december 2020 om 17:25

@sirius en 4ever4ajax
Ajax is op de beurs 300 miljoen waard, zelfs even meer dan 400 anderhalf jaar geleden. Feyenoord is natuurlijk minder waard, maar als Ajax 300 miljoen waard is lijkt 100 voor Feyenoord me aan de lage kant, die waarde zal niet maar een derde zijn. Ook geen 80 of 90% maar iets daar tussenin, dan kom je bijvoorbeeld ronder de 200 miljoen uit (voor 100 procent) lijkt me best reeel.

22 december 2020 om 21:58

@london Calling. Check het verschil in balanswaarde en Eigen Vermogen tussen Ajax en Feyenoord. Ajax heeft een EV van 200 miljoen, Feyenoord 25 miljoen. En je moet ook bedenken dat Feyenoord (natuurlijk) baas in eigen huis wil blijven. De waarde die door een investeerder wordt betaald is dan de helft natuurlijk (49 procent). 100 miljoen is al veel voor wat Feyenoord is en wat de recente winsten zijn geweest (voor 100 procent). Een investeerder krijgt anders echt z'n geld niet terug als hij veel meer erin zou pompen.

23 december 2020 om 01:34

@4ever4ajax Die elementen zijn natuurlijk ook van belang, maar uiteindelijk gaat de waardebepaling voor beleggers vooral over de verwachtte toekomstige kasstromen en niet alleen over waar een bedrijf nu staat. Genoeg bedrijven immers die miljarden waar zijn of waren voor ze ooit een cent winst maakten. Exclusief de CL inkomsten die je als Nederlandse topclub nooit kunt garanderen ligt de omzet van Feyenoord op ongeveer 70 van die van Ajax. Dan is een bedrag van 200 miljoen helemaal niet gek. Dan kunnen ze ook nog wijzen naar het huidige beursklimaat, en een premium die wel vaker betaald moet worden bij overnames en dan kun je best een eind richting die 130 miljoen komen. Daar zie ik het probleem niet in voor Feyenoord. Ik zie het probleem voor Feyenoord eerder dat er niet zo iets is als gratis geld. Investeerders zijn geen suikerooms. op die 100-130 miljoen zal die investeerder een rendement willen zien. Voor minder dan 5 procent zullen die niet instappen, ik weet (denk) niet dat veel Feyenoorders dit nog een goed idee vinden wanneer ze er achter komen dat ze vervolgens jaarlijks 5 tot 10 miljoen, of meer aan die aandeelhouders uit moeten keren.

22 december 2020 om 12:46

@4ever4ajax, Ik verwacht dat bij zo'n significant bedrag of het nu 50 of 200 miljoen is dat dit over verschillende seizoenen wordt uitgesmeerd. Zeker bij het bedrag van 200 miljoen haal je veel meer rendement door 4 a 5 jaar gericht te kunnen investeren dan in één keer dat bedrag besteden. Dit natuurlijk als we puur over de selectie van het eerste elftal praten, mocht dat bedrag ook voor het stadion zijn dan is het natuurlijk een ander verhaal.

22 december 2020 om 14:09

@eazy-e dat weet ik eigenlijk niet. Het probleem met het uitsmeren van dat bedrag is dat je dan nog steeds minder uitgeeft dan Ajax, die geven immers al 50 miljoen per jaar uit, zo niet meer, de afgelopen jaren. Terwijl je vanuit een achterstand begint en dus eigenlijk meer uit zou moeten geven (er van uitgaande dat bij beiden de scouting ongeveer even goed werkt).
Als je echt waarde wil creeeren dan zul je de CL in moeten, en daarmee dus Ajax en PSV (geven toch ook ongeveer 25 miljoen per jaar uit) voorbij. Door 50 miljoen uit te smeren gaat je dat zo wie zo niet lukken en wanneer je 200 miljoen uit gaat smeren moet je het ook nog maar afwachten, dan kun je het misschien beter in 1 of 2 big bangs doen.

22 december 2020 om 14:36

Maar waarom zou een investeerder dat doen? Je hebt het dan over 50 tot 200 procent van de waarde van de club. Dat gaat natuurlijk geen enkele buitenlandse investeerder in de club steken zonder zeggenschap ervoor te dragen. Zou jij bijvoorbeeld 50 tot 200 euro betalen voor een gok die 100 euro waard is?

22 december 2020 om 15:44

@eazy-e: Als je de aandelen overneemt, dan moet er meteen boter bij de vis. Daar heb je niet uitgestelde betalingen. Het kan zeker dat de investeerder later dan bereid is extra geld in de club te pompen natuurlijk. De vraag is dan wel op welke manier. Je wil namelijk (denk ik) niet dat dit leningen worden van de nieuwe investeerder. Direct betalen voor je belang boven pari (meer betalen voor de aandelen dan de volgens de balans waard zijn) is direct geld voor de club. Daar zou Feyenoord meer bij gebaat zijn omdat er dan niet afgelost hoeft te worden oid.

Een Amerikaanse investeerder vinden die een minderheidsbelang koop (en dus niets te zeggen heeft) en daar toch meer dan 100 miljoen voor over heeft? Dat is ongeveer hetzelfde als een paard leren praten

22 december 2020 om 12:50

Waarom? Feyenoord heeft de afgelopen jaar voor Corona een positief balans gehad en plusjes kunnen schrijven. Ze spelen structureel Europees voetbal dus die inkomsten heb je al daarbij is het nieuwe stadion waar je deels dan eigenaar van word interessant en dit is natuurlijk ''als'' er voor 50 a 70 miljoen goed geïnvesteerd word in aankopen speel je in Nederland zeker met Psv, Feyenoord en Ajax altijd voor het kampioenschap en zeker voor de CL en dat is het gokje waard voor investeerders nog niet gesproken over de achterban die commercieel aantrekkelijk zijn. Met alle respect voor Vitesse en Ado (clubs met een investeerder) maar die kunnen niet leunen op een achterban van over de miljoen. Ajax, Feyenoord en PSV wel dus en als je dan bijvoorbeeld de fanshops beheerd en de horeca in het nieuwe stadion plus de seizoenkaarten dan kan het heel lucratief zijn. Je zou jezelf toch eerst moeten verdiepen in de case alvorens je het zo makkelijk denkt in te schatten. Daarbij met 49% van de aandelen kan je heel wat zeggen als voorbeeld de vrienden van Feyenoord die hebben 2 seats in de RVC toch wel een zeer krachtig orgaan binnen elke vereniging.

22 december 2020 om 13:01

Sorry Jouses, maar zo werkt het niet. Een Amerikaanse investeerder wil iets meer zien dan af en toe plusjes bij een club in een land waarvan 90% van zijn landgenoten denkt dat het de hoofdstad van Denemarken is. Ze willen de baas zijn en een minimaal jaarlijks rendement van 10% a 15%. Onze Nederlandse markt is gewoon te klein. Je advies om je te verdiepen geef ik met alle liefde aan je terug. Maar stap dan uit je sprookjeswereld en lees eerst iets over de Angelsaksische investment cultuur.

22 december 2020 om 14:41

Waarom? Logisch nadenken. Niemand gaat 100 tot 200 procent van de waarde van een club investeren in een gokje en al helemaal niet voor een minderheidsbelang. Dat je het als supporter zo benadert is niet vreemd, maar een zakenman trapt echt niet in dat soort praatjes. Die mensen zijn niet zo rijk geworden omdat ze zo goed kunnen investeren in gokjes, maar omdat ze precies weten hoe ze van een euro twee euro moeten maken en van één miljoen euro twee miljoen. Bij Feyenoord heb je die zekerheid absoluut niet. Dan kun je een ander gaan vertellen dat ze zich moeten verdiepen in de case, maar het enigste weerwoord wat je hebt, is eigenlijk: als, als, als.

22 december 2020 om 15:48

@jouses: 49 procent van Feyenoord heeft volgens het jaarrapport van 2 maanden geleden een waarde van ongeveer 12,5 miljoen euro. Als je denkt dat een investeerder (die er zelf beter van wil worden) 10x meer gaat betalen dan de waarde is, moet je ook nog in Sinterklaas geloven denk ik. Investeren in voetbalclubs is vaak al geen rendabele business. Dan ga je zeker niet 10x meer betalen voor aandelen dan de waarde is (is ook nergens anders gebeurd in voetballand). Dus helaas lijken dit echt verhalen die graag worden geloofd (begrijp ik volledig) maar niet logisch. Kan wel dat een investeerder erin komt, en vervolgens elk jaar geld leent aan Feyenoord. De vraag is alleen of je daar blij mee moet zijn. Denk dat het juist belangrijk is om zo min mogelijk afhankelijk te zijn van schuldeisers.

22 december 2020 om 15:53

@wondersloff, Dan moet je echt jezelf gaan verdiepen in de materie en je gaat heel erg uit van aannames. Heel veel Amerikaanse investeerders hebben bij echt tientallen wat duizendtallen bedrijven een minderheidsaandeel. Een jaarlijks rendement is haalbaar dat is nogmaals niet zo moeilijk. Wat ik mij af vraag is hoe kom je erbij dat de Nederlandse markt te klein is voor dat rendement? en waarom stel jij dat een Amerikaanse investeerder minimaal een plusje wilt? Ben benieuwd naar je antwoord.

22 december 2020 om 15:57

@sirius, Fijne feestdagen alvast topper.
Maar er zijn genoeg voorbeelden van investeerders die 100 tot 200 procent van de waarde van een club investeren. Je moet natuurlijk ook weten waar de waarde van Feyenoord word bepaald. Wat je zegt klopt deels ook niet. Feyenoord heeft de laatste 7 jaar voor corona altijd zwarte cijfers geschreven (iets wat Vitesse en Ado niet hebben gedaan) word er structureel Europees voetbal gespeeld en heb je een zeer grote achterban dit zijn Feiten geen fabels. Daar word naar gekeken en zakelijk is de case juist heel interessant. Ik snap dat sommige clubs bang zijn dat Feyenoord het Chelsea van Nederland gaat worden maar het is best haalbaar en met minimale middelen.

22 december 2020 om 16:00

@4ever4ajax
Je naam verteld mij veel maar jammer dat je niet objectief kan nadenken over deze case. Maar Ik kan je al niet meer serieus nemen als je zegt dat Feyenoord een waarde heeft van 12.5 miljoen. Kom maar op met die 12 .5 miljoen daarna praten we verder. Neem ff mee hoe de case benaderd word door een investeerder en de laatste 5 jaar wat er verdient is bij Feyenoord. Veel plezier.

22 december 2020 om 17:47

Hi Jouses, ik denk dat een investeerder meer wil dan minimaal een plusje. Ik zal je kort uitleggen hoe het werkt. De investering waar nu over wordt gesproken is een equity investering. Dit wordt ook wel risicodragend vermogen genoemd. Belangrijk kenmerk van dit type investeringen dat de investeerder een rendement wil dat past bij het risico. Een jaarlijks percentage van 15% is common sense. Iets meer dan een plusje dus. De kans dat zo'n rendement wordt gehaald is vele malen groter als de markt groter is. De PL wordt bv. wereldwijd bekeken. De eredivisie (= Nederlandse markt) nauwelijks. Dit is een heel kort door de bocht gastcollege investment banking. Mocht je meer willen weten. Mijn uurtarief is Euro 300,-.

22 december 2020 om 21:54

@jouses: Wat een zwaktebod om mijn username te gebruiken om te stellen dat ik niet objectief kan nadenken. Ook is lezen niet je sterkste punt. Ik zeg nergens dat Feyenoord 12,5 miljoen waard is. Ik geef aan dat het Eigen Vermogen van Feyenoord op dit moment 25 miljoen euro is (te lezen in het jaarrapport van Feyenoord zelf). De helft van de aandelen is dus intrinsiek 12,5 miljoen euro waard. Daar kan prima meer voor worden betaald als het eigenaarschap van aandelen verandert, maar 10x meer is ongehoord (en in voetballand ook niet voorgekomen). Dit is juist een objectieve kijk, wellicht dat je de volgende keer beter kan lezen en nadenken voordat je zo'n onbezonnen reactie typt.

23 december 2020 om 02:12

@4ever4ajax je haalt hier wel twee dingen heel erg door elkaar. Het eigen vermogen heeft wel invloed op de waarde maar is zeker niet alleen waarde bepalend. Het price to book ratio is niet iets wat vooraan staat bij het beoordelen van een bedrijf. Dat gaat veel meer over de toekomstige kasstromen, free cash flows, omzet, e.d. Kijk bijvoorbeeld naar Amazon, dat heeft een eigen vermoen van 62 miljard maar is ongeveer 25 keer zo veel waard (vang me even niet op de dagkoers maar 1.600 mijard of zo). Heeft vooral te maken met de toekomstige kasstromen die beleggers verachten, niet met wat ze nu aan eigen vermogen hebben.
In het geval van Tesla is het zelfs een factor 40-45 in een bedrijf wat nog nooit een cent winst gemaakt heeft.

23 december 2020 om 10:28

@wondersloff, It's a deal! Laten we het doen...prachtig wat je schrijft maar klopt niet maar een gastcollege lijkt me leuk doe ik er ook 1 voor jou maar dan wel gratis want ik wil graag dat mensen wat leren en de materie snappen.
Mooi ook dat je zelf schrijft ''je denkt'' dat investeerders meer willen dan een minimaal plusje. Mooi dat je denkt dat het een equity aanbesteding is dat klopt ook weer niet het is namelijk een private investment en dus word er niet gesproken of rendement op de korte termijn. Je doet heel veel aannames maar het enige punt wat je hebt is de de PL groter is. Maar die gast college banking wil ik wel krijgen en dan mag je daarna naar mij luisteren. Ik doe het btw gratis ben namelijk van het feit dat ik liever mensen wat leer en ze het dan begrijpen dan dat ik ergens geld voor vraag en het niks waard is.

22 december 2020 om 12:55

Dit beweren terwijl er net een Amerikaans bedrijf in McClaren is gestapt voor een zelfde bedrag en zelfde belang. Feyenoord is een top vier club die met het juiste duwtje richting de Champions League kan waardoor je wel degelijk een rendement kan halen. Ja er is een risico maar dat is er altijd, bij elke investering. Ik zeg niet dat het gaat gebeuren maar ik snap wel als het zou gebeuren van beide kanten.

22 december 2020 om 14:33

@beebo - Dat is natuurlijk niet waar. De Champions League is bijna altijd maar voor 1 club weggelegd en met Ajax en PSV heb je flinke concurrentie. Verder investeert iemand niet bakken met geld in een "als" of een "gokje". Ook verkondig je een pure onwaarheid, want Feyenoord heeft geen enkele investeerder van 100 miljoen euro en al helemaal niet voor een minderheidsbelang. Feyenoord is namelijk nèt zo'n beetje 100 miljoen euro waard. Dan hadden ze de hele club wel gekocht. Een buitenlandse investeerder vinden die zoveel geld investeert voor een minderheidsbelang is een utopie.

22 december 2020 om 14:28

Dat soort bedragen zijn sowieso niet realistisch. Iemand die 100 miljoen euro in Feyenoord wil investeren, kan net zo goed de hele club kopen. Ik denk namelijk dat de waarde van Feyenoord wel ongeveer ophoudt bij 100 miljoen euro. En inderdaad ga je geen buitenlandse investeerder vinden die flink wil betalen voor een minderheidsbelang.

22 december 2020 om 17:12

@sirius, Nu heb je de stier bijna bij de Hoorns ...misschien is dit niet je vlak maar ok 100 Miljoen en Feyenoord is van jou (volgens jou berekening) wat dan ? Je wilt geld verdienen dan moet je investeren in spelers (ajax 50 miljoen per jaar) Ff gelet dat je met die 100 Miljoen die je hebt geïnvesteerd om volgens jou woorden eigenaar te worden van Feyenoord ook in bezit bent van alle spelers (nogmaals in jou geval)
Verkoop je 5 spelers Senesi, Berghuis, Sinistera, Bijlow en Kokcu dan verdien je 20 miljoen (ik denk persoonlijk meer maar ff voor jou uitleg) dan heb je al 20 verdient. Vervolgens zoals structureel verdien je 5 miljoen aan Europese competitie gemiddeld verdiend Feyenoord 12 Miljoen over 5 jaar genomen. Dat is dan alweer 25 Miljoen verdiend. Dan zal je met 50 Miljoen dus 25 miljoen moeten investeren om wederom garantie te krijgen van 5 miljoen maar eigenlijk....20 Miljoen...daarbij als je het goed doet kan je zo waar 40 miljoen bijschrijven binnen een jaar met het nodige geluk en je hebt dan maar 10 miljoen verlies gemaakt. Op de investering dan met het nieuwe stadion kan je commercieel ook lekker gaan cashen.... Nee Sirius eerst ff de case goed bekijken voor je met je Ajax oog erop kijkt.

Een wilde speculatie over 200 mln is nieuws.
Een daarop voortbordurende gok van Genee over Stengs, Boadu en Wijndal is nieuws.
Nu is het ontkennen van de speculatie ook weer nieuws.

Zo heb je altijd wel wat om over te schrijven ook al is er geen nieuws... dan maak je toch nieuws.

22 december 2020 om 12:48

Ach, Genee heeft de afgelopen tijd meerdere keren bewezen onzin te verkopen zie bijvoorbeeld de quotes waarmee hij kwam omtrent Promes. Die man is van de selectief quotes, waanbeelden en ik weet niet wat allemaal nog meer om maar even goedkoop te kunnen scoren (of andermans rug).

22 december 2020 om 12:58

Vroeger moest het nog echt journalistiek zijn tegenwoordig gaat het om de ''click bites'' hoeveel clicks kan een artikel generen daarop kan je dan ''baseren'' of iemand een goede journalist is. Ach het is een manier voor programma's om kijkers te trekken en ze zo aan je te binden. Net als Vermeulen bij de NOS die altijd nieuwtjes en weetjes heeft. Ik denk wel dat er gesproken word met investeerders gezien de transactie van de aandelen recent maar hoeveel ze waard zijn dat is natuurlijk wat de gek ervoor geeft maar toch best aantrekkelijk.
Elk jaar Europees voetbal, een fan base van 1 miljoen+ , een nieuw stadion met kansen, een club die voor de corona eigenlijk zwarte cijfers schrijft. Met een goede investering weet je dat eigenlijk dat bij de traditionele top 3 structureel kan spelen voor het kampioenschap dus CL gelden. Maar ik denk dat er voor de zomer een grote daadkrachtige investeerder zal zijn.

Tja, zo'n Genee moet zich ook gewoon bezighouden met het presenteren van VI en die radioshow en niet zomaar elk wild gerucht de wereld in slingeren. Ik mag toch hopen dat de meeste mensen dit absoluut niet als waarheid aanzagen. Iedere vorm van logica ontbrak in dat gerucht, van het bedrag tot aan de spelers van AZ die ze volgens Genee als trio zouden willen binden. Geen enkele investeerder gaat het dubbele van de waarde van een club injecteren en je moet als club wel heel dom zijn om de hoofdprijs te betalen voor jonge talenten die alles nog te bewijzen hebben en bovendien ook niet in hun beste fase zitten.

Als het nieuws bij de mannen van VI of van de Telegraaf komt, dan is het vaak uit de lucht gegrepen. Die roepen zo veel dat ze ook wel.eens gelijk hebben . Zelfs een stilstaande analoge klok geeft de tijd wel eens juist aan

Met de recente aandelen transactie binnen Feyenoord lijkt mij dat er toch op de achtergrond dingen spelen. Als je goed luistert zegt hij niet dat er geen investeerder is maar dat er geen 200 miljoen voor spelersbudget komt. Dat wilt niet zeggen dat de gehele deal geen 200 miljoen kan bevatten.
Let op voor investeerders is het aantrekkelijk om met een Nederlandse club in zee te gaan dan een Engelse club gezien de bretix. Ook zijn investeerders/clubs in Engeland opzoek naar satelliet clubs om talenten te plaatsen dan zal de Franse competitie en Portugese competitie aantrekkelijker maar Nederlandse clubs sluit ik niet uit. Het moment is top daarom en denk dat een investeerder met minimale middelen bij Feyenoord er best veel kan gaan uithalen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren